עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3,500 ש"ח מקסימלי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש ביתי ועריכת צילומים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד חשוב!! שיהיה שקט במידה רבה (מאווררים, ספק כוח) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם ה…

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  2. Started by shirNoshe,

לא פעם אני קורא אנשים בפורומים שונים שמבקשים מפרט ב-4000 ש"ח למשחקים כבדים.ואני רואה אנשים שנותנים להם מפרטים. אבל ממש לא ברור לי המושג "מחשב חזק שיריץ משחקים חלק".כי זה מאוד מאוד תלוי ברזולוציה,שכן כל שהעלה את הרזולוציה הכ.מסך עובד קשה יותר.ומאוד תלוי בכל האפליקציות שנשתמש בהם. אם נשתמש בכל הפילטרים שבוודאי כולנו מכירים ניווכח שהרבה כרטיסים "קורסים" עם העלאת הפיצ'רים למקסימום. אם כן,אני שואל אין הבדלים בין מפרטי מחשב ב3000/4000/5000/7000 ש"ח??כאילו איפה אני ארגיש את ההבדל.אני מתכוון ללא ביצוע OC על המע' המוצעת. אשמח להרחיב את ידיעתי.

• 9 תגובות
    • 872 צפיות
  3. Started by urich,

תקציב 5500 אני רוצה מפרט חזק שאני לא יצתרך לאפגרד כמה שנים. אבל שיתן יחס ביצועים מחיר טוב.!!!! אני רוצה גם שיתמוך בפורמטים החדשים כמו pci express כך שהמערכת צריכה להיות מבוססת על nforce 4 חשבתיעל הלוח של גיגה בייט ב600 שקל. 1.יש טעם לחקות לddr2 2.האם ההבדל בין ה6600 ל6800 כל כך גדול שמצדיק את המחיר. טוב עכשיו לעיקר אני לא צריך מסך מקלדת ועכבר אני לאצריך הרד דיסק עצום רצוי מהיר. אני חשבתי ל המפרט פחות או יותר הזה עם שיפורים ותוספות ביחוד מארז וספק כוח נורמלים. http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=8053&PHPSESSID=f52ee4b624bfc913b7f8cb78c7da3f16 אה כן שיהיה סטיק אחד של 512 במקוום שתיים וזהו פחותאו יתר

• 5 תגובות
    • 872 צפיות
  4. בניתי לחבר שלי, שמתי לו רכיב מהחנות הכי זולה בארץ לאותו הרכיב על מנת להגיע למינימום מחיר.. CPU: Intel C2D E6300 Motherboard: Abit IL9 Pro Memory: 2 x 1024mb Kingston DDR2 667Mhz CL5 Video Card: Palit GeForce 7600GT 256MB PCI-E Hard Disk: Western Digital 250GB 7200RPM SATAII 16mb Cache PSU: HEC 500W TDT Monitor: Samsung 941BW Mouse: Logitech RX1000 Laser Keyboard: Logitech Media Keyboard DVD-RW: Samsung SH-S182D DVD±R x18, DL x8 5520 NIS השימושים שלו הם ממוצעים, שירים, אינטרנט, סרטים פעם ב...., משחקים מצידו העיקר שירוצו ברמה סבירה, הוא ממש לא גיימר, משחק אולי משחק אחד בשנה... עריכה: אין מצב לאוברקלוק מבחינתו

• 6 תגובות
    • 872 צפיות
  5. Started by dadon,

שלום . אני מעוניין למכור את המחשב שלי לצורך שדרוג . אך אני לא יודע כמה לדרוש עבור המחשב הקיים . אבקש מכם הצעת מחיר הוגנת למפרט הבא : לפי תוכנת Everest - Motherboard : Asus P4S533-VM -3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video Motherboard Chipset SiS 651 CPU Type Intel Pentium 4, 1700 MHz System Memory : 512 MB -DDR SDRAM pci 2700 333mhz Video Adapter ATI Radeon 9550 256MB 128BIT + TV + DVI Disk Drive Maxtor 6E040L0 40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133 Optical Drive LG CD-RW CED-8120B 12x/8x/32x CD-RW Optical Drive ATAPI CD-ROM MAX 52X לסיכום : לוח-אם אסוס . מעבד 1.7 אינטל פנטיום 4 . 512 מגה זכרון . 40 ג'יגה הארד דיסק מקסטור . צורב וכונן נוסף . כרטיס מסך ריידאן …

