ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,384 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם בעוד כחודש יש לאבא יום הולדת, אז החלטתי להביא לו מחשב נייד במתנה. אין לו שום רקע במחשבים אבל הוא מתעניין מאוד בצילום ועריכות פוטושופ, אז סביר להניח שזה יהיה השימוש העיקרי במחשב. מסך 17" אני מאמין שיהיה לו הרבה יותר נוח מ-15". התקציב הוא 3000-3500 שקלים. 1. בתקציב הזה אני מבין שאין לי מה לחכות ל-Ivy Bridge בחודש הקרוב, אבל האם אפשר לצפות שלפחות המחירים של המחשבים הנוכחיים ירדו? 2. שמתי עין על המחשב הזה, מה אתם אומרים? בנתיים נראה לי שזה המחשב הכי מתאים שמצאתי, יש לכם מה לומר בנושא? תודה רבה!! עריכה: לא שמתי לב לחוקי הפורום, אז ככה:המשקל וגודל הסוללה לא רלוונטים, לא חובה מערכת הפעלה וצריך שיהיה כונן DVD (יש מחשבים בלי??)אין העפה לחברה ותקופת האחריות גם …
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-
-
לקחתי על עצמי פרויקט לבחור לחבר מחשב נייד כמתנת שחרור. התקציב גבוה (ואף יכול לחצות את ה10K אבל מעדיפים להישאר בגבול הטעם הטוב). המטרה העיקרית של המחשב היא עבודה אינטנסיבית שוטפת, החל בגלישה באינטרנט ועד ניגון וידאו HD ועריכת סרטים. כמו-כן, המחשב עתיד להיות בשימוש כמה שנים טובות, ועדיף לחשוב קדימה. מראש ויתרתי על מחשבים מבוססי T9500 של אינטל בגלל המחיר, שכן ההבדלים בביצועים בינו לבין הT9300 הוא קטן אולם במחיר מדובר בשמים וארץ. מבחינת זיכרון, 3 ג'יגה זה הסטנדרט, עם עדיפות ל-4. הארדיסק, עדיף כמה שיותר גדול, 320GB יהיה סבבה. כרטיס מסך, מינימום 128 מגה, לא מחייב בביצועים מטורפים. מסך, אני יודע שהוא מעדיף "17 אבל הם מאוד לא חסכוניים בחשמל ויקרים. אם ישנן הצעות טובות אני אשמח לק…
-
- 3 תגובות
- 850 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב לא למשחקים בתקציב של עד 3000 ש"ח אפשר גם לחרוג טיפה אם חייבים. המחשב מיועד בעיקר לעבודות משרדיות ותוכנות מתמטיקה והדמיה די כבדות, לכן חשוב לי מאד המעבד וכמובן לא פחות מגיגה זיכרון, כרטיס מסך לא ממש משנה וגם הגודל של ההרדיסק לא קריטי (יש לי הרדיסקים חיצוניים). הנה מפרט שאני יצרתי בעצמי: מעבדי אינטל Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5B-VM s775 Conroe, G965, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 800 1GB TwinMOS TwiSTER דיסקים קשיחים none כרטיסי מסך Point Of View 6200LE 512MB Max, TV, DVI, PCI-E כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? FLOPPY none כרטיסי קול none כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD? DVD Recorders LG DVD±RW GSA-H22N…
-
- 10 תגובות
- 850 צפיות
-
-
היי, מבקש המלצה למחשב נייד לשימוש בautocad , שיעבוד חלק. תקציב עד 5000 אפשר חריגה מסויימת. מעדיף LENOVO. המון תודה, דרור
-
- 1 תגובה
- 850 צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח אם תעזרו לי בקניית מחשב נייח, עניתי על השאלון ותודה מראש לכל העוזרים המחשב מיועד בעיקר לצפיה בסרטים ב -Full HD מה התקציב המקסימאלי? ת. 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ת. לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ת. 300 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ת. איכסון מדיה, צפיה בתכני HD ואיכות שמע גבוהה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מי…
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אני חשבתי על המפרט הבא : מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 - מחיר: ¤1413 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤122 לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L כמות: 1 - מחיר: ¤533 מארז: Gigabyte Aurora 570 TowerCase Aluminum Body 3x120mm Silver כמות: 1 - מחיר: ¤797 קירור למארז: Scythe 120mm S-Flex (SONY) 800RPM 33.5CFM כמות: 3 - מחיר: ¤82 ספק כוח: Enermax NoiseTaker 600W כמות: 1 - מחיר: ¤750 זיכרון: Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB כמות: 1 - מחיר: ¤316 קשיח למחשב שולחני: WD 160GB SATA II 8MB כמות: 1 - מחיר: ¤261 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 400Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤485 כרטיס מסך: Gigabyte 8800GT G92 51…
-
- 8 תגובות
- 850 צפיות
-
-
בס''ד 1. מה התקציב המקסימאלי? 6 אלף עם אפשרות לחריגה קטנה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניצול מיטבי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה של 200,300 במידה וממש יצדיק את ההשקעה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). דיי כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר משחקי AAA לשקן יחיד כמו witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כנראה מסך 24 1920*1080 (דרושה המלצה בנפרד) -לאילו הגדרות גרפיות …
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
המחשב הוא לעבודה עבודה גרפית בעיקר עם התוכנות PHOTOSHOP וFREE HAND דיסק כשיח כמה שיותר גדול בגבול המחיר תודה אולי חריגה של עד 4000 לא יותר
-
- 5 תגובות
- 850 צפיות
-
-
היי חבר'ה מה הולך? אני מחפש מחשב נייד שיחליף את הקודם שנראה לי מת לחלוטין אחרי תקופה גסיסה ארוכה (IBM מ2004). המחשב ישמש כתחנת הורדות וגלישה באינטרנט לקריאת מאמרים, פייסבוק וכדומה. אני צריך מחשב יחסית פשוט כי את המחשב הרציני (למוזיקה אלקטרונית, אני בכיוון של אפל, ואם לא אז משהו בסביבות ה8-9 אלף) אני אקנה עוד שנה לפני רימון. להלן התשובות לשאלות: 1. מטרות המחשב - כנאמר, פשוטות מאוד. שיריץ תוכנות הורדה כמו Jdownloader ו internet download manager 2. גודל המסך - לפי מה שקראתי 15 אינץ' זול יותר מ14 ו13 - אם אלו הם פני הדברים - 15. אם 13 ו14 יותר זול -אז עדיפות אליהם. 3. משקל רצוי - ממש לא משנה, הוא לא יעזוב את הבית. 4. האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה…
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
-
-
-
אהלן, מחר אני מתכנן לקנות מחשב נייד למשחקים וסרטים. המחשב שראיתי והתעניינתי בו הוא MSI GD620DX עם המפרט הבא: Intel Core-i5 2430M Nvidia GeForce GT555M 4096MB DDR3 15.6" מחשב נייד "15.6 MSI GE620DX 640GB 2.40GHz עכשיו רציתי לדעת, איך MSI מבחינת מחשבים ניידים, מה דעתכם עליו ? הוא יריץ משחקים (לא באיכות הכי גבוהה גינוני גם יספיק לי), יש מחשב אחר שמתחרה איתו עד 4K ? ושתי שאלות נוספות: הוא יוכל להריץ סרטים FHD על LCD 40 ? (כולל משחקים לא ברזולוציה מטורפת)? ואיזה פיצרים חשובים צריך להיות למחשב נייד? תודה רבה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום. קוראים לי דוד ואני כמה שבועות מקניית המחשב גיימינג הראשון שלי. המחשב שאני קונה עולה בין 10-12 אלף ואם הוספת כרטיס מסך בהמשך (שדרוג אחרון) הוא הולך לעלות 15 אלף. המחשב ישומש בשביל גיימינג ובשביל Rendering בAdobe After Effects/Media Encoder. הסיבה שאני רוצה קירור מים היא לא רק בגלל שאני מתכוון לעשות אווברקלק לחלקים שלי אלה גם בגלל האסטטיקה וההרגשה, זה היה חלום גדול שלי לבנות מחשב High-End ועכשיו סוף סוף אני רוצה לגבש את אותו חלום. כנראה הטראומה משימוש במחשב איטי רוב חיי ואי האפשרות לשחק במשחקים גם גורמת לי לבזבז סכום כזה רק על המפרט אני בטוח לא יודע שם דבר באיך לבנות קירור מים וגם לא הולך לנסות בגלל שאני שלא רוצה לקחת סיכונים אז אני מעדיף לתת למקצוענים לע…
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
-
-
ראיתי בפורום שדי ממליצים עליו מה עושה אותו מיוחד ביחס לאחרים
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-
-
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אם צריך ולא הרבה . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים מודרניים מהי הרזולוציה הטבעית -1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת , עכבר , רמקולים ועוד)?לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?4 6. האם מתוכנן אוברקלוק ( OC )? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-
-
לבקשת yz101 t שיניתי את הפוסט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 למחשב בלי ציוד הקפי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך בדברים לא נחוצים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים בגרפיקה טובה לכמה שיותר זמן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…
-
- 5 תגובות
- 850 צפיות
-
-
-
שלום, טוב, לא ממש מדובר בהרכבת מחשב מאפס, אלא קניית "קיט" של NUC, שלו צריך להוסיף עוד כמה רכיבים. המחשב מיועד עבור ההורים שלי לשימוש פשוט - צפייה בסרטים, youtube, פייסבוק ואתרים נוספים. הצלחתי ליצור מפרט שלדעתי יהיה מעל ומעבר בפחות מ-2000 ש"ח באילת. בחרתי בכוונה כונן של 128GB ולא יותר כי המטרה היא להזרים סרטים ברשת (wifi) ממחשב אחר ששימש למטרה זאת עבור הזרמת מדיה ל-Boxee box. אשמח לשמוע את דעתכם על המפרט שבחרתי, וגם על NUC בפרט. מה הייתם משנים? משדרגים? משנמכים? השאיפה היא להשאר בתקציב הזה, אבל יש גמישות מסויימת. בנוסף, האם לא שכחתי כלום? למשל, כבל mSata לכונן, מגיע איתו? תודה מראש למגיבים
-
- 1 תגובה
- 850 צפיות
-
-
מעדיף מעבד אינטל. הרכבתי את המפרט הבא, אודה לחוות דעתכם: זיגזג - הדרך הקצרה למחשב חדש http://www.zigzag2000.co.il/2p/ Intel Pentium Dual Core - 2.93GHz 2MB cache E6500 1066Mhz - LGA775 - Tray http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=12422 כמות: 1 מחיר: 329ש"ח ( למזומן:319ש"ח ) GIGABYTE GA-H55M-S2H (H55) VGA + DVI and HDMI - ATX http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=12114 כמות: 1 מחיר: 446ש"ח ( למזומן:433ש"ח ) 2x2GB TRANSCEND DDR 3 - 1333 - TRANSCEND Original - שניים במחיר מיוחד http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=11907 כמות: 1 מחיר: 480ש"ח ( למזומן:466ש"ח ) Sapphire 4550 512MB GDDR3 (1GB…
