עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימלי? סביבות החמש אלף... אם ממש ממש משתלם לחרוג קצת למעלה אז אפשרי (נניח עד 200 שקל יותר?) 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: אז ככה... המחשב בעיקרון למשחקים. אפילו דיי רק למשחקים... הוא רוצה שהוא יהיה מסוגל להריץ את כל המשחקים על ההגדרות הכי גבוהות גם עוד שנה שנתיים ואפילו יותר... אמרתי לו שזה קצת בעייתי אבל ניראה מה תוכלו לעשות המחשב גם מן הסתם לשימושים לימודיים ומשרדיים... בקשר לרזולוציה תיראו בסעיף הבא 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. בקשר למסך... בעיקרון אני מאמין שאפשר להקציב איזה 1000 שקל ככה למסך בנוסף לתקציב למחשב...…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. שלום, אני לא מבין דבר במחשבים ניידים, ובגלל זה זקוק להמלצות שלכם על נייד שיעלה על הדרישות שלי. יש לי מחשב נייח חדש וחזק שמספק את כל הצרכים שלי, וישאר גם לספק אותם בעתיד, אך אני זקוק לניידות לפעמים. אני זקוק למחשב לצורך עיבוד סאונד. עבודה שדורשת משאבי מערכת גבוהים, הכוללים מעבד חזק ולפחות 4GB זכרון. אין חשיבות למשקל, אין חשיבות רבה לזמן סוללה, כיוון שלרוב יהיה חיבור לחשמל. (לרוב). הארדיסק מהיר, וכמה שיותר נפח. אחרי חיפושים קלים, ראיתי שהנפחים שלהם לא מגיעים למספרים גדולים. לכן אם אפשר לחסוך, ולחבר אחד חיצוני, נשמע כמו פתרון מושלם. גודל מסך ורזולוציה גדולים. אין חשיבות לכ.מסך. עדיפות גדולה ליותר מ2 USB. אם אפשר, לפחות 4. (1 עכבר, 2כרטיס קול חיצוני, 3מקלדת שליטה, 4קשיח חיצונ…

• 6 תגובות
    • 863 צפיות
  3. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש. התקציב שלי הוא עד4000-4500 שקל. אני סטודנט לתואר ראשון במדעי המחשב והמחשב ישמש בעיקר ללימודים. קיבלתי הצעות\המלצות על הדגמים הבאים: TOSHIBA SATELLITE L500-1EH TOSHIBA SATELLITE L500-12T HP PAVILION DM3-1010EJ (לא בטוח בגלל שהוא קצת יותר יקר אבל בכל זאת אני רושם) HP PAVILION DV6-1330EJ HP PROBOOK 4310S VC353EA COMPAQ PRESARIO CQ61-320EJ DELL VOSTRO 1320 מה אתם ממליצים מאלה שרשמתי פה? *מסיבה כלשהי אני נמשך לHP PROBOOK. אני פתוח לעוד הצעות: יש נטייה למחשבים עם מסכים של 13 אינץ' ולא 15. אבל זה לא אומר ש15 מחוץ לתמונה. בלוטות' וכרטיס רשת אלחוטית חובה (אני מאמין שלכל המחשבים החדשים יש את זה אוטומטית...). אחריות יותר ארוכה ושמכסה יותר…

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by MoFo,

אהלן, האם יש למישהו מושג מתי המחשב הזה אמור להגיע לארץ ומה יהיה בקירוב תג המחיר שלו? אוף טופיק - למה אין מחשבים של Gateway בארץ?

• 2 תגובות
    • 842 צפיות
  5. אז ככה, ברצוני לקנות מחשב חדש שישמש אותי בעיקר למשחקים חדשים (כבדים), סרטים ואינטרנט. הסכום הוא בסביבות ה3000 ש"ח בנוסף, חשבתי על האפשרות לחבר את המחשב לטלויזיה (26 אינץ') במקום להשקיע במסך וגם זה יחסוך לי מקום, מה דעתכם? כרגע אני מתעניינת במפרט הבא, בבקשה הציעו רעיונות לשדרוג או להפך, אם משהו מיותר ואפשר להשקיע במוצר ספציפי זה פחות . כמו כן, אם יש חלקים שלא מתאימים לעבודה אחד עם השני אשמח אם תעירו, מכיון שאני לא הכי מבינה בדברים האלה... תודה מראש. הנה המפרט: מעבד : Core 2 Quad Q8400, 1333MHz, s775, 4MB Tray מאוור וגוף קירור : Generic CPU Cooler For s775 לוח אם : GIGABYTE EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E זכרונות: DDR II 1066Mhz 2x1GB Corsair Dom…

6. Started by Guy King,

אני מחפש מחשב נייד, כאשר הסדרי עדיפויות שלי (במסגרת התקציב) הם: 1. ווינדוס 7 2. זיכרון 4 ג'יגה 3. זמן סוללה ארוך יחסית (עדיף 6 תאים, אפשר אפילו 9). 4. מסך לפחות 15 אינץ' (לא 13.3) 5. משקל יחסית נמוך (פחות מ-3 קילו, רצוי גם פחות מ-2.5 קילו). מה הדגמים המומלצים הקיימים?

• 2 תגובות
    • 731 צפיות
  7. היי לכולם, אני צריכה לקנות השבוע מחשב ואני זקוקה לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח, אפשרות לחריגה אם זה מוצדק 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: הנהלת חשבונות, עבודה משרדית, אינטרנט, אופיס עם דגש ל- EXCEL, מוזיקה א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. אופיס, חשבשבת, PRIORITY ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). שימוש בינוני ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. לא מיועד למשחקים בכלל 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. צריכה עכבר, מקלדת ורמקולים 4. האם יש …

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. אוקי, אז קודם כל התקציב שלי למחשב החדש הוא 4800 ש"ח ללא חריגה. השימושים העיקריים הם גיימינג אבל אני לא רוצה שהמעבד יהיה גרוע ורק השקעה על כרטיס המסך. המסך שיהיה צפוי הוא 22 אינץ' כרגע יש לי 19 אינץ אבל אני יחליף אותו במהרה. השקט איננו קריטי רק שלא רועש מידי (7/10). אני לא מתכנן OC. אני צריך צורב. אני רק מבקש שהמעבד יהיה של אינטל. אשמח לתגובות על המפרט שכתבתי לפני שאתם ישר מפרסמים מפרט משלכם, אשמח לדעת אם הוא טוב או לא.. מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪922 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Intel BLKDP55WG Warrensburg ₪537 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDP55WG כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪262 כמ…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימלי - 3000 ש"ח 2. עיצוב גראפי, תכנות, משחקים ברמה בינונית-גבוהה, צפייה בסרטים , עריכת מוזיקה א) Photoshop, Counter Strike, Cubase SX3, Flash, Call of Duty ב) ג) LCD 21 3. לא 4. צורב 5. אני צריך הכל 6. 6 7. לא מתוכנן 8. צריך הרכבת מחשב 9. KSP/IQPC, הוד השרון 10. אני מעוניין בדיסק קשיח של 500GB מינימום אני צריך כרטיס מסך שיוכל להריץ לי משחקים בצורה איכותית וטובה זיכרון 3-4G. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 540 צפיות
  10. ברשותי מיני נייד של lenovo s10-2 ורציתי לדעת איזה משחקים אני אוכל להריץ עליו..ואיזה משחקי רשת ירוצו עליו?

• 0 תגובות
    • 568 צפיות
  11. Started by eliil1,

האם ישנו מכס על ייבוא מקבוק?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. מחפש מחשב חזק, רצוי עד 7 וחצי אלף שקל(אפשר לחרוג מעט) מיועד להרצה של 2-3 מערכות וירטואליות. חשוב מאוד, שיהיה חיבור סריאלי מובנה RS-232 מערכת הפעלה WINDOWS 7 64BIT רצוי שיהיה של HP/DELL, אפשר גם לנובו.

• 3 תגובות
    • 854 צפיות
  13. בבאג הראו לי טושיבה satelite L500 במספר דגמים שההבדלים העיקריים בינהם הם גודל הזיכרון הפנימי וכרטיס המסך משולב לעומת עצמאי ATI3650. איך טושיבה נחשבים מבחינת אמינות ושירות? כמה קריטי כרטיס המסך ליישום כמו פוטושופ? האם 2GB זיכרון מספיקים לווינדוס 7 או שרצוי להתעקש על 4? מה עוד צריך לשים לב לפנ שקונים , ואיפה מומלץ לקנות (אני מעדיף באיזור חדרה) האם דגמים מקבילים של חברות אחרות עדיפים? תודה

• 0 תגובות
    • 552 צפיות
  14. Started by Asus_l,

שלום, ברשותי נייד ASUS 1005 עם מערכת הפעלה WINDOWS 7 . עד לאחרונה הכל עבד תקין , לפני יומיים ראיתי שהמד סוללה נשאר תקוע על אותו אחוז . זה לא יורד ולא עולה כשאני מחבר מטען אני רואה שהסוללה בהטענה אך אחרי כמה טעינות המד נעצר. בדקתי את הסוללה בהטענה כשהמחשב מכובה והסוללה תקינה היא נטענת ומחזיקה טעינה (למרות שהנורה לא נהפכת לירוקה כמו שצריך להיות אלא נשארת צהובה) הבעיה שאני לא רואה מה מצב הסוללה ותי היא מתרוקנת , האם למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה . תודה לעוזרים .

