עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. חפרתי ברשת וקראתי ביקורות. ומצאתי שני מחשבים מעניינים asus 1201n זמן סוללה של 4.5 שעות מעבד Atom 330 1.66GH מעבד גראפי Nvidia ion le 2 גיגה ראם עם אופציה להרחבה עד 8 גיגה HDMI + VGA מנגד עומד Acer Aspire AS1410 זמן סוללה 6 שעות מעבד Core to Solo SU3500 1.4GH מעבד גראפי Intel 4500 MHD 2 גיגה ראם עם אופציה עד 4 גיגה HDMI + VGA מודם סלולרי מובנה ויצאת SPDIF אני הולכת להתקין לינוקס על המחשב ולעבוד די הרבה עם וירטואל בוקס ואפקטים פועלים. לאייסר יש מעבד עם ליבה אחת ו3 מגה קאש. ומנגד לאסוס יש 2 ליבות ויכולת לעבד 4 טרדים ביחד אבל רק 1 מגה קאש. לאייסר ישכרטיס גרפי של אינטל ולאסוס יש את האנוידיה ION החלש יותר מה עדיף? האם יש סוללות גדולות יותר למחשבים הנ"ל ענבר.

2. שלום, אשתדל כמה שיותר להיצמד לחוקים בנושא הראשי, אם יהיו חסרים פרטים אני מתנצל מראש ואשמח אם יעירו לי על כך. אני מחפש מחשב בשביל אמא שלי, היא מתקשה מאוד בסחיבת חפצים כבדים והיא נמצאת כל הזמן בתנועה ממקום למקום במסגרת העבודה שלה. השנה היא אפילו תטוס בתדירות יחסית גבוהה. לכן הוחלט שנחפש לה מחשב נייד עם עדיפות עליונה ביותר למחשבי אולטרבוק עם משקל מקסימלי של עד 1.5 ק"ג. למחשב יש שימושים פשוטים: אינטרנט, סרטים באיכות FHD, והרבה מאוד פאוורפויינט. היא בנוסף מעבירה המון מצגות בתחום הרפואה אז היא גם מחברת את המחשב הנייד הנוכחי למקרנים ומציגה מצגות מאוד מורכבות. אני יודע שלמחשבי אולטרה בוק אין יציאת DVI, אז לא חובה לחפש מחשב שיהיה נוח לעבוד איתו עם מקרנים. בגלל זה יש כיום את אכס…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. שלום, מחפש מחשב אולטרה נייד - עד 1.5 ק"ג עדיפות מירבית למשקל המחשב מיועד לשימושי אופיס למיניהם, עבודת פוטושופ מאוד בסיסית, וחיבור למסך גדול יותר (לצפייה בסרטים וכו') ראיתי את LENOVO think pad x200 (דגם קצת ישן) אבל עונה על הדרישות (למרות שאין לו חיבור DVI אלא רק VGA, שזה קצת חסרון בחיבור למסך גדול יותר) קיצר אשמח להמלצות (כאמור המשקל הוא הפקטור החשוב ביותר והמסך יכול להיות גם קטן יותר) תודה

• 6 תגובות
    • 890 צפיות
  4. Started by Avivo,

אהלן אני מחפש מחשב בעיקר לשימושי אינטרנט ואופיס (אולי טיפה סרטים) דגש על ניידות וזמני בטריה הדגמים שאני מתלבט ביניהם זה בעיקר EEE ו-HP 2140 איזה מחשב נייד יתן לי את השילוב הכי טוב של ניידות\זמן בטריה? (יכול להיות דגמים שלא ציינתי) יש מחשבים בסגנון אולי עם כונן CD מובנה? המחיר מאוד גמיש ואפשר לדרוס אותו בגסות- אבל הייתי שמח לא להוציא יותר (צויין בגלל חוקי הפורום) תודה מראש אביב

• 3 תגובות
    • 842 צפיות
  5. Started by ymss69,

טוב אז ככה, בכיתה י' החלטתי שנמאס לי ממחברות והחלטתי שאני עובר לנייד מהלך הזוי בתקופה ההיא, אחרי מחשבות רבות ואין ספור ביקורות רכשתי את הX40 של IBM, בתקופה ההיא הוא עלה סכום הזוי של קרוב ל12 אלף שקל, מעבד מסדרת M של אינטל, גיגה זכרון ודיסק קשיח של 40 גיגה, טחנת עגינה נפרד שבדיעבד אני יודע שהייתה מיותרת, המחשב שירת אותי 6 שנים, עד לא מזמן שהדיסק קשיח התקלקל ומאז אין לי כלכך רצון לתקן אותו כי הסוללות 3 תאים ו9 תאים כבר לא שורדות יותר משעה ביחד. עובד כבר שלוש שנים בתחום מכירות המחשבים, מכיר את התחום לעומק אבל ייעוץ תמיד עוזר. לאחר ההקדמה היפה, אני מתכוון להתחיל ללמוד באוקטובר, ויהיה לי גם קורס קודם החל מאוגוסט ככה שאני יצטרך מחשב בחודשיים הקרובים, חשבתי להתחיל מעכשיו כדי לבד…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. יש את המבצע הזה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IN110119leumi רציתי לדעת אם זה משתלם או אם אפשר למצוא משהו כזה ביותר זול.

• 3 תגובות
    • 811 צפיות
  7. שלום, אני בודק אופציות למחשב נייד קל עבור חברה שלי ללימודים, מדובר על 13.3 או 12.1 בלבד הדבר החשוב ביותר הוא המשקל, ורצוי מאוד שהוא יהיה מתחת ל-1.7 קילו, כמה שפחות יותר טוב בהתחלה חשבתי שהאסוס 1201N יהיה מומעד טוב, אבל נראה לי שהוא לא מספיק חזק, ועם חלונות7 הוא לא יציג ביצועים סבירים לעבודה ממושכת בגלל המעבד החלש, ורק 2 ג'יגה זיכרון, אני ישמח לדעת מאנשים שרכשו אותו איך הביצועים בחלונות 7 והם מרגישים שהוא "כבד" בעבודה ממושכת. בכל אופן, אחרי שחרשתי קצת על הפורום והרשת מצאתי כמה מועמדים שנראים לי: Dell Vostro 3300 עם שדרוג ל4 ג'יגה זיכרון, 3 שנים אחריות, מעבד יחסית טוב, סדרה עסקית איכותית.. החסרונות: משקל (מעדיף קל יותר למרות שהוא דיי קל), חסר HDMI בגלל שזה עסקי וזה קצ…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by Motix,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? מירבי 6,000 (אקנה באילת ואקבל הנחה 1000 ש"ח - כלומר 5,000) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש לאולפן ביתי, צפייה בתכני 4k, hd, 3d משחקים (בינוני, לא גיימינג רציני) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אני צריך מסך שיתמוך בhd כמובן, שיהיה קעור מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד כי זה לאולפן וכל רעש יפריע לאקוסטיקה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. היי, סוףסוף מתכננים מחשב חדש לאולפן!! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5גג. או בעצם 4, פשוט הכרטיס מסך מחוץ למחפרט (מתכנן רכישה של משומש) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? FL STUDIO ABLETONE ADOBE PHOTOSHOP PREMIER ואולי קצת גיימינג דגש על עריכת סרטים ממצלמה מקצועית ב- 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? שלילי. למרות שחייב אבל זה יבוא בסיבוב הבא כי כרגע המחשב הוא בעדיפות ראשונה מאחר והלך הלפטופ. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אני חושב שכרטי…

10. Started by StormT,

יש לי הצעה למחשב אופטימלי לכל מני עבודות. יש הצעת לשיפור? AMD 64 X2 3800+ s939 BOX DFI LanParty UT NF4 Ultra D OCZ Premier cl 2.5 1GB 2x512MB Gigabyte FX6800GS 256mb DDRIII WD 160GB SATA II NEC 3550A Thermaltake Swing 600 +Window Thermaltake 500W ATX2.0

• 13 תגובות
    • 835 צפיות
  11. Started by vid170,

זהו מפרט לחבר, חשוב לו שיהיה אמין ויש לו מסך.

