ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,352 דיונים בפורום זה
-
כמו שהכותרת אמרה. 1. מה התקציב המקסימלי? כ6000 ש"ח כולל מסך 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף): מסך כ22 אינצ' 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד): כונן דיסקטים 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי): 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. : אין.. 10. האם יש …
-
- 6 תגובות
- 629 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מעוניין לרכוש לאחותי משב שישמש אותה לשימוש ביתי בסיסי , ושימוש בתוכנות עריכה כגון פוטושופ וכו'.. קיבלתי הצעת מחיר על המפרט הנ"ל אשמח לקבל חוות דעת על המפרט עצמו , ואם אפשר , לקבל גם הצעות חלופיות באותו הסכום. לוח אם - G41 Gigabyte מעבד - E 7500 2 duo זיכרון - 2Giga (שכחתי את שם החברה..) דיסק קשיח - 500GB Segate צורב - DVD LG תודה רבה מראש על התשובות..
-
- 6 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום לכולם! קראתי בחלק מהדיונים כאן על כל מיני מפרטים, ואני מודה שאני די מבולבל, ולכן אני מבקש את עזרתם של אלו שנמצאים כאן, ובטוח מביני יותר טוב ממני. אני רוצה להרכיב מפרט מחשב טוב ומאוזן, בעל יעדי שימוש רב-תכליתיים (הרצת משחקים, תוכנות גראפיות, עבודה עם כמה יישומים במקביל, אינטרנט, אופיס וכל השאר). התקציב: עד 4500 ש"ח, ללא ציוד היקפי ומערכת הפעלה. צירפתי כאן מפרט, אך חסרים בו כמה דברים. אני צריך את עזרתכם המלצתכם ודעתכם לגבי : ההתאמה בין המעבד, ללוח האם והזכרונות, המלצה על כרטיס מסך חזק וטוב (עדיפות לnVida), בחירת מארז, ספק כח ופתרונות קירור למעבד. כמובן ששינויים, תוספות וכל המלצה אחרת יתקבלו בברכה: מעבד: INTEL Core i5 S1156 2.66GHz 750 SLBLC – BOX 1003 ₪ לוח אם: INTEL W…
-
- 3 תגובות
- 533 צפיות
-
-
שלום , יש לי מחשב נייד HP DV6186ea , כרגע יש לי 2 זכרונות כל אחד 1 גיגה , סה"כ יש לי 2 גיגה , המהירות של כל אחד היא 667 . יש משהו מוזר בזכרונות ואני מתבלבל , למרות שכל הזמן נאמר לי אין הבדל אין הבדל. הנה דוגמא לאותו כרטיס זכרון של קינגסטון אותם נתונים ואותה חנות וכל אחד נמכר במחיר שונה , מה ההבדל ביניהם? הראשון קינגסטון: https://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=19682&catid=882 השני קינגסטון , אותם נתונים אך יותר יקר מעניין למה כי מדובר באותה חנות: https://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=25879&catid=882 מה ההבדל ביניהם!? יש לציין שאני רוכש 2 כאלה.. אשמח לתגובתכם,
-
- 4 תגובות
- 620 צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרתכם. חבר מהעבודה צריך מחשב ביתי סטנדרטי לפי הפירוט מטה: 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית, אינטרנט, משחקים בעדיפות אחרונה (וגם לא כבדים במיוחד). יישומים סטנדרטים: רזולוציה טבעית: 1680x1050 - גודל 22 אינץ'. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך? כן - מחשב כולל הכל 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? אין צורך בכונן דיסקטים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה. צריך הרכבה בחנות. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש…
-
- 4 תגובות
- 682 צפיות
-
-
דרישות: 1. מה התקציב המקסימלי?-3000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים, סרטים HD,מוזיקה וסרטים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו-תוכנות בסיסיות ביותר כמו אופיס, לא יותר מזה ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה- לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.1080X1920 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד-לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?-לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים.-אין צורך 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?-10 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה…
-
- 3 תגובות
- 666 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? תכני HD, משחקים(1920X1200) 3. האם יש צורך בציוד היקפי?לא אין צורך. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי? צריך מפרט מלא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אין צורך במערכת הפעלה, והרכבה עצמית. 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אזור הדרום. 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? esata, FW. חשוב שהמעבד יהיה של חברת INTEL.
-
- 0 תגובות
- 473 צפיות
-
-
שלום אני מחפש המלצה למחשב נייד שיכול להפעיל אוטוקד ושימושים כלליים עד המחיר שציינתי...
-
- 0 תגובות
- 560 צפיות
-
-
יש לי אפשרות לרכוש את הנטבוק של אייסר ב2000 ש"ח - ACER ASPIRE ONE, דרך DMO. מפרט : כונן קשיח : 250GB מסך : 11.6 זיכרון : 2GB מעבד : ATOM Z520 מערכת הפעלה : ויסטה בייסיק אני צריך את הנטבוק ללימודים נטו (אופיס, אינטרנט, PDF-ים וזהו). יש לי בבית מחשב נייח, חזק יחסית, המיועד לסימולציות. כדאי? תודה.
-
- 1 תגובה
- 708 צפיות
-
-
שימושים במחשב: תיכנות, גלישה, צפייה בסרטי HD, סטודנט, (מומלץ שיהיה קל משקל, אני מקווה ש-13.3 אינץ' לא יהיה קטן מדי), אולי משחק מדי פעם לפעם, אבל לא תמיד. בגלל שאני משתמש multi-tasking חזק ביותר, איני יכול לסבול איטיות בשום מצב, פתוחים אצלי עשרות חלונות בו זמנית ואני מצפה למהירות של מאית השנייה. חשוב לי שיהיה מבית טוב, עם אחריות טובה יצא לי להתקל ב- studio xps 13.3 - שהוא לדעתי אדיר, צריך עוד תגובות. ובקיצור שאר המלצות יהיו מבורכות. תודה
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הבנתי ש"אייבורי" די משתלמים אבל האמת שאין העדפות לחנות ספציפית.. אשמח להצעות.. מעדיף לקנות מחנות בארץ ולא באינטרנט מחו"ל.. תקציב: 4000. עדיף ללא חריגה. חדש מהאריזה ולא יד שניה. רצוי 3 שנים אחריות. לגבי חברת המחשבים, היה לי HP- ואני לא מעוניין בשנית, ושמעתי על לנובו רק טוב. מעוניין ב Windows 7. (אם ניתן אז עדיף ללא מערכת הפעלה ולחסוך עלויות, כמובן בתנאי שאין בעיה למצוא את כל הדרייברים של המחשב בחברה הנתונה) לגבי הכונן הקשיח אני מעוניין ב 160-250 גיגה. אשמח אם תהיה אפשרות שיגיע עד 2 קילו גג (נועד לסחיבה יומיומית). גודל הצג שארצה הוא 12 אינץ' אבל אני לא מקובע, מה שבטוח קטן מ15. צבע המחשב לא באמת משנה לי. ועוד כמה דברים חשובים: בלוטוס, צורב RW+-, יציאת S-VIDEO, כמה שיותר U…
-
- 0 תגובות
- 533 צפיות
-
-
שוב שלום המחשבים שאני מוצא שעונים על הדרישות שלי קלים ולא נטבוקים יקרים יחסית בארץ כרגע להביא מארה"ב קצת בעיה מבחינתי אך יש אפשרות שיוכלו להביא לי מחשב מהונג קונג או מאיזור שנזן/גואנג'ו בסין אשמח לקבל המלצות לחנויות פיזיות ואון ליין וכן אם בכלל שווה להביא משם נייד תודה חזי
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
היי חברים, אני עוזר לחברה להרכיב מפרט מחשב לצרכים שלה. כמובן, אתם עוזרים טוב יותר ממני והייתי שמח לשמוע המלצות למפרט. הצרכים : בעיקר פוטושופ (עיבוד תמונה), שיעבוד חלק ונוח. צרכים בסיסיים כמו גלישה באינטרנט, אופיס - אבל ברמה גבוהה, כלומר שכמה חלונות ותוכנות ברקע לא יסתמו את המשאבים של המחשב. נפח איחסון (HD) של 320GB לפחות.. זיכרון פנימי, לדעתי מומלץ 4GB - מה אתם אומרים? ללא ציוד היקפי (מסך, מקלדת וכו'..) לדעתי אפשר להוציא בתקציב של הרבה פחות מ5000 שקל. לא צריך להיסחף ולנצל את כל התקציב. נשמח לעזרה! תודה, רן ורוני.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש נייד שניתן יהיה להשמתמש בו כמחשב עיקרי ויחיד בבית (כלומר אני צריך חיבור קווי לאינטרנט), ושניתן יהיה להריץ עליו תוכנות גרפיות לצרכי עיצוב. התקציב הוא 3000-4000, ובמקרים מיוחדים ניתן יהיה להתגמש בכמה מאות בודדות תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
-
-
