ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,368 דיונים בפורום זה
-
הוא לאחים שלי... משהו במחיר 5000 +\-, איני יודע ממש את המחירים של השוק עכשיו.. כולל מסך. בלי OC... תודה מראש,
-
- 4 תגובות
- 971 צפיות
-
-
המחשב הנוכחי שלי נקנה לפני כ5 שנים והוא היה (ויחסית עדיין) סוס עבודה די חזק. אבל לאחרונה אני מרגיש הוא מתחיל להתעייף וחשבתי על להתחדש בקרוב עם מחשב חדש. המפרט הנוכחי שלי הוא Intel E6600 core 2 due Gigabyte 965P-DS3 4GB ram 800mhz Gforce 450gts (שנקנה לפני שנה בגלל שה8800 gts נשרף) Aurora 3d full tower case Enermax liberty 400W השאלה שאני רוצה לשאול לפני שאענה על כל השאלות של מה שאני מחפש במחשב חדש זה האם שווה לי להשקיע בהוספת זכרון למחשב כדי לשרוד איתו עוד קצת, הוא לאחרונה קצת מקרטע בעיקר בווינדוז. הבעיה שזכרון כמו שיש לי יקר לעומת הזכרונות החדשים ויש לי 4 זכרונות של ג'יגה ככה שלהחליף ל8 אומר להחליף את כל הזכרונות ולכן חשבתי לשדרג ל6 בתור התחלה. בכל מקרה הנה הפירוט של מה …
-
- 8 תגובות
- 757 צפיות
-
-
לחץ חברתי כמובן... מי אמר שהוא לא עובד בגיל מבוגר? הם ראו שהחברים קונים מחשב אז גם הם רוצים.. אני צריך שהמפרט יכלול מסך CRT 19' או LCD 17'. יש רעיונות? תודה מראש. עריכה: הסתכלתי במפרטים המומלצים באתר אבל אף אחד מהם (במחיר הזה) לא כולל מסך 19 או 17 LCD.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום קודם כל תודה מראש לעוזרים. אני צריך מפרט למחשב לעבודה בעיקר עם התוכנה Cubase (ליצירת מוזיקה), אם תוכלו להמליץ לי איזה מעבד התוכנה אוהבת יותר (AMD או Intel) אני אשמח. עדיפות לכרטיס קול חיצוני, Creative אם אפשר, או מה שמומלץ. אני לא צריך הארד דיסק ולא מסך. שוב כמו שאמרתי, עד 2000 ש"ח. רב תודות, אייל.
-
- 3 תגובות
- 486 צפיות
-
-
שהמעבד יהיה core 2 duo של אינטל. זיכרון לפחות 1GB הארד דיסק 200GB ומסך 19" LCD בקיצור, מחשב שלא יאכזב נא לציין את שם החנות ממנה נלקחה ההצעה. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 494 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במפרט על פי הפרטים הבאים: 1. תקציב מקסימלי - 4000 ש"ח. 2. שימושים צפויים למחשב - עבודה משרדית, בעיקר גלישה באינטרנט ועבודה על WORD ו POWERPOINT 3. ציוד היקפי - מסך דק 19 אינטצ'. 4. אין צורך במערכת הפעלה. 5. ההארד דיסק צריך להיות גדול (לפחות חצי טרה). תודה מראש, עידו
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אודה להצעה למחשב עד 4000 ש"ח הכוללת: 1.לוח עם אפיק PCI-E . 2. לוח טוב ללא מאוורר על הCHIPSET ותמיכה בSATA2. 3.כולל ציוד היקפי (בסיסי) 4.מסך 17" LCD . המחשב מיועד לעבודות בסיסיות+ משחקים ברמה ממוצעת.
-
- 1 תגובה
- 527 צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב לא מאד יקר השימושים הם לעריכת וידאו + עריכת מוסיקה כלומר אני צריך כרטיס קול עם כניסות למיני דיסק, כניסה אופטית וכו' כרטיס מסך עם כניסות ויציאות לוידאו (VIVO?) לא חייב להיות 3D חזק זכרון גדול איזה לוח אם איזה ספק ? המלצה לצורב DVD טוב עם LIGHTSCRIBE ללא מסך- עד 4000-4500 ש"ח מקסימום (לא כולל מערכת הפעלה)
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין להרכיב מחשב לעיבוד וידאו שכולל המון המון רינדורים (Full HD כמובן) עם עבודה גם על EDIUS 6 גם על הADOBE Premiere/After Effect זוללי הזכרון וגם על תוכנות כמו MAYA ודומות. אני כיום עובד על מחשב מאד מיושן שמצליח להריץ את תוכנת הEDIUS ... אבל לוקח לו נצח לרנדר דברים קטנים. בכל מקרה, התקציב כרגע עומד על סביב 6K (אני יכול לספוג חריגות קלות) כך שמעבדי הi7 extreme (כל משפחות ה-6 ליבות) נופלים לי. אני מניח שאצטרך כרטיס גרפי שיתמוך ביותר ממסך אחד כדי לעבוד בצורה נוחה יותר (2-3?). אז: 1. הייתי שמח לקבל מפרט מתאים מפי המומחים 2. הייתי רוצה לשאול האם יש עדיפות לעבודה בiMac (או אפילו שימוש בMac Mini) על עבודה במחשב בעל spec דומה שמריץ מערכת מייקוסופט? 3. מחר יש …
-
- 6 תגובות
- 836 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 עם סיבות טובות מאד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה ועיבוד תמונות (דו-מימד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, לייטרום - עיבוד של תמונות בגודל RAW של 20מגה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בי…
-
- 3 תגובות
- 902 צפיות
-
-
שלום לכולם, מה נשמע? אני מחפש מפרט לעריכת/יצירת מוזיקה, משהו לא יותר מידי מטורף יהיה מותקן על המחשב Windows Cubase SX תוספות לקיובייס (VSTIים) וזהו.......! המ.. אז ככה: בלי קשר למחשב: כרטיס קול אני קונה משהו מקצועי (אפשר המלצות עד 3 אלף שקל בבקשה?) שמחשב יכלול מסך (לא משהו יקר מיד) הארדיסק לפי דעתי מספיק 160-200 כל השאר עליכם... תודה רבה מראש :]
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הפעם אני מנסה לנקוט בגישה שונה - לא לבקש מפרט לפי מחיר, אלא לברר בעזרתכם מהי העלות (המינימלית) של מחשב שמשמש לאינטרנט ובעיקר לעריכת וידאו (לא משהו מקצועי, אלא עריכת סרטים ממצלמה ביתית). אודה לקבל מפרטים במחירים שונים (אך אם אפשר לא להתפרע, אלא למצוא משהו שיהיה ממש טוב ולא יקרטע, אבל לא להתפרע ולתת מעבדים מטורפים וכו') תודה
-
- 0 תגובות
- 635 צפיות
-
-
עריכה יחסית חובבנית, תוכנות בסדר גודל של פינקל 14 (המחשב לא בישבילי, מיועד לחבר קרוב) 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש בייתי בעיקר התחביב הוא עריכת וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא משחקים במחשקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה 1080*1920 -לאילו הגד…
-
- 2 תגובות
- 963 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מוזיקאי שרוצה להקליט ולערוך סאונד, לרוב בתוכנת qBase 5. יש לי כרטיס קול חיצוני טוב ומסך, כך שהם לא צריכים להכלל במפרט. חשוב לי לפחות 4 ג'יגה זיכרון, הארד דיסק שיכיל את כל ההקלטות, ובנוסף שהמחשב יפעל בצורה שקטה ככל האפשר על מנת שלא יפריע בהקלטות. אם זאת לא תוספת כספית רצינית, שיהיה אפשר לראות סרטים במחשב. תודה רבה מראש, רועי.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש של משחקים. התקציב שלי הוא 3000 ש"ח עם אפשרות לחריגה קטנה [200-300] לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? האם משחקים חדשים יפעלו לי חלק וטוב? כגון [COD : BO] אין צורך בעכבר ומקלדת וברמקולים ומסך. עד כמה השקט של המפרט חשוב - מייחס לרעש חשיבות מינימאלית... שיהיה רעש. ללא מערכת הפעלה, ללא אוברקלוקינג. אני גר בבאר שבע ומוכן לקנות מחנויות מחוץ לעיר, בתנאי שאני מרוויח מזה יותר :] תודה לעוזרים ושבת שלום לכולם
-
- 7 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב הכי טוב שאפשר עד 3000 ש"ח. אני צלם בעל מצלמה canon 5d שעובד על קבצים גדולים מאוד. כמו כן אני גם מתעסק עם עריכה מסיבית של תמונות Photoshop cs5, lightroom(לפעמים התמונה מגיעה לגודל ג'יגה עם השכבות), וגם עורך וידאו אבל מבחינת עריכת וידאו זה פחות חשוב (אני עורך מעט) premiere cs5. יש לי כבר מסך מעולה, ואני מחפש לקנות מחשב חדש. עכשיו הקטצ' הוא שאני מקבל חינם את המעבד החדש של אינטל ואני צריך לבחור (i3,i5,i7) ואין לי שמץ של מושג מה לבחור. אשמח אם מישהו יכול ליעץ מה כדאי. תודה, טל
-
- 1 תגובה
- 597 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לצורכי אינטרנט ולימודים, עם אפשרות לשדרג בעתיד. אני רוצה מחשב חדש ללא מסך וללא מדפסת : מעבד פנטיום 2.8 או AMD שקול לוח אם מתאים צורב דיסק קשיח מארז + ספק זיכרון 512 מגה. כרטיס מסך פשוט (לא OB). כרטיס רקול OB (אפשרות) כרטיס רשת OB (אפשרות) לא צריך: מדפסת מסך קוננים אחרים. תודה מראש על כל העזרה.
-
- 5 תגובות
- 848 צפיות
-
-
היי חברים אני צלם שמחפש להשתדרג במחשב נייח לצורך עבודה יעילה יותר עובד עם תוכנות פוטושופ ולייטרום, חשוב לי שיהיה מחשב שיוכל להריץ את שתי התוכנות במקביל אם יוכל לשמש גם לגיימינג מה טוב. התקציב שלי למחשב הוא כ-6,000 ש"ח בנוסף אשמח להמלצה על מסך IPS טוב לעריכת תמונות תקציב עד 4,000 ש"ח תודה !
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך כמה שאפשר בלי לפגוע באיכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? HD רגיל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ידידי הצלם מעוניין לשדרג ממחשב מזדקן למחשב חדש. עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום והוא מתכוון לנייד כוננים, מסך ושאר ציוד היקפי מהמחשב הקיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות, טיול ברשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום, זללני זיכרון RAM ידועים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 4 תגובות
- 961 צפיות
-
-
ידידי הצלם מעוניין לשדרג ממחשב מזדקן למחשב חדש. עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום והוא מתכוון לנייד כוננים, מסך ושאר ציוד היקפי מהמחשב הקיים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת תמונות, טיול ברשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) עיקר העבודה נעשית בפוטושופ ולייטרום, זללני זיכרון RAM ידועים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 0 תגובות
- 608 צפיות
-
-
שלום. חיפשתי במפרטים מומלצים אבל אין קטגוריה של גרפיקה ולכן אני שואל כאן. ידידה שלי צריכה מפרט לצרכי גרפיקה (אוטוקד ועוד כמה תוכנות גרפיות) בתקציב של עד 3000 ש"ח. כולל ציוד היקפי , לא כולל מסך. אני גם צריך המלצה למערכת הפעלה (חוקית כי זה לעסק) שלא תכללס במחיר.
-
- 1 תגובה
- 608 צפיות
-
-
שלום לכולם אנוכי אזרח שמחזיק ברשותו מחשב משנת 2001. אל תשאלו אותי איך הגעתי עד לכאן עם העגלה הזו שברשותי, העיקר שהחלטתי להחליף כי המצב קשה, המחשב כל כך איטי, עד שאני מעדיף לגלוש מהסלולרי ... איזה מחשב אני צריך: השימושים שלי: אינטרנט, מסמכי אופיס, ומשחקים לא כבדים במיוחד, כגון NBA, פיפא, SIM וכדומה לצערי, איני מבין במפרטים כלום ושום דבר. אני רק יודע שאני רוצה זכרון פנימי של 2 ג'יגה, וספק כוח טוב. אני עוד מקובע עם מעבדי אינטל, אבל אין לי בעיה אם תמליצו על amd טוב התקציב: עד 2500 שקל. בנוסף, אני רוצה להתחדש במסך, 22 אינטש. אשמח להמלצות לאחד כזה, עד 1500 ש"ח, אם יש מסך שממש מומלץ מוכן להגיע עד ל1800. תודה רבה לכל העוזרים
-
- 5 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקבות גסיסת המחשב בדיוק כשמתחילה עוד שנה אני מחפש טיפה בדחיפות מחשב חדש בעיקר לעבודה אקדמית בסיסית וצפייה בסרטים. ברור לי שלצרכים האלו יספיק גם מחשב ב2K אבל אני מחפש מחשב טוב ועמיד שיוכל לעמוד בנסיעות מרובות, יחזיק מעמד לשנים הבאות ואני מוכן לשלם את האקסטרא בשביל האיכות והמראה. המון תודה לכל מי שיענה. פרטים נוספים: גודל המסך? 14, אולי 14 וקצת אבל אפשר לרדת עד 13.קצת * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי - 2kg או קצת יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל- SSD או לדגם שניתן להוסיף לו בקלות SSD בהמשך …
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחשב בעיקר לתכנים משרדיים, אני מקווה שאין צורך לפרט, אבל גם עם כרטיס מסך מינימלי בשביל משחקים ישנים ובסיסיים. שיוכל להריץ את VISTA כמו שצריך , עם צורב DVD , וללא ציוד היקפי. אפשרות לחריגה מהתקציב של עד 200 שקל נוספים (אבל לא מעבר). תודה מראש. אם אפשר להרכיב מפרט מהאתר ksp.co.il או ivory.co.il אני אשמח, כי ככל הנראה אני אקנה מאחת מהן את המחשב.
-
- 4 תגובות
- 533 צפיות
-