עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by SenDeR,

שיהיה אפשר להפעיל עליו משחקים, אינטרנט, אופיס וכו' עדיפות למעבד על פני הכרטיס מסך עד 2.5K ללא מסך, ללא ציוד היקפי, לא מתוכנן OC תודה.

• 9 תגובות
    • 863 צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ממה שהתרשמתי אין סיבה לעבור את 8000-9000 (ללא כרטיס מסך), אבל גמיש אם אשתכנע. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, ללא מגבלת ״כבדות״ (למשל Cyberpunk וכיוצ״ב). בנוסף אני עושה סטרימינג, משחק על מסך 165Hz עם VRR אבל מתכוון לשחק על 120fps בעיקר. כרגע אני רוצה להשתמש בencoder של x264 על medium preset. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכרטיס מסך, …

3. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ-500 שקלים בבקשה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, עריכת סאונד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). עבודה משרדית וגלישה - יומיומי, תכני HD -פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע, עריכת סאונד - עתיד להתבצע באופן יום יומי 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא תודה 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. יש מפרט מלא אך איני סגור לגבי המארז ופתרונות הקירור הן למעבד והן …

• 4 תגובות
    • 862 צפיות
  4. שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד עם המפרט הבא. לא הצלחתי למצוא ב- 15 העמודים האחרונים בפורום מחשב עם אותן הדרישות. התקציב שלי הוא עד 4000 ש"ח, אבל עדיף פחות אם אפשר. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות וצפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14" מאט. * רזולוציית המסך? לפחות 1366x768. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? רצוי שיהיה קל יחסית. הולך להתנייד איתו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4-5 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? כן. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשוב שיהיה מהיר. אם SSD אז החל מ- 256GB, אם היברידי אז החל מ- 500GB. * כונן אופטי? אפשרי, אבל לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בי…

5. שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ומשחקים (רק Civ V) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אקנה מסך בנפרד. 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות (רק משחק אחד Civ V) 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כל ציוד היקפי שהוא. 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)…

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  6. Satellite U500 $1032.00 DELL Studio XPS 13 $1,099 ThinkPad T400 $1,129.00 Latitude E6400 Colors 1200$ מה הכי משתלם וכדאי מבחינת ביצועים - עלות? תודה לכל העוזרים...

• 6 תגובות
    • 862 צפיות
  7. השכלתי קצת ומקווה שלמדתי יותר איך להכין מפרט מחשב אני מעוניין לבנות מפרט סביבות ה6 אם ישלכם רעיונות איפה לשפר אז הציעו, דעתכם חשובה מאוד, הביאו אותה =] Intel Ivy Bridge Core i5 3570 Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray - מעמד 1030 Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDM - לוח אם 525 Fractal Design Define R4 Mid-Tower Atx White Case - מארז 620 Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24 - זיכרון 284 Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX - כונן קשיח 590 Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2 - כונן SSD 520 Gigabyte GTX 670 WINDFORCE - כרטיס מסך 1820 LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black -…

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  8. אני מנסה לבנות לי מפרט ויש לי כמה אפשרויות שאני יכול לערבב ביניהם. סכום לא ממש משנה, רק בלי amd והחלקים שכתבתי בלבד... מעבד: intel 3ghz northwood 512kb cache intel 3 ghz presscot 1mb cache ולוח אני עדיין לא סגור על איזה כדאי ללכת: asus p4c800 (intel 875p) asus p5gd2 (intel 915p) asus p5ad2-e (intel 925xe) אני נעול על asus מפני שיש להם 3 שנים אחריות... לפי מה שהבנתי יש לי פה כמה שילובים שאני יכול לבנות: northwood + 875p presscot / northwood + 915p presscot + 925xe 1. השילובים האלה נכונים ומתאימים? רצוי לציין שכרגע יש לי זכרונות של corsair 512mb (2x256) במהירות 400. לכן ddr2 אני לא מתכוון לקנות. 2. האם אני יכול להשתמש בזכרונות שלי עם הלוח 925xe? כי עם ה- 915p הבנתי שאני יכ…

