עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מעבד:Core i7 920, s1366, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור:Scythe Mugen II 5 Heat Pipes CPU Cooler לוח אם:GIGABYTE X58A-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2200+, 4xPCI-E זכרונות: DDR III 1600Mhz 3x2GB G.Skill PI Edition Triple Channel דיסק קשיח:Western Digital 640GB 7200RPM, 32MB, SATA II WD6401AALS כרטיס מסך:Sapphire HD 5850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E מארז:Antec Twelve Hundred Gamer Black ספק כוח:SeaSonic 650W Active PFC 80+ 12cm Fan PSU SS-650HT מחיר:6470 איך המפרט? האם אפשר לשנות/לשפר? האם אפשר לבנות מפרט יותר משתלם ? האם אפשר לבנות מחשב יותר טוב בתקציב של עד 6500 שקל? האם המחשב הזה טוב לOC? לכמה בערך אפשר להגיע איתו? האם אפשר לבנות מחשב יותר טוב לOC? מה אתם מ…

• 6 תגובות
    • 658 צפיות
  2. Started by shay230,

שלום כולם, אני מעוניין במחשב שישמש בעיקר לאינטרנט, עבודות, העברת סרטים לטלוויזיה ואולי בעתיד גם משחקים לילדים שכרגע בני 9 ו10. הרכבתי מפרט באייבורי ואני מבקש את דעתכם לגביו: ספק כוח: Power Plus 460W לוח אם: איזה מהם עדיף? לוח Asus דגם P5QPL-AM צ'יפסט G41 (לא G31) כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100/1000 או לוח MSI דגם G41M4-L (לא G31) צ'יפסט G41 כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100 מעבד Intel® Pentium® Dual Core E5400 2.7GHz האם לשדרג ל: מעבד Intel® Pentium® Dual Core E6500 דיסק קשיח Hitachi 320GB SATA2 7200RPM 16MB Buffer זכרון פנימי Kingston/Ceon 2048MB (2GB) DDR2 800MHz כ.מסך: Gigabyte NVIDIA GeForce 210 512MB כ.טלוויזיה כלשהו מסך "LCD Samsung 2243SW Plus 21.5 ניגודיות 1:50,000iDCR זמן תגובה …

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  3. שלום, אחרי שהמחשב הקודם שבק חיים, הגיע הזמן לקנות חדש. המחשב ישמש רוב הזמן לעבודה משרדית, אבל אני כן מתכוון לשחק בו מידי פעם- משחקים ברמה של COD4 בעיקרון. הדרישה היא שהמחשב יריץ משחקים כאלה על מדיום בצורה טובה (מסך 22 רחב). את המחשב אני אקנה מפנדה, כי הם קרובים וגם כי יש לי ניסיון טוב של שלושה מחשבים איתם. אז בבקשה אם אפשר, להביא שינויים ומחירים משם, כי זו החנות שאני אקנה ממנה בסופו של דבר. מארז וספק יש, כך שאין צורך, כמו גם ציוד הקפי שקיים כבר. מבחינת רוב החלקים אני די סגור עליהם, אך ההתלבטות העיקרית היא בעצם מכרעת: האם ללכת על AMD או על INTEL. המפרט אינטל עליו חשבתי: כמות. מוצרים סה"כ 1 Intel Processor Core I3 530 2.93GHz Dual Core Socket 1156 599 ש"ח 1 G…

• 0 תגובות
    • 494 צפיות
  4. Started by reviZor,

שלום אנשים לי ולמשפחה שלי נפתח עסק ואנחנו צריכים מחשב שרת שמטרתו היא בעיקרון שמירת מידע בעמויות מאוד גדולות (50TB אם אפשרות ל 100TB) עכשיו חיבור של השרת זה לא בעיה כי כבר הסגנו חיבור של 1GBIT מאירופה. עכשיו מה שאנחנו צריכים זה מחשב שיוכל לספק את הצורך של שמירת קבצים. לכן אני צריך את עזרתכם, כי אני לא מבין כלום במחשבי שרת וזאת גם הסיבה ללמה השארתי את התקציב פתוח. תודה מראש לכל העוזרים. נ.ב איזו מערכת הפעלה תתאים למחשב הנ"ל. נ.נ.ב כרגע ישנם כ300 עובדים אז על תבלבלו לי תסכל בקשר לחיבור.

