עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Mr. Writer,

שלום לכולם, תודה מראש על העזרה. מזמן לא התעסקתי עם עולם החומרה-קניתי את המחשב הנוכחי שלי ב 2006- אגב גם בעזרתם האדימה של המקצוענים של האתר הזה! 1. מה התקציב המקסימלי? בעקרון אני מכוון ל 5500 אך התקציב הוא גמיש, זאת אומרת אני מוכן להוסיף כסף אם מדובר על שיפור משמעותי בעוצמה. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים,גלישה באינטרנט ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם 1024*746 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), …

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by Guy King,

שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד, עד איזור ה-3.5 אש"ח. יש לי כרגע IBM T42, ואני לא יכול לוותר על ה-trackpoint, כך שזה תנאי הכרחי. גם מסך מאט הוא תנאי הכרחי. אני מעדיף מאוד שיהיה עם WIN7 ולפחות 3 ג'יגה זיכרון. כל שאר הפרטים פחות חשובים. אילו מחשבים עונים על הדרישות האלו?

• 5 תגובות
    • 961 צפיות
  3. שלום חברים, אני זקוק לשדרוג למחשב הנייח הגוסס שלי. מחפש מעבד AMD, לוח עם כרטיס זכרון סביר ו2GB זכרון. המחשב משמש בעיקר לעבודה (אופיס וכדומה בכמויות) והורדות מסביב לשעון. תקציב בסביבות ה900 שח. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 577 צפיות
  4. Started by Tbox27,

שלום לכולם, לאחרונה החלטתי לרכוש מחשב נייד, אשר יחליף את המחשב הנייח אשר ברשותי. הלפטופ יהיה מחובר למסך עכבר ומקלדת חיצוניים בבית. וכך אוכל להנות גם מניידות במידת הצורך. השימושים העיקריים הם: סרטים, מוסיקה, משחקים (ברמת גרפיקה בינונית-נמוכה),אינטרנט וישומיי אופיס. לאחר סקר מחירים קצר, הבנתי כי הפרש המחירים בין קניה של מחשב בארץ לקניה של מחשב זהה ב ebay יכול להגיע לכ- 2000 ש"ח. אין צורך ליידע אותי כי המשלוח יקר וכי יתכן ואצטרך לשלם מכס, יש מי שיביא לי אותו מארה"ב. להלן מפרט המחשב: HP Pavilion dv6-1362nr Laptop Windows 7 Home Premium (64-bit) Intel® Core2 Duo Processor T6600 (2.2GHz, 2MB L2 Cache, 800MHz FSB) 15.6" diagonal High Definition LED HP Brightview Widescreen Di…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by yoavbd123,

1. מה התקציב המקסימלי? 2000 , אפשר קצת יותר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? עבודה משרדית סטנדרטית, אופיס אינטרנט וכד' 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב ? צריך הכל 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 2-3 ,גם ככה סוג כזה של מחשב לא אמור להרעיש, ומחשבים היום לא מרעישים יותר מדי בכללי, אז לא ממש קריטי. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה כן מ.הפעלה לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציי…

• 13 תגובות
    • 888 צפיות
  6. שלום חברים. המחשב המרכזי (והעתיק -2.4 P4) נמצא בתהליכי הזדקנות מתקדמים, התחיל להרעיש (כנראה שאחד מה-HDD's בהתליכי גסיסה), מתקשה להריץ אקספלורר + מדיה פלייר + אאוטלוק ונראה שזמנו הגיע. המחשב המשני (והעדכני יותר - C2D E6400) יושב בחדרי ללא שימוש (בתהליכי חיבור לרשת) וגם הוא בהתליכי התיישנות. הרעיון - לקנות מחשב חדש עם מעבד סביר (E6300 - לדוג'), לוח אם עדכני (P45 - לדוג'), כרטיס מסך עדכני (HD5770 - לדוג'), HD מוגדל (500 או 750 GB), מארז איכותי וחביב וספק כוח חזק יותר (Enermax טומהאוק 450W - לדוג') ואז לעשות הצלבת רכיבים בין המחשבים... אל הרכיבים החדשים לצרף את המעבד הותיק יותר (E6400. אלא אם תמליצו אחרת) ואת הרכיבים הקיימים (P965, טייפון VX, ראדון X1950PRO, ווסטרן-דיגיטל…

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. שלום נכנסתי לאיזה אתר ומצאתי מפרט שנראה לי דווקא נחמד.. אבל עדיין אמרתי לעצמי שאני חייב לדעת מה אחרים חושבים על זה שאני לא יקנה ויתבאס סתם אחר כך אוקי זה המפרט : מארז : MIDI ATX כולל ספק 500w peak אמצעי קירור AIR GUIDE + מאורר + חריצי קירור לPCI EXPRESS יציאות USB ויציאות לאוזניות ומיקרופון קדמיים מעבד : E5200 2.5 Ghz LGA775 64 BIT Intel Core Due 2X לוח אם : ASUS/GIGABYTE INTEL G31 כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 7 7300GS MAX 512+TV + DVI דיסק קשיח : BUFFER SATA 2 160GB 7200RPM 8MB כונן תקליטורים: צורב תקליטורי DVD X22 כולל מנגנון נגד רעידות כרטיס קול : Eight channel HD audio CODEC enables high-quality 192khz/24bit audio output , jack sensing feature כרטיס רשת : Gigabit LAN…

• 1 תגובה
    • 571 צפיות
  8. Started by Becks,

אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה3000 שקלים... אני חייל בשירות קרבי ואני צריך מחשב נייד שיעביר לי את הזמן במוצב... השימוש הוא לצרכים של משחקים קלים(מנג'ר וכדומה), אינטרנט, סרטים, מוזיקה ותוכנות משרדיות(פוטושופ ואופיס).. אני לא כל כך מבין במחשבים ניידים..לכן אני צריך את עזרתכם.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by adis50,

אני מתכנן לקנות 2 מחשבים בשבוע שבועים הקרובים לא מתכון לעשות OC בשני המחשבים מחשב ראשון (בשבילי) השימושים שיהיו בו: משחקים, סרטי HD, הורדות והעלות, קצת תוכנות תיכנון ועיצוב, אופייס, מסנג'ר, אינטרנט, מוסיקה וכו' חשוב לי שגם שאני מפעיל כמה דברים בו זמנית כמו וורד, כמה דפי אינטרנט, מסנג'ר, משחק, הורדה, מוסיקה וכו' המחשב לא יהפוך לאיטי יותר וגם חשוב לי שהמחשב לא יהיה רועש ורצוי שגם לא חם מחשב שני (לאחי בן 14) השימושים שהיו בו: משחקים, סרטי HD, הורדות, אופייס, מסנג'ר, ICQ, אינטרנט, מוסיקה וכו' גם במחשב הזה חשוב שהמחשב לא יהפוך לאיטי יותר כמפעילים כמה דברים בו זמנית כמו משחק, מוסיקה, מסנג'ר, הורדה, אינטרנט (אבל ברור לי שזה יהיה ברמה כל שהיא מכיון שהמחשב יותר זול…

• 1 תגובה
    • 671 צפיות
  10. Started by ofek77,

1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. משחקים אולי עריכת וידאו ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?) כן ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:בעיקר למישחקים * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920:1200 * באיזה סוג משחקים תשחקו? חדשים, מלחמה,יריות * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?…

• 4 תגובות
    • 671 צפיות
  11. קראתי פה ובעוד כמה מקומות בהמלצות שגוגל סיפק ולא ממש הבנתי. אני מחפש מחשב עם מסך 15.6 אבל שיהיה קשיח (לפני שבוע/יים) פירסמתי כאן הודעה עם בקשה למחשב כמו ה-Latitude E6400 מבחינת איכות חומרים אבל עם גודל מסך 15.6 והתלבטתי עם ה-XPS16 שהוא עונה על כל הדרישות שלי חוץ מהקטע של הגימור המבריק. מישהו אמר לי שיש סדרת Latitude עם מסך יותר גדול מ-14.1 והוא 15.4 והוא אמר שממש אין הבדל בינו לבין ה-15.6. מישהו מחנות מחשבים בנהריה אמר לי שנכון אין שום הבדל ושאצל דל 15.4 זה ממש שווה ערך בגודל ל-15.6. אני פשוט מפעם אחת שראיתי מחשב 15.4 של HP בחנות ראיתי שהמסך יותר מרובע ומוזר כזה. אז שאלתי היא כזו - האם ה-15.4 ב-Latitude ממש כמו 15.6 ואני לא אראה הבדל ניכר ואני לא אראה שהוא מרובע מדיי…

• 4 תגובות
    • 6.1k צפיות
  12. Started by shime,

הודות לעזרתכם גיבשתי מפרט לשימוש רב תכליתי, משרדי בעיקר בסכום של כ- 2,100 ש"ח , חשיבות גבוהה לשקט 9-10, ללא שדרוג האם המפרט יעיל והרכיבים תואמים ? האם הייתם משנים רכיב כלשהו ? כמו כן האם יש טעם בשינוי המעבד ל II620 , תוספת קטנה בסכום, האם הדבר ידרוש שינויים נוספים תודה המפרט מעבד AMD Athlon II X3 435 Box לוח אם Gigabyte GA-MA78LM-S2 כונן קשיח Samsung HD502HI Eco Green 3.5" 500GB SATA2 16MB משתק לדיסק קשיח Scythe Anti-Vibration HDD Stabilizer 2 זיכרון Transcend DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD] קורא כרטיסים JSP-TECH CR-02] מארז כולל ספק Antec NSK3480 380W] קרור למעבד Arctic Cooling Alpine 64 Pro

13. Started by ELpsycho,

שלום לכלום, השבוע ישד לי יום הולדת חברה שלי רוצה לקנות לי מיני לפטופ. אני לא יודע איזה לבחור... השימושים שלו יהיהו לשם לימודים כמובן. אשמח לקבל המלצות תודה.

• 3 תגובות
    • 729 צפיות
  14. שלום לכולם אני רכשתי טאבלט smartq v7 מבוסס arm (להלן המפרט: http://en.smartdevices.com.cn/Products/V7/200912/04-40.html) המכשיר מגיע עם 3 מערכות הפעלה win ce,לינוקס אובנטו ואנדרואיד. הצלחתי לשנות את השפה לאנגלית בכל מערכות ההפעלה, אך הבעיה שלי שאין תמיכה בעברית גם לא בדפדפנים ובגלישה לאתרים ישראליים אני מקבל ריבועים במקום אותיות. אשמח לקבל רעיונות בנשא כיצד לדעתכם ניתן להוסיף עברית? לפחות באינטרנט שזה הכי חשוב כרגע. תודה רבה מראש!!!

• 1 תגובה
    • 908 צפיות
  15. שלום, אשמח לעזרה: אני לא ממש מבין במפרטי החומרה המדוקדקים האלו אך אשמח לדעת מה עדיף: http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=47341,47663, ה i3 או ה i5 ? (מהדגמים שבהשוואה) אשמח לדעת מה הייתרונות. למי שרוצה לדעת, ההבדל במחיר עבורי הוא 200$, אשמח לעזרה בבחירה תודה!

• 2 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by שמוליקר,

בס"ד שלום! לאור המלצות בפורום די נסגרתי על VOSTRO 1015, אך בשיחה עם מוכר ב NOTEBOOK CLUB (חנות ואתר באינטרנט) הוא המליץ בחום על ה- INSPIRION 1545. הוא טוען שאיכות הבניה שלו גבוהה יותר ("מרגישים את זה כשלוחצים על המקלדת. ב VOSTRO כל המקלדת שוקעת, ב- LATITUDE כל מקש בעצמו ובאמצע ה INSPIRION") האמנם?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום לכולם. ראיתי שביומיים האחרונים הגיעו 2 דגמים האלה של ניידים של ASUS. אני מאוד מתלבט בין שניהם, כי הם מאוד מאוד מאוד זהים (גם במחיר). אני ארשום את ההבדלים העיקרים שמצאתי ביניהם: זיכרון: UL30VT: בעל 500 ג'יגה UL80VT: בעל 320 ג'יגה כונן דיוידי: ב-UL30VT אין ב-UL80VT יש גודל מסך: ב-UL30VT: עם 13.3 אינץ' ב-UL80VT: עם 14.1 אינץ' סוללה: ב- UL80VT: בסביבות ה-11.5-12 שעות ב-UL30VT: זה חלוק, יש שאומרים שזה אותו הדבר ויש שאומרים שהסוללה שלו חלשה בשעה-וחצי שעתיים מהסוללה של ה-UL80VT. הנה גם המפרט של כל אחד מהם לנוחיותכם: ASUS UL30VT-A1: http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=UL30VT-A1&Cat2Cat1ID=12&Cat2ID=41&aff=Zap〈=he ASUS UL80VT-A1: http://www.qsys.co.il/pl_product…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by zeez100,

שלום אשמח אם תוכלו לעזור לי בבנית מחשב למשחקים. אני צריך מחשב כולל הכול בלי ציוד הקפי רק את המחשב עצמו. תודה רבה לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 565 צפיות
  19. לוח אם לCF בעתיד 8GB RAM זה צרכים מיוחדים שלו . המחשב הוא לטווח הרחוק אולי לממש רחוק ( 3 שנים + ) תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 610 צפיות
  20. שלום לכולם! חבר טוב שלי החליט לקנות מחשב לראשונה בחייו וביקש ממני את עזרתי, הבעייה היחידה שהוא מתעקש שיהיה שם מעבד של אינטל. המפרט צריך שיהיה בו הכל (מקלדת,עכבר,מסך,רמקולים). המחשב כנראה יקנה בפנדה. זה המפרט שחשבתי עליו: 1 Intel Processor Core I3 530 2.93GHz Dual Core Socket 1156 550 ש"ח 1 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 260 ש"ח 1 PowerColor ATI Radeon 4770 512Mb GDDR5 PCI-E 490 ש"ח 1 Samsung DVD-RW SH-S223F x22 SATA Black OEM 159 ש"ח 1 RAIDMAX APEX Black Gaming Case 165 ש"ח 1 Seasonic S12II-430 Active PFC 430W 295 ש"ח 1 Microsoft® Wired Desktop 400 keyboard & Mouse USB Black Oem EYD-00005 99 ש"ח …

• 2 תגובות
    • 750 צפיות
  21. שלום, לפני כשנה וחצי קניתי מרשת גיבור מחשבים מחשב נייד: GIGABYTE W566N. רשת גיבור מחשבים קרסה מאז ולכן אין לי למי לפנות באשר לבעיה הבאה: כאשר אני פותח את המחשב כל מה שאני רואה זה מסך לבן עם גוונים של אפור. שום דבר חוץ מזה. ניסיתי להתקשר למי שחשבתי שהוא היבואן - מור לוי טכנולוגיות. הם ביקשו את הסיריאל נמבר של המחשב, נתתי להם אותו ואז הם אמרו שזה לא שלהם. מה אני יכול לעשות לגבי הבעיה? יש משהו שאני יכול לעשות בעצמי? אם לא, למי ניתן לפנות? דרך אגב: לפני מספר חודשים נראה לי שהבטריה של הנייד מתה, שכן 2 דקות לאחר ניתוק הנייד מהחשמל הוא נכבה, ניסיתי לפנות לגיבור מחשבים אך גיליתי שהם קרסו, ולכן עזבתי את זה. המון תודה!!!

• 9 תגובות
    • 4.6k צפיות
  22. Started by Murmur,

שלום, אני קונה מחשב חדש. אני מנסה להרכיב מפרט מאוזן עם יחס עלות/תועלת גבוה ואופק שדרוג מקסימלי. העיקרון שבחרתי לעצמי - מערכת AMD עם לוח תומך AM3 לשדרוג עתידי ומעבד תקציבי שיואץ ב-OC שימושים: משרדיים 'כבדים' (Matlab, ArcGIS, עיבוד תמונה בפוטושופ כולל פילטרים מורכבים, עיצוב ב-Indesign), צפייה בסרטי HD וקצת עריכת וידאו ביתית ב-HD. לא משחק משחקים. תקציב: עד 3,500 ש"ח (גמיש לאפשרויות הטומנות בחובן שיפור משמעותי) אוברקלוק: מתוכנן, לא היסטרי לשבירת שיאים, אלא כדי להפוך מעבד תקציבי למעבד קרנף. שקט: 8 מתוך 10 (אפילו 8.5) ציוד היקפי דרוש: רק מקלדת מערכת הפעלה: תותקן Win 7 ציוד קיים: מסך 22", עכבר, רמקולים הרכבתי את המפרט הבא: AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Tray, יחידו…

• 3 תגובות
    • 730 צפיות
  23. Started by Avivc4,

תקציב: 10k ואפשר לחרוג... צריך שיהיה מחשב חזק, למשחקים כבדים בעיקר. צריך גם ציוד היקפי: מסך, משהו כמו 21-22 אינץ'...לא רחב. מקלדת ועכבר (משהו רגיל כזה..מולטימדיה אני יודע) בלי רמקולים. ולא מתוכנן OC... ומשהו אחד, אם אתם רואים שמישהו הביא מפרט דומה למה שאתם רוצים להביא אז אל תביאו גם, כי אחרי זה סתם אני צריך לשבור את הראש איזה מפרט לבחור...תשתדלו שאני לא אצטרך לבחור יותר מדי תודה מראש.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by ShaY-MoR,

האם משתלם לי לקנות? זה המפרט T6600 2.2Ghz 800Mhz 4098MB DDR3 1066Mhz WIDE 15.6" WXGA LED nVidia N10M-GE1 512M דיסק קשיח 500 GB Win 7 HOME כעקרון אני צריך מחשב שגם יספק לי אפשרות ללמוד מחוץ לבית אבל גם לא יחסוך ממני הנאה של משחקים עם גרפיקה (fifa. pro, COD) וגם משחקים שצורכים יותר יכולת עיבוד (football manager) ואפשרות לפתוח כמה תוכנות במקביל, עם מוסיקה וסרטים לפעמים, לצורך עבודה נוחה ונעימה, מבלי שהמחשב יתקע. התקציב שלי זה 3500, המחשב הזה יספק לי את הצרכים? יש לכם המלצה למחשב אחר במחיר הזה? איך הכרטיס מסך הזה ביחס ל4500HD המובנה של אינטל? תודה, שי

• 14 תגובות
    • 3.1k צפיות
  25. איזה מבין שתי המפרטיף עדיף והאם יש מה לשפר/להוריד? המפרט מחנות TMS אז אם יש מה לשפר אז בבקשה רק מהחנות הזאת, תודה. מעבד Intel Core 2 Quad Q8400 2.66Ghz 4MB Cache Penryn קירור מעבד Evercool Buffalo 100mm Cooper 3 Heatpipes לוח אם MSI P45 Neo-FR מארז Thermaltake V3 1x120mm Black Edition קירור מארז Evercool 120mm Case Fan EC-EGF-12 12 ספק כוח Seasonic ET 500W 34A @ 12V זיכרון A-Data Samsung 4GB (2x2GB) DDR2-800 דיסק קשיח ראשי Samsung 500GB Sata II 16MB Buffer Spinpoint F3 1 ₪0 כרטיס מסך Powercolor Radeon HD 4890 1GB GDDR5 Retail 1 כרטיס קול כרטיס קול מובנה Realtek HD 7.1 1 כרטיס רשת כרטיס רשת מובנה 1Gbit כונן אופטי צורב DVD תוצרת LG מהירות X24 דגם GH24NS50 סט …

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים