ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש,. חשבתי על מחשב שמקביל בעוצמתו למחשב של DELL שלהלן, ואולי אף איכותי ממנו: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8274&perur=2&t=1&c=180 שימושים: המחשב אמור להחליף את ה-HP הנייח שמשמש אותי כרגע לעבודה השוטפת, כולל גלישה באינטרנט, ועבודה עם סרטים. לא מדובר במדיה סנטר, כי יש לי כבר אחד כזה בסלון, אבל אני צריך לבדוק את הסרטים ולהכין אותם לפני העברתם למדיה סנטר, ולכן הוא צריך להיות חזק מספיק בכדי להריץ בלו-ריי בקלות, ובלי שום קרטועים והפרעות. דרישות: 1. מאוד חשוב לי לקנות את המחשב בחנות מאזור חיפה שמציעה אחריות מלאה על כל המחשב ל-3 שנים, כולל תמיכה ושירות בבית הלקוח. 2. מעבד של אינטל, חזק ככל האפשר. קרוב לוודאי שיגידו לי שמעבד כזה ה…
-
- 2 תגובות
- 733 צפיות
-
-
לאינטרנט משחקים סבבה לא כבדים יותר מידי וסרטים (חשוב חיבור לטלויזיה) חשוב מאוד שיהיה אמין אין לי מושג במחשבים ניידים אני זקוק לעזרה נואשות אם מישהו יכול להמליץ אני ישמח . מחכה לתגובות.. תודה לעוזרים! יש לי אפשרות לקנות גם באירופה אבל הבנתי שהמחירים דומים תקנו אותי עם אני טועה
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
הי לכולם, הנה מפרט של מחשב HTPC שאני רוצה לבנות: לוח אם - P5QPL-AM Asus מעבד - Core 2 Quad Q9400 Tray Intel זכרון - KVR800D2N5/2G Kingston X2 כונן קשיח - WD5000AAKS Western Digital כרטיס מסך - ATI Radeon HD4670 1GB PCIe Sapphire מאורר למעבד Thermaltake Blue Orb II Cpu Fan 1) מה דתעכם על הלוח אם במפרט? 2) תמליצו לי בבקשה על ספק טוב שיהיה גם שקט, חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה שקט ברמה של 7 מתוך 10. עיקרי השימוש במחשב זה לצפיה של תכני HD ועבודה עם תוכנת שירטוט בתלת מימד(solid works) תודה,
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד של HP, בגדול כבר נסגרתי על דגם ספציפי : HP Pavilion DM3-1010ej שמתי לב שמספר חנויות כמו : KSP, IVORY, BUG... מציאות את אותו הדגם בשם טיפה שונה HP Pavilion DM3-1100ej ובמחיר יותר גבוהה. משיהוא יכול בבקשה להסביר לי האם מדובר באותו הדגם ? ובמידה שלא - מה ההבדל בינהם ? DM3-1010ej / DM3-1100ej
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחשב לשימוש ביתי,שיעבוד מהר,עם אינטרנט אלחוטי זריז שלא יעשה הרבה בעיות.. לשימוש בעיקר של אינטרנט
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
התחלתי להתעניין בקניית מחשב נייד פרטי בשבילי, יד שנייה, כי המחשב של הבית מלא בזבל של כל תושבי הבית. קראתי את המדריך שמפורסם באתר והוא הבהיר לי כמה נקודות, אבל הלכתי לאיבוד עם כל הדגמים והאפשרויות שיש. השימושים שלי בסיסיים מאוד: גלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים, הורדת קבצים דרך האימיול שמיעת מוזיקה וכו'... אבל הייתי רוצה שיהיה בנוי לקצת יותר מזה אני גם מתכנן לצפות פה ושם בסרטים, קצת משחקים, עריכה של תמונות ולעיתים שימושים יותר אינטנסיביים במחשב. חשוב לי שהביצועים שלו יהיו טובים ועם זה שיהיה אמין. עדיפות למסך גדול-לא ענק אבל גם לא בינוני. משקל לא כל כך משנה כי הוא הולך להיות רוב היום בבית מחובר למטען. התקציב לא בשמיים בסביבות ה-2000 ש"ח +-. אני יודע שיכול להיות שאני מבקש הרבה י…
-
- 1 תגובה
- 679 צפיות
-
-
