עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by 1liran1,

מישהו יודע מתי מגיעה לארץ הסידרה החדשה של DELL XPS 16 עם ווינדוס 7 למה אני ממש מחכה למחשבים תודה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  2. Started by eranx,

שלום לכולם, אחי טס ביום שישי לארה"ב, ואני שוקל לבקש ממנו שיקנה לי מחשב נייד משם. מטרת המחשב היא עבודה משרדית - אופיס אינטרנט תיכנות ומידי פעם סרטים. * גדול המסך - רצוי שיהיה בין 12.1 ל 13. * המשקל בהתאם, שיהיה קל ונוח * זמן סוללה - כמובן שכמה שיותר, יותר טוב. מקסימום אני אקנה בעתיד סוללה עם 6-9 תאים * אין צורך בשלל יציאות מיוחדות. ברור שיהיה נחמד לקבל DVI/HDMI אבל לא חובה. לדעתי גם אין צורך ב eSata כרגע (או שמה כן?) * בלוטות' - כן אסנכרן את הפלאפון שלי עם הנייד * גדול מינימלי של HDD - שיהיה מעל 160-250. אני לא הולך להעמיס עליו המון, בשביל זה יש מחשב נוסף. שווה לחפש כונן SSD? * צורב DVD, אני מניח שבניידים שאני מחפש לא מגיעים כונן/צורב DVD ואני ממש לא לחוץ על זה * אחריות בי…

• 4 תגובות
    • 664 צפיות
  3. הרמקולים של המחשב שלי לא עובדים הדגם זה lge5 של חברת LG זה אומר לי שאין כרטיס קול או שצריך להתקין את הדרייבר כרטיס קול יש אז אני צריך את הדרייבר של הרמקולים למחשב אני אשמח אם תוכלו לעזור:]

• 2 תגובות
    • 884 צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימלי? 3500 שקלים 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, משחקים בעיקר על מסך 17", שירים ואינטרנט לא אמורים להשפיע על המפרט 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? אני מניח שלא מייצרים חלקים שיהיו רועשים בכוונה אז לא משנה כ"כ 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתו…

• 1 תגובה
    • 569 צפיות
  5. Started by danielly,

אני מתכנן לקנות מחשב בחודש וחצי הקרובים לדעתכם כדאי לי לחקות לסדרה החדשה של GeForce או ללכת על 5850?

• 1 תגובה
    • 558 צפיות
  6. Started by Transfer,

מתנה לבר מצוה (ילד בן 13) אינטרנט, משחקים ב 4000~ (ניתן לחרוג לפלוס מעט אם שווה במקרה ספציפיים) כולל מסך וציוד היקפי אני לא כ"כ מתמצא בחלקים היום ולכן מבקש את עזרתכם להגיע למירב הביצועים שאפשר להגיע במסגרת התקציב של עד 4.5K

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  7. Started by yuvaliat,

אני מעוניין לקנות מחשב חדש וחזק. השימוש העיקרי הוא לפיתוח. אני עובד בעיקר עם Visual-studio.net. האפליקציות שאני מפתח דורשות לעיתים קרובות משאבים רבים של CPU וזיכרון. בנוסף עבודה עם Photoshop, עריכת וידאו וצפייה בסרטים. אני רוצה זיכרון של 4G HD גדול - לפחות 300G סוללה חזקה מצלמת רשת ומקרופון מובנים רמקולים טובים צורב המחשב ישמש כמחשב העיקרי שלי. צריך להיות ניתן לנשיאה בעיקר מהבית לעבודה ולפגישות (אני נוסע ברכב). מסך 15-16. אשמח לעזרתכם. תודה מראש. יובל

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by Omry,

היי אנשים, חבר לאחרונה פנה אלי וביקש ממני שאבנה לו מפרט למחשב חדש שהוא מתכנן לקנות. הוא לא זקוק ליותר מ-500GB שטח איכסון והמעבד יעבור OC עליו אני אפקח. המסך שברשותו הוא 24" שעובד ברזולוציה של 1920x1200. אין צורך במקלדת, עכבר או רמקולים. מערכת הפעלה כבר יש לו (7). במידת הצורך, ניתן לחרוג בסביבות ה-500 ש"ח אבל רק אם זה נחוץ ביותר. אין העדפה לחנות מסוימת. המחשב בכל מקרה ישלח אליו עם שליח. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 683 צפיות
  9. שלום שדרגתי את הווינדוס מויסטה ל7..לא מצאתי את הדיסק של הדרייברים שקיבלתי עם המחשב, כרגע כל הכפתורים של הFn (למשל להגביר,להעביר שירים,הגדרת בהירות המסך וכולי) פשוט לא עובדים,כנ"ל לגבי הגלילה שיש בבעכבר של הלפטופ עצמו(עם האמצע) נסיתי נואשות למצוא דרייברים באתר שלהם,באתרים של דרייברים ופשוט לא מצאתי !!! תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 926 צפיות
  10. Started by barak700,

