עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by אור כהן,

שלום לכולם לחבר שלי יש מחשב ישן בטירוף, אז הוא החליט שצריך להחליף אותו כבר (הוא רוצה לשחק CRYSIS, גם אם זה הגדרות מינימום) אז ככה, אבא שלו מוכן להשקיע במחשב לא יותר מ1700 ש"ח, הוא מאמין שזה כל הכסף שצריך להשקיע במחשב (הוא קונה כל שנה מחשב חדש). אז הצרכים של חבר שלי זה הרוב משחקים, עבודות טקסט וזהו. לא דרוש ציוד היקפי, ומפני שהתקציב דל כלכך, אמרתי לו שיקח את הכונן הקשיח ואת הצורב מהמחשב הישן שלו ויעביר לחדש, אז אין צורק גם בכונן קשיח או צורב. החריגה המקסימלית היא 50 ש"ח (בעעע ) בינתיים בניתי לו משהו כזה: מעבד: Athlon 64Bit AM2 4800 DualCore Box מחיר: 509 ¤ לוח אם: Gigabyte M52S-S3P AM2 מחיר: 371 ¤ זיכרון: Transcend 2GB DDR2-667 CL5 מחיר: 360 ¤ מארז…

• 13 תגובות
    • 850 צפיות
  2. שלום, אני גרפיקאי כבר 8 שנים. עובד בפוטושופ, אילוסטרייטור ואין דיזיין (לא בתלת מימד ווידאו) תמיד עבדתי עם מחשבי PC. אבל כולם תמיד אמרו לי שבמשרדי פרסום גדולים ומקצועיים עובדים רק עם מחשבי MAC "כי הם טובים יותר..." בלי נימוק נוסף. אז רציתי לדעת אם באמת יש הצדקה לדבר הזה. הרי אני יכול להכנס כל רגע לאתר של APPLE או IDIGITAL ISRAEL ולראות מה המפרט של הMAC שמוכרים כיום ולהרכיב אותו הדבר ב PC ואולי אפילו טוב יותר בפחות כסף. אני מודע לזה שהמסך מחשב שלהם ה - מסך 27" Thunderbolt מאוד איכותי וניתן לכיול צבעים מדוייק וכו'. אבל בואו נתעלם מיזה כרגע ורק נתרכז בביצועים הגרפים של התוכנות שציינתי בין ה PC לMAC. תודה מראש.

3. Started by 123Mike,

אני רוצה לקנות מחשב גימינג טוב(עד 4000 ש״ח) ורציתי לדעת אם שווה לקחת כרטיס מסך gtx1060 או לקנות אחד יותר טוב. תודה

• 3 תגובות
    • 850 צפיות
  4. Started by Din Noyman,

אהלן חברים. מחפש לקנות מחשב שישמש לעריכות וידאו ובכללי מחשב שיסחוב יותר מהממוצע .. אפשר לקבל חוות דעת ? ערכת שבבים Intel® B460 מעבד Intel® Core™ i7-10700KF, 8 Core Processor, 16M Cache, 3.8 GHz up to 5.1 GHz זיכרון 32GB DDR4-2933 MHz (2 x 16GB) Up to 64GB כונן קשיח 1TB M.2 SSD NVMe™ PCIe® 3.0 מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® RTX™ 2060 Super 8GB כונן אופטי ללא תקשורת אלחוטית WiFi 6 802.11 a/x 2x2 and Bluetooth® 5.0 כרטיס רשת Ethernet Gigabit LAN שמע SupremeFX S1220A CODEC קירור 105W Air Cooler חיבורים אחורים 6 x USB 3.2 Gen 1 type A 1 x USB 3.2 Gen 2x2 port(s)(1…

5. יש לי חבר קצת חולה בראש... הוא שונא שדרוגים- שנוא להתעסק עם זה- כל פעם שהוא קונה מחשב זה מ-א' עד ת' וסוחב איתו עד שהנ"ל כבר לא מתפקד מי יודע מה ואז קונה חדש- עד כמה זה חכם לא רלוונטי כרגע- בכל אופן הגיע זמנו לשדרג ולקח לי קצת זמן קודם כל לשכנע אותו שפנטיום זה כבר לא מוןב מאליו והוא השתכנע ללכת על AMD - ביקש ממני לבנות לו מפרט מטורף עם הכל הכי טוב (מכירים את אלה? -אני רוצה הכל הכי חזק) , אז שוטטתי ובפנדה בניתי לו מפרט (לא הכי טוב אמנם- עם הכי טוב אפשר להגיע ל40000 שח) בכל אופן השאלה הנשאלת לא עד כמה המפרט כדאי או לא - כי הוא מאוד בזבזני אלא השאלה לכמה זמן המחשב הזה יחזיק (והכוונה לא יסחוב אלא יהיה מחשב מעולה): AMD Athlon 64 3500 CPU Box 2,274 ש"ח (לא הכי טוב בשוק אבל בה…

• 9 תגובות
    • 850 צפיות
  6. אני חיפשתי לבנות מחשב נייח ל3 עד 4 שנים שיעלה את כול המשחקים החדשים או רובם התקציב שלי היה עד 7 אלף יש משהוא שאתם ממליצים לשנות? בניתי אותו ב ksp לפי המלצת חבר מה אתם אומרים עליו? האם הכרטיס גרפי מספיק חזק? ועוד שאלה מה החשיבות של המארז? והאם כדאי לי לקחת מארז יותר זול? מעבדי אינטל Core i7 950, 3.06GHz, s1366, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור CoolerMaster V10 CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P6T SE s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1333, 3xPCI-E זכרונות DDR III 1333Mhz 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Green 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS כרטיסי מסך Sapphire HD 6850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI Mini 2x…

• 4 תגובות
    • 850 צפיות
  7. Started by Efi Katzav,

שלום חברים, מעוניין לשדרג לחלקים הללו: I7 9700 + מאורר לוח אסוס או אחר עם שבבים Z390 DDR 4 16G x2 כ.מ GTX 1050 ואולי יותר חזר יש המלצות על דילר/חנות/ מישהו עם מחיר אטרקטיבי ? מודה מראש לכל המסייעים הוספה: חברים, אני מבקש ייעוץ איפה לקנות, ולא ייעוץ מה לקנות.

• 2 תגובות
    • 850 צפיות
  8. הגיע הזמן להחליף את הגורטאה החבוטה שלי במשהו חדש. אני רוצה לרכוש לוח אם , מעבד זכרונות וכרטיס מסך וכמובן מארז עם ספק. מעבד חשבתי על INTEL E4600 לפי דעתי מעבד זה יספיק לי. (אם יש משהו מומלץ של INTEL עד 700 שקל.) חשבתי על לוח מבוסס P35 של אסוס או גיגבייט. האם כדאי כם לשקול לוח תוצרת INTEL? אבל הדלמה היא כזאת ראיתי שיש גם לוחות מבוססים על X38 העם כדאי להשקיע בלוח כזה? זכרונות עבר די הרבה זמן מאז שתעסקתי בזה לכן המלצה היא זכרונות אמינים בגודל 2 -4 גיגה. המחשב לא ישמש כמחשב משחקים לכן כרטיס מסך סביר יספק אותי תקציב לכרטיס מסך הוא עד 500 שקל. עכשיו המחשב ישמש כמקור השמעה וסרטים והוא יחבר למגבר סטריאופוני. לכן על הלוח צריך להיות כרטיס קול טוב. לגבי מארז וספק עבר די הרבה זמן לכן …