• 2 תגובות
    • 799 צפיות
  15. Started by TrytoDie,

1. מה התקציב המקסימלי?4000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמאעבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו.מזה ביכלל אפליקציות? ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם.אין לי מושג אבל אני יכול להגיד שיש לי מסך 22 אינץ' של asus מיועד לעבודה מישרדית, משחקים כבדים/רשת, עריכות, גראיפיקה, המחשב יהיה הטלויזיה שלי ואני רואה בו סרטים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. רקמולים אבל לא חובה, רק אם נישאר כסף. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במח…

• 44 תגובות
    • 3.4k צפיות
  16. כמו שצפיתי וכולם ידעו, המחשב הזה הולך להיות יקר מאוד! זה אולי netbook אבל עם מחיר שכבר מגיע לרמת מחירים של נוטבוקים רגילים המחיר בבאג הוא באזור ה-3200 שח, כשחנויות זולות יותר באינטרנט הוא מגיע ל-3000 שח "בלבד" http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=14492 עכשיו השאלה האמיתי היא למה לקנות את זה כשיש בשוק - Asus UL20A במחיר של עוד 300-400 שח בבאג, ההפרש בינו ל-1201 הוא בערך 200 שח! והוא עוד מגיע עם שנתיים אחריות.. http://www.miorio.co.il/Product.asp?productid=1139 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8170 אסוס לא קצת יורים לעצמם ברגל עם אינספור הדגמים האלה? במאמר מוסגר, אני חייב לציין שחזינו כבר שהמחיר במקומות הזולים יהיה 2800 שח ומעלה.. מסתבר שזה לא היה טעות (בניגוד לכל הי…

• 20 תגובות
    • 4.3k צפיות
  17. Started by duek-m,

שלום, יש לי נייד של HP דגם DV6000 ואני מעוניין להחליף את הארדיסק לאחד עם נפח גדול יותר. האם זה אפשרי? במידה שכן, האם תוכלו להמליץ לי על מקום לעשות זאת? תודה.

• 1 תגובה
    • 962 צפיות
  18. Started by fizban,

(לכל מי שעזר לי ביומיים האחרונים) אם כבר אני החלטתי לחכות עם המחשב, זה לא אמור שההורים שלי צריכים לחכות 1. מה התקציב המקסימלי? - תקציב עומד על גג 2500 שקל. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? - משרדי - גלישה באינטרנט, אופיס על כל תוכנותיו. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. אופיס 2007 על ווינדוס 7, בנוסף רק גלישה באינטרנט וצפייה במצגות וכדומה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך במסך או רמקולים או כל תוספת אחרת 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. יש לי כרגע את HDD ה"ישן" של ההורים שלי 320GB של SEAGATE שאני מניח יהיה בשימוש למערכת ההפעלה.…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by NadavAfuta,

היי, עיינתי בפורום וזה המפרט שהגעתי עליו. מעבד: [..] AMD ATHLON II X2 240 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪330 לוח אם: [..] BIOSTAR TA780G M2+ - RETAIL ₪380 זיכרון: [..] PATRIOT 2048MB (2048X1) DDR2 800MHz CL6 : PSD22G8002 ₪226 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK ₪116 מארז: [..] COMPUCASE 6C28-NPS w/o PSU ₪166 ספק כוח: [..] FSP 350W : ATX350-PNR - BULK ₪131 קרור למעבד: [..] GLACIALTECH IGLOO 7312 LIGHT FOR AMD S754/939/AM2 ₪46 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ ₪269 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ₪99 מחיר סופי: ₪1763 מה דעתכם?

20. ברשותי X110. הנייד איטי ומגמגם כל הזמן. עם XP המצב היה חמור יותר, כרגע הוא מריץ 7. הוא מגיע עם ג'יגה זכרון מובנה בלי אפשרות הרחבה. האם ישנן פעולות שניתן לעשות כדי לשפר את הביצועים שלו? ראוי לציין שהפעולות הנעשות עליו הן בסה"כ גלישה עם כמה דפים במקביל ואולי אאוטלוק פתוח.

