ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,361 דיונים בפורום זה
-
המחשב אמור להיות תחנת רינדור (3dmax) ולא תחנת עבודה. רצוי שיהיה שקט 8/10 תקציב עד 5.5K מצורף מפרט שהתחלתי לבנות מעוניין בחו"ד והערות. מארז 300 GAMING ANTEC שחור ללא ספק ANTEC300G 1 ספק כח IPS550AQ3 550W FAN12 POWER MAN INWIN PM550 1 לוח ג'יגהבייט GA-EX58-UD3R GAEX58UD3R 1 מעבד אינטל 2.66GHz 8MB CORE I7 1366 QUAD 920 I920 1 זכרון VALUE GEIL 3X2GB (6GB) DDR3 1333MHZ G6GKDDR31333HB 1 כ.מסך Nvidia GeForce 240GT 512MB-3 ASUS AS240GT512 1 דיסק קשיח פנימי 320GB SATA2 7200 16MB WD HD320S2W16 1 צורב SATA SONY-OPTIARC DVDX24 DL שחור AD7240S DR24NSB 64BIT OEM WINDOWS 7 סה"כ 5263 ש"ח
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המפרט הוא: E7200 ABIT IP35-E ATI 3850 256MB 2GB RAM 800MHZ 500W חשבתי לשדרג כרטיס מסך ואת הראם,יש לי 1100 ש"ח לשידרוג,השאלה היא האם שאר המפרט לא ייצור צוואר בקבוק לכרטיס מסך החדש יחסית
-
- 9 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אהלן, המחשב בעיקרון משמש את אחותי ואת אמא שלי. המחשב הנוכחי מרעיש יותר מידי ונהיה איטי [בוצע לא מזמן פרמוט ונוקה מאבק]. בעיקרון המחשב צריך להיות כמה שיותר שקט, נפח HDD בגודל 1T. השימושים העיקרים הם גלישה באינטרנט, מוסיקה, מידי פעם סרטים, הורדה דרך eMule. יש לציין שהמחשב דולק 24 שעות [הרגל לא לכבות אותו] וקיים אליו חיבור לראוטר. על איזה מפרט האיתם מציעים וכמה יעלה? קניה במידה ותתבצע תהיה בפנדה או אייבורי. שיהיה סופ"ש נעים לכולם.
-
- 1 תגובה
- 712 צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. התקציב המקסימלי הוא 4000 ש"ח, ניתן לחרוג עד 200-300 ש"ח 2. השימוש במחשב יהיה בעיקר להורדות מהאינטרנט, משחקים ברשת ומשחקים כמו GTA ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * ברשותי מסך 22 אינץ 3. אין צורך בציוד היקפי 4. חשוב שהמחשב יהיה שקט ולא רועש, במדד מ-1 עד 10 אני מעדיף מתחת ל-4 5. לא מתוכנן אוברקלוק למחשב 6. אין צורך במערכת הפעלה למחשב. 7. מעדיף לרכוש את המחשב ברשת KSP או כל חנות אחרת באיזור: רעננה/כ"ס/הרצליה 8. חשוב שהמפרט יהיה ניתן לשדרוג בעוד שנתיים. 9. אשמח לקבל הצעות גם של מפרטי אינטל וגם של AMD תודה מראש לכול העוזרים!
-
- 2 תגובות
- 556 צפיות
-
-
אז דבר ראשון המפרט: http://www.siz.co.il/my.php?i=kjyyjgtzwmmm.bmp התקציב היינו 3100. השימושים למחשב הם בעיקר למשחקים, יש לי מסך 19 אינץ, אני משחק במשחקים בסגנון TEAM FORTRESS 2 אין צורך בציוד היקפי. רכיבים שאני לא זקוק : צורב. אין צורך לכלול מערכת הפעלה חנות מעודפת KSP
-
- 9 תגובות
- 785 צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש נייד לשימושים בייתים רגילים מוסיקה סרטים גלישה קצת פוטושופ משחקים קלים * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי רוב הזמן יהיה נייח * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?שוב רוב הזמן יהיה מחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לחיבור לטלויזיה שאיננה לא HD חיבור של מסך רגיל * בלוטות? יש עדיפות אם לא לא נורא עדיף שהמחשב יהיה חזק על חשבון זה * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 200 GB * צורב DVD? לא יזיק * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא מבין בזה כרגע חייל לגר בארץ לשיכולכם * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין עדיפות שיהיה משהו איכותי וטוב מערכת הפעלה וינדוס 7 4 GB זכרון קיבלתי המלצה לטושיבה L500-1GG במחיר של כ3600…
-
- 2 תגובות
- 696 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב acer aspire 9302wsmi עם 2*512 מ"ב זיכרון רציתי לדעת מה הזיכרון שעליי לקנות 1. איזה מהירות 533 או 667? 2. האם עדיף לקנות סלוט אחד של 2 GB ולהוסיף ל512 הקיים או לקנות 2X1gb ולנצל את dual channal. כלומר מה עדיף 2 גב במהירות גבוהה או 2.5 במהירות קצת פחות נמוכה עידן
-
- 4 תגובות
- 903 צפיות
-
-
אמא שלי החליטה שהיא רוצה מחשב, שימושים משרדיים - קצת הרצת סרטים, בעיקר עבודה עם מסמכים וגלישה. התקציב שלה לקניה הוא עד 1K, עדיף פחות. אין צורך בציוד היקפי. על מה אתם ממליצים?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב נייד בתקציב של 3,500 עד למחיר מקסימלי של 4,000 ש"ח. היעד: - קריאת סרטי FULL HD באופן נקי ויפה. - חיי סוללה ארוכים לטיסות ונסיעות ארוכות. - משקל קל ככל האפשר - קל לנסיעות. - משחקי NEED FOR SPEED. - קראית WINDOWS 7 ULTAMTE באופן נקי וחלק.. בין הפריטים החשובים ביותר: *מסך רחב WOLED *מסכי FULL HD *מסכי 15-17 אינץ' *זיכרון מקסימלי של 4GB *חיי סוללה ארוכים במיוחד *משקל קל ככל האפשר *כרטיס גרפי חזק ככל האפשרי למשחקיי NFS ו-GTA עתידיים ולסרטיי FULL HD. *שיכלול מעבד חזק ככל האפשר.. *נפח ארדיסק גבוהה ככל האפשרר בשביל להכיל כמות רבה של סרטיי HD FULL - 1080P - חשוב ! *בנוסף אם יש צפי למחשב נייד טוב שצפוי לצאת בקרוב (השנה) עם המאפיינים שרשמתי, אשמח לדעת ואחכה ככל …
-
- 3 תגובות
- 929 צפיות
-
-
שלום לכם. ברשותי מחשב דיי ישן מסוג Pavilion zt3000 שברצוני להתקין עליו את מערכת ההפעלה Windows XP מחדש. ביצעתי בוט כרגיל מדיסק ההתקנה, קבצי ההתקנה עולים ולאחר שהוא נכנס להתקנה הוא מציג מסך כחול דיי מוזר (מצורף). יש למישהו מושג מה פשר השגיאה? יכול להיות שדיסק ההתקנה פגום או שאין קשר לשגיאה? תודה רבה. [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 820 צפיות
-
-
כרגע יש לי את המפרט הזה: 1.לוח אם: Gigabyte GA-945GCM-S2C 2.מעבד:Intel E4500 2.2Ghz 3.זכרונות: 2X1GB Kingston CL5 667Mhz 4.כרטיס מסך: MSI 9800GT 512MB DDr3 5.ספק: HEC 500W אני מעוניין להחליף את הלוח אם שלי ללוח הזה: GIGABYTE GA-EP43-UD3L השאלה שלי זה האם אני ארגיש שיפור ניכר בביצועים? האם הוא יעבוד בתאימות עם שאר הרכיבים?
-
- 3 תגובות
- 561 צפיות
-
-
שלום לכולם, תודה מראש על העזרה. מזמן לא התעסקתי עם עולם החומרה-קניתי את המחשב הנוכחי שלי ב 2006- אגב גם בעזרתם האדימה של המקצוענים של האתר הזה! 1. מה התקציב המקסימלי? בעקרון אני מכוון ל 5500 אך התקציב הוא גמיש, זאת אומרת אני מוכן להוסיף כסף אם מדובר על שיפור משמעותי בעוצמה. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים,גלישה באינטרנט ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם 1024*746 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), …
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד, עד איזור ה-3.5 אש"ח. יש לי כרגע IBM T42, ואני לא יכול לוותר על ה-trackpoint, כך שזה תנאי הכרחי. גם מסך מאט הוא תנאי הכרחי. אני מעדיף מאוד שיהיה עם WIN7 ולפחות 3 ג'יגה זיכרון. כל שאר הפרטים פחות חשובים. אילו מחשבים עונים על הדרישות האלו?
-
- 5 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום חברים, אני זקוק לשדרוג למחשב הנייח הגוסס שלי. מחפש מעבד AMD, לוח עם כרטיס זכרון סביר ו2GB זכרון. המחשב משמש בעיקר לעבודה (אופיס וכדומה בכמויות) והורדות מסביב לשעון. תקציב בסביבות ה900 שח. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 577 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה החלטתי לרכוש מחשב נייד, אשר יחליף את המחשב הנייח אשר ברשותי. הלפטופ יהיה מחובר למסך עכבר ומקלדת חיצוניים בבית. וכך אוכל להנות גם מניידות במידת הצורך. השימושים העיקריים הם: סרטים, מוסיקה, משחקים (ברמת גרפיקה בינונית-נמוכה),אינטרנט וישומיי אופיס. לאחר סקר מחירים קצר, הבנתי כי הפרש המחירים בין קניה של מחשב בארץ לקניה של מחשב זהה ב ebay יכול להגיע לכ- 2000 ש"ח. אין צורך ליידע אותי כי המשלוח יקר וכי יתכן ואצטרך לשלם מכס, יש מי שיביא לי אותו מארה"ב. להלן מפרט המחשב: HP Pavilion dv6-1362nr Laptop Windows 7 Home Premium (64-bit) Intel® Core2 Duo Processor T6600 (2.2GHz, 2MB L2 Cache, 800MHz FSB) 15.6" diagonal High Definition LED HP Brightview Widescreen Di…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000 , אפשר קצת יותר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? עבודה משרדית סטנדרטית, אופיס אינטרנט וכד' 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב ? צריך הכל 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 2-3 ,גם ככה סוג כזה של מחשב לא אמור להרעיש, ומחשבים היום לא מרעישים יותר מדי בכללי, אז לא ממש קריטי. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן מ.הפעלה לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציי…
-
- 13 תגובות
- 888 צפיות
-
-
שלום חברים. המחשב המרכזי (והעתיק -2.4 P4) נמצא בתהליכי הזדקנות מתקדמים, התחיל להרעיש (כנראה שאחד מה-HDD's בהתליכי גסיסה), מתקשה להריץ אקספלורר + מדיה פלייר + אאוטלוק ונראה שזמנו הגיע. המחשב המשני (והעדכני יותר - C2D E6400) יושב בחדרי ללא שימוש (בתהליכי חיבור לרשת) וגם הוא בהתליכי התיישנות. הרעיון - לקנות מחשב חדש עם מעבד סביר (E6300 - לדוג'), לוח אם עדכני (P45 - לדוג'), כרטיס מסך עדכני (HD5770 - לדוג'), HD מוגדל (500 או 750 GB), מארז איכותי וחביב וספק כוח חזק יותר (Enermax טומהאוק 450W - לדוג') ואז לעשות הצלבת רכיבים בין המחשבים... אל הרכיבים החדשים לצרף את המעבד הותיק יותר (E6400. אלא אם תמליצו אחרת) ואת הרכיבים הקיימים (P965, טייפון VX, ראדון X1950PRO, ווסטרן-דיגיטל…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום נכנסתי לאיזה אתר ומצאתי מפרט שנראה לי דווקא נחמד.. אבל עדיין אמרתי לעצמי שאני חייב לדעת מה אחרים חושבים על זה שאני לא יקנה ויתבאס סתם אחר כך אוקי זה המפרט : מארז : MIDI ATX כולל ספק 500w peak אמצעי קירור AIR GUIDE + מאורר + חריצי קירור לPCI EXPRESS יציאות USB ויציאות לאוזניות ומיקרופון קדמיים מעבד : E5200 2.5 Ghz LGA775 64 BIT Intel Core Due 2X לוח אם : ASUS/GIGABYTE INTEL G31 כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 7 7300GS MAX 512+TV + DVI דיסק קשיח : BUFFER SATA 2 160GB 7200RPM 8MB כונן תקליטורים: צורב תקליטורי DVD X22 כולל מנגנון נגד רעידות כרטיס קול : Eight channel HD audio CODEC enables high-quality 192khz/24bit audio output , jack sensing feature כרטיס רשת : Gigabit LAN…
