ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לאחרונה אני פעיל בלילות עקב העבודה שלי. אחרי תקופה הסמרטפון מתחיל להציק לי, אני מחפש משהו טוב יותר. מצאתי אצל חבר רחוק מחשב נייד למכירה של חברת דל. אני רוצה לקנות אותו אבל רוצה להגיע מוכן. איך אתם ממליצים לי לבדוק אותו לפני הרכישה? אני מתכון מבחינת תוכנות? מאמץ? מה בדיוק? עשיתי 'סבב' ברשת וגליתי שיש לנייד הנ"ל מחלה בGPU שמשהו בהלחמות שלו נשבר ואז הוא לא עובד או עובד חלקית, לקחתי את זה בחשבון ואני יודע שיש דרך דיי קלה לתקן אותו וגם אפשר להחליף אותו (העלות לא יקרה.) בנוסף אין סוללה. העלות של הנייד תצא באיזור ה650 - 700 ש"ח סה"כ. אני ישמח ליעוץ שלכם, עד היום היו ברשותי זוג ניידים חדשים מהנילון, אין לי ניסיון עם יד שניה. תודה! נ.ב בין הייתר אני רוצה…
-
- 5 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום לכולם ... ברצוני לרכוש מחשב חדש בקרוב ! עכשיו אני רוצה להרכיב אותו כי אני קונה חלקים מכל מני חנויות בגלל שהדברים שאני רוצה אין אותם כולם בחנות אחת וזה מפוזר! השאלה שלי היא האם תהיה אחריות על החומרה ואם כן איך זה בדיוק הולך האחריות הזאת ?
-
- 3 תגובות
- 893 צפיות
-
-
יש צורך במעבד, לוח אם, מארז, זכרונות - רצוי 4 ג'יגה... אגב, מה אתם אומרים על Core 2 Quad Q6600 ?
-
- 10 תגובות
- 893 צפיות
-
-
המחשב נועד לעשירון העליון. תנו הצעה של מחשב עד 20,000 ש"ח שיכלול את הכל. ואני רוצה גם שתהיה מערכת קירור מים עם מארז יפה.
-
- 6 תגובות
- 893 צפיות
-
-
אז ככה לחבר שלי היה לא מזמן בר-מצווה והוא רוצה לקנות מחשב נייד והוא יודע שאני דיי מבין אז אמרתי לו שאני ישאל בפורום ויגיד לו מה אתם חושבים בקיצור התקציב הוא 5K המחשב ישמש למשחקים כבדים ולסרטים ועוד אינטרנט וכל מיני דברים כאלה... תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 8 תגובות
- 893 צפיות
-
-
רגע לפני הקנייה צריך את דעתכם למרות שאין אפשרות בשום פנים ואופן לחרוג מהתקציב הזה אם יש הצעות לשיפור במסגרת התקציב זה הזמן לומר. תודה. מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 3000+ (S-939) 810 1 810 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 620 1 620 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz AData /VT 240 2 480 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total xfx 6600 256MB DVI,TV,PCI-E 760 1 760 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 160GB SATA 7200 8MB WD1600JD 505 1 505 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 290 1 290 מארזים? Price Units Total HEC Compucase CI-6A21 400W 395 1 395 מס…
-
- 10 תגובות
- 893 צפיות
-
-
בקשה אני רוצה מחשב שיהיה חזק מאוד בעיקר עבור עריכת וידאו (Premier, אולי Avid) ועריכת סאונד (שאוכל לחבר קלידים וכד' ולהשתמש בתוכנת עריכה כמו cubase). מפרט כרטיס עריכת וידאו כרטיס מסך וכרטיס קול טובים(!) לעריכת וידאו וסאונד מעבד חזק לוח אם טוב ספק כח זיכרונות 16 או 32 שלושה הארדיסקים: SSD של 120 + 2 הארד דיסקים של 2 טרה. צורב דיוידי מגרה נשלפת להארד דיסקים מארז טוב שיגרום למחשב לא להתחמם והאם יש צורך בחומרה נוספת? התקציב שלי לזה הוא בין 7 ל-9 אלף (לא כולל עכבר, מקלדת, רמקולים ומסך, שבכוונה לא כללתי פה. רק עבור המארז). השמח לקבל מפרט אם מחירים ושמות היצרנים. בתודה מראש על כל עזרה
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
היי היות שכבר יש לי כרטיס GF8800GTS + 1GB המחשב מיועד למשחקים ועיבוד גרפי אני מחפש חלקים וזה המפרט שמצאתי Gigabyte GA-P35-DS3 Conroe Support GP35DS3 - 695 JSP-Tech Micro-ATX M-100B +400W EzCool White - 202 Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM - 1485 Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB - 474 Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS - 669 PIONEER DVR-112DSV X18 DUAL LAYER Silver DVR112DSV -191 Thermaltake Cooling Bundle Sonic Tower+Silent Wheel 13mm -266 מחיר המוצרים כולל מע"מ ¤3982 הכל מ www.tms.co.il מה דעתכם ?
