עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. כנראה שמחר אני יקנה אותו , רציתי לדעת אם יש הסתייגויות ? מחשב נייד Compaq CQ61-320EJ, מעבד Intel Core 2 Duo T6600, זיכרון פנימי 3GB ודיסק קשיח 320GB. מפרט טכני: מעבד: 2.2GHz Intel® Core™2 Duo T6600 זיכרון: 3GB דיסק קשיח: 320GB 5400RPM מסך: High Definition Brightview "15.6 כרטיס מסך: Intel GMA 4500MHD זיכרון גרפי: עד 1309MB תקשורת אלחוטית: 802.11 b/g כונן אופטי:Lightscribe DVD Writer ‏ ליצירת תוויות לתקליטורים מערכת הפעלה: 64bit Windows 7 Home Premium אנגלית / עברית משקל: 2.68 ק"ג תכונות נוספות: מצלמת אינטרנט מובנית קורא 5 פורמטים שונים של כרטיסי זכרון יציאת: HDMI מקלדת בגודל מלא עם לוח מקשים מספרי משולב אחריות: אחריות לשנה ע"י HP המחיר בערך 3200 בשבוע הזה…

• 0 תגובות
    • 753 צפיות
  2. Started by aarrek,

שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב חזק מאוד בעל נפחים גדולים וזיכרון רב , אומנם המחשב לא מיועד למשחקים אבל מותקנות עליו המון תוכנות ונאגרים בו קבצים רבים וחלקם בעלי נפח רב. קיימת חשיבות רבה למהירות ולכן חשבתי על ניצול מלא של זיכרון + מעבד חזק -אולי 64 ביט. קירור טוב + 8 GB RAM , לגבי נפח HD - חשבתי על נפח כולל של 2 טרה אולי אפילו לעשות RAID בין 2 דיסקים. אין כוונה לבצע OC ,אילו מגבלות (תוכנות והתקנות ) במידה ותותקן מערכת עם 64 ביט ? הכוונה לחלונות7 עיסקי שירכש לאחר מכן (לא כלול במגבלת המחיר). כמובן חשוב שיהיה מארז גדול ולוח עם הרבה יציאות USB . אין צורך בציוד היקפי. לגבי מסך - מסך של כ- 22 " איכותי וטוב. תודה מראש

• 32 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. שלום כולם! פעם ראשונה שאני כותב בפורום הזה... ואני מקווה שאכתוב לאורך זמן, אחרת, שרפתי את המחשב מהר מדי! אני מעוניין לרכוש מחשב ב4000 ללא ציוד היקפי. רק אומר בקצרה שהמחשב מיועד לצרכי עבודה: עריכה גרפית ועבודה משרדית ובין היתר סרטים ומעט משחקים. עלה הרעיון אולי כרגע בכלל לא לרכוש כרטיס מסך ורק עוד שנה (כי עד אז הוא באמת יהיה נטו לעבודה) הוצע לי המפרט הנ"ל בפורום "מפרטי מחשב": AMD Phenom 2 X4 925 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray, יחידות 1 ₪744 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1370 Gigabyte MA785GM-US2H AMD785G CHIPSET, יחידות 1 ₪480 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1294 A-DATA 4GB Kit CL4 DDR2 800Mhz vitesta, יחידות 1 ₪457 http://www.rsm.co.il/product.aspx?pr…

4. Started by noamkromfeld,

מעבד intel e7500 core 2dou לוח asus P-Q-PL+ 6 USB CHIP INTEL דיסק קשיח w.d 500 g sata2 זכרון 2g קינגסטון מארז atx 500 המחשב מיועד לכרגע לשימושיים ביתיים בסיסיים שבהמשך אפשרות לשדרוג ל מחשב למשחקים ליללד מתבגר העלות 1900 ש"ח דעתכם תודה

• 3 תגובות
    • 454 צפיות
  5. Started by LockOn,

היי, חבר ביקש ממני להביא לו מפרט טוב למחשב.. 2500 ש"ח 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים קלים, עבודה משרדים, סרטים קלים וגלישה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. הכל 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? כ"מ. אני מוכר לו את ה7600 GT הישן שלי 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 6 בערך.. שלא יהיה טרקטור... 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבת מחשב 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איז…

• 2 תגובות
    • 503 צפיות
  6. Started by MOX,

מה עדיף? מעבד AMD ATHLON IIX4 620 2.66GHZ AM3 לוח אם GIGABYTE MA-770-UD3 זיכרון 4GB DDR II כרטיס מסך HD4870 1GB או מעבד intel q8300 לוח אם GIGABYTE G41 זיכרון 4GB DDR II כרטיס מסך HD4870 1GB אני מאמין שהשני אבל אני רוצה רוצה להיות בטוח. ובמידה והשני יקר ב300 ש"ח הוא שווה תהפרש? תודה.

