ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
אני מתכנן לקנות מחשב ואני אשמח אם תעזרו לי 1.התקציב הוא 3000 בלי חריגות, עדיפות לנצל את כולו. 2. השימוש של המחשב הוא גיימינג, עבודות לבית ספר, סרטים ואינטרנט. ב. למשחקים כמו GTA IV עם עדיפות שירוצו על HIGH. עכשיו יש לי מסך חרא שאני עוד לא יודע את הרזולוציה כי הוא לא מחובר, אבל אני מתכנן בעתיד לקנות FULL HD אבל יש עוד זמן. 3. אין צורך בציוד היקפי. 6. רמת השקט שאני רוצה שיהיה 5/10 לא רועש מדי. 7. לא מתוכנן אובר קלוק. 8. אין צורך לכלול מערכת הפעלה אני יתקין לבד WINDOWS 7 אבל אני צריך שהם ירכיבו לי בחנות את המחשב, למה אני לא מסוגל להרכיב לבד. 9. העדפות שלי מחנויות KSP או IVORY הן הכי קרובות לבית שלי. 11. בנתיים לא מתוכנן שידרוג, בזמן הקרוב. 10. בקשות מיוחדות * מאר…
-
- 8 תגובות
- 874 צפיות
-
-
היי, מחפש המלצה ללפטופ 15 אינצ' שישמש בעיקר לצפייה בסדרות וסרטים בתוך הבית. משקל וזמן סוללה פחות קריטי. כך שהדגש הוא על מסך איכותי. שימוש משני הוא עבודה משרדית, מיילים ולעבודות בית ספר (כיתה ה'). הלפטופ לא מיועד למשחקים. הקנייה מתכוננת באילת בשבועייםשלושה הקרובים. תודה
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, יש בבעלותי מחשב נייד Dell Studio 1555 והייתי מעוניין לדעת איך אני יכול לשדרג לו את הכרטיס מסך, בעיקרון ניתן לקנות את המחשב מ-Dell או עם Intel 4500 GMA או עם כרטיס מסך של Readon. בזמנו (לפני חצי שנה), לא הייתי בטוח שאני אצטרך את הכרטיס מסך Readon ועכשיו מסתבר שאני כן צריך אותו, רציתי לדעת איך אני יכול לשדרג את הכרטיס מסך, אולי מישהו כאן יודע כמה זה אמור לעלות? איפה אני יכול לבצע דבר כזה? וכל מידע נוסף יתקבל בשמחה D: תודה רבה מראש ושבת שלום
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח +-, עם חריגה של כמה מאות שקלים, במידת הצורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיקר השימוש יהיה לצורכי עבודה (פיתוח, בדיקות אוטומטיות, בדיקות API). שימושים נוספים הם גלישה באינטרנט ומשחקים קלילים. לא מדובר במחשב לגיימרים! 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? רצוי מחשב שקט, אבל זה לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 0 תגובות
- 874 צפיות
-
-
היי כולם, אני משתמש במחשב הנייד בעיקר לכתיבה וקריאה. חשוב לי שיהיה מסוגל להריץ כמה אפליקציות במקביל ולנגן תכני מדיה בצורה חלקה תו"כ ביצוע פעולות אחרות. עד עכשיו עבדתי עם הAsus T100, ה2 ב-1 הקטן של אסוס. אני סה"כ די מרוצה ממנו, ואוהב את היכולת לעבוד איתו כטאבלט וכנייד. לאחרונה נסדק לו המסך והתחלתי לחשוב אם במקום להזמין דיג'יטייזר מebay - או ללכת למעבדה רשמית של אסוס בארץ - ולתקן אותו, אולי כדאי לי לקנות מחשב חדש עם מקלדת קצת יותר מרווחת שמאפשרת הקלדה יותר נוחה. התחלתי להסתכל על דגמים והT300Chi עונה לי על כל הדרישות, ממה שאני מצליח לראות - הוא נייד מאוד, בעל חיי סוללה טובים, מקלדת נוחה ומחיר יחסית סביר. אז ראשית כל, רציתי לשאול לדעתכם על המחש…
-
- 4 תגובות
- 874 צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב יחסית ישן שאני רוצה לשדרג. כרטיס מסך החלפתי לא מזמן וגם SSD אז אין לי צורך בהם. אני רק מחפש להחליף לוח אם, זכרון ומעבד. לא רוצה חלקים high-end אבל גם לא בינוניים. אני חושב שהתקציב שלי מספיק לחלוטין בשביל זה. לגבי ספק כוח - יש לי FSP AUROM שעובד כבר 6 שנים. הוא אמור להיות איכותי מאוד, האם כדאי להחליפו כהקדמת תרופה מכה על מנת שלא ימות ויקח איתו חלקים נוספים יקרים? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000-2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, קצת משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה תוכנות איור ומשחקים כמו קול אוף דיוטי החדש א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קול אוף דיוטי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר מסך בגודל 21 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
שלום חבר'ה יש למישהו המלצה ללטופ שישקול בסביבות הקילו. תודה, מקסים.
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1800 ש"ח ניתן לחרוג בעוד 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב שיהיה טוב לעבודה משרדית וחשוב שיריץ טוב את המשחק The sims 4 (המשחק היחיד שצריך). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפ…
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
- 1 follower
-
-
אני זקוק למפרט טכני למחשב נייד שיהיה טוב במשחקים אך גם יהיה נוח לעבודה בגרפיקה ובעבודות כתובות. עם חיבורים כגון: USB 2.0 PS 2 וכו'. תקציב: 6000 ש"ח גג. עם זיכרון רום נכבד.וגם שיראה טוב. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום ! הציעו לי לקנות lenovo 200 ב 2000 ש"ח. האם זה משתלם ? תודה מראש, ושבת שלום :]
-
- 8 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום רב. אני מתחיל לימודים לתואר בשבוע הבא, והחלטתי להשתדרג עם מחשב נייד. המחשב מיועד להיות כלבויניק(אופיס,סרטים,משחקים וכו'). משיטוט בפורום הבנתי שיש איזושהיא הקרבה בין ביצועים וניידות. אבל,מכיוון שאני רוצה להשתמש בו גם בבית החלטתי ללכת לכיוון הביצועים. מהי דעתכם האישית בנוגע למחשבים הבאים מבחינת:אמינות המותג,גימור המארז,נוחות השימוש וההבדלים במפרטים? אסוס: שם-דגם asus-U50VG מעבד Intel® CoreTM 2 Duo Processor T6600, 2.2GHz זכרון פנימי 4GB (2 x 2048 MB) DDR2 800MHz,Dual Channel Support, Up to 4GB מסך 15.6'' HD (1366x768) LED backlight, Asus Splendid Video Intelligent Technology,AI Light Sensor embedded כונן קשיח 320GB (SATA) 5400rpm כרטיס מסך NVIDIA® GeF…
-
- 4 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לשימושים קלים, ללא מערכת הפעלה. התקציב די קשיח אז נא לחרוג רק אם יש מציאה של ממש . מטרות המחשב? גלישה, סרטים, אופיס * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? תמיד טוב, אבל לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI , (לא חובה)USB3 * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה * כונן אופטי? רצוי, לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה י…
-
- 6 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לשפר את המחשב שלי,המחשב נקנה השבוע (כאשר הכרטיס מסך נקנה כבר לפני חודשיים ). השימושים הם ALL AROUND, משחקים צפייה בתכן HD ואנימציה (MAYA). מעבד: Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB קירור: Zalman CNPS8000 לוח אם GIGABYTE X38-DQ6 s775 C2Q 1333Mhz, Intel X38, DDR2 1066, 2xPCI-E זכרונות DDR II 800Mhz 2x1GB OCZ Reaper HPC Edition כפול 2 סה"כ 4 GB כרטיס מסך ASUS 8800GTS 640MB GDDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E כרטיס קול Creative Audigy SE 7.1 (PCI) דיסקים קשיחים Western Digital 80GB 7200RPM, 8MB, SATA מערכת הפעלה בלבד 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II שלוש חתיכות סה"כ 1.5 טרה צורב Optiarc AD-7173S DVD±RW x18, DL x8 Labelflash Black Sata רשת D-Lin…
-
- 11 תגובות
- 874 צפיות
-
-
מחשב נייד Toshiba Satellite A500-138 מפרט טכני: מעבד: Intel Core 2 Duo T6500 2.1GHz, 800MHz 2MG מערכת הפעלה: Windows Vista Home Premium 32-bit/64-bit מסך: Toshiba TruBrite® HD TFT High Brightness display with 16 : 9 aspect ratio ´´16 display רזולוציה: 1366x768 16.7 מיליון צבעים זיכרון: 4GB DDR2 800MHz דיסק קשיח: 400GB 5400rpm כרטיס מסך:ATI HD 4650 (ATI M96) 1GB כונן: DVD super multi תקשורת אלחוטית: Wireless LAN (802.11B/G/Draft-N), Bluetooth 2.1 מידות: W x L x H : 384mm x 259mm x 36.5mm (front) / 41mm (rear) משקל: 2.76Kg חיבורים ויציאות: DC-in יציאה למסך חיצוני RJ-45 כניסה למיקרופון חיצוני יציאה לאוזניות S/PDIF (אופטי) בשיתוף עם מחבר האוזניות קריאת כרטיסי זיכרון 5-in-1 …
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות חלקים ספציפים למחשב, כל שאר החלקים הלא כלולים במפרט יש לי אותם ואני לא צריך לקנות חדשים. אני רוצה לקבל חוות דעת על המפרט מכיוון שאני שואף למפרט גיימינג. מעבד Intel Core 2 Quad Q8300 BOX 715 ₪ כמות :1 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5498 לוח אם Gigabyte GA-EP45-UD3L 465 ₪ כמות :1 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3108 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD 5770 1024MB 815 ₪ כמות :1 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4459 ספק כוח Chieftec Turbo Modular 600W & Cable Management 416 ₪ כמות :1 http://www.skypc.co.il/pl_product~CFT-600-14C~24~0.htm מארז Antec 300 300 ₪ כמות :1 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2718&a…
-
- 6 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מרכז רכישה מרוכזת של לפטופים לקורס קצינים (קרביים), אך אני לא סגור על המפרט או מה כדאי... אינני חזק בחומרה, כך שאינני יודע לבחור אותה. הדרישה היא למחשב ממוצע ,בעל מסך גדול מ-10.1 אך לא חייב להיות גם 15.4, כרטיס כרטיס ממוצע (לא בשביל גיימרים), שיעבוד חלק עם תוכנות אופיס למיניהן וגלישה באינטרנט, הארדיסק לא בשמיים, ועדיפות לאחריות ל-3 שנים. התקציב הוא בין 1000 ל-2000 ש"ח (עדיף משהו באמצע ומטה). אני אומר שוב, אני רוצה להגיע למפרט או מחשב של חברה זו או אחרת שהמפרט המובנה כבר עונה על הקריטריונים, לא לרכוש אחד כזה, ובשביל זה אני זקוק לעזרתכם. מודה לכם מאוד!
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
אז כמו שרשום אני צריך מפרט בסביבות ה 2500 שקל, רק דבר אחד אני קונה אותו בחנות, ככה שכמו שאני יודע בחנויות אין כמעט AMD לכן שיהיה מפרט עם Pentium. אני צריך שירכיבו לי וגם יתקינו וינדוס. אז ככה המחשב למטרות הבאות: עבודה ב office משחקי פלאש שונים באינטרנט איסיקיו שירים אינטרנט כמה הערות: אני לא צריך שום ציוד היקפי רק את המחשב עצמו. המארז לא צריך להיות מי יודע מה יקר, הכי פשוט. דיסק קשיח 40G לא חושב שצריך יותר. שיהיה צורב במקום סידירום כרטיס מסך כמו שאמרתי לא צריך משהו מי יודע מה. להשוואה, המחשב שלי הנוכחי זה P4 2.4 כרטיס מסך Gforce 4 זיכרון 256ddr ודיסק קשיח 40G. ובמחשב הזה רצים דברים יותר כבדים משירוצו במחשב החדש. תודה רבה.
