עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אוקי, מפרט אחד הוא בעל: E6300 כרטיס מסך OB 2GB ראם (מחולקים ל2 קיטים - 1GB ועוד 1GB) ספק חזק מפרט שני הוא בעל: E6400@3.2GHZ כרטיס מסך 450GTS 4GB ראם (מחולקים ל2 קיטים - 2GB ועוד 2GB) ספק חזק עד כה, המחשב הראשון שימש כמחשב משני, והמחשב השני שימש כמחשב ראשי, גם לי (שימוש ראשי:משחקים) וגם לאבא שלי (שימוש ראשי:פוטושופ) לאחר ריבים רבים, החלטנו לשנות את המצב ולהפוך את 2 המחשבים לראשיים, אחד ראשי לגרפיקה, ואחד ראשי למשחקים. למיטב הבנתי, המחשב למשחקים יקבל את העדיפות לכרטיס המסך החזק יותר, ולמעבד החזק יותר. כך שאת המפרט הראשון שרשמתי לעיל,יקבל אבא שלי, ואת המפרט השני, אני אקבל. המפרט השני שאני אקבל, סך הכל אין מה לשפר בו. אך במפרט הראשון שמעתה ישמש לעריכת פוטושופ נצטרך לשדרג מעט…

• 1 תגובה
    • 866 צפיות
  2. המפרט מיועד לשימוש של הורדות מהאינטרנט מישחקים צפיה בסרטים וצריבות אני רוצה מפרט בתקציב כזה בלי מסך אם אתם חושבים שזה יותר מידי אני ישמח גם לשמוע דעה על התקציב המדובר אני ישמח אם תוכלו לעזור לי עוד משהו חשוב אני מיתלבט בין מעבד כפול ליבה של אintel או מעבד חזק של AMD אני גם צריך איזה חנות מומלצות אפילו שאני ממש מעדיף את ksp ביגלל השירות המצויין שלהם אבל הבעיה היחידה שאני חיפשתי אצלהם את ההארד דיסק המומלץMaxtor DiamondMax 10 ולא הצלחתי למצוא אותו בנפח של 250 השאלה אם יש שוני בנפחים או שכל הסידרה אי באותה איכות

• 10 תגובות
    • 866 צפיות
  3. שדרגתי לאחרונה ל-HD 7870 XT With BOOST של ספיר, ותהיתי בכמה הגיוני למכור את הכרטיס הזה. אני לא כל כך זוכר מתי קניתי אותו, למען האמת... כמה הגיוני לבקש עליו?

• 2 תגובות
    • 866 צפיות
  4. היי כולם, אני מעוניין לקנות לחברה שלי מחשב נייד ואשמח לעזרה. הוא ישמש אותה ללימודים ולשימוש יומיומי (אינטרנט, יוטיוב, אופיס וכו'). מאוד חשובה לי אמינות של המחשב (היה לי סמסונג והתאכזבתי) ולכן אני נוטה לכיוון דל או לנובו. המליצו לי על "סדרה Z של לנובו" - וספציפית על זה Lenovo IdeaPad Z51-70 80K60020IV אשמח לקבל חוות דעת או/ו המלצות נוספות (: * מטרות המחשב? לימודים ולשימוש יומיומי (אינטרנט, יוטיוב, אופיס וכו'). * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? ישמש כמחשב עיקרי ולכן עדיף 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקו…

• 1 תגובה
    • 866 צפיות
  5. שלום לכם, בגדר המשפט if u cant beat them join them, ולאחר שלא הצלחתי למכור את המעבד הנ"ל במחיר הנמוך לטעמי שנקבתי, החלטתי לקחת אותו לעצמי ולבנות סביבו מפרט שיתאים (אם לא יגיע קונה עד סוף שבוע הבא). אני מעוניין בלוח, זכרונות, דיסקשיח מארז, ספק וכרטיס מסך. כמובן גם איוורור מתאים. התקציב הוא 5000 ש"ח והשימושים הם תלת מימד (מיה וכו') ועבודה משרדית. תודה לכל המסייעים.