• 1 תגובה
    • 568 צפיות
  12. Started by dee,

לאחר ששני המחשבים האחרונים (ב-4 שנים האחרונות) הוזמנו ע"פ המפרט שקיבלתי בעזרתכם והתוצאות היו מעולות, אני שב וחוזר בפעם השלישית (גלידה ? ). מחפש המלצה למפרט מהיר ככל שניתן למחשב שיריץ תוכנות אופיס, שימוש אינטרנט סטנדרטים ו...זהו. אין צורך בציוד היקפי. כרטיס מסך צריך להיות כזה עם יציאת DVI. שוב, תודה רבה על הנכונות לעזור !

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by tals79,

<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב NAS - לשימוש סטרימר (אולי בעתיד יוסב למחשב ליד הטלויזיה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). NAS כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. (אין העדפה לדגמים - המחשב ישב במחסן 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסקים קשיחים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 (במידה והמחשב יעבור לסלון) 6. הא…

14. Started by ido_g,

הסתכלתי על הפורום שלכם... ואמרתי זה המקום לברר... תראו אני חסכתי כסף כבר הרבה זמן לקניית מחשב, וגם אני מקבל סוג של מענק מהעבודה של ההורים שלי לקנות מחשב.... (ככה שיש לי סכום די נכבד ...).... חשבתי על כול מיני רכיבים לשים במחשב הזה, אבל אני לא מכיר שמות ספציפים ודגמים... אני אשמח מאוד אם תוכלו לתת לי פירוט של רכיבים שלדעתכם הם הכי טובים כיום (-רכיבים כמו: מעבדים, מארזים, יחידות קירור, כרטיסים למיני....).......

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by CHIVI,

יש לי מחשב נובו, דגם T5750 והזיכרון הפנימי 1GB ומעבד 2 GHz ושאלתי היא : מה זה REJUVENATE MY SYSTEM האם זה במקום פירמוט (מדובר במחשב נייד לנובו שיש בתוכו תוכנת עזר להגנת המחשב) ? תודה לעונים לשאלתי... צבי.

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  16. Started by eyal177,

שלום יש לי מחשב DELL INSPIRON 1525 לפי הדגם אתם מבינים שהוא ישן מאוד, הוא אצלי משנת2008, יש עליו וינדוס 7, עכשיו המחשב איטי מאוד שזה יכול לשגע אותי. אני לא מתכוון לקנות מחשב חדש כרגע כי השימושים שלי במחשב זה בעיקר אינטרנט וסרטים ...לא יותר מיזה חשבתי האם אני יחליף זכרונות האם יש מצב שהמחשב השתפר? אם אני יכול להחליף זכרונות כמה יכול לעלות זכרונות בארץ וכמה יכול לעלות באיביי, שווה להמתין ולקנות בחו"ל? יש עוד משהו שאפשר להחליף חוץ מזכרונותבשביל שהמחשב ירוץ כמו חדש??? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by yanro,

*לקנייה בארה"ב שלום לכולם, מבקש את עזרתכם בקניית מחשב בסכום הנ"ל בארה"ב: לא בדיוק גיימר ולא משתמש בתוכנות תלת-מימד אבל משתמש במחשב שעות רבות כל יום. לדעתי בסכום המוצע ניתן למצוא מחשב חזק ביותר הצעות ? (בייחוד לגבי החברה, המעבד, כרטיס מסך וראם) תודה מראש יניב מפרט שמצעתי, מה דעתכם: Genuine Windows Vista® Home Premium Edition SP1, 64-bit Intel ® Core ™ i7 720QM 1.6GHz (2.8 GHz Turbo Mode, 6MB Cache) No Microsoft Office 1Yr Ltd Hardware Warranty, InHome Service after Remote Diagnosis McAfee SecurityCenter, 15-Months HD+ Widescreen 15.6 inch WLED LCD (1680x945) W/2.0 MP 4GB Shared Dual Channel DDR3 at 1333MHz 250GB 7200 RPM SATA Hard Drive Slot Load DVD+/-RW (DVD/CD read/writ…