• 7 תגובות
    • 850 צפיות
  9. Started by sagisi,

מחיר : עד 4500 באילת. * מטרות המחשב? עבור סטודנט להנדסת בניין. הבנתי שיש תוכנה אחת ממש כבדה בשם אוטוקאד שדורשת 4gb ram מינימום ומומלץ 8. * גודל המסך? לפחות 15 האם חשוב מסך מבריק או מאט?לא * רזולוציית המסך? 1024×768 לפחות ועדיפות ליותר .. צריך גם true color(לא יודע מה זה) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?-לא * משקל רצוי?-לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)-לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)-לא * Bluetooth?-לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)-עדיפות לssd , לפחות 256. * כונן אופטי?לא חובה * האם דר…

• 1 תגובה
    • 850 צפיות
  10. שלום, מזמן לא הרכבתי לי מחשב כך שממש לא עוקב אחרי החידושים בתחום אבל אני זקוק למפרט למחשב שישמש בעיקר לתיכנות,עריכת תמונות (פוטושופ) עם קצת צפייה בסרטים. לא משחק עם המחשב כך שלא ממש צריך מחשב לגיימרים. חשוב לי מאוד השקט של המחשב,מתכנן לרכוש מארז של ANTEC P183 וצריך המלצה על ספק איכותי ושקט. לא זקוק לאביזרים חיצוניים כגון מסך,מקלדת וכו". התקציב להוא בשביל החומרה הנוספת לא כולל המארז. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודת תכנות,אופיס,אינטרנט,VISUAL STUDIO …

11. שלום לכולם!, בקרוב אני רוצה לרכוש מחשב נייח, לקראת שחרור מהצבא, לשימוש רב תכליתי. מה התקציב המקסימאלי?9K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 200~300 שקל, לא יותר. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רב תכליתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).שרטוט גרפי ועריכת סרטים בעיקר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Crysis3, Max Payne 3 וכ"ו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הג…

• 2 תגובות
    • 850 צפיות
  12. זה המפרט שבניתי לי עם ההצעות שלכם מה דעתכם? האם נדרש לתקן או להוסיף משהו? AMD מעבדי ?AMD Athlon XP 2500+(512k 333) לוחות אם למעבדי ?AMD ASUS A7N8X-X(nForce2 400) זכרונות DDR 400 256MB A-DATA דיסקים קשיחים Hitachi(IBM) 60 GB 7200 ATA-100 כרטיסי מסך GIGABYTE RADEON 9200SE TV, 128MB כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? FLOPPY Teac/SONY 1.44 כוננים- ??CD-ROM MSI x52 מארזים ATX MIDI PFC, usb מקלדות 2/3 Lang. Rus or Arb רמקולים 400 W --------------------------------- מחיר 2145 ¤ לגבי מסך האם הסמסונג דגם 753 הוא סביר במחיר של 800 שח? ממתינה לתשובה ותודה לכולם על העזרה

• 7 תגובות
    • 850 צפיות
  13. שלום, צריך מחשב נייד שישמש בעיקר לאירועי קריוקי, על מה לשים את הדגש כאשר בוחרים נייד לקריוקי? אשמח לקבל הצעות, תקציב עד 2500 ש"ח!!!

• 0 תגובות
    • 850 צפיות
  14. Started by avivmega,

האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מחולל רק מחנויות באמריקה, אם אתם יכולים אז המדינה היא דנבר קולרדו... תקציב: עד 1500 דולר יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: לא, רק בממש מעט. יד ראשונה\שניה: ראשונה זמן אחריות רצוי: לא משנה, העיקר שיהיה בינלאומית, יענו גם בארץ חברת המחשב הניד המועדפת: הכל מערכת הפעלה רצויה: WIN 7 62 BIT כונן קשיח מועדף: 500GB+ משקל הנייד המועדף: לא משנה גודל הצג: לא משנה צבע המחשב הרצוי: לא משנה אפשרויות נוספות במחשב: שיהיה מהיר ולא יזוז כמו צב. מה מטרת שימוש המחשב? : הוא יהיה למשחקים כבדים, אבל לא חובה על מקסימום גרפיקה, משהו כמו קרייסיס במדיום יהיה טוב, הוא יהיה גם לתוכנות מוזיקה- יש לי תופים…