-
- 11 תגובות
- 893 צפיות
-
-
תשובות לסטיקי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קלים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 6 תגובות
- 893 צפיות
-
-
הי חברה, האמת הרבה הרבה זמן לא קניתי מחשב חדש ודי התנתקתי... הסתובבתי קצת בפורום וראיתי שיש לAMD הצלחה מסחררת. אני הייתי מעדיף מחשב מבוסס Intel (אולי פחד מחדש?) כי כל החיים היה לי רק Intel והאמת שדי הרבה שנים לא יצא לי לשחק. המחשב יהיה לקצת עבודה מהבית (Matlab, ++C) והרבה אינטרנט סרטים וכו'. ממה שראיתי AMD טוב בעיקר למשחקים - לא אכפת לי לקבל הפניות לכתבות ו-benchmark בנושא השוואות על ביצועים לאו דווקא בתחום המשחקים (למרות שלא היה לי אכפת לחזור לשחק קצת ברשת אם המחשב שלי יסחוב משהו) לפחות להחכים קצת. בכל מקרה המפרט שחשבתי עליו: מעבד - Intel P4 3.0Ghz עם socket 775 לוח אם ASUS P5GD2 או יצרן/דגם אחר המשתווה לו. זכרון 512MB dual DDR2 533Mhz (האם לדעתכם זה שווה את התוספת במחיר…
-
- 10 תגובות
- 893 צפיות
-
-
יש לי חבר במיאמי עדיף שהוא יקנה לי שם או לקנות בארץ? ואיזה מחשב אתם ממליצים ב-500$ (כ-2000 ש"ח) מה אתם אומרים על זה? http://www.tigerdirect.com/applications/category/category_tlc.asp?CatId=17
-
- 5 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שבוע טוב אני מחפש המלצה לנייד קטן (עדיפות עד 12.5) לצרכי גרפיקה צריך שתהיה אפשרות לחבר למסך גדול לעבודה בבית וחשוב שתהיה לו בטריה ארוכת טווח ככל האפשר לעבודה בדרך התקציב עד 5000 ש"ח בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 893 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי - 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - לא קריטי ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) - עבודה משרדית, רב תכליתי, לשימוש ההורים בבית לצרכי אינטרנט בסיסיים וסרטים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - 21 אינץ' 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - יש לי שני כרטיסי זיכרון מהיר DDR3 1333MHZ 2GB כלומר סך הכל 4GB לכן לא צריך כרטיס זיכרון, וכמו כן לא צריך כונן דיסקים/צורב. 5. האם מתוכנן אוברקלוק - לא תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 893 צפיות
-
-
מIQPC מעבד: e4300 core2 לוח אם : gigabyte 965p-s3 כ.מסך: bfg OC Edition 8800GTS 320MB זכרון: 2048MB SuperTalent\Twinmoss+HeatSpreaders DDRII 667mhz CL5 מארז 6A19 שחור ספק כוח : enermax liberty 400W קרור למעבד: AC FREEZER PRO 7 סה"כ 5,000 ש"ח. דרישות: משחקים, +OC ל3GHZ מהתייעצויות קודמות הבנתי שהמעבד בשילוב הלוח יגיע די בוודאות ל3GHZ (מעבר לזה לא ממש מעניין אותי,אני לא מחפש לשבור שיאים) HD+DVDRW - ישנם כבר- בנתיים אסתפק בהם... לגביי הכ.מסך- הרזולוציה המקסימלית שלי היא 1440X900 (מסך רחב) , אני במאמין שבמגבלת הרזולוציה הכ.מסך מסך יספק אותי היטב. טוב דעות? תיקונים אחרונים? מה דעתכם?
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-
-
אתמול קניתי מסך LG 23 אינץ' שהרזולוצייה הטבעית שלו היא 1920X1080.. אני רוצה לבנות מחשב שיריץ טוב מאוד את המשחקים העכשווים,לא צריך כרטיס מסך מפלצתי שיחזיק לעוד שנתיים.. התקציב הוא כ4000 שקל.
-
- 6 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום לכולם, אתחיל מזה שאומר שקראתי את הסטיקי לגביי רכישת לפטופ בארה"ב אבל הוא לא ענה לי על כל השאלות, אני מעוניין לקנות את ה - DELL Studio XPS 13 מ - BestBuy באתר שלהם ראיתי שהוא עולה נכון להיום 900$, אבל הבנתי מאנשים שדיברתי איתם שהמחיר הרשום באתר הוא רק עבור רכישה דרך האתר ולא מחיר עבור הגעה פיזית לחנות (שהוא גבוה יותר). 1) רציתי לדעת האם מה שאמרו לי נכון? הבנתי שבנוסף למחיר המוצהר יש גם מע"מ בארה"ב, אבל אני יודע שבארצות אחרות אתה מבקש, מהחנות ממנה רכשת, טופס זיכוי ממע"מ ובשדה התעופה אפשר לקבל החזר מע"מ. 2) האם בארה"ב בכלל ועל לפטופים בארה"ב בפרט זה תופס? 3) המע"מ שצריך לשלם במכס עם ההגעה לארץ, נגזר מאיזה מחיר? המחיר של הלפטופ בחשבונית הקנייה מארה"ב או המחיר של הלפטופ …
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
שלום חברים! מחפש מפרט ל-2 מחשבים בתקציב של -5500-5000 ש"ח לשניהם מהחנות של KSP בירושלים סניף הר חוצבים. המחשבים יכולים להיות זהים - זה לא משנה לי... אלא אם כן זה משתנה בהתאם לגודל המסך - ברשותי מסך 17" ולמחשב השני אני רוצה מסך 22-23 המחשבים מיועדים למשחקים קלים, לאינטרנט, סרטים ולאופיס. יש צורך בציוד היקפי הכולל מסך (22-23 אינטש), מקלדת, עכבר ורמקולים למחשב אחד בלבד - למחשב השני כבר יש לי הכל - כולל מסך 17" לא קריטי שיהיה שקט מערכת הפעלה XP לשניהם כולל הרכבה לשניהם חשוב שלא אצטרך לשדרג שוב את המחשבים ב-3 השנים הקרובות לפחות. תודה רבה מראש
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-
-
ברשותי המפרט הבא: מעבד: אינטל פרסקוט 3.0 HT זיכרון: 2X512 + 2X1024 סה"כ 3 ג'יגבייט זיכרון. (2 ג'יגבייט עם מהירות 800MHZ ו-1 ג'יגה במהירות 533MHZ כאשר אני מוגבל ל-533 בגלל הלוח) לוח: GA - 8I925X. כרטיס מסך: 8600GT. אני חושב על לקנות לוח אם ומעבד ולהשתמש בחלקים הנ"ל (זכרונות, כרטיס מסך) לשדרג למחשב חדש ובישנים להרכבת מחשב חלש יותר (יש לי את כל החלקים) ולבנות מפרט כזה: מעבד: כפול ליבה/מרובע ליבה לוח: תואם למעבד זיכרון: 2X1024 (כאשר 2X512 האיטיים ילכו למחשב "נוסף" שישתמש בלוח והמעבד הנוכחי) כ.מסך: 8600GT. האם הגיוני כל הסיפור? או מיותר? (1000-1500 ש"ח זה התקציב) הוצאות נוספות אולי ילכו לספק/מארז חדש אבל זה כבר אבדוק... תודה
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-
