ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
שלום ותודה מראש על התשובות ועל האתר המושקע . אני מחפש מחשב לאופיס, אינטרט NGN וצפיה בסרטים ללא משחקים. חשוב שיהיה תואם אובונטו וגם Win7, רצוי עם אפשרות שדרוג בעתיד. מצאתי באתר מסחרי את המפרט הבא שדיי דומה למפרט המומלץ כאן באתר: מעבדי AMD Athlon II x2 245 2.9Ghz Socket AM3 Tray מאווררים וגופי קירור Generic CPU Cooler For AM2/AM3 לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE M61PME-S2P AM2+, AM3 nForce 430, PCI-E, VGA, HDAudio, Lan זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Hitachi DeskStar 320GB 7200RPM 16MB SATA II כרטיסי מסך OnBoard GeForce 6100 כרטיסי קול On Board 5.1 Channel Audio צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA ציוד רשתות Wired Products On Board 10/100…
-
- 1 תגובה
- 715 צפיות
-
-
שלום כתבתי כאן לפני כשבועיים הודעה, שדעכה מאז, ומכיוון שאני יודע שאתם לא אוהבים להקפיץ הודעות ישנות, ומכיוון שעדכנתי קצת את המפרט שהצעתי אז, אני מעלה את הדיון מחדש (מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום). 1. מה התקציב המקסימלי? כ-3000ש"ח (אפשר לחרוג קצת). 2. שימושים צפויים: עבודה משרדית, תכני HD, משחקים קלים, עריכת תמונות קלות, עריכת וידאו ביתי. 3. אין צורך בציוד היקפי (יש כרגע מסך 19" שבעתיד ישודרג ל-22" או 24"). 4. כונן דיסקטים, מן הסתם, אפשר להמנע. 5. צריך מפרט מלא. 6. השקט חשוב, לא קריטי. אני מעריך 7. 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. אין צורך במערכת הפעלה. 9. אזור פ"ת או ראשון. 10. אני צריך WiFi, אבל אם אין OnBoard, אני אעביר את הכרטיס מהמחשב הישן. 11. בזמן הקרוב לא מתוכנן שדרוג…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, המחשב בעיקרון משמש את אחותי ואת אמא שלי. המחשב הנוכחי מרעיש יותר מידי ונהיה איטי [בוצע לא מזמן פרמוט ונוקה מאבק]. בעיקרון המחשב צריך להיות כמה שיותר שקט, נפח HDD בגודל 1T. השימושים העיקרים הם גלישה באינטרנט, מוסיקה, מידי פעם סרטים, הורדה דרך eMule. יש לציין שהמחשב דולק 24 שעות [הרגל לא לכבות אותו] וקיים אליו חיבור לראוטר. על איזה מפרט האיתם מציעים וכמה יעלה? קניה במידה ותתבצע תהיה בפנדה או אייבורי. שיהיה סופ"ש נעים לכולם.
-
- 1 תגובה
- 717 צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי הרבה התלבטויות החלטתי לקנות את החדש של דל: http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1564-330m.htm רציתי חוות דעת אחרונה עליו או יותר נכון סיבות טובות למה לא לקנות אותו (אני כנראה מזמין אותו מחר). (אני סטודנט, ככה שאני לא מחפש מחשב למשחקים וכו'...).
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המפרט הוא: E7200 ABIT IP35-E ATI 3850 256MB 2GB RAM 800MHZ 500W חשבתי לשדרג כרטיס מסך ואת הראם,יש לי 1100 ש"ח לשידרוג,השאלה היא האם שאר המפרט לא ייצור צוואר בקבוק לכרטיס מסך החדש יחסית
-
- 9 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד 13 או 14 שיחליף מחשב נייח. יעבוד ברציפות כל היום עבודה משרדית (יהיה מחובר לתחנת עגינה) ובשעות הפנאי-סרטים ואולי משחקים. ראיתי את הנייד הבא שעונה על הדרישות של "נייד"- מסך 14 ומשקל לא גדול: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=14313 רציתי לדעת איך המפרט שלו לעומת המחיר. תודה.
-
- 1 תגובה
- 678 צפיות
-
-
קניתי מחשב במחיר 3100 בדיוק. המפרט: מארז Antec Gaming 200, שחור. ספק כוח HEC 14CM FAN COUGAR-550 CM 550W. לוח אם Gigabyte GA-MA785GM-US2H AM2 AMD (הוא תומך ב-AM3, בדקתי בחנות). מעבד AMD Athlon II 620 Quad-Core AM3. זיכרון Ceon 2GB DDR2 800Mhz (שתי יחידות, סה"כ 4GB). כרטיס מסך MSI ATI Radeon 5750 1GB GDDR5. צורב SATA LG DVDX22 DL שחור GH22NS. מה דעתכם? הוא יריץ לי משחקים חדשים כמו Assisan's Creed 1/2, Call of duty 6 mw2, וכל שאר החדשים...? הולך להתחבר מסך 19 אינץ' עווה, בהמשך מסך דק 22 אינץ'.... *** ערכתי את התוכן, כי שיניתי את המפרט והתקציב. *** כבר הזמנתי את המחשב. תודה לעוזרים!
-
- 17 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מצאתי 2 אופציות שאני לא יודע מה לבחור בינהם אחד של אסוס ואחד לנובו המעבד של האסוס יותר חזק I3 אבל הזיכרון שלו מוגבל ו 4 האם זה כל כך קריטי ? את הלנובו אפשר להרחיב עד 8 אבל המעבד שלו יותר חלש T6570.... השאלה שלי היא מה יתן לי תמורה יותר טובה לכסף אני בטוח ששניהם יריצו לי סרטי HD השאלה מה בעתיד יהיה יותר משתלם.... לקחת מעבד חזק ולוותר על הרחבת זיכרון בעתיד או מעבד חלש יותר עם אפשרות להרחבת זיכרון. ושאלה נוספת- על הלנובו יש אחריות בארץ מה לגבי אחריות של האסוס ? תודה ויום טוב http://img2.tapuz.co.il/forums/1_138186609.jpg
-
- 6 תגובות
- 952 צפיות
-
-
שלום לכולם, 1. התקציב המקסימלי הוא 4000 ש"ח, ניתן לחרוג עד 200-300 ש"ח 2. השימוש במחשב יהיה בעיקר להורדות מהאינטרנט, משחקים ברשת ומשחקים כמו GTA ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * ברשותי מסך 22 אינץ 3. אין צורך בציוד היקפי 4. חשוב שהמחשב יהיה שקט ולא רועש, במדד מ-1 עד 10 אני מעדיף מתחת ל-4 5. לא מתוכנן אוברקלוק למחשב 6. אין צורך במערכת הפעלה למחשב. 7. מעדיף לרכוש את המחשב ברשת KSP או כל חנות אחרת באיזור: רעננה/כ"ס/הרצליה 8. חשוב שהמפרט יהיה ניתן לשדרוג בעוד שנתיים. 9. אשמח לקבל הצעות גם של מפרטי אינטל וגם של AMD תודה מראש לכול העוזרים!
-
- 2 תגובות
- 562 צפיות
-
-
הי, אני מחפש מפרט למחשב רב שימושי, בעיקר עבודה משרדית ואינטרנט. חשוב לי שהמחשב יעבוד חלק, ללא תקיעות, לפחות שנתיים וחצי - שלוש. ולבקשת האשה - שהמארז יהיה (גם) יפה. תודה. מה התקציב המקסימלי? 3,000 ₪ 1. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רצוי לחסוך, לכיוון ה-2,500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ₪ נוספים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית (70%) סרטים (15%) ומשחקים (15%) א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו – אופיס, אינטרנט, הורדות, משחקים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה – המחשב עובד מסביב לשעון, חלונות רבים ומשימות מרובות עובדות בו"ז, רובן לא תובעניות בפני עצמן. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב עושה בעיות והגיע הזמן להחליף אותו. משמש בעיקר לגלישה באינטרנט, ובנוסף אני מתקין עליו איזו תוכנה שמשמשת אותי בעבודה שצורכת זיכרון, ככה שדרוש 2 גיגה, ועדיף כבר 4 שלא יחסר בעתיד, ונחמד שיהיה חזק ומהיר.(אין לה בכלל צרכים גרפיים. זה פשוט בסיס נתונים של אורקל) אשמח גם על המלצה על היכן לקנות (גר קצת דרומית לחדרה ויהיה נחמד שהאחריות באיזור, אלא אם כן אתם אומרים שמשתלם בהרבה חנות באיזור ת"א) תודה, ערן
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כרגע יש לי את המפרט הזה: 1.לוח אם: Gigabyte GA-945GCM-S2C 2.מעבד:Intel E4500 2.2Ghz 3.זכרונות: 2X1GB Kingston CL5 667Mhz 4.כרטיס מסך: MSI 9800GT 512MB DDr3 5.ספק: HEC 500W אני מעוניין להחליף את הלוח אם שלי ללוח הזה: GIGABYTE GA-EP43-UD3L השאלה שלי זה האם אני ארגיש שיפור ניכר בביצועים? האם הוא יעבוד בתאימות עם שאר הרכיבים?
-
- 3 תגובות
- 565 צפיות
-
-
היי קיבלתי שני סוגיי מפרטי מחשב, רציתי לקבל חוות דעת מה יותר משתלם גם מבחינת מחיר וגם מבחינת אם הוא טוב ומסתדר מבחינת דרישות החומרה שנתנו. מפרט ראשון: Intel Core i7 920 2.66Ghz BOX Stepping D0 SLBEJ Scythe Mugen 2 - Infinity Asus P6T X58 Intel Chipset For i7 Nehalem Kingston 2GB DDR3 1333Mhz (שני יחידות) Sapphire ATI Radeon 4870 2GB Vapor X GDDR5 HDMI ATI Cooler Master 690 Black ThermalTake ToughPower 600Watt W0103 80Plus Bronze סה"כ 5559 ש"ח מפרט שני: Intel Core i7 860 Socket 1156 2.8Ghz Tray Scythe Mugen 2 - Infinity Asus P7H55-M Pro H55 CHIPSET Kingston 2GB DDR3 1333Mhz SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata2 Zotac GTX 275 896MB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E Enermax Pro82+ 52…
-
- 4 תגובות
- 808 צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי הוא נע בין 3.5K-4.3 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא לחסוך בקמצנות אבל גם לא להגיע עד השקל האחרון ויותר של התקציב. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.מישחקי מחשב כבדים+סרטי HD ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:80% למישחקים 15% סרטיHD ו5% דברים בססים כמו תוכנות מסרים וכו. * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?רזולוציה: High Definition Ready 1366 x 768 גודל מסך 32 * באיזה סוג משחקים תשחקו?Crysis 2\Assassin's Creed 2\fifa 10 \World …
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני קונה מחשב נייד חדש בקרוב מרצות הברית ולמחשב יהיה אחריות בילואמית לשנתיים... רציתי לדעת אם זה תקף גם בארץ והאם יש למישהו ניסיון עם זה?
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום נכנסתי לאיזה אתר ומצאתי מפרט שנראה לי דווקא נחמד.. אבל עדיין אמרתי לעצמי שאני חייב לדעת מה אחרים חושבים על זה שאני לא יקנה ויתבאס סתם אחר כך אוקי זה המפרט : מארז : MIDI ATX כולל ספק 500w peak אמצעי קירור AIR GUIDE + מאורר + חריצי קירור לPCI EXPRESS יציאות USB ויציאות לאוזניות ומיקרופון קדמיים מעבד : E5200 2.5 Ghz LGA775 64 BIT Intel Core Due 2X לוח אם : ASUS/GIGABYTE INTEL G31 כרטיס מסך: NVIDIA GeForce 7 7300GS MAX 512+TV + DVI דיסק קשיח : BUFFER SATA 2 160GB 7200RPM 8MB כונן תקליטורים: צורב תקליטורי DVD X22 כולל מנגנון נגד רעידות כרטיס קול : Eight channel HD audio CODEC enables high-quality 192khz/24bit audio output , jack sensing feature כרטיס רשת : Gigabit LAN…
-
- 1 תגובה
- 582 צפיות
-
-
שלום חברים, אני זקוק לשדרוג למחשב הנייח הגוסס שלי. מחפש מעבד AMD, לוח עם כרטיס זכרון סביר ו2GB זכרון. המחשב משמש בעיקר לעבודה (אופיס וכדומה בכמויות) והורדות מסביב לשעון. תקציב בסביבות ה900 שח. תודה רבה.
-
- 2 תגובות
- 586 צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב נייד בתקציב של 3,500 עד למחיר מקסימלי של 4,000 ש"ח. היעד: - קריאת סרטי FULL HD באופן נקי ויפה. - חיי סוללה ארוכים לטיסות ונסיעות ארוכות. - משקל קל ככל האפשר - קל לנסיעות. - משחקי NEED FOR SPEED. - קראית WINDOWS 7 ULTAMTE באופן נקי וחלק.. בין הפריטים החשובים ביותר: *מסך רחב WOLED *מסכי FULL HD *מסכי 15-17 אינץ' *זיכרון מקסימלי של 4GB *חיי סוללה ארוכים במיוחד *משקל קל ככל האפשר *כרטיס גרפי חזק ככל האפשרי למשחקיי NFS ו-GTA עתידיים ולסרטיי FULL HD. *שיכלול מעבד חזק ככל האפשר.. *נפח ארדיסק גבוהה ככל האפשרר בשביל להכיל כמות רבה של סרטיי HD FULL - 1080P - חשוב ! *בנוסף אם יש צפי למחשב נייד טוב שצפוי לצאת בקרוב (השנה) עם המאפיינים שרשמתי, אשמח לדעת ואחכה ככל …
-
- 3 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום, ראיתי שממליצים כאן על HP Mini 110-1100EJ כנייד בתחום 2000. אבל מסך 10" נשמע קצת קטן. יש משהו יותר מומלץ עם מסך קצת יותר גדול? הקומפקטיות לא בראש רשימת הדרישות. נוחות עבודה בעדיפות קצת יותר גבוהה. אפשרות לחריגה קטנה אם זה מחוייב.
-
- 2 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב נייד, עד איזור ה-3.5 אש"ח. יש לי כרגע IBM T42, ואני לא יכול לוותר על ה-trackpoint, כך שזה תנאי הכרחי. גם מסך מאט הוא תנאי הכרחי. אני מעדיף מאוד שיהיה עם WIN7 ולפחות 3 ג'יגה זיכרון. כל שאר הפרטים פחות חשובים. אילו מחשבים עונים על הדרישות האלו?
-
- 5 תגובות
- 971 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב acer aspire 9302wsmi עם 2*512 מ"ב זיכרון רציתי לדעת מה הזיכרון שעליי לקנות 1. איזה מהירות 533 או 667? 2. האם עדיף לקנות סלוט אחד של 2 GB ולהוסיף ל512 הקיים או לקנות 2X1gb ולנצל את dual channal. כלומר מה עדיף 2 גב במהירות גבוהה או 2.5 במהירות קצת פחות נמוכה עידן
-
- 4 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום לכולם. ראיתי שביומיים האחרונים הגיעו 2 דגמים האלה של ניידים של ASUS. אני מאוד מתלבט בין שניהם, כי הם מאוד מאוד מאוד זהים (גם במחיר). אני ארשום את ההבדלים העיקרים שמצאתי ביניהם: זיכרון: UL30VT: בעל 500 ג'יגה UL80VT: בעל 320 ג'יגה כונן דיוידי: ב-UL30VT אין ב-UL80VT יש גודל מסך: ב-UL30VT: עם 13.3 אינץ' ב-UL80VT: עם 14.1 אינץ' סוללה: ב- UL80VT: בסביבות ה-11.5-12 שעות ב-UL30VT: זה חלוק, יש שאומרים שזה אותו הדבר ויש שאומרים שהסוללה שלו חלשה בשעה-וחצי שעתיים מהסוללה של ה-UL80VT. הנה גם המפרט של כל אחד מהם לנוחיותכם: ASUS UL30VT-A1: http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=UL30VT-A1&Cat2Cat1ID=12&Cat2ID=41&aff=Zap〈=he ASUS UL80VT-A1: http://www.qsys.co.il/pl_product…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם מחפש נייד לשימושים בייתים רגילים מוסיקה סרטים גלישה קצת פוטושופ משחקים קלים * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי רוב הזמן יהיה נייח * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?שוב רוב הזמן יהיה מחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לחיבור לטלויזיה שאיננה לא HD חיבור של מסך רגיל * בלוטות? יש עדיפות אם לא לא נורא עדיף שהמחשב יהיה חזק על חשבון זה * גודל מינימלי של כונן קשיח? לפחות 200 GB * צורב DVD? לא יזיק * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא מבין בזה כרגע חייל לגר בארץ לשיכולכם * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין עדיפות שיהיה משהו איכותי וטוב מערכת הפעלה וינדוס 7 4 GB זכרון קיבלתי המלצה לטושיבה L500-1GG במחיר של כ3600…
-
- 2 תגובות
- 702 צפיות
-
-
היי.. ברשותי LENOVO חדש G550. עם כרטיס מסך NVIDIA G210M סה"כ אני מאוד מרוצה מהחבילה.. אבל, וזה אבל גדול. האוורור במחשב נדלק ונכבה באופן לא סדיר - נדלק כל 10 שניות ל-5 שניות ומפסיק... וזה לא נעצר! אני חושב שזה בגלל הטמפרטורה של הכרטיס מסך אבל אני לא בטוח. צירפתי תמונת מסך מ CPUID HWMonitor של טמפרטורות.. מי שיכול להעיף מבט.. 1. למה טמפרטורת BUS ככ גבוהה? זה אמין? 2. אני רואה שבעיית המאורר נפוצה בקרב המשתמשים. מישהו מכיר פתרון? תודה.. [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכלום, השבוע ישד לי יום הולדת חברה שלי רוצה לקנות לי מיני לפטופ. אני לא יודע איזה לבחור... השימושים שלו יהיהו לשם לימודים כמובן. אשמח לקבל המלצות תודה.
-
- 3 תגובות
- 736 צפיות
-