ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
שלום, באג מציעים שני מחשבים באותו מחיר (5500 ש"ח) - תואמים לצרכים שלי (משחק פה ושם, סטודנט, ואולי תוכנות קצת כבדות, אבל בעיקר שיחזיק לי כמה שנים). אשמח אם תעזרו לי לעמוד על ההבדלים ביניהם: 1) Dell Inspiron 1564 מעבד: i5-520M, 2.4GHz מסך: 15.6´´ HD WLED רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 4GB 1067MHz DDR3 Dual Channel דיסק קשיח: 500GB S-ATA 7200RPM כרטיס מסך: ATI Mobility Radeon HD 4330 http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8273&perur=2&t=1&c=441 2)Dell Studio 1555 מעבד: Intel Core 2 Duo Processor P8700 2.53GHz, 1066MHz, 3MB מסך: 15.6´´ Widescreen Full HD WLED with TrueLife רזולוציה: 1920x1080 זיכרון: 4GB DDR2 800MHz Dual Channell דיסק קשיח: 320GB SATA 5400RPM …
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
הרגע קיבלתי את ההזמנה שלי מארה"ב של UL30A של אסוס.. המחשב עצמו נראה מדהים, והנה ההתרשמויות הראשונות מ-20 דקות שימוש: 1. המחשב אכן קל ודק 2. איכות הבנייה טובה ממה שציפיתי, המסך הגמיש לכאורה - לא באמת "גמיש" באופן מיוחד, אלא זו הגמישות הטבעית של החומר, בהתחשב בעובי שלו 3. ה-TRACKPAD איום ונורא... לא נוח, לא ברור לי למה לא עשו אחד רגיל. מצד שני, אני שונא את כל הטרק-פדים ותמיד מעדיף עכבר, אז אני לא בדיוק מדד אובייקטיבי 4. ההפעלה הראשונית לוקחת כ-רבע שעה 5. המקלדת נוחה ב ט י ר ו ף - בדיוק מה שציפיתי ויותר. ההקלדה שקטה ונעימה, המקשים נעימים למגע - לא חלקים מדי ולא מחוספספים מדי. המיקום והריווח בין הכפתורים יוצר חווית הקלדה מאוד טובה. 6. יש בינתיים בעיה אחת בלבד והיא רעש של זמז…
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום, לאחר קריאה של פוסטים בנושא הגעתי למחשב הבא: AMD Athlon 2 X2 240 2.8Ghz Dual Core AM3 Tray, יחידות 1 ₪278 Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET, יחידות 1 ₪489 Micron Rendition 2GB DDR3 1333Mhz I3 I5, יחידות 1 ₪231 WD 1TB 32MB Sata2 Green WD10EADS, יחידות 1 ₪404 צורב Sony / Nec AD-5240S SATA x 24 Black, יחידות 1 ₪109 ANTEC NSK2480 HTPC Black or Silver , יחידות 1 ₪502 סה"כ מחיר לכל המוצרים:₪2013 המפרט הוא לצורך צפייה בסרטים. דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במערכת שתשב בסלון ועל כן אני מעוניין במארז מעוצב כמה שאפשר בתקציב הזה. כמ ושאמרתי השימושים העיקריים הם סרטים אינטרנט ומוזיקה,המחשב יתחבר למסך 42' בסלון, תודה מראש. 8)
-
- 13 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נטבוק להרצאות ולנסיעות כלומר בעיקר לאינטרנט, קריאת מסמכי וורד וPDF (לא להקלדת סיכומים תוך כדי). כמו כן אם זה אפשרי במסגרת התקציב, אולי לעיתים רחוקות סרטים ומשחקים קלילים (און ליין חינמים באינטרנט). אבל המטרות האלו הן בגדר בונוס ולא צורך. אני מתקשה לברור בין הדגמים והיצרנים השונים, כולם נראים אותו הדבר. (מה עם זהhttp://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2777_2839&products_id=27017?) אם יש באיזור הזה איזשהו דגם שמתעלה מעל השאר, אני אשמח להכוונה. תודה מראש. נ.ב. 1. האם יש הבדלים בין המפרטים בחנויות שונות לגבי אותו דגם שכדאי לשים לב אליהם? 2. כשכתוב "אפשרות שדרוג ל2GB", האם זה שידרוג שאני יכול לעשות בעצמי או שזה דורש מעבדה?
