ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,383 דיונים בפורום זה
-
שלום, קניתי את המחשבהנייד הזה(לא קיבלתי אותו עדיין): https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=24178 ומעוניינת להחליף לזה: https://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=23276,23315 (יש שניים- לא הבנתי מה ההבדל) האם תוכלו לייעץ לי בבקשה אם כדאי להחיף לשני עם הפירוט הנ"ל? 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודת דוקטורת שכוללת המון מסמכים והרצת תוכנות של עיבוד סטטיסטי כמו ATLAST.TI, תוכנות של איסוף מסמכים לביבליוגרפיה, וורד (באותו זמן, יהיו לי קרוב ל 20 מסמכים…
-
- 5 תגובות
- 865 צפיות
-
-
תודה
-
- 6 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש ברשותי מחשב נייד לנובו T400, עם מטען של 90W 20V, ז"א זרם של 4.5A. יש ברשותי עוד מטען (של חברת DELL אומנם) שהוא 70W 20V, ז"א זרם של 3.5A. האם אני יכול להשתמש במטען של DELL לטעינת הבטריה (הרי הוא מוציא מתח מתאים) וכנראה שהוא יטעין יותר לאט, או שהמטען ישרף בגלל שהבטריה תנסה לזלול ממנו 4.5 אמפר ?
-
- 4 תגובות
- 865 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא ידוע 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספ…
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
אז אני רוצה לקנות מחשב בעיקר למשחקים ומה דעתכם עליו? המפרט: מארז - הכולל 2 יציאות USB קידמיות לוח אם - GIGABYTE INTEL 945GZ תומך במערכת ההפעלה VISTA! מעבד - INTEL CORE 2 DUO E-6300 זיכרון - 1024MB DDR2 667MHZ כ.מסך - INTEL 950 משולב למשחקי תלת מימד מורכבים כ.קול - INTEL 7.1 ערוצים כ.רשת - 10/100/1000 לניצול מקסימלי של מהירות האינטרנט! ד.קשיח - 160GB SATA 2 כונן -צורב CDRW X52 מסך - LG LCD 17 L1740BQC סדרת העיצובים!!! מקלדת אינטרנט+עכבר אופטי רמקולים כולל מגבר בעוצמה של 400W מצלמת אינטרנט הכוללת מיקרופון לשיחות וידאו מה דעתכם? הכרטיס מסך טוב למשחקים והמפרט בכלל?! נ.ב: זה יוצא כל המפרט (כולל המסך) 3,780 ש"ח. זה זול?
-
- 10 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה! מחפשת מחשב נייד עבור אמא שלי, ולכן חשוב לי שיהיה נוח לשימוש (מקלדת, מסך, חיבורים וכו'). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר, אם מאוד משתלם. כמה מאות בודדות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי. בעיקר עבור אינטרנט, אופיס ועבודה משרדית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השק…
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך המלצה למחשב נייד לעבודה בנאלית יומיומית ורגילה. לעבודות משרדיות (אינטרנט, אופיס youtube etc), צפיה בסרטים וכו'... תקציב של 4500 ש"ח (גמיש) * גודל המסך 15-17 אינץ (לא כל כך משנה אם זה מאט או מבריק) * רזולוציית המסך: חשוב לי שלא תיהייה נמוכה (1366x768) אך אינני חייב FHD. אבל אם FHD נכנס לתקציב, אז למה לא? * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת חלקית (בלי numpad) * משקל רצוי: לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות יספיקו. (6 תאים?) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) יציאת USB3 ו HDMI. (חשוב גם שיהייה USB2) * Bluetooth? לא חשוב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אני חושב שאני הולך על SSD 128GB. (אשמח גם להמלצה של…
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים בנוניים (Dota2, HEROES, GTA, CS:S, וכו' + סרטים 720p. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) כדאי שיהיה HDMI * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) עדיף 500GB, לא משנה סוג * כונן CD/DVD? צורב? כן, לאו דווקא צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תקציב: עד 2500 ש"ח,…
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
היי למישהו יש ניסיון עם הנידים של MSI ? הם מגיעים באיבורי במחירים אטרקטיבים ושנתיים אחריות ככה שזה די מרגיע. החברה גם גדולה ומוכרת בעולם בעיקר בזכות לוחות האם שלהם.... האם לרכוש? תודה, בן
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום רב להלן מפרט מחשב שהוצע לי האם השילוב טוב לצרכי משרד שקט וקרור לשימוש עם וינדוס 7? AMD Athlon 2 X3 425 2.7Ghz Triple Core AM3 Box Gigabyte MA785GM-US2H AMD785G CHIPSET Cooler Master Elite 310 Gray + RaidMax 400Watt סך הכל 1100 ש"ח ב RSM דרך אגב את שאר הרכיבים זכרונות2G + דיסק קשיח + כונן DVD איכותי יש לי בבית
-
- 1 תגובה
- 865 צפיות
-
-
שלום! לפני שנתיים היה לי מחשב מאוד חזק למטרת גרפיקה ( פוטושופ ) אבל היום הוא עייף ושחוק. למרות זאת חלק מהחמורה שלי עדיין מאוד טובה ואין צורך להחליף אותה. למטרת פוטושופ / עבור צלם רשימת המפרט הנוכחית שלי היא. מעבד : Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz לוח אם : Gigabyte EP45-DS3L קירור פסיבי : ThermalRight Ultra-120 כרטיס גרפי : ATI Radeon HD 3850 - 256.00 MB RAM 4GB זכרון בסה"כ 3 כוננים שביחד הם 1800 GB ספק כוח : אני לא זוכר את השם שלו ? אבל מדובר בספק כוח טוב ואיכותי שבזמנו קיבלתי המלצות מצוינות לגביו מארז : אני לא זוכר את השם שלו ? אבל מדובר במארז איכותי שאין צורך להחליף. ברצוני לבקש מכם בבקשה, המלצה לשדרוג המפרט שלי, על מנת לקבל מקסימום ביצועים. לא איכפת לי לשדרג …
-
- 9 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם... אני המלצה למפרט... בסביבות ה3-3.5 אלף למשחקים... והכי חשוב שהוא יהיה שקט לא מתוכנן oc והשימוש העיקרי זה גלישה ומרוצי מכוניות... אני הולך גם לרכוש את הg25 של logitech תודה לכל מי שיתן דעתו... אהההה ודבר אחרון חשוב לי הארד דיסק גדול ומארז יפה (thermaltake sorprano)
-
- 11 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט שמחפש מחשב ב 4000 ש"ח המחשב צריך לכלול מסך ועכבר. המחשב ישמש לתכנות , אינטרנט וקצת סרטים. תודה.
-
- 2 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום. נתקלתי בבעיה הבאה ביומיים האחרונים: כשאני מעלה את המחשב, עוד לפני העלאת הווינדוס 7, אני מקבל הודעה על המסך שאומרת לי שהמטען לא מזוהה והבטריה לא תטען. ציטוט מההודעה : The AC power adapter wattage and type cannot be determind. The battery will not charge. Please connect a Dell 65W adapter or greater for best system performance To resolve this issue, try to reseat the power adapter הוא נותן לי אופציה לא להציג את ההודעה יותר\ להמשיך בהעלאה\ לגשת להגדרות ביוס או להריץ דיאגנוסטיקה. כשאני מעלה את הווינדוס, הוא באמת לא מוכן להטעין לי את הסוללה.... ניסיתי לחבר מחדש את הסוללה, המטען (לאחר כמה שניות טובות לפריקה), להעלות מחדש את המחשב... שומדבר בנאלי כזה לא פתר לי את הבעיה. המ…
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אז ככה אני מתכוון לקנות מחשב והתקציב שעומד לרשותי הוא 6000 שקל למחשב בלבד בלי ציוד הקפי. אני רוצה לקנות מחשב בעל מעבד כפול ליבה, ומטרת המחשב היא כאמור למשחקים אך גם לעבודה עם תוכנות גרפיקה כבדות כמו MAYA. תודה מראש
-
- 13 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות נייד לצורך לימודים. קראתי את המדריך לבחירת נייד משנת 2014 שפרסמתם. חשוב לי שהמחשב יהיה אמין במחיר טוב. אם אפשר להשיג נייד לצרכים שלי ב 1K- 1.5K עדיף לחסוך אלא אם תמליצו שכדאי להשקיע יותר מ 2K לנייד לצרכיי. לדעתי המפרט הבא מתאים לצרכיי (אם לדעתכם כדי להשים דגש על דברים אחרים תגידו). מעבד: מסדרת U דיסק קשיח: כונן SSD סוללה: 3 תאים עם קיבולת כוללת (WHR) נמוכה בשביל להשיג זמן סוללה ארוך ומשקל קל. מסך: בגודל "13.3 או "14 אינץ עם רזלוציה טובה. איני יודע איזה גימור לבחור (מט או מבריק). אני רוצה חיבור USB 3, HDMI,קורא כרטיסי זיכרון וסוללה נשלפת. האם כדי להמתין מספר חודשים כי עתידים לצאת ניידים טובים יותר לסטודנטים?…
-
- 10 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום! רציתי לקנות מחשב נייד בטווח מחירים של 6000-6500... יותר בנוי למולטימידיה וקצת בשביל המשחקים.. אני צריך שיש בו 60 GB HD או יותר אבל חשוב שיהיה 7200RPM מעבד core dou, solo will do... או turion sound card איכותי והשאר לא כל כך חשוב(חשוב אבל פחות) אודה לכם אם תעזרו לי... מאוד.
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אני מעוניין לבנות מערכת מחשב לשימוש משרדי כאשר החריג היחיד הוא שאני מעוניין שהיא תריץ בצורה יפה את Flight simulator X בנוסף אני מעוניין בהמלצות על מסך ומדפסת. לגבי המחשב, האם המפרט התחתון בקישור הנ"ל http://hwzone.co.il/specslist/view/76/ עונה על הדרישות בצורה טובה ? האם הייתם משנים בו משהו ? איזה כרטיס WIFI כדאי להוסיף למחשב ? על איזה מסך 22/24 איכותי אתם ממליצים לי לעבודה משרדית ומשחק בסימולטור ? לגבי מדפסת, אשמח לקבל המלצות למדפסת משולבת סורק בעלת יכולת עבודה מול מספר מחשבים עם חיבור WIFI לרשת מאובטחת ומזין דפים לסורק (עדיפות לליזר) ? התקציב למסך ולמדפסת הינו באיזור ה 2500 ש"ח (ורצוי אך לא חובה להכניס לתקציב זה גם את הסט הזול של מקלדת ועכבר של מיקורסופט ורמקולים של קרי…
-
- 8 תגובות
- 865 צפיות
-
-
מעבד Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray לוח אם Gigabyte GA-B75M-D3H מארז וספק SilverStone Redline 1 USB 3.0 + Seasonic 430W זכרונות Kingston 4GB 1600 כרטיס מסך Sapphire 7850 2GB GDDR5 DP Retail הארד דיסק WD 500GB Sata 3 Caviar Blue המחשב ימכר לאח של חבר אז תנו מחיר חברי
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אני קצת בבעיה לגבי המפרט כי הוא מיודע לילד בן 5 וילדה בת 13 ...שאני חושב שהמקסימום מבחינת גרפיקה יהיה איזה FIFA 2005 ...או משהו בסגנון ... אז ככה : יש כרגע מבצע מחנות שקרובה לאיזור מגוריי ב 2490 , תגידו לי מה דעתכם : p4 3.00 775 800FSB HT64 intel s775 2 PCI-E 800 HT 8 USB 512 DDR 400 160 GB HD DVDRW RADEON X300 256 כרטיס קול - INTEL HD SYSTEM 7.1 כרטיס רשת 10\100 מארז 400 ג'נרי מקלדת \ עכבר\רמקולים 2490 ש"ח מה אתם חושבים ?.....או שיש משהו יותר טוב במחיר דומה אך כמובן טוב יותר ... דבר שני .....ופה ההשקעה : מסך LCD 19 .....אני מאוד אוהב את SAMSUNG הבעיה שאני לא בקיא במחירים ובטח בדגמים (האחרון שקניתי היה לפני המון זמן) אז אני צריך גם LCD 19 . נ.ב עוד חצי ג'יגה אני יוסיף זה…
-
- 11 תגובות
- 865 צפיות
-
-
בקיצור... אני מוכר את המחשב שלי (פרטים למטה), המחיר הוא 800 שקל... זה ממש ממש דחוף כי אני רוצה לקנות מחשב חדש... יש אפשרות לרדת במחיר... מי שרציני שיכתוב לי... (אם יש לכם הצעות למחשב חדש 3000-4000 שקל תתנו לי מפרט בבקשה... [רק מחשב]) תודה... Motherboard CPU Type Intel Celeron II, 533 MHz (8 x 67) Motherboard Chipset VIA VT82C693A Apollo Pro133 System Memory 128 MB (PC133 SDRAM) BIOS Type Award Modular (03/07/00) Video Adapter NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro 3D Accelerator nVIDIA RIVA TNT2 M64 Monitor Hansol 710A(+)/710E [17" CRT] Multimedia Audio Adapter Creative SB PCI128 (Ensoniq ES1371) Sound Card Storage IDE Controller Primary IDE controller (dual fifo) IDE …
-
- 4 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב מה אתם אומרים על המפרט הבא תקציב 10000 Gigabyte GA-EX58-Extreme Intel Core i7 920 2.66Ghz G.Skill DDR3 3072MB Tri Channel 1333MHZ 3GBNQ CL9 Western Digital 640GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer LG GH22NP20 DVD Rewriter IDE x22 Corsair TX Series 650W PSU Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail אני צריך מארז שיוכל להכיל קירןר מים תקציב 1000 מארז אם חלון כרטיס מסך זמני עד 285\295 ו965E גם המעבד
-
- 14 תגובות
- 865 צפיות
-
-
יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. 3500 כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. אין לי שידוע עדיף ישראלי או יבוען * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף 1080 - 1920 לא יותר מזה * משקל רצוי? עד 2 ק"ל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן הוא מחובר לחשמל אבל עדיף לנסיות וכל מיני דברים מחוץ לבית ניראה לי עד 6 שעות אם אפשר יותר עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA או HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אמח צעדיף SSD בגלל שזה מחשב בעיקר לגלישה וצפייה בסרטים ברשת לא להורדה אז המהירות זה עדייף וגם לאנשים קלמזים SSD יותר יציב מי תראומ…
-
- 4 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שאלות כלליות: האם מהירות דיסק של 7200 RPM לעומת 5400 RPM משמעותית? האם ההבדל מעבד i5-3210M לעומת i5-3230M משמעותי? מדובר בתקציב של עד 3.5K, כולל מערכת הפעלה. מיועד לעבודה משרדית, ומעט פיתוח לא צריך להיות מאוד נייד הדגמים הספציפיים: Dell Inspiron 3520 IN-RD09-6422 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=838828 (זול יחסית) http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=840843 Samsung NP350V5C-A04IL (מעבד מעט יותר חזק, מסך מט) Asus K55VD-SX134H http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=834608 (דיסק יותר מהיר). אם יש המלצות עדיפות באותו טווח מחירים גם יכול להיות רלוונטי.
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי פה לפני איזה חודש וחצי אבל עכשיו אני חוזר כי הזמן יותר קרב ומתאים. אני שנה הבאה אתחיל ללמוד לתואר ראשון בהנדסת מחשבים. התואר הוא 4 שנים. אף פעם לא היה לי מחשב נייד אך אני מעוניין להתחיל להשתמש באחד שיקל עלי בעבודה באוניברסיטה (גם בהנחה שיש סיכוי שאהיה במעונות ואז זה די חובה...) בלי קשר אני מתכנת גם בתוכנות כמו VISUAL STUDIO שלאו דווקא קשורים לתואר. אני מחפש מחשב שבתקווה יחזיק 4 שנים ולא יגסוס עם שדרוג אפשרי ל WINDOWS 7 בעתיד... כרגע מעוניין ב VISTA SP1 או SP2 אם יצא. המחשב בעיקר יהיה גלישה באינטרנט, עבודה משרדית, אופיס (יש סיכוי למסמכים גדולים אבל לא איזה אקסל מטורף), MATLAB ו VISUAL STUDIO 2008. משחקים לא מעניין אותי כלל אז זה לא שיקול. לגבי סרטים, אני …
-
- 4 תגובות
- 865 צפיות
-