ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,384 דיונים בפורום זה
-
לשימוש -אינטרנט ,שירים, מעט סרטים ,איחסון תמונות שירים וקצת סרטים ---מפרט מעבד אינטל לא אוברקלוק,לא משחקים, יהיה מחובר למסך סמסונג 24" שניקנה לפני חצי שנה
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
-
-
אז ככה...המחשב הוא לבחורה בת 22 בתקציב 3000 שאוהבת לעיתים לשחק במשחקים איכותיים ולראות סרטים באיכות . לכן בניתי מפרט ורציתי חוות דעת לגביו כי מחר יש לה יומולדת וזה יעזור לי מאוד. תודה רבה - אם למישהו יש משהו להוסיף או משהו חסר במפרט אני אודה לו מאוד אם הוא יעזור. מעבד: AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Box קירור: ThermalTake Silent 1156 CLP0552 CPU Cooler I3 I5 לוח אם: Gigabyte MA785GT-UD3H AMD785G CHIPSET זיכרונות: Kingston 2GB DDR3 1333Mhz דיסק קשיח: WD 500GB 7200RPM 16MB IDE כרטיס מסך: GigaByte ATI Radeon 4670 1GB GDDR3 Zalman Cooling Retail כונן אופטי: צורב Samsung SHS222 x 22 IDE - Pata Black מארז: מארז ANTEC Two Hundred 200 Gaming ספק כוח: ThermalTake TR2 Q…
-
- 13 תגובות
- 853 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך אך לא במחיר של ירידה בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 אם הכרחי 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים / משחקי רשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בינתיים בעיקר BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין מסך כרגע -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 8 תגובות
- 853 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי ? 4000 כולל ציוד הקפי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב..הכי כבדים. COD הכי חדש GTA הכי חדש וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב בן 7 שנים. מעבד HP I5-3470 3.2GHz 4GB זיכרון כרטיס מסך ישן לא מצליח לזהות איזה דגם. מתלבט באם לשדרג או לקנות מחשב חדש לילד. כיום משחק פורטניט ( לא במחשב לא הצלחתי להתקן) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים(פורטניט, עבודה משרדית) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אולי מקלדת ועכבר גיימינג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המ…
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?- עריכת סרטים ומשחקים קלים [ SIMS לדוגמא] א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe Primire , after effects, photoshop 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.-לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת ה…
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
-
-
המחשב מיועד לעבודת תלת מימד ומגיע מארה"ב. הנה הלנובו: http://laptoping.com/lenovo-thinkpad-w500.html מגיע עם כרטיס מסך שך ATI שהאמת אין לי נסיון איתם אבל הנה REVIEW מעניין: http://www.3dprofessor.org/Reviews%20Folder%20Pages/V5700/V5700P1.htm וזה הDELL: http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/workstation_precision_m4400?c=us&cs=04&l=en&s=bsd מגיע עם FX770 של NVIDIA. העדפות\הארות\הערות יתקבלו בברכה. אגב, מישהו יודע לשים את ההבדלים בין שני הכרטיסי מסך?
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
-
-
היי אני צריך בבקשה המלצה לנייד חזק בתקציב של 5-6K , אני לא כל כך משחק משחקים ובעיקר השימוש יהיה ליום יום, אינטרנט סרטים וכ'ו . דבר נוסף שחשוב לציין שאני כן עובד עם תוכנות כמו 3ds max וכ'ו ככה שחשוב שיהיה הרבה זיכרון . 1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לגלישה צפייה בסרטים מיילים וכ'ו . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3ds max ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לצ…
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
-
-
בניתי את המפרט הבא ורציתי לדעת מה דעתכם: הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td]מעבדים - AMD Socket - AM4 YD260XBCAFBOX - AMD AMD RYZEN5 2600X (Gen2) - 6 Cores, 12 Threads - 3.6/4.2Ghz - 95w TDP - 12nm - BOX with Wraith Spire Fan... שלוש שנים אחריות - יבואן רשמי[/td] [td]כמות: 1 ₪921/903[/td] [/tr] [tr][td][/td] [td]לוחות אם - AMD Socket AM4 B450-AORUS-PRO - Gigabyte AM4 - B450 - 4x DDR4 - DVI - HDMI - PCIe x16 - PCIe x4 - 2x PCIe x1 - 2x M.2 - 6x SATA - RAID - CrossFire - USB Type-C 3.1 Gen 2 - USB 3.1 Gen 2 Type-A - 2x USB 3.1 Gen 1 - 4x USB 2.0 - 4x USB 3.1 Gen.…
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפשת מפרט למחשב לעבודה בתוכנות גרפיקה דו מימד. התקציב הוא 2000-2500 ש"ח. לפחות 4G זכרון, הארד דיסק גדול ומה עוד שאתם ממליצים... אין צורך במסך או במוצרים נלווים אחרים, רק הקופסא תודה, שירי.
-
- 10 תגובות
- 853 צפיות
-
-
ואני אפרט לפי הפורמט המומלץ 1. התקציב הוא עד 3000 ש"ח (עדיף ללא חריגות). אופן תשלום עדיף הוא תשלומים, וכמה שיותר. 2. מטרות המחשב הן עבודה משרדית (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים ברובם (כגון משחקי פלאש, משחקים קטנים להורדה מהאינטרנט וכו'), אך ייתכן שלעתים יהיה צורך להפעיל גם משחקים תלת מימדיים (וכאן אני חושב שמתאים כרטיס low-end כדוגמת fx5200, או כל אחד אחר שתמליצו עליו. onboard לא בא בחשבון). כמו כן ניגון סרטים. 3. ציוד הקפי נדרש: מקלדת ועכבר (עכבר אופטי, אין צורך באלחוטי), רמקולים ושאר הבסיסיים. אין צורך במסך. 4. עדיף צורב (רגיל), אם התקציב מאפשר זאת. אופציונלית, גם שיקרא תקליטורי DVD (אך אין צורך בצורב DVD). כרטיס קול onboard יספיק כאן. 5. אין העדפה לחלק או חברה כלשה…
-
- 6 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום, כבר זמן מה (קרוב ל3-4 חודשים) יש לי בעיה עם הבטריה. המחשב מראה שהוא מלא עד הסוף (87% משום מה), אך ברגע שאני מנתק את המטען המחשב מתכבה. וכשאני מנסה להדליק אותו בלי המטען אני לא מצליח. בתחילה כשקנינו את המחשב בטעות נשפך על המחשב קולה, אבל לא קרה שום דבר למחשב חוץ מהמקשים הדביקים, אך לאחר שהוצאתי את הבטריה אני רואה כתמים של קולה עם כל רוחב הבטריה (כמעט שנה אחרי הקנייה). יש הצעות? מישהו יודע מה הבעיה? ד"א הדגם של המחשב אם זה עוזר באופן כלשהו הוא ACER 5810TZ (מסדרת ה-time line)
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב לאחותי כאשר אני יקנה אותו בניו יורק. המחשב ישמש לתוכנות + אינטרנט. 1 מה דעתכם לגבי גודל מסך ? אחותי הולכת לקחת את המחשב הזה איתה אז ייעצתי לה לקחת 13.3" - מה אתם חושבים ? 2 לאיזה ניידים יש אחריות עולמית ? 3 חברה מסויימת ? 4 באיזה תקציב אפשר לקנות משהו טוב ? (בעיקרון יש לי תקציב די גדול אבל אני מחפש משהו טוב מינימלי ולא משהו ב-1200$) תודה.
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב בשבוע הקרוב כבר. אשמח לקבל כמה חוות דעת. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמ…
-
- 7 תגובות
- 853 צפיות
-
-
-
אהלן, אני מחפשת הצעות למפרט בשביל אבא. התקציב הוא כ-4000 ש"ח לא כי לא ניתן להוציא יותר אלא כי אני משערת ש-4000 ש"ח צריכים להספיק לצרכים כאן. ניתן בהחלט לחרוג קצת למעלה אם יש סיבה. התקציב לא צריך לכלול ציוד היקפי כלשהו. השימושים יהיו עבודות משרדיות סטנדרטיות ומשחקים. מדובר בעיקר במשחקי First Person Shooter מסגנון Call of Duty ו-Medal of honor לדורותיהם. קחו בחשבון התאמה לכל גרסא נוכחית או צפויה בקרוב של הז'אנר. אבא איש די צנוע, הוא משחק על מסך של 22" ברזולוציה של לא יותר מ-1600X900. אני לא צופה שהוא ירצה להחליף את המסך בקרוב או להעלות את הרזולוציה. אני כן רוצה שהוא יוכל לשחק בהגדרות גבוהות. אין חשיבות גדולה לשקט של המחשב ולא מתוכנן שום OC. אין צורך במערכת הפעלה. ככל …
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
-
-
Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB Tray כמות: 1 מחיר: ₪1008 קירור למעבד: Scythe KATANA 3 1156 / 1366 only כמות: 1 מחיר: ₪116 לוח אם: Gigabyte GA-H61M-S2V-B3 כמות: 1 מחיר: ₪316 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm כמות: 1 מחיר: ₪223 ספק כוח: FSP Aurum 650W Modular Gold 90 כמות: 1 מחיר: ₪661 זיכרון: Kingston 4GB DDR3 1333 כמות: 1 מחיר: ₪128 קשיח למחשב שולחני: בקניית מחשב חדש בלבד - Solidata 60GB SSD K8 280/270 כמות: 1 מחיר: ₪499 כרטיס מסך: Gigabyte GTX570 1280MB GDDR5 320-bit interface OC version - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪1523 כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black כמות: 1 מחיר: ₪100 תוכנות: Mi…
-
- 6 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום לכולם, אתחיל מזה שאומר שקראתי את הסטיקי לגביי רכישת לפטופ בארה"ב אבל הוא לא ענה לי על כל השאלות, אני מעוניין לקנות את ה - DELL Studio XPS 13 מ - BestBuy באתר שלהם ראיתי שהוא עולה נכון להיום 900$, אבל הבנתי מאנשים שדיברתי איתם שהמחיר הרשום באתר הוא רק עבור רכישה דרך האתר ולא מחיר עבור הגעה פיזית לחנות (שהוא גבוה יותר). 1) רציתי לדעת האם מה שאמרו לי נכון? הבנתי שבנוסף למחיר המוצהר יש גם מע"מ בארה"ב, אבל אני יודע שבארצות אחרות אתה מבקש, מהחנות ממנה רכשת, טופס זיכוי ממע"מ ובשדה התעופה אפשר לקבל החזר מע"מ. 2) האם בארה"ב בכלל ועל לפטופים בארה"ב בפרט זה תופס? 3) המע"מ שצריך לשלם במכס עם ההגעה לארץ, נגזר מאיזה מחיר? המחיר של הלפטופ בחשבונית הקנייה מארה"ב או המחיר של הלפטופ …
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
אהלן, מעוניין לשדרג את הכרטיס שלי והכונן היות ונדמה לי שזה מה שכרגע לוקח את המערכת שלי אחורה. תקציב - אז זהו, אני די מנותק מכמה הדברים האלה עולים היום ולכן אגיד שאני מחפש את המשתלם ביותר לפני קפיצת המחירים לHIGH-EXTREME END.... אבל אם הוא עולה 1000 או 1500 זה פחות משנה לי, מה שתגידו. משחקים - מה שהפיל את הפור היה cod advanced warfare שנראה משום מה כמו קויק 3... מערכת נוכחית intel i5-2500k 3.3ghz artic freezer 13 8 gb 64 bit windows 7 gtx 570 4gb antec neo eco 620 antec 600 asrock z68 pro3 1 tera samsung drive שאלה נוספת ולא קשורה - המעבד שלי רץ כרגע בstock clock שלו, יש לי סיבה כלשהי לעשות OC? הקירור והלוח אם אמורים לתמוך די בקלות. תודה רבה!! וגם - האם יש סיבה לחכות ל…
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לחוץ על לחסוך, חשוב שהמפרט יהיה טוב ומתאים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר פיתוח תוכנה, אך גם משחקים לא כבדים ושימושים ביתיים. אני בעיקר מתכנן לתכנת על המחשב, לכן חשוב לי מאוד שיהיה הרבה זכרון (לפחות 8 גיגה, אבל אם ההפרש לא גדול אז 16 יתקבל בברכה), ולפחות 1 טרה של הארד דיסק. בנוסף, חשוב לי שיהיה כרטיס מסך לא מצ'וקמק, כדי שיתמוך ב-OpenCL/CUDA בצורה טובה ויסחוב תכנות מאסיבי ל-GPU. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual S…
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
זה המחשב שיש לי כרגע Intel i5 750 @ 2.67 GigaByte P55-UD3L 2x 2G g skill ripjaws F3 CL7 2x 4G kingstone sapphire radeon 5770 hd scythe mugen 2 seasonic 620w bronze antec three hundred 256 GB SSD א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מומלץ לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות…
-
- 1 תגובה
- 853 צפיות
-
-
אם מסגרת התקציב לחוצה אשמח אם תציינו על מה לשים את הדגש ומה גמיש וניתן לשדרוג / הוספה בעתיד
-
- 12 תגובות
- 853 צפיות
-
-
מעוניין במפרט למחשב שישמש בעיקר לצפיה בסרטים (כולל HD) גלישה באינטרנט וקצת משחקים (פיפא וכאלה). המחשב יהיה בסלון בתוך ארונית בעומק 45 ס"מ רוחב 60 וגובה 50.(צריך להוסיף כבלים מאחור.) נושא הרעש לא כל כך חשוב כי ישב בארונית אבל חשוב נושא הקירור (לפעמים יעבוד 4-5 שעות כשהארונית סגורה עם איוורור מינימאלי ולאחר מכן יאוורר). אני לא רוצה לשלם הרבה אבל חשוב שהמחשב יתמוך בפורמטיהשידור השונים . לא צריך מקלדת וכאלה ןלא מסך. תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום, יש לי תקציב של 3.5K ועיקר השימוש במחשב הוא משחקים כבדים. חשבתי על המפרט הנ"ל: *אין צורך בדיסק קשיח ובצורב! Intel E4500 Abit IP35-E / Gigabyte GA-P35-DS3L (איזה מהם עדיף לצורכי OC לE4500?) G.Skill 2048 800MHZ CL5 Asus 8800GT 512MB HEC 6A19 Black (מארז) HEC 450W (ספק) איך המפרט? אשמח לחוות דעת לגביי איזה לוח אם לקחת, אם יש לכם אלטרנטיבות גם אשמח לשמוע.
-
- 12 תגובות
- 853 צפיות
-
-
היי, האם אופן התקנת מערכת הפעלה, בין אם מדובר ב-XP או ב-VISTA, על מחשב נייד דומה לאופן ההתקנה במחשב נייח, או שקיימים סיבוכים כלשהם שמצדיקים התקנת מערכת ההפעלה בחנות? אם אני יודע לבצע את הפעולה במחשב נייח, צריכה להיות לי בעיה כלשהי (דרייברים, למשל) במחשב נייד (INSPIRON לצורך העניין)? תודה.
-
- 4 תגובות
- 853 צפיות
-