-
- 7 תגובות
- 874 צפיות
-
-
רציתי לקנות מחשב חדש אבל החלטתי שזה לא זמן מתאים מכל מיני סיבות אז יש לי שאלה על המחשב הישן מאוד שלי, אם אני "אשדרג" לכרטיס מסך 9600GT ויוסיף 2 ג'יגה DDR 1 400MHZ, המחשב באמת ישתדרג או שבגלל המעבד / לוח אם ההשקעה לא תעזור ביכלל? ואם הספק יחזיק את ה 9600GT? כמובן שאני לא מתכוון להפעיל ביכלל את BF3... זה בשביל משחקים קטנים כמו פיפא וכמה משחקי רשת כמו DRAGON NEST, MICROVOLTS, COUNTER STRIKE GO המפרט שלי עכשיו הוא P4 3.2GHZ (ליבה אחת כמובן) כ.מסך 6600GT 128MB 1GB DDR1 400MHZ לוח אם ASUS P5GD1 ספק RAIDMAX 420W תודה
-
- 9 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד די ישן (Core 2) של לנובו ששבק חיים, הוא לא עולה אחרי הספלאש סקרין של הביוס ולא מגיע לPOST. נראה כמו בעיית חומרה, ניסיתי לאפס את הביוס וזה לא עזר. איפה באיזור המרכז יש מעבדה אמינה ואיכותית שמתקנת לנובו? תודה, זיו
-
ה-T42 הישן נשבר (פיזית) והוחלף כבר בחדש כי הגיע הזמן, אבל נשארו הרבה חלקי חילוף במצב תקין לגמרי. למי אפשר למכור? בטוח שיש טכנאים/מעבדות שיש להם שימוש לחלפים.
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
1. תקציב - מקסימום 5000 ש"ח 2.מטרות - משחקים כבדים (אם אפשר שיהיה ניתן לשחק במשחקים חדשים שיוצאים בשנתיים שלוש הקרובים) ואינטרנט 3. ציוד הקפי - אין צורך בציוד היקפי. 4. ציוד שלא צריך - יש לי צורב DVD ישן בן 5, האם ניתן להשתמש בו או שעדיף לרכוש חדש? 5. עדיפות לחברה - בכרטיסי מסך nvidia, בשאר הרכיבים אני אוהב את gigabyte אבל אפשר גם חברות אחרות. 6.חשיבות קירור ועיצוב - הקירור חשוב. אין חשיבות לעיצוב. 7.מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה - אין צורך. אם העלות של ההרכבה היא זניחה אז זה יהיה נחמד. 8.האם יש צרכים מיוחדים כלשהם - לא 9. האם חשוב שקט -חשוב מאד, מעוניין במחשב שקט 10. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות וב…
-
- 10 תגובות
- 874 צפיות
-
-
ללא oc ללא משחקים ללא תוכנות,רק אינטרנט וסרטונים,חשוב שיהיה אפשר לחבר אותו לטלוויזיה כולל ציוד היקפי ומסך זול.
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
מבקש את הצעותיכם למפרט בתקציב של עד 5000 ש"ח כולל ציוד היקפי (מקלדת ועכבר אלחוטיים ורצוי מאוד גם שלט IR) ולא כולל מסך. המחשב ישמש לכל מגוון היישומים. כלומר סרטים (כולל FHD), משחקים (כבדים יותר וכבדים פחות), סימולציות הנדסיות ב-MATLAB ופה ושם גם עריכת וידאו חובבנית. מבחינת חשיבות: 1) מחיר כמובן 2) שקט (מיועד לעבוד בחדר שינה) 3) יכולת עיבוד 4) כרטיס מסך (יחובר לטלויזיה ''42 FHD) 5) כרטיס וידאו 6) שלט IR 7) מארז HTPC (רצוי אך ממש לא הכרחי) 8) תמיכה ב-Wifi (בנוסף לחיבור RJ-45 סטנדרטי) הערות: 1) כרגע לא מתוכנן OC פשוט כי אין לי מושג וחצי מושג איך לעשות את זה. 2) יש לי HD חיצוני 500M של MAXTOR בחיבור USB2 ואחד נוסף של 200M של WD (לא יודע איזה דגם...) בחיבור IDE שאני מתכנן להמשי…
-
- 8 תגובות
- 874 צפיות
-
-
איך ביצועי כרטיס מסך זה ? מה המקביל שלו (פחות או יותר) ב-nvidea וב-ati ?
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-