עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום [= המחשב שלי הזקן כבר בן 3 שנים עשיתי חשבון ולהחליף לוח ומעבד וזיכרון זה כבר לא כל כך כדאי ומשתלם אז החלטתי לקנות מחשב עכשיו הרבה זמן לא עקבתי אחרי עולם החומרה אז אני פונה לעזרתכם... אז לעניינים: אם אתם יכולים בבקשה להכין לי מפרט מחשב טוב בכ-6500 שקל אם אפשר לא לחרוג... עם דגשים על הכרטיס מסך (אני מעדיף nvidia) ומעבד של 4 ליבות ולוח א ם של אסוס .... ואם אתם יכולים גם חבר שלי החליט שהוא רוצה מחשב בכ5500 שוב דגש על כרטיס מסך טוב מעבד טוב ולוח אם של asus...

• 11 תגובות
    • 864 צפיות
  2. Started by afi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש בנתונים, הרבה קבצי pdf, עבודה רבה בתוכנות בענן דרך הדפדפן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס, דפדפן עם הרבה כרטיסיות פתוחות. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21-22 אינץ'. יתכן שישתמשו ברזולוציה נמוכה, עקב תוכנות ישנות. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רגילות …

• 5 תגובות
    • 864 צפיות
  3. הסתכלתי קצת בפורום ורוב הדרישות במחירים האלה הם במטרה לעשות OC. המחשב שאני מבקש הוא לא לOC. אני מעוניין שהחנות תהיה באיזור המרכז - כלומר ת"א רמת גן והאיזור. אני מודע לכך שבחנויות כמו IQPC המחירים נמוכים יותר אבל זה לא אפשרי בשבילי להגיע לשם, וגם מבחינת האחריות זה יהיה קצת בעייתי. חנויות כמו KSP הם אפשריות.. אם תוכלו לעזור לי אשמח, לא ראיתי מחשב למשחקים בטווח המחירים הזה שכולל ציוד הקפי (רמקולים עכבר ומקלדת - לא חובה שיהיו מהשורה הראשונה.. העיקר שיעבדו), ולכן פתחתי אשכול חדש. תודה לכולם..

• 6 תגובות
    • 864 צפיות
  4. Started by aviboots,

עד היום רכשתי 4 מחשבי פנטיום (לא בבת אחת... ) ואני בודק אפשרות לרכוש מחשב חדש. קצת מפחיד הנושא של AMD עם הקרור המאסיבי (אם אדליק מזגן על חום בחדר, הוא ישרף...? ) אני צריך מחשב חזק לכל האפשרויות מאופיס דרך תכנות ועד משחקים לא תהיה לי בעיה עם AMD? אני יודע שמחשבי AMD יותר זולים ממחשבי אינטל (עם אותו מפרט +/-). יש לי P2-400 של אינטל והוא עובד למעלה מ-5 שנים בלי הפסקה, הוא של החברה האמריקאית gateway 2000 (מייצרת מחשבים מצויינים, וגם DELL). תמיד רכשתי מחשב מותג למרות שזה עולה יותר יש אחריות ל- 3 שנים ולמעשה כמעט ואין תקלות. בקיצור אני אשן בשקט עם אקנה AMD? פשוט שמתי לב שהפורום מדבר בעיקר על AMD אז אשמח לקבל עיצה ומידע. תודה

• 0 תגובות
    • 864 צפיות
  5. שלום לכולם, אני זקוק לעצתכם על המפרט שהרכבתי ב-TMS. המחשב נועד לגיימינג כבד. בניתי את המפרט כהכנה ל-SLI כי אני מתכנן שנה הבאה לחבר מספר מסכים. המפרט יצא טיפה יקר לטעמי (תקציב של 8K) ואני מניח שטיפה התפרעתי אשמח לשמוע על הצעות להוזלה בלי לפגוע בביצועים (שמירה על יכולת חיבור כרטיס נוסף בSLI). בנוסף יש לי כמה שאלות... כמה שיפור בביצועים מקבלים מכונן SSD? האם זה באמת שווה את המחיר? אם אני ארד מה-SLI אני מניח שהמחיר יהיה יותר קרוב ל 6K. איזה מפרט הייתם מציעים במקרה זה? האם אני יכול לחבר מסך אחד לכרטיס הגרפי ואת השני ללוח אם או ששניהם חייבים להיות מחוברים לכרטיס? בנוסף מילאתי את השאלון אם יש לכם הצעות למפרטים נוספים. זה המפרט מTMS: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . …

• 5 תגובות
    • 864 צפיות
  6. Started by fantom134,

. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ-500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) משחקים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה. לצרכי משחקים ותוכנות בסיסיות. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1280X1024, יתכן בהמשך מסך 22' wide screen. * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למש…

