עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by AmirL,

הי חברה, האמת הרבה הרבה זמן לא קניתי מחשב חדש ודי התנתקתי... הסתובבתי קצת בפורום וראיתי שיש לAMD הצלחה מסחררת. אני הייתי מעדיף מחשב מבוסס Intel (אולי פחד מחדש?) כי כל החיים היה לי רק Intel והאמת שדי הרבה שנים לא יצא לי לשחק. המחשב יהיה לקצת עבודה מהבית (Matlab, ++C) והרבה אינטרנט סרטים וכו'. ממה שראיתי AMD טוב בעיקר למשחקים - לא אכפת לי לקבל הפניות לכתבות ו-benchmark בנושא השוואות על ביצועים לאו דווקא בתחום המשחקים (למרות שלא היה לי אכפת לחזור לשחק קצת ברשת אם המחשב שלי יסחוב משהו) לפחות להחכים קצת. בכל מקרה המפרט שחשבתי עליו: מעבד - Intel P4 3.0Ghz עם socket 775 לוח אם ASUS P5GD2 או יצרן/דגם אחר המשתווה לו. זכרון 512MB dual DDR2 533Mhz (האם לדעתכם זה שווה את התוספת במחיר…

• 10 תגובות
    • 856 צפיות
  2. Started by DarkSight,

שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש כרגע ואני צריך טיפה ייעוץ, השימוש העיקרי של המחשב יהיה לתכנות (בעיקר java,php) ופה ושם למשחקים לא כבדים. לדוגמא, wow שבעבר שיחקתי ואם יום אחד יהיה לי זמן אני אחזור אליו. חשוב לציין שיהיה עליו dual boot, גם linux וגם windows. דברים בסיסים שצריך להיות למחשב מבחינתי: - חובה שיהיה עליו 8 gb זיכרון - לפחות 500 gb הארד דיסק - ואני חושב גם שכדאי שיהיה מעבד עם 4 ליבות (לא יודע אם עדיף i7 או את ה core 2 quad) תודה רבה!!

• 6 תגובות
    • 856 צפיות
  3. Started by asaf556,

שלום אני מרכיב מפרט לילדים בני 10 שישחקו משחקים קלים SPORE ופיפא לדוגמא ואינטרנט האם המפרט בזה מתאים? מעבד AMD Athlon II X3 435 Box ₪448 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ADX435WFGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3P ₪502 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=38498 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 3.5" 320GB SATA2 16MB ₪230 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1118 זיכרון G.Skill DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-24 NT ₪277 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F3-10600CL9S-2GBNT כרטיס גרפי Gigabyte ATI Radeon HD4670 512MB DDR3 PCIe ₪406 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=44033 מארז ללא ספק CoolerMaster Elite 335 ₪176 …

• 8 תגובות
    • 856 צפיות
  4. Started by 343,

תקציב מהו תקציב לרכישת המחשב? 3400 שימושים מהם השימושים במחשב? (לסמן באדום). גיימינג כבד\ במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק - Max Payne 3, משחקי Spiderman Diablo II Saints row the third Gta IV + Liberty city stories (Assassins creed (all Crysis 2 BF3 BorderLands Diablo III משחקים שקשה להריץ בקיצור.. 64BIT שימושים מיוחדים האם תבצע Overclock למחשב? אם כן, לאילו רכיבים? כן לכרטיס מסך ציוד היקפי מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? מידע על המסך-http://www.tms.co.il/product/10598 האם תחבר מערכת רמקולים 7.1CH, 5.1CH או 2.1CH למחשב? מידע על הרמקולים-http://ksp.c…

• 5 תגובות
    • 856 צפיות
  5. Started by kobi_sion,

6 מגה זיכרון, 465gtx 1 GB זיכרון האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, הורדות,סרטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש מסך syncmaster 2253 bw * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפ…

• 3 תגובות
    • 856 צפיות
  6. היי, אבקש את חוות דעתכם על המפרט הבא שמיועד בעיקר לשימוש ביתי רגיל עם כוונה להתחיל לערוך תמונות בפוטושופ CS6. התקציב הוא עד 2750 ש"ח גג, ללא OC מתוכנן. העבודה היא על מסך 22'' ברזולוציה של 1680X1050. האם יש מקום להידוק המפרט או לשידרוגו במסגרת התקציב הנתון? Intel IVY Bridge Core i3 3220 Socket 1155 3MB 3.3Ghz 55W Box, יחידות 1 ₪651 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4026 Gigabyte GA-B75M-D3H Socket 1155 B75 CHIPSET VGA+DVI+HDMI, יחידות 1 ₪365 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3696 Crucial Ballistix Sport 8GB Kit (4GBx2)DDR3 1600Mhz CL9 BLS8GK3D1609DS1S00, יחידות 1 ₪239 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=4048 Western Digital 500GB 7200RPM 16MB Sa…