• 7 תגובות
    • 872 צפיות
  6. מעבד: Intel Pentium D 930 Dual Core 3Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box לוח אם: ASUS P5LD2-SE Intel 945P chipset גוף קירור למעבד: gLACIALTECH Igloo 5700 CPU Cooler for 775 - או כל גוף קירור שהינו צלעות קירור בלבד. זיכרון: DDRII 667Mhz עדיין בודק לגבי CL2 או CL3 ומחירים... (המלצות?) כ. מסך: nVIDIA GeForce PX7800GTX עדיין בודק דגמים (המלצות?) מארז+ספק: (Thermaltake Swing Black/Silver+window+430w (sata+24pin+pciE דיסק קשיח: Western Digital 250GB SATAII 16MB 7200RPM WD2500KS המלצתכם לגבי דגם זיכרון או/ו כרטיס למפרט הנ"ל?

• 11 תגובות
    • 872 צפיות
  7. Started by ambc,

שלום לעוזרים הגיע הזמן להחליף את המחשב הישן שלי. השימושים שלי הם בעיקר אינטרנט, תוכנות אופיס ומשחקים קלים כמו FIFA חשוב מאוד שהמחשב יהיה מהיר. אין צורך בציוד הקפי מבחינת תקציב, אני די גמיש, נראה לי שבתקציב הנ"ל אוכל להרכיב מחשב ראוי ! יכול להיות שאוכל להשיג מעבד של אינטל במחיר מוזל, אנא התחשבו גם בנתון זה. גם מערכת הפעלה אינה מהווה בעיה תודה על המפרטים !

• 7 תגובות
    • 872 צפיות
  8. היי, אני מחפשת מחשב בין 3k ל 4k, הצרכים - עבודה משרדית, אינטרנט, מסנג'ר ולעיתים רחוקות משחקים (אבל זה לא משהו שאני רוצה לשלם אקסטרא כסף עליו...) חשבתי לקנות את הדל 1525 הבנתי שהמוצר הזה http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t5750.htm הוא טוב יותר ממה שמוכרים בKSP מבחינת המעבד? השאלה שלי היא כזאת - האם למישהו יש אותו והוא יכול להעיד על טיב המסך? כי קראתי סיקור והיה כתוב שהוא מאוד בעייתי באור יום....

• 3 תגובות
    • 872 צפיות
  9. לבקשת yz101 t שיניתי את הפוסט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 למחשב בלי ציוד הקפי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך בדברים לא נחוצים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים בגרפיקה טובה לכמה שיותר זמן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

• 5 תגובות
    • 872 צפיות
  10. Started by dcaspi,

אהלן כולם. אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש. חיפשתי בין הרבה דגמים, כשאני עומד על תקציב של 5,000 ש'ח. ניסיתי למצוא מחשב בלי מערכת הפעלה, אבל לפי מה שהבנתי, כבר קשה למצוא מחשבים ניידים כאלה. בכל-אופן, רגע לפני שאני מזמין, תגידו לי בבקשה מה דעתכם על המחשב הזה (מחיר - 4,879 ש'ח) - מפרט טכני: כללי יצרן Acer דגם TravelMate 4062NLMi מעבד מעבד Intel Pentium M 740 Processor מהירות 1.73GHz זיכרון מטמון Level 2 cache 2MB זיכרון DDR 256MB DDR2 533MHz - 1x256 דיסק קשיח 60GB מסך סוג XGA גודל 15 אינטש רזולוציה 1024x768 כרטיס מסך Intel 915 PCI Express זיכרון מסך 128MB סאונד כרטיס קול 3D S.B STEREO + Microphone רמקולים יש תקשורת מודם 56K יש כר…

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  11. שלום לכולם , אשמח לשמוע המלצה לגבי לפטופ שמיועד לעבודה משרדית (יישומי אופיס וכו') עם יכולת טובה להפעיל תכנת סולידוורקס 2008 (תכנה גרפית כבדה יחסית שאלה הדרישות שלה http://www.solidworks.com/pages/services/SystemRequirements.html ) אין יעד מבחינת מחיר אבל שלא יהיה יקר מדי - משהו ממוצע (אם הגיוני). אני יודע שהשאלה די כללית , אבל מרוב אופציות איבדתי כיוון. אז אם מישהו משתמש עם מחשב עם נתונים דומים אשמח לשמוע לגבי חברה ודגם. כל תשובה תתקבל בהערכה רבה תודה מראש

• 10 תגובות
    • 872 צפיות
  12. אורח Abc

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מומלץ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית עם תוכניות הנדסיות (קבצי PDF בדרך כלל), תכנות קל ב Matlab, לעיתים נדירות תוכנות שרטוט הנדסיות (Autocad), אקסל, עבודה במס' תוכנות במקביל באופן יום-יומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קבצי PDF גדולים באופן כבד, קבצי אקסל לא כבדים באופן תדיר, תוכנות שרטוט ו Matlab באופן מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימינג. -אילו משחקים…

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  13. אני בניתי את המפרט הבא. מה אתם מציעים? וגם רציתי לשאול: 1- אם בעתיד ארצה לעשות CF איזה ספק צריך לזה? 2- אם כדאי לחכות לנובמבר שיצא הCORE I7 ויוריד את המחירים של השבבים ולוחות האם (אם בכלל יוריד משמעותית)?

• 7 תגובות
    • 872 צפיות
  14. Started by shakezi,

(מוכנה לחרוג קצת מהתקציב, בתנאי שיש תמורה לכסף כמובן ) מטרות המחשב? סטודנטית להנדסת מערכות מידע - הרצת תוכנות (גם כבדות), אימולטורים וכדומה, מצגות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא פחות מ14 אינץ', רצוי מט. * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2.5 ק"ג, עם עדיפות לפחות מ2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, לפחות 2-3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי HDMI אך לא חובה * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות לשילוב SSD+HDD * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? …

• 4 תגובות
    • 872 צפיות
  15. Started by Allanon,

שלום רב, הגיע לידי מחשב ישן יחסית מדגם X31 של חברת IBM. הסוללה היא מקורית של המחשב, כלומר משנת 2003, עברה 260 מחזורי טעינה פריקה ומצבה ירוד. מה האפשרויות שלי במצב כזה? ניסיתי כמה מחזורים של פריקה עד אפס וטעינה מחדש אבל הסוללה כבר לא מודעת לקיבול שלה, היא לעולם לא נטענת ל 100% (רקעד 99.4) ובזמן פריקה מתרוקנת ל 0 אחוז אחרי 10 דקות ואז ממשיכה לעבוד על 0 עוד חצי שעה בערך הסתכלתי על סוללה חדשה ומחירה כ 400 ש"ח, אבל קראתי שסוללות ליטיום בעלות זמן מדף של 3 שנים בלבד, כלומר גם אם קונים סוללה חדשה לגמרי באריזה, היא כבר לא 100%. זה נכון? תודה.

• 5 תגובות
    • 872 צפיות
  16. Started by tronado,

AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Oem Venice Thermalright SLK-948U for Pen 4/athlon 64bit MSI K8N Neo2 Platinum nVIDIA nForce3 Ultra Socket 939 OCZ 1GB (2x512MB) DDR PC3200 Dual Channel Value Cas 2.5 Thermaltake Memory Heat Spreader - Copper gForce FX5200 128 MB עם קירור

• 8 תגובות
    • 872 צפיות
  17. הרכבתי מספר מפרטים תגידו מה דעתכם...מיועד למשחקים ושימוש כללי. הרכיבים נלקחו מ TMS. מפרט 1 : Categories Products Price Qty מעבדים Intel Core 2 Duo E6420 2.13Ghz Conroe 4MB Cache BOX E6420B ¤1055 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤451 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤594 1 מארזים Case Link 321 שחור + חלון ¤173 1 כרטיסי מסך Gigabyte Nvidia Geforce 8600GT 256MB DDR3 DualDVI HDCP Bulk ¤672 1 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤125 1 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS ¤441 1 צורבים Samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA ¤180 1 מסכים Dell 24" 2407WFP Wide Ultrasharp Bla…

• 13 תגובות
    • 872 צפיות
  18. היי לכולם! מתלבט בין שני מסכים Dell p2720dc ל HP z27n g2 הדרישות המינימליות שיש לי הן סה"כ 27 אינץ' 1440p, אסתטי (שוליים מינימליים), גימור מסך מט ושיהיה איכותי, בלי זליגות אור ובעיות אמינות. מיועד בעיקר לתכנות. כמובן שאם יש המלצות אחרות אשמח לשמוע! לשני המסכים שהצעתי יש אחריות עד הבית וספציפית ל hp 5 שנים לעומת 3 של דל

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  19. אני מתלבט בין 2 מחשבים ניידים שאני רוצה לקנות, הראשון : http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=10563 לבין זה: ‎Acer Aspire AS6930G - 644G50MN‎ עם מעבד של T6400, אני יותר נוטה לכיוון האייסר, אבל השאלה המציקה לי היא אם המעבד של אייסר (T6400) הינו מעבד טוב, המחשב מגיע עם 4 ג'יגה זיכרון במהירות 667, 500 ג'יגה הארדיסק במהירות 5400 וכרטיס מסך סביר של 9600GT עם 1 ג'יגה זיכרון, שיריץ את הרוב אשמח לתשובות ועצות ואפילו לחוות דעת למי שיש את המעבד... תודה, יאן.