• 6 תגובות
    • 867 צפיות
  5. Started by ye_3333,

שלום לכולם.. ברשותי אפשרות להביא את המכשירים הבאים: ASUS UL30-A ASUS UL30-VT ASUS UL80V ASUS UL80-VT במחירים יחסת מצחיקים.. אני צריך לפחות 5 אנשים לביצוע ההזמנה... האחריות היא כמובן אחריות עולמית... מחירים: UL30-A 3800 UL30-VT 4200 UL80V 4800 UL80-VT 5300 למעונינים נא ליצור קשר בפרטי כל מי שירצה להזמין יצטערך לשלם 200 שקל מקדמה.. ואת שאר הסכום ברגע שהמחשב בידו.. יום טוב יחיאל

• 11 תגובות
    • 3.5k צפיות
  6. ראיתי בפורום מפרט שאהבתי של אחד מחברי הפורום (E. Shambuzzi) השימושים העיקריים שלי זה משחקים וסרטי HD... הייתי רוצה במקום AMD מעבד של INTEL, ולאיזה מעבד של INTEL משתווה המעבד של AMD שבמפרט למטה? אני רוצה להוסיף גם מסך למפרט במחיר 1000-1200 שיתמוך בFHD , תמליצו לי בבקשה... Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪430 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588 Micron Rendition 2GB DDR3 1333Mhz I3 I5 I7, יחידות 2 ₪482 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1437 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪249 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 PowerColor ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪824 http://www.rsm.co.il/produ…

• 3 תגובות
    • 586 צפיות
  7. אני נורא נורא מצטער על הבלאגן שאני עושה כאן.. להלן המפרט הסופי שנסגרתי עליו: מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1156 2.9GHz 530 - BOX ₪600 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H55M-S2H ₪531 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ ₪281 כמות:2 מארז: [..] RAIDMAX APEX w/o PSU ₪164 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING ALPINE 11 PRO ₪86 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי: ₪1943 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il כל זה יוחזק על ידי Seasonic S12II Bronze 430W, הצורב יהיה LG פשוט שכבר קיים ברשותי, וההאד-דיסקים יהיו שתי דיסקים בחיבור IDE. אשמח לשיפורים והצעות שונות! תודה רבה מראש! ================================================================================ אלהן חברה. להלן מפרט שהרכבתי …

• 4 תגובות
    • 685 צפיות
  8. לאחרונה אני מתכן להוסיף NAS לרשת שלי בשביל גיבויים ויצא לי לקרוא הרבה ביקורות טובות (בעבר ובהווה) על מחשבי barebone של חברת Shuttle שיכולים בדיוק להתאים למטרה מבחינת גודל מארז שאפשר לשים על מדף וגם עיצוב פנימי נוח להתקנת חומרה. כמובן חשוב שאותו מארז קובייה יהיה שקט וכל המערכת חיסכונית בחשמל ויעילה מבחינת ניצול מתח. לדוגמא SG41J1 שמגיעה עם חורה ממש לא רעה וגם נראה אסטית טוב מבחוץ. לא ראיתי באתר שלהם נציגות בישראל... מישהו יודע אם ניתן לרכוש אותם בארץ ואם לא עד כמה יהיה יקר לייבא אותו מחו"ל?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. ערב טוב, מבקש המלצה למחשב נייד לאחי הסטונהט. * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים כמו כן צפוי שימוש בתוכנות כבדות (על המחשב יותקנו כלי פיתוח ו- DB כמו SQL ואקליפס). * גודל המסך 12 אינץ ומעלה * משקל רצוי: לא משנה שיהיה סטהדרטי * נדרש זמן סוללה סביר, לפחות 4 שעות * יש צורך ביציאות מיוחדות כמו DVI, HDMI וכו * בלוטות - כן * גודל מינימלי של כונן קשיח -250 ג'יגה * צורב DVD: אפשרי * נדרשת אחריות ברמה הגבוהה ביותר * קיבלתי המלצות על טושיבה דגם: L500-1R3 מעבד T4400 Asus Eee 1201N N330 GF ´´12.1 COMPAQ דגם: CQ61-330 סדרה T4300 מעבד 2.1GHZ

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום לכולם. אני מעוניין במפרט מחשב ומסך, עדיפות למסך 22", אבל עם רזלוציה רגילה ולא FULL HD כי זה מיותר ומכביד במשחקים. אפשר לחרוג עד 200 שח במקרה הצורך. השימושים סטנדרטים למחשב בייתי, משחקים(כבדים, לא בהכרח על הגדרות גבוהות, ולכן גם מעדיף שהמסך יהיה ברזלוציה רגילה), סרטים, אינטרנט וכו'.. אין צורך בשאר ציוד הקפי מעבר למסך. לא מתוכנן OC. תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 982 צפיות
  11. Started by Toothpaste,

תקציב - 5000 עם אפשרות לחריגה עד 500. שימושים - בעיקרון השימושים המיוחדים הם רק משחקים. חשיבות השקט - 7, אבל לא להגזים עם המחירים. חנות - KSP. חשוב - USB3. בלי OC. לא מתכוון לשדרג שום רכיב בעתיד. אז ככה, בחרתי רכיבים שנראים לי טוב וסימנתי את מה שחסר: מה שחסר: קירור למעבד, מארז וספק כוח. שלושתם צריכים להיות יעילים ושקטים אבל אם זה דורש השקעה כספית גדולה אז להתפשר. תודה.

• 9 תגובות
    • 966 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימלי? 4800 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך בלי לרדת באיכות. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?מומלץ שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? סרטים,עבודה משרדית קלה ובעיקר משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. GTA IV,Diablo 3, Assassin's creed וכו'. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? ארכוש מסך 23-24" * באיזה סוג משחקים תשחקו?משחקים כבדים. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות מאוד. …

• 8 תגובות
    • 813 צפיות
  13. התקציב היה 4K, עלה ל4.5 עם אפשרות לחריגה.. הוא ישמש בעיקר לעבודות אופיס כאלו ואחרות, אינטרנט ושימוש ביתי, המחשב יהיה בעיקר נייד (מטבעו ) אני מתלבט בין רזולוציה של 15" לרזולוציה של 13", השאלה כמה נוח לעבוד על 13"? אני זקוק למינימום 4.5 שעות עבודה עם המחשב, ומינימום משקל, אבל שלא יבוא על חשבון נוחות עבודה (כי אז המחשב באמת לא שווה הרבה). עדיף שיהיה לפחות 2GB ראם, עם שאיפה ל4. יש הבדל בHD בין 5400 ל7200 RPM? ומסך של 720px או מסך עם רזולוציה גבוהה יותר? מה עדיף? הייתי מזמין מחו"ל אבל אני צריך את המחשב בזמינות של שבוע מקס'. אני אשמח אם במחשב יהיה מעבד מסדרת i3 \ i5, ובעיקרון כמה שיותר חדיש, איכות גבוהה ואחריות, שיהיה מחשב "טוב" גם בעוד שנתיים. מה דעתכם על ה- http://w…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  14. אז ככה, בלי צורב, כרטיס מסך OB (מי הסתם), HD לא חייב להיות 500, כן צריך מארז עם ספק. בלי ציוד הקפי. חיפשתי אני לבד קצת ולא מצאתי הרבה, אשמח לעזרה מכם. תודה!

• 8 תגובות
    • 830 צפיות
  15. Started by Demon.M,

המחשב מיועד לסטודנטית אולי משחקים ברמה של SIMS 3 הינה המפרט שהצלחתי להרכיב מה דעתכם ? מה כדי לשנות ? AMD Athlon II X2 250 Processor 3Ghz 2Mb BOX AM3 329 ש"ח Gigabyte GA-MA770-UD3 AMD 770 Chipset AM2/AM3 Plus Model 38497/GMA770UD3 395 ש"ח CoolerMaster Hyper TX3 LGA775/1156/754/939/940/AM2/AM3 80320-100-35/RR-910-HTX3-GP 99 ש"ח Western Digital 320GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD3200AAKS 217 ש"ח Gigabyte nVidia GeForce 9600GT 512MB DDR3 DUAL DVI Retail HDMI GREEN GV-N96TGR-512I 499 ש"ח HEC Raptor 300Watt R300 Power Supply 189 ש"ח LG GH22NS50 Super Multi DVD Rewriter Sata x22 Black Oem 159 ש"ח CoolerMaster Elite 310 Black/Silv…

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  16. Started by t-mac1,

אהלן... יש לי את המפרט הבא כבר משו כמו 5 שנים: AMD 3700 64BIT GIGABYTE K8N SLI 1.5 GB DDR400 160 GB gigabyte 6600gt 128mb אני גיימר בינוני-קטן, והמחשב הזה כבר כמעט ובכלל לא סוחב משחקים ולדעתי אין טעם לשדרג אותו.. אני רוצה לבנות מחשב שיהיה למשחקים ובעיקר לסרטים בתקציב של 1500 שקל (אפשר עם חריגות)... יש לי כבר הארד דיסק וצורב DVD.. כך שלא צריך להוסיף אותם בהרכבת המפרט.. תודה רבה ושבת שלום לכולם..!

