ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
אין צורך במסך ושאר הציוד ההיקפי. את המארז - וכל מה שבתוכו. באמת לא איכפת לי איזה רכיבים, אני לא איזה fanboy של חברה מסוימת, העיקר שיהיו הכי טובים לתקציב. המחשב ישמש להכל - עיסוקים רגילים באינטרנט, סרטים, מוזיקה ומי יודע - אולי עם המחשב החדש אני יחזור למשחקים. שיהיה עמיד ושקט, כי הוא יעבוד ברוב שעות היום והוא גם יושב בחדר, ואין אוברקלוק מתוכנן כרגע. שיכלול בתוכו נגן קומבו - צורב dvd/cd בקשר לירידות מחירים עם יציאת הקונרו - ירידות המחירים כבר פגעו בארץ? לא איכפת לי לחכות איזה חודש אם המחירים ישתנו בהרבה, אז תיידעו אותי אם כן או לא לקנות עכשיו. תבנו את המפרט איפה שהמחיר יוצא נמוך יותר, יש העדפה קלה ל-KSP כי יש להם חנות שיושבת כאן בירושלים. ותנסו להימנע מחריגות בתקציב.
-
- 13 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום, אני חדש פה בפורומים ומקווה שאני פותח את הנושא הזה במקום הנכון.. בעוד כחודשים אני אסע לארה"ב, ושם תיהיה לי הזדמנות לרכוש מחשב נייד. אני מעוניין במחשב שישמש אותי בעיקר לגיימינג. המקבוק פרו החדש של אפל נראה מאוד מפתה, בעיקר בגלל המשקל שלו ואורך הסוללה. אך, כידוע אפל דורשת סכומים אסטרונומים עבור המוצרים שלה, ולכן אני חושב כי קיימים מחשבים בעלי תכונות זהות לMBP עם מחיר נמוך יותר. לכן אני זקוק לעזרתכם, ואשמח אם תוכלו לעזור לי . המפרט של המחשב של הMACBOOK PRO ניתן לראות כאן: http://store.apple.com/us/browse/home/shop_mac/family/macbook_pro/select גללו קצת למטה, העבירו לטאב האמצעי בעל השם Macbook Pro with retina display והסתכלו על הטור השמאלי. עלותו הסופית היא 1…
-
- 3 תגובות
- 846 צפיות
-
-
גנבו לאחותי את הנייד ואני רוצה לקנות לה חדש מתנה. השימושים שלה מאוד בסיסיים: אופיס, אינטרנט וסרטים. היה לה מחשב בן 3-5 והוא הספיק לה.. מסך מבוקש 14-15.6. תודה
-
- 1 תגובה
- 846 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? - אינטרנט, תוכנות אופיס, משחקים קלים עד בינוניים (SC2, Diablo 3 ). * גודל המסך? - אני לא כ"כ מבין בגדלים, אבל גודל המסך צריך רק להתאים לעבודה סטודנטיאלית בכיתה, לכל שאר הדברים אני אשתמש במסך חיצוני. * משקל רצוי? - כמה שפחות זה יותר טוב, אבל זו לא דרישה מהותית מבחינתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - צריך ביום לימודים של 5-6 שעות שכולל שימוש באינטרנט ואופיס. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - HDMI ו-VGA/DVI * בלוטות? - לא צריך * גודל מינימלי של כונן קשיח? - 500GB * צורב DVD? - לא נדרש * האם נדרשת אחריות בינלאומית? - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא
-
- 3 תגובות
- 846 צפיות
-
-
אני מתלבט האם לרכוש ASUS G1 אנא יעצו לי בקשה האם כדאי?
-
- 5 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום..אני מעוניין לקנות נייד של אסוס אך יש לי בעיה שאני לא יודע איפה הרמקולים ממוקמים בדגם מסויים, אני יודע שבדגמים מסויימים הם ממוקמים מתחת למחשב וזה לא טוב לי כי זה יצור לי בעיה בסאונד במיוחד כשאני לפעמים מניח את המחשב על כרית. אני מעוניין בדגם הזה https://www.pc365.co.il/product-17160-Asus_X507UA_EJ002T איך אדע איפה הרמקולים שלו? יוטיוב לא ממש עזר לי כי זה דגם ספציפי שהוא שונה ממה שיש בחו'ל, וגם שום מוכר אחד לא ידע לענות לי.
-
- 3 תגובות
- 846 צפיות
-
-
היי...יש לי toshiba a200 10w ורציתי לדעת אם יש דרך יעילה יותר מדיסק און קיי להעברת נתונים לנייד מהמחשב הנייח כבל ,אינפרא, בלוטוט? נ.ב לפני שבוע שבועיים שאלתי פה על בעיה שהייתה לי עם המחשב שהוא נתקע וחשבתי שזה היה בגלל הsata שהוא לא מזהה ואחרי ש Nemesis הציע כמה עצות שלא עבדו והגיע למסקנה שמשהו בלוח לא תקין (כמה שזה נראה לא הגיוני אז ) קיצר Nemesis צדקת והבעיה הייתה על הלוח הציפ של הכרטיס רשת החוטי והטכנאי אמר שהוא ניטרל אותו ועדכן ב bios וברוך השם הכול עובד.... סתם מעדכן
-
- 7 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום לכם, אני טס ליפן ממש בקרוב לתקופה של כמה חודשים... השימושים העיקריים יהיו אינטרנט, וורד, אכסון וצפייה בתמונות, שיחות סקייפ... בעקרון אני צריך מחשב קטן וקליל שהסוללה שלו תחזיק כמה שיותר זמן (במידה ויום שלם אין לי נגישות לנקודת חשמל), בינתיים עברתי על הפורום וקראתי ביקורות והשוותי מחירים ויש 3 נטבוקים שנראים לי: ACER ASPIRE ONE ASUS EEE PC 1005HA MSI WIND U100 PLUS ASUS EEE PC 1101HA המחירים שלהם די זהים, כרגע אני נוטה יותר לכיוון של האסוס. מה דעתכם ? תודה מראש, יאיר http://www.netbookmarket.net/intel-gma950-vs-gma500/ http://www.laptopmag.com/review/laptops/asus-eee-pc-1101ha.aspx?mode=specs http://www.laptopmag.com/review/laptop/asus-eee-pc-1005ha.aspx?mode=specs
-
- 2 תגובות
- 846 צפיות
-
-
סתכלו בכותרת... 1) לא צריך צורבים או cd-rom. 2) צריך מקלדת ועכבר (אפילו פשוטים מאוד של מיקרוסופט)
-
- 7 תגובות
- 846 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך עד 100 ש"ח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח נוספים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop , sony vegas השימוש הוא בעיקר חובבני. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. sc2, planetside 2, ac3, bf3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 - 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…
-
- 2 תגובות
- 846 צפיות
-
-
המפרט הוא לגיימר בינוני- מסך 19 -2ms מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1295 לוח אם: ASUS P5W DH DELUXE / WIFI - AP ¤1264 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤810 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD2500YS ¤434 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-212BK DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤259 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ¤691 מארז: NZXT APOLLO w/o PSU ¤381 ספק כוח: ENERMAX NOISETAKER 420W : EG-425P-VE ¤373 קרור למעבד: ZALMAN CPU COOLER CNPS9500 LED FOR INTEL&AMD 478/754/775/939 ¤292 מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤5721 אין צורך לדבר על הכרטיס מסך- אני מחפש משהו זול …
-
- 10 תגובות
- 846 צפיות
-
-
Intel Core i5 3470 3.2Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray מעבד Zalman SZ CC92HS CPU Cooler קירור למעבד Asus P8H61-M LE R2.0 LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI לוח אם Kingston 1x4GB DDR3 1333Mhz (כפול 2 סה"כ 8 ג'יגה) Asus GT630 2GB DDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E Western Digital Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX Samsung SH-224BB DVD±RW x24 Black Sata On Board 5.1 Channel Audio Thermaltake Smart 530W Active PFC 14cm Fan PSU (Retail) ספק כח Element T Midi Tower Series Black Case No PSU מארז מחיר: 3365 מבחינת צרכים: בעיקר הורדה וצפייה בסרטים, גלישה באינטרנט ובעיקרון שיחזיק ל-4-5 שנים הקרובות. עכשיו מס' שאלות של צעיר שלא מבין יותר מדי במפרטי מחשב: ה…
-
- 4 תגובות
- 846 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות Q9300+לוח אם +כרטיס מסך. ללא כוונת OC אני לא יודע איזה לוח אם לבחור, חשוב לי שתהיה יציאה אופטית, לא סגור לגבי SLI כי אני לא יודע האם לקחת 9600GT ולשים אותו ב SLI או לקחת כרטיס דוגמת 9800GTX . אני משתמש במסך 19' וברזולוצייה של 1280*1024 אם זה לא יכנס בתקציב האם כדאי לקחת מעבד שני ליבות במקום ה Q9300? כרגע יש לי ספק של 500WATT האם הוא יספיק? תודה
-
- 6 תגובות
- 846 צפיות
-
-
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180299012542 לדעתכם הקנייה מפה נראת אמינה?
-
- 6 תגובות
- 846 צפיות
-
-
איך המפרט הבא:http://www.tronics.co.il/product.asp?productid=1146&catcode=105&AdCat=&parentid= המפרט ישמש למשחקים(call of duty 4,גריס אוף וור) תקציב עד 3300 . תודה.
-
- 8 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עושה עכשיו סקר שוק לגבי כרטיסי מסך ל-PC שאני מרכיב. הצרכים שלי הם ברובם סטנדרטיים (גלישה באינטרנט, אופיס, תוכנות שירות נפוצות [צריבה וכו'] וכו') אבל הפעם יהיה גם דגש על מחשב שמסוגל להריץ משחקים בצורה טובה ואפילו מצוינת אם התקציב יאפשר זאת. דוגמאות למשחקים שארצה להריץ: Mass Effect 3, Skyrim ו-GTA5 במידה וייצא ל-PC. התקציב שלי לכרטיס מסך הוא עד 900 ש"ח לכל היותר. מצאתי כמה דגמים של כרטיסי מסך שנראים לי מתאימים והייתי רוצה המלצות או ביקורות עליהם מכם, אם אפשר. (המחירים בסוגריים נלקחו מהאתר של אייבורי, אבל אין לי כוונה לקנות שם בהכרח אלא רק לקבל מושג על סדרי הגודל של המחירים): Asus AMD Radeon HD 7770 V2 1GB HD7770-DC-1GD5-V2 (מחיר - 755 ש"ח) Gigabyte AMD Radeo…
-
- 3 תגובות
- 846 צפיות
-
-
אהלן אני הולך לקנות לאחותי מחשב לשימוש בסיסי כמו גלישה באינטרנט שירים והורדת סרטים אבל שיוכל לסחוב ולהשאר טיפה מעודכן לכמה שנים הבאות ( Win 7 ) התקציב הוא 2.6K +- ואם אפשר מהחנות iqpc.co.il כמובן שלא מתבצע OC והשקט חשוב ברמה סבירה אני צריך ציוד הקפי של מסך + מקלדת ועכבר אשמח להצעות ... בתודה גיא
-
- 8 תגובות
- 846 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?1.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?(לנסות לחסוך) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?(אי אפשר) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?(משחקים, אבל לא חובה שיהיה הכל על המקס') א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.אין משחקים מסויימיםם. שיעמוד לפחות על דרישות המינימום של המשחקים החדשים) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). (גודל המשך 19 אינץ') -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?(בינוניו…
-
- 9 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום רב, אני זקוק למפרט של מחשב + מסך עד מחיר 3000 שקל. המחשב מיועד ללימודים (שפות תיכנות למיניהם), מוזיקה (לא עריכה), אינטרנט וכו'. בקיצור מחשב לא מטורף. תודה מראש לכל הממליצים.
