עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Ramboraider,

המפרט: מעבד - I7 2600K לוח אם - Gigabyte Z68X-UD4-B3 כרטיס מסך - Gigabyte GeForce 560 TI 1024Mb זכרונות - Corsair Vengeance 8GB(2X4GB) 1600MHz דיסק קשיח - מתלבט האם לקנות 2 כוננים קשיחים כל אחד 1 TB או לקנות 1 TB + אחד של SSD 60GB, השאלה היא עד כמה משפיע SSD על ביצועים מבחינת משחקים? אני יודע שהוא משפר את העלאת WINDOWS פי כמה וכמה ואני בטוח ישים אותו שם, אבל האם כדאי לקנות SSD בשביל לשים עליו גם איזה משחק או שתיים או שזה לא משפיע על ביצועים? מארז - מחפש מארז מתאים עם אוורור כמו שצריך, עם לפחות 4 מאווררים שאחד מהם לפחות הוא 20 ס"מ. מערכת קירור - האם כדאי קירור מים למעבד או שניתן להסתפק בקירור אוויר רגיל? (יש חשש מפני דליפות מים) ספק - ספק כוח מומלץ? (לפחות 750W) אין צורך ב…

2. Started by DoW,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500₪, אבל אני לא יודע אם זה ריאלי. אם צריך יותר, אז אני מוכן לעלות במידה ואין ברירה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים עם עבודה עם תוכנות כבדות, אז צריך 16gb זיכרון, ורצוי ssd בנפח גבוה. במידה ומעוניין בגיימנג קל (football manager, civilization), כמה זה ישפיע על התקציב? ברור לי שהמחיר יהיה גבוה יותר, השאלה בכמה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף …

3. Started by PsyMor,

שלום אנ מעוניין לקנות מחשב למוזיקה שיעבוד הרבה שעות עבודה! כולל 2 מסכים עד 10 אלף אבל,יש אבל מפרט לא מ TMS תודה רבה

• 13 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. אוקיי ראיתי את המפרטים המוכנים וכולם כוללים מעבד כפול ליבה של אמד. למרות כל האהבה שיש לי אמד נראה לי אני אלך על אינטל בגלל ביצועים טובים יותר במחיר נמוך יותר. (עד כמה שזה נשמע מוזר) אני לעומת זאת ראיתי הצעה לאינטל Q6600 עם מפרט לא רע ב1600 שח אני די חושב שאני סגור על התוספות שאני רוצה, והכל אמור להגיע גם לסביבות ה3000 רק עם מעבד 4 ליבות. אוקיי אז המעבד אמור להיות Q6600 דגם G0 לוח אם של אסוס P5KPL-CM דיסק קשיח 320 גיגה סאטא 2 16מגה באפר וסטרן דיגיטל צורב דיוידי פיוניר X20 זיכרון 2 גיגה דדר 2 800 מגה (לא מרוצה) מארז דרעק (לא מרוצה) ספק כח דרעק (לא מרוצה) כ. מסך על הלוח (ממש לא מרוצה) כל זה היה במפרט המקורי עכשיו שידרוגים שלי במקום 2 גיגה דדר 2 800 מגה הרץ קינגסטון שהיה במפר…

• 9 תגובות
    • 746 צפיות
  5. שלום לכולם, אשמח להמלצה על מחשב נייד, 15 אינטש ממותג מוכר לשימושי משרד אינטרנט ואופיס עד 3-3.5 אלף ש"ח, יש אפשרות לרכישה באילת. תודה.

6. Started by ns,

:AR15: כמה מחשב כזה יעלה לי ??? gforce 4 ti 128 mb 512 rdram win xp 2400מגה הרץ כרטיס קול טוב אבל לא כל כך

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by koshoro,

שלום אני מעוניין לרכוש מחשב נייד, ויש לי מספר שאלות: 1) מה ההבדל בין מעבד MOBILE למעבד רגיל לדוגמא inter celtron 1.5 M וintel celron 2.2 ואיזה מהם עדיף בנייד? 2) האם יש הבדל משמעותי בין המותגים IBM, DELL, HP, וכו'. 3) איזה חברה תיתן לי אחריות ושירות בחו"ל, איפה צריך לקנות כדי שתיהיה אחראיות בחו"ל. 4) האם זה הכרחי שיהיה יותר מ256 זיכרון.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by avihai007,

שלום, הגיע הזמן לשדרג את המחשב שלי, אז מה שאני משאיר זה את המארז, זיסק קשיח וצורב DVD. התקציב שלי הוא עד 2300 ש"ח, השימוש העיקרי יהיה משחקים, וכמובן שאני מתכנן לעשות OC. אז חשבתי ללכת על מעבד E1XXX לוח - ההתלבטות העיקרית בין GA-P31-DS3L ל-GA-P35-DS3L וכרטיס מסך חשבתי ללכת על ה- HD3850. - המסך שיש לי זה VP930 אם זה משנה משהו. מה דעתכם? תודה רבה!!!

• 4 תגובות
    • 555 צפיות
  9. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטודנטית לתואר שני - עבודות אופיס אינטרנט * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה ושקטה לעבודה ממושכת - איכות בניה טובה * משקל רצוי? קריטריון חשוב מאד - כמה שיותר קל!!! * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אז ככה...המחשב הוא לבחורה בת 22 בתקציב 3000 שאוהבת לעיתים לשחק במשחקים איכותיים ולראות סרטים באיכות . לכן בניתי מפרט ורציתי חוות דעת לגביו כי מחר יש לה יומולדת וזה יעזור לי מאוד. תודה רבה - אם למישהו יש משהו להוסיף או משהו חסר במפרט אני אודה לו מאוד אם הוא יעזור. מעבד: AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Box קירור: ThermalTake Silent 1156 CLP0552 CPU Cooler I3 I5 לוח אם: Gigabyte MA785GT-UD3H AMD785G CHIPSET זיכרונות: Kingston 2GB DDR3 1333Mhz דיסק קשיח: WD 500GB 7200RPM 16MB IDE כרטיס מסך: GigaByte ATI Radeon 4670 1GB GDDR3 Zalman Cooling Retail כונן אופטי: צורב Samsung SHS222 x 22 IDE - Pata Black מארז: מארז ANTEC Two Hundred 200 Gaming ספק כוח: ThermalTake TR2 Q…

• 13 תגובות
    • 866 צפיות
  11. צריך מחשב טוב לעבודה בסך 4000 - חריגה של 500 רצוי שיהיה גרפיקה ברמה גבוה תלת מימד ברמות של סצנות קטנות ווידאו HD ברמה של סירטונים וסרטים של אורך 10-5 דקות -סרט סופי שזה לא מובן מעליו! [TABLE=width: 100%] [TR] [TD=width: 30%, align: right]מחשב[/TD] [TD=width: 70%, align: right]Dell[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 30%, align: right]דגם[/TD] [TD=width: 70%, align: right]Inspiron 3737[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 30%, align: right]מעבד[/TD] [TD=width: 70%, align: right]Intel® Core™ i7-4500U Processor 1.8GHz[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 30%, align: right]מסך[/TD] [TD=width: 70%, align: right]"17.3 1600x900 LED[/TD] [/TR] [TR] [TD=width: 30%, align: right]מצלמה[/TD] [TD=width: 70%, alig…

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות , צפייה בסרטים ולשחק בפיפא 2012 א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 2012 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם…

• 2 תגובות
    • 536 צפיות
  13. Started by h5n1,

אהלן, אני לרקר בפורומים כאן הרבה זמן. הגעתי השבוע לדילמה בבחירת מחשב חדש ואני מאוד אשמח לעזרה מאנשים פה שמבינים יותר ממני. המחשב מיועד לשימוש כללי ולגרפיקה חובבנית, לא למשחקים. כמו כן אני ארצה להריץ עליו VM בתקופות מסויימות, אבל לא באופן קבוע. *עריכה* חשוב להוסיף, מסך טוב זה חשוב אבל המחשב יהיה מחובר חלק מהזמן למסך 23' נפרד שיש לי כבר, לפחות לעבודה גרפית. הבעיה שלי היא ככה, שני הדגמים האלה לא עולים לי בחיפוש באתרי היצרן או באתרים של מחשבים ככה שאין סקירות עליהם, כאילו מייבאים לארץ דגמים שאין בעולם או משהו, וגם אין בחברות האלה מחשבים עם מפרטים זהים לחלוטין, לפחות ממה שבדקתי. בעקרות הם דיי דומים, הבעיה שאני לא יודע בכלל מה ההבדל מבחינת איכות מסך, חיי סוללה ואיכות הבניה של D…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. אינני מכיר מספיק את תחום המחשבים הניידים ולכן ייתכנו שטויות בשורות הבאות: גודל, משקל, עיצוב ותמיכה במשחקים מבוססי גרפיקה אינם חשובים (למעט עיצוב הקשור בנוחות ההקלדה וניווט ה"עכבר") האם אפשר יהיה לעבוד בזמן טעינת המחשב בחשמל? חשוב: 1) יכולת להריץ אפליקציות כבדות במקביל. למשל, סביבת תכנות מלאה הכוללת שרתים מקומיים, מסד נתונים וסביבת עבודה מקומית ובמקביל גלישה באינטרנט ומסמכי אופיס. 2) זמן עבודה ארוך (ואם אפשרי זמן טעינה קצר). 3) צורב dvd דו שכבתי וכו' 4) חיבור אלחוטי, וחיבורים לחומרה חיצונית 5) אפשרות לחיבור תוספים: מקלדת עכבר, לוח מגע (או איך שקוראים לזה) 6) לפחות גיגה וחצי זיכרון ו 80 גיגה דיסק קשיח 7) windows xp pro (אלא אם כן יש סיבה שזה לא מופיע באף מפרט שראיתי) 8) חיי…

• 5 תגובות
    • 908 צפיות
  15. שלום, בהמשך לאשכול הקודם שלי, המחשב שלי שבק חיים. בכל מקרה, השימושים של המחשב הוא בעיקר משרדי, צפייה ומשחקים (לא גיימינג מטורף, פרו ופוטבול מנג'ר בערך). התקציב לא כל כך מוגדר, אם אין הבדל גדול בין מחשב ב-3500 ל-4000 אקח את הפחות טוב, ואם יש מחשב שפשוט הרבה יותר טוב ב4300 יכול להיות שאבחר אותו, אשמח אם תוכלו לי הצעות לגבי דגמים מומלצים ואם אפשר גם טיפה פירוט על המעבדים והכרטיסי מסך כיום כי באמת שלא התעסקתי בזה כמעט 3 שנים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, משחקים קלים * גודל המסך? 14" * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי…

• 0 תגובות
    • 603 צפיות
  16. Started by PsyCollector,

בס"ד מה קורה אמיג'וס ? שלום שלום לכולם צריך עזרה בבקשה... חיפשתי בפורום ומצאתי כמעט את כל השאלות - קבלו חח ענק האתר הזה פשוט מצויין אבל יש לי בכל אופן כמה שאלות... אם אני מזמין מחשב נייד מחו"ל (ALIENWARE) אבל לא מארה"ב כי הם לא מוכנים לעשות משלוח אם שום חברה כמו MUSTOP או USADDRESS (לא מכיר עוד חברה אם אחרת , אם קיימת בבקשה תציינו) אז אני רוצה להזמין מאנגליה ששם יש להם בסיס =) המשלוח מתבצע ע"י DHL כולל משלוח ומיסים שם עד הארץ עכשיו שאלתי. דיברתי אם הנציג והוא אמר לי שפה בארץ אני יצטרך לשלם מע"מ איפה אני יכול לברר כמה אני צריך לשלם והאם זה רק מע"מ של 15.5 % או שצריך גם מכס ועניינים אחרים שיכולים להעלות את הקנייה בצורה משמעותית ? שאלה נוספת DELL העולמית בעצם …

• 1 תגובה
    • 815 צפיות
  17. קניתי היום מחשב של AMD והנה המפרט: cpu: AMD athlon 3000 64bit 754pin motherboard: K8n neo platinum nf3 amd msi memory: 512mb ddr kingston 400mhz graphic card:msi ati radeon 9800 pro 128 ddr hard drive: wd sata 8mb 120gb screen: aoc17 ht731 98khz flat צורב לא משנה איזה השאלה היא האם במקום הלוח אם והמעבד של AMD היה כדאי לשים של intel מהבאים??: cpu: ?P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775 motherboard: ?ASUS P4P800SE sb,SATA,lan? ??? האם שאני מפרמט את המחשב אני צריך להגדיר משהו בכונן הקשיח כי הכונן הוא SATA (הכוונה היא אחרי שאני מפרט) ???? האם המחשב הזה טוב ? מה הייתם משנים בו והאם שוב כדאי intel תודה

• 2 תגובות
    • 630 צפיות
  18. סליחה על הבורות, אבל מה זה OC? ומשחקים אני משחק פעם ב.. ואם כן אז משחקים כמו Gta ו Need For Speed חשוב גם שהמחשב לא ירעיש, שיהיה שקט החלק החשוב הוא שאני אוכל להפעיל די הרבה חלונות אינטרנט בו זמנית, ותוכנות: כמו פוטושופ וכאלה.. ובמיוחד הורדות (גם אינטרנט וגם אימיול) עדיפות שהחנות תהיה מראשל"צ אני משלם במזומן שטרות (התקציב נרשם בכותרת) איני צריך ציוד היקפי, רק מחשב נטו חשוב לי קצת העיצוב של המארז, שלא יהיה רגיל ופשוט העדפה למעבד 4 ליבות Q6600 אשמח אם תגיבו על המפרט הספציפי שהבאתי בראש הדף, ותגידו אם יש צורך להחליף משהו למשהו טוב יותר, בבקשה, נסו להמנע מלתת מפרטים חדשים זה די דחוף לי חברים, אני רוצה להזמין כבר ביום ראשון שבת שלום Smiley מחכה לתגובות! מעבד Intel Core 2 Quad Q…

• 8 תגובות
    • 661 צפיות
  19. מה הולך 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. בערך. אני יכול להוציא יותר אם יש צורך, אבל זה תלוי בכם, תשתדלו להשאר במסגרת התקציב. בנוסף, רציתי לשאול לגבי יכולת שדרוג עתידית ( SLI וכו') ועל ההשפעה של מוכנות לשדרוג על הביצועים של המפרט כיום. אם שדרוג יהיה אפשרי, כמה הוא יעלה (נגיד הוספת כ.מ. נוסף בעוד שנתיים), וכמה הוא באמת יוסיף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לשיקולכם. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מאות בודדות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה וכו'. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. המחשב מיועד למשחקים כבדים כמו gta החדש need for spped והמשחקים החדשים תודה לעוזרים..! אני רוצה שהמחשב יהיה מהיר מאוד מאוד!האם כדאי ללכת על מה שאייבורי מפרסמת בעיתון עם המעבד e8500? תודה לעוזרים!

• 29 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום. אני צריך מפרט שיהיה מתאים לגיימר בינוני-כבד, בתקציב של 4000-5000 ש''ח (ומותר קצת לחרוג). העדפה לדור האחרון של כ''מ nVidia, מעבדי 64ביט של AMD (דואל-קור יהיה נחמד, אבל רק אם זה לא בא על חשבון אחר) ולוח-אם מבוסס nF4. אוברקלוק קל ביותר יבוצע, ולמרות זאת אשמח לקבל המלצות על קירור למעבד ולכרטיס מסך (לא כלול במסגרת התקציב). אפשר להכניס הארדיסק יחסית קטן, אבל שיהיה SATAII, ו- 16Mb Cache (עדיף). הדברים שאני לא צריך הם: 1) כל ציוד היקפי כלשהו (מסך\רמקולים\עכבר\מקלדת וכו') 2) ספק כוח (יש לי כבר אחד, ThermalTake 400W) 3) מארז (TT Soprano) 4) וכרטיס קול (Creative SB Audigy2) תודה רבה מראש !!!

• 10 תגובות
    • 989 צפיות
  22. שלום לכולם, צריך את עזרתכם בבחירת מחשב נייד, מחשב נייד לסטודנטית שלומדת UXUI כרגע, ומשתלבת בתחום הזה בהמשך. שימוש בתוכנות: Photoshop, Illustrator, Adobe xd, Figma תקציב - עד 4000 שקלים גג 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3.5, כאשר הגבול המירבי הוא 4 אש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? לימודים ושימושים בסיסיים, ותוכנות של UXUI דרישה לנפח גדול של זכרון - 16 ג'יגה מינימום 3. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיפות למסך גדול יחסית - 15 ומעלה אבל מצד שני שתיהיה יכולת למשקל קטן (לס…

• 0 תגובות
    • 545 צפיות
  23. Started by duby,

חברים שלום מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך לימודים. הדרישות בעיקר סטנדרטיות וההיצע רחב. אילו נתונים אמורים להיות חשובים מבחינתי? ועל מה לא מתפשרים? אשמח אם מישהו יוכל למקד אותי על 4-5 אופציות בטווח מחירים של 3-5K. תודה

• 1 תגובה
    • 575 צפיות
  24. שלום רציתי בבקשה חוות דעת על המפרט. המחשב אמור להיות מחשב ביתי שהשימושים שלו הם בעיקר אינטרנט, משחקים, צפייה והורדת סרטים וסדרות. המפרט לא צריך לכלול מסך, דיסקים קשיחים, צורב, כונן דיסקטים (אני מעביר מהמחשב שיש לי כרגע) וציוד היקפי. לא מתוכנן OC ורצוי שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט. חשוב מאוד שהמחשב יתאים למשחקים (בהגדרות הכי גבוהות שאפשר) וסרטים (זוהי מטרתו העיקרית). המחשקים שכרגע אני משחק הם בעיקר מסדרת C&C אבל חשוב לי בעתיד אני אוכל להעלות משחקים יותר חדשים, מה שאינני יכול עכשיו. המחשב בעיקרון צריך להחזיק לי לשנתיים-שלוש לפחות. המערכת שתרוץ עליו תהיה WIN 7. ההרכבה תתבצע כנראה באייבורי/KSP בירושלים שמשם אני קונה את המחשב. לוח Gigabyte GAP55AUD3 705 ש"ח מעבד Intel Core i…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? זה הסכום שעוד הצלחתי לגרד אז לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים - BF3, MW3, SKYRIM, BATMAN:AC - בתקציב הזה כמובן שאני מתפשר על הגדרות, אבל בכל זאת מקווה שהם ירוצו ברמה סבירה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 20 אינץ…

• 7 תגובות
    • 851 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.