• 6 תגובות
    • 864 צפיות
  7. שלום לכולם ראיתי לא מעט מפרטים בפורום שהמלצתם לאנשים והרכבתי לעצמי משהו - אשמח מאוד לשמוע חוות דעת תקציב: 3K (אפשר חריגה של כמה מאות שקלים אבל רק עם זה באמת שווה את זה) מטרות: שימוש כללי +משחקים משחקים: אני אוהב לשחק מדי פעם (crysis, COD) אבל לא חשובות לי ההגדרות הכי טובות ציוד הקפי: רק מסך שונות:לא צריך הרכבה. בגדול אני רוצה שזה יהיה מחשב שיריץ משחקים בצורה טובה אבל כרגע אין לי מספיק כסף ולכן לקחתי לוח עם כ.מסך מובנה ואוסיף כ.מסך נפרד עוד איזה חצי שנה (סדר גודל של 4870). כנ"ל לגבי המעבד - לקחתי אחד שנראה לי בסדר כרגע ואשדרג גם אותו ביחד עם כ.מסך (למשהו כמו X3 720 או יותר טוב, תלוי כמה סכף יהיה לי). בחרתי מסך טוב כי אני רוצה שהוא ישרת אותי הרבה זמן גם אם אחליף את המחשב עו…

• 5 תגובות
    • 864 צפיות
  8. Started by Wood-Elf,

האם קיים כזה דבר? שקלתי לקנות מיני מאק/פנדורה אבל הם ללא מסכים. האם קיים מסך נייד נלווה שאני יכול לקנות בנוסף, בכדי להפוך אותו למחשב נייד?

• 1 תגובה
    • 864 צפיות
  9. Started by blancman,

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=787859 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=763012 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=790492 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=791931 איזה מהם נותן את התמורה הטובה ביותר? הצרכים שלי הם אינטרנט, סרטי HD, וקצת תלת מימד בקטנה (בלנדר וכאלה) כמובן שאם יש הצעה יותר טובה אני אשמח אם תגידו לי.

• 9 תגובות
    • 864 צפיות
  10. חג שמח מקווה שהדיון מותאם למקומו הלפטופ שנמצא במפרט משומה לא מפעיל משחקים במסך מלא (משחקי 4:3) ויש בצידי המסך את הקווים השחורים. זה קורה במשחקים כמו WARHAMMER 40K DAWN OF WAR המשחק בתכלס תומך מקסימום 1600x1200 התקנתי אותו בלפטופ והמשחק במקסימום רזולוציה 1024x768 ויש את הפסים השחורים בצדדים. בדרייבר של NVIDIA המצב מוגדר על FULL SCALING ומשומה גם אי אפשר לשנות כלום כי הכול חוזר למצב ברירת מחדל. האם יש פיתרון לבעיה? בברכה עדכון הורדתי תוכנה בשם NVIDIA Mobility Modder.NET והתוכנה ערכה את הקבצים כנראה עכשיו ב1024x768 המשחק עולה על מסך מלא,רק שנוספה לי עכשיו רזולוציה NATIVE ושם יש בעיה של FULL SCALE.

11. Started by galav1,

בעוד כחודש אני מתחיל מכינה להנדסה ובהמשך אני יתחיל ללמוד הנדסת תוכנה אז אני זקוק למחשב נייד שיהיה טוב גם לשנים הבאות הרכישה תעשה בארץ * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר ללימודים לתוכנות אופיס וכאלה לגם להרצת סרטי hd בחיבור לטלוויזיה * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? עד 1.8 בגג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) hdmi * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) עדיפות לכונן 500gb בערך פלוס ssd קטן של…

• 8 תגובות
    • 864 צפיות
  12. מעבדים Intel Pentium E (C2D Technology) E2160 1.8Ghz 1MB FSB800 BOX ¤ 456 1 לוחות אם Gigabyte GA-G33M-S2 Conroe Support GG33MS2 ¤ 594 1 מארזים Raidmax Sagitta + Window 2x120MM+1x80 LED שחור - ללא ספק ¤ 321 1 ספקי כוח Compucase HEC 300ART 24PINS ¤ 136 1 זיכרונות Corsair 1GB Kit Value Select DDR2-667 (2x512MB) C1GG667KB ¤ 209 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 160GB SATA II WD1600AAJS ¤ 300 1 צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 180 1 מקלדות LOGITECH Value Keyboard Black - OEM ¤ 44 1 עכברים LOGITECH Value Wheel Mouse Optical Black S90 - OEM ¤ 36 1 רמקולים MicroLab M-119 2.1 Black 13W RMS ¤ 123 1 מסכים Samsung 940NW 19" LCD 5MS ¤ 1156 1 מחיר לתשלום בכרטיס אשרא…

