עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. בנוגע למסך הולך להיות לי בחודשים הקרובים 24 אינץ' ככה ש גם CROSSFIRE יתוכנן בעתיד המאוד הקרוב גג חודשיים, אני צריך את עזרת המומחים בנוגע לבחירת לוח אם שעל בסיסו אני אבנה את המערכת, מי שיוכל לעזור לי להחליט בין הלוחות הבאים ולייעץ לי בבקשה על דרך קירור שקטה ואופטימלית (מארז, מאוורים הכל...) בעיקרון אני מתלבט על איזה חברה ללכת אבל הכיוון הוא להשקיע יותר מ1000 ש"ח ללוח אז.. 1. Rampage Formula 2. GA - X48T (אפשר גם ללא T) 3. MSI Platinum X48 תודה רבה חבר'ה

• 12 תגובות
    • 922 צפיות
  2. יש לי מחשב LG E310 עכשיו אני מגדיר בניהול צריכת חשמל שלאחר 5 דקות המסך יתכבה, ומה שקורה זה שהמסך בעצם "מתכבה" אבל הוא סתם בעצם הופך לשחור אבל דלוק במלוא מובן המילה רואים שהוא "צבע" את עצמו בשחור ולא כיבה אצ המסך. מוכרת התופעה?? ומה אפשר לעשות? תודה רן

• 2 תגובות
    • 922 צפיות
  3. יש לי שכנה עם ילדה בת 6 שאוהבת לשחק ב-"ואללה כיף", וזה כל הדרישה מהמחשב. היום הייתי אצלה לראות למה הכונן לא קורא דיסקים, מתברר שהוא 36X, וכשהדלקתי את המחשב היה בום מאוד יפה ונשרף הספק, ויכול להיות גם הלוח... אמרתי לה שספק חדש עולה לפחות 100 שקל ו+ לוח כבר עדיף לה לקנות מחשב חדש. יש לה מסך, מקלדת וכונן חדש שאני הבאתי לה, חוץ מזה תנסו להביא את החלקים הכי הכי זולים שאתם יכולים למצוא שיהוו מחשב אחד שלם ועובד. החוק היחיד לתקציב הוא להשאיר אותו מתחת לארבע ספרות ואם אפשר אז לרדת גם מהשלוש...

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  4. היי. מבקש מפרט לחבר כמצוין בנושא הת'רד. פתוח להצעות ואף מעדיף מפרט מבוסס AMD אם הוא יתן תמורה גבוהה יותר לכסף. המפרט צריך לכלול הרכבה. אין צורך בצורב ומארז. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 922 צפיות
  5. Started by Wingedbull,

עיקרי השימוש הם: אינטרנט, סרטים, מוזיקה, משחקים לא כבדים אבל שיעבדו במידת הצורך אם צריך, וגם ללימודים בעתיד אם אני אצטרך. לגבי גודל המסך אני עדיין מתלבט. 15.6 נשמע לי גדול מידי, חשבתי על מסכי 14\14.1 זיכרון: 4GB יספיקו אני מאמין, אבל אם יש יותר אז בונוס. מעבד I5 ולא פחות אני מניח. קשיח: 500GB יספיקו לדעתי. עוד משהו שככה אני לוקח אותו כבונוס, ויכול להיות ממש טוב, זה מקלדת מוארת. לא יודע כמה יתאפשר למצוא מחשב עם אופצייה כזו, אבל הבנתי שיש. מצאתי בינתיים את זה, ורציתי לדעת אם זה עונה על הדרישות שלי: מחשב של Dell Latitude E5420 http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-latitude-e5420-2410m.htm או http://www.notebookclub.co.il/products/latitude_vostro/dell-v…

• 4 תגובות
    • 922 צפיות
  6. מחפש מפרט ב 3,500 שקל ללא מסך או ציוד הקפי. הצעות יתקבלו בברכה

• 12 תגובות
    • 922 צפיות
  7. Started by naorai,

היי כולם! חבר טוב שלי ביקש שאני אבנה לו מפרט ב7.5k-8k למשחקים. זה כולל ציוד הקיפי- לא כולל רמקולים. שימו לב שהוא משחק בעיקר מרוצים, ויש לו את הציוד בשביל זה, ככה שהוא צריך מקלדת ועכבר סטנדרטיים. רעש- לא בעיה. מארז- שלא יהיה כאב בעיניים, הca6a19 יהיה בסדר. מסך- 17". אלה הם כל הדרישות, אני חשבתי על משהו: e6300 ga-s3(965p) 2gb 667mhz (4-4-4-x) 8800gts tr2-470W wd320GB-ks c6a19 Bigy tiphoont thingy כל זה יוצא 7.5 בזיגזג (אני יודע שהם קצת יקרים...) וזה לא כולל מסך (אאווץץץ...) יהיה OC מתון, איך אני מכניס lcd 17" וצורב לתוך המפרט הזה בלי לעבור 8K? :nixweiss: תודה לכם, naorai

• 8 תגובות
    • 922 צפיות
  8. שלום,אני מחפש מחשב שיוכל להריץ מספר תוכנות כבדות בזיכרון במקביל (סיטואציה סבירה תהיה Matlab, IDEX2 וכיוב').יש לי אפשרות להביא מארה"ב אם אני אסגר על דגם בשבוע הקרוב, במחיר שמצוין בכותרת.גודל מסך ±15, מקלדת נוחה לשימוש ומשקל קטן מ-3 ק"ג (עדיפות למשקל נמוך יותר, כמובן).חשוב שתהיה מקלדת נוחה לשימוש וכל השאר יכול להיות סטנדרטי.תודה!

• 0 תגובות
    • 922 צפיות
  9. לאחר שבדקתי מספר רכיבים שונים במספר חנויות שונות : KSP NOACOM MARDANIT LAMIR IVORY PANDAS גיליתי שיש הבדלים של לפעמים מאות שקלים בין הרכיבים השונים ,בחנויות השונות. למשל לוח Epox EP-9NPA+ Ultra עולה בלמיר 690 ובפנדס 890 ואילו מעבד 3000+ בלמיר עולה 950 בסטפינג E3 כאשר בנועה או בפנדס ניתן למצוא במחיר זה מעבד 3000+ E6 ואף להוסחף לו קירור נורמלי. השאלה היא אם כדאי למשל לקנות את הלוח מלמיר (אולי גם את המארז) וללכת איתו לחנות אחרת בכדי לקנות את המעבד ואת הכרטיס מסך ( X800GT של POWERCOLOR שגם אותו אין בלמיר)? האם יש בעיית אחריות במקרה זה והאם אני סתם מייצר כאב ראש בעבור כמה מאות שקלים? תודה רבה על העזרה. :xyxthumbs: :xyxthumbs:

10. Started by ordohan,

שלום הינה תמונה של המפרט שאני רוצה לקנות יש לי שתי שאלות (אחרי התמונה) 1)בחרתי במעבד e6320 שיש בו 4mb בהתחלה בחרתי ב e6300 עם 2mb ההבדל בכסף קטן מאוד מה אומר ההבדל של ה 2mb האם זה משפיע על ביצועי המחשב? 2)בחרתי בשני זכרונות ראם של 512 האם זה עדיף על אחד של גיגה? 3)מה אתה אומרים בכללי על המחשב? תודה

• 11 תגובות
    • 922 צפיות
  11. Started by rbenadiva,

שלום לכולם!! צריך את עזרת הפורום המכובד הזה (לא משתתף הרבה בתגובות אבל עוקב כבר שנים) בבחירת לפטופ חדש. באפשרותי לקנות בארה"ב ולחסוך אולי עוד כמה שקלים שיופנו לפרמטרים אחרים בנייד וצריך לקחת בחשבון נושא של אחריות וכדומה מטרות המחשב- עיקר העבודה תהיה אינטרנט ואופיס אבל אחוז לא מבוטל לסרטים (רצוי שיסחוב HD ללא מאמץ) ואם אפשר קצת עריכה גרפית (פוטושופ) גודל המסך- עדיפות ראשונה ל- 13.3 או 14 (הקודם שלי 15.6 והוא לא כל כך נייד) משקל רצוי- בסביבות 2 (אם אפשר פחות אפילו עדיף) האם נדרש זמן סוללה ארוך -כמה שיותר , 4-5 שעות בעבודה סבירה (לא אינטנסיבית) האם יש צורך ביציאות מיוחדות-HDMI יהיה נחמד ו-SD חובה גודל מינימלי של כונן קשיח- 256-500 כונן CD/DVD, צורב- אפשר ג…

• 0 תגובות
    • 922 צפיות
  12. היי חבר'ה.. לא יודע אם זוכרים אותי עוד פה..עברו שנים מאז שנכנסתי לאתר, בכל אופן הייתי משתמש מאוד פעיל בזמנו (מדבר על לפני 5-6 שנים). בכל מקרה, אני קונה מחשב חדש..מחנות של חבר, השאלה שלי היא האם זה משתלם לעומת המחיר? כמובן מבחינת מחיר=תמורה אודה לכם מאוד מאוד אם תכתבו כמה שיותר דעות.. מטרת המחשב המרכזית = גלישה באינטרנט\מסנג'ר\שמיעת מוזיקה + משחקים מתי שיוצא. צריך שהמחשב לא ייתקע בMSN וכאלה כי הנוכחי שלי כבר מאוס עליי עם הקטע הזה להלן המפרט: מעבד:Intel core 2 duo E7300 לוח אם:ASUS P5K SE כרטיס מסך: Sparkle GeForce 9400 GT 512MB PCIE דיסק קשיח:ללא (ישלי בבית כבר 160..אז חסכתי) כרטיס קול:8 מובנה עם HIGE DEFITNITION צורב: ללא (ישלי כבר אחד בבית) מארז: סטוק ללא חב…

• 8 תגובות
    • 922 צפיות
  13. Started by shloosh,

AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 3800+(2.0GHz) BOX 2120 ¤ 1 DFI NF4 ULTRA INFINITY 590 ¤ 1 GSKILL DDR 2048MB 400MHZ 2-3-2-5 1355 ¤ 1 NEC ND-3550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X 270 ¤ 1 Sunbeam Samurai SILVER 230 ¤ 1 HEC 400TRT 290 ¤ 1 ARCTIC COOLING Silencer 64 55 ¤ 1 SUNBEAM ROUND CCFL FAN GRILL 40 ¤ 2 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 סה"כ: ¤ 5160 כל זה + X850XT שכבר יש לי.... + WD 80GB 7200 8MB שגם יש לי ומספיק.. מה אתם אומרים? אין לי יותר כסף להשקיע ככה שרק שינויים במסגרת התקציב... לקוח מנועה. תודה!!!

• 11 תגובות
    • 922 צפיות
  14. שלום. ברשותי יש כ- 3000 ש"ח ואני צריך מחשב לגיימינג ולשימושים כלליים. המחשב צריך לכלול הכול (ציוד הקפי). כמו כן יש ברשותי מסך CRT מהמחשב הישן שלי בן כ10 שנים. של MAG. דגם XJ700T. בגודל 19 אינץ'. המצב של המסך, עד כמה שאני יכול להבחין, לא השתנה ב10 השנים האחרונות (מבחינת הצגת תמונה). מסכי LCD, לפי מה שאני רואה, הגרועים שבהם מתחילים מעלות של כ1000 ש"ח. מה שמעלה בי את התהייה, האם לא כדאי לקחת את ה(מינימום) אלף הזה ולהשקיע אותו במחשב עצמו? כרטיס גרפי טוב יותר, זיכרון מוגבר, עוד משהו... אני רוצה לציין שאספקטים כמו אסטתיקה או נפח/תפיסת מקום, לא משחקים פה שום תפקיד! הפרמטר היחיד האו פונקציונליות. תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 921 צפיות
  15. 1. תקציב: 5500, 500+- ש"ח לכל כיוון 2. המחשב מיועד לעבודה רגילה, לא מאומצת ולא כפלטפורמת משחקים (ישומי אופיס, מוזיקה, סרטים, אינטרנט ותוכנות design למינהן - סטודנט להנדסת חשמל) 3. מסך 15.4" רחב 4. משקל לא מהווה שיקול, אז גם 3.2 ק"ג לא מהווים בעיה 5. דיסק קשיח מינימאלי 80 גיגה (גם ככה יש כונן חיצוני) 6. זכרון - 2 גיגה, עדיף בסטיק אחד, גם 2x1gb מתקבל 7. נייד מבית טוב - אפשרות להרחבת אחריות 8. מעבד, בעדיפות עליונה Core2 עם חיבה עזה לT7200 והלאה (אלה שיש להם 4mb cache) 9. צורב DVD - סטנדרטי 10. כניסות ויציאות - סטנדרטי 11. כרטיס מסך - אין צורך במשהו fancy, לא משמש למשחקים - אך כן עלול להריץ VISTA בשנים הקרובות... (לא מכיר את עולם המאיצים הגרפיים לניידים) תודה רבה למסייעים.

• 3 תגובות
    • 921 צפיות
  16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? ממה שהתרשמתי אין סיבה לעבור את 8000-9000 (ללא כרטיס מסך), אבל גמיש אם אשתכנע. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, ללא מגבלת ״כבדות״ (למשל Cyberpunk וכיוצ״ב). בנוסף אני עושה סטרימינג, משחק על מסך 165Hz עם VRR אבל מתכוון לשחק על 120fps בעיקר. כרגע אני רוצה להשתמש בencoder של x264 על medium preset. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכרטיס מסך, …

17. שלום ותודה מראש לכולם, מעוניין לרכוש מחשב נייד בסכום של 2500-3000 כאשר הוא ישמש אותי בעיקר בתור מחשב שולחני אבל לא רק. רוב השימושים שלו יהיו אינטרנט, סרטים, ומשחקים (בעיקר למשחקים אבל לא משחקים כבדים) הגג של המשחקים שאני הולך להשתמש בו זה משחקים בסגנון RedAlert החדש אבל לא משחקי גראפיקה מטורפים וחדשניים כמו GodOfWar אני מעוניין שהוא יכלול: HDMI, צורב DVD עדיפות לחברות מוכרות כמו Dell, HP, Lenovo גודל מסך 15.6 אני יודע שבהתאם לתקציב אי אפשר מחשב מטורף ומפלצת ביצועים מטורפת. תודה מראש לכולם. עריכה: שמתי עיניי על Lenovo 560 0679-9FG, תרגישי חופשי לתת ביקורת עליו ואם כדאי או לא..

• 2 תגובות
    • 921 צפיות
  18. שלום לכולם, אני צריך עזרה בבניית מפרט למחשב סאונד ועריכת וידאו. 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) אני עובד בעיקר עם CUBASE וNUENDO וEDIUS. ב) המחשב יהיה רק לעבודה וחשוב שיהיה לכרטיס מסך 2 יציאות DVI ויציאת HDMI. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7, רצוי שיהיה שקט. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/ב…

• 5 תגובות
    • 921 צפיות
  19. Started by elad_nisim,

שלום יש לי מחשב שזהו המפרט: חושב על לשדרג בעיקר את המארז ולוח האם ולהוסיף דיסק קשיח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500-2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GW2 וMMO נוספים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לצ…

• 1 תגובה
    • 921 צפיות
  20. צריך המלצה לנייד עם המאפיינים הבאים: - מסך מט 15.6 אינצ' FHD (רזולוציה 1920x1080), ללא ברירה יתקבלו גם אופציות עם מסך מבריק. - מעבד כמה שיותר חזק i7/i5. - זיכרון 8GB. - HDD של כ- 1TB. - כרטיס מסך לא עקרוני. - מקלדת מוארת, עברית לא חובה. - עם USB3/HDMI/WIFI N/BT/Mic/Camera וכו'... - אחריות מינימום 3 שנים. - מראה סולידי. - משקל <3KG. - כולל Win7 x64 ואופיס (לא גרסאות נכות). תודה

21. Started by ozwrx,

AMD Athlon 64 X2 dual-core processor TK-53 ATX X1200 או C2D T5270 X3100 איזה מעבד עדיף? אני מתכוון מבחינת הכל! מהירות. צריכת חשמל.. ועוד כי ההתלבטות שלי היתה בין 2 הדגמים האלה: TOSHIBA A215-S7425 לבין DELL VOSTRO 1400 C2D T5270 לשניהם יש 2 גיגה זכרון והמפרט המעבדים מצויין למעלה

• 7 תגובות
    • 921 צפיות
  22. אז ככה היום הזמנתי את המעבד החדש ביותר בשוק q9650 ממקום אחר....אמרו לי שהוא יגיע בערך עוד שבוע....אז אני חייב כבר להזמין את המחשב... אז ככה אני רוצה מחשב למשחקים שיהיה קריר ולא אכפת לי השקט...אני לא מתכוון לעשות oc...המחשב הוא למסך 2243 שאני קונה בניפרד... אז ככה אני כבר הרכבתי מפרט תגידו מה אתם חושבים....המחשב הוא מ foxpc אני גר בעפולה אז זה ממש קרוב לי.. GA-EP43-DS3L -505 G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ 2GX2 CL5-415 Western Digital WD5000AAKS 500GB -325 Pine - XFX nVIDIA GeForce GTX260 XXX 89-1475 http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1261-זה הצורב חייב המלצה אני לא מבין בזה כלום..! NZXT Tempest -480 Thermaltake Toughpower 600W-499-המלאי מאוד קטן ב fox ARCT…

• 5 תגובות
    • 921 צפיות
  23. Started by pitter,

משתמש במחשב לצרכי משחקים כבדים ותכנות בעיקר. ללא OC, ללא צורך בציוד היקפי או מערכת הפעלה. תקציב סביבות ה 9K . המערכת תרוץ על מסך 22 אינץ' FULL HD חו"ד למפרט ? המלצות לשינוי וכו' ? חסר עוד מארז אני יודע. יש המלצות למשהו שמאפשר גם קירור טוב ושקט? מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.93GHz 940 - BOX ₪2887 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EX58-UD5 ₪1424 זיכרון: [..] OCZ 6144MB (2048MBX3) DDR3 1800 CL8 - PLATINUM EDITION : OCZ3P1800LV6GK ₪683 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4870X2 2GB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪2154 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22LS50 X22 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ₪150 ספק כוח: [..] ENERMAX LIBERTY 620W : ELT620AWT ₪669 דיסק קשיח: [..] WD GREEN 1TB 32MB SATA2 7200 RPM - WD10EADS…

• 10 תגובות
    • 921 צפיות
  24. Started by poiu,

אני מתחילה ללמוד השנה הנדסת מחשבים ואני רוצה לקנות מחשב לצורך הלימודים, הבעיה היא שאני לא מבינה בזה כמעט ולא יודעת מה צריך שיהיה בו-מה יותר חשוב, על מה לא להתפשר ועל מה ניתן לוותר.איזה מעבד כדאי איזה זכרון וכל מה שקשור בעצם. אני רוצה מחשב שישמש אותי לפחות עד סוף התואר (4 שנים).השימוש שלו יהיה בעיקר לצורך לימודים, אינטרנט, מוזיקה אך גם לעיתים צפייה סרטים (אבל זה לא העיקר),הוא לא נועד למשחקים בכלל. לא ידוע לי על דברים מיוחדים שאני צריכה שיהיו בו ספציפית למקצוע שלי אך אם מישהו יודע אני אשמח לשמוע.. מבחינת תקציב אני באמת גמישה ואין לי בעיה להשקיע אם זה באמת נחוץ למטרה שלי, השאלה אם כדאי בשביל המטרות שציינתי או שבהחלט אפשר להתפשר על דברים יותר זולים.אם בכל זאת לציין סכום אז 50…

• 9 תגובות
    • 921 צפיות
  25. אני מתכוון לרכוש מחשב בעוד כמה ימים, ואני צריך חוות דעת על המפרט שהרכבתי : מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Box כמות: 1 - מחיר: ₪579 לוח אם: Gigabyte GA-870A-USB3L AMD870 + SB850 Chipset כמות: 1 - מחיר: ₪398 מארז: בקניית מחשב חדש בלבד - Lancool Midi Tower PC-K62B Black Window כמות: 1 - מחיר: ₪395 ספק כוח: Seasonic SS-750AT 750W Active PFC 4X PCI-E 62A/12V Single Rail כמות: 1 - מחיר: ₪532 זיכרון: 2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK) I5/AM3 - מחיר חם כמות: 2 - מחיר: ₪65 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪252 כרטיס מסך: …

• 10 תגובות
    • 921 צפיות

דיונים חדשים בפורומים