• 3 תגובות
    • 850 צפיות
  15. שלום {: אז ככה, הסיפור הוא כזה: אמא שלי ובעלה הגיעו לחופשה בישראל מניו יורק ובעלה קנה מחשב נייד לצורך הנסיעה הזאת. המחשב: Sony VGN-C260E מחשב באמת חזק. המחשב בשימוש מספר בודד של שעות ביום במשך שבועיים על ידי בן אדם מבוגר ששומר עליו. המחשב במצב חדש לחלוטין. בעלה של אמא שלי רוצה למכור את המחשב בישראל בתום חופשתו (שבוע בערך..) ואני לקחתי את העניין על עצמי. בכמה לדעתכם אפשר למכור את המחשב הזה? המפרט הטכני המלא: http://www.deremate.com.ar/accdb/viewItem.asp?IDI=15752647 תודה רבה מראש. עריכה: המחשב נקנה בניו יורק. זה משנה לא? מבחינת האחריות וכל זה...

• 8 תגובות
    • 850 צפיות
  16. Started by GmaRa,

אהלן, יש לי כאן מחשב Lenovo חדש שקיבלתי עם מ"ע Linux Suse. ניסיתי להיכנס לביוס או לחילופין לעשות Boot מCD של WINXP אבל שום דבר לא זז. אני ממש לא מתמצא במערכות הפעלה מבוססות Linux ולמה אני לא מצליח להיכנס לביוס? מכיוון שזה Lenovo? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 850 צפיות
  17. Started by avitalpo681,

אני לפני קנייה של מחשב טאבלט הצורך שלי הוא לבעלי לכתיבה ולימוד (כמה תוכנות כמו שו"ת בר אילן וכו) אני רוצה לקנות ביד 2 יש 2 דגמים שראיתי ונראו לי מתאימים (כל אחד עם חסרונות ומעלות ) 1. טאבלט Microsoft Surface Pro X 13 16GB * * LTE מיקרוסופט- מעבד של מיקרוסופט וזה מה שהמוכר כתב לי היי בוקר טוב קניתי את המחשב מארה"ב ב-1500$ לפני 4 שנים. השתמשתי בו במשך חצי שנה ואז עברתי לאייפון מאנדראויד, מה שגרם לי לקנות מחשב עם מערכת הפעלה של מק, כדי שאוכל להשתמש בצורה נוחה יותר במעבר בין המכשירים. מאז לא נגעתי בו, הוא ממש חדש, ללא שריטה, עובד בצורה חלקה. אם תרצי את מוזמנת להגיע ולראות בעצמך. בנוסף יש את כל האביזרים (עט, כיסוי, מקלדת) רוצה 2000 2. דגם https://www.o…

18. ערב טוב, אני עוזר לדוד שלי למצוא מפרט טוב במחיר של מקסימום 5000 ש"ח, רצוי לנסות ולהגיע ל4000. 90% מהשימוש יהיה לגלישה ו Office shit.. השאר למשחקים. אני צריך מפרט מלא + מסך 17 CRT או 15 LCD.. מה שעדיף ונכנס במסגרת התקציב. בתודה גדולה, אלון ;> * לא צריך כונן DVD.

• 1 תגובה
    • 850 צפיות
  19. Started by Lior Misgav,

שלום לכם, אני עת לרכישת מחשב נייח חדש למטרת עריכת סאונד. למי שלא מכיר המשמעות היא הרצת תוכנות עריכת מוזיקה כמו אבלטון וקריובייס כמה שיותר ערוצים לפני שהתוכנה תיקרוס (פרוייקט של 150 ערוצים אמור להספיק לי.) המחיר אמור להיות סביב 4K ש"ח. המפרט שבנו לי הוא שתבמונה. השאלות שלי הן כאלה: האם הקירור למעבד מספיק חזק? האם הלוח הוא לוח Wifi? בעתיד ארצה לשדרג את הכרטיס זכרון, יש משהו מומלץ 32GB? האם ההצעת מחיר היא פיירית לשני הצדדים?

