ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
אני בחיפוש אחרי מחשב חדש כבר כמה זמן ואוסף המושגים מבלבל אותי מאוד, אשמח לקצת הכוונה * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14, עדיף מאט * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רצוי כמה שיותר, 5 שעות מינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? רצוי! * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) רצוי מראה אסתטי…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני סטודנטית לעיצוב גרפי ומחפשת מחשב גם לזמן הלימודים אבל שאיפה גם לאחר כך. אשמח לדעת על מה אני צריכה להסתכל מבחינת המפרט של המחשב ( כרטיס גרפי רזולוצית מסך גודל מעבד זיכרון ועוד) ומה הנתונים המומלצים. משתמשת בתוכנות אילוסטריטור אינדיזיין פוטושופ ואפטר אפקט ללא צורך באופיס. חשוב לי שיהיה מסך טאץ' לעבודה עם עט גרפי ומשקל יחסית נמוך. חייבת לציין שאני פחות מבינה בחשבים ועוד לא גיבשתי עמדה לגבי IOS או PC אבל רגילה להשתמש ב PC עד עכשיו. תודה מראש :)
-
- 0 תגובות
- 716 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מחשב מספיק טוב שיחזיק לי את כל תוכנות אדובי וגם תוכנית אוטוקאד. אני סטודנטית אז כמובן שהמחיר מאוד חשוב, מעדיפה משהו בתקציב יותר נמוך אבל כן מחשב שילווה אותי כמה שנים. תוהה האם שווה להשקיע ב-Mac בגלל שיש לי iPad שעליו אני מציירת ורוצה להעביר את הסרטוטים מהמחשב בצורה מהירה ואם כן איזה Mac הפרו או האייר?
-
- 2 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום אני סטודנטית, מחפשת מחשב נייד למטרת לימודים+בידור. התקציב שלי הוא בסביבות 3500-4500 ש"ח אני מעדיפה מסך 15.4 לא מבריק, שיהיה מהיר ונוח מבחינת הפעלה והקלדה, עדיף שמערכת ההפעלה תהיה XP ולא ויסטה. אשמח אם תעזרו לי
-
- 1 תגובה
- 520 צפיות
-
-
שלום שמי נעמה ואני מחפשת מחשב נייד ללימודים. אני מתחילה ללמוד תעשייה וניהול לכן יהיה שימוש לרוב באופיס ובעוד תוכנות שרטוט של אוטוקאד. תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני מחפשת מחשב בגודל של 11.6 עד 12 אינץ לצורך אינטרנט סרטים באיכות רגילה ובעיקר עבודה מול אופיס ולכן אני רוצה מקלדת כמה שיותר נוחה! זה חשוב שמתי לב שיש ניידים להם יש מקלדת עם מקשים קטנים ולא נוחים וזה פקטור שצריך לקחת בחשבון אני מוכנה להשקיע עד 2500 עדיף פחות דוגמאות מקשים גדולים: http://img.zap.co.il/pics/3/2/5/9/34329523c.gif מקשים קטנים: http://img.zap.co.il/pics/5/2/6/8/33028625c.gif בבקשה עזרה
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 723 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה! מחפשת מחשב נייד עבור אמא שלי, ולכן חשוב לי שיהיה נוח לשימוש (מקלדת, מסך, חיבורים וכו'). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר, אם מאוד משתלם. כמה מאות בודדות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי. בעיקר עבור אינטרנט, אופיס ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השק…
-
- 0 תגובות
- 854 צפיות
-
-
הי, אני מחפשת מחשב נייד מספיק חזק ומהיר לעבודה עם תוכנות גרפיקה- בעיקר פוטושופ.. ממש חשוב לי המשקל- עד 2 ק"ג...(למרות שאני מוכנה להתפשר על עוד חצי ק"ג) לגבי המסך- מינימום 13 אינץ' ושמאפשר עבודה בחוץ ללא השתקפויות של מקורות אור למיניהם... וזהו בגדול...(כמובן עדיף שלא יתחמם מהר ושזמן הסוללה יהיה ארוך...) יש המלצות?
-
- 3 תגובות
- 564 צפיות
-
-
האם אפשר לעבוד עם מחשב נייד או שעדיף נייח? מה מומלץ בנתונים הבאים: מעבד, זיכרון RAM, מהירות מעבד, מהירות כונן קשיח. תודה!!!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אשמח מאוד אם תוכלו להמליץ לי על מחשב נייד בתקציב של עד 6000 ש"ח (כמובן עדיף פחות אם אפשר), במשקל קל (2 קילו ומטה), ומאוד מאוד חזק. אורך החיים של הבטרייה פחות חשוב לי, יותר חשוב שהוא יהיה מאוד חזק כדי לאפשר עבודה על המון חלונות במקביל, ועם יכולות גרפיות שיאפשרו עבודה על פוטושופ ואילוסטרייטור מדי פעם. מישהו מכיר? יודע? תודה מראש, אורית. [br]פורסם בתאריך: 9.06.2010 בשעה 10:06:44 ראיתי עכשיו את השאלון של חוקי הפורום, אז:* מטרות המחשב? בעיקר עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), אבל עבודה על המון חלונות במקביל - הרבה מחשבים לא ממש מסוגלים לעמוד להתמודד עם זה טוב. מעבר לזה מעט עריכה גרפית בדו-מימד (פוטושופ, אילוסטרייטור) ומעט מאוד צפיה בסרטים. * גודל המסך? לא מאוד חשוב, יו…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו - AVID. ללימודים ופרנסה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 7 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שכמעט נפלתי לקנייה של מחשב נייד של מאק ב14 אלף החלטתי לנסות מחשבים ניידים אחרים. התקציב המקסימלי הוא 8 אלף +- , אבל מוכנה להשקיע כדי שיהיה מספיק טוב ושיחזיק מעמד עם התוכנות הכבדות של עריכה גרפית , כרגע לא מתעסקת באופן מקצועי, רק בתחילת הדרך (חובבני כרגע). אתעסק בעיצוב של תמונות וביצירת סרטונים של טיולים. אני מתעסקת המון בצילום, אצטרך הרבה מאוד מקום אחסון ושהמחשב לא יתמוטט אחרי 20 אלף תמונות וסרטונים. מתכננת לקנות בחודשיים הקרובים. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד אפשר לחסוך ב) במידת הצורך . עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמ…
-
- 67 תגובות
- 16.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם! אחותי מחפשת מחשב חזק למטרת עריכה ועיצוב. היא חייבת מחשב נייד ולא נייח, זאת הסיבה שפרסמתי בפורום הזה. הדרישות שלה הן כאלה: מעבד חזק, I7 הארדיסק גדול - 500 ג'יגה ומעלה כרטיס מסך חזק עם אפשרות ל open GL זיכרון 4 ג'יגה ומעלה מבחינת גודל המסך - 15.4 ומעלה משקל - לא חובה שיהיה קל מאחר והוא לא למטרת ניוד כל כך התוכנות שהיא תשתמש בעיקר הן - after effects, premiere, flash, illustrator, Photoshop וכמובן אופיס ואינטרנט ומוזיקה. אני אשמח לקבל הצעה למחשב שיתאים לה. התקציב כרגע לא מוגבל מאחר והיא לא יודעת כמה צריך להשקיע על מנת לקבל מחשב אשר יעמוד בדרישותיה. כמובן שכדאי שהמחשב יהיה עם אחריות רחבה אם אפשר. המון תודה לעוזרים, מורן.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מחפשת להחליף את המחשב הנייד שלי, אני משתמשת בו כל יום כל היום לצורכי עבודה, גם בנסיעות וסתם בעבודה מבית קפה. עד כה יש שני דגמים שקוסמים לי: Lenovo ThinkPad T430s 2356-LNG ו- Toshiba Portege R930-18W הפרמטרים שחשובים לי הם עמידות, ביצועים ממש טובים (אני מסתכלת רק על דגמים עם SSD), נוחות נשיאה. הפרמטרים שפחות חשובים לי הם עיצוב ואיכויות גראפיות. אשמח לחוות דעתכם על הדגמים האלו או כל המלצה אחרת!
-
- 6 תגובות
- 846 צפיות
-
-
מחפשת מחשב נייד מסך בגודל 15 אינץ', לא מיועד לשימוש של משחקים כבדים. מיועד לצפייה בסרטים בעיקר, אינטרנט, וורד . התקציב עד 4000 אבל אני מניחה שאפשר להשיג גם בפחות.. הכי חשוב זה שיהיה מחשב אמין, שלא יתקע. HDMI יכול להיות נחמד.. אם למישהו יש המלצה על מחשב כזה אני אשמח לשמוע, תודה! מבחינת זיכרון לפחות סביבות ה160 ג'יגה.. תודה!