• 3 תגובות
    • 856 צפיות
  7. Started by huhxdd,

אהלן חברים, אני צריך את עזרתכם בהרכבת מפרט מחשב בתקציב של עד 1500 ש"ח. המחשב צריך לספק צרכים בעיקר לגלישה באינטרנט, שירים יוטיוב וכד'. מחשב מאוד בסיסי שלא יהיו עליו עומסים. מבקש לנצל את התקציב ולהכין את המפרט הטוב ביותר שאפשר בסכום הזה. המפרט צריך לכלול: מארז, מעבד, לוח אם, זיכרון, דיסק קשיח (לפחות 500) ואם ישאר מקום לקירור מעבד מעבר למה שמקבלים אז זה גם יהיה טוב. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 856 צפיות
  8. Started by gmpc,

שלום, אודה להמלצה מצד אחד המומחים לחומרה המיועדת למשחקים. אני רוצה להרכיב מחשב בתקציב של עד 3000 שקלים - אין צורך ברכיבים הבאים: יש צורך ב: לוח מעבד זכרונות כ. מסך מארז * קיים ספק כח של CORSAIR 500 ודיסקים קשיחים ( SATA ) תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  9. שלום, 1.תקציב עד 3500 ש"ח (ניתן לחרוג עד כ100 ש"ח) כאשר ההתלבטות הרצינית שלי אם להשאר באיזור 2000 ש"ח או באזור 3500 ש"ח 2. א) המחשב בעיקר לצורך משרדי אבל אני מחפש מחשב משולב שיתאים גם למשחקים לצורך לימודי (סטודנט שנה ג' בתחום המדעים) אני נוהג להשתמש בנייח - שימושי אופיס, קבצי תמונות, אינטרנט וכו'. ב)לא צפויים שימושים כבדים כמו רינדורים. ג)כעת אני לא משחק כך שאני לא ממש יודע מה אני צריך אך אני מניח שארצה לראות את המשחק באיכות טובה. 3.אין צורך בציוד היקפי כלל. 4. אין לי צורך בכונן 1.44 כמו כן ניתן לשלב את הציוד שבסעיף 5 במפרט.(אך לא חובה) 5. יש לי כרגע צורב LG בצבע בז' ודיסק קשיח 250 ג'יגה 16MB BUFFER. 6. השקט חשוב אבל לא הכי חשוב ז"א 6-7 מתוך 10. 7. אני לא יודע כיצד מבצעי…

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  10. Started by yakirsa,

אהלן... אחרי שעזרתם לי עם המפרט של מחשב הגיימינג שלי אז אני סומך עליכם שתעשו לי איזה מפרט טוב לHTPC עד 3800 שקל. כייוון שבנושא זה אני לא טוב אז אני לא יכול לעמוד על דברים מסויימים.. כל המפרט נתון לבחירתכם..

• 5 תגובות
    • 856 צפיות
  11. לצערי אני כותב מהמחשב השני שלי... ברוב טיפשטותי החלטתי להסיר את מכסה האלומיניום מה-1.6A שלי ...לצערי פגעתי בו איכשהו עם הכסין... :'( עכשיו אני רוצה מעבד וזכרונות חדשים.. ב-2000..2500 גג. כרגע יש לי 256MB PC2700 ישן.. שכנראה עדיףיהיה להעיף... אז תמליצו לי בבקשה על מעבד שיעבוד על אביט IS7-E בסוקט 487... וזיכרון DDR (עדיף שלא יהיה על חשבון המעבד) עם יכולות אוברקלוק סבירות (ואם אפשר אז עם סינקים) תודה מראש לכל העוזרים..

• 6 תגובות
    • 856 צפיות
  12. שלום, אני מחפש מחשב נייח חזק מאוד- עם הרבה ליבות ומספיק זיכרון, אבל שיהיה שקט- כי הוא יישב אצלי במשרד. הוא בנוסף צריך להיות אמין- הוא אמור להתמודד עם הרצת סימוליצות- ז"א תוכנות שיעסיקו את המעבדים שלו ברציפות (24/7) במשך כמה חודשים. צריך שיהיה גם כרטיס מסך של NVIDIA, כי אני רוצה להשתמש ב- CUDA להרצת Deep Learning. התקציב הוא עד 20,000 ש"ח (על חשבון העבודה...) הנה מפרט שהציעו לי. הוא מכיל רכיבים יקרים כדי להתמודד עם העבודה הרציפה: CPU: AMD R9 5950X 16-Core 32-Threads 3.4GHz up to 4.9GHz 64MB Motherboard: Gigabyte X570 AORUS XTREME (16 phases) CPU cooler: be quiet! Dark Rock 4 Pro CPU Cooler GPU: RTX 3070 Gigabyte Aorus Master 8GB G…

