ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
איזה חברת מחשבים היא הכי טובה לדעתכם שיש לה מחשבים אמינים מהירים וחזקים?
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-
-
אוקי אז אמרתי ננסה בעצמי: ברשותכם מיספר שאלות לגבי הבחירות שעשיתי- את רוב הדברים לקחתי מהמיפרט שבנה Xtract השאלות יפורטו בתחתית ההודעה! העמדות מיועדות למזכירות בית ספר פרטי יעודי. והם יריצו עליהן את הויסטה פרימיום 32! להלן עמדת מהל שיווק שהוא גם מורה לצילום! כל המפרט הנל אמור ללכת עם המסך הטוב של דל 24 אינצ' = 2861 ש"ח http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=692382 מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Box ¤835 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤443 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB SATA2 16MB ¤269 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון G.Skill DDR…
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-
-
לאחר שבדקתי מספר רכיבים שונים במספר חנויות שונות : KSP NOACOM MARDANIT LAMIR IVORY PANDAS גיליתי שיש הבדלים של לפעמים מאות שקלים בין הרכיבים השונים ,בחנויות השונות. למשל לוח Epox EP-9NPA+ Ultra עולה בלמיר 690 ובפנדס 890 ואילו מעבד 3000+ בלמיר עולה 950 בסטפינג E3 כאשר בנועה או בפנדס ניתן למצוא במחיר זה מעבד 3000+ E6 ואף להוסחף לו קירור נורמלי. השאלה היא אם כדאי למשל לקנות את הלוח מלמיר (אולי גם את המארז) וללכת איתו לחנות אחרת בכדי לקנות את המעבד ואת הכרטיס מסך ( X800GT של POWERCOLOR שגם אותו אין בלמיר)? האם יש בעיית אחריות במקרה זה והאם אני סתם מייצר כאב ראש בעבור כמה מאות שקלים? תודה רבה על העזרה. :xyxthumbs: :xyxthumbs:
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-
-
בעת הדלק המחשב, והניסיון להתקנה של ווינדוס XP אני נטקל בבעיה, המחשב איננו מעביר אותי להתקנה, אלא הוא מתחיל בתהליך טעינת הדריברים ומנסה להפעיל את הווינדוס, ואז הוא מגיע לדף כחול שבו רשום A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. if this isnt the first time youve seen this stop error screen. restart your computer. ועוד הוראות למחוק את הוירוסים ובסוף Technical information: *** Stop 0x0000007B (0xF78D2524, 0xc00000034, 0x0000000, 0x0000000) המחשב ריק, מחקתי כל זכר למידע שהיה עליו דרך הBIOS, בתקווה שהבעיה תסתדר אך זה לא שינה דבר.
-
- 5 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום חברים, התחלתי להתעניין במחשב נייד למטרות תקליטנות. מה חשוב לי שיהיה במחשב הזה? * עליו להיות סופר אמין - אין מצב שיקרוס/יתקע לי באמצע העבודה. אין מצב שהמוסיקה תקפוץ לי (וכבר נתקלתי במקרים כאלה. פאדיחה..). * עליו להפיק אודיו איכותי (ניתן כמובם לרכוש כרטיס חיצוני, אבל זו לא חכמה גדולה..). * מינימום נפח דיסק - 80GB, רצוי SATA או SATA2. מה לא מעניין אותי? * המשקל - את רוב העבודה המחשב יבצע כאשר הוא מונח על שולחן. הנשיאה שלו היא רק מהרכב לאולם. * אורך חיי הסוללה - כמעט בכל המקרים המחשב הזה יעבוד באמצעות חשמל מהרשת * אלחוט ואינטרנט - כלל לא רלוונטי לעניין, ניתן לוותר. על איזה דגמים תמליצו לי? ושאלה נוספת - בבדיקת פרסומים של מספר סוכנויות מחשב, לא מצאתי אף סוכנות שמשווקת מחש…
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
Gainward GTX 580 1536MB DVI DisplayPort כרטיס נקנה ב5.5.11, יש אחריות 3 שנים של C.R.G ואריזה מקורית. כמה הוא שווה היום?
-
- 1 תגובה
- 874 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש ורציתי לדעת, אני שם במחשב החדש את הכרטיס מסך gtx 1070 ti מהמחשב הישן, איך לבדוק אם הכרטיס מסך עדיין תקין? אני מתכוון, בגלל שהמחשב הישן, היה מתחמם נורא, והייתי מריץ בו דברים כבדים, אני רוצה לוודא שהכרטיס מסך אכן תקין, שלא בטעות אקנה מחשב גיימינג חדש ובסוף הכרטיס מת או משהו, ואז הלך הכל..(בניתי בקפידה כל חלק וחלק עם מארז מסוים, רק זה מטריד אותי.) אז איך לבדוק? תודה.
-
- 0 תגובות
- 874 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה על העזרה במפרט הקודם אני מחפש לאחי מפרט עד 5000 שקל למשחקים כבדים אינטרנט הורדות וכו' אין צורך במסך אך יש צורך בציוד היקפי כולל רמקולים טובים שישמעו גם מוסיקה טובה שלא יהיה איטי לא יתקע ושיהיה אחלה של מחשב המחשב יתחבר לטלויזית LCD תודה חברים
-
- 5 תגובות
- 873 צפיות
-
-
1. תקציב: 5500, 500+- ש"ח לכל כיוון 2. המחשב מיועד לעבודה רגילה, לא מאומצת ולא כפלטפורמת משחקים (ישומי אופיס, מוזיקה, סרטים, אינטרנט ותוכנות design למינהן - סטודנט להנדסת חשמל) 3. מסך 15.4" רחב 4. משקל לא מהווה שיקול, אז גם 3.2 ק"ג לא מהווים בעיה 5. דיסק קשיח מינימאלי 80 גיגה (גם ככה יש כונן חיצוני) 6. זכרון - 2 גיגה, עדיף בסטיק אחד, גם 2x1gb מתקבל 7. נייד מבית טוב - אפשרות להרחבת אחריות 8. מעבד, בעדיפות עליונה Core2 עם חיבה עזה לT7200 והלאה (אלה שיש להם 4mb cache) 9. צורב DVD - סטנדרטי 10. כניסות ויציאות - סטנדרטי 11. כרטיס מסך - אין צורך במשהו fancy, לא משמש למשחקים - אך כן עלול להריץ VISTA בשנים הקרובות... (לא מכיר את עולם המאיצים הגרפיים לניידים) תודה רבה למסייעים.
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים. 1200 - Core 2 Duo 1.86G 2MB 775 E6300 CONROE 666 - GIGABYTE מדגם GA-945P-S3 1186 - WinFast PX7900GS TDH 256MB מבית LEADTEK 700 - DDR2 1024Mb 667MHz מבית SAMSUNG = 3752ש"ח ויש לי כבר ספק - HEC 525 [יחזיק?] והארדיסק - WD 120gb ומארז סבבה... מה אתם אומרים יש אישור קניהה או ש... ?
-
- 18 תגובות
- 873 צפיות
-
-
מדובר בדגם dell inspiron n3010. המחשב פשוט נשאר תקוע על המסך שעבדתי עליו, וכלום לא עוזר, חייב לכבות ולהדליק. לא בעיית חום - הרצתי תוכנה למדידת טמפרטורה, וברגע הקפיאה המעבד היה בסביבות 45 מעלות. יכול להיות שזה מערכת הפעלה? למרות שזה לא נשמע ככה..
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, מתחיל אוטוטו ללמוד וצריך טאבלט + נייד, מה שאומר היברידי זה הפתרון. ההיברידי ישמש לדברים בסיסיים ויכלול יציאות USB וHDMI. כמו כן תהיה הרבה כתיבה ושימוש באופיס כך שחובה שהמקלדת תהיה נוחה. הבנתי שה-T100 של ASUS הוא אחלה מכשיר, אבל קראתי שאיכות המסך מאכזבת ובכלל ווינדוס 8 כבד עליו. לאסוס יש דגמים איכותיים וזולים יותר כמו TF103 אבל מבוססי אנדרואיד. 1) האם ה-QuickOffice משמש באמת תחליף לאופיס? ובעיקר בעברית. 2) האם יש דגם אחר שאתם ממליצים עליו? בתודה מראש, שרון
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2400 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? צרכים בסיסיים של אינטרנט, מסנג'ר, מוזיקה. משחקים שהחזק ביניהם יהיה סימס 3. עבודה עם פוטושופ CS, בעתיד ייתכן מעבר לפוטושופ יותר מתקדם. מחשב יחסית שקט ולא מרעיש. מחשב שיחזיק ללפחות 4-5 שנים בלי בעיות מיוחדות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב? לא. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? לא מתוכנן 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? דרושה הרכבת מחשב. על המחשב יופעל XP (יש לי בבית) ואולי בעתיד גם ווינדוס 7. 9. מאיזו חנות אתם …