המחשב נקנה בBEST BUY ארה"ב. STUDIO 1537 T6400 במרכז המסך מופיעים קווים שחלקם כנראה נוצרו מלחץ של המסך עם המקלדת. הפסים האלה לא יורדים (ניסיתי להשתמש בתרסיס ניקוי , שום דבר), כשמעבירים את האצבע מרגישים כאילו חלק מהצג נאכל. לא ראיתי דבר כזה בחיים, זה לא נראה כמו פיקסלים שרופים כי זה בחלק החיצוני של הצג. Liquid Crystal Display 15.4WXGA, Light Emitting Diode True Life, 0-2BD, Lg Philips Lcd אם הקווים האלה נוצרו בעת סגירת המחשב (ללא ניילון מפריד), נראה שזו פגיעת יצרן כי דבר כזה לא אמור לקרות. יש לי אחריות בינלאומית לשנה (עוד חודשיים נשאר). האם CPM תומכים במחשבים שנקנו בBEST BUY או שיש מעבדה אחרת שאתם מכירים שתומכת בDELL בינלאומי בישראל תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות נייד הארה"ב ומצאתי משהו שאני חושב שיתאים לי AMD Turion X2 Dual-Core ZM-84 (2.3GHz/2MB L2 Cache) 4GB DDR2 SDRAM 500GB 5400 RPM SATA Hard Drive 13.3 WXGA BrightView (1280 x 800) Super Multi 8X DVDRW w/Double Layer Support ATI Radeon HD 3200 w/Webcam 5-in-1 media card reader, Fingerprint Reader 13.15" (W) x 9.45" (D) x 1.34" (min H)/1.57" (max H) השאלה שלי היא לגבי סוג המעבד? האם הוא טוב ? המחיר שלו 700 $ האם הוא מצדיק את המחיר??
-
- 1 תגובה
- 476 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות מחשב שיהיה מיועד בעיקר ל HTPC, ושימושים "קלים" - הורדות,אינטרנט וכד'. מצאתי את המפרט הזה http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=132259§ion=293&target=%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%A2%20%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99 כאן במפרטים מומלצים, שנראה לי די מתאים. כמה שאלות ברשותכם - 1. האם מעבד E6300 יהווה שיפור כדאי ? (רק עוד 70 ש"ח בערך) 2. יש לי בבית כרטיס גרפי Radeon X600Pro 256Mb V/D/Vo . האם הוא יתאים ללוח אם שבהמלצה (GIGABYTE GA-73PVM-S2H) ? אם כן,האם הוא יהווה שיפור לכרטיס OB שיש על הלוח ? 3. האם ישנם הערות עדכון אחרות למיניהם ? (ההמלצה מלפני כמה חודשים) 4. עד כמה שהבנתי, אם אני ארצה עוד שנה נניח מעבד הרבה יותר חזק - Quad למשל - ה…
-
- 2 תגובות
- 663 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? בסביבות 5000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: בעיקר למשחקים [לפחות ל3 שנים הקרובות] ולתכני HD 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? אין צורך בכונן דיסקטים , יש צורך בצורב DVD 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. צריך מפרט מלא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 9 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צור…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברה אני מנסה להרכיב איזשהו מפרט בתקציב של 5000 שקל (אם זה הכרחי ושווה את זה אני מוכן להוסיף עוד אבל מעבר לזה לא להתפרע) המחשב צריך להריץ משחקים חדשים חלק, לעבוד יפה עם ריבוי משימות - תוכנות כבדות מאוד שמסוגלות בכיף לתפוס איזה 2-3 ג'יגה זכרון במצבים רעים. בקיצור מחשב חזק שיעשה את העבודה, אני לא מחפש משהו זול, אלא משהו יציב שיחזיק לי שנתיים - שלוש לפני שאני אחשוב על להחליף איזשהו חלק. תנאי הכרחי - בלי ATI וAMD. נסיון לא טוב איתם. וחשוב גם שהמפרט יתמוך ב64 ביט אבל אני לא חשוב שזו בעיה היום. שוב, אפשר לעבור את ה5000, אבל זה בערך התקציב מודה לכם ! נ.ב - הכי חשוב שיריץ לי את סטארקרפט 2 על ההגדרות הכי גבוהות בלי ירידות פריימים. הכל מתגמד לעומת זה!
-
- 6 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום, כמו שכתבתי בפוסט אחר - הזמנתי את ה-UL30A של אסוס והוא מעולה הבעיה היחידה כאמור היא זמזום מעצבן שהוא משמיע כל פרק זמן מסויים - שנע בין 15~30 דקות הזמזום הוא לעיתים חלש וממושך, או חזק וקצר אני חושד שמדובר במאורר, כי הוא והכונן הקשיח הם שני הרכיבים הנעים היחידים בנייד (אין לו כונן דיסקים). יש למישהו מושג איך אני יכול לוודא שמדובר במאוורר - ויותר מכך - מה לדעתכם הבעיה או איך ניתן לפתור אותה? האם לדעתכם כדאי לפנות לרונלייט היבואנים הרשמיים כדי שיבדקו את המכשיר - או שמישהו מכם מכיר איזה טכנאי/מעבדה נורמלית שאפשר לגשת אליהם עם המחשב ועל המקום הם יעיפו מבט? (אני יוצא מנקודת הנחה שאני עצמי לא יכול להגיע למאורר בלי לפתוח את המארז כולו, מה שלא כל כך מתחשק לי לעשות) מה שבאמת מע…
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן, אמא שלי היא מעצבת גראפית עצמאית (עסק משלה) עם סטודיו אישי בבית. היא מעוניינת לקנות מקבוק ומכיוון שבארה"ב הוא זול הרבה יותר עלתה השאלה הבאה: אם היא מזמינה מAmazon למשל ושולחת לארץ באמצעות FEDEX\UPS, היא יכולה להכריז על זה כהוצאה מוכרת? אם כן, ממה היא פטורה? רק מה16% מע"מ? גם מהמשלוח? כי הבנתי שלניידים אין מכס, רק מע"מ. ואני לא מתכוון שהם יחזיקו את זה אצלם יותר מדי (אל תחשיבו דמי אחסון) תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום! עזרתכם בבקשה, אני צריך מפרט מחשב בתקציב של עד 3000 ש"ח(עדיף פחות) שימושי המחשב הם: בעיקר גיימינג בינוני(קצת Call of Duty, Operation Flashpoint 2 וכו') ותכני HD. בקשר למסך - 2מסכים, אחדLCD 17(ישן) ואחד טלוויזיה LCD 27 HD (משתמש ב''17 כאשר אני רואה טלוויזיה למשל - העדיפות שלי היא להשתמש כמה שיותר ב 27'') אין צורך בציוד היקפי, כוננים למיניהם, דיסק קשיח ומערכת הפעלה. השקט לא חשוב במיוחד. לא מתוכנן אוברקלוק. תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 892 צפיות
-
-
בס"ד שלום! אני מעוניין לשמוע הצעות למחשב נייד לשימוש ביתי+. אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' וצריך אותו בעיקר לשימושי אינטרנט, אופיס, תמונות, סרטים (לא המון), וקצת מטל"ב. ממה שקראתי - אשמח אם הוא יהיה חזק מספיק, בנוי טוב, זמן סוללה טוב, ועם אחריות ארוכה... התקציב לא גבוה במיוחד אך גמיש. אם יהיה יקר משמעותית מנייח יתכן ואוותר על הנייד לטובת נייח. כיוון שזה המחשב היחיד בבית - רצוי שהמסך יהיה מספיק גדול (לפחות 15''). אין לי כרגע WIN אך אני יכול לקנות בזול דרך הסתדרות המורים (האם צריך תוכנה מיוחדת לנייד?), כך שאם זה מייקר ניתן לוותר. כמו כן, אני חושב שאני מסתדר טוב עם XP. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום חברה, מבקש עזרה למפרט נוסף, התקציב עד 1500 אבל ניתן לחרוג עד 1700 פלוס מינוס השימושים של המחשב בעיקר לשימוש ביתי, סרטים, אינטרנט, משחקים קלים לילדים קטנים, אין צורך בציוד הקפי, השקט לא הכי חשוב, העיקר שיהיה מחשב אמין, בלי אובקלוק, ניתן להרכיב בכל חנות שנוחה לכם (עדיפות ל IQPC) דרישות פחות או יותר: INTEL או AMD: עדיפות למעבד כמה שיותר טוב בעל תקציב כמה שיותר קטן דיסק קשיח 500 גיגה אני לא יודע עם יש צורך בכרטיס מסך, אבל עם אפשר להכניס בתקציב עם חריגה קטנה אז עדיף עם כרטיס מסך חשבתי על משהו כזה לא יודע על כמה זה טוב? הצעות לשיפור יתקבלו בברכה או מפרטים אחרים מעבד: [..] AMD ATHLON II X2 240 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪330 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-M61PME-S2P ₪260 זיכרון: [..] PAT…
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש אחרי שה T42 הרים דגל השימושים שלו אינטרנט + עבודה (סביבת פיתוח JAVA , בסיסי נתונים וכו וכו) גודל מסך 13.3 לכל היותר 14 אינץ חשבתי על מספר דגמים : sony vaio cw hp dm3 asus UL30 toshiba M505 כאשר לכל דגם יש את היתרונות/חסרונות שלו ה SONY הוא הכבד מכולם וזווית הצפיה שלו לא משהו ה HP נראה סביר במחיר סביר קל אבל אין לי נסיון עם HP ASUS נראה אטרקטיבי אבל המעבד נראה חלש טושיבה בעל מסך מגע אבל שוב אין לי נסיון עם טושיבה חשבתי גם על DELL STUDIO XPS אבל הביקורת עליו בריצפה יש המלצות לדגמים אחרים מחיר סדר גודל של עד 6000 למרות שאני לא אלך לרבנות בשביל עוד 500 שקל לגבי כל הדגמים שציינתי חוץ מאת ה HP שראיתי בבאג ובכמה מקומות אחרים את…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי- 3-4K 2מחשב למשחקים ללא ציוד היקפי 3. השקט חשב במידה בינונית. 4. לא מתוכנן אוברקלוק. 5. ללא מערכת הפעלה. 6. מעדיף חנות באיזור רמת גן, ת"א וכו'. 7. עדיף מחשב שיחזיק כמה שיותר ללא שדרוגים נוספים. תודה מראש,
-
- 5 תגובות
- 733 צפיות
-
-
אהלן חברה לאחר הרבה דעות פה בפורום הגעתי למפרט הסופי המפרט יקנה מהחנות KSP עד 3000 שקל מפרט לסרטים ועבודה משרדית כולל הכל ! מעבדי AMD Price Units Total Athlon II x2 250 3.0Ghz Socket AM3 Tray 390 1 390 לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE Price Units Total MA78LM-S2H AM2+, AM3, 760G, DDR2 1066, VGA ATI HD3000, HDMI, HDAudio, GBL 390 1 390 זכרונות DDR II 800Mhz Price Units Total 2GB Kingston Value 220 1 220 דיסקים קשיחים Seagate Price Units Total 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ST3500418AS 235 1 235 צורבים Sony Optiarc Price Units Total AD-7240S DVD±RW x24 Black Sata 130 1 130 מאווררים וגופי קירור Generic Price Units Total CPU Cooler For AM2/AM3 42 1 42 מארזים P…
-
- 3 תגובות
- 675 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חזק בשביל עבודה גרפית. למחשב יוחברו ארבעה מסכים 22' או 24' כל אחד. לכן חשוב לי דגש על כרטיס מסך חזק. את המפרט אני אקנה מארה"ב (אם מישהו מכיר אתר טוב וזול שאפשר להזמין ממנו חלקים, מעולה! ) תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 902 צפיות
-
-
היי, החלטתי להפתר מהLENOVO 3000 N100- שגרם לי רק צרות ב3 שנים האחרונות. מחפש מחשב שיהיה בעצם תחליף למחשב שולחני, ניידות נדרשת אבל לא שיקול משמעותי ( כלומר המשקל...). העבודה תהיה בעיקר לגלישה , יישומי אופיס, סרטים HD וכ'ו. יודע שבLENOVO לא נוגע יותר . מתלבט לגבי DELL HP . אמרו לי בDELL המקלדת לא נוחה בהשוואה לHP. בחיפושים התוודעתי לזה שיש מעבדים חדשים I7. אני לא יודע איך בעצם לבחור לפעמים המעבד חזק יותר ולפעמים יש יתרון לזכרון או כרטיס מסך וכ'ו. אני ארשום מספר דגמים רק לצורך השוואה - אני אשמח לתובנות ועזרה בהחלטה HP PAVILLON DV6 1340EJ HP PAVILON DM3-1010EJ DELL STUDIO 1555 DELL STUDIO 1557 (I7( אולי חברה אחרת טושיבה או LG...? תודה מראש על העזרה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ררב. אני מעוניינת במחשב נייד בתקציב של 1000$+.לשימושים הבאים הדרישות הם: 1)משחקים בינוניים 2)גלישה אלחוטית,מצלמה וכו. 4)עבודה משרדית 5)מקלדת נוחה ומסך מעל 14 אינץ 5)איכות שהרכבה ושירות במהלך חיפושי נתקלתי במחשבים הבאים: http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=WgH8aF11UQK2QEzb או http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=JExNpew5BY4uwRKv או http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do?storeName=computer_store&category=notebooks&a1=Display+%28diagonal%29&v1=15.0%26quot%3B+-+16.9%26quot%3B&series_name=dv6tqe_series&jumpid=in_R329_prodexp/hhoslp/psg/notebooks/15.0 או Dell Studio xps – 1340 מה הכי מומלץ,ועם יש הצעות יותר טובות תודה רבה…
-
- 1 תגובה
- 574 צפיות
-
-
תהייתי לגבי מחשב של ASUS שמתאים לגרפיקה,עריכת וידיאו וקצת תלת ממד. ההתלבטות שלי היא בין שני הדגמים הנ"ל http://www.qsys.co.il/pl_product~G51J-A1~12~65.htm שמוגדר כמחשב של גיימרים (ואגב סתם תהייה כללית מחשב שמוגדר לגיימרים מבחינת החומרה שבתוכו הוא גם יכול להתאים לצרכים שלי של עריכת וידאו גרפיקה וכו' לא?). ו... http://www.espir.co.il/main_nav/products/YDBy4gMg2... אגב לאסוס יש בכלל מחשבים ניידים שניתן להגדיר כ workstation מהבדיקות שאני עשיתי באתר הלא כל כך ידידותי שלהם, הבנתי שלא. בכל אופן התקציב שלי הוא 12K מקסימום.... בהתחלה שקלתי את dell precision m6400 אבל הוא גם עולה 14K+ שדי חורג לי מהתקציב והוא 17 אי'נץ שהוא די ענק והבנתי שהוא חתיכת בלוק (לא שזה כזה מפריע לי אני כרג…
-
- 2 תגובות
- 821 צפיות
-
-
המחשב שלי - עם מעבד אינטל P4, לוח אם ASUS , 1 ג'יגה זיכרון של קינגסטון וכרטיס מסך של MATROX (משהו פרה-היסטורי משנת 2001) עומד למות. הוא בן 5 ועבד יפה עד לפני שבוע. אנחנו משתמשים בו לעריכות וידאו (פרימייר) בממוצע אחת לחודש - כלומר אנחנו לא עורכי וידאו שמשתמשים כל יום בגרפיקה , אבל עדיין חייבים מחשב חזק וכרטיס מסך טוב. לא מיועד למשחקים. אפשר לקבל מפרט עבור תקציב - לא כולל מסך - של 2500 ש"ח?
-
- 7 תגובות
- 763 צפיות
-
-
תקציב: 2000-2500 ש"ח מטרות המחשב: המחשב אמור לשמש לאינטרנט, אופיס וצפייה בסרטים בHD באמצעות טלוויזיה. אין צורך במסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וגם לא במארז שקט במיוחד. זכרון הארד דיסק- מספיק רק 320 GB. אין העדפה לחברה מסויימת, אין צורך במערכת הפעלה, אך דרושה הרכבה של המחשב במעבדה. דרוש שקט ברמה סבירה ואין תכנון לOC.
-
- 1 תגובה
- 596 צפיות
-