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  18. אהלן, קונה מחשב נייד פעם שניה בחיי, רוצה שהוא יהיה איכותי ובעל מבנה חזק למקרה שיפול. מסך 13''-14'' זיכרון פנימי 8G כולל מערכת הפעלה מחוסר ביטחון בהתקנה חדשה(למרות שהתקנתי בעבר) כרטיס מסך נורמאלי שיאפשר צפייה והקרנת סרטים למסך אחר באיכות 1080P משקל קל בגדול הצרכים שלי כרגע זה סרטים, אופיס ודפדפן. חשבתי על לנובו IDEAPAD330S שמצאתי עד 3K עם הדרישות הנ"ל אך אשמח לעוד ייעוץ

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. לאחר שקראתי המאמרים, ציטטתי בפורום, וחיכיתי בסבלנות "לירידת המחירים" הגעתי עד הלום. בדרך רכשתי כבר מסך "19 סמסונג 971P שמחכה כעת למחשב שאשדך לו. נקודות חשובות: 1. רוצה אינטל C2D ולא AMD !!! 2.יעוד המחשב והשימושים : אינטרנט, אופיס, פוטושופ, מעט סרטים, כמעט ללא משחקים, יישומים רבים במקביל (חלק תוכנות "כבדות" כמו אדובי אקרובט , קודאק עריכת קבצי תמונות וכו'). 3. לא צריך לכלול מערכת הפעלה בעלות. מתכוון להתקין בשלב זה XP אך מעוניין שהמחשב "יקלוט" את VISTA בבוא היום ללא כל בעיה. 4. לא מתוכנן OC . האמת שאני עוד טרם הצלחתי להבין מה עושים ולשם מה זה הייצור הזה שנקרא OC , ותסלחו לי על השפה העממית? ביי דה וויי: האם ניתן לקבוע כי בעקבות המאמר של היום בנוגע למעבד E4300, אכן הוא יותר מ…

• 11 תגובות
    • 937 צפיות
  20. Started by odediz,

מחשב מערכת CHAMPION (ללא מסך) קונה מהמכרז של המדינה. כמה כסף זה שווה? מעבד אינטל מקורי: intel pentuim 4 524 3.0 Ghz 533Mhz 1mb 775 64bit לוח אם אינטל מקורי: 800mhz intel grant county 101ggcl זיכרון ראשי:256mb dor,400 mhz דיסק קשיח: samsung 80gb 7200 rpm sata II כרטיס מסך/גרפי: intel flexible integrated graphics o\d כונן אופטי: smsung cd-rm 52X32X52 סידקטים: 1.44 MB כרטיס רשת לחיבור ADSL : intel 10/100 o/b מארז אינטל: midi atx 300W מקלדת מקורית: microsoft multimedia עכבר אופטי מקורית microsoft optical רמקולים: 800w + subwoofer אחריות ושירות 12 חודשים במעבדת קבצות חיון בע"מ (12 מעבדות) אספקה: 14 ימי עבודה מאישור חיוב אשראי דמי הובלה 120 ש"ח אפשר לשדרג: XP home 500 ש"ח דיסק …

• 2 תגובות
    • 664 צפיות
  21. Started by assaf990,

מבקש המלצה למחשב עם מעבד אינטל בלבד לסרטי HD, ולמשחקים בינוניים ברזולוציה בינונית. 1027*768 0. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל 1. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? משרדית, משחקים בינוניים ותכני HD. שימוש ביתי. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 9 7. האם מתוכנן אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה? לא, אתקין עליו עצמאית WIN7 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? קריות 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך? אולי 12. האם חשוב לש…

• 1 תגובה
    • 743 צפיות
  22. Started by singera,

1 x LITEON 48x 24x 48x CD-RW - (OEM) - BLACK 1 x ABIT IS7-E (865PE) - ATX 1 x COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE - black 1 x CREATIVE Modem Blaster 56K - PCI 1 x LITEON CD ROM X52 - Black 1 x WD 80GB-8MB-7200RPM ATA100 1 x MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 1 x XpertVision RADEON 8500LE - 64MB DDR 1 x INTEL Pentium 4 - 2.4 - 512K Cache, 800Mhz FSB 1 x 256MB TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50B) - original 4,117.75 ש"ח

• 2 תגובות
    • 925 צפיות
  23. המפרט הבא הוא באזור ה-2600 ש"ח. הייתי מעוניין לדעת אם יש אפשרות להוריד את המפרט לאזור ה-2000 ש"ח בלי לאבד יותר מדי בדרך. המפרט כרגע הוא: מעבד Intel® Core 2 Duo E8300 2.83GHz FSB 1333MHz לוח אם Gigabyte P35-DS3L, כולל כרטיס קול וכרטיס רשת מובנה. מארז SilverStone SST-PS01B-W דיסק קשיח Western Digital 320GB SATA II 7200 RPM 16MB זיכרון פנימי Corsair 2X2048 DDR II 800Mhz צורב LG DVD X20 SATA כרטיס מסך nVIDIA GeForce 8500GT 1024MB המחשב הוצע במסגרת מבצע (למעט הזיכרון ששיפרתי) כך שאין לי מידע על כל רכיב בודד השאלה היא האם יש משהו מהרכיבים שאפשר להתפשר עליו ובכך להוזיל במעט את המחיר. 2000 היה אידאלי מבחינתי. תודה מראש. [br]פורסם בתאריך: 1.07.2008 בשעה 14:18:27 אגב, כמו שרשמתי …

• 6 תגובות
    • 691 צפיות
  24. שלום לכם. בניתי מפרט למחשב שאני מעוניין לרכוש , המחשב נרכש בחו"ל ככה שהמחירים לא ממש ריאלים לארץ , אשמח לקבל עצות לשיפור , בעיקרון אין תקציב ממש למחשב העיקר שיחזיק מעמד כמה שנים טובות ושיהיה חיסכוני , אבל תקציב זה לא ממש הבעיה.(אם אין ברירה..) המחשב עצמו נעשה בו שימוש כגון : אינטרנט , עריכת סרטים(לא משהו ממש מקצועי) , עריכת מוזיקה (נדיר) , משחקים פעם בשנה אולי משהו נדיר שיוצא וגם זה לא בטוח. יש לציין שהמחשב הנ"ל לא מתוכנן לו OC לפחות לא בעתיד הקרוב. המפרט להלן: Intel Core 2 Duo Processor E6600 2.4GHz 1066MHz 4MB LGA775 CPU, Retail - $221.50 Western Digital WD2500KS 250GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive - $68.20 Asus P5B Deluxe Core 2 Duo/ P965/ SATA2/ A&2GbE/ ATX Mother…

• 10 תגובות
    • 869 צפיות
  25. Started by OKDeSign,

1. מה התקציב המקסימלי? בסביבות 3-4K, עדיף כמובן כמה שיותר לחסוך.אפשר לחרוג מהתקציב אבל רק אם זה משתנה קריטי לתפקוד המחשב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מחשב בייתי, דולק כמעט 24\7 בשביל אינטרנט צפייה בסרטים וסדרות [גם HD]. לא מיועד למשחקים אבל אולי בעתיד ישמש לכמה משחקים קלילים יחסית [לא WOW] 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? ללא ציוד הקיפי, רק רמקולים אם מתאפשר בתקציב [2.1 או 4.1] 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חייב, אם כבר WIN7 9. האם יש העדפה לרכוש…

• 4 תגובות
    • 770 צפיות

דיונים חדשים בפורומים