• 6 תגובות
    • 546 צפיות
  7. Started by rotman,

שלום , אני צריך סוללה מקורית של לנובו 4 או 6 תאים. איפה הכי טוב לקנות? אני מחיפה... תודה!

• 4 תגובות
    • 986 צפיות
  8. Started by PsyDream86,

יש לי מחשב נייד lenovo g550 מחקתי בלי כוונה את כונן השחזור שלי יש מצב להחזיר אותו במורה כלשהי?

• 1 תגובה
    • 793 צפיות
  9. יש לחבר שלי GIGABYTE w576v-86r4 ומותקן עליו ווינדוס 7 64BIT. הבעיה אצלו שתמיד באינטרנט האלחוטי כשהקליטה חלשה אז הוא תוקע לואת כל המחשב כל דקה או פחות לאיזה מאית שניה(הכל נתקע קול+מסך+עכבר), והוא לא יודע מה הבעיה. אם זה הכרטיס שלי דפוק או בעיה בווינדוס 7. למרות שניסיתי להוריד דריבריים מעודכנים מהאתר של אינטל וזה לא עזר. הכרטיס WIFI מחברת RALINK. מה יכולה להיות הבעיה? תודה מראש רן

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by dag,

שלום. זקוקה לייעוץ לגבי מפרט שקיבלתי. אני סטודנטית לאנימציה ועובדת על בעיקר על מאיה וגם פוטושופ. בנוסף אני קונה מסך מחשב - Dell 2209WA Phenom II x3 Tripple-Core 720 Socket AM3 2.8Ghz 45nm Tray 1 לוחות אם למעבדי ‏AMD‏ GIGABYTE כמות MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI 1 זכרונות‏ DDR III 1333Mhz כמות 2GB Kingston 2 כרטיסי מסך‏ Zotac כמות 9800GT Synergy 1GB GDDR3 DX10 DVI HDMI PCI-E 1 דיסקים קשיחים‏ Western Digital כמות 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II WD5001AALS 1 צורבים‏ Samsung כמות SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata 1 מאווררים וגופי קירור‏ Arctic Cooling כמות Freezer 64 Pro (754, 939, AM2, AM3) 1 מארזים‏ HEC כמות Compucas…

• 0 תגובות
    • 503 צפיות
  11. שלום לחברה שלי יש יומולדת בעוד כחודש, עלה בראשי רעיון לקנות לה נטבוק או לפטופ.חברה שלי אוהבת לגלוש הרבה, פייסבוק, מיילים וכו'. עד עכשיו לא התעניינתי בשוק הניידים בכלל, אז הידע שלי די מצומצם, אבל מקריאות באינטרנט הגעתי לדגם הזה הAsus Eee PC 1005HA N280 המחיר שלו די מתאים עבורי ונראה שבכללי זהו דגם טוב. אני סטודנט לכן התקציב שלי הוא כ 2000 במקרה מסוים תיתכן חריגה(אם תהיה אפשרות לתשלומים ) הייתי די סגור על הדגם הזה, אבל משיטוטים ברשת הבנתי שהנטבוקים הם מאוד חלשים ובעבודה עם כמה טאבים בדפדפן הם מתקשים לספק עבודה חלקה ובנוסף 10" זה מאוד קטן. האם 10" מספיק בשביל גלישה ואולי אופיס לפעמים? אני אשמח לחוות דעת על הAsus Eee PC 1005HA N280 או המלצה לדגם אחר תודה רבה

• 0 תגובות
    • 697 צפיות
  12. Started by yoni_nd,

שלום! מבקש מפרט למחשב ביתי בכ- 2000 ש"ח לשימושים הבאים: - שימושים משרדיים (אינטרנט, אופיס) - פוטושופ - עריכת קלטות וידאו ביתיות רוצה דיסק קשיח: 500GB-1000GB (ראיתי שבד"כ את ממליצים על 16MB, למה לא 32MB?) בקשות מיוחדות: מעבד 4 ליבות AMD ATHLON X4 620, זכרון GB 2 ,כרטיס מסך בנפרד מלוח אם, כרטיס טלויזיה (לצרכי עריכה). אין צורך בציוד היקפי (מסך, צרוב, מקלדת , עכבר). תודה רבה

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  13. היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד אשר השימוש העיקרי בו הוא עבודה (Visual Studio ותוכנות גרפיות נוספות), וחשוב לי שיהיה לו גם כרטיס מסך חזק כדי להריץ משחקים חדשים (לא שימוש עיקרי). המטרה שהמחשב יחזיק לי פרק זמן של 3 שנים בערך. מעוניין במחשב כמה שיותר דק וקל, כאשר גודל המסך הוא בין 13 ל15 (רוב הזמן הוא יחובר למסך רגיל). חשבתי ללכת על דיסק SSD, האם כדאי? איזה מחשבים ניידים כיום מגיעים איתו? מה הדעה שלכם על מחשבים ניידים של חברת Toshiba? והאם עד כדי כך שווה לחכות לגרסאות ניידים עם מעבדי i של אינטל? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 928 צפיות
  14. שלום לכם אני רוצה ליקנות את הרכיבים האלה ויש לי שאלה איך הם מישתלבים ביחד והרכבים מיועדים למחשב עבודה GIGABTE P55 US3L DDR3 i5 NVIDIA G220 1GB DDR3 1333 KINGSTOE אודה לעוזרים נועם

• 3 תגובות
    • 616 צפיות
  15. אהלן ושלום לכולם אני כרגע באוסטרליה, עם כוונה לחזור לארץ עוד כמה חודשים. כבר כמה שנים שאני לא בארץ ואין לי מושג מה גובה השוק שם בכל הנוגע למחשבים ניידים. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, בעיקר לעבודות בפוטושופ )עיבוד תמונה( מאיה )עיבוד ורינדור בתלת מימד, בעיקר ברזולוציות גבוהות. הייתי גם שמח למחשב נייד שאני אוכל לשחק בו )סטאר קראפט 2 כשיצא, למשל אני אצתרך כונן קשיח גדול וחשוב לי מאד פאנל מסך איכותי שיהיה קל לכיוונון וקליברציה. התקציב שלי הוא פחות או יותר 2000 דולר אוסטרלי ואני אקנה אחרי החגים )אמצע ינואר(. יש למישהו הצעות לדגמים מסויימים? יש משהו ששווה לחכות בשבילו?

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  16. שלום. ראשית, תקציב המחשב- ללא ציוד מקיף (עכבר, מקלדת ומסך) הוא בין 3.5 ל-4 אלף ש"ח. המפרט שאני זקוק לו הוא מפרט לגיימרים. לא מפרט טהור, אבל אני בהחלט מעוניין במחשב שיוכל להריץ לי את המשחקים החדשים בצורה נורמלית וטובה. מבחינת תכנות, אני לא מפתח ביותר מאקליפס (ג'אווה) או php. אפליקציות שהן די קלות יחסית. רמת השקט הדרושה: 7-8 לא מתוכנן לאובר-קלוק לגבי מערכת ההפעלה- אני עדיין לא יודע אם ארכוש ווינדוס7 או שפשוט אעשה מעבר לאובונטו. ההצעה הנוכחית, כולל הרכבה, היא מרשת cd-log באזה"ת פולג נתניה. סה"כ יש גם הנחה מסויימת מכיוון שמדובר בלקוח עסקי. חשוב לציין! מלבד המעבד והזכרון שהקציתי, אינני מומחה בשאר הדברים. בוודאי שלא לגבי ספקי הכוח, קירור וכיוב'. אשמח לשמוע דעות והצעות הנוגעות ל…

• 8 תגובות
    • 866 צפיות
  17. אני מחפש מחשב חזק שיתאים למשחקים וגם השימוש הוא למולטיטסקינג כגון סרטים , מוסיקה, אינטרנט ההתמקדות העיקרית פה מבחינתי מהירות שאלה : האם 8 ג'יגה זכרון יתן לי ניצול גבוהה של משאבים עם מעבד חזק ולוח אם מהיר ואם כן, אז ההתמקדות היא בזה. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 637 צפיות
  18. Started by naor82,

1. ,תקציב מקסימלי 3500 2.מטרות/שימושי המחשב:עבודה משרדית, תכני HD, משחקים תכנים שצריכים להיות במחשב: א)פרו 10 ב) visual studio ג)win 7 3. רמקולים עם sub, מקלדת ועכבר אלחויטם 4. רכיבים שלא צריכים במחשב מסך,צורב,כונך קשיח,כונן 1.44 5. כרגע חשבתי על המפרט הבא: מעבד :Q8500 QORE2DUO לוח אם : ASUS P5Q זכרון: OCZ PLTINUM 2*2GB ב.מסך: GIGABYTE GTZ 250 קירור: עדין לא ידוע וכמובן +עכבר +מקלדת +אל ספק +הרכבה +מארז ואז גילתי שאני חורג מן התקציב בכ: 1000 ש"ח 6. רמת השקט החשובה היא 5 7. הבנתי שאוברלוק זה אפשרות שדרוג המחשב בעתיד אז אני חושב שזה יחסית חשוב שאני אולי יוכל לשדרג את הכרטיס מסך אבל אם זה לא זה אז לא נראה לי שזה חשוב 8. אין צורך במערכת הפעלה אני ישיג כ…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by amma,