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חברים שלום, אני מעוניין לרכוש מיני נייד - ללא מגבלת תקציב כאשר אני מעוניין שהמחשב יהיה יחסית חזק ויוכל להריץ אינטרנט אופיס באופן חלק וללא קרטועים שיתאפשר לשחק בו משחקים (לא מתכוון למשחקים מתקדמים מידיי) ולהריץ בו סרטים חשוב לי מאוד שהמקלדת תהייה נוחה ככל שניתן ושהמחשב יהיה יחסית קל - ולכן אני מעדיף מיני ולא מחשב נייד רגיל הדגמים שאיתרתי בינתיים ונראים לי מתאימים פחות או יותר למה שאני מחפש HP 311C ASUS 1201 N HP DV2- 1125 EA אשמח אם מי שייענה ינמק למה אותו דגם עדיף על האחרים - אני פתוח גם להצעות/דגמים אחרים אם ישנן כמו כן, מנצל את הפוסט לשאלה כללית האם ישנה בעייה להריץ על מיני נייד WINDOWS 7 ובדגש על דגם ACER D250 אותו אני שוקל לקנות במידה ואחליט ללכת על אופציה של מיני נ…
-
- 13 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
בקשה מפרט למחשב בסביבות 4000 ש"ח לא כולל ציוד הקפי, הכי חשוב לי במחשב זה המהירות אני רוצה מחשב מהיר.... אני גם חובב פוטושופ. וגם אוהב סתם כל מני תוכנות אני ישמח אם משהוא יכול לעזור לי, תודה!!!
-
- 1 תגובה
- 524 צפיות
-
-
שלום למישהו יש נסיון עם המחשב HP Pavilion dm3-1010ej ויכול לתת עליו חו"ד ? http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4011360-4055072.html בנוסף איך השירות של HP בארץ ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 790 צפיות
-
-
הי לכולם, הנה מפרט של מחשב HTPC שאני רוצה לבנות: לוח אם - P5QPL-AM Asus מעבד - Core 2 Quad Q9400 Tray Intel זכרון - KVR800D2N5/2G Kingston X2 כונן קשיח - WD5000AAKS Western Digital כרטיס מסך - ATI Radeon HD4670 1GB PCIe Sapphire מאורר למעבד Thermaltake Blue Orb II Cpu Fan 1) מה דתעכם על הלוח אם במפרט? 2) תמליצו לי בבקשה על ספק טוב שיהיה גם שקט, חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט ברמה של 7 מתוך 10. עיקרי השימוש במחשב זה לצפיה של תכני HD ועבודה עם תוכנת שירטוט בתלת מימד(solid works) תודה,
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לגלישה באינטרנט ושימוש ב-OFFICE עם מסך 15" . ממה שראיתי מתלבט בין Lenovo G550 NTDRDIV Fujitsu Amilo LI3710 אשמח להמלצות. שאלה נוספת: ה-FUJITSU מגיע עם VISTA שניתן לשדרג במסגרת המבצע לWIN7 עד 31.01.10. אולי למישהו יש מידע האם אחרי התאריך הזה גם FUJITSU יימכר כבר עם WIN7 כברירת מחדל או שזה פשוט מבצע לזמן מוגבל?
-
- 3 תגובות
- 926 צפיות
-
-
שלום... אני מחפש מחשב נייד (אני מניח שבעקבות התקציב והשימושים שלי, אתם תמליצו על netbook) חדש. השימושים הם בסיסיים ביותר: רק גלישה באינטרנט, מוזיקה, אולי משחקי אינטרנט קלים פה ושם, סרטים (לא HD), עבודה משרדית (וורד וכו'), יישומים קלים כגון סקייפ (חייבת להיות תמיכה במיקרופון). יש עוד דבר אחד - המחשב צריך להריץ Adobe Pro Premier ופוטושופ (לא באותו הזמן) בצורה בסיסית. לגבי מערכת הפעלה או גודל מסך - אין עדיפות, מה שנכנס בתקציב. התקציב: אין, כמה שיותר קטן בשביל לקיים את כל התנאים הנ"ל. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני מבקש מפרט למחשב רב תכליתי, שמשחקים ירוצו עליו ועם רזולוציה סבירה ושאוכל לצפות במדיה בצורה כיפית. נורא אשמח גם אם תסבירו מדוע נניח כדאי לי דווקא את הלוח אם הזה ולא אחר ( יש לי רקע כלשהוא במחשבים ואני אשמח קצת להבין מה אני עושה, בנוסף גם עשיתי קצת סיור במדריכים השונים וכמה תובנות בסיסיות יש לי ...) 1. מה התקציב המקסימלי? 5500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: רב תכליתי א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים - לצערי כבר אין לי מושג בזה, רוצה לחזור לתחום סרטים וסדרות - חוויה קולנועית תכנות קליל - visual studio ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוג…
-
- 7 תגובות
- 798 צפיות
-
-
אז ככה, בעיקרון אני לא קניתי מחשב בערך ב6-7 שנים האחרונות, מפאת כסף וכו' החלטתי שאני רוצה לקנות מחשב חדש, ובעזרה של חבר בנינו מפרט באתר skypc.co.il ורציתי לקבל דעה לגבי עכשיו לפני כן אני אדגיש, מפרט למטרות גיימינג, והמטרה הכללית היא ששוב יחזיק כמה שנים טובות, לא אומר שיריץ הכל כמו מלך , אבל שאני לא אצטרך לקנות שוב בקרוב, מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪910 לוח אם Gigabyte GA-P55M-UD2 ₪581 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ₪273 זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz CL 7-7-7-16 Value ₪499 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4890 1024MB DDR5 PCIe ₪1058 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪118 מארז כולל ספק CoolerMaster CM 690 500W ₪581 קרור למעבד C…
-
- 7 תגובות
- 728 צפיות
-
-
רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כמו COD וכדומה, צפיה בסרטים, מוזיקה * גודל המסך? 14 * משקל רצוי? לא קריטי אבל מעדיף קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 ג'יגה וחובה שיהיה 7200 RPM * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? קיבלתי העדפות על לנובו ודל. מעדיף איכות בנייה טובה לא משנה חברה מעדיף מסך מט אם אפשר, אבל לא חובה בסה"כ התקציב גמיש אבל לא יותר מ-6500 ש"ח תודה רבה וערב טוב
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם ! יש ברשותי נייד HP דגם Pavilion DV6-1330. אין לי S-VIDEO יש לי רק HDMI וחיבור רגיל כחול כזה של מסך מחשב. איך אני יכול לחבר טלויזיה לנייד לא דרך HDMI ? יש איזה כבל שמתחבר לחיבור הרגיל הזה והצד השני מתאים לטלויזיה או משהו ? איך זה עובד העסק הזה ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
שלום אני מרכיב מפרט שנועד לשימוש ביתי-משרדי בהתחלה, ותוך כמה חודשים אמור לשמש לפיתוח משחקים בתלת-מימד עם 3Ds MAX. חשבתי לנקוט בשיטה של הוזלת הקנייה הראשונית עם כרטיס מסך מובנה - שיסחוב כמה שיותר עד הצורך לקנות כרטיס נפרד (ואולי אפילו יריץ עבודות 3Ds MAX פשוטות). תקציב: 2500 ש"ח (אפשר חריגה מוצדקת של 100-200 ש"ח) חשיבות השקט: 8/10 במנוחה (בעבודה - שלא יהיה טרקטור אבל לא קריטי) ציוד היקפי: מקלדת ועכבר אוברקלוק: לא מתוכנן המחשב יחובר למסך 22" ב-FHD (לא כלול במפרט). הרכבתי את המפרט שלמטה. מעבר לחוות דעתכם - אשמח אם תוכלו לסייע בעצה בכמה נקודות ספציפיות (לא מוכרחים לענות על הכל בבת אחת): 1. האם הבחירה בלוח עם כרטיס מובנה חזק יחסית אכן תאפשר עבודה ב- 3Ds MAX עד רמה מסוימת? או …
-
- 5 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך את עזרתכם בקניית מחשב נייד חדש. מחיר מקסימלי עד 4000 ש"ח, עדיף בין 3000 ל3500 ש"ח (אלא אם כן ההבדל הוא עצום) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? 15 אינץ' * משקל רצוי?כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חשוב כ"כ... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח?160 GB נראה לי סביר * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש אחרי שה T42 הרים דגל השימושים שלו אינטרנט + עבודה (סביבת פיתוח JAVA , בסיסי נתונים וכו וכו) גודל מסך 13.3 לכל היותר 14 אינץ חשבתי על מספר דגמים : sony vaio cw hp dm3 asus UL30 toshiba M505 כאשר לכל דגם יש את היתרונות/חסרונות שלו ה SONY הוא הכבד מכולם וזווית הצפיה שלו לא משהו ה HP נראה סביר במחיר סביר קל אבל אין לי נסיון עם HP ASUS נראה אטרקטיבי אבל המעבד נראה חלש טושיבה בעל מסך מגע אבל שוב אין לי נסיון עם טושיבה חשבתי גם על DELL STUDIO XPS אבל הביקורת עליו בריצפה יש המלצות לדגמים אחרים מחיר סדר גודל של עד 6000 למרות שאני לא אלך לרבנות בשביל עוד 500 שקל לגבי כל הדגמים שציינתי חוץ מאת ה HP שראיתי בבאג ובכמה מקומות אחרים את…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי- 3-4K 2מחשב למשחקים ללא ציוד היקפי 3. השקט חשב במידה בינונית. 4. לא מתוכנן אוברקלוק. 5. ללא מערכת הפעלה. 6. מעדיף חנות באיזור רמת גן, ת"א וכו'. 7. עדיף מחשב שיחזיק כמה שיותר ללא שדרוגים נוספים. תודה מראש,
-
- 5 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום! חבר שלי קיבל הצעת מחיר למחשב מIQPC. הייעוד של המחשב הוא גלישה באינטרנט, שימוש באופיס, צפייה במצלמות רשת מרוחקות דרך האינטרנט ומשחקים לילדים. אני מעוניין לקבל חוות-דעת על המפרט שהוא קיבל (בעיקר על המעבד, הכרטיס מסך והספק כוח), ואם אפשר אז גם הצעות למפרט יותר טוב מIQPC בטווח המחירים של 2000-2400 ש"ח. להלן המפרט: מעבד: intel pentium dual core 2.8ghz e6300 "slgu9" box - מחיר 410 ש"ח לוח-אם: gigabyte ga-eg41mf-us2h - מחיר 362 ש"ח זיכרון: kingston 2048mb ddr2 800mhz cl6 - מחיר 250 ש"ח (2 יחידות) כרטיס מסך: gainward 9500gt 1024mb ddr2 retail - מחיר 294 ש"ח צורב: dvd samsung sh-s223fblk x22 sata black - מחיר 116 ש"ח מארז: coolermaster elite 341 rc-341 + 400w psu - מחיר 324 …
-
- 4 תגובות
- 817 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד שיחזיק בכבוד CS4 בעיקר פוטושופ ואפטר אפקטס לא דברים כבדים מידי אבל... התקציב מוגבל ל2500 ש"ח ראיתי את LENOVO G550 NTD9AIV IIntel® Pentium Dual Core Processor מהירות המעבד: 2.1 GHz זכרון מטמון cache: 1 MB סדרה: T4300 BUS SPEED: 800 MHz Mobile Intel GMA 4500M זכרון נפח: 3072 MB הרכב: (3072MB (1024MB X1 + 2048MB X 1 מהירות: 1066 MHz סוג זכרון: DDR 3 האם המחשב הנ"ל יחזיק? בריאות ואושר לכוווווווווווולם תודה רז
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית וחישובים בעיקר MATLAB וDIFFRACT 3. האם יש צורך בציוד היקפי? כן, מסך 20-22, מקלדת ועכבר. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? זקוק להכל. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה אם היא יכולה ליהיות מהירה מאוד (24-48 שעות מקסימום) 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. עדיפות גדולה מאוד לKSP, חייב לקנות את המחשב ביום י…
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 - 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עיקר השימוש במחשב יהיה גלישה באינטרנט, אך אני מעוניין להריץ משחקים כבדים(crysis cod) ולצפות בסרטי HD. המסך של המחשב הוא מסך 19 (מקסימלי 1280x1024) אבל אני מעוניין גם לחבר את המחשב למסך טלוויזיה גודל 32 ( 1366x768) בכדי לראות סרטי HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? צריך הכל 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 7 ( שלא יהיה רועש מדי כי הוא נמצא בחדר שינה) 7. האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 6 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אני צריך בטרייה למחשב נייד שלי בדקתי פה בארץ זה עולה באיזור 500 ש"ח בebay בטרייה עם "אחריות לשנה" שאני לא יודע כמה היא שווה ומשלוח חינם ב 46$ נראה לי משתלם מאוד. פעם ראשונה שאני קונה דרך איביי השאלה אם יש דברים חשובים שאני צריך לבדוק לפני ? והאם יש עוד עלויות נלוות או שבטריה זה לא בעיה? קישור לבטריה: http://cgi.ebay.com/100-NEW-Genuine-Gigabyte-W551N-W566N-W566U-Battery-P_W0QQitemZ150386406359QQcmdZViewItemQQptZLaptop_Batteries?hash=item2303ba73d7 אשמח לעזרתכם תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 8.5k צפיות
-
-
שלום נשרף הדיסק הקשיח בנייד ibm t41 האם יש מגבלה נפח הדיסק הקשיח שאני יכול לקנות לו ? תודה רבה לכל העוזרים !
-
- 4 תגובות
- 753 צפיות
-