-
- 4 תגובות
- 612 צפיות
-
-
היי חברים מחפשת מחשב נייד ללימוד עיצוב גרפי פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור מחשב שישא את התוכנות בכיף ולא בקושי (בעתיד ארצה לשדרג למחשב חזק יותר ) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…
-
- 14 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
המחשב הנייח אצלנו בבית הפך באופן לא רשמי למחשב הבלעדי שלי אחי ולכן אני צריכה מחשב לעצמי. אני מחפשת משהו מתאים כבר הרבה זמן, בדקתי באינטרנט, בחנויות אבל כולם רק הצליחו לבלבל אותי עוד יותר. אני מתכננת להתחיל ללמוד במכללה באוקטובר הקרוב, הנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים אז אני צריכה מחשב שיתאים ללימודים וגם לתוכנות עיצוב גרפי כמו פוטושופ החדש ואם הוא יצליח להפעיל משחקים זה גם טוב (כמו סימס STORIES) אחריות, מסך של 15" ומעבד טוב הם הדרישות העיקריות + כרטיס מסך טוב. בהתחלה בחרתי בקומפק: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6954&perur=2&t=1&c=320 והאמת שעכשיו הוא נראה לי די בינוני. המחיר שלו בסדר ויחד עם הרחבת אחריות היו יעלה לי 4200 בערך. יש גם את לנובו: http://ww…
-
- 2 תגובות
- 825 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פשוט- אופיס וגלישה באינטרנט. מדי פעם סדרות. לא מיועד לתכנות או למשחקים/ או לתוכנות כבדות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 13-14 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא דווקא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 מקסימום- עדיף פחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הכל: עבודה משרדית, צפייה בסרטים, עבודה על תוכנות פוטושופ ואילוסטרייטור (לא דברים כבדים), מחפשת מחשב שישמש אותי ביום יום, שיהיה נוח לשימוש ויחזיק זמן רב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא כרגע 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שיהיה שקט יחסית, לא מאוד קריטי כל עוד זה לא בהגזמה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו ה…
-
- 18 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי אני מחפשת מחשב נייד שיריץ תוכנות כמו אילוסטרייטור ותוכנתו עיצוב. כלומר שיהיה חזק (בגבול התקציב). מסך סביב ה14 אינץ'. הלוואי שיהיה קל משקל. עם כונן קשיח ssd. תודה!
-
- 3 תגובות
- 386 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני מחפשת מחשב נייד לצורך לימודים. חשוב לי שהמחשב יהיה מהיר ולא יתקע באינטרנט ובתוכנות כגון שפות תכנות כמו C, ג'אווה, MATLAB. מסך 15.4 אינץ', כרטיס אל חוטי מובנה, בעדיפות שתהיה מצלמה מובנית ותמיכה ל- BLUETOOTH, לא צריך יותר מ160 GB, וכרטיס מסך פשוט לצורך לימודים. כמובן שעדיף חברה טובה ואמינה עם תמיכה טובה. אני יודעת שאולי זה קצת מופרז, אבל התקציב שלי הוא בסביבות 2500 ש"ח. מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי... תודה.
-
- 9 תגובות
- 836 צפיות
-
-
שלום, ותודה רבה על העזרה. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (עריכת תמונות בתוכנת פוטושופ למתחילים) * גודל המסך? 13-14 * רזולוציית המסך? עדיפות שיהיה HD/FHD * משקל רצוי? קל משקל עד 2 קילו (עדיף פחות) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד, שיספיק ליותר או בערך 4-5 שעות * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD- אשמח אך לא חובה * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: חשוב לי שלא יהיה שחור, אשמח אם יהיה בצבעים אך לא חובה (נגיד כתום,אפור, כחול) אין לי התנגדות …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפשת מחשב נייד לעבודה עם מסמכים ותכנות קל. אשמח להמלצותכם. לא רשמתי מה התקציב שלי, כי אני עדיין לא יודעת מהו. אני מקווה שבאמצעות ההמלצות אצליח להתמקד גם על התקציב שלי. תודה * מטרות המחשב: אינטרנט ואופיס (מסמכי ענק), צפיה בסרטים, תכנות קל * גודל המסך: 14 או 15.6 אינץ'. מעדיפה מסך מאט * רזולוציית המסך: עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: לא * משקל רצוי: 2 ק"ג ומטה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: עדיף SSD, אם לא יקר מדי * כונן אופטי: לא קריטי, בהנחה שהמחשב מגיע עם מערכת הפעלה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא *…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מחפשת מחשב נייד לעבודות שלי ב Solidworks וב Autocad. בנוסף המחשב צריך לתמוך ברשת בייתית, מוסיקה, סרטים וכדומה. אני אשמח להצעות . תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 772 צפיות
-