-
זה המחשב שיש לי כרגע Intel i5 750 @ 2.67 GigaByte P55-UD3L 2x 2G g skill ripjaws F3 CL7 2x 4G kingstone sapphire radeon 5770 hd scythe mugen 2 seasonic 620w bronze antec three hundred 256 GB SSD א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מומלץ לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות…
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
איזה מפרט הכי טוב ב 4800 בלי כלום ואני לא רוצה אינטל!!!!!!!!!!!! מפרט ב4800 לא יותר הכי הרבה 4900 בלי מסך בלי כלום רק המחשב ותינו לי מפרט מי פנדה
-
- 6 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום, צירפתי קובץ המתאר הצעת מפרט למחשב עבור אמא שלי המחיר הסופי הוא 1570 ש"ח. המפרט הוא רק לגוף המחשב ללא ציוד היקפי כלל והרצון הוא מחיר זול ככל האפשר. המחשב הוא לשימושים בסיסים של גלישה באינטרנט, אחסון מעט קבצים כגון תמונות וסרטי משפחה, והרצת משחקים פשוטים כגון סוליטר. אשמח לקבל חוות דעת והערות על המפרט.
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
שלום רב, אני זקוק למפרט של מחשב + מסך עד מחיר 3000 שקל. המחשב מיועד ללימודים (שפות תיכנות למיניהם), מוזיקה (לא עריכה), אינטרנט וכו'. בקיצור מחשב לא מטורף. תודה מראש לכל הממליצים.
-
- 5 תגובות
- 893 צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תמליצו לי על מחשב נייד שישומש בעיקר לגלישה באינטרנט ומשחקים קלים (הדבר הכי "כבד" יהיה קאונטר סטרייק 1.6) כמובן שאני גם אראה בו סרטים וסדרות אבל איכות DVDrip/HDTV מספיקה לי, רוב השימוש בו יהיה בתוך הבית (מחובר למטען) אז לא נדרש זמן סוללה ארוך מהרגיל אין העדפה לשום חברה ועדיף מחנות אמינה עם אחריות למקרה שיהיה תקלות. תקציב: כמה שפחות יותר טוב, המקסימום זה 2000, אפשר לחרוג ב-100/200 ש"ח עריכה: הבנתי שיתאים לי מחשב 15'6" ושאלה ששכחתי לשאול היא אלו אביזרים צריך לקנות עם המחשב הנייד? הבנתי שיש מקררים למחשבים ניידים, זה הכרחי לקנות אותם? או שזה תלוי בדגם של המחשב הנייד. מצטער על כל השאלות, מקווה בכל זאת לעזרה. תודה!
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-
-
הדרישות הן שיהיה כמה שיותר קל, ושהבטריה תספיק לכמה שיותר זמן. הוא ישמש לווארד מיילים ואינטרנט. חשוב לנו שהאחריות תהיה של היבואן הרישמי. הציעו לנו את ה asus eee 1005p האם הוא מומלץ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 893 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. אני מחפש מחשב למשחקים כבדים יחסית שיהיה טוב לכמה שנים טובות לעתיד. איני זקוק לציוד הקיפי יש הכל רק צריך מוח חדש. בברכה
-
- 7 תגובות
- 893 צפיות
-