מחשב לגיימר בתקציב 5.5k מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : SLBEJ - BOX ₪1492 לוח אם: [..] ASUS P5Q PRO ₪776 זיכרון: [..] CORSAIR XMS3 DHX 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL9 : TWIN3X4096-1600C9DHX ₪601 כרטיס מסך: [..] XFX HD4890 1GB DDR5 - RETAIL ₪1086 מארז: [..] ANTEC SONATA 3 + 500W EARTHWATTS PSU ₪687 סט מקלדת ועכבר: [..] MICROSOFT WIRELESS OPTICAL DESKTOP 1000 : BV3-00014 ₪167 קרור למעבד: [..] ZALMAN 9700 LED ₪328 דיסק קשיח: [..] WD 640GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD6400AAKS ₪337 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99 מחיר סופי: ₪5573 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  11. Started by domuzy,

אני מחפש לדעת איך משנים תפקידי מקשים מסויימים בלפטופ שלי. הבעיה העיקרית היא מיקום כפתור הFUNCTION אבל בכלל, אעדיף לשלוט בתפקיד המקשים ומיקומם. האם האפשרות קיימת? אם כן- האם האפשרות כבר על המחשב שלי? האם אדרש להוריד תוכנה עבור פעולה זו? לא הצלחתי למצוא תשובות בשום מקום, אז אודה על תשובה מפורטת. תודה

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. שלום רב, תגובות בגוף הטקסט : 1.תקציב 1500-2000 ש"ח. לא קריטי אם יש חריגה . 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? - עבודה משרדית/ביתית (אופיס, אינטרנט, סרטים, מוזיקה ופוטושופ). א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) - לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם - משחקים "פשטוים" - פיפ"א, מנג'ר וכו'. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד - רמקולים, מקלדת ועכבר. מסך כבר יש. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? - לא. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש…

13. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים כבדים, כמו CALL OF DUTY6, BATTLE FIELD BC 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. כן, מסך או 22 או 24 [שמתחבר גם לסוני2,3] 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא יודע לעשות אוברקלוק, ואולי אני יעשה אוברקלוק קל 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו…

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  14. שלום אני מבקש המלצה לנייד עם מסך 15 אינץ לצורך עבודה עם אוטוקאד, פוטושופ, 3d max, revit ואקסל. תודה.

• 4 תגובות
    • 716 צפיות
  15. Started by orlyw,

שלום, ברשותי מחשב נייד של Dell Vistro 1310 עם כרטיס מסך Nvidia Geforce 8400M GS. נתקלתי בבעיה כשניסיתי לחבר אותו למקרן / מסך חיצוני רגיל ! חיבור סנדרטי בעזרת כבל מסך אנלוגי, הנייד מזהה שקיים חיבור למקרן או למסך חיצוני אחר - אבל לא מוציא תמונה למקרן / מסך כן שיחקתי עם כל האופציות של הכרטיס מסך - עבור מוד עבודה clone \ double, שיניתי רזולוציה כמובן שאפשרתי את האופציה להציג את התמונה במסך הנייד וגם ביציאה חיצונית או להציג את התמונה רק דרך היציאה החיצונית ( כפתור ה-function +F8 על הנייד) בדקתי גם שהכבל תקין, המקרן והמסך החיצוני תקינים. מה עוד אפשר לעשות כדי לפני שמכריזים שיש איזה תקלה במחשב? האם יש אופציות נוספות שצריך לאפשר / להתקין איזה דרייבר נוסף ספציפי למחשב כזה…

• 0 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. בס"ד שלום! אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' שנה ב'. אני מחפש מחשב לצרכי לימודים + קצת שימוש ביתי (אינטרנט, תמונות, קצת סרטים וכד') בעתיד אשתמש גם במטל"ב - לא יודע מה ההיקף שבו אשתמש. פתחתי נושא בשבוע שעבר על הצעה למחשב שראיתי בזד. ענו לי שזה לא כדאי. לא ממש הבנתי למה. נכון להיום הם מפרסמים שתי הצעות (את ההצעה הקודמת - 1600 ש"ח לחשב עם מעבד E5300 כולל מסך 20.1 של FUJICOM http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=312295, ואת ההצעה החדשה - מעבד E6300 עם מסך 22.1 של AOC http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=225172 ) ההצעות כוללות ציוד היקפי + אנטיוירוס. מספר שאלות: 1. האם אפשר לקבל הסבר פשוט אך מפורט מדוע לא כדאי לקנות את המפרטים המוכנים הללו? מה החסרונות? במה זה מתבטא? 2. לגבי…

• 4 תגובות
    • 707 צפיות
  17. Started by Burkey,

שלום, רציתי להתייעץ אתכם לגבי מחשב שמצאתי, לא בדיוק בתקציב שלי, אבל נראה לי טוב, רציתי עיצה לגבי המעבד שלו, ראשית אפרט את הדרישות: * מטרות המחשב? מחשב לסטודנט, צריך להריץ תוכנות כמו MatLab * גודל המסך? 15.6 או 15.4 * משקל רצוי? לא משנה, אבל שלא יהיה כבד מדי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי, כמובן שתהיה סוללה מודרנית, שיחזיק זמן ממוצע של לפטופים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא קריטי, אבל רצוי שמרבית היציאות המודרניות יהיו קיימות * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB * צורב DVD? בוודאי * האם נדרשת אחריות בינלאומית? צריך אחריות של היצרן ו/או היבואן. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה גדולה ומוכרת אני חשבתי את המחשב הבא: HP Pavillion dv6 1320ej יש למחשב זיכרון 4GB מהיר, D…

• 1 תגובה
    • 641 צפיות
  18. בס"ד שלום! אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' שנה ב'. אני מעוניין לרכוש מחשב. השימושים העיקריים שלי הם לצרכי לימודים ולשימוש ביתי כאשר אני משתמש בעיקר ב: אופיס, גלישה באינטרנט ומיילים, קצת צפיה בסרטים, איחסון וצפייה בתמונות (+ עריכה ברמה בייתית של תמונות (לא תוכנות כבדות). בעתיד אצטרך לעבוד קצת במטל"ב (לא יודע באיזה היקף). ראיתי את המפרט שבהמשך באינטרנט ומחירו בנזומן 1600 ש"ח (כולל מסך). אני מעוניין במחשב שיהיה מצויין לצרכים שלי, אך אין לי עניין ב"מחשב על" שאין לי כל צורך בו. אודה לכם אם תתייחסו להצעה ובנוסף תענו על השאלות: האם המפרט מאוזן? יצרנים נורמליים? האם הוא עונה על הצרכים שלי? האם המסך סביר לצרכים הנ"ל (הוא רק 1:2000)? האם די לי ב- 2 MB, או שיש צורך לשדרג ל - 4 MB (עולה…

19. Started by blancman,

שלום לכל בגולשים אשמח לקבל מכם עזרה לקניית לפטופ לאבא שלי השימושים שלו הם נורא בסיסיים: אופיס, קצת מוזיקה, אולי בעתיד גם אינטרנט... התקציב הוא עד 3000 שקל, אפשרי עם חריגה של עד 300 שקלים אם זה הכרחי. המחשב צריך להיות: - לפטופ רגיל (לא נטבוק) - מסך גדול יחסית וברור לקריאה (סביבות ה15") - אם מצורפת מערכת הפעלה אז וינדוס 7 בלבד. אם לא אז עדיף בלי מערכת הפעלה בכלל - רצוי - יציאת HDMI אבל ממש לא חובה - שיהיה אמין ונחמד חשבתי כבר על 2 לפטופים לבחירה: COMPAQ 615 GIGABYTE W536M אשמח אם תגידו לי מה דעתכם. כמובן שאם הלפטופים הנ"ל לא מומלצים אשמח לקבל המלצה ללפטופ שיענה על הדרישות הנ"ל בתודה מראש

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  20. Started by dany_my,

איזה מבין המפרטים הבאים נותן יחס של תועלת מול מחיר יותר טוב? השימושים שלי הם: תכני HD, משחקים(דוגמת מנג'ר 2010), אינטרנט ומוזיקה, עבודה עם הרבה תוכנות בו זמנית, בדיקה של תוכנות בתחום הווידאו,תלת מימד ומוזיקה( אני מפתח במחשב אחר ובודק עליו כיוון שרק עליו יהיה WIN7) מפרט 1: מעבד Intel Core i5-750 Box ₪1048 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5750 לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪601 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950206 כונן קשיח Seagate ST3500418AS 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪238 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ST3500418AS זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Ripjaws ₪463 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=…

• 4 תגובות
    • 675 צפיות
  21. שלום, אני מעוניין במחשב נייד 13" למטרת לימודים (תכנות בעיקר) וגלישה באינטרנט. * גודל המסך? 13 * משקל רצוי? עד 2ק"ג * זמן סוללה - לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI (לא חובה) * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן בעיקרון הדגמים שמצאתי Dell Latitude E4300 ב6500 וDELL Studio XPS 13. הפורום מלא בהמלצות על על ה-4300, ואני מעדיף לקבל משקל נמוך מאשר ביצועי גרפיקה ויציאות בXPS. האם יש עוד מחשבים בעלי ביצועים ומשקל דומים העונים למה שאני מחפש? תודה מראש, אלון.

• 1 תגובה
    • 684 צפיות
  22. היי, אני מחפש מחשב נייד שיחליף את המחשב הנייח שלי (שהלך לו המעבד ו/או הלוח אם) ולא משתלם לי להחליף אותם. השימושים העיקריים שלו יהיו - גלישה באינטרנט, מסמכי אופיס, וצפייה בסדרות וסרטים (גם באיכות HD). המשקל או אורך זמן הסוללה לא רלוונטיים כי המחשב כמעט ולא ייצא מהבית. מצאתי שני מפרטים שאני חושב שיענו על הדרישות שלי, אשמח לעזרה בנושא: 1. http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1555-t65... יש לציין כי אני רוצה לשדרג את ההארד דיסק ל 7200 rpm כך שהמחיר הסופי הינו 4714 ש"ח. 2. http://www.ynet-shops.co.il/shop/template/enterpri... ניתן להשיג אותו ב 4449 ש"ח כולל משלוח. ההבדלים העיקריים הם שנות אחריות (3 לדל ו 2 לHP), מערכת הפעלה (בדל אין מערכת ובHP windows 7), סוג זכרון (בדל D…

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  23. Started by oz_sharaby,

אני מבקש את חוות דעתכם למפרט שקיבלתי ולמחיר. מה שאני מפחד זה שאחד מהרכיבים יצור צוואר בקבוק ויפגע במהירות ובכוח של המעבד (או משהוא כזה...) המחשב הוא לשימוש משרדי אבל יתפקד גם לגרפיקה קלה, הרצת תוכנות שונות במקביל הרבה אינטרנט במקביל וחשוב שיהיה חזק ויעיל תודה רבה לכם CASE SILVER 550B 120mm Fan WITH P.S EZCOOL m.board INTEL 775 Raisin City BLKDG41RQ uATX/DDR2800/FSB1333 cpu Intel QUAD Core Q8200 2.33G 1333Fsb 775 fan for 775 GLACIALTEC silence PUSH PIN memory 2GB KingSton ddr2 800mhz hard drive SATA2- 500gb 16mb seagate dvdrw LG x22 Black sata vga card pcx Innovision® GEFORCE 9500GT 1GB DDR2 128Bit DVI+HDTV Mouse +Keyboard Microsoft Desktop 400 מחיר 2500 ש"…

• 1 תגובה
    • 501 צפיות
  24. Started by Eden 6600,

חיפשתי סרטונים ביוטיוב וסקירות על הנייד הזה ולא מצאתי שום דבר רציני יכול להיות שיש לו שם אחר בחו"ל?

• 0 תגובות
    • 687 צפיות
  25. Started by recoilnadav,

תקציב: עד 5000 ש"ח. ללא מסך. (יש לי dell 2007wfp) מטרה: משחקים "כבדים" - סרטי HD. יש לי 4 כוננים חיצוניים, ככה שלא צריך להתפרע בגודל של כונן פנימי. תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 651 צפיות

דיונים חדשים בפורומים