עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי. אני מתכנן לקנות מחשב שישמש עבורי גם לעריכת וידאו ופסקול וגם למשחקים. מבחינת עבודה - אני עובד עם Cubase 8.5, ועם Premiere Pro וPhotoshop - הרבה פעמים במקביל, לפעמים גם 40 שעות ברצף (זמן עבודה + רנדורים וכיו"ב). אני צריך לדעת שכל הרכיבים שאני קונה יעבדו בצורה אופטימלית עם שלוש התוכנות האלה. בנוסף אני צריך כרטיס קול חיצוני איכותי, עם חיבורי MIDI וכניסות/יציאות RCA, שיספיק לי כדי להקליט שירה/גיטרות דרך מיקסר פשוט יחסית (אמור לעלות בסביבות ה-1500 שקלים). מבחינת גיימינג - המשחקים שאני כרגע מתכנן עליהם הם Overwatch, Civilization VI ו-Witcher. המליצו לי להסתפק כרגע ב- Radeon R9 280X Windforce שעולה 500 ש"ח בבלאק פריידיי (יש מבצע גם על ה-Geforce 1050 ב-800 ש"ח …

2. שלום אני צריך מחשב ממש ממש חזק למשחקים ושהוא יהיה ממש שקט ...(המליצו לי על מארז סונטה 3...) תודה לכולם. אה ורציתי לדעת מה זה מחשב 64 או 32 ומה כדאי יותר ומה קובע אם זה 64 או 32?? אה והכדאי לי לחכות כמה כמה חודשים לפני שאני קונה או שעכשיו זה זמן טוב (אולי עוד כמה זמן יוצא משהו ששווה לחכות לו....)

• 13 תגובות
    • 909 צפיות
  3. אוקי, מפרט אחד הוא בעל: E6300 כרטיס מסך OB 2GB ראם (מחולקים ל2 קיטים - 1GB ועוד 1GB) ספק חזק מפרט שני הוא בעל: E6400@3.2GHZ כרטיס מסך 450GTS 4GB ראם (מחולקים ל2 קיטים - 2GB ועוד 2GB) ספק חזק עד כה, המחשב הראשון שימש כמחשב משני, והמחשב השני שימש כמחשב ראשי, גם לי (שימוש ראשי:משחקים) וגם לאבא שלי (שימוש ראשי:פוטושופ) לאחר ריבים רבים, החלטנו לשנות את המצב ולהפוך את 2 המחשבים לראשיים, אחד ראשי לגרפיקה, ואחד ראשי למשחקים. למיטב הבנתי, המחשב למשחקים יקבל את העדיפות לכרטיס המסך החזק יותר, ולמעבד החזק יותר. כך שאת המפרט הראשון שרשמתי לעיל,יקבל אבא שלי, ואת המפרט השני, אני אקבל. המפרט השני שאני אקבל, סך הכל אין מה לשפר בו. אך במפרט הראשון שמעתה ישמש לעריכת פוטושופ נצטרך לשדרג מעט…

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  4. Started by sahargt,

שלום אני מזמין את המחשב מ Alienware אני רוצה לדעת אם הלוח אם טוב ל OC וזכרונות גם?? זה המפרט AMD Athlon 64 FX-51 Processor ASUS SK8N - NVIDIA® nForce3 Pro 150 Motherboard 1GB Corsair XMS DDR SDRAM PC-3200 Registered ECC - 2 x 512MB Alienware Extreme Edition GeForce FX 5950 Ultra 256MB 8x AGP w/DVI & S-Video 160GB Seagate Barracuda 7200.7 Serial ATA 7,200 RPM 8MB Cache Samsung 52x24x52x16x CD-RW/DVD Combo Drive Plextor PX-708A 8x DVD±R/W Creative Sound Blaster® Audigy 2 ZS Platinum Pro - 7.1 אולי אני יחליף לכרטיס מסך יותר פשוט כי במחשב הראשון יש לי ATI 9800 XT NVIDIA GeForce FX 5200 Ultra 128MB 8x AGP w/DVI & S-Video NVIDIA GeForce FX 5700 Ultra 128MB 8x AGP w/DV…

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  5. שלום אני סטודנט מחפש מחשב שיעבוד לי חלק בלי תקיעות לשימוש יומיומי עם עבודה של כמה תוכנות במקביל. 1 ) מחשב עד 5000 שקל א ) אם אפשר לחסוך אז רצוי אך שלא יפגע בדרישות. 2 ) המחשב לשימוש של עריכה גרפית, עיבוד נתונים וקצת ממש תכנות. א ) משתמש באופן יומיומי במספר תוכנות במקביל כמו autocad, solidworks ועוד, וצריך שהוא ירוץ חלק. ב )גודל מסך 15.6-14 אינטש 3 )אין צורך בציוד היקפי 4 )רצוי זמן חיי סוללה יחסית ארוך 5 ) אין צורך להקפיד על שקט 6 )לא מתוכנן oc או שדרוג עתידי כלשהו 7 ) בעל מערכת הפעלה מובנית 8 ) קנייה מתוכננת עד סוף החודש 9 ) אין דרישה מיוחדת לחומרה או חיבור נוסף. 10 ) תכנות רצויות: icore7 u. כונן ssd , זיכרו…

• 7 תגובות
    • 909 צפיות
  6. Started by Classify,

כמו שכתבתי באשכול הקודם השירמושים העיקרים הם: אופיס,אינטרנט,שירים,סרטים וכו.. המחשב רוב הזמן יהיה במבנים ולא בחוץ. כרטיס מסך לא חשוב (מינימום GMA HD). מעבד וזכרון רצוי כמה שיותר רצוי שלא יתחמם ויעשה רעשים של הליקופטר. וסוללה - השאיפה היא ל-5 שעות אבל אני בספק שיש משהו שמגיע לזה עם מפרט נורמלי. אחרי עזרה מכמה חברי פורום המועמדים בנתיים הם: Dell Latitude E5410 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e5410-350m.htm Lenovo ThinkPad Edge 0301-DGG http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2346&catId=5 Acer Aspire 5741G http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5704 ממה שאני יודע ה-דל הוא אחלה מחשב מבחינת הכל אבל קצת יקר יחסית למפרט (האם הוא …

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  7. התקציב הוא עד 3350 והמחשב ישמש לגיימינג הרזולצייה של המסך היא 1360X768 מבוסס intel [table][tr][td]מעבד: [/td][td] Intel Quad Core I5 2400 Quad Core 3.1GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪799 [/td][/tr][tr][td]קירור למעבד: [/td][td] Thermaltake Big Typhoon VX כמות: 1 מחיר: ₪182 [/td][/tr][tr][td]לוח אם: [/td][td] Biostar TP67B+ P67 Chipset - B3 for 1155 כמות: 1 מחיר: ₪509 [/td][/tr][tr][td]מארז: [/td][td] Gigabyte AURORA, No PSU, ATX, Aluminium body, Fan X3 120mm Blue Led, GZ-FSCA1-ANS, Black - בקניית מחשב חדש בלבד מעל 3000 ש"ח כמות: 1 מחיר: ₪299 [/td][/tr][tr][td]ספק כוח: [/td][td] Seasonic PSU 520W Active PFC 80+ Retail כמות: 1 מחיר: ₪351 [/td][/tr][tr][td]זיכרון…

• 5 תגובות
    • 909 צפיות
  8. Started by achillles,

1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים לא כבדים במיוחד אבל גם לא קלים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכי…

• 9 תגובות
    • 909 צפיות
  9. טוב אז יש לי מפרט שממש הזמנתי אבל התעכב אז ביטלתי - עכשיו אני רואה שכולם ממליצים על הקונרו החדש - מה עדיף בתקציב הזה? כולל LCD ורמקולים טובים, הנה המפרט של ה AMD שהרכבתי, מה אתם הייתם לוקחים? Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DUAL CORE 930 1 930 ABITKN9 Ultra Socket AM2, nForce 570 Ultra, DDRII 800, PCI-E 690 1 690 512MB TWINMOS 225 2 450 Galaxy 7600GS 256MB DDRII, HDTV, DVI, PCI-E 690 1 690 Western Digital 160GB SATA II 7200RPM 8MB 390 1 390 NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Black 195 1 195 + 8023 Gamer 450W, 12cm Fan,with HEC 400TRT Microsoft Internet + Microsoft Mouse Wireless Optical 230 1 230 ATP3 - 350 תשובות יתקבלו בברכה..

• 8 תגובות
    • 909 צפיות
  10. Started by solidus,

כמה זה חשוב להתקין את הדרייברים האלה? לדוגמא, אם אני לא אתקין את הדרייברים של הchipset איך זה הולך להשפיע על הנייד שלי? ואני יכול להתקין את הדרייברים של ויסטה במקום? (אני מתכוון להתקין גירסת 64ביט של 7)

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך אבל לא חייב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש תדיר באינטרנט ואופיס ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 19 אינץ' * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא …

• 4 תגובות
    • 909 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב? מחשב לעריכת וידאו למתחילים (סטודנט) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש? Avid - כבד, פיינל קאט - תדיר, אפטר אפקט - מזדמן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא מתוכנן - לא מעוניין 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? לא. 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לכלול כרטיס מסך קוואדרו 2000, תמיכה בחיבור Firewire, כונן קשיח חיצוני במסגרת התקציב אם ניתן 10. האם חשוב לשמור על אופק שד…

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  13. חבר שלי ביקש ממני לעזור לו בהרכבת מפרט. הדרישות הן: עלות בין 2500-3000 ש"ח שיוכל 'לסחוב' משחקים חדשים כרטיס קול טוב (כמובן לא אודיג'י או משהו... פשוט שיישמע טוב) כולל צורב לא כולל כרטיס מסך, מסך, מקלדת ועכבר. מאחר ואני כבר לא כ"כ בקיא במה הולך היום ובמחירים, אני מבקש את עזרתכם בהרכבת המפרט. חשבתי על המחשב מהמפרטים המומלצים (לעבודה משרדית ב-3500 ש"ח - http://www.hwzone.co.il/specslist/index.php?type=office&price=3500&monitor=no), כשמורידים ממנו את ה-כ. מסך והמקלדת/עכבר נשארים עם בערך 3000 ש"ח ומחשב די איכותי. הייתם משנים בו משהו? או מציעים מפרט אחר? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  14. שלום לכולם. אני מחפש לבנות NAS שיהיה גם שרת רשת בייתי (Web Server) ועוד. הוא יהיה שרת FreeNAS עם תוספות. את כל הרכיבים דיי מצאתי את מה שמתאים, אבל לא מצליחים לתת לי ייעוץ אמיתי לגבי המארז. דרישות: 8 HDD נשלפים (מגירות) ״5.5 פלוס דיסק מערכת. וקירור מספיק הבעיה היא שהלכתי לכמה ״מבינים״ שנתנו לי מפרטים אחרי שהדגשתי שאני רוצה מגירות, כלומר שאני אוכל לעשות Hot Swap ונתנו לי הצעות מחיר ושוב ושוב אני רואה מארזים עם מספר מסויים של מקומות לדיסקים חשופים והשאר מוסתרים בתוך המארז. אני כבר לא טכנאי הרבה שנים ולא נמצא בתחום (כיום מפתח). אני אודא לכם אם מישהו יוכל להמליץ על מארז מתאים, עד 1000 שקלים (כמובן שכמה שפחות יבורך, אבל נאמר שזה הקצה) שמתאים לדרישו…

• 0 תגובות
    • 909 צפיות
  15. שלום לכולם, המליצו לי לפתוח כאן הודעה כי אמרו שזה האתר הכי טוב בנושא אז ככה, אני רוצה לקנות מחשב חדש שנע בין הסכומים 4-5 אלף שקל כמובן שאם יש חריגה סמלית מה5000 זה גם בסדר (עד כיוון ה5500) המחשב מיועד לשמש בעיקר למשחקי מחשב אינטרנט וכדומה המליצו לי על 2 מפרטים ובאתי לכאן בשביל שתוכלו להמליץ לי על עוד מפרט ו/או להגיב על המפרטים שהמליצו לי ולתת את הדעת ואולי אפילו לשפר או לסדר לי אותם בצורה טובה יותר מפרט ראשון: http://img337.imageshack.us/i/14474748.jpg/ הבנתי שבמפרט הזה קיימת בעיה מבחינת מתחים וכו' אשמח לעזרה כאן לאחר מכן חבר אחר בנה לי מפרט http://img403.imageshack.us/i/71249076.jpg/ אני חייב לציין שאין צורך במערכת הפעלה מכיוון שיש לי כבר דיסק כזה החבר שבנה ל…

• 7 תגובות
    • 909 צפיות
  16. Started by unitech,

היי אני צריכה מחשב נייד , בעקרון השימוש יהיה ממש פשוט (יישומי אופיס בעיקר) ואולי בהמשך תוכנות עריכת וידאו לא כבדות מידי, בקיצור שימוש פשוט של סטודנט! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות ה2500 , ניתנת חריגה של עד 3000 שח אבל עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תוכנות אופיס,אינטרנט ושימוש פשוט , בעתיד אולי תוכנות עריכת וידאו אבל הן לא יהיו כבדות מידי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כ…

• 0 תגובות
    • 909 צפיות
  17. שלום. שמתי לב לסימן של מין "שריטה"(אני משער, אולי זה משהו אחר) במסך המחשב הנייד. מה ניתן לעשות? האם זו שריטה לדעתכם? תודה רבה

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  18. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גרפיקה- תוכנות אדובי פוטושופ וכאלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).עבודה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.אין צורך כרגע 4. האם יש רכיב ש…

• 11 תגובות
    • 909 צפיות
  19. Started by stanga,

להלן המפרט שהרכבתי. כמו שאפשר לראות אין לי צורך בחלקים רבים (רמקולים, עכבר, צורב). אשמח לקבל הצעות לשיפור ואשמח עוד יותר. להלן המפרט: Asus A7N8X Deluxe nVidia nForce 2 Motherboard AMD Athlon XP 2800+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU ATI Radeon 9600 PRO 128MB DVI Retail Video Card DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD CD-ROM LG x 52 Microsoft Multimedia Keyboard Simbadda Mask 2 Grey 400W Case תודה, עמית

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  20. שלום! יש לי מחשב דל. כמו שכתבתי בכותרת.. ורציתי לשדרג לו את הזיכרון, עכשיו, רציתי לשעת אם אפשר לעשות שילוב של נגיד סטיק של זיכרון של 2GB ועוד סטיק של 512MB? זה אפשרי? ועוד משהו רציתי לדעת, אם אני רוצה לשדרג אותו בלי שהאחריות תפוג, אני צריך לעשות את זה במעבדה שלהם? או שאפשר לבד? תודה רבה לעונים!

• 6 תגובות
    • 909 צפיות
  21. אז ככה.. אבא שלי מחפש מחשב נייד בעיקר לעבודה.. הוא קיבל מפרט מחבר שלו ורציתי לדעת אם החלקים נורמליים וזה שווה את המחיר? :s05: אז הנה המפרט: מחשב נייד HP דגם המחשב : PAVILON 7020 מעבד intel 2310T 1.46G זכרון ddr2 1024M דיסק קשיח 120G כונן DVD RW כלול כרטיס מסך UP TO 128m מערכת הפעלה Windows Vista כרטיס קול כלול כרטיס רשת 10/100 + אלחוטי כרטיס מודם 56K מסך 768*1024 WIDE 15.4 מקלדת מקורית עכבר TUACH PED סה"כ לתשלום : 975$ האם המחיר בסדר? האם המפרט בסדר? דרך אגב.. העתקתי את מה שהיה רשום על הדף... אבא שלי אמר לי שהוא מוכן להשקיע במחשב עד 1500 דולר.. אז אם יש הצעות אחרות או תוספות.. אז תשתפו אותי בבקשה.. בתודה מתן.

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  22. Started by danezeq,

יש איזשהו צפי מתי תיהיה ירידת מחירים לכונני SSD? אני שם לב שכבר הרבה זמן המחיר גבוה ועומד.

• 1 תגובה
    • 908 צפיות
  23. Started by sft,

הציעו לי שתי מפרטים שונים והייתי מעוניין לדעת מה אתם חושבים עליהם - ראיתי את זה וחשבתי להשוות אותו מול מה שהציעו לי : INTEL CORE 2 DUO S775 2.8GHz E7400 BOX, יחידות 1 ¤679 [url]http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1636[/url] Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤467 [url]http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1731[/url] Cooler Master Elite 334 RC-334-KKN1-GP, יחידות 1 ¤170 [url]http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1219[/url] SeaSonic 500W SS-500ET-APFC-F3, יחידות 1 ¤359 [url]http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=991[/url] Glacialtech 120mm Case Fan Two-Ball, יחידות 1 ¤35 [url]http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=…

• 1 תגובה
    • 908 צפיות
  24. ניסיתי עם מגבון וזה השאיר לי סימן על כל המסך.

• 1 תגובה
    • 908 צפיות
  25. 1. מה התקציב המקסימלי? 3.5K אפשר קצת יותר אם זה ישפר משמעותית. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? המחשב ישמש כמחשב עבודה. פיתוח תוכנה (אקליפס) והרצת סימולציות במטלב. כנראה שיהיה צריך להריץ VM של סביבת פיתוח/בדיקות אז צריך להיות מסוגל לתמוך בזה מבחינת משאבים. מבחינה גרפית צריך תמיכה בצפייה בוידאו FHD. לא ישמש למשחקים בכלל. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? מפרט סטנדרטי. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7-8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקל…

• 5 תגובות
    • 908 צפיות

דיונים חדשים בפורומים