13. Started by Tomer Levinzon,

שלום חברים, אני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג חדש! תקציב: עד 7000₪ איזור: באר שבע ניידות: בעל רכב איזה מפרט מומלץ, ואיזו חנות הכי מומלצת? תודה

• 2 תגובות
    • 856 צפיות
  14. היי =] אני רוצה להרכיב את המחשב הכי חזק שאפשר לגיימינג בתקציב של 4500 ש"ח. הנה כל הפרטים שהיו כתובים בטופס: -- התקציב המקסימאלי הוא 4500 ש"ח. ברצוני לנצל את כל התקציב, אבל אי אפשר לחרוג ממנו. המחשב מיועד לגיימינג בעיקר. יהיו עליו משחקים כמו: כל סדרת Assassin's Creed. כל סדרת Half-Life, כל סדרת Portal (רק 2 משחקים.. אבל בכל מקרה), Team Fortress 2. Sims 3 + הרחבות. ועוד כמה משחקים שאני מתכנן לקנות שיהיו יותר כבדים מכל המשחקים האלה ביחד. אני רוצה שיהיה אפשרי לשחק במשחקים בהגדרות הגרפיות הגבוהות ביותר כמובן.. אין צורך בציוד היקפי - הם לא נכליים בתקציב, אני כבר אמצא משהו לבד. חשוב שהמחשב לא ירעיש מדי, אבל גם לא עד כדי-כך קריטי. בואו נגיד, 5 מתוך 10. לא יהיה אווברקלוק. אין צורך…

• 6 תגובות
    • 856 צפיות
  15. Started by shumaher,

שלום אני צריך עזרה בבחירת מחשב להורים שישמש לאינטרנט בלבד מסך רמקולים מקלדת עכבר וכו אני לא צריך זה מה שמצאתי במפרטים של KSP מעבדי אינטל Pentium E2180, Bus800Mhz, s775, 1MB, DualCore לוחות אם למעבדי אינטל FOXCONN 45CMX s775 1066Mhz, 945GC, DDRII 667, PCI-E, VGA זכרונות DDR II 667Mhz - Life Time Warranty 1GB דיסקים קשיחים Seagate 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II כרטיסי מסך OnBoard Intel GMA 950 כרטיסי קול 5.1 Channel Audio צורבים Optiarc AD-7200S DVD±RW x20, DL x8 Black Sata ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים ATX MIDI + PSU מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 550W PMPO מסכים None מחיר 910 ¤ תגיבו בקשה בקשר למפרט הזה יש לכם עוד משהוא להו…

• 8 תגובות
    • 856 צפיות
  16. Started by archi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) שימוש בייתי לעבודה, לבניית שרת וירטולאיזציה עם מערכות הפעלה, ושיהיה כ.מסך סבבה למשחקים ולסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 5 שיהיה שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…

• 4 תגובות
    • 856 צפיות
  17. שלום, צירפתי קובץ המתאר הצעת מפרט למחשב עבור אמא שלי המחיר הסופי הוא 1570 ש"ח. המפרט הוא רק לגוף המחשב ללא ציוד היקפי כלל והרצון הוא מחיר זול ככל האפשר. המחשב הוא לשימושים בסיסים של גלישה באינטרנט, אחסון מעט קבצים כגון תמונות וסרטי משפחה, והרצת משחקים פשוטים כגון סוליטר. אשמח לקבל חוות דעת והערות על המפרט.

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  18. Started by AcidBurn10,

שלום חברים, אני צריך מפרט למחשב ב-4500 ש"ח המחשב מיועד למשחקים , סרטים , אינטרנט , שירים ... הכל חשבתי על זה: Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1080 מעבד GIGABYTE GA-965P-S3 DDR2 800MHz 930 לוח אם DDR2 2x512MB 667MHz TwinMOS CL5 355*2 = 710 זיכרון eVGA 7300GT 512MB, TV, DVI, PCI-E 700 כרטיס מסך http://www.evga.com/products/moreinfo.asp?pn=512-P2-N447-LX&family=22 NEC AD-5170 18x DVD+/-RW Double Layer WHITE/BLACK 225 צורב DVD WD 250GB 7200RPM 16MB SATAII 490 דיסקשיח FSP 350W 60THN LGA775 24pin SATA 12cm 290 ספק מה אתם אומרים? הצעות לשיפור? להחליף את הלוח אם אולי? הכרטיס מסך מספיק חזק לרוב המשחקים החדשים שיש היום ???? תודה !

• 14 תגובות
    • 856 צפיות
  19. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא נראה לי שזה אפשרי לחסוך בתקציב הזה אבל אם כן אז בכיף... עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח אבל רצוי לא לחרוג. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר אופיס וגלישה, מדי פעם תוכנות קלות יחסית כגון Google Earth האם יש צורך בציוד היקפי? לא האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך כונן דיסקטים עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 5 - ממוצע האם מתוכנן אוברקלוק? לא האם יש צורך לכלול הרכבת מחשב בחנות? כן האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? פנדה מחשבים או חנות אחרת באזור חיפה/חוף הכרמל. אם יש הבדל משמעותי במחיר אז אפשר גם מחוץ לאזור הנ"ל. *לא KSP/Ivory!* האם יש בקשות מיוחדות …

20. Started by NoobPCUser,

אני יכול להשתמש בכבל VGA (לפטופ) לRCA (טלוויזיה) רגיל? או שאני צריך איזשהו ADAPTER?

• 4 תגובות
    • 856 צפיות
  21. Started by Thekingtom1992,

היי מעבד i5 8400 זיכרון :16 גיגה 3000 כרטיס מסך: 1080TI לדעתכם יהיה צוואר בקבוק בין הכרטיס מסך למעבד? לא הצלחתי למצוא מידע באינטרנט

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  22. שלום, אשמח אם תמליצו לי על מחשב נייד שישומש בעיקר לגלישה באינטרנט ומשחקים קלים (הדבר הכי "כבד" יהיה קאונטר סטרייק 1.6) כמובן שאני גם אראה בו סרטים וסדרות אבל איכות DVDrip/HDTV מספיקה לי, רוב השימוש בו יהיה בתוך הבית (מחובר למטען) אז לא נדרש זמן סוללה ארוך מהרגיל אין העדפה לשום חברה ועדיף מחנות אמינה עם אחריות למקרה שיהיה תקלות. תקציב: כמה שפחות יותר טוב, המקסימום זה 2000, אפשר לחרוג ב-100/200 ש"ח עריכה: הבנתי שיתאים לי מחשב 15'6" ושאלה ששכחתי לשאול היא אלו אביזרים צריך לקנות עם המחשב הנייד? הבנתי שיש מקררים למחשבים ניידים, זה הכרחי לקנות אותם? או שזה תלוי בדגם של המחשב הנייד. מצטער על כל השאלות, מקווה בכל זאת לעזרה. תודה!

• 7 תגובות
    • 856 צפיות
  23. ביקשתי לפני כשבועיים מפרט ב-5000, אך אני רוצה לבדוק אם לצרכים שלי, מפרט זול יותר גם יתאים. אז ככה: דגש גדול מאוד על שקט. אם אפשר לא לשמוע תנועת אוויר מהמחשב, אז זה מה שאני רוצה. המחשב מיועד בעיקר למשחקים הכבדים ביותר, צפייה בסרטים, עבודות גראפיות (Photoshop, 3D Studio Max)... לא צריך ציוד הקפי, לא מתכנן OC. מתכנן לקנות מסך 22" מחוץ למסגרת התקציב, ככה שזה לא משנה, לא להכליל אותו. רק שתדעו לצורך העניין (כ.מסך 4870 הוא מה שאני רוצה נכון לעכשיו). מארז, מעבר לשקט, העיצוב חשוב לי. לא רוצה איזה בלוק שיהיה תקוע לי בחדר, מספיק שיש לי אחד כזה עכשיו ואני רוצה להעיף אותו. שיהיה מקורר היטב, החדר חם. אה כן, שלא יקרוס לי במולטיטסק. שלי בקושי שורד פעולה אחת. (אני מאמין שזה לא יה…

• 11 תגובות
    • 856 צפיות
  24. Started by ehudtr,

לאחרונה נתקלתי בכל מני פרסומים של מסכי מחשב הכוללים בתוכם הכל וכך לא צריך בכלל מארז . שאלתי היא האם כדאי לחשוב על כיוון כזה?מה קורה אם משהו מתקלקל?האם אפשר להחליף בכלל חלקים במחשב כזה?אשמח לשמוע את חוות דעתכם. תודה ושבוע טוב.

• 2 תגובות
    • 856 צפיות
  25. Started by Cyron,

יש לי xp1800 ואני רוצה לשדרג יש לי במחשב צורב חדש, וכונן קשיח חדש גם כן, לכן אין לי כוונה לרכוש מחשב חדש. אני מעוניין להחליף בשלב ראשון לוח+מעבד+כרטיס מסך תקציב עד 2500 שח, אין צורך באוברקלוקינג

• 10 תגובות
    • 856 צפיות

דיונים חדשים בפורומים