• 7 תגובות
    • 862 צפיות
  9. Started by TectoR,

היי, קודם כל אני מקווה שזה הפורום המתאים. בכל אופן, אחי טס לארה"ב מחר ואני רוצה לקנות משטח קירור לנייד כי הנייד שלי כל פעם שאני קצת מעמיס עליו נכבה מהחום. אם תוכלו להמליץ לי על כמה דגמים, אשמח. אם יש הבדלים גדולים במחירים אשמח אם תסבירו לי מה ההבדלים בין המשטחים השונים. תודה

• 6 תגובות
    • 862 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? תשובה: עד 6,000 אלף ש"ח, לנצל את כולו במידה וזה משתלם עבורי, ניתן לחרוג ב-100 200 ש"ח רק אם צריך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? תשובה: המחשב אמור לשמש למש…

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  11. [table][tr][td]שלום, הסתכלתי היום על המחשב הנייח הקצת ישן שלי והתמלאתי עצב בעבורו.ברצוני לראות אם ישנם אמצעים לשדרגו על מנת שיהיה חזק יותר בהרצת סימולטורים מאשר הנייד החדש שלי.למי שלא מכיר דוגמאות לסימולטורים הם IL2-1946 או Falcon4BMS הם דורשים מעבד וכ.מסך ברובם (קצת יותר מעבד ממשחקי יריות לדוגמא) ולשלם על זה לא יותר מדיי (500-700 שקל לכל היותר).את השדרוג אני יכול לעשות בעצמי מבחינת הרכבה. אז מה יש לי על המחשב הנייד: I52410M 2.3GHZ 4GB RAM DDR3 ו ATI 6630M 1GB video card המחשב הנייח(שכרגע מפורק לצורך ניקיון) זכרון:2 סטיקים של 1GB DDR2 800mhz מעבד: AMD dual core athelon X64 1.64 GHZ (אם אני זוכר נכון,מהירות המעבד נראת ללי נכונה) ספק:500W של GPRO כ.מסך:4670 של ATI …

• 5 תגובות
    • 862 צפיות
  12. מחשב שאמור לשרת עמדת פיתוח, מחשב חזק שידע להתמודד עם כמה וכמה אפליקציות כבדות במקביל. visual studio sqlserver photoshop ועוד כמה אופיסים, באופן מקביל, ועבודה גם כן עם קבצים גדולים מאוד. לגבי החומרה המליצו לי על: עבד Core 2 Duo 2 זיכרון פנימי 4GB כרטיס מסך מובנה 128 דיסק קשיח 250GB 7200 RPM מקשרת לדיון בפורום תכנות בתפוז http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=831&msgid=134677169 חשוב לי לציין כמה דברים: 1. רוב הזמן המחשב יתחבר למסך אחד (עדיפות ל-2) מקלדת ועכבר חיצוניים. 2. עדיף פורמט יותר קטן כי כמו שפרטתי ב-1 זמן הניידות זניח. 3. זמני עבודה מאוד ארוכים לעיתים, צריך מחשב עם "נסיון" לעבודה בטווחים של 15-18 שעות ברצפות. 4. בניגוד לכמה עמדות בשרשור המצו…

• 5 תגובות
    • 862 צפיות
  13. Started by hag911,

היי אמא שלי באילת עד מחר ואני צריכה מחשב ללימודים אשר ימשכו כ4 שנים. השימושים העיקרים הם דפדפן, מוצרי אופיס. ככלל אין לי מחשב ברשותי הייתי רוצה לקנות אחד שיחזיק לאורך זמן. חשוב לי משקל נמוך זמן עבודה מקסימלי- לומדת בערך 10 שעות ביום 4 פעמיים בשבוע.(מכוונת ל4-5 שעות ללא טעינה) מסך בין 13-14 ssd 128 מסך led או ips זיכרון פנימי 8 לפחות כרטיס מסך לא משנה לי כול כך מעבד עדיף מהדור החדש i5/i7 עדיפות לאחריות של 3 שנים ומחנות ksp/ivory או כול חנות שיש לה סניף במרכז ומוכרת גם באילת תודה רבה לכם!