מטרת המחשב :לשימוש עסקי,נדרשת יכולת הפעלה תוכנות שונות ( לא גרפיות ) כגון תוכנות פיתוח תוכנה Visual Studio משקל : חשוב ביותר משקל נמוך ככל האפשר מקסימום 1.6 ק"ג ( מיועד גם למצגות ופגישות - ניידות רבה) גודל מסך : 12"-13" סוללה : נדרשות מספר שעות 3-4 (אין צורך ביותר) צורב DVD : רצוי אך לא הכרחי תקשורת B/T WIFI ,רצוי גם מודם סלולרי פנימי מחשב דומה שעונה לנתונים אך יקר מדי :LENOVO X200 *
-
- 4 תגובות
- 878 צפיות
-
-
שלום אני ישמח עם תכלו לעזור לי בקשר למפרטים שבניתי לטובת מחשב שישמש אותי לעריכה ביתית עם תוכנת AVID השמח לתשובות רון מפרט ראשון הוא מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray לוח אם -GIGABYTE GA-EP43-DS3 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ כרטיס גרפי PNY Quadro FX580 512MB PCIe צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD מארז Antec Three Hundred ספק כח Seasonic S12II 500W קרור למעבד Scythe Shuriken Rev B המפרט השני הוא מעבד Intel Core i5-750 Box לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 2000Mhz CL 9-9-9-27 Ripjaws כרטיס גרפי PNY Qua…
-
- 10 תגובות
- 730 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה אנ מחפש מחשב טוב במחירים 2300 עד 2000 עכשיו אני חושב שכמו כולם ממש לא הכרחי לקנות XP שאפשר לפרוץ ומקלדת ועכבר ומסך יש לי אז אני חושב שזה חוסך לי את כל הדברים האלה הנה המפרט שאבא שלי השיג מחברה אחת Lenovo ThinkCentre M58 TowerM58E 1כונן DL SATA150 16X-48X DVD-ROMכונן 1כבל SATAכבלים 1ת. ENABLE OEM WIN XP PROתוכנה 1מעבד Intel Core 2 Duo E7300 2.66GHz 3MB 1066MHzמעבדים 1Intel G41 Express ChipsetCHIPSET 1כ.מסך INTEL INTG. GMA X4500HDכרטיסי מסך 1זיכרון PC2-6400 800MHz DDR2 SDRAM UDIMM 2GBזכרון 1דיסק SATA Disk 7200rpm 160GB למחשבדיסק 1כרטיס רשת Integ. BROADCOM GIGABITכרטיסי רשת 1מקלדת עברית-אנגלית LENOVO Preferred Pro USBמקלדות 1עכבר אופט…
-
- 8 תגובות
- 738 צפיות
-
-
אהלן אני מבקש מפרט למחשב פשוט אבל טוב שיעמוד בסלון (ללא מארזים מיוחדים) עם יציאתHDMI ויתחבר לי לטלויזית LCD FULL HD אני לא צריך הרד דיסק גדול במיוחד אלא רק מחשב שיוציא תמונה באיכות מעולה וללא הפרעות עצירות ובעיות צבע רענון וכדומה עם יציאות סאונד טובות עדיף גם יציאה אופטית (סאונד). אם אפשר שהמחשב יהיה זול 1500 ש"ח יותר טוב תודה
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 965 (3.4GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪1079 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ₪440 זיכרון: [..] PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K ₪307 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4890 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1126 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK ₪122 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪297 ספק כוח: [..] CHIEFTEC A-135 550W ₪335 דיסק קשיח: [..] WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD5000AAKS ₪287 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (מבצע לחברי הפורומים) לרוכשים מעל 2000 ש"ח ₪0 מחיר סופי: ₪3993 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il
-
- 1 תגובה
- 677 צפיות
-
-
המפרט בתמונה המצורפת. המחשב הוא מחשב לכל דבר , כולל משחקים. שאלה: איך זה יוצא 6470 ? , אם מחברים את כל הרכיבים בנפרד זה יוצא פחות מ6000!... על מה ksp לוקחים עוד 500 ש"ח? תיקון מוזר: שיניתי מפרט מוכן באתר של KSP לאותו מפרט בדיוק (החלפתי רכיב באותו רכיב) , והמחיר קפץ ב200 ש"ח , מה נסגר עם האתר הזה? [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי כבר כמה זמן מחשב פנטיום 4 ואני רוצה לשדרג לו את הכרטיס מסך,מעבד,לוח אם,זכרונות תקציב 1,500 בלי קירורים נוספים והמחשב לא מיועד לאוברקלוק
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למשחקים עד 2500 ש"ח ללא חריגות. . מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים, סרטי HD עריכות גרפיות וכמובן גלישה רגילה ועבודה משרדית. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים, פוטושופ, פלאש, Visual Studio. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 1680X1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 6. מ…
-
- 3 תגובות
- 598 צפיות
-
-
מחשבי Lenovo ThinkPad ידועים באמינותם ובאיכות הבנייה שלהם אך מצטיינים בדרך כלל במחיר לא זול (בלשון המעטה). לאחרונה נודע לי על מחשב Lenovo ThinkPad SL500 2746-P3G שמחירו נע בסביבות ה 3100-3200 ש"ח בחנויות השונות. מחיר זה הוא נמוך ביותר גם בהשוואה למחשבים מהסדרה העסקית מחברות אחרות. אמנם בהשוואה למחשבים ניידים מהסדרה הפשוטה הוא נופל קצת ברמת מעבד והבאס, אך זהו חסרון שאני מוכן לספוג אם מדובר ב Thinkpad אמיתי... שאלתי היא המחשב הזה משתווה באיכותו לאחיו היקרים? (מבחינת הפלסטיקה ואיכות הבנייה, כמובן) אודה למי שיוכל לעזור.. הינה קישור למתעניינים http://www.interdio.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=398&category_id=1505&man…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, בעוד מספר ימים אני הולך להזמין מחשב ובניתי שתי מפרטים, אני יבדוק מה מצב הכיס שלי ואני ילך על המפרט שמותאם לי אישית מבחינת הכסף. השימושים הולכים להיות משחקים כבדים, צפייה בסרטים(ביניהם סרטי HD), גלישה באינטרנט, שמיעת שירים, וכל הדברים העיקריים שעושים במחשב, אני הולך לשחק על מסך 23" ועל רזולוציה של 1920X1080. עכשיו אני רוצה שתגידו לי איך המפרטים שבניתי ואם יש מה לשפר, ועל איזה מפרט אתם הייתי הולכים. מעבד Intel Core i5-750 Box ₪1036 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5750 לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪601 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 3.5" 640GB SATA2 16MB ₪339 כמות:1 http://www.skypc.co.il/produ…
-
- 4 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום למומחים, ברצוני לרכוש מחשב נייד ואני זקוק להמלצות כדי שאוכל להבין קצת יותר ולראות מה הכי טוב בתקציב. התקציב הוא עד 3000 עיקר הצרכים שלי הם לגלישה באינטרנט מייל ואופיס והורדות של מוזיקה וקצת סרטים. חשוב לי כמובן שיהיה תקשורת אלחוטית (אני מניח שזה סטנדרט) ובנוסף שלכרטיס המסך תהיה יציאת HDMI כדי שאוכל לראות גם סרטים דרך המחשב. כרגע אין לי כוונות לשהות איתו מחוץ לבית ולכן מסך בגדול של 15.4-6 יספיק בהחלט. אודה לתשובתיכם
-
- 3 תגובות
- 615 צפיות
-