• 7 תגובות
    • 930 צפיות
  21. Started by SHAKED286,

התקציב הוא 5100 שקל אחרי חריגה המחשב לגיימינג שישתמשו בו למשחקים הכי חדשים כמו קריסיס וCOD 5 וכל זה אין צורך בציוד היקפי יש לי את כל מה שנאי תריך ותתחבר למחשב מערכת 5.1 לקחת בחשבון אנ ילא צריך ארדיסק יש לי את http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6763 וצורב יש לי משהו פשוט של LG אז אנ יגם לא צריך לא ממש חשוב לי השקט מ1 עד 10 השקט חשוב לי 3 היה אובר קלוק עתידי בגלל זה אנ ירוצה לוח אם של DFI יש כבר דגם מדויק שאנ ירוצה (ינתן בהמשך)ואני יודע לעשות אוברקולוק אנ יעושה לכרטיס מסך ואנ יעושה גם למעבד אבל זה בעתיד למעבד נאי לא צריך מערכת הפעלה אנ ימוריד אני רוצה את המחשב מKSP שמעו אני רוצה זיכרונות במהירות 186 ומעלה לוח םא של DFI מהדגם הזה T3eH6 והמערכת הצמה תהיה מערכת CORE I7 920 …

• 7 תגובות
    • 946 צפיות
  22. מעבד: Intel Core i5 750 2.66Ghz 8MB L3 Cache s1156 לוח אם: Gigabyte GA-P55-UD3L (LGA1156 Core i5/o7,Intel P55, DDR3 2200 , 2xPCI-E) זכרונות: Kingston 2GB DDR3 1333Mhz PC3-10666 KVR1333D3N9/2G צורב: LG GH22NS DVD+RW x22 Black Sata מארז: Antec Three Hundred כרטיס מסך: ZoTac GTX 275 896MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-R כונן קשיח: Western Digital Caviar 500GB 7200rpm 32MB SataII WD5001AALS ספק כוח: Chieftec 650W Modular PSU 14cm fan, 24pin , Active PFC APS-650C עכבר: Razer DeathAdder 3.5G Gaming Mouse מקלדת: Razer Lycosa Gaming Keyboard מסך: LCD LG W2343T 23 Inch 5ms DVI WideScreen Black הכל כולל הכל 6000 ש"ח. KSP מה דעתכם ?

23. Started by alex241286,

היי אנשים אני מתעניין טיפה בפרוייקט carPC הדרישות ממחשב כזה הם: מארז כמה שיותר קטן[ישכב בתא המטען ליד 2 סאבים] עמיד בזעזועים[כמו שאמרנו...2 סאבים של 500RMS לכל אחד] כרטיס קול עם לפחות 3 יציאות RCA [לרמקולים קדמיים, אחוריים שלא יהיה בשימוש אבל צריך את זה ועוד יציאה לסאב] כרטיס רשת אל חוטי עם קליטה כמה שיותר חזקה ספק 12-24V [הבנתי שלא ניתן להשיג בנתיים בארץ אז צריך להזמין מEBAY..השמח אם תחדשו לי] המחשב יריץ XP ומסך מגע כ7" המחשב לא צריך להיות חזק במיוחד כי הוא לא יריץ תוכנות כבדות מדי...רק כמה תוכנות לכיוון סאונד ותוכנות שמע השמח לקבל מפרטים והצעות נוספות תודה לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. הייתי שמח לקבל המלצות על מחשבים עם מסך 14" ו15.6" עם דגש על משקל נמוך, חסכון בסוללה וכמה שיותר כוח מעבד שניתן להוציא בגבול המחיר. המחשב ישמש בעיקר להצגת תמונות ויריץ אינטרנט ומס' תוכנות משרדיות, OFFICE וכו'. עדיפות לDELL\HP, אני יכול לרכוש ישירות מהיבואן (malamteam) תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by rico,

שלום לכולם, אני מבקש ממי שיכול להציע שידרוג למפרט מחשב קיים, המחשב אותו אני רוצה לשדרג הוא משנת 2005. התקציב עד אליו אני מבקש להגיעו הוא מ- 1000 עד 1500 ש"ח (מפרט למשחקים). מפרט המחשב הינו- מעבד: +AMD Athlon 64 Processor 3000 קיבולת: 1800 MHz זיכרון: 2048 =512x4 קיבולת: 200 MHz כרטיס מסך: RADEON X800GT הערות לשדרוג המפרט- האם אני אוכל להחליף כרטיס זיכרון אחד מה- 4, שלא בקיבולת של 512 ? נניח אחד של 1 GB ? ושהכרטיס מסך יתאים למעבד בבקשה, שיהיה כמה שיותר טוב. אם צריך לפרט יותר בדרך כולשהי, רק תכתבו. מה שאני רוצה הוא שהמחשב לפחות יוכל להריץ את המשחק Cod6: Modern WarFare 2 . הערה לבקשר למשחק- משום מה, את המשחק Cod4: ModernWarFare הצליח להריץ, אך את המשחק Cod5: World At War לא…

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים