ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני רוצה למכור את הנייד שלי ואשמח לשמוע מה דעתכם. Dell Inspiron 6400 15.4" Intel Core Duo 2.0 GHz 1GB RAM דיסק WD 160GB כרטיס גרפי און בורד שמסוגל להריץ משחקים כמו WOW למשל מערכת הפעלה XP חוקית המחשב בן 3 והסוללה כבר די חלשה. הוחלף לו מאוורר לפני חצי שנה בערך ומאז הוא לא מתחמם יותר מדי. כמה נראה לכם שהייתם משלמים על מחשב כזה? תודה! אילי
-
- 1 תגובה
- 922 צפיות
-
-
מה שחשוב לי שהמחשב לא יהיה רועש ולא יתחמם ושלא יהיה AMD מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב: מחשב כללי חזק (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD ) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23-24 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי : , מסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (1…
-
- 9 תגובות
- 922 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?אם זה אפשרי-לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב וכדומה)? צפיה בסרטי HD,משחקים ברמה בינונית,וביצוע מס' פעולות במקביל לדוגמא:פתיחת 5 אתרי אינטרנט במקביל+הורדת סרט+צריבת סרט בDVD +שימוש ב2 מסכי מחשב לצפיה במקביל ב 2 אתרים שונים(המחשב הנוכחי שלי פשוט נחנק) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש -לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?מסך LED 24 אינש LG * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?משחקים בינונים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכו…
-
- 7 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום, אני לומד שנה שניה עיצוב מתעסקת בתוכנות כמו פוטושופ, אילוסטרייטור, cinima4d, after effects * מעדיף מסך 17 אינץ' אבל גם גדלים אחרים יכולים להיות סבבה * עדיף סוללה עם אריכות גבוהה * מינימום הארד דיסק 1T אבל יכול להתפשר אם זה שווה את המחיר לחצי טרה * מעדיף dell כי אני איתם הרבה שנים והם די מוכחים את עצמם * צריך 8RAM * מעבד i7 לפי מה שהבנתי זה הכי כדאי עכשיו * כרטיס מסך סבבה לא ברמה גבוהה אך לא ברמה נמוכה מדי * תקציב של בסביבות 4000 ראיתי את הדגם Dell Inspiron 3721 במחיר של 4,190 http://ksp.co.il/?select=.268..271..413..8..371.&list=1&sort=2&glist=1&uin=19917&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 הייתי שמח לשמוע חוות דעת על המחשב הזה, …
-
- 0 תגובות
- 922 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב נייד בעיקר למשחקים תקציב 3500K שימושים עיקרים משחקים בינונים העדפות לכרטיס מסך של NVIDIA בלבד למרות שאני יותר אוהב את ATI אבל זה הבקשות זיכרון לפחות. 4גיגה ראם גודל 15.6 הוא קצת יותר קטן צורב חייב משקל לא משנה מיצידי 12 קילו סוללה לא משנה מצלמה .חייב!!
-
- 1 תגובה
- 922 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת במחשב לעבודה משרדית (אינטרנט + אופיס) ולעבודה עם תכנות כמו מטלב, בתקציב של עד 2500 ש"ח. ללא ציוד הקפי, למעט עכבר - האם יש למישהו המלצה לעכבר אופטי, לא אלחוטי, בלי הרבה כפתורים ובעיקר נח? ללא כונן תקליטורים או צורב, ללא מערכת הפעלה, ללא OC. העיצוב לא חשוב. כונן קשיח גדול - רצוי שניים (אחד לתכנות, אחד לקבצים). תודה מראש לכל המשיבים!
-
- 5 תגובות
- 922 צפיות
-
-
החלטתי לבנות את המחשב שלי לבד - בחישוב שלי זה יוצא בין 400 ל 800 ש"ח זול יותר.. אז קניתי את רוב הרכיבים מעבד E6300 - יגיע מחר.. היום קיבלתי לוח אם:Asus P5B צורב:DVD pionner דיסק קשיח:WD 160G 8M ספק : A-top 400W כ.מ.:Leadtek 7600GT Extrem מארז: link world f.usb עכשיו - אני יודע שלא אוהבים שמפרסמים הודעות של, היום קניתי - תראו מה יש לי... וכו... אבל, בגלל שאני בחרתי כל רכיב - אשמח אם מישהו יגיד לי אם יש איזה חוסר תאימות או המלצות איך להרכיב כמו שצריך ועל מה לשים יותר דגש בהרכבה עצמית.. ואני גם צריך המלצה לזיכרון עד 800 ש"ח... 512X2 800MHZ... בראל.
-
- 8 תגובות
- 922 צפיות
-
-
אהלן, אז כפי שכתוב בכותרת ההתלבטות בין שני המחשבים הנ"ל.. השימושים במחשב הם כללים מאוד והכוונה שיחזיקו תקופה כמה שיותר ארוכה. המפרט בשניהם כמעט תואם, למעט הכונן הSSD שמגיע עם ה S56CA, לפי הבנתי.. מבלי להתחשב במחיר, איזה מהנ"ל לדעתכם ממולץ יותר? תודה גדולה מראש
-
- 0 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום לכולם, הלפטופ שלי (t43 ישן וטוב) מת ואני מחפש לו מחליף בגדול, הצורך שלי הוא מחשב לימודים (לאישתי) שיוכל להריץ קצת משחקים (בשבילי) ושיהיה נוח לקחת ללימודים - כך שלא יהיה כבד מידי... מחיר - עד 700$ (אין לי בעיה לרכוש באיביי) גודל - העדפה למשהו בין "13 ל-"14 אלו שתי האלטרנטיבות שמצאתי: Lenovo IBM ThinkPad Edge 14" - i5, 4gb ddr3 - כ-500$ Samsung SF310-S01 13.3" - i5, 4gb ddr3 - כ-700$ היתרון של לנובו - הגולה האדומה! אה, והמחיר היתרון של הסמסונג - המסך, וכרטיס מסך nvidia אפשר עזרה?
-
- 2 תגובות
- 922 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.ועוד משחקים חדשים כבדים call of duty battlefield -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).אני רוצה אם מסך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…
-
- 3 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום כולם, הרכבתי מפרט i7 עם ראייה לטווח הארוך (אני קונה מחשב בתקציב גבוה עכשיו ושיחזיק מספר רב של שנים עם ביצועים טובים). המפרט הוא : מעבד Intel Core i7 920 לוח אם GIGABYTE GA-EX58-UD3R דיסק קשיח 500GB 16MB SATA II 7200 KS WD כרטיס מסך Sapphire ATI Radeon HD4870 256Bit 1GB זכרונות 3x1GB OCZ Platinum XTC DDR3 1333MHz רציתי לדעת מה דעתכם בעניין. כמה הערות - לא, אני לא מתכוון להרכיב מפרט שהוא לא מבוסס i7. התקציב שלי הוא בסביבות ה4500 ש"ח. שוב, שמתי לב שאנשים לא אוהבים פה את המפרטים עם הi7 אז אני מציין שוב - אני לא ארד מרעיון של i7 לא לOC. לא חשוב קירור. לא חשוב שקט ו/או עיצוב. ללא ציוד היקפי. משלם במזומן ומרכיב לבד. הולך לעבוד עם מסך 19". תודה לכל העוזרים.…
-
- 10 תגובות
- 922 צפיות
-
-
-
שלום לכולם. אני רגע לפני קניית מחשב חדש לעצמי, התקציב שלי הוא לא יותר מ4.5K חריגה של גג גג 100 ש"ח אם ממש יש צורך. הנה המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1027 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55M-UD2 ₪598 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL8 - RIPJAWS - F3-10666CL8D-4GBRM ₪577 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4890 VAPORX 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1187 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU ₪293 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 500W BRONZE - RETAIL ₪394 קרור למעבד: [..] COOLERMASTER HYPER TX2 ₪126 דיסק קשיח: [..] SEAGATE BARRACUDA LP 5900.12 1TB 32MB SATA2 NCQ - ST31000520AS ₪401 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינ…
-
- 5 תגובות
- 922 צפיות
-
-
בגדול אני אמור לקנות מחשב חדש . אבל רק 4 פריטים שזה לוח אם, מעבד, זיכרונות וכ. מסך התקציב הוא בסביבות 4000-4500 (בלחץ!) זה מה שהצלחתי להוציא: מעבד: Intel Pentium 4 3.0GHz LGA775 2MB EM64T 630 לוח אם : Gigabyte GA-8I955X Pro Intel 955X chipset זיכרונות : samsung 1gb (512X2) 677 mhz כ. מסך: gigabye 7600GT (כשיגיע לארץ , אם יעלה יותר מ-1300 אז 6800GS של ג'יגה בייט) מה אתם אומרים? כדאי להחליף משהו? ודרך אגב יש לי תקציב נפרד לקנות מארז וספק של 800 ש"ח יש המלצות מיוחדות (העדפה שלמארז יהיה 3 מאוורים )
-
- 13 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למחשב שישב בסלון וישמש להקרנת סרטים לטלויזיה FULLHD (כמובן ב HDMI). כ"כ המחשב יתחבר למערכת 5.1. המחשב יתחבר לרשת קווית, אין צורך בכרטיס רשת אלחוטי. המארז לא חייב להיות HTPC מכיוון שהמחשב ישב בתוך מזנון. חשוב שיריץ את כל סירטים חלק בלי הגבלות חומרה למינהם. כמה ששיותר שקט (כמובן במסגרת התקציב). הרדיסק 500GB. חשוב שיהיה שלט נוח לשימוש ל MC ו XBMC. ניתן לחרוג בכמה מאות בודדים אם זה רכיבים שמשתלמים בהרבה מבחינת עלות\תועלת. בנוסף יש לי שאלה לגבי כרטיס טלויזיה. כמה עולה בערך כרטיס טלויזיה סטנדרטי וכמה מסובכת הקלטה ממיר HOT בהשוואה לHOT מגג'יק? תודה רבה לעוזרים =)
-
- 3 תגובות
- 922 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד. רב ההתעסקות שלי במחשב זה אינטרנט, עריכת תמונות בפוטושופ, צפייה בסרטים FULL HD, אופיס (וורד ואקסל). אני מתלבט בין שני דגמים של Lenovo G510. אחד בעל מעבד Core i5 עם כרטיס גרפי של AMD, והשני Core i7 ללא מעבד גרפי נוסף. להלן שני המפרטים של המחשבים: http://ksp.co.il/?uin=21479 http://ksp.co.il/?uin=21500 המחיר זהה לשני הדגמים כך שהוא לא מהווה פונקציה בהשוואה.
-
- 4 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לקנות את המחשב הבא, אשמח לקבל הערות. ד"א אני לא צריך כרטיס מסך רוצח אלא משהו סביר ב-500 ש"ח. AMD Athlon 3000 512Kb Cache 64Bit 754 ¤ 860 GigaByte AMD K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) ¤ 620 2X DDR 256Mb 400MHz Kingston CL2.5 ¤ 480 Gigabyte 6200 128MB DVI,TV,PCI-E + HDTV ¤ 560 160GB SATA 7200 RPM 8MB Buffer-WD1600JD ¤ 510 NEC 3520A DVD±RW x16 Dual x4 ¤ 295 Samsung SyncMaster 19 LCD Monitor 913N ¤ 2,600 תודה, TheWiz.
-
- 7 תגובות
- 922 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב נייד. התקציב שלי הוא באמזור ה3500 אפשר לחרוג בכמה מאות. חשוב לי מאוד שהוא יהיה דק מאוד וקל מאוד. המפרט הכללי שהגעתי אליו שהוא הדרישה שלי הוא ככה- 1. מעבד- intel core i5 8250u , דור 8. 2. ראם- 8 gb עם ddr 4. 3. זכרון- 256 gb עם מהירות ssd- חשוב. 4. 13.3 אינץ" מסך. 5. משקל- עד 1.2 ק"ג. שני הדגמים שמצאתי עד כה הם- 1. לנובו- https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=958493 2. אסוס- https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=963338 מה עדיף מבין שניהם והאם יש…
-
- 4 תגובות
- 922 צפיות
-
-
ארץ רכישה: ישראל * מטרות המחשב? שימוש באופיס, אינטרנט מוזיקה, סרטים, ומשחקים פשוטים * גודל המסך?15.6 או דומה * משקל רצוי? לא פרמטר משמעותי - אינני מסתובב עמו הרבה בחוץ * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא פרמטר משמעותי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - חובה חיבור HDMI להקרנת סרטים מהמחשב בחיבור HDMI לטלויזיה * בלוטות? כן + WLAN * גודל מינימלי של כונן קשיח?320 * צורב DVD? כן - חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא - חשוב שיהיה אמין - המחשב אמור לשרת אותי ל 3-4 שנים לפחות תודה מראש לכל מומחה שיעזור
-
- 1 תגובה
- 922 צפיות
-
-
תקציב: 5000₪ חריגה מקסימלית 400₪. לנסות לחסוך אבל לא להתפשר. שימוש המחשב יהיה עריכה גרפית של תמונות וסרטוני וידאו, לא ברמה מקצועית מידי. ושגם יהיה אפשר להשתמש במחשב לגימיינג קל. תוכנות ומשחקים: כל התוכנות adobe למינהן וגם סוני וגאס, משחקים כמו skyrim ו call of duty. במפרט צריך להיות כולל גם מסך בגודל 22-24 ( מה שיותר משתלם). ציוד הקפי: המחשב צריך להיות מאד שקט 6 בסולם ההשקט. לא מתוכנן לעשות OC על המחשב. מערכת הפעלה: צריך ווינדוס 7 צריך שהמחשב יהיה מהיר ושקט ושיוכל להפציץ כמה תוכנות עריכה במקביל בלי בעיות. חשוב שיהיה כונן SSD על המחשב וכונן קשיח ורגיל של טרה. חשוב שיהיו למחשב יציאות USB 3 ומארז עם זרימת אוויר טובה. חנות מועדפת ksp או כל חנות אחרת בבאר שבע. ת…
-
- 3 תגובות
- 922 צפיות
-
-
ברצוני לדעת האם יש צורך לשנות משהו במפרט? המחשב מיועד לעריכת וידאו עם תוכנות כגון פרימייר. מחשב גרפיקה מבוסס מעבד INTEL CORE 2 DUO E6300 מעבד INTEL CORE 2 DUO CONROE E6300 1.86GHZ 2MB לוח אם: ASUS P5B-E PLUS CONROE RADEY 965+FIREWIRE זכרון: G.SKILL DDR2 667MHZ DUAL CHANNEL 1024MB 5-5-5-15X2 כרטיס מסך: ASUS GEFORCE 7600GS 256MB DVI/HDTV PCI-E דיסק קשיח: WD 160GB 7200RPM SATAII דיסק קשיח 2: WD 250GB 7200RPM SATAII 8MB צורב DVD: NEC 3550 DL מארז: COMPUCASE CI-6A19 כולל ספק 400W אמיתי וחזק, יציאות USB וסאונד קדמיות בתודה מראש rocky3
-
- 10 תגובות
- 922 צפיות
-
-
היי חברים, אחותי הסטודנטית החליטה שנמאס לה מהנייד הכבד שלה והיא רוצה נטבוק, אבל היא קצרה בכסף. יש לנו אפשרות להביא מארה"ב נטבוק, אז אם יש משהו כדאי ומשתלם יותר מבארץ - תשפכו. בגדול, מה שהיא צריכה זה שהוא יהיה קל, וכמה שיותר איכותי כמובן (כדי שיחזיק אצלה כמה שיותר זמן). היא הולכת להשתמש בו רק בשביל אינטרנט וכתיבה\קריאה של מאמרים. שוב - תקציב של סביבות ה-1200 שקלים. תודה רבה לעוזרים!
-
- 0 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום, הגיע הזמן להחליף לאבא שלי את המחשב ואני אשמח אם תעזרו לייעץ לי מה לקנות (אני כבר לא בקיא בתחום, צה"ל :-X) המחשב ישמש כמעט אך ורק לאינטרנט/אופיס לכן הוא לא צריך להיות חזק ולפיכך גם ראוי שהוא יהיה זול. אין תקציב גג, אנחנו רוצים מחשב עם חלקים טובים ואמינים. לא צריך מסך, לא צריך כונן דיסקטים, לא צריך CDROM, לא צריך ציוד היקפי, צריך קופסא חדשה. צריך שבתוך המארז יהיה לוח אם, מעבד, זכרון, כונן קשיח, כרטיס רשת כרטיס קול וכרטיס מסך. אני חושב שכרטיס קול ורשת OB יכולים להיות רעיון טוב, כרטיס מסך כעקרון אני מעדיף לא OB. לי במחשב יש כרטיס רשת GIGABIT ONBOARD, יכול להיות נחמד אם גם המחשב שלו יהיה מוכן לטכנולוגיה הזאת. הכרטיס קול יכול להיות מאוד בסיסי. חשוב לי יציאות USB מק…
-
- 7 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עומד לפני קניה של נייד IBM T42 המפרט שקבלתי מהמוכר הוא כזה: זיכרון 768 דיסק קשיח 80 ג'יגה מסך 14.1 ומעבד... 1.5 עכשיו החשש שלי הוא שלא מדובר בכלל בT42 כי לT42 צריך להיות מעבד 1.7 לפי כול מה שאני יודע ובדקתי. אם מישהו יכול לעזור לי בנושא? כי אני חושב שמדובר בכלל על T40/1 ושאלה אחרונה חביבה: האם יש תאריך יצור בגב מחשב הנייד? ומה הדעות לגבי הדגם/נייד הזה? תודה לכם!
-
- 5 תגובות
- 922 צפיות
-
-