עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Pentagrama,

אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש כ- Media Center לצפיה בסרטים עד 1080P בנוסף ישמש למשחקים (לא הכי חדשים ולא בגרפיקה מקסימלית כמובן). יש לי כרטיס מסך 250GTS עבור המפרט הזה ובנוסף יש לי דיסק קשיח של 1TB אז מה אני צריך: 1. מארז - כמה שיותר קטן ושוכב אבל שהכרטיס יוכל להיכנס אליו 2. ספק - המינימלי שיסחוב את הכרטיס 3. לוח אם - לא חובה עם יציאה של HDMI כי יש בכרטיס 4. מעבד 5. זיכרון 6. כרטיס רשת אלחוטי - משהו פשוט לדעתי עדיף לא USB התקציב הוא עד 1500 ש"ח כמובן עדיף כמה שיותר פחות תודה

• 4 תגובות
    • 810 צפיות
  2. Started by termal,

אני ממש לא יודע כמה התקציב של מחשב MEDIA CENTER אז שמתי תקציב שנראה לי מקסימום שזה צריך להיות.... עם כל הדברים הנחוצים...

• 1 תגובה
    • 572 צפיות
  3. עקב גסיסה של הדיסק הקשיח ומערכת בת 5 שנים, אני מחפש המלצה למפרט, בגדול צריך רק את הקופסה עצמה על כל חלקיה אבל ללא כרטיס מסך (כרגע עם GTX 970). אשמח להכוונה כללית על מה מקובל כרגע כ MID-HIGH END או אפילו היי אנד ללא כרטיס מסך - זאת אומרת מעבד חזק יחסית עם קירור מים וכל השטויות של SSD M2. לא נותן טווח מחירים אבל בלי הכרטיס מסך אולי משהו כמו 4-5 אלף. קירור מים זה פלוס רציני אבל הבנתי שאולי לא צריך? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. היי, הרכבתי את המפרט הבא מ TMS, אשמח להתייעצות לגבי לוח אם, מארז והאם יש צורך בקירור נפרד למעבד, בהתחשב במארז הקטן כמובן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 אפשר חריגה, אני מתבלט אם ריאלי להשקיע עוד 700 שח ולקנות כרטיס מסך כמו RTX 2060 SUPER, מכיוון שיש בו תמיכה טובה יותר בהרצה של מודלים ללמידה עמוקה, חשוב לי לציין שזה רק בשביל לפתוח לי את האופציה לזה, לא אשתמש בזה כל הזמן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים נטו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף …

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  5. היי, אני מעוניין לקבל מפרט למחשב לעבודה משרדית ועריכה גרפית בתצורת mini itx. תקציב: 3,000 ש"ח בערך

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by gman_il,

הי חברים, אני רוצה לקנות מחשב קטן ושקט לבת שלי , מה שחשוב זה המקום , חשבתי על מארז Mini ITX של Fractal Design למשל , ה- node 304 , מלבד זה כבר רכשתי לה Samsung SSD 850 128GB. אני צריך מפרט שיתאים למארז Mini ITX לבן (מתאים יותר לחדר אבל לא חובה), כלומר MOBO ורכיבים נוספים שיתאימו למארז כזה. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by tot5,

שלום לכולם, נכון לכרגע יש לי את המחשב הזה: http://ksp.co.il/?select=.269..399.&list=1&sort=2&glist=1&uin=17638&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 אני מחפשת להשתדרג ולהעביר את המחשב הזה לאחיי הקטנים. מה גם שהמחשב הזה פחות סוחב סרטי 1080. בעיקרון אני מעוניינת במחשב לשימושים רגילים - אינטרנט, אופיס וגם מחשב שישמש כ-HTPC. נמאס לי לחבר את הסטרימר מצד אחד אינני רוצה מחשב נייד. מצד שני, מחשב נייח גדול מדי עבורי, לכן אני מחפשת בקטגוריית ה-MINI PC. ראיתי את המחשב הבא ואני מתעניינת ברכישתו: http://ksp.co.il/?select=.269..399.&list=1&sort=2&glist=1&uin=23398&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 אם נעזוב לר…

• 11 תגובות
    • 4.9k צפיות
  8. Started by bamenny,

שלום, אני עוסק במוסיקה ומשתמש במחשב נייד בהופעות. כיום אני משתמש במחשב כבד וגדול של Compaq וחושב לעבור למחשב Mini. אין צורך שהמחשב יהיה חזק או שהמסך יהיה גדול, השימושים בו פשוטים. האם יש המלצות למחשב Mini זול? צריך יציאת FW או USB (עדיף FW). האם מישהו יודע היכן אפשר להשיג יד שניה? בברכה, מני.

• 0 תגובות
    • 639 צפיות
  9. היי, רוצה לבנות מחשב לילד, בתצורה הכי קומפקטית שאפשר. הוא משחק בעיקר ברובלוקס ודומיו אבל מדיי פעם גם במשחקים כבדים יותר ואני מעוניין לבנות משהו שיחזיק מעמד לכמה שנים הקרובות. לא כלכך מעודכן במה שקורה בעולם החומרה בכמה שנים האחרונות אז אשמח לקבל המלצה לרכיבים העיקריים (לוח אם, זכרונות, כרטיס מסך מארז וספק כח מתאים). מסך מקלדת וכו' יש.

10. אהלן, חברים. מחפש לבנות משהו קטן וחמוד שיחליף את הנייד המיושן שלי שמחובר למסך וכבר לא סוחב. מה התקציב המקסימאלי? 1,800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש''ח מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, אינטרנט, מעט MMO כמו SWTOR, LOTRO, WOW ואולי מדי פעם משחק AAA משנת 2013~ מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Full HD 23.4' לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 - גג מאוור אחד במארז ובמידה ומ…

• 0 תגובות
    • 820 צפיות
  11. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב לצורך MULTI-TSKING בתקציב של 5K. יש ברשותי מארז למחשב, צורב DVD כך שהם אינם נכללים בתקציב ומערכת הפעלה. כמו כן, אני מעוניין לרכוש כרטיס מסך בנפרד מהתקציב. בניתי את המפרט הזה (שכולל כרטיס מסך) ואשמח לקבל חוות דעת עליו: המארז שברשותי הוא ORIGEN S21T. מעבד: Intel Core i5 3570K 3.4Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray קירור למעבד: Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B לוח אם: Gigabyte GA-Z77X-UP4 TH LGA1155 Core i3/i5/i7, Z77, DDR3 XMP, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI, 2xThunderbolt זיכרון: Corsair Vengeance 2x8GB DDR3 1600MHz CL9 Kit כרטיס מסך: GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E כונן קשיח: Seagate 2TB Barracuda 7200RPM 64MB Sata III ST2000DM001 כונן …

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by AMIT_MEG,

שלום רב, אשמח להמלצה למפרט מחשב (שרת NAS) מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שרת NAS, שרת Home assist - בגדול מחשב שהולך להריץ מספר מערוכות הפעלה במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כוננים (יש כונן NVME ו 4 כונני 4TB) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם …

• 0 תגובות
    • 416 צפיות
  13. Started by GuGuSH,

שלום, אני מחפש מחשב netbook מבוסס על מעבד ARM, מסך בסדר גודל של 7-8 אינצ', שיכול להריץ לינוקס. השימוש העיקרי שלי הולך להיות עורכי טקסט (קוד), קריאת PDF-ים וצפייה בסרטים (באיכות נמוכה). מאוד חשוב שלא ייקח לו הרבה זמן להידלק, וסוללה שתחזיק הרבה זמן (סדר גודל 10 שעות) תקציב 2000-3000 שקל. למרות שהתקציב לא באמת משקף מכיוון שככל הנראה, קרוב משפחה יביא לי את המחשב מארה"ב. מה גם שיש לי כרגע מחשב נייד "רגיל" והבעיה שלי איתו זה שהסוללה לא מספיקה (בערך שעתיים..) ושלוקח לו יותר מדי זמן להידלק. תודה רבה.

14. Started by nirh216,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב Netbook (ללא צורב) בטווח מחירים של 1500 ש"ח עד 2100 ש"ח. אני רוצה מסך 12-13 אינצ', כרטיס מסך גרפי טוב (לפוטושופ בקטנה) מינימום זיכרון 2GB ושיהיה Dual-Core השאר לא משנה. מה אתם אומרים על המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5757&CatCode=315 מומלץ? תודה רבה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 615 צפיות
  15. Started by RAZIEL98,

שלום קיבלתי מחשב nuc עם מעבד i5 עכשיו אני מתכוון להשתמש איתו לצפייה בסדרות והורדה של סדרות השאלה איך הכרטיס רשת של המחשבים עד כמה מהירות הם מגיעים ?

• 0 תגובות
    • 264 צפיות
  16. Started by apelt,

אהלן, עד עכשיו הייתי תמיד עם Desktop רגיל. אני חושב לעבור ל nuc. עיקר השימוש יהיה ביתי - אינטרנט, אופיס, וקצת פיתוח חובבני בבית - eclipse. האם מחשב כזה יהיה מספק? ואם הם מחזיקים מעמד כמו Desktops?

• 0 תגובות
    • 932 צפיות
  17. Started by mars7,

יש ברשותי NUC בסלון: Intel Iris Plus Graphics 655 (Coffee Lake-U GT3e 28W) המחשב הריץ את כל סוגי הסרטים כולל 4K חלק ללא בעיה עד שהגיע HDR 10 Bit עם קידוד x265 . גם כשהפעלתי קידוד חומרה - (copy-back) DXVA2 הסרט התנגן יותר חלק אבל קירטע. איזה NUC ועם איזה מעבד אני צריך לקנות כדי לראות סרטים בצורה חלקה? תודה.

• 0 תגובות
    • 324 צפיות
  18. Started by OmriK,

שלום לכולם, לפני מספר שנים קבלתי פה אחלה של עצות אז החלטתי לפנות שוב. אני רוצה לקנות מחשב קטן שישמש כ HTPC ויוכל גם במידת הצורך לעמוד בגיימינג (פיפא/פרו/NBA2K - לא צריך יותר מורכב מאלו). - דרושה תמיכהב4K - לא צריך ציוד היקפי - לא צריך יותר מ1TB של מקום אחסון אני יודע שיש הרבה חברות שהולכות להוציא ברבעון הקרוב או זה שאחריו הרבה אופציות לכן כל מה שכבר הוכרז הוא אופציה מבחינתי. אשמח לדעות, תודה!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by BazokaJoe,

תגיו לי מה דעתכם על המפרט הבא ושימו לב למחיר: מעבד INTEL P-4 2.6GHz HT 800FSB לוח אם ASUS P4-S 800-D זיכרון 2x256MB) 512MB DDR 400MHz Samsung) דיסק קשיח W.D 120GB 7200RPM 8MB Buffer SATA ATI Radeon 9200 128MB DDR + TvOut או GeForce FX-5200 128MB + TV OUT AGPx8 כונן תקליטורים 1.44 כונן תקליטורים x52 מיקלדת עכבר + גלילה רמקולים + מגבר מארז ATX מפואר הכולל שתי יציאות USB מקדימה כל זה ב-3370 ש"ח דרך האינטרנט: http://wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionprod.asp?auction_id=1085808 זה 600 שקל יותר זול מבכל מקוום אחר שחיפשתי !! את הכרטיס מסך אני אמכור ואקנה במקומו: ATI 9800NP יש לי כבר מסך Q17 LCD של יונדאי, וגם מקלדת אלחוטית, עכבר אופטי ורמקולים. מה דעתכם, שוו…

• 2 תגובות
    • 889 צפיות
  20. Started by lidaiv,

שלום לכולם. מעוניינת לקנות מחשב לשימוש ביתי, בעיקר לאופיס וגלישה.אני לא כ"כ מעוניינת להתעסק עם AMD קיבלתי הצעת מחיר של כ-4000 ש"ח עבור המפרט הבא. אודה לכם באם תוכלו לחוות דעתכם לגבי שיפורים/שינויים וכ"ד: P4, 2.4GH-מעבד אינטל לוח לא משולב INTEL SPRINGDALE 865PE, תומך 800MHZ, AGP8 זכרון 256M DUAL DDR 2X333MHZ כ. מסך לא משולב GEFORCE 4 NAVIDIA MX 64M מסך 19" AOC K9 שטוח סידירום X52 דיסק 40G מודם פקס 56K כונן 1.44 כ.קול 128 מארז כולל 8 USB עכבר וכ"ד... בנוסף, מה ההבדל בין לוח אם לא משולב למשולב? מה עדיף?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום לכולם. ראשית כל: הרגישו חופשיים להגיב גם על חלק מהסעיפים התבקשתי ע"י חבר לקנות עבורו מחשב P4 במהירות 2.4 גיגה אין לי זמן לקנות חלקים ולהרכיב, לכן אני מעדיף לקנות מחנות אחת מחשב מורכב. קיבלתי הצעה מאייבורי מחשבים (http://www.ivory.co.il ) ושאלותי הן: ??? 1) האם למישהו יש ניסיון איתם (מבחינת שרות ואמינות) ? המחשב מיועד לצרכי אינטרנט ואופיס,אמנם, אבל רציתי לוח אם טוב, ואמין. 2) איזה שינויים במפרט כדאי לי לבצע ? איך הלוח של MSI 845 ? האם עדיף Asus p4-p800 (בתוספת של 140 ש"ח) ? או לוח אחר ? 3) מבחינת HD : הם טוענים שרק עבור דיסק של סמסונג אקבל אחריות של 3 שנים (אבל אני לא מכיר אותם). אני הייתי הולך על ה - Maxtor 7200 . האם WD 7200 עדיף (אחריות של שנה) ? 4) מסך: הם ממ…

• 20 תגובות
    • 3.8k צפיות
  22. Started by fighta,

1. מה התקציב המקסימאלי? 15K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K - 2K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי אסטרטגיה, FPS, MMORPG -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27INCH, 2440x1440 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות+ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? א…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שלום, אני מחפש מחשב מיניאטורי שיכול להריץ WIN7 ולנגן YOUTUBE בטלויזיה (כמו סטיק אנדרואיד, אבל עם RJ45 ולא WIFI וכו'). מינימום כניסות ויציאות. נדרש רק RJ45, יציאת HDMI, יציאות USB למקלדת ועכבר (והתקנת WINDOWS) ומתח. האם קיים כזה בשוק ה PC. אם כן - אשמח ללינק לדגמים ומחירים. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אני מעוניין לרכוש מחשב שולחני (שני) להוריי. מסך וציוד היקפי כבר יש (והמסך בסדר). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח, מוכן לחריגות אם צריך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים מזדמנים של הוריי, שלי בביקור, של אורחים. סוג השימושים: גלישה באינטרנט, דוא"ל, עריכת מסמכים, צפיה במדיה (לא 4K וכנראה גם לא 2K). המטרה כאן היא שהמחשב יחזיק מעמד לפחות 5 שנים, אולי יותר, בלי שיהיה צורך להתעסק עם החומרה שלו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג…

25. Started by tico,

מחשב לשימושים כלליים ללא מסך עד 4000 שקל. מעבד אינטל Q6600 אין צורך ב-OC אשמח למארז טוב ושקט. אפשרות לצפיה ב-HD תמיכה במסך גדול (22") firewire עירכת וידיו קלה. תודה ...

• 3 תגובות
    • 730 צפיות

דיונים חדשים בפורומים