ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום רב לכולם, אני מחפש מחשב חדש לאמא שלי, שאינה עושה הרבה חוץ מגלישה ומשחקי קלפים, אבל המחשב הנוכחי כבר עייף. אין צורך בכרטיס מסך נפרד לדעתי, וגם הארדיסק גדול לא צריך. אחת הדרישות החשובות זה שהמחשב יחזיק 4-5 שנים. אני יודע שזה לא נפוץ להחזיק מחשבים לכל כך הרבה זמן אבל אני יודע שזה אפשרי עם חומרה איכותית מיצרנים בעלי שם. ולכן באתי לפה לשאול לגבי בחירה נכונה של ספק כוח ולוח אם בעיקר, למי שיש נסיון אישי עם רכיב ויכול להמליץ.. זה יהיה מצויין. אני אישית נוטה למעבדים של אינטל מסדרת ה CORE 2 DUO, נראה לי שהם חדישים מספיק כדי שהם לא ירגישו עייפים גם בעוד 4-5 שנים, והמחירים שלהם נראים טוב. כנוסחא כללית מה שאני מחפש זה דומה לההצעה הזאת של אייבורי: http://www.ivory.co.il/product.as…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הנה המפרט שאני רוצה: מעבד Amd Athlon64X2 (AM2) 5000+ 2.6GHz Dual Core Energy efficient 65Watt- Box - 3Y Warranty גוף קירור למעבד- Glacialtech Igloo 7310 Light AMD AM2 Cooler - 19dBA - Quiet לוח אם ASUS M2A-VM - HDMI - SocketAM2 - AMD 690G mATX זיכרון פנימי 2X DDR-2 - 1024mb (2GB) PC 6400 - PQI/Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc... 800mhz - CL5-5-5 - 3Y Warranty דיסק קשיח- 160GB - SATA-II - 7200RPM - 8MB - Western Digital WD1600JS - 3Y Warranty צורב LG GSA-GH20NS10 \ Samsung SH-S223F DVDRW כרטיס מסך Onboard - מובנה על הלוח אם0 כרטיס קול Onboard - מובנה על לוח האם כרטיס רשת Onboard - מובנה על הלוח אם מארז- Foxconn TLA-436 Black/Silver+ FSP 350W + 92mm Fan - 1Y Warran…
-
- 4 תגובות
- 582 צפיות
-
-
-
שלום. אני מחפש מחשב סטנדרטי לשימוש ביתי בתקציב של עד 2000 ש"ח. נתחיל לתאר את המחשב שאני רוצה. 1. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אינטרנט ואופיס בלבד. BS PLAYER להפעלת סרטים, שירים, גלישה באינטרנט, סרטונים באינטרנט, אייסיקיו, מסנג'ר וכל הדברים הבסיסיים הללו. לא למשחקים (אולי וואלה ). 2. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 3. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא, צריך הכל. 4. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6-7. שיהיה שקט בסיסי, לא צריך טרקטור. רגיל... 5. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא. 6. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן…
-
- 6 תגובות
- 751 צפיות
-
-
- עדיפות לחסוך כמה שיותר מהתקציב, אם לחרוג לא יותר מ-100 ש"ח. - המחשב משמש את הוריי ואחותי בעיקר לאינטרנט, קצת אופיס, מוזיקה, שימושים בסיסיים ביותר על בסיס יומי. - אין צורך בציוד היקפי. - 6 מבחינת חשיבות השקט של המחשב. - לא מתוכנן אוברקלוק. - יש צורך לכלול מערכת הפעלה והרכבת המחשב. מאחר ואני עדיין עם XP אני לא מכירה מספיק את ויסטה ואת 7, אשמח להמלצה למערכת שתהיה הכי נוחה ועם מינימום דאגות. - זקוקה גם להמלצה על חנות אמינה באזור השרון. - הבקשה המיוחדת היחידה היא רכיבים איכותיים ואמינים, שיחזיקו מעמד לאורך זמן. - לא מתוכנן שדרוג עתידי של המחשב. תודה מראש וחג שמח
-
- 7 תגובות
- 772 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2600 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך עד כמה שאפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג... 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט וסרטים(לא HD) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. מסן, אקפלורר, מדיה פלייר ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו …
-
- 8 תגובות
- 862 צפיות
-
-
נחוץ לי מפרט למערכת בסיסית וזולה. הדרישות שלי: 2 gb זכרון פנימי מערכת שתסחוב את windows 7 כולל ממשק הaro בקלות. הרצה חלקה של תכני יוטיוב 1080p קורא כרטיסי זכרון. אין צורך בציוד הקפי. אופק לשדרוג כרטיס מסך mid-class המחיר הוא החשוב ביותר, 1100 נשמע לי מספיק. בתודה- אלי
-
- 3 תגובות
- 678 צפיות
-
-
1.מה התקציב? כולל הוינדוס אני מקווה עד 1300, 1500 גג-גג 2. מטרות המחשב? לשימוש משרדי של רופאה, השימוש היחיד זה בתוכנה של הקופת חולים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן אופטי משום סוג 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? צריך במערכת הפעלה חוקית 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא אני צריך להרכיב את המחשב הכי הכי בסיסי שאפשר ובזול.…
-
- 2 תגובות
- 624 צפיות
-
-
שלום, מה המלצתכם למחשב לשימוש בסיסי ביותר - אינטרנט,אופיס, מוסיקה, קצת סרטים וכו. המחשב צריך לכלול מסך, עכבר ומקלדת. תודה מראש. עד 3000 ש"ח - מעט אבל זה מה יש. לבקשת אחד החברה פה לאחד הודעות - אז אם אפשר גם מפרט ללא מסך אך כולל עכבר ומקלדת אלחוטיים ויציאה לטלוויזיה, אולי נוותר על המסך ונחבר ישירות לטלוויזיה. תודה
-
- 3 תגובות
- 540 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה יש לי מחשב ישן בחדר עם כמות אדירה של mp3 והוא משמש כמערכת סטריאו שלי. הבעיה שהוא ממש ישן וכבר אי אפשר להדליק אותו אפילו. אז אמרתי נקנה איזה משהו פשוט עם כרטיס קול טוב ב-1500 ש"ח ונסגור עניין. בסוף אמרתי אם כבר משקיעים סכום מינימלי שווה לשים עוד כמה מאות או אלף וקצת ולקנות משהו סבבה שישמש אותי גם בתחומים אחרים. אז הקיצר אחרי ההקדמה מה אני צריך: 1) מחשב למשחקים פשוטים - אני לא גיימר כבד ואני בסך הכל רוצה שפיפא 2005 ירוץ בגרפיקה של 1024x768 נניח. זה המשחק הכי כבד שאני הולך לשחק בו. מקסימום גם Unreal 2004 אבל באמת שלא משנה לי אם הגרפיקה תהיה על רמה בינונית וכאלה. 2) כרטיס קול איכותי. יש לי רמקולים מצויינים ומגבר חיצוני מצויין ואוסף mp3 ענק באיכות גבוהה. אני לא רוצה…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני צריך מחשב בסיסי, שיתאים לגלישה באינטרנט עבודות אופיס למינהם, ובנוסף שיוכל להתאים למפתח Web מתחיל. דברים מיוחדים שירוצו על המחשב של שרת IIS לוקאלי, לא שימוש מקצועי, יריץ PHP ברקע ומסד נתונים MySQL, לא נראה לי צריך להשפיע על המחשב. אני מנסה להימנע מלהזמין מ Ivory אז אשמח לשמוע אם ניתן להרכיב מחשב שיעמוד בתקציב שיש לי. אשמח אם אפשר יהיה לכלול בתקציב את החלקים הבאים מעבד C2D של אינטל, E7200 משהו בסגנון. זיכרון, של 4GB דיסק קשיח של 320GB. אין צורך בכרטיס מסך מקצועי, אין צורך בצורב, או כונן דיסקים כלשהו. אשמח לקבל את המלצותיכם בנוגע למפרט שאני מעוניין לבנות. תודה ושיהיה המשך יום טוב.
-
- 4 תגובות
- 591 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש המלצה למפרט למחשב בסיסי ואמין במחיר של עד 1000 ש"ח (ניתן לחרוג עד 1500 ש"ח). המחשב מיועד לילד כיתה קטן. שימושים: כתיבת מסמכים (אופיס) אינטרנט: גלישה באתרים, צפיה בסרטוני יוטיוב דגשים: אמינות הרכיבים חשובה, במסגרת מגבלות התקציב. תודה לכל העונים.
-
- 20 תגובות
- 5.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אם אוכל לקבל ייעוץ אני אשמח. אני מעוניין לקנות מחשב שולחני המיועד לגלישה, הורדות ועבודה, שיהיה בסיסי אבל חזק. טווח המחיר שלי הוא עד 1200 לא כולל מסך שכבר יש לי, תודה רבה.
-
- 13 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום המפרט הוא עבור מחשב "לילדים" (גילאי בי"ס יסודי) להלן הדרישות: 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש ביתי באינטרנט ואופיס 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן, מסך 19-18 אינטש 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב…
-
- 2 תגובות
- 589 צפיות
-
-
שלום, ושוב מחשב משרדי הלך לעולמו... אודה אם תוכלו להציע מפרט עדכני עבור עמדת עבודה של שרטט במשרד אדריכלות 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד ב2D, סקצ'אפ, פוטושופ בסיסי. פרנסה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכ…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לשימוש משרדי בסיסי: כתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט, צפיה בסרטונים. חשוב מאוד כרטיס רשת מובנה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 744 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 עדכון:2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח עדכון:50-100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט,עבודה משרדית ואולי מעט מאוד סרטים (לא HD). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם.. מחפש מפרט למחשב עקב מעבר לבאר שבע ללימודים (הנדסת חשמל ומחשבים באוניברסיטת בן גוריון) בגדול המחשב צריך להיות בסיסי מאד , בעיקר WORD אינטרנט וסרטים, יכול להיות שאצטרך אותו גם לפעמים לעבודת תכנות (לפי דעתי תכנות בסיסי מאד ברמה של אוניברסיטה) מסך כבר בחרתי : dell 2007wfp (החלטתי להשקיע במסך), התקציב למחשב עצמו הוא עד 2000 ש"ח כולל עכבר ומקלדת אל-חוטיים (כמה שיותר זול עדיף...) כונן של 120G ומעלה. צורב DVD. כמובן מחשב נייח ולא נייד (אין טעם לדון בזה, כבר עשיתי את השיקולים שלי..) אם יש משהו נוסף שאני צריך לפרט תכוונו אותי... תודה לכולם מראש..
-
- 30 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, שמי יניב עקב מעבר דירה אני מחפש מחשב בסיסי לאינטרנט ואופיס ייתכן בעתיד שדרוג לצורך עבודה בגרפיקה בסיסית. לא כולל מסך. אני צריך מחשב אמין ומהיר מאחר ואני לא מבין בנושא יותר מדי, אשמח אם תפנו אותי לחומר לימוד התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח תודה רבה!
-
- 11 תגובות
- 734 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט לחבר שצריך מחשב ביתי ובסיסי לאינטרנט, אופיס ומשחקים ברשת לילדים שלו, חסכוני בצריכת חשמל ושקט. ללא ציוד היקפי, 2000 ש"ח. בנוסך צריך מסך וחשבתי ללכת על ה - Samsung 2333T ב 820 ש"ח אני מחפש חנות באיזור יבנה (ראשל"צ, אשדוד, רחובות וכו') ואם קיים משלוח לבית הלקוח אז עוד יותר טוב. 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 ש"ח למחשב ועוד 820 ש"ח למסך האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אינטרנט, אופיס ומשחקי רשת לילדים 3. האם יש צורך בציוד היקפי? מסך, אני מעדיף Samsung 2333T אלא אם כן יש המלצות אחרות 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? כונן דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם ש…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
התקציב המקסימלי - 2500, עדיף לנסות לחסוך, אבל במידת הצורך ניתן לחרוג מהתקציב 200-300 ש"ח השימושים הצפויים של המחשב - אינטרנט ומוזיקה התקציב כולל גם מסך 22" - 23", רמקולים, מקלדת ועכבר + צורב עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? - 5 יש צורך בהרכבת מחשב בחנות. אין צורך במערכת הפעלה. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? - באזור תל אביב או ירושלים.
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
שלום, לפני שמכר קונה את המחשב הבסיסי של אייבורי לצרכים הנ"ל בתקציב של בערך 1200 ש"ח, רציתי לוודא שאין אלטרנטיבות טובות יותר או שידרוגים/שינויים שמוטב לבצע. המחשב הוא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode= יש את כל הציוד ההקפי: מסך 17" עכבר ומקלדת. המחשב אמור להחליף מחשב פנטיום 4 שפשוט איטי מידי. אין דרישות לשקט או דרישות מיוחדות נוספות. לדעתי כדאי כמובן ספק כוח נורמאלי ואולי אפילו מעבד זול יותר. תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חדש באתר. מחפש לקנות מחשב בהתאם למפורט בהמשך. לא חשוב לי מראה המחשב חוץ מצבע המארז שיהיה שחור. מעדיף מחשב שקט ככל האפשר בהתאם לתקציב כמובן. לא משנה לי INTEL או AMD. העיקר שיהיה מהיר 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2600 ש"ח מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)עבודות משרדיות, משחקים חדשים, צפיה בסרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא אין צורך. רק מארז ותכולתו 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: D…
-
- 4 תגובות
- 584 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ללא חריגות, רצוי כמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט,סרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6 מתוך 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב 8.…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-