עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4,000 (מעוניין לשים עליו כרטיס מסך ישן שיש לי כרגע, ולאחר כמה חודשים לקנות כרטיס ראוי באיזור ה2,000). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים כלליים + גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? בשלב זה, לא (יש לי מסך ישן שאחליף בהזדמנות). 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין לי צורך בHDD נוסף. צריך רק NVME 500\1000, תלוי בהפרשי מחירים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. המחשב לא יהיה בחדר שינה, אבל אשמח …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום לכולם אני מחפש מפרט עד 4.3K לשימוש עיקרי - משחקים לא כבדים אבל טובים ואינטרנט - שיתוף (שרת FTP על המחשב יהיה וגם eMule) זהו כעיקרון.. תודה מראש אמממ מעדיף כרטיס מסך - G88 או משהו בסגנון אפילו הגירסא הפחות טובה ומעבד AMD לא אינטל בכלל ...

• 2 תגובות
    • 533 צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימלי? 4100 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אינטרנט, מוזיקה, סרטים, משחקים (בינוניים+) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מקלדת 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב ב…

• 26 תגובות
    • 7.6k צפיות
  4. מחשב מיועד למשחקים, אינטרנט, סרטים וכו': צורב DVD + מקלדת + עכבר + מסך LCD עם רמקולים מובנים + מדפסת. שהמחשב יהיה מבוסס Intel. אשמח למפרט עד 5,500 ש"ח, תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 695 צפיות
  5. Started by oren27,

המחשב מיועד למשחקים(GOTHIC,MANAGER ומשחקים בסגנון זה), להורדות וצפייה בסרטים, כמו כן להרבה עבודה משרדית. דרישות מיוחדות: מסך טוב שיהיה שקט בעל אופציות שידרוגיות לעתיד בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 604 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל , כמה שיותר חזק באותו כסף. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).MATLAB , LABVIEW מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן , בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS , RTS בגדול -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). dell ultrasharp U2312 (כבר יש לי אותו) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבו…

• 21 תגובות
    • 2.6k צפיות
  7. Started by capeman,

אהלן, אני מחפש מפרט בבקשה למחשב עד 6000 ש"ח, אולי טיפה פחות אם אפשר, ללא מסך, וללא ציוד הקפי. אני מתכוון לשחק משחקים, דברים בסגנון של Oblivion, NWN 2, Hellgate London (כשיצא..), אבל אני לא ממש הארד קור גיימר... עיקר הדרישות שלי הם הרצה חלקה לגמרי של תוכנות במקביל, לדוגמא סביבת פיתוח, שיתוף קבצים, דפדפנים, מוסיקה וכו' אני לגמרי בעד OC כדי לקבל תמורה מלאה לתקציב, אבל כל עוד זה לא בא על חשבון יציבות של המחשב, אני ממש מקווה לא להיות צריך להחליף רכיבים ולהתעסק עם ספקים וכאלה... אני נוטה לקראת אינטל, ומעדיף מארז סולידי... אשמח גם אם תוכלו לתת לי המלצה לחנות, בתקווה באזור המרכז, לא אכפת לי לשלם טיפה יותר על אמינות... סליחה על בלבול המוח, תודה מראש על כל עזרה תוספת מאו…

• 4 תגובות
    • 506 צפיות
  8. שלום. תודה מראש לכל מי שיתפנה לענות. אני מחפש מחשב לעריכה שלא יעבור כנראה OC ללא ציוד היקפי, ללא כרטיס קול וללא מסך. כמו כן יש לי מארז של CoolerMaster http://www.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=17&id=13 ככה שכל מה שאני אצטרך כנראה להתמקד בו זה רק הלוח, המעבד, כרטיס מסך, ההארדיסק וכדומה'. אשמח לכל עזרה בהרכבת המפרט.

• 10 תגובות
    • 755 צפיות
  9. Started by johnplon,

אהלן, מחפש מחשב חזק לתוכנת עריכה עם אפשרות לשלב שני מסכים (לא כולל בתקציב). עדיפות מפרט מ KSP אם אפשר.

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? NLE. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אביד מדיה קומפוזר ופרימייר פרו ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה …

11. אורח מושיק
    Started by אורח מושיק,

1. מה התקציב המקסימאלי? 9500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…

12. תקציב: עד 2500 שקל, אפשר לנצל את כולו, חריגה של 100-200 שח תשקל בחיוב :-) שימוש המחשב: ביתי. אופיס, אינטרנט ושימושים ביתיים סטנדרטיים. מסך: 21-23 אינצ' ברזולוציה סטנדרטית (hd או 4k אם המחיר לא פקטור משמעותי). ציוד היקפי: צריך גם מקלדת חוטית, עכבר חוטי (אלא אם השדרוג לסט אלחוטי טוב של לוג'יטק או מיקרוסופט לא מייקר מדי), וגם רמקולים. המחשב צריך להיות שקט אבל לא מאוד... הייתי אומר בערך בדירוג 4 (המחשב נמצא בחדר מיועד ולא בחדר שישנים בו). אני מתכנן לקנות את המחשב בשבועיים - שלושה הקרובים ואם אפשר באיזור הצפון זה יעזור. תודה רבה!

13. עקרונית התקציב הוא 3000 ש"ח דרישות מהמחשב שיהיה קטן כמה שאפשר חסכוני בצריכת חשמל כלומר WAT שיהיה אפשרות להרחבת PCI אחת לפחות שיהיה בעל כרטיס קול 5.1 ומעלה ואם אפשר איכותי המחשב יריץ מקס' מוזיקה + קבצי וידיו DIVX למינהם ולא יותר גלישה באינטרנט

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. האם זה כבר ריאלי להרכיב מחשב שולחני על בסיס PENTIUM M? אני רוצה מחשב בעיקר לעבודה משרדית, אבל גם לתמוך משחק חדיש מדי פעם. לא אכפת לי להיאלץ לשחק ברזולוציה נמוכה. אז לוח תומך PENTIUM M. רצוי מיקרו ATX. (או עם הממיר של ASUS) אני לא רוצה כרטיס מסך ב1000 ש"ח. תומך DIRECTX9 אבל באופן מינימאלי. קירור פאסיבי. דיסק קטן ושקט לא צריך CD בכלל. ספק כח שקט, ולא סתם לדחוף 550W כי אפשר. תודה

• 5 תגובות
    • 966 צפיות
  15. התקציב הינו 3000 ש"ח וישנה אפשרות לחרוב בעד 500 שקלים. המחשב מיועד בעיקר למשחקים (אך לא גיימינג),פנאי וכן הרצה של סרטי HD. הרזולוציה שהמחשב יריץ תהיה 1920X1080 אולי יותר אם יתאפשר. הבניה היא של מחשב שלם חוץ מהציוד ההיקפי. השקט אינו קריטי ממש (5/10). לא מתוכנן אוברקלוק בכלל, ואין צורך לכלול מערכת הפעלה. מה שחשוב שלמחשב,בין היתר, יהיה קירור טוב בגלל שהוא בקומת גג ששם כל הזמן חם, גם בחורף. שירכיבו לי אותו בבקשה, אני גר בערד אז אם אפשר שישלחו אותו בדואר או משהו. USB3 ,ESATA וכל השאר שיכללו בלוח האם אלא אם כן זה מייקר את הלוח ממש. אני רק אבקש שהתקציב יכלול הארד דיסק של 750 גיגה. המחשב לא מתוכנן לשדרוג לכן התקציב הזה צריך להספיק למחשב ממוצע שישאר לאורך זמן במידת האפשר.…

• 0 תגובות
    • 608 צפיות
  16. שלום לכולם דוד שלי יש לו בית ענק והוא התקין כמה מצלמות שהוא יכול לפק על הבית והוא רוצה לקנות מחשב שהוא יכול לחבר את כול המצלמות שלו אלהם עכשיו אני לא יודע אולי צריך משהו מיוחד שהוא יכול בכלל לחבר את המצלמות למחשב או שריך מחשב מיוחד לזה ? או שכול מחשב יהיה בסדר?

• 0 תגובות
    • 593 צפיות
  17. אני מחפש מפרט למחשב שאוכל לחבר אליו את מערכת מצלמות האבטחה בבית . המחשב לא אמור להכיל את הכרטיס של המצלמות (את זה אני מחבר בנפרד )אלה מחשב בסיסי ביותר , הכי זול והכי פשוט . רשמתי עד 1K אבל אם תמצאו בפחות זה יהיה מעולה . תודה לעוזרים .

• 5 תגובות
    • 644 צפיות
  18. שלום. ברצוני לקנות מחשב חדש ולהקדיש אותו לשרת אינטרנט (Apache). עדיף עם מסך 15 אינץ', מקלדת ועכבר זולים כרטיס מסך מינימלי- ומעבד AMD/סלארון. אני לא יודע אם זה חושב אבל אני הולך להתקין עליו מערכת הפעלה FreeBSD. אני מוכן להשקיע בו 1500 פלוס/מינוס ש"ח.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. מפרט מבוסס amd בעלות של 6000 ש'ח לא כולל מסך ורמקולים במקלדת לא להשקיעה מקלדת פשוטה מאוד כנ''ל לעכבר תודה. המפרט רצוי להפעלת משחקים כבדים מאוד בעתיד גם.לכן אבקש שיהיה כרטיס מסך חזק וזיכרון כבד תודה רבה לעוזרים : - )

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אהלן, אני מחפש מפרט כמה שיותר מוצלח מבחינת יחס יעילות\מחר עבור מחשב המיועד בעיקר לגיימינג..המחשב לא בשבילי,אלא בשביל מישהו שאני מכיר. התקציב הוא 3000-4000 ש"ח ועדיף שהקניה תתבצע דרך KSP. 1. תקציב= 3000-4000 ש"ח,לא במזומן 2. מטרות המחשב: שימוש ביתי, גיימינג, צפייה בסרטים והורדות. 3. ציוד היקפי: אין צורך בציוד היקפי 4. יש צורך בצורב DVD 5. רצוי שתתבצע התקנת והרכבת מחשב במעבדה+מערכת הפעלה...במידה ומע' ההפעלה חורגת מתקציב-אז רק הרכבה במעבדה, אני כבר אדאג לסדר מע' הפעלה 6. שוב פעם-חשוב לציין שמעדיף שהקנייה תתבצע בKSP. 7. אין חשיבות לנושא הקירור, רק קירור שיחזיק את המחשב. 8. אין העדפה לחלקים ספציפיים. בתודה מראש.

• 7 תגובות
    • 742 צפיות
  21. היי, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש למטרה של הפעלת משחקי מחשב בעיקר. המשחקים שאני משחק בהם הם World of Warcraft (בקרוב יוצאת הרחבה חדשה) וכשיגיע המשיח גם דיאבלו 3. אני מחפש מחשב שיוכל להריץ את שני המשחקים ברמת גרפיקה טובה כשFraps עובד ומקליט את המשחקים. אין לי צורך במקלדת, עכבר או מסך. חשוב לי שתהיה אפשרות לחבר שני מסכים אל המחשב, אחד מהם מסך טלויזיה והשני מסך רגיל. חשוב לי שיהיה אפשר לשדרג אותו בעוד כשנתיים+/- בלי בעיות. חשוב לי כניסות USB קדמיות בנוסף לאחוריות. הייתי שמח אם המחשב היה יחסית שקט (לא חובה שיהיה בית קברות, אבל שקט יחסית). אין לי שום רצון לעשות OC למחשב. התקציב עומד על איזור ה4500 שקלים. תודה רבה לכל מי שטרח לקרוא את ההודעה שלי ותודה רבה עוד יותר למי שיטרח…

• 5 תגובות
    • 756 צפיות
  22. מקווה שהכותרת לטעמכם . בכל מקרה, זה מה שאני מחפש פחות או יותר. אני רק מבקש שתעזרו לי להוסיף את מה שחסר. התקציב: עד 3K אבל מוכן לגלוש ל3500 גג! חלק מהחומרה, אני אשתמש בחומרה שקיימת אצלי, אז זה מוריד כבר בסביבות ה2K. ללא מסך וללא ציוד היקפי אני רק מבקש שתעזרו לי להוסיף את מה שחסר. טוב, זה המפרט שאני מחפש פחות או יותר! מעבדי אינטל‏ Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray X1 1030 לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS P8P67 Pro s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 3xPCI-E 960 זכרונות‏ DDR3 1333Mhz 2GB Kingston X2 240 מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים למעבדים Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 70 מאווררים וגופי קירור‏ מאוררים Arctic F9 92mm 35 ספקי כוח‏ Thermalta…

• 19 תגובות
    • 2.9k צפיות
  23. אני עובד עם תוכנות עיצוב גרפי photoshop ו after effects ובעתיד אני מתכוון להתחיל עם תלת מימד 3d max. אני עורך בavid media composer. אני חושב לקנות מחשב שיהיה מיועד רק לעריכה ועיצוב ולהחזיק עוד מחשב רק לאינטרנט. אני רוצה גם לקנות מסך Lcd. התקציב הוא 5000 ש"ח. תודה לכל המתעניינים.

• 3 תגובות
    • 590 צפיות
  24. Started by גלgal,

חג שמח לכולם אני מחפש מפרט למחשב שיהיה מאוד שקט השימושים שלו מאוד פשוטים רק לאופיס ואינטרנט משהו שכן חשוב שני דברים שיהיה מהיר ושיהיה הרבה מאוד מקום לאחסון תמונות

• 3 תגובות
    • 584 צפיות

דיונים חדשים בפורומים