• 1 תגובה
    • 522 צפיות
  17. שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד של LG E310 ( נקנה במבצע של פלאפון לפני כשנה). לפני כחצי שנה, נשבר המסך של המחשב ומאז הוא "שכב" בארון. לפני שבוע נזכרתי בו ומבדיקה שעשיתי באתרי אינטרנט שונים נוכחתי לדעת שהוא עדיין נמכר בסביבות ה3,000 - 4,000 ש"ח. לכן, החלטתי לתקן לו את המסך בהשקעה של 800 ש"ח. במעבדה, לפני התיקון, הטכנאי רצה להדליק את המחשב ע"מ לוודא שהוא תקין ומשום מה הוא לא נדלק. בקיצור, היה צריך לבצע תיקון קטן בלוח אם. סה"כ ההשקעה ( בנוסף למסך) הגיעה ל1000 ש"ח. לדעתי, סביר בהתחשב בשוויו של המכשיר. אבל כנראה שיש גם בעית סוללה: בתחילת השבוע, אספתי את המכשיר מהמעבדה. במעבדה, הטכנאי חיבר את המחשב לחשמל והוא עבד מעולה. אבל, כשהגעתי הביתה, הכנסתי את המכשיר לטעינה ושמתי לב שנורית …

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! באזור ה-2000 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר כמובן לנסות לחסוך אך חשוב לי מחשב טוב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עבודה משרדית, קומפילציות לתוכנה, תוכנות מתמטי…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by pordorat,

אהלן, יש לי Netbook של Lenovo S10E המעבד - Intel Atom CPU N270 1.6 GHZ, הזיכרון 1GB. המחשב מריץ XP PRO, אילו תוספות/שינויים צריך לבצע על מנת לשדרג לWindows7? תודה, דור

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  20. Started by D,

פתחתי פה מקודם נושא אף אחד לא ענה אבל זה כבר לא רלוונטי ההורים שלי משתתפים בתשלום אז התקציב שלי גדל בצורה משמעותית. אני רוצה דיעה על המפרטים הבאים. (אפשר להתעלם מה12 אלף זה מוגזם) (המפרטים מצורפים בקובץ לתגובה) המחשב בעקרון מיועד בעיקר לעבודה, תוכנות כמו מטלב, סוליד וורקס, וורד, אינטרנט. אך אין לי שום בעיה שזה יריץ משחקים בצורה טובה. אשמח לשמוע אם יש לכם הצעות טובות יותר. [attachment deleted by admin]

21. Started by wwwwww,

מה התקציב המקסימלי?התקציב המקסימלי הוא בסביבות 1500 ש"ח, אני מתכוון לקנות מערכת הפעלה ווינדוס 7 החדש כלומר יחד איתו 2000 שקל במידת הצורך, ניתן לחרוג ב300 ש"ח השימושים הצפויים של המחשב: צורכי לימודים: אופיס , אינטרנט וסרטים שאני נוטה להוריד אין צורך בציוד היקפי. אין צורך במסך. השקט די חשוב, שיהיה משהו נורמאלי בעניין הזה לשאלתכם, לא יודע מה זה אוברקלוק. מתכוון לקנות את המחשב מאייבורי כיוון שהחנות ליד ביתי. אין בקשות מיוחדות, חשוב מהירות ואמינות. לא מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? אין לי מושג. הערה: מעדיף לא להסתבך, כלומר לקחת מפרט שהם מפרסמים כמו זה בלינק הבא ואז תאמרו לי בבקשה מה כדאי לי לשנות במפרט בסדר גודל של עד 300ש…

• 1 תגובה
    • 567 צפיות
  22. טוב בקצרה טובה לחבר טוב, אני צריך מפרט ולפי בקשתו מבוסס I5, לשימוש בעיקר בייתי שזה אומר הרבה אינטרנט ומשחקים, אמנם לא HARDCORE אבל גם צריך ליבה גרפית שתדע להתמודד היטב עם משחקