ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מוזיקאי שרוצה להקליט ולערוך סאונד, לרוב בתוכנת qBase 5. יש לי כרטיס קול חיצוני טוב ומסך, כך שהם לא צריכים להכלל במפרט. חשוב לי לפחות 4 ג'יגה זיכרון, הארד דיסק שיכיל את כל ההקלטות, ובנוסף שהמחשב יפעל בצורה שקטה ככל האפשר על מנת שלא יפריע בהקלטות. אם זאת לא תוספת כספית רצינית, שיהיה אפשר לראות סרטים במחשב. תודה רבה מראש, רועי.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש של משחקים. התקציב שלי הוא 3000 ש"ח עם אפשרות לחריגה קטנה [200-300] לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? האם משחקים חדשים יפעלו לי חלק וטוב? כגון [COD : BO] אין צורך בעכבר ומקלדת וברמקולים ומסך. עד כמה השקט של המפרט חשוב - מייחס לרעש חשיבות מינימאלית... שיהיה רעש. ללא מערכת הפעלה, ללא אוברקלוקינג. אני גר בבאר שבע ומוכן לקנות מחנויות מחוץ לעיר, בתנאי שאני מרוויח מזה יותר :] תודה לעוזרים ושבת שלום לכולם
-
- 7 תגובות
- 629 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב הכי טוב שאפשר עד 3000 ש"ח. אני צלם בעל מצלמה canon 5d שעובד על קבצים גדולים מאוד. כמו כן אני גם מתעסק עם עריכה מסיבית של תמונות Photoshop cs5, lightroom(לפעמים התמונה מגיעה לגודל ג'יגה עם השכבות), וגם עורך וידאו אבל מבחינת עריכת וידאו זה פחות חשוב (אני עורך מעט) premiere cs5. יש לי כבר מסך מעולה, ואני מחפש לקנות מחשב חדש. עכשיו הקטצ' הוא שאני מקבל חינם את המעבד החדש של אינטל ואני צריך לבחור (i3,i5,i7) ואין לי שמץ של מושג מה לבחור. אשמח אם מישהו יכול ליעץ מה כדאי. תודה, טל
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לצורכי אינטרנט ולימודים, עם אפשרות לשדרג בעתיד. אני רוצה מחשב חדש ללא מסך וללא מדפסת : מעבד פנטיום 2.8 או AMD שקול לוח אם מתאים צורב דיסק קשיח מארז + ספק זיכרון 512 מגה. כרטיס מסך פשוט (לא OB). כרטיס רקול OB (אפשרות) כרטיס רשת OB (אפשרות) לא צריך: מדפסת מסך קוננים אחרים. תודה מראש על כל העזרה.
-
- 5 תגובות
- 890 צפיות
-
-
היי חברים אני צלם שמחפש להשתדרג במחשב נייח לצורך עבודה יעילה יותר עובד עם תוכנות פוטושופ ולייטרום, חשוב לי שיהיה מחשב שיוכל להריץ את שתי התוכנות במקביל אם יוכל לשמש גם לגיימינג מה טוב. התקציב שלי למחשב הוא כ-6,000 ש"ח בנוסף אשמח להמלצה על מסך IPS טוב לעריכת תמונות תקציב עד 4,000 ש"ח תודה !
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך כמה שאפשר בלי לפגוע באיכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? HD רגיל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ידידי הצלם מעוניין לשדרג ממחשב מזדקן למחשב חדש. עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום והוא מתכוון לנייד כוננים, מסך ושאר ציוד היקפי מהמחשב הקיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות, טיול ברשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום, זללני זיכרון RAM ידועים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 4 תגובות
- 988 צפיות
-
-
ידידי הצלם מעוניין לשדרג ממחשב מזדקן למחשב חדש. עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום והוא מתכוון לנייד כוננים, מסך ושאר ציוד היקפי מהמחשב הקיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות, טיול ברשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום, זללני זיכרון RAM ידועים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
-
-
שלום. חיפשתי במפרטים מומלצים אבל אין קטגוריה של גרפיקה ולכן אני שואל כאן. ידידה שלי צריכה מפרט לצרכי גרפיקה (אוטוקד ועוד כמה תוכנות גרפיות) בתקציב של עד 3000 ש"ח. כולל ציוד היקפי , לא כולל מסך. אני גם צריך המלצה למערכת הפעלה (חוקית כי זה לעסק) שלא תכללס במחיר.
-
- 1 תגובה
- 633 צפיות
-
-
שלום לכולם אנוכי אזרח שמחזיק ברשותו מחשב משנת 2001. אל תשאלו אותי איך הגעתי עד לכאן עם העגלה הזו שברשותי, העיקר שהחלטתי להחליף כי המצב קשה, המחשב כל כך איטי, עד שאני מעדיף לגלוש מהסלולרי ... איזה מחשב אני צריך: השימושים שלי: אינטרנט, מסמכי אופיס, ומשחקים לא כבדים במיוחד, כגון NBA, פיפא, SIM וכדומה לצערי, איני מבין במפרטים כלום ושום דבר. אני רק יודע שאני רוצה זכרון פנימי של 2 ג'יגה, וספק כוח טוב. אני עוד מקובע עם מעבדי אינטל, אבל אין לי בעיה אם תמליצו על amd טוב התקציב: עד 2500 שקל. בנוסף, אני רוצה להתחדש במסך, 22 אינטש. אשמח להמלצות לאחד כזה, עד 1500 ש"ח, אם יש מסך שממש מומלץ מוכן להגיע עד ל1800. תודה רבה לכל העוזרים
-
- 5 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקבות גסיסת המחשב בדיוק כשמתחילה עוד שנה אני מחפש טיפה בדחיפות מחשב חדש בעיקר לעבודה אקדמית בסיסית וצפייה בסרטים. ברור לי שלצרכים האלו יספיק גם מחשב ב2K אבל אני מחפש מחשב טוב ועמיד שיוכל לעמוד בנסיעות מרובות, יחזיק מעמד לשנים הבאות ואני מוכן לשלם את האקסטרא בשביל האיכות והמראה. המון תודה לכל מי שיענה. פרטים נוספים: גודל המסך? 14, אולי 14 וקצת אבל אפשר לרדת עד 13.קצת * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי - 2kg או קצת יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל- SSD או לדגם שניתן להוסיף לו בקלות SSD בהמשך …
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחשב בעיקר לתכנים משרדיים, אני מקווה שאין צורך לפרט, אבל גם עם כרטיס מסך מינימלי בשביל משחקים ישנים ובסיסיים. שיוכל להריץ את VISTA כמו שצריך , עם צורב DVD , וללא ציוד היקפי. אפשרות לחריגה מהתקציב של עד 200 שקל נוספים (אבל לא מעבר). תודה מראש. אם אפשר להרכיב מפרט מהאתר ksp.co.il או ivory.co.il אני אשמח, כי ככל הנראה אני אקנה מאחת מהן את המחשב.
-
- 4 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אני מחפש מפרט ( זול) למחשב לשימוש יומי בגלישה, עבודת תמלילים, ושאר הדברים הקלילים. חשוב שיהיה אמין וטוב. צורב כבר יש לי. ובנוסף האם מומלץ לקנות מ KSP ? ואם לא אז האם יש המלצות על חניות אחרות?
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
חשוב לי שיחזיק מעמד לכמה שנים טובות (בעדיפות בלי שדרוג) לשימושים של משחקים, גלישה אינטנסיבית, הרצת מכונות וירטואליות וכו'... זקוק למפרט רק של הקופסא עצמה ושהמחשב עצמו יהיה שקט. נראה לי שדברים חשובים הם 8 גיגה זיכרון, מעבד I5, כונן SSD של 120 גיגה לפחות עם ביצועים טובים ולוח שמאפשר OC ? הנה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר בפחות, עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רצוי, אפשר בכמה מאות בודדים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה אינטנסיבית, משחקים, HD, תכנות, מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (…
-
- 9 תגובות
- 980 צפיות
-
-
אני מבקש מפרט לשימושי אופיס, צפיה בסרטי HD וגלישה באינטרנט בתקציב של כ-2,500. מעוניין לחסוך בתקציב כמה שניתן אך לא על חשבון איכות. זיכרון:4GB לא פחות. אילו זכרונות כדאי לקנות? הם יש עדיפות לתצורה של 4 זכרונות של 1G על פני 2 זכרונות של 2G. HD: מעוניין ב-HD BLACK בנפח 1TB או 2TB מארז: חשוב שיהיה מאוורר ושקט. אך לא צריך שיהיה שקט לגמרי. לוח אם : מעונין בלוח אם P8H67-M PRO - מה דעתכם? התקנים: מעונין שהמחשב יתמוך בהתקני ESATA/SATA3/ USB3 מערכת הפעלה:כדאי אבל לא חובה שהמחשב יהיה מותקן WINDOWS 7 PRO זהו סך הכול התקציב הוא 2500, ועדיף שישאר באזור ה2500 , להשתדל לא להתקרב מדי ל3000 שקלים. חשוב לי גם לשמור על אופק שדרוג למחשב. תודה, איל
-
- 5 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום לכולם. קודם כל, אני רוצה להגיד תודה מראש. אתם חבר'ה שנראים לי מאוד מקצועים ומוכשרים וחבר המליץ לי עליכם. אז אני אתן את הפרטים ה"רישמיים": תקציב: 4000 ש"ח נע עד כ 4500 ש"ח במידת הצורך. אני מאוד מבקש לנצל את כל הסכום. אני כבר אומר שאני לא צריך צורב וציוד הקיפי כמו מקלדת ועכבר מכיוון שיש כבר ברשותי. שימושים: גיימינג כבד עד בינוני ותכני HD. המשחקים שבהם אתכוון לשחק הם לדוגמה MW2, BFBC2, GTA IV, JUST CAUSE 2... ועוד משחקים שעתידים לצאת. אני מאוד מצפה שבמחשב החדש אזכה לשחק ברמת איכות בינונית + עד גבוהה. בנוסף לכך, אשתמש במחשב לשימוש ביתי. (אינטרנט, סרטים וכו') עדיין אין לי מסך, אבל אני פונה לפורום מסכים בישביל זה. אני בכיוון של מסך 20" ברזולוציה רגילה. ציוד הקיפי: אין צורך…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השימוש יהיה משרדי WORD ואינטרנט בלבד לא סרטים ולא דברים אחרים. עד 1000 שקל לא כולל מסך.
-
- 2 תגובות
- 639 צפיות
-
-
אני מחפש משרד לגלישה באינטרנט וכו'. אבל מחשב שיעבוד טוב כשמפעלים תוכנות כבדות כמו אימיול, ותוכנות עריכת מוסיקה. בעיקרון אני רוצה מחשב חדש על מנת ללמוד לערוך מוסיקה. הבנתי שאני צריך כרטיס קול אין לי מושג בזה אבל אני יודע שלמחשב הזה אני יחבר רמקולים altec atp או משהו דומה. מה צריך: מסך נורמלי מקלדת פשוטה עכבר לייזר פשוט (מייקרוספט של ה50 שקל מספיק) רמקולים של ALTEC מה לא צריך: צורב/כונן אחר. יש לי צורב DVD בבית שאני יכול להשתמש בו. אני לא צריך מחשב יפה.... רק שלא יתחמם יותר מידי. וכרטיס מסך לא צריך משהו מפואר, כי גם ככה אני לא משחק משחקים. משו כמו FX5200 יספיק. אבל דגש על הסאונד. שאני יחבר רמקולים כמו ALTEC ATP, שישמעו טוב. ושהכרטיס קול שיהיה מובנה על הלוח שיה…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
פורמט מומלץ לתוכן ההודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5000 ש"ח. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מחשב שנועד להריץ משחקים כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. הכל חוץ ממסך. שהמקלדת, עכבר ורמקולים יהיו בסיסיים אך איכותיים. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צורב DVD וזהו.. כרטיס קול כמובן Onboard. 5. האם יש לכם העדפה לחברה…
-
- 6 תגובות
- 697 צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב משחקים בינוניים-כבדים - 2400ש"ח, למחשב בלבד, ללא ציוד היקפי. מסך נוכחי - LCD 19", בדרך ל-22".
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? עד 2400 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקי מחשב (COD4-5) אתרי משחקים Maple Story ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. כרגע מסך 19", בעתיד מסך 22" 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? יש צורב 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו…
-
- 2 תגובות
- 859 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות רק מארז שיהיה בו טכנולוגיה חדישה יחסית למחיר שיהיה בו DDR2 לפחות וכונן קשיח 250GB וצורב DVD וספק כח שיתאים למערכת..
-
- 1 תגובה
- 585 צפיות
-
-
מחפש מחשב שיריץ לי תמשחקים פיפא האחרון שיצא GTA וכ"ד אני מעונין במעבד של אינטל עם עדיפות ללוח של ASUS אך לא מחייב במידה וניתן שהמחשב יגיע עם מסך יעזור לי קישור למערכת בנויה כבר שניתן להזמין מאתרי המחירות הגדולים תודה רבה ושבת שלום לכל מי שעוזר נ.ב. ראיתי באתר וואלה שופס את זה http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZIC2DQ6600IPC2 זה מתאים למה שאני מחפש
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5K, א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח - ממש עדיף לחסוך אבל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD החדש, DIABLO 3, TOTAL WAR, כך מיני דברים בסגנון, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המטרה שהוא יהיה FULL HD, 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-