ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,384 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?8000, חריגה של 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקי גיימינג כבדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?כבר בעל מסך של Dell U2713HM 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?כן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?אין צורך במערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם…
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
השכלתי קצת ומקווה שלמדתי יותר איך להכין מפרט מחשב אני מעוניין לבנות מפרט סביבות ה6 אם ישלכם רעיונות איפה לשפר אז הציעו, דעתכם חשובה מאוד, הביאו אותה =] Intel Ivy Bridge Core i5 3570 Socket 1155 6MB 3.4Ghz Tray - מעמד 1030 Gigabyte H77-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel H77, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDM - לוח אם 525 Fractal Design Define R4 Mid-Tower Atx White Case - מארז 620 Corsair 8Gb Kit (4G X2) CMX8GX3M2B1600C9 CL-9-9-9-24 - זיכרון 284 Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX - כונן קשיח 590 Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2 - כונן SSD 520 Gigabyte GTX 670 WINDFORCE - כרטיס מסך 1820 LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black -…
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אני צריך מפרט עבור חבר, למטרות גיימינג, מערכת מבוססת I7 עם כרטיס מסך מכובד עדיפות ל2 HDD, אחד 1TB עבור אכסון, ובנוסף אחד עבור OS, עם אפשרות לוולוסיראפטור \ SSD תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לפטופ למטרות פיתוח תוכנה וגלישה. מצאתי 2 דגמים שנראים לי טובים אבל אני אשמח לחוות דעת. אחד זה Lenovo N500 והשני MSI PR601. המפרטים בסוף ההודעה. שאלות נוספות: 1) כיום יש לי מחשב עם מעבד Intel M 1.7GHz. פי כמה לדעתכם המעבד T6400 יותר מהיר? איך המעבד הנוכחי שלי עומד ביחס למעבדים ב- Netbooks למיניהם? 1.7GHz Intel Atom לדוגמה. 2) אני הולך להשתמש בלפטופ הרבה ברכבת. אתם חושבים שסוג המסך (מט או מבריק) צריך להיות לי חשוב? 3) MSI היא חברה שאני לא מכיר אבל הלפטופ שלהם יוצא זול יותר ועם שנה יותר אחריות. הבנתי שהאחריות ניתנת ע"י החנות ולא ע"י MSI. מה דעתכם בעניין? 4) אתם מוזמנים להציע אלטרנטיבות המפרטים: מחשב נייד Lenovo N500 - NS779IV מחיר: 3,690 ש"ח ב- KSP וגם באייבור…
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבניית מפרט מחשב נייח עד 2000 ש''ח (אפשרי חריגה קלה אם נדרש) לשימוש כללי רב תכליתי וללא ציוד היקפי וללא מערכת הפעלה , פחות למשחקי מחשב יותר לגלישה באינטרנט, ללימודים לילדה וכו'. יש לי פה 2 מפרטים נחמדים שראיתי בIVORY האחד עם מעבד חזק יותר i5 ועם כרטיס מסך מובנה, והשני עם כרטיס מסך יותר טוב אבל עם מעבד חלש יותר i3 מחשב מס' 1 מחשב מס' 2 בנוסף אני ממלא את הטבלה למי שרוצה פרטים יותר מורחב של מה שאני מחפש. המון תודות לעוזרים ! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 2000 ש''ח אבל אפשרי חריגה של 200 ש''ח אם זה כדאי/מומלץ. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD…
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
- 1 follower
-
-
[table][tr][td]שלום, הסתכלתי היום על המחשב הנייח הקצת ישן שלי והתמלאתי עצב בעבורו.ברצוני לראות אם ישנם אמצעים לשדרגו על מנת שיהיה חזק יותר בהרצת סימולטורים מאשר הנייד החדש שלי.למי שלא מכיר דוגמאות לסימולטורים הם IL2-1946 או Falcon4BMS הם דורשים מעבד וכ.מסך ברובם (קצת יותר מעבד ממשחקי יריות לדוגמא) ולשלם על זה לא יותר מדיי (500-700 שקל לכל היותר).את השדרוג אני יכול לעשות בעצמי מבחינת הרכבה. אז מה יש לי על המחשב הנייד: I52410M 2.3GHZ 4GB RAM DDR3 ו ATI 6630M 1GB video card המחשב הנייח(שכרגע מפורק לצורך ניקיון) זכרון:2 סטיקים של 1GB DDR2 800mhz מעבד: AMD dual core athelon X64 1.64 GHZ (אם אני זוכר נכון,מהירות המעבד נראת ללי נכונה) ספק:500W של GPRO כ.מסך:4670 של ATI …
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
-
-
מחשב שאמור לשרת עמדת פיתוח, מחשב חזק שידע להתמודד עם כמה וכמה אפליקציות כבדות במקביל. visual studio sqlserver photoshop ועוד כמה אופיסים, באופן מקביל, ועבודה גם כן עם קבצים גדולים מאוד. לגבי החומרה המליצו לי על: עבד Core 2 Duo 2 זיכרון פנימי 4GB כרטיס מסך מובנה 128 דיסק קשיח 250GB 7200 RPM מקשרת לדיון בפורום תכנות בתפוז http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=831&msgid=134677169 חשוב לי לציין כמה דברים: 1. רוב הזמן המחשב יתחבר למסך אחד (עדיפות ל-2) מקלדת ועכבר חיצוניים. 2. עדיף פורמט יותר קטן כי כמו שפרטתי ב-1 זמן הניידות זניח. 3. זמני עבודה מאוד ארוכים לעיתים, צריך מחשב עם "נסיון" לעבודה בטווחים של 15-18 שעות ברצפות. 4. בניגוד לכמה עמדות בשרשור המצו…
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
-
-
מישהו שמע או יש לו קישור לנייד החדש של דל שעומד להגיע? הנייד ששמעתי שעומד להחליף את הDELL 1535 . DELL 1537. למישהו יש קישור למפרט? מה יהיה ההבדל במעבדים וכו'? תודה!
