עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by d1zzy,

שלום, הגעתי למסקנה שיהיה יותר ברור ומסודר אם אשתמש בפורמט ההודעה שנכתב באשכול למעלה ואח"כ אוסיף הערות. 1. מה התקציב? עד 4500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות - כתיבה וקריאה של מסמכים, לעיתים די ארוכים. 3. גודל המסך? 15 אינץ' או 15.4 אינץ' 4. משקל רצוי? אין הגבלה 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן 6. יציאות מיוחדות? (רשמתי למטה) 7. בלוטות? עדיף אך לא הכרחי 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? 40 GB 9. צורב DVD? כן 6. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא 7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ? IBM בגלל האמינות (תקנו אותי אם אני טועה) הערות: קודם כל, אני אצטרך את המחשב בפועל רק בעוד כחמישה חודשים. התחלתי להתעניין כבר עכשיו כדי שאדע באילו דגם/דגמים אני אהיה מעוניין ואתחיל כבר לחפש אותם ב…

• 5 תגובות
    • 880 צפיות
  2. Started by aaae,

אני מחפש מחשב נייד עד 3500 חשוב לי שיהיה עם I5 או I7 וגם הכרטיס מסך הטוב ביותר. ובשימושים שלי הם בעיקר גלישה ועבודה משרדית וגם גיימינג ולא אכפת שיהיה על איכות נמוכה.

• 3 תגובות
    • 880 צפיות
  3. שלום אני מבקש המלצה למחשב נייד בתקציב של 8,000 ש"ח (גמיש) המחשב נועד לאינטרנט אלחוטי ולאופיס (לא למשחקים !)

4. אהלן חברה שבוע טוב. אני מחפש מחשב נטבוק קטן בעיקר לטיסות,קצת אינטרנט וזמן פנוי תקציב 2000K מסך 10 טוב לי אבל גם יותר מתקבל(למרות שבתקציב הזה קשה למצוא יותר) חברה מועדפת-אין משהו ספציפי סוללה כמובן רצוי כמה שיותר חזקה ויציאות לא חובה אבל אם יהיה לטלויזיה יהיה מעולה מחשבים לדוגמא Dell Inspiron Mini 1012 Atom N450 GMA 3150 NetBook Asus Eee PC 1005HA 160GB N280 NetBook מחפש כמובן כמה שיותר תמורה למחיר לא משנה לי מראה וכדומה תודה רבה ממש מעריך את העזרה כי לבד אני אבוד לגמרי

• 3 תגובות
    • 880 צפיות
  5. Started by erezme,

שלום. את האמת, את המחשב עצמו כבר הזמנתי,אבל עדיין יש לי את האפשרות לשנות/לשפר את החלקים. אז המפרט הוא כזה: מארז : 300 gaming antec שחור (+2 מאווררים של זלמן F3 120 מקדימה) מעבד : intel E8400 ספק:enermax pro82 525W לוח אם:P45 NEO-F 7.1 1GLAN MSI מאוורר : arctic cooling 775heat-pipe צורב:sata nec dvdx22 DL זכרון:geil DDR2 800mhz 2x2GB כ.מסך:gigabyte 4850 512MB PCIE ד.קשיח:seagate 1000GB 32MB SATA2 סה"כ יוצא לי 4,250 ש"ח האם יש מקום לשיפורים/תיקונים? דגש על לשפר(להחליף ליותר חזק ולא ליותר "משתלם" מבחינה כספית) ורק לידיעה,המחשב נקנה באיבורי מחשבים(ממליץ בחום על איש המכירות תומר חזן-אולי האדם היחידי שלא מסבן שם (י-ם) ) ,ורק בגלל זה רציתי להבין האם הלוח אם …

• 6 תגובות
    • 880 צפיות
  6. Started by haviv822,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5k חריגה לכל היותר של 500 שקלים (רק אם באמת יורגש הבדל בביצועים) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? חשוב לי שהשלישיה של מעבד-זכרונות-לוח יהיו חזקים (מעדיף מבוסס אינטל) כרטיס מסך לא רואה לנכון ליותר מ 1000 שקלים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכונן קשיח אין צורך במארז אין צורך בהרכבה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי …

• 1 תגובה
    • 880 צפיות
  7. Started by aadidi454,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000-3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך מאוד המחשב הוא בשביל דודה שלי זה לא משהו רציני זה למחשקי דפדפן ואולי אני יוריד שם משחק אבל לא משהו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).ofiice ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. מיקמק וויבקינז -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צו…

• 5 תגובות
    • 880 צפיות
  8. msi wind או Acer Aspire One או compaq mini 700EI או 1000HA asus Eee? אני מתכוון במידה ולכולם יש את אותו המפרט. תודה.

• 4 תגובות
    • 880 צפיות
  9. Started by haimbar,

אהלן, מבקש המלצות לקונפיגורציה למחשב לשימושים הבאים: גלישה באינטרנט, OFFICE, משחקים (לא כבדים ). חייב DVD + צורב. התקציב: עדיף 2500 אפשרי גלישה לכיוון ה 3000 ש"ח. תודה !

• 3 תגובות
    • 880 צפיות
  10. Started by siter,

היי אני מתלבט בין 2 המחשבים האלו: זה החדש מבניהם, עם מעבד i3, דיסק 320GB ו2GB DDR3 זיכרון Fujitsu-Siemens, Lifebook AH530 http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=00003MfMBEyZ_skV3hRC_CfqWrK:12bbi68k5?sgID=10&N=2+31488+32447&pr=QJ5&id=4320925 וזה היותר ישן, מעבד T4300, דיסק 500GB וזיכרון 4GB DDR2 Fujitsu-Siemens, Amilo LI3710-5 http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=00003MfMBEyZ_skV3hRC_CfqWrK:12bbi68k5?id=4277083&pr=QJ5&N=2%2031488%2032447&sgID=10 מה עדיף?, מחשב יותר ישן אבל עם יותר זיכרון ודיסק יותר גדול או מחשב יותר חדש עם פחות זיכרון ודיסק יותר קטן?, ההבדלי מהירות בניהם משמעותיים? המחשב מיועד בעיקר ל…

11. Started by GUY550,

שלום לכולם ותודה על העזרה 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך סבבה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 300 שקל אבל אם זה באמת שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית,אינטרנט,צפייה בסרטים HD,תוכנת FLASH,גיימינג,שיהיה אפשר לעבוד עם כמה תוכנות בו זמנית(לא תוכנות כבדות) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.קרייסיס,FAR CRY3 batman arkham city -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב…

• 1 תגובה
    • 880 צפיות
  12. שלום, אני חדש באתר ובהודעה הקודמת לא ציינתי את התקציב לכן אני כותב הודעה חדשה. אני הולך לקנות לפטופ בארה"ב אבל אני לא כל כך מבין בלפטופים ואין לי ממש נסיון עם לפטופים. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור חברה טובה שיש לה באמת לפטופים טובים ולא משהו מעאפן שיהרס אחרי שנה שנתיים. בעיקרון המפרט שלי הולך לכיוון: מעבד: CORE DUO 2 זיכרון: 1Giga כונן: 100Giga כ. מסך: לא יודע עדיין אבל משהו טוב צורב: DVD DOUBLE LAYER מסך: עדיין מתלבט בין 15 ל 17 ואם יש בלוטות' אז מה טוב... הלפטופ הולך להחליף גם את המחשב שלי אז לא הכפת לי להשקיע טיפה יותר כדי לקבל ביצועים טובים יותר. אני אשמח לשמוע על חברות שאתם ממליצים ואפילו טוב יותר אם יש גם דגמים מומלצים, התקציב שלי הוא בסביבות ה1200-1300$ המון תו…

• 0 תגובות
    • 880 צפיות
  13. שלום, לצורך שדרוג של מחשב עריכת וידאו ישן של חבר, אני מעוניין להרכיב לו מפרט וזקוק לעזרתכם. ניסיתי להתייעץ לפני כמה שבועות ואמרו לי לחכות לירידת המחירים ולמעבדים החדשים של אינטל (6320-6420), אז הנה, חיכיתי. ובכן, יש ברשותנו כרטיס טלויזיה ישן (AGP) שאפשר עוד להשתמש בו, אבל הייתי שמח אם מישהו יכול להציע כרטיס מתאים שיכנס בתקציב - או לפחות להגיד בכמה צריך למתוח את התקציב (4000 ש"ח) כדי להכניס כרטיס כזה. מה דרוש: 1. מארז+ ספק 2. מעבד (חשבתי על ה-E6420 החדש, אבל אולי כדאי כבר ללכת על E6600 שמחירו ירד עכשיו? האם יהיה הבדל משמעותי בביצועים? לא מתוכנן OC) 3. לוח אם (שימו לב להערה על כרטיס ה-AGP הישן, אשמח גם להצעות הכוללות רכישת כרטיס חדש כדי לא להכניס לוח עם יכולות מפוקפקות רק ב…

• 9 תגובות
    • 880 צפיות
  14. Started by TrojanMonkey,

הרכבתי במשך ימים שידרוג למחשב, עכשיו רק להציג את הרכיבים : מעבד, Intel Core i5-750 Tray זיכרונות, OCZ DDR3 4096MB (2048MB) 1333MHZ CL 8-8-20 GOLD לוח אם, Gigabyte GA-P55M-UD2 קירור למעבד, NOCTUA NH-U12P SE2 עכשיו לדובדבן הנושא; ספק כוח, Chiefec A-135 650W השאלה בנושא זה אינו עצות (לאמרות שעצות יבוא בברכה) אלא האם זה הכרחי לשדרג את ספק הכוח? ספק הכוח הנוכחי שיש לי מספק כ-550Watts, ולאחר כל המאמרים שישנם, לא ידעתי האם אפשר פשוט באופן לינארי לחבר את כל הצריכה ביחד -> מה שיענה לי על כמות הדרושה אשר צריך לספק. אני שואל זאת, מכיוון שאפילו ה-400 שקלים הללו יקרים לי בזמן זה. תודה לכל העונים.

• 9 תגובות
    • 879 צפיות
  15. אני לא יודע כמה מחשב כזה אמור לעלות אבל המחשב למטרה משרדית- אופיס וקצת סרטים. דרישות: לפחות 512 זיכרון,לוח אם עם כרטיס מסך מובנה או אחד בעל ממשק AGP ל5200 ששוכב לי בארון, מעבד כפול ליבה (לא שיש משהוא אחר היום...), 80GB HD, ללא כונן אופטי או ציודע היקפי כלשהו. ספק וציוד היקפי יש לי כבר. לפי דעתי מחשב כזה אמור לעלות בסביבות האלף ש"ח. מספר דברים להבהרה: תתבצע הרכבה עצמית, הקניה תתבצע בKSP כי אני גר בירושלים והם הכי קרובים אלי, וינדוס XP. הרכבתי לבד מפרט נראה לי שהוא טוב, תציעו משהו אחד אם זה לא טוב. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 879 צפיות
  16. בבקשה מכל המומחים בפורום הזה.. מה אתם אומרים על המפרט מחשב הזה? הערות ותיקונים בבקשה.. מעבד : מעבד אינטל socket 1366 pin core i7 920 quad לוח אם : x58 platinum 7.1 2x1glan msi זכרון : triple 3G kit DDR3 1333MHz geil ספק כוח : PFC spire 12cm fan 550W real spire מארז : led+25cm fan ezcool דיסק קשיח : samsung sata2 16mb 500G כר. רשת : 1G lan ob צורב : gh22ns sata lg dvdx22 dl כרטיס מסך : Sapphire ATI Radeon HD4870 1024MB DDR5 PCIe או PALIT ATI Radeon HD4870 Sonic 1024MB DDR5 PCIe בבקשה תגובות חבר'ה תגידו לי אם המחשב הזה שווה משהו.. (אגב המסך שלי הוא LG 22" לרוחב)

• 6 תגובות
    • 879 צפיות
  17. Started by shul72,

יש לי אפשרות לבחור בין שני דגמים (מחשב מעבודה). אני משתמש במחשב רק לטובת העבודה (לא משחקים ולא סרטים). מה כדאי לבחור?

• 4 תגובות
    • 879 צפיות
  18. Started by prince2,

קודם כול הם אמינים ? מה היתרונות והחסרונות שלהם? הבנתי שהם זולים יחסית למתחרים אבל דווקא נורא חזקים איך הם בקשר למשחקים? ותוכנות גרפיקה? ומה ההבדל חוץ מבמחיר בין HP Pavilion dv6-3070ej WR754EA ל HP Pavilion dv6-3120ej XE041EA שתיהם אותו מפרט רק אחד יותר יקר השני יותר זול http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=125050 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=4824 זה לינקים למפרטים

• 1 תגובה
    • 879 צפיות
  19. Started by 95Yuval,

תקציב - עד 3500 עדיף בפחות, אפשרי לחרוג רק אם באמת שינוי משמעותי עד 500 שח שימוש - בעיקר גלישה באינטרנט, צפיה בתכני וידאו באיכות גבוהה (גם בחיבור לטלוויזיה), לא יכול לפסול את זה שאהפוך לסטודנט בקרוב אז גם שימוש בכל תוכנות האופיס למיניהן, לא צריך כוח בשביל עיצוב או דברים בסגנון, אבל כן פלוס אם גם יתאים לגיימינג למשחקים גם אם לא הטובים ביותר או ברמה הגבוהה ביותר, מקווה שהייתי ברור. ציוד היקפי - המלצות לעכבר ומקלדת אלחוטיים סטנדרטיים ולא יקרים מידי, בלי קשר לתקציב המחשב רכיב בסיסי - לא קיים צריך הכל חדש שקט - כמובן שאני בעד כמה שיותר שקט אבל לא על זה יפול מחשב גודל - חשבתי בין 14-15 אינץ', עדיף כמה שיותר קל, שוב ל…

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  20. Started by tzahi04,

מטרות: 1. המחשב צריך להיות קל מאוד. סבתא רוצה לקחת אותו איתה לכמה מקומות בחו'ל. 2. זיכרון לפחות 1 גי'גה, הארדיסק לפחות 80 ג'יגה, כרטיס רשת אלחוטי, עדיפות למצלמה ומיקרופון מובנים. 3. סקייפ, אימייל, גלישה באינטרנט, האזנה לרדיו, צפייה בסרטי DVD. תקציב: עד 5000 שקל. הסבתא נעולה על המחשב הנייד הזה: LG R400-E.C2 BCE T2450 2.0GHZ אני לא כלכך מבין בתחום המחשבים הניידים, איזה עוד מחשבים ניידים אתם ממליצים לה לשקול? האם מבחינתה זה משנה אם במחשב מציעים Vista Home Basic או pro ? תודה..

• 1 תגובה
    • 879 צפיות
  21. Started by ReDragon710,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושם יומיומיים, ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. lol, skytim, crysis וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…

• 2 תגובות
    • 879 צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 8K ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - עבודה משרדית, תכנות ומשחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא. יש מסך 29 אינטש 2K 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - כרגע אשתמש בכ. מסך 1060 ואחליף בהמשך כרטיס מסך כנראה מסדרה 30XX ( כלול בתקציב ) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - רצוי כי הוא תמיד דלוק אצלי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? - רוצה מארז גדול - יש לי כר…

• 4 תגובות
    • 879 צפיות
  23. לפני כשבוע ביקשתי המלצות למפרט ב 6000ש"ח, אני מודה על התגובות, כפי שתראו המפרט צמח ל 7000ש"ח אבל זה באמת הגבול העליון. רכיב מחיר חלק AMD Athlon64 3000+ Socket 939, 1.8ghz, 512k, Dual Channel CPU ¤ 904 מעבד Gigabyte K8NF-9 (nForce 4, HTT 1600, 1 PCI-Exp x16, 2 PCI-Exp x1, 3 PCI, 4 SATA, 1 PATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, LAN 10/100/1000, 8 USB2) ¤ 609 לוח-אם GeIL 512MB X2 DDR400 Memory with Blue Aluminum Heat Spreader ¤ 638 זכרון Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD ¤ 370 כונן קשיח Gigabyte GeForce FX6600 GT 128MB DDR3 DVI+TV-Out Card ¤ 995 כרטיס מסך יש בצבע שחור ¤ 51 כונן 1.44 NEC ND-3520A DVD-RW X16 שחור ¤ 333 כונן אופטי Logitech Wireless Keybo…

• 8 תגובות
    • 879 צפיות
  24. Started by igalk474,

from ksp: Intel haswell CPU i7-4770K tray overclocked(4.7ghz) 1,650 MSI Z87-GD65 Gaming motherboard (military class 4, c1/C2 Stepping) 1,090 Kingston HyperX Beast 2x8GB DDR3 2400MHz 890 SeaSonic Platinum-660 660W Active PFC 12cm Fan Modular PSU 650 from ivory(missing at ksp): Noctua NH-D14 SE2011 cpu cooler 320 Thermaltake Chaser MK-1 case 760 from skypc: Asus DRW24B1ST dvd burner 122 = 4280=357*12 ksp credit 1080 ivory cash 122 skypc cash next month, ksp: Kingston HyperX Beast 2x8GB DDR3 2400MHz 890 (16gb for ramdisk) Crucial m4 64GB SSD MLC mSATA III (smart response cache) 375 Gigabyte GTX770 4GB GDDR5 gpu 2,460 Seagate 3TB Barracuda Sata III ST3000DM001 640 SanDisk Cr…

• 3 תגובות
    • 879 צפיות
  25. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? אני מעדיף צ'ק 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים כמו Crysis,COD4,NFS pro,להורדות, סרטים וזהו נראה לי... 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך 19 אינץ, מקלדת ועכבר ,צורב דיוידי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא נראה לי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? אני לא יודע אם זה משנה החברה רק אם זה חשוב תשימו 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? הקירור אם הוא חשוב אז סבבה עיצוב ממש לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? צריך מערכת הפעלה אבל אני לא יודע מה כדאי xp או ויסטה פרימיום, כי חבר אמר לי שעוד מעט יגיע חבילת תיקון לכל ה…

• 12 תגובות
    • 879 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.