-
- 6 תגובות
- 850 צפיות
-
-
הי. אני רוצה לקנות מחשב עבורי- לשימוש בבית לצורך אינטרנט, סרטים וקצת תיכנות (לא משחקים). אני צריכה גם מסך LCD, ללא צורב ורמקולים. אני רוצה מחשב עמיד לכמה שנים שירוץ טוב. המראה לא ממש חשוב. אני רוצה לקנות באותה הזדמנות טלוויזיה שיהיה ניתן לחבר למחשב ולראות בה סרטים מהמחשב. ההתלבטות שלי היא בכמה דברים: 1. אני מתלבטת אם לקנות נייד- יש נייד של דל ב 4.5K שנראה לי מצוין. היתרון הוא שהוא לא תופס מקום. אני לא צריכה כל כך את הניידות, אבל זה נראה לי יתרון בתור מישהי שגרה בדירה שכורה. הבעיה- אני חוששת מאוד מגניבות. האם כדאי לקנות בגלל זה נייח? אין הפרש גדול במחיר מנייח+מסך. 2. עבור נייח- מבחינת חנויות יש את KSP ו IQPC. האם יש הבדל גדול במחירים/שירות? 3. לגבי מסך 19''- איזה מס…
-
- 9 תגובות
- 850 צפיות
-
-
היי חבר'ה יש לכם המלצות למעבדת תיקונים טובה שמתעסקת גם בניידים בתל אביב ניסיתי אני וחבר שלי לתקן מחשב שהמסך שלו התנתק בזוויות מסויימות כשפתחנו מצאנו שאחד החוטים שמובילים למסך היה קרוע לחלוטין ואחד כניראה נימחץ והפעיל וכיבה את המסך כששחקנו איתו אחרי כמה הפעלות וכיבויים של מסך תוך כדי ששחקנו עם החוט הפגוע כיבינו את המחשב שפעל היטב פרט למסך אבל בהפעלה הבאה הוא פשוט לא עלה ושמנו לב שהנורית של הדיסק קשיח שבדרך כלל מהבהבת כשהוא עולה כבוייה ... אם יש לכם רעיונות לפתרונות / המלצות למעבדת תיקונים אשמח לשמוע =]
-
- 2 תגובות
- 850 צפיות
-
-
הדרישות הן לפחות 1GB זיכרון, לפחות 80GB HDD, מסך 15.4 מצאתי את הדגמים הבאים: Dell Inspiron 6400 IN-RC03-1539 Toshiba Satellite A200-14D HP Pavilion dv2351ea HP Pavilion DV-6510 Hp 6710s GB878EA Lenovo 3000 N100 TY0FSIZ / TY0FSIN (מה ההבדל?) LG F1-2A5DE איזה הכי טוב ולמה? (או שיש דגם שפספסתי ויותר טוב בתקציב הזה?) תודה נ.ב. שאלה - את המחשבים הניידים מקבלים עם ויסטה מותקנת, אפשר להחליף אח"כ לXP או שזו בעיה?
-
- 9 תגובות
- 850 צפיות
-
-
המפרט: CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU ] CPU Cooling : Thermaltake TR2 M3 CPU Cooler for AMD Athlon XP ] Motherboards for AMD : ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, LAN, USB 2.0) ] CD Burner: SONY 52 x 32 x 52 (kit) ] Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case [ ¤ ] Memory: 2x 256MB 400 DDR [] Hard drive: 60GB ] Floppy: any flopy כרטיס מסך יש אבל אני כבר יודע שהוא יחזיק מעמד רק עוד 5 חודשים, אז תתיחסו לשאלה שלי מבחינת לוח אם, זיכרונות והשאר חוץ מכרטיס מסך.
-
- 7 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אוקי, יש לי את המחשב הנוכחי כבר כ-3-4 שנים והגיע הזמן לשדרג. הנה המפרט: אגב, הזיכרון הוא 2 צ'יפים של 128. התקציב שלי הוא בערך 1500 נוטה למטה. אשמח אם תמליצו לי על חנות טובה בקרית ביאליק או באזור. תודה.
-
- 12 תגובות
- 850 צפיות
-
-
תובעני הכוונה לניגון סרטי HD והמשך עבודה שוטפת כולל רכישת ווידאו ממצלמות, הקלטה מ DVR או טיונר הורדת קבצים והעלאה, גלישה ועריכת תמונות ומסמכים השאלה אם זה מתאים ואם לא להמתין שהחומרות החדשות יקבלו קצת ביקורות...
-
- 10 תגובות
- 850 צפיות
-