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
לאור השנה החדשה, האם צפויה ירידת מחירים בזמן הקרוב? בזמן הקרוב אני מתכוון לחודש הקרוב
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל המלצות.. למטרת לימודים (מדעי המחשב) ושימוש ביתי. תודה
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
קניתי את הנטבוק של ACER הכולל מעבד אינטל ואני מאוכזב - ביצועים חלשים מאוד אפילו בישומים הכי קלים למי יש המלצה לנטבוק שביצועיו טובים - המחיר לא חשוב מה שחשוב שלא יהיה גדול מסך עד 12"
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה עם המחשב הנייד ,המחשב עצמו חייב להיות בהטענה כל הזמן אחרת הוא יכבה\לא ידלק. אם הכבל של המטען מתנתק מהחשמל או מהמחשב ,המחשב נכבה באותה שניה... הבעיה היא מן הסתם במטען או בבטריה ואני רוצה לדעת אם זה בעיה שכיחה ואיפה לדעתכם הבעיה נמצאת במטען או בבטריה? תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום לכולם ושבת שלום. יש לי כמה שאלות לגבי מחירים של ניידים. יש לי מחשב נייד של hp dv6700 עם וינדוז ויסטה ומעבד של AMD Turion 64 X2 2.00GHz ו2 גיגה זיכרון. כמה חדש כזה עולה? וכמה יד שניה כזה עולה? ועכשיו לשאלה הבאה איך ה hp HDX18 יש לי אפשרות להביא אותו ב 1200$ חדש בקופסה עד הבית שווה? אני צריך אותו בעיקר לתכנות. תודה רבה לכולם
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב יחסית ישן שאני רוצה לשדרג. כרטיס מסך החלפתי לא מזמן וגם SSD אז אין לי צורך בהם. אני רק מחפש להחליף לוח אם, זכרון ומעבד. לא רוצה חלקים high-end אבל גם לא בינוניים. אני חושב שהתקציב שלי מספיק לחלוטין בשביל זה. לגבי ספק כוח - יש לי FSP AUROM שעובד כבר 6 שנים. הוא אמור להיות איכותי מאוד, האם כדאי להחליפו כהקדמת תרופה מכה על מנת שלא ימות ויקח איתו חלקים נוספים יקרים? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, קצת משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב לחבר מפרט לצרכי עיבוד מתמטי מאסיבי (Matlab ועוד). התקציב - 3000 ש"ח. רכיבים: לוח אם, מעבד, זכרון, דיסק קשיח ומארז+ספק. אשמח לעזרתכם, תודה.
-
- 11 תגובות
- 845 צפיות
-
-
היי,אני צריך שתבנו לי מפרט ב6,000¤ , רצוי מאוד מKSP,חנות באיזור המרכז,המחשב אמור לכלול ציוד היקפי(מקלדת,עכבר,רמקולים) ומסך 17 אינץ',רגיל,של LG או משהו יותר טוב. המחשב בעיקר מיועד למשחקים מאוד מאוד כבדים,לכן צריך כרטיס מסך חזק,ומעבד כפול ליבה,וזיכרון 1GB RAM. לפחות 160GB,בטכלונגיית SATA II המחשב לא מיועד לOC כלל. כמו- כן,-המחשב גם מיועד לנאמר להפעיל את האימיול,להוריד 10-20GB ביחד,למזער אותו,ולהיכנס למשחק,ושהוא לא יקרטע או משהו או אפילו לדוגמה דפדפן רץ ברקע,אימיול,מסנג'ר,איסיי,ומשחק שמשחקים בו,ושום דבר לא אמור לקרטע. אם אפשר,אז להכניס קירור ביגטייפון,אבל לא חובה,אם משהו אחר יספיק,אז סבבה,כי במילא אני לא מתכוון לעשות אוברקלוק. המארז אמור להיות סביר,מומלץ מאוד שיהיה עם חלון ש…
-
- 10 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי שני המחשבים הנ"ל: Lenovo T510 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=2293 http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-Thinkpad-T510-4349-4JG-Notebook.25722.0.html לעומת Dell 1557 https://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=2920 http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Studio-1557-Notebook.23009.0.html מבעבר להבדל של בערך 1700 שקלים ביניהם, בדל יש יותר מקום בהארד דיסק (500 לעומת 320) וגם חיבור HDMI, אבל מצד שני בלנובו יש מעבד קצת יותר טוב. תודה מראש על התגובות
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
הייתי מעוניין בעזרתכם בלהכין מפרט ואם תוכלו להפנות אותי גם לחנות זה בכלל יהיה מעולה ל HTPC שיהיה גם משחקים
-
- 8 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למחשב חדש שיהיה טוב למשחקים חדשים,כרטיס מסך חזק זכרון 1 גיג'ה לפחות וצורב DVD שיגיע ל 4000 בערך אפשר קצת יותר,אבל שיהיה עם מסך אבל הכי חשוב לי שהכרטיס מסך שלו יהיה חזק והזכרון,בקיצור שיהיה הכל טוב ולא חרטה תודה רבה נ.ב יש לי פה הצעת מחיר של חנות בירושלים תנו את דעתכם עליה מחשב של אינטל. מעבד- intel core 2 e4400 לוח אם- gigabyte chipset intel 945 זכרון- 1gb ddrll 667mhz [אפשרות לשדרוג ל2 gb במחיר של כ250 שקל כרטיס מסך- NVIDIA GEFORCE 8400 256Mg PCI EXPRESS SLOT דיסק קשיח- 320GL SATALL 1GMB CAOHE מארז- ATX FRONT USB כרטיס קול- high definition lan - g-lan dvdrw - nec 7170x18 KEYBOARD- SPL mouse- mouse סה"כ - 2,600 לא כולל מסך מה דעתכם על זה? איך הכרטיס …
-
- 16 תגובות
- 845 צפיות
-
-
עד היום רכשתי 4 מחשבי פנטיום (לא בבת אחת... ) ואני בודק אפשרות לרכוש מחשב חדש. קצת מפחיד הנושא של AMD עם הקרור המאסיבי (אם אדליק מזגן על חום בחדר, הוא ישרף...? ) אני צריך מחשב חזק לכל האפשרויות מאופיס דרך תכנות ועד משחקים לא תהיה לי בעיה עם AMD? אני יודע שמחשבי AMD יותר זולים ממחשבי אינטל (עם אותו מפרט +/-). יש לי P2-400 של אינטל והוא עובד למעלה מ-5 שנים בלי הפסקה, הוא של החברה האמריקאית gateway 2000 (מייצרת מחשבים מצויינים, וגם DELL). תמיד רכשתי מחשב מותג למרות שזה עולה יותר יש אחריות ל- 3 שנים ולמעשה כמעט ואין תקלות. בקיצור אני אשן בשקט עם אקנה AMD? פשוט שמתי לב שהפורום מדבר בעיקר על AMD אז אשמח לקבל עיצה ומידע. תודה
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 5500 ש"ח על פי הקווים המנחים הבאים: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - עבודות משרדיות, כלי תוכנה "כבדים" (MATLAB - ידרש להריץ סימולציות ארוכות), תכנות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 14 או 15.6 אינץ'. עדיפות למסך מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) - עדיפות לרזולוציה גבוהה, FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, ע…
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
הגיע תורי 1. מה התקציב המקסימאלי? ב3500-3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני דוגל בלקנות מה שצריך,ואח"כ להתחשבן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח אם בכלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,סרטי HD,תכנות (visual studio),גלישה באינטרנט אם המון טאבים פתוחים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים,במיוחד חשוב שהוא יריץ טוב את BF3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם ג…
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אני אשמח אם אם תוכלו לעזור לי להרכיב מחשב בתקציב של בין 1000 ל 1200 שקל השימוש היחד במחשב יהיה אינטרנט ואופיס אשמח לשמוע הצעות
-
- 10 תגובות
- 845 צפיות
-
-
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=787859 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=763012 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=790492 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=791931 איזה מהם נותן את התמורה הטובה ביותר? הצרכים שלי הם אינטרנט, סרטי HD, וקצת תלת מימד בקטנה (בלנדר וכאלה) כמובן שאם יש הצעה יותר טובה אני אשמח אם תגידו לי.
-
- 9 תגובות
- 845 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחסוך, רוצה את החוויה הטובה ביותר 4.5-5K ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח אם יש משהו ששווה את ההשקעה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג^^^ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: כל הסוגים, אני מגוון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הגבוה…
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-