ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,368 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) visual studio .matlab וכו'.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרש…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך אם אפשר לחסוך ולקבל אותה תמורה כן, אם הכוונה להתפשר אז לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לגיימינג, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. overwatch \ starcraft 2 \ doom 4 \ battlefield 1 .. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)."1920X1080, 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד…
-
- 0 תגובות
- 707 צפיות
-
-
הי , אני מחפש מפרט מחשב לגיימינג : 1. מה התקציב המקסימאלי 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לגיימינג, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. overwatch \ starcraft 2 \ doom 4 \ battlefield 1 .. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך)."1920X1080, 24 -לאילו הגדרות גרפי…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי חבר'ה, מתייעץ בקשר למפרט בשביל חבר, אשמח לשמוע הצעות מכם 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. מעדיף מחשב שיחזיק לכמה שנים, בלי צורך בהתעסקות\שדרוגים\OC\whatever. כמובן שאם יש כבר מפרט מושלם בפחות, אין צורך בכוח לדחוף, אבל בעקרון מעדיף לנצל כל עוד יחס העלות\תמורה סביר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים (שיוכל לסחוב טוב את המשחקים הגדולים עם גרפיקה טובה, למשך כמה שנים). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופ…
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני צריך לבנות מפרט עבור מחשב גיימינג לילד בר מצווה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב של 6,000 אפשרות חריגה של 500 אולי טיפה יותר אם זה באמת שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר בעיקר גיימינג, אולי בעתיד ירצה לעשות יוטיוב וכאלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין כלום, צריך להרכיב הכל 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין צורך שיהיה שקט במיוחד אך גם שלא יהיה רועש ולא נעים. ממוצע. 6. האם ישנה הגב…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב גיימינג ומחפש מפרט טוב, 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500-2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיפות לחסוך, לא חשוב לי להריץ עוד מאה שנה על אולטרה. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 (2200 סה"כ) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים, וכמובן משרדי וHD וכו'... 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אשמח להמלצה על מסך FHD נורמלי עד 23" אבל זה פחות קריטי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8…
-
- 10 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם התקציב מנוצל כראוי והוא לא מבוזבז על רכיבים לא הכרחיים אז לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? קל וחומר, אם אפשר לבנות מפרט פסיכי יותר בעוד 500 שקל אני אספוג את המכה, עד 7000 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, אבל שיהיה טוב גם לתוכנות גרפיות וצפייה בתכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3, Battlefield 3, COD, שיחזיק משחקים חדשים שעתידים לצאת... -מ…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מפרט מחשב המיועד למשחקים עם תקציב בסביבות ה 7 -8 אלף (ללא ציוד הקפי) כאשר הוא אמור לשרוד עוד כמה שנים עם מקסימום הוספה של כרטיס מסך נוסף בעתיד. לגבי סוג משחקים למשל SKYRIM COD Crysis3 וכו בגרפיקה מלאה (הגדרות מקסימליות/גבוהות). הרזולוציה של המסך כרגע היא 1920X1080 לגבי הרעש לא כזה קריטי אבל גם לא יותר מידי רועש נניח 6/10. יתכן בעתיד יהיה גם OC קל-בינוני (בעתיד הרחוק אני מקווה ) אין צורך לכלול שום תוכנה ואין העדפה לחנות מה שכן שתיהיה אפשרות למשלוח לאזור אשקלון/באר שבע. (במידה והחנות לא שם) לגבי השדרוג אני מתלבט עקרונית אני מעדיף שהדבר היחיד בעתיד יהיה הוספת כרטיס ב SLI מקסימום כיום שהתושבות של המעבדים משתנים כל חצי שנה לדעתי זה לא ישרוד שדרוג מעבד ו…
-
- 6 תגובות
- 835 צפיות
-
-
זהו, אז לאחר שהחלפתי ספק לפני כחודשיים והמחשב עבד כמו שצריך, נראה על פניו שהלוח אם החליט שהוא נכנע לאחר 7-8 שנים שיש לי אותו (עבר שדרוגים של זכרון,כרטיס מסך וכונן SSD). מאתמול יש צפצוף אחד ארוך ו2 קצרים לאחריו, ניתקתי את הכרטיס מסך ועדיין זה מצפצף... על כל פנים אני חושב שכבר הגיע הזמן למחשב חדש. אשמח לקבל מפרט אמין, שהמחשב יוכל להחזיק מספר שנים (8 זה ריאלי?) טובות עם אפשרות לשדרוג כ' מסך/זכרון. חשוב לי זכרון, כרטיס מסך (של nvidia), מארז נוח וקירור טוב. לא צריך מסך, יחובר למסך 22-23 אינצ' (רחב) ללא חיבור HDMI (אתחדש במסך חדש בעתיד) אין צורך במערכת הפעלה. אין צורך בכונן אופטי. יש לי דיסק קשיח SSD 240 ג'יגה של סמסונג אז בהכרח "לא צריך" דיסק…
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר קצת לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4000 זה הכי הרבה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis 3, Max Payne 3, GTA V ועוד.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). (1920x1080) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מק…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?5000 עד 600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי…
-
- 2 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט בעיקר לגיימינג, סרטי HD וקצת תכנות (רמת לימודי תואר ראשון בתוכנה) ללא שום ציוד היקפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD וקצת תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NFS, CRYSIS 3, Far Cry 3, Civilization -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 מסך 24 אי…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך 500 שקל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה עבודה משרדית + עריכה חובבנית ב QBASE דרך כרטיס קול חיצוני שמתחבר באפיק FIREWIRE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). QBASE ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוג…
-
- 3 תגובות
- 829 צפיות
-
-
התקציב הוא פחות פונקציה... מעבד לפחות I5 מסדרת sandy bridge לפחות 4 ג"ב זיכרון כרטיס מסך חיצוני (רצוי אנוידיה בגלל תאימות דרייברים בלינוקס) מסך 15.6 אבל רזלוצויה מלאה (1920X1080) היצרנית לא משנה לי כל כך רצוי שאיכות הבניה תהיה טובה וסדרת הדגם תהיה לפחות משנת 2010. דיסק קשיח של לפחות 500 ג"ב. כונן אופטי פחות רלוונטי ואם אפשר בלעדיו זה עדיף. אני מתכנן להריץ בעיקר לינוקס אז אם אפשר לוותר על התקנה מראש של חלונות. חשוב לי שתהיה לפחות יציאת USB3 אחת. ואם אפשר מעבר ליציאת HDMI גם חיבור VGA רגיל. תודה מראש על העזרה, אשמח אם תעבירו ביקורת גם על היבואנית (או ספקית אחריות אחרת) של המחשב.
-
- 4 תגובות
- 872 צפיות
-
-
היי אני מחפש מפרט דליל שיכלול את הלוח P6T WS Professional של אסוס מעבד i7 8mb quad ו 12 gb זכרונות של ddr3 בעצם אני מחפש את המחיר הכי טוב לפריטים האלו אולי גם מארז אבל אני מחפש מארז שיתאים ללוח וגם יהיה קטן עם מקום להרבה הרדיסקים תודה
-
- 0 תגובות
- 607 צפיות
-
-
בס"ד שלום אני מחפש מפרט הכי מהיר לצורך הפעלת תוכנות כבדות פוטושופ CS6 ועוד תוכנות אדובי ותוכנות של עריכת וידאו, אני עובד עם הרבה תוכנות במקביל שפתוחות במחשב ולא רק עם אחת ככה שיכול להיות לי 10 תוכנות פתוחות ברקע במקביל !!! (תוכנות של אדובי יכולות לשקול 15 גיגה לתוכנה אחת...) חוץ מ 50 או 100 דפדנים ביחד, שאני פותח כל שניה, בקיצור אני עובד כבד מאוד, מה שחשוב לי במחשב זה מהירות ושוב מהירותתת, (לא אכפת לי אפילו רעש העיר שיתן גז.......) כל שניה חשובה לי וכמה שיותר מהר אני מספיק יותר לעבוד. איזה מפרט מומלץ בשבילי לצריכים אמרתי שפשוט מהחשב יהיה מהיר מאוד גם בעומס כבד כזה. אני יכולק צת לחרוג מהתקציב אפילו 4000K אולי טיפה יותר אבל שיתן תמורה במצבי לחץץץ כבד גם יטוס מהררר תודה רבה…
-
- 3 תגובות
- 787 צפיות
-
-
היי, אני צריך מפרט המיועד למשחקים כבדים עד כמה שאפשר לתקציב 3500 ש''ח. העדפה למעבד של אינטל וכרטיס מסך של NVIDIA חשוב שזה יהיה מחשב שקט, שניתן יהיה להשאירו דלוק שעות רבות ואולי אפילו ימים. וגם שיהיה מתאים לשדרוג עתידי.
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
אינטרנט וגרפיקה ,פעמיים משחקים פשוט צורב דיוידי ,כרטיס מסך, ועוד .מארז עיצוב יפה בשביל ידידה שלי גם עכבר מקלדת בלי אלחוטי
-
- 13 תגובות
- 990 צפיות
-
-
מחפש מפרט זול ביותר רק למסמכי אופיס עד 700 ש"ח אין דרישות גבוהות 40 ג'יגה יספיקו ולא צריך ציוד הקפי.
-
- 19 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב PC סלוני שהתחיל להחליד, משמש כרגע רק לניגון סרטים וגלישה באינטרנט. קניתי לאחרונה את הOculus Rift DK2 וכדי להפיק ממנו את המירב אני צריך PC חזק גרפית, הם ממליצים על מינימום כרטיס GTX 770, ויש לי חיבה לNVidia אז אני אלך עליו. לכן אני רוצה לשדרג את המחשב הסלוני, שיכלול את הכרטיס הנ״ל וגם יוכל לשבת בסבבה בסלון (חשוב שיהיה שקט מאד), הוא יצטרך גם שתי יציאות מסך, אחת למסך טלויזיה והשנייה לאוקולוס (פעמיים HDMI). לינק לדיון בו הומלץ הכרטיס הגרפי הנ״ל: http://www.reddit.com/r/oculus/comments/20wir9/pc_specs_requirements_for_dk2/ 1. מה התקציב המקסימאלי? אין לי מושג, כנראה באיזור ה4000(?) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש לסבתא שלי מחשב חדש לקראת יום הולדתה. כרגע היא מקרטעת עם מחשב שבקושי מפעיל לה אינטרנט על WINXP (היא מתכתבת עם חברות) וסקייפ בכלל לא עובד. מאחר ואלו כל השימושים שהיא עושה, ואין לה כל רצון לעשות מעבר לכך, אני מחפש מחשב כמה שיותר זול שמסוגל להריץ את התכניות הנ"ל בצורה חלקה. ראיתי את המפרט הזה: http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=132262§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%A8%D7%93%D7%99 אך לא היה רשום מהיכן ניתן לרכוש אותו. עריכה: לבקשת b00h 1. מה התקציב המקסימלי? אין כזה, מבקש שיהיה כמה שיותר זול תוך ענייה על הצרכים שפירטתי 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) …
-
- 23 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לפני בערך חצי שנה אפילו יותר קניתי מחשב מעולה פחות או יותר (E8400, 8800GT) ועלה 5 אלף כולל מסך. עכשיו אני צריך עוד מחשב אבל שיהיה יותר פשוט, במחיר סביר. אני מחפש מפרט של מחשב, ללא תוספות של ציוד היקפי. רק מחשב. לא משהו גרוע.. מעבד 2 ליבות, 2 ג'יגה ראם וכרטיס גראפי סביר לא משהו גרוע כמו כרטיסים של INTEL וכו'. את המחשב אני ארכוש בפנדה מחשבים http://www.pandas.co.il/ ומה שאני צריך זה בעצם: מעבד כרטיס מסך זיכרון דיסק קשיח צורב (לא בטוח) לוח אם מארז כמובן מאוורר נוסף (40 שקל..) וזהו פחות או יותר. מחשב שכולל הכל. המחשב יהיה מחשב למשחקים. אבל לא ממש משחקים כבדים. אני מתכוון שיריץ דברים כמו COD4 סתם לדוגמא אפילו שיריץ ב-MEDIUM. אבל בכללי שלא יהיה מחשב לגיימר רצי…
-
- 2 תגובות
- 650 צפיות
-
-
*בלי מסך *שלכרטיס מסך יהיה יציאה לHDMI..... תודה רבה...
-
- 1 תגובה
- 471 צפיות
-
-
אני צריך רק לוח אם , מעבד של AMD וכרטיס מסך בערך ב3K תודה....
-
- 3 תגובות
- 554 צפיות
-