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  14. Started by Charig,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מצ״ב רכיבים בהמשך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא, עדיף מאיזור השרון 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? החודש 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? USB 3, כונן SSD בנפח קטן 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? …

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  15. Started by Br33z3R,

שלום, יש לי כרגע על המחשב LG E500 סטיק של A-DATE 1GB DDR2 667MHZ. אני רוצה להוסיף למחשב עוד סטיק. מערכת ההפעלה שלי היא XP , והמחשב משמש אותי בעיקר ללימודים (סטודנט). שתי שאלות: 1) עדיף להוסיף עוד 1GB או עוד 2GB- האם יהיה הבדל משמעותי? 2) במידה ואני והולך על 1GB - מה עדיף KINGSTONE או G SKILL (שניהם עולים 110 ש"ח) או שאולי חברה אחרת? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  16. אני צריך המלצות לדגמים של מחשבים ניידים שיעלו בסיבות ה-1500 שקל ביד שנייה... תודה למי שיוכל לעזור

• 1 תגובה
    • 862 צפיות
  17. שלום, אני מחפשת מחשב נייד לצורכי לימודים בלבד (וורד,אופיס) ולפעמים סדרות וסרטים. הכי חשוב לי שיהיה קל- עד 1.8 קילו וגם שלא יהיה יקר מידי, עדיפות כמה שיותר זול- הכי הרבה 3500 ש"ח (אני לא כל כך מבינה במחשבים אז אין לי מידע לגבי נתונים אחרים). מצאתי ארבע אופציות אפשריות- אשמח אם תגידו מה עדיף ואם יש רעיון לדגם אחר גם אשמח לשמוע: http://ksp.co.il/?enter_zap=1&uin=18928&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap http://ksp.co.il/?uin=18459 http://ksp.co.il/?uin=19919 http://ksp.co.il/?uin=17466 תודה רבה!!

• 6 תגובות
    • 862 צפיות
  18. לאור השנה החדשה, האם צפויה ירידת מחירים בזמן הקרוב? בזמן הקרוב אני מתכוון לחודש הקרוב

• 1 תגובה
    • 862 צפיות
  19. שלום לכולם! אבא שלי החליט שהוא רוצה מחשב לשחק בו משחקים און ליין מהדפדפן, לגלוש באינטרנט ואולי גם לשחק בכמה שוטרים.... אז ככה מה אני רוצה: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות? 2500 מזומן 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפיה בסרטים, הורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כן, כרטיס רשת אלחוטי. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כן: כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? חשוב לי שיהיה כמה שיותר קטן(אפשר לא חובה MICRO), עדיף מארז שוכב/HTPC 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? כן, הרכבה במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? ל…

• 6 תגובות
    • 862 צפיות
  20. היי אשמח לקבל ייעוץ / חוות דעת / עצות לשיפור למפרט גיימינג בתקציב של עד 5K (שמיועד גם לעבודות תכנות שונות שכוללות עבודה עם מכונות וירטואליות). המפרט הורכב בחברת IQPC, שממנה אני מתכנן לקנות (אני מאזור אשדוד). מעבד: INTEL 4590 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.3Ghz - TRAY ₪ 909 לוח אם: MSI B85M-E45 ₪ 331 כרטיס מסך: GAINWARD GTX970 PHANTOM 4GB GDDR5 - RETAIL ₪ 1776 זיכרון: ADATA 8GB DDR3 1600Hz ₪ 390 x 2 ספק כוח: Corsair VS650 650W ₪ 361 מארז: COUGAR SOLUTION (FRONT USB 3) w/o PSU ₪ 219 קרור למעבד: INTEL COPPER ORIGINAL CPU COOLER FOR S1155 ₪ 55 קרור למארז: COOLERMASTER 140mm Blue Silent - זמין במלאי ₪ 45 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + ח…