• 5 תגובות
    • 864 צפיות
  13. Started by 1moshiko1,

שלום לכולם! אני מעוניין לדעת אם המפרט הנ"ל http://hwzone.co.il/specslist/index.php?type=view&specsID=50 מתאים גם למשחקים קלים (לא אסטרטגיות כבדות או 3D כבדים) וסרטים (קצת DVD וקצת MPEG) וכו'. כמו כן, אם ניתן לקנות מחשב יותר פשוט בשביל עיסוקים כאלה? תודה

• 10 תגובות
    • 864 צפיות
  14. Started by skyrim,

בס''ד 1. מה התקציב המקסימאלי? 6 אלף עם אפשרות לחריגה קטנה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניצול מיטבי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של 200,300 במידה וממש יצדיק את ההשקעה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). דיי כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי AAA לשקן יחיד כמו witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ​כנראה מסך 24 1920*1080 (דרושה המלצה בנפרד) -לאילו הגדרות גרפיות …

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  15. הדרישות: קל לנשיאה (מתכנן ללכת איתו הרבה) צפייה בסרטים (שאני מקליט מהטלויזיה ולא ממש סרטי DVD) אינטרנט (גם אלחוטי) + אופיס תיכנות (דוט נט, ג'אווה וכד') שאוכל לחברו בצורה כלשהי (אינני יודע איך ומה הכי כדאי) למחשב השולחני שלי ולהעביר מידע מהשולחני לנייד. תודה

• 9 תגובות
    • 864 צפיות
  16. Started by dadon,

שלום . אני מעוניין למכור את המחשב שלי לצורך שדרוג . אך אני לא יודע כמה לדרוש עבור המחשב הקיים . אבקש מכם הצעת מחיר הוגנת למפרט הבא : לפי תוכנת Everest - Motherboard : Asus P4S533-VM -3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video Motherboard Chipset SiS 651 CPU Type Intel Pentium 4, 1700 MHz System Memory : 512 MB -DDR SDRAM pci 2700 333mhz Video Adapter ATI Radeon 9550 256MB 128BIT + TV + DVI Disk Drive Maxtor 6E040L0 40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133 Optical Drive LG CD-RW CED-8120B 12x/8x/32x CD-RW Optical Drive ATAPI CD-ROM MAX 52X לסיכום : לוח-אם אסוס . מעבד 1.7 אינטל פנטיום 4 . 512 מגה זכרון . 40 ג'יגה הארד דיסק מקסטור . צורב וכונן נוסף . כרטיס מסך ריידאן …

• 7 תגובות
    • 864 צפיות
  17. שלום לכולם, אמא שלי רוצה לרכוש מחשב נייד כדי להחליף את המחברת, בה היא רושמת במהלך פגישותיה. הבעיה היא שלעיתים יש פגישות של שעות ולא תמיד יש נקודת חשמל ליד. מה הפתרון בימינו לבעיה זו? - רוב הבטריות, ממה שאני יודע, מחזיקות שעתיים-שלוש. האם קונים סוללה חיצונית? אשמח לרעיונות יצירתיים. בנוסף - אם היא צריכה מחשב נייד בעיקר ל-Office בסיסי וגלישה באינטרנט, חשוב לה שיהיה קל משקל ונוח לשימוש. מה ההמלצות לגבי המחשב? תודה!

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  18. *מטרת המחשב : לימודי מנהל רשתות (שימוש בעיקר בתוכנת HYPER-V), ווינדוס 8 *מעבד: מינימום i5,דרוש כוח עיבוד חזק *זיכרון: מינימום 8GB *גודל המסך: מקסימום 15.6 *רזולוציית המסך: לא קריטי *משקל רצוי : לא קריטי אבל שיהיה קל להתנייד *סוללה : המחשב הולך ליהיות מחובר רוב הזמן בבית אבל רצוי שתיהיה סוללה סבירה *יציאות : HDMI, USB 3.0 *כונן קשיח: מינימום 500GB ,עדיפות שיהיה גם SSD *כונן אופטי: רצוי *אין עדיפות לחברה מסויימת אבל שיהיה 3 שנים אחריות תקציב :עד 3.5 אלף שקל[ תודה מראש לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 864 צפיות
  19. Started by ShakedB,

בונה מחשב לבן דוד שלי, הזמנתי לו כבר כמה חלקים מאמזון במבצעים שפורסמו פה. צריך המלצה מארז ספק ולוח אם. המחשב ישמש למשחקים בעיקר, לא מתוכנן אוברקלוק. גר בכפס מתכנן לקנות בשבוע הבא. קניתי לו Ryzen 5 2600 TEAMGROUP Elite Plus DDR4 16GB Kit (2x8GB) 2400MHz PC4-19200 CL16 Crucial P1 1TB 3D NAND NVMe PCIe M.2 SSD Gtx 1060 3gb תקציב בסביבות ה600 שקל, אם יש צורך לחרוג אפשר לספוג את זה.

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  20. שלום לכולם , אשמח לשמוע המלצה לגבי לפטופ שמיועד לעבודה משרדית (יישומי אופיס וכו') עם יכולת טובה להפעיל תכנת סולידוורקס 2008 (תכנה גרפית כבדה יחסית שאלה הדרישות שלה http://www.solidworks.com/pages/services/SystemRequirements.html ) אין יעד מבחינת מחיר אבל שלא יהיה יקר מדי - משהו ממוצע (אם הגיוני). אני יודע שהשאלה די כללית , אבל מרוב אופציות איבדתי כיוון. אז אם מישהו משתמש עם מחשב עם נתונים דומים אשמח לשמוע לגבי חברה ודגם. כל תשובה תתקבל בהערכה רבה תודה מראש

• 10 תגובות
    • 864 צפיות
  21. אורח Abc

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא מומלץ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית עם תוכניות הנדסיות (קבצי PDF בדרך כלל), תכנות קל ב Matlab, לעיתים נדירות תוכנות שרטוט הנדסיות (Autocad), אקסל, עבודה במס' תוכנות במקביל באופן יום-יומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קבצי PDF גדולים באופן כבד, קבצי אקסל לא כבדים באופן תדיר, תוכנות שרטוט ו Matlab באופן מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימינג. -אילו משחקים…

• 0 תגובות
    • 864 צפיות
  22. שלום לכולם אני זקוק בבקשה למפרט, אשר מיועד ללקוח שמשתמש במחשב לאופיס, אינטרנט, ותוכנות מסחר בבורסה (לא כבדות מדאי) דרישות: מבוסס אינטל. המחשב לא מיועד למשחקים. ללא ציוד היקפי. ללא צורך בנפח איכסון גדול (כלומר GB160 יספיק). ללא צורך בויסטה. לא מתוכנן בכלל OC. כמה שיותר זול יותר טוב, למרות שעדיף חלקים איכותיים (במידת האפשר). אשמח אם תוכלו לבסס את המחשב על KSP (למרות שאני מבין את הבעיתיות שבדבר). מעבד Intel Pentium Dual-Core E2180 Box לוח אם GIGABYTE GA-73PVM-S2H כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB זיכרון Kingston 1024MB 800MHz DDR2 CL 5-5-5-18 צורב Sony Nec - Optiarc AD-7200A Black X20 DVD סה"כ מחיר בערך לכל המוצרים:1250₪ מארז, ספק ומסך נתונים לבחירתכם אך אשמח מאוד אם…

• 7 תגובות
    • 864 צפיות
  23. הי. אני רוצה לקנות מחשב עבורי- לשימוש בבית לצורך אינטרנט, סרטים וקצת תיכנות (לא משחקים). אני צריכה גם מסך LCD, ללא צורב ורמקולים. אני רוצה מחשב עמיד לכמה שנים שירוץ טוב. המראה לא ממש חשוב. אני רוצה לקנות באותה הזדמנות טלוויזיה שיהיה ניתן לחבר למחשב ולראות בה סרטים מהמחשב. ההתלבטות שלי היא בכמה דברים: 1. אני מתלבטת אם לקנות נייד- יש נייד של דל ב 4.5K שנראה לי מצוין. היתרון הוא שהוא לא תופס מקום. אני לא צריכה כל כך את הניידות, אבל זה נראה לי יתרון בתור מישהי שגרה בדירה שכורה. הבעיה- אני חוששת מאוד מגניבות. האם כדאי לקנות בגלל זה נייח? אין הפרש גדול במחיר מנייח+מסך. 2. עבור נייח- מבחינת חנויות יש את KSP ו IQPC. האם יש הבדל גדול במחירים/שירות? 3. לגבי מסך 19''- איזה מס…

• 9 תגובות
    • 864 צפיות
  24. Started by bodeg,

התחדשתי בDELL PRECISION M6500 מארה"ב יש המלצה על מקום בו אני יכול לצרוב אותיות עבריות על המקלדת - רצוי באזור המרכז תודה

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  25. שלום לכולם! אני מעוניין לקנות את המחשב הבא, אשמח לקבל הערות. ד"א אני לא צריך כרטיס מסך רוצח אלא משהו סביר ב-500 ש"ח. AMD Athlon 3000 512Kb Cache 64Bit 754 ¤ 860 GigaByte AMD K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) ¤ 620 2X DDR 256Mb 400MHz Kingston CL2.5 ¤ 480 Gigabyte 6200 128MB DVI,TV,PCI-E + HDTV ¤ 560 160GB SATA 7200 RPM 8MB Buffer-WD1600JD ¤ 510 NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 ¤ 295 Samsung SyncMaster 19 LCD Monitor 913N ¤ 2,600 תודה, TheWiz.

• 7 תגובות
    • 864 צפיות

דיונים חדשים בפורומים