• 0 תגובות
    • 872 צפיות
  20. אני לא צריך לשחק משחקים מהשלוש שנים האחרונות (רק שר הטבעות Battle for Middle Earth אחד ושניים ו Return of the King - האחרון יצא לפני למעלה משלוש שנים). בעיקר אני צריך לנגן סרטי HD כמו גם אינטרנט, OFFICE ו PHOTOSHOP קל. אבל המחשב צריך לטוס בפעילות שוטפת ולהיות עם פוטנציאל שדרוג סביר (לכרטיס גרפי טוב יותר ואולי כרטיס טלויזיה בעתיד). באמת חשוב לי לשמוע את דעתכם.

• 4 תגובות
    • 872 צפיות
  21. אשמח לחוות דעת על המחשב

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  22. היי חברים, אני מחפש מחשב נייד. השימושים הם משרדיים (אינטרנט, מסמכים, וכו'). בגדול חשבתי על מסך בינוני 13.3 בערך, כונן SSD, עדיף מעבד I5 כדי שיהיה רלוונטי ומהיר להרבה שנים (למרות שאם אין הבדלים תהומיים אפשר גם I3) סוללה סבירה (לרוב ישמש בבית כמחשב ראשי אבל חשוב שידע להיות נייד לפעמים). ללא צורב. אין גם צורך במערכת הפעלה. מבחינת תקציב, מעדיף לסגור את העניין בכמה שפחות (עד 2500 - 3000 ש"ח באילת), אבל מוכן גם לחרוג במידה ושווה. חשבתי על המחשב הזה - לנובו 13.3, עם I5, SSD, 8G RAM, מסך HD. איך המחשב? מבחינת איכות בניה, חיי סוללה? מהבחינות האחרות?האם מישהו התנסה איתו או עם מחשב דומה מהסידרה? והאם יש לכם המלצות נוספות למחשבים ניידים אחרים, בערך באותה הקטגוריה? מתכוו…

23. Started by אלון פ,

שלום לכולם. להלן מפרטי, אני רוצה לשדרג את המחשב בערך ב2.5K חשוב לי כרטיס מסך חזק והמחשב למשחקים. להלן המפרט: 2 processors running - Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz 502.7 MB על XP.

• 10 תגובות
    • 872 צפיות
  24. Started by playerr12,

אני סטודנט שרוצה לקנות נייד חדש אז אני פשוט אמלא את השאלון שמופיע בחוקי הפורום: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) רוב השימוש יהיה שימוש משרדי, בגדול אני משחק במשחקים קלים כגון (football manager) לא יותר מידי משחקים כבדים, כן רוצה לחבר אותו לטלויזיה ולראות סרטים ומוזיקה. * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? נראה לי בסביבות ה2.5 קילו זה סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שזמן הסוללה יהיה ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? כן * …

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  25. Started by Slider2,

היי, אני מעוניין במחשב נייד למשחקים, חיפשתי ומצאתי מחשב שנראה לי שמתאים למשחקים כבדים- http://www.ebay.com/itm/MSI-GT780DX-Gaming-i7-2670QM-12-gig-Nvidia-GTX-570M-1-5-GDDR5-Dynaudio-Sound-/290732428039?pt=Laptops_Nov05&hash=item43b100cb07 מישהו יודע אם המחשב הזה יחזיק מעמד מול משחקים חדשים לכמה שנים? האם יש מחשב שנחשב מחשב יותר טוב למשחקים? העלות שלו היא 4700 ש"ח (קרוב משפחה מביא לי אותו מארה"ב). אשמח לעזרה! תודה מראש... המפרט שלו- GT780DX Turbo Enhanced Special Edition Specs: Intel Core™ i7 Mobile Processor Technology-Core™ i7 2670 QM 2.2 ghz -3.1 ghz (MAX Turbo) 17.3" FHD LED (1920 x 1080) Widescreen Anti-Glare Display (For gaming) Mobile Intel HM67 …

• 3 תגובות
    • 872 צפיות

דיונים חדשים בפורומים