20. Started by Semyon171,

מצטער אם השאלה שלי לא בפורום המתאים.

• 3 תגובות
    • 850 צפיות
  21. Started by Mandheling,

המחשב ישמש דוקטורנטית לעבודה בבית ובספרייה. הכרחי: - מסך 11.6 עד 13.3 (כמה שיותר גדול, כל זמן שהמחשב שוקל פחות מ-1.7 ק"ג) - מקלדת נוחה, ללא כפתורים מיותרים וכמה שיותר דומה למקלדת סטנדרטית (לא של נייד) - חיבור דיגיטלי למסך (HDMI, ‏DVI או דיספלייפורט) - מספיק כוח כדי להריץ בצורה סבירה דפדפן עם הרבה טאבים פתוחים וכמה חלונות אופיס (במקביל) - אפשרות לנגן סרטי 1080P ללא תקיעות - דיסק 250GB או גדול יותר רצוי: - מסך לא מבריק - זמן סוללה ארוך - יותר מ-2 חיבורי USB - תמיכה ב-BT - קורא כרטיסי זכרון - חיבור ExpressCard (עבור מודם סלולרי לא בולט) - חומרה שנתמכת טוב בלינוקס לא חשוב: - כונן אופטי - מעבד גראפי חזק למשחקי 3D - מצלמת רשת מובנית - מערכת הפעלה כלולה - …

• 0 תגובות
    • 850 צפיות
  22. Started by coil,

שלום אחותי מעוניינת לקנות לפטופ בעוד שבוע בערך ואני התבקשתי למצוא לזה מפרט סה"כ התקציב הוא 6000, המחשב הולך להיות מיועד בעיקר לתוכנות ורובן גרפיות זה לא למשחקים. הדברים הבאים חייבים להיות מעבד 1700, כרטיס wireless ו 512 זכרון, והרכבה צריך להיות כלול במחיר, תודה לכל העוזרים ><

• 6 תגובות
    • 850 צפיות
  23. היי, אני מחפש מחשב לגיימינג. עד עכשיו היו לי רק נייחים, וזה תמיד היה מאוד נוח. אבל פתוח לשמוע על ניידים מומלצים. 1. התקציב המירבי הוא 7-8 אלף, אבל גמיש - אפשר טיפה לחרוג. 2. שימושי המחשב העיקריים - משחקים ופיתוח משחקים (בעיקר יוניטי) 3. אין צורך בציוד היקפי 4. יש לי SSD אבל אני רוצה עוד אחד, אז את הנוכחי אני מעוניין לצרף בנוסף. 5. אין צורך לכלול מערכת הפעלה, יש לי 6. אין לי דרישה לחנות ספציפית. גר בצפון השרון. 7. רכישת המחשב תעשה בחודש-חודשיים הקרובים 8. חשוב לי שיהיו יציאות USB type C קדמיות בנוסף ליציאות USB רגילות. כרטיס המסך חייב להכיל כמובן גם Display port וגם HDMI תודה!

• 2 תגובות
    • 850 צפיות
  24. אני רוצה מחשב שיפעיל לי את כל המשחקים בהגדות בינונית + . אני צריך מעבד,זכרון,לוח אם,כרטיס מסך,צורב DVD,ספק כוח,מארז,דיסק קשיח. אני רוצה שהמעבד יהיה E6400 לא שום דבר אחר ואני מעדיף לוח על ציפסט 965. תודה לכל העוזרים.

• 7 תגובות
    • 850 צפיות
  25. Started by toyo,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 גג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית ועבודה עם תוכנת עיצוב ותכנון Solidworks א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הידועים והטובים כגון battlefield crysis3 וכו'.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23' 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צור…

• 9 תגובות
    • 850 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.