-
- 7 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אני מעוניין לקבל מפרט למחשב שישמש בעיקר ללימודים (יגיע שלב בלימודים של שימוש בפוטושופ וכו') לגבי מסך : עדיף עם בתחום התקציב. ההעדפה היא מחנות באזור ראשון לציון (זכור לטובה SKYPC) הרבה זיכרון פנימי ומעבד חזק
-
- 5 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שימושים עיקריים: תכנות ועריכה גראפית בקטנה. [TABLE=width: 468] [TR] [TD]Intel i5-3470[/TD] [TD]מעבד[/TD] [/TR] [TR] [TD]CoolerMaster Hyper 101[/TD] [TD]קירור מעבד[/TD] [/TR] [TR] [TD]Gigabyte GA-B75M-D2V[/TD] [TD]לוח אם[/TD] [/TR] [TR] [TD]Crucial 8GB 1600MHz DDR3 Ballistix Sport[/TD] [TD]זיכרון[/TD] [/TR] [TR] [TD]CoolerMaster K350[/TD] [TD]מארז[/TD] [/TR] [TR] [TD]FSP 460W[/TD] [TD]ספקכוח[/TD] [/TR] [TR] [TD]Seagate 1T Sata3 7200rpm 64Mb[/TD] [TD]כונן קשיח[/TD] [/TR] [TR] [TD]Gigabyte GTX660 2GB GDDR5 OC[/TD] [TD]כרטיס מסך[/TD] [/TR] [TR] [TD]LiteON IHAS124[/TD] [TD]צורב DVD[/TD] [/TR] [TR] [TD]Sandisk SSD 127GB[/TD] [TD]זכרון SSD[/TD] [/TR] [/TABLE] מה אתם חושבים? ושא…
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
כיום אני יושב על המחשב הבא AXP 1700+ (המקורי, לא האחרונים עם ליבה שונה) Gigabyte ga-7vtx-h+ 256mb DDR266 GF4ti4600 לאחרונה המחשב התחיל להראות סימני זיקנה (כמו כל מחשב בן יותר משנה), ככה שהתחלתי לחשוב על שדרוג. תהיתי כמה שיפור יביא להחליף את המעבד לAXP 2400+ (באס 266, כי זה כל מה שהלוח תומך בו) ולתקוע עוד 256 מגה זכרון, והאם בכלל יש טעם לשדרוג הקטן והחביב הזה?
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
היי חברים מחפש מחשב נייד עד 1300 שח, הטוב ביותר- יהיה אשר יהיה. נקודות למחשבה- מעוניין לערוך מצגות על המחשב .מעדיף מעבד טוב או זיכרון על פני מסך איכותי או גדול וכד'. תודה
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אפשר לחרוג בכמה מאות שקלים אם זה הכרחי ומשתלם. כמו שאמרתי מטרת המחשב הוא למשחקים, לא מצפה שיריץ לי את המשחקים החדשים ביותר על ULTRA GRAPHIC אבל שיריץ את החדשים על קצב פריימים סביר ובישנים יותר יראה אמינות ויציבות. חשוב מאוד שלא יהיו mouse lags כתוצאה מכרטיס המסך. הבנתי שזאת בעיה דיי נפוצה בכרטיסים של ATI והניחוש שלי הוא בגלל שהם מתחממים יותר מדי, אני לא מבין גדול בכרטיסי מסך אבל אני אעדיף כרטיס של NVIDIA במצב של שני כרטיסים שווי כוח של שתי החברות, אם הכרטיסים של ATI משתלמים יותר וטובים יותר אז אעדיף כרטיס שלא מתחמם יותר מדי או לחילופין אבקש להוסיף קירור מתאים. ציוד הקפי: המסך הנוכחי שלי הוא בערך הכי גרוע שיכול להיות, ואני ממש מתגעגע ל-CRT הישן שלי שהיה הרבה יותר טוב למשחק…
-
- 12 תגובות
- 873 צפיות
-
-
יש לי אפשרות לקנות מארז זהה בשתי גרסאות. שתיהן שחור מבחוץ. אחד מהם עם פנים מארז לבן והשני שחור. האם פנים מארז לבן יקלוט פחות חום מהחלקים שעובדים בו ויקרין אותם פחות חזרה מזה בצבע שחור?
-
- 4 תגובות
- 873 צפיות
-
-
מעבד - T6570 או T5670 - מה יותר טוב מהירות שעון - 2.1 או 1.8- מה יותר טוב מהירות זכרון - 800Mhz DDR2 6400 או 667MHz DDR2 5300 מה יותר טוב אלו ההבדלים בין שני דגמי מחשב של LENOVO שאני צריכה לבחור בינהם. אודה לעזרתכם
-
- 6 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום רב ושנה טובה לכולם! אני מחפש מחשב נייד לסטודנט, בתקציב שלא יעלה על 4K. עיקר השימושים - WIN7, אופיס, אינטרנט, מוזיקה, סרטים ומשחקים לא כבדים ומתוחכמים מדי, וכן תוכנות גראפיות לא כבדות כמו CS4. גודל המסך צריך להיות 15.6". אני מעדיף מחשב בעל כרטיס מסך, ובכל זאת אשמח לשמוע ממביני עניין על ההבדלים במחשבים עם יעוד כזה בין כאלו עם כרטיס מסך לבין כאלו עם intel GMA מכל סוג שהוא (שיכול להוזיל עלויות, אך גם להוריד ביצועים). חשוב שהמחשב יהיה מהיר וחזק יחסית, ויוכל להריץ מספר יישומים במקביל מבלי להתחמם או להתעייף יותר מדי מהר. זמן הסוללה פחות קריטי, אוכל להתפשר עלשעתיים-שלוש שעות עבודה. גם המשקל פחות קריטי. כרגע אני מתלבט בין כמה דגמים, ואשמח לקבל את חוות דעתכם עליהם מכל בחינה ש…
-
- 0 תגובות
- 873 צפיות
-
-
אוקי, בסופו של דבר, אחרי המלצות שלכם ועוד כל מיני. הזמנתי מחשב חדש. אבקש את דעתכם עליו. ויש לי שאלה נוספת כמה אני אוכל להמהיר אותו? GIGABYTE GA-965P-DS3 Intel Core 2 Duo s775 E6600 Twinmos 2GB DDR2 667Mhz cl5 Samsung 160GB 8MB SATA2 7200RPM Geforce 8800GT 640MB ENERMAX LIBERTY 500W Creative SB Audigy2 ZS GAMER מארז אני לא זוכר איזה קניתי. אבל סתם איזה משהו מגניב עם חלון חחח יש גם צורב וציוד הקיפי ערכתי. טעיתי באות בלוח.. חחח
-
- 7 תגובות
- 873 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם צריך אז הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לשימושים וגיימינג קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.FOOTBALL MANAGER -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 1 תגובה
- 873 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן אני מחפש המלצה לנייד עבור חברה סטודנטית - בעיקר לוורד/אינטרנט/לשמוע מוסיקה, התקציב 5K (אפשר יותר, אבל גם פחות יתקבל בברכה...). הדרישות: - לא כבד מדי, אני לא יודע מה התחושה של 3 ק"ג, אבל נראה לי שזה הגבול העליון. - לפחות 1GB זכרון (שאלה: האם כדאי כבר ברכישה לשדרג ל-2GB?) -עדיפות ל-WIN XP (אין צורך להכביד עם ויסטה) - מה דעתכם? - יציאות סטנדרטיות, עדיף עם כניסות לכרטיסי זכרון - אחריות + שירות אופטימליים - מקס' זמן, מקס' שירות - כאן אין מה להתפשר. - מסך - נראה לי ש-14" יספיק, אין צורך במסך רחב. - מאוד חשוב לה - מחשב שלא ידרוש שידרוגים לתקופה הכי ארוכה שאפשר (דרישה קשה, אבל לגיטימית...). אשמח לשמוע הצעות/רעיונות והתיחחסויות לכל אחת מהקושיות הנ"ל. תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 873 צפיות
-
-
הייתי רוצה שתעזרו לי עם מפרט למחשב בעיקר למשחקים (כבדים ביותר) שיחזיק לי כמה שיותר זמן הערות בלי מסך,רמקולים,מקלדת,עכבר כרטיס מסך חזק קירור טוב לוח אם שיתמוך בזיכרון מסוג DDR3 (לעתיד) וכל הדברים שאפשר לחסוך בהם... זתומרת אם אפשר להביא נגיד לוח אם שהוא המינימום של המינימום של מה שאני צריך אבל בכל זאת יתמוך DDR 3... (רק במעבד,כרטיס מסך זיכרון וקירור לא לחסוך) ובקשר לסדרה 9 של ניוידיה אני מתלבט אם כדאי או שהם לא שווים... או שכדאי בכלל רדאון.. תודה מראש.. אם צריך להוסיף משהו תודיעו
-
- 14 תגובות
- 873 צפיות
-