שלום, המחשב הנוכחי שלי די גוסס ואני שוקל להחליפו. השימושים המרכזיים שלי בו הם אינטרנט תכנות עריכת תמלילים וצפייה בסרטים (בד"כ על מסך חיצוני, לפעמים על מסך טלויזיה דרך vga) מאוד מצא חן בעיני המקבוק פרו ב1200$ ולמעשה אני רואה בו מחשב די מושלם (מה גם שכבר הרבה זמן אני מעוניין לנסות את המק או אס ואולי גם קצת לתכנת לאיי פון) הבעיה המרכזית שלו כמו שאני רואה את זה, זה אפל וההתעקשות הלא ברורה שלהם על הדיספליי פורט כלומר הם מסרבים לשים hdmi, משהו שכשקניתי את המחשב הנוכחי לפני שנתיים וחצי התקמצתי עליו ואני עד היום מתחרט. (וזה למה אני מתחבר עם כבל vga) לכן זהו פרט חשוב עבורי. מה שאני רוצה ממחשב: 1. מסך 13 או 14" עם תאורה אחורית (led backlit) לא מוכן לוותר על זה 2. יציאת hdmi 3. מקל…

• 6 תגובות
    • 872 צפיות
  20. Started by rooy,

שלום מחשפ מחשב נייד קטן (12.1"~) וקל (לכיוון הק"ג) עבור יישומי אופיס, פוטושופ, Autocad, Sketchup תקציב גמיש תודה !!! זה דחוף

• 2 תגובות
    • 633 צפיות
  21. היי חבריםם, כפי שרשמתי בכותרת אני מעוניינת במחשב וחשבתי להקים קבוצת רכישה למחשב. במידה והנכם מעונינים במחשב זה אשמח באם תכניסו את הפרטים באתר. http://pgroup.weebly.com/ חג שמח

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by levomerin,

מטרות המחשב - אינטרנט, צפייה בסרטים. גודל המסך - עדיפות ל-12''. משקל רצוי - לא משנה. זמן סוללה - מינימום 5 שעות. אין צורך ביציאות מיוחדות מלבד USB. אין צורך בבלוטות. גודל מינימלי של כונן קשיח - 80 GB. צורב DVD - רצוי, לא בעדיפות עליונה. לא נדרשת אחריות בינלאומית ואין עדיפות לחברה מסוימת. תודה, עומר.

• 0 תגובות
    • 546 צפיות
  23. מעבד: [..] AMD ATHLON II X4 620 AM3 (2.6GHz) - BOX ₪564 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA770T-UD3P ₪516 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL8 - RIPJAWS - F3-10666CL8D-4GBRM ₪577 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTS250 512MB GDDR3 DVI HDMI - RETAIL ₪587 מארז: [..] ANTEC TWO HUNDRED w/o PSU ₪258 ספק כוח: [..] SEASONIC 500W : SS-500ET ₪337 קרור למארז: [..] SCYTHE SLIP STREAM 120mm 1200rpm ₪41 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD322HJ ₪225 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0 מחיר סופי: ₪3105 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il למשחקים חדשים אני רוצה שהמחשב ישאר לי לכמה שנים טובות... אם…

• 7 תגובות
    • 782 צפיות
  24. שלום, להלן 2 מפרטים למחשב בתקציב שרשום למעלה אשמח לקבל חוות דעת. המחשב לצורכי משחקים, לצפייה בסרטים, לעבודות גרפיות (דו ותלת מימד) ומחשב "כל-בו" שיריץ הרבה תוכנות במקביל. לא מתוכנן OC. המחשב צריך להריץ באיכות גבוהה עם מסך 19' או 22' את המשחקים הכי חדשים. משתמש בתוכנות פלאש, פוטושופ ו cinema4d. השקט חשוב במידה 6 מ-1 עד 10. נכון לעכשיו עובד עם מסך 19' ברזולוציה 1280x1024 אבל מתוכנן שידרוג למסך 22'. מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪951 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Gigabyte GA-P55-US3L ₪603 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950201 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪262 כמות:1 http://www.skypc.co.il/produ…

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  25. אהלן עוד מעט אני טס לחו"ל ואני צריך נטבוק קטן וחסכוני שישרת אותי להיות בקשר עם המשפחה וחברים וכמובן גלישה באינטרנט וראיית סרטים מדי פעם. וגם חשוב הזמן סוללה שיהיה כמה שיותר ארוך אם זה אפשרי. אז אני חשבתי על HP Mini 311 ASUS Eee PC 1005HA-P (Seashell) Toshiba mini NB205-N330BL שכל אחד עולה פחות מ400 דולר באיביי חוץ מהטושיבה שעוד קצת יותר. מה אתם מציעים? תודה רבה מראש לעוזרים, אלכס.

• 0 תגובות
    • 619 צפיות

דיונים חדשים בפורומים