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה3000 שקלים... אני חייל בשירות קרבי ואני צריך מחשב נייד שיעביר לי את הזמן במוצב... השימוש הוא לצרכים של משחקים קלים(מנג'ר וכדומה), אינטרנט, סרטים, מוזיקה ותוכנות משרדיות(פוטושופ ואופיס).. אני לא כל כך מבין במחשבים ניידים..לכן אני צריך את עזרתכם.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות 2 מחשבים בשבוע שבועים הקרובים לא מתכון לעשות OC בשני המחשבים מחשב ראשון (בשבילי) השימושים שיהיו בו: משחקים, סרטי HD, הורדות והעלות, קצת תוכנות תיכנון ועיצוב, אופייס, מסנג'ר, אינטרנט, מוסיקה וכו' חשוב לי שגם שאני מפעיל כמה דברים בו זמנית כמו וורד, כמה דפי אינטרנט, מסנג'ר, משחק, הורדה, מוסיקה וכו' המחשב לא יהפוך לאיטי יותר וגם חשוב לי שהמחשב לא יהיה רועש ורצוי שגם לא חם מחשב שני (לאחי בן 14) השימושים שהיו בו: משחקים, סרטי HD, הורדות, אופייס, מסנג'ר, ICQ, אינטרנט, מוסיקה וכו' גם במחשב הזה חשוב שהמחשב לא יהפוך לאיטי יותר כמפעילים כמה דברים בו זמנית כמו משחק, מוסיקה, מסנג'ר, הורדה, אינטרנט (אבל ברור לי שזה יהיה ברמה כל שהיא מכיון שהמחשב יותר זול…
-
- 1 תגובה
- 671 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. משחקים אולי עריכת וידאו ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) כן ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר למישחקים * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920:1200 * באיזה סוג משחקים תשחקו? חדשים, מלחמה,יריות * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?…
-
- 4 תגובות
- 672 צפיות
-
-
קראתי פה ובעוד כמה מקומות בהמלצות שגוגל סיפק ולא ממש הבנתי. אני מחפש מחשב עם מסך 15.6 אבל שיהיה קשיח (לפני שבוע/יים) פירסמתי כאן הודעה עם בקשה למחשב כמו ה-Latitude E6400 מבחינת איכות חומרים אבל עם גודל מסך 15.6 והתלבטתי עם ה-XPS16 שהוא עונה על כל הדרישות שלי חוץ מהקטע של הגימור המבריק. מישהו אמר לי שיש סדרת Latitude עם מסך יותר גדול מ-14.1 והוא 15.4 והוא אמר שממש אין הבדל בינו לבין ה-15.6. מישהו מחנות מחשבים בנהריה אמר לי שנכון אין שום הבדל ושאצל דל 15.4 זה ממש שווה ערך בגודל ל-15.6. אני פשוט מפעם אחת שראיתי מחשב 15.4 של HP בחנות ראיתי שהמסך יותר מרובע ומוזר כזה. אז שאלתי היא כזו - האם ה-15.4 ב-Latitude ממש כמו 15.6 ואני לא אראה הבדל ניכר ואני לא אראה שהוא מרובע מדיי…
-
- 4 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
הודות לעזרתכם גיבשתי מפרט לשימוש רב תכליתי, משרדי בעיקר בסכום של כ- 2,100 ש"ח , חשיבות גבוהה לשקט 9-10, ללא שדרוג האם המפרט יעיל והרכיבים תואמים ? האם הייתם משנים רכיב כלשהו ? כמו כן האם יש טעם בשינוי המעבד ל II620 , תוספת קטנה בסכום, האם הדבר ידרוש שינויים נוספים תודה המפרט מעבד AMD Athlon II X3 435 Box לוח אם Gigabyte GA-MA78LM-S2 כונן קשיח Samsung HD502HI Eco Green 3.5" 500GB SATA2 16MB משתק לדיסק קשיח Scythe Anti-Vibration HDD Stabilizer 2 זיכרון Transcend DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD] קורא כרטיסים JSP-TECH CR-02] מארז כולל ספק Antec NSK3480 380W] קרור למעבד Arctic Cooling Alpine 64 Pro
-
- 2 תגובות
- 543 צפיות
-
-
שלום לכלום, השבוע ישד לי יום הולדת חברה שלי רוצה לקנות לי מיני לפטופ. אני לא יודע איזה לבחור... השימושים שלו יהיהו לשם לימודים כמובן. אשמח לקבל המלצות תודה.
-
- 3 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רכשתי טאבלט smartq v7 מבוסס arm (להלן המפרט: http://en.smartdevices.com.cn/Products/V7/200912/04-40.html) המכשיר מגיע עם 3 מערכות הפעלה win ce,לינוקס אובנטו ואנדרואיד. הצלחתי לשנות את השפה לאנגלית בכל מערכות ההפעלה, אך הבעיה שלי שאין תמיכה בעברית גם לא בדפדפנים ובגלישה לאתרים ישראליים אני מקבל ריבועים במקום אותיות. אשמח לקבל רעיונות בנשא כיצד לדעתכם ניתן להוסיף עברית? לפחות באינטרנט שזה הכי חשוב כרגע. תודה רבה מראש!!!
-
- 1 תגובה
- 909 צפיות
-