-
- 5 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תמליצו לי על מחשב נייד שישומש בעיקר לגלישה באינטרנט ומשחקים קלים (הדבר הכי "כבד" יהיה קאונטר סטרייק 1.6) כמובן שאני גם אראה בו סרטים וסדרות אבל איכות DVDrip/HDTV מספיקה לי, רוב השימוש בו יהיה בתוך הבית (מחובר למטען) אז לא נדרש זמן סוללה ארוך מהרגיל אין העדפה לשום חברה ועדיף מחנות אמינה עם אחריות למקרה שיהיה תקלות. תקציב: כמה שפחות יותר טוב, המקסימום זה 2000, אפשר לחרוג ב-100/200 ש"ח עריכה: הבנתי שיתאים לי מחשב 15'6" ושאלה ששכחתי לשאול היא אלו אביזרים צריך לקנות עם המחשב הנייד? הבנתי שיש מקררים למחשבים ניידים, זה הכרחי לקנות אותם? או שזה תלוי בדגם של המחשב הנייד. מצטער על כל השאלות, מקווה בכל זאת לעזרה. תודה!
-
- 7 תגובות
- 846 צפיות
-
-
רציתי ביקורת על שני חלקים אלו.. כאשר הראשון הוא כרטיס מסך והשני הוא לוח אם. אם אפשר שיהיה במהירות תודה
-
- 3 תגובות
- 846 צפיות
-
-
יש לי xp1800 ואני רוצה לשדרג יש לי במחשב צורב חדש, וכונן קשיח חדש גם כן, לכן אין לי כוונה לרכוש מחשב חדש. אני מעוניין להחליף בשלב ראשון לוח+מעבד+כרטיס מסך תקציב עד 2500 שח, אין צורך באוברקלוקינג
-
- 10 תגובות
- 846 צפיות
-
-
מחפש מחשב לעבודה שוטפת של אינטרנט , כל יישומי אופיס וכדומה.. מה אני מחפש במחשב? א) מסך 13 ומעלה.. ב) משקל 2 קילו ומטה. ג) שלא יתחמם יותר מדי. ד) בטריה שתחזיק כמה שיותר. ה) שתיהיה יציאת HDMI (שאפשר לחבר ל- TV, לא בטוח שקוראים לזה כך). ו) מצלמה מובנת. ז) מיקרופון מובנה. ח) התקן בלוטוס. ט) רמקולים מובנים. י) קריאת תביעת אצבע י"א) לא חובה, אבל עדיף - קורא כרטיסים מובנה. ושאלה בלי קשר: תגידו ל - DELL יש נציגות בארץ?! בתודה מראש, מתן.
-
- 9 תגובות
- 846 צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום אני מתלבט בין T61 לHP 6910 בעלי מפרט דיי דומה (למעט כרטיס מסך ומעבד 7300 לHP מול 7100 ללנובו) שפער המחיר הוא הוא כמה מאות שקלים לחובת הT61 נטיית ליבי היא ללנובו ידוע לי שאין הבדלים רציניים בין המחשבים (אותו דור,אותו קונספט שניהם סנטה רוזה) האם קיימים הבדלים רציניים באיכות הבנייה בין החברות (חוזק וטכנולוגיות הגנה שונות) ולגבי שירות העסקי של החברות? כמו כן האם מוסיפים 200 שקל לשדרוג קל של מעבד מ7100 ל7300 האם המחשבים מתאמים לHD צרכיי למחשב הם אינטרנט עבודה משרדית וסרטים(רצוי HD לא לחוץ) מה שהכי חשוב הוא חוזק פיזי של המחשב וניידות(ההבדל 200 גרם בין המחשבים לא משנה לי כל כך)
-
- 3 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום, אני כבר זמן רב מתלבט ומתחבט בנוגע לבחירת מס' חלקים שישלימו את המפרט. כדי לחדד את רצוני: 1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? (גיימינג כבד, סרטי HD, חיבור המחשב ל-LCD וצפייה ב-720p/1080p) לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Photoshop, Flash (לא באופן כבד) ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. כרגע, במסך הנוכחי, רק 19" עם 1440x900. בהמשך אשדרג למסך איכותי יותר FHD. (בנוסף, גם אני אחבר את הכ"מ לטלוויזית 32" LCD מדי פעם). 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 6 תגובות
- 846 צפיות
-