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  21. * מטרות המחשב? : תכנות , צפיה בסרטים, MATLAB, הרצת תוכנות סימולציה, עריכת סרטים וכו' שיהיה מהיר וחזק.. * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? קל , לכל היותר 1.8 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 6 שעות (אפשר להתפשר במידת הצורף גם על 5+) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 500 GB * כונן CD/DVD? צורב ? לא חייב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? ASUS או DELL (אפשר גם חברות אחרות עם אחריות של 3 שנים) חובה: I5 מהסדרה IVY BRIDGE, מסך מט. …

22. Started by Master Chief,

art type Part name ¤ Price Qty CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) BOX CPU [ ¤ 691.06 ] 1 Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7N400 Pro nForce2 Ultra400 Motherboard (Dual DDR,AGP8X,Sound,S-ATA,Firewire,LAN,USB 2.0) [ ¤ 696.09 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 2700 Memory [ ¤ 446.51 ] 1 CPU Cooling : Thermaltake Smart & Silent Volcano 9 Cool Mod CPU Cooler for AMD [ ¤ 121.49 ] 1 Hard Discs : Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 548.48 ] 1 Video Cards : Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard [ ¤ 1895.86 ] 1 Floppy : Samsung Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 95.58 ] 1 CD-ROM / DVD-ROM : CD-ROM LG x 52…

• 2 תגובות
    • 862 צפיות
  23. אחרי התלבטויות וחיפושים מרובים החלטתי ללכת על המחשב הזה: Fujitsu Siemens Amilo Pro V2045 http://www.pcdepot.co.il/product.asp?productid=641 לפני שאני קונה אני רוצה לשמוע מה דעתכם על הנייד. מה דעתכם על החברה? איך השרות שלהם בארץ? כמה זמן תחזיק לי הסוללה? יש כאן מישהו שברשותו הנייד הספציפי הזה? מה הם החסרונות שלו? יש דברים שלא שמתי לב אליהם? ורק אוסיף שהשימוש שלי יהיה לאוטוקאד, תוכנות תלת מימד, פוטושופ, אינטרנט, הורדות וסרטים תודה רבה לכם אנשי מחשבים גאונים יקרים.... :-* :-* :-* :-* :-* :-* אה... ועוד משהו קטן - האם יש סקירה מסודרת על המחשב הספציפי הזה? גם עברית וגם אנגלית

• 12 תגובות
    • 862 צפיות
  24. אהלן, אני מדבר על גירסת ה- 105E להלן המפרט: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20571&cf=zap המחשב יעלה 4K עם מערכת הפעלה, והוא מגיע עם מעבד חלש יותר, ללא טביעת אצבע, ללא מקלדת מוארת וללא רוזולוציה משופרת. מה שכן מקבלים זה רכיבים של 2012 והמבנה של latitude, שהבנתי שמדובר במחשב מאוד איכותי. בעקרון ההתלבטות היא בינו, לבין ה- e320 שממליצים עליו בחום בפורום - השימושים הם אומנם משרדיים, אבל אני נרתע ממסך של 13.3' מה גם שמדובר על דגם של שנה שעברה - שנחות בצורה משמעותית בכל הפרמטרים. השאלה היא, האם לדעתכם ה-1000 שח שווה את ההבדל? והאם הלטיטיוד נותן תמורה טובה למחיר גם "בגרסה המוחלשת"? תודה רבה.. !

25. Started by omrisc,

רוצה לקנות מחשב נייד, רצוי קטן יחסית ועם מסך שאפשר לצייר עליו. כמובן לא יקר מדי... יש המלצות?

• 0 תגובות
    • 862 צפיות

דיונים חדשים בפורומים