• 4 תגובות
    • 866 צפיות
  6. אין לי עדיין תקציב מוגדר, בגלל שאני עדיין בשלב של בירור מצב השוק ביחס לצרכים שלי שאני צריך מהמחשב. המחשב הנוכחי שלי: Intel Pentium 3Ghz Abit AI7 Radeon 9800 Pro 512MB ram 80GB Maxtor Hard drive LG F700P "17 CRT screen SB Audigy soundcard Logitech Z-540 5.1 speakers המחשב הזה (למעט הרמקולים) הולך לחדר הפנימי של הבית לשימוש משרדי כללי ולמשחקים של אחותי ואבא שלי (מחליף מחשב ישן שעוד לא החלטנו מה נעשה בו). השימושים העיקריים שלי במחשב: עבודה משרדית (סרטים, אינטרנט, אימייל, אייסיקיו, עיבוד תמלילים וכו') בנוסף עבודה לא כבדה מדי עם פוטושופ. אני שומע הרבה מאד מוזיקה, זה אחד הדברים הכי חשובים בשבילי במחשב כרגע. משחקים: PES, קצת שוטרים קצת אסטרטגיה וקצת מכוניות. אני לא יכול להריץ את…

• 9 תגובות
    • 866 צפיות
  7. אני מתקין הרבה מכונות וירטואליות על המחשב,ועליהם שרתים ESX-ים ו datastore (סימולטור) לתרגול. שמתי לב שהמחשב לא סוחב, כרגע יש לי 12GB שמחולקים 2x2 ו 4x2, ביחד יוצא 12GB. כיון שיש לי רק 4 חיבורים ,אני רוצה להוציא את ה 2x2 ולהוסיף 8x2 במקום כך שיהיה לי 24gb. עכשיו הבנתי שהלוח אם שלי לא תומך ביותר מ 16GB זיכרון ולכן אני נאלץ להחליף את הלוח אם, המעבד, והזיכרון. בקשר לתקציב, אני רוצה חומרה שנותנת את המקסימום תמורה (ביצועים) למחיר שאני משלם, כלומר שהמחיר מתחיל לעלות בלי פרופורציה מרמה של חומרה מסוימת זה בדיוק החומרה שאני לא רוצה לשלם עליה.אך חשוב לי שאני ארגיש בהבדל גדול לעומת המעבד שיש לי כרגע עם האוברקלוק שעשיתי לו (פרטים למטה) . אפשר לקחת בחשבון גם אוברקלוק לביצועים במעבד החד…

• 0 תגובות
    • 866 צפיות
  8. Started by my1990,

מפרט טכני: מעבד 2 גיגה ראם דיסק קשיח 32 גיגה מערכת הפעלה XP מקורי כונן DVD מובנה 4 כניסות USB מגיע עם שלט מקורי של המחשב כניסה למיקרופון כניסה לאוזניה ADSL מגיע עם תיק למחשב. כמה המחשב שווה בערך? תודה מתן

• 3 תגובות
    • 866 צפיות
  9. Started by anthonyparker,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר - OFFICE 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב מאוד 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WINDOWS 10 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין חנות ספציפית מועדפת 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/U…

• 1 תגובה
    • 866 צפיות
  10. Started by AAvihayD,

שלום, יש לי מחשב שהוא קצת ישן די מהיר אבל ישן ואני לא ממש מצליח להריץ משחקים כמו CS:GO וכאלה זאת אומרת מריץ אבל על הגדרות מאוד נמוכות ועל 30-40 FPS.. Geforce 9300 GE Pentium® Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHz 2.69 GHz Ram 2.00 GB אני רוצה להריץ את המשחקים האלה על הגדרות בינוניות ועם FPS של לפחות 70-80.. התקציב שלי הוא: כמה שצריך להשקיע בשביל מה שרשמתי פה^^

• 2 תגובות
    • 866 צפיות
  11. מה המצב אנשים.. אני אודה לכם אם תמליצו לי על מפרט מחשב בסכום הנ"ל (6500 לערך [פחות גם יכול להיות טוב חחח]) המתאים למשחקים. יש לציין כי המפרט צריך לכלול גם רמקולים (5.1+) איכותיים ; צורב DVD ; מסך שטוח (לא LCD) <-- כל אלו כמובן מלבד הדברים ההכרחיים שצריכים להמצא בכל מחשב אגב, אם קיים כזה דבר (למרות החיפושים לא מצאתי ..) - שיהיה לוח תומך DDR II [אגב, מה ההבדל למעשה בין DDR ל DDR2] בענין כרטיס המסך - על אף שהמחשב מיועד למשחקים, אני מעונין בכרטיס של 1000-1300 שח ולא מפלצת ב 2000 שח :-X (אלא אם יש לזה הצדקה..) תודה ענקית מראש לכל העוזרים. [נ.ב - יצויין שאני רוצה לקנות את המחשב מחר - 3.3.05 - על כן אני מבקש את המפרט העדכני והאופטימלי ביותר שאפשר למצוא בסכום שציינ…

• 8 תגובות
    • 866 צפיות
  12. שלום לכם, ברשותי לוח אם P67A-GD55(B3) של חברת MSI. ברצוני להרכיב על גביו מחשב חדש, בהוצאה של עד 3 אלף ש''ח, לא חובה לנצל את כל התקציב. כאשר לא דרוש ציוד היקפי כלל ולא דרושים כוננים קשיחים. לוח האם אינו ניתן להחלפה/שינוי כלשהו, ויש לעבוד איתו. אני מעוניין שהמחשב יהיה למשחקים, ועדיף 8GB זיכרון RAM. לנושא שקט וצריכת חשמל וכו' - עדיף שקט, אבל לא צריך להתאבד על הנושא. כרגע יש לי מסך שהרזולוציה שלו היא 1280X1024, אבל אני מתכנן רכישת מסך 21' בהמשך (לא להוסיף למפרט). לא מתוכנן שום OC. מעדיף שהחלקים יהיו מ KSP (העדפה אישית שלי, בהתאם למקום מגורים. לא מעוניין להתחיל להתעסק עם שליחויות בדואר וכו' במידה ותהיה לי תקלה). תודה רבה.

• 10 תגובות
    • 866 צפיות
  13. Started by Gully,

היי חברים המחשב כאמור לעיל יהיה מיועד בעיקר למשחקים וגם לסרטים. המחשב יתחבר לטלויזיית HD 720P (לא לכלול במפרט). בנוסף: 1. אני רוצה מעבד quad (אין העדפה לאינטל או AMD - מה שנותן תמורה טובה יותר) 2. אני רוצה הארדיסק 500GB 3. אני רוצה שהמחשב יהיה שקט יחסית 4. אין צורך במערכת הפעלה/ציוד היקפי 5. לא מתוכנן OC 6. אני צריך גם מדף-זז חדש למקלדת, אבל נראה לי שאת זה אני כבר אשאל בפורום של הום סנטר. תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 866 צפיות
  14. Started by ozhw,

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בבניית מפרט. המחשב הוא בעיקר ללימודים, כלומר שימוש שגרתי אינטנסיבי. שהכל ירוץ חלק ולא ארגיש שכבד למחשב להריץ המון חלונות ביחד (אקסל, וורד, אאטלוק וכו'). שימוש שני הוא בשביל סרטי HD. בגלל הסרטים ובגלל השימוש הממושך בקריאת טקסט (אני קורא המון טקסטים ללימודים על המסך) אני צריך מסך באיכות גבוהה, זה חלק חשוב. אם נשאר כסף אז שהוא יוכל להריץ משחקים חדשים, לא אכפת לי אם לא ברמה הכי טובה, מספיק שהם ירוצו. - לא מתוכנן OC - חשוב לי קירור של המעבד בעיקר. - צריך גם ציוד היקפי (עדיף מקלדת טובה.. אני רגיל למקלדת של יבמ Thinkpad R51). התקציב הוא: 3500-4000 שח כולל מסך. המון תודה, שבת שלום

• 10 תגובות
    • 866 צפיות
  15. Started by epichorus,

שלום לכולם, חבר שלי מעוניין לרכוש מחשב חדש למטרות גלישה, סרטי HD, עיבודי תמונה בפוטושופ, עריכת סרטי HD, גיימינג קל לבקשתו הרכבתי לו מחשב בחנות RSM אשמח לקבל חוות דעת על המפרט שהורכב והצעות לשיפור. אם אפשר להוזיל בכ- 500 ש"ח מבלי לפגוע יותר מדי בביצועים נשמח לשמוע על רעיונות. להלן המפרט: Intel Core i5 760 Socket 1156 8MB 95W 2.8Ghz Tray, יחידות 1 ₪762 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2010 Gigabyte GA-H55M-USB3 H55 CHIPSET, יחידות 1 ₪607 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1507 G.Skill Sniper 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz CL9 F3-12800CL9D-8GBSR1, יחידות 1 ₪363 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=3248 Samsung SpinPoint F4 EcoGreen 32MB 2TB Sata HD20…

• 9 תגובות
    • 866 צפיות
  16. אדובי אפטר אפקטס, פרמייר, פוטושופ ואילוסטרייטור: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Ivy Bridge Core i7 3770 Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1466 קירור למעבד: Intel Original 1155 ליבת נחושת - עד 95W כמות: 1 - מחיר: ₪40 לוח אם: Gigabyte GA-Z77X-D3H כמות: 1 - מחיר: ₪767 מארז: FRACTAL CORE 3000 + SEASONIC ECO 500W - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪550 קירור למארז: Fractal Design 120MM כמות: 1 - מחיר: ₪53 זיכרון: Kingston 16GB KINGSTON KIT(8Gx2) Hyper-X RED XMP כמות: 1 - מחיר: ₪547 קשיח למחשב שולחני: SAMSUNG SSD 830 128GB 2.5 - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪525 כרטיס מסך: Gigabyte GTX650 2GB GDDR5 P…

• 4 תגובות
    • 866 צפיות
  17. המפרט הבא אמור לעלות לי 2500 בזיג זאג בלי הרכבה: AMD Venice 939 3000+ gigabyte k8n51gmf(6100 O/B) floppy WD 80GB SATA Compucase 6a19 liteon CD-RW Twinmos 512 MB 400Mhz ובאייבורי רכיבים באותה רמה(אולי לא בדיוק אותה חברה) אמורים לעלות איזה 400-300 פחות כולל הרכבה למה זה ככה לעזאזל? ולמה אומרים לי לא לקנות משם אם זה כזה זול? בעעע ???

• 7 תגובות
    • 866 צפיות
  18. שלום פירמטתי מחשב ישן של VAIO היום ממש ישן ניראה לי שנת 2003 בערך מדגם VGN FS 115M ועכשיו מקשי ה FN לא עובדים וגם שני מקשי S1 ו S2 (קיצורי דרך) וגם המחשב לא מזוהה בתור "מחשב של VAIO" טגם לא מצליח לעשות BIOS UPDATE כי הוא רושם "CANNOT READ HE SYSTEM INFORMAION" חיפשתי בגוגל ולא מצאתי כלום אז אנ י צריך את הדריבר \ תוכנה שתעשה אותו מחשב של VAIO ושיעבדו לי המקשים. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 866 צפיות
  19. המחשב שלי חוגג 5 והגיע הזמן לשדרג. חשבתי שאולי כדאי לקנות מחשב נייד ולא נייח כדי לקבל את היתרונות שלו: תופס פחות מקום, מייצר פחות חום, נייד ,לא מצריך UPS, צורך פחות חשמל - מה שאני יכול לחשוב כרגע. >>> השאלה, האם מחשב נייד יכול להיות סוס עבודה כמו מחשב נייח? כלומר לעבוד הרבה שעות ביום מתוכן כמה שעות באופן אינטנסיבי כל זאת בצורה יציבה וללא פגיעה ברכיבים . השימושים שלי: פיתוח (בעיקר WEB), פוטושופ קבצי RAW, עריכה בסיסית של וידאו וקידוד וידאו וכל שימושי ה-WEB. * לא משחקים * החסרונות שאני רואה: מחיר יותר יקר לאותה עוצמה, אין מקום ל-STORAGE רציני. התקציב ~6000 למרות שאני לא מבקש מפרט עדיין, רק עזרה להחליט בין נייד לנייח. תודה

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  20. Started by שועל האש,

יצא כפול למחוק

21. Started by ytoledano,

אני מחפש לקנות מחשב נייד בכ 4500-5000. בעיקרון אני מעדיף בארץ אבל אני מבין שיש עכשיו דגמים חדשים עם Haswell שמאוד משפר את חיי הסוללה ואם בשביל זה חייבים לקנות בארה"ב - אני אקנה. בארץ, אני מעדיף לקנות בKSP. הנה הנקודות מהסטיקי, השארתי מה שרלוונטי: שימוש: תכנות/סטודנט, לפחות 4 ג'יגה RAM מסך: 13-14 אינץ' רזולוציה 1600 על 900 עד FHD. * משקל רצוי? חשוב שיהיה קל, אבל לא בהיסחפות * סוללה: 5-6 שעות * דיסק: SSD 120 ג'יגה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, אלא אם זה מייקר משמעותית * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? גמיש תודה

• 0 תגובות
    • 865 צפיות
  22. שלום יש לי מחשב asus g75vx מעבד i7 זיכרון 8 gb כרטיס מסך 670m gtx כונן קשיח טרה עם 5400 מהירות . השאלה שלי היא - בכמה אסאסדי ישפר לי את ביצועי המחשב במשחקים ובכללי ?

• 3 תגובות
    • 865 צפיות
  23. Started by רותם דן,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אני יודע שזו אולי השאלה הכי חשובה אבל אני לא יודע לומר מה התקציב בדיוק. למען האמת אני רוצה לשאול כמה יעלה המחשב שאני רוצה ולפי זה אדע איך אני ממשיך. מכיוון שאני לא יכול להשקיע כרגע בטכנולוגיה הכי עדכנית, הייתי רוצה לשאול כמה יעלה לי לבנות מחשב שיריץ את The Witcher 3 ב- 1080p ו- 60FPS. אני יודע שזה משחק שהוא יחסית "כבד" גרפית אבל בכל זאת הוא כבר בן 5 שנים, ובכוונה ציינתי 1080 ולא 2K או 4K, כך שלפחות לפי ההיגיון שלי אני חושב שלא חייב מחשב מהטופ בשביל זה, תקנו אותי אם אני טועה. (ואני מניח, מן הסתם, שמחשב כזה יריץ באותה רמה, לפחות, גם את GTA V ואת SKYRIM, נכון?) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, ע…

• 5 תגובות
    • 865 צפיות
  24. רציתי לדעת מה דעתכם, אם אפשר לשפר לשנות האם המחיר נראה סביר, כמו כן החלקים מחנות מקומית ואני מעוניין לקבל גם מפרטים אחרים באותו תקציב. gigabyte k8nsultra 939 - 960nis AMD64 3200 -1220 nis אני צריך לברר על הליבה, עדיף newcastle נכון? ZALMAN CNPS7000B-Cu -210nis GeIL Value PC3200 400MHz DDR CAS 2.5; 512mbx2 - 889nis פלוס קירור לזכרונות WD 160Gb HDD SATA - 570nis floppy -45nis CD-ROM LG -97nis DVD RW NEC3500A -387nis ProLink PixelView GeForce 6800GT AGP 256MB DDR -2100nis MAG 786pf 17" -720nis RAIDMAX SCORPIO 868blue - כנראה שאני אחליף את הספק באחד של ANTEC סה"כ 7000 ש"ח מזומן

• 6 תגובות
    • 865 צפיות
  25. שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש את המחשב הנ'ל והדבר העיקרי שחשוב לי הוא איכות בנייה ונוחות שימוש,וכמובן חומרה מעודכנת יחיסית לטווח מחירים זה? מישהו יכול לתת לי חוות דעת על המחשב והאם הוא אמין ואיכותי,או להפך לתת לי המלצה על מחשב עד 3500 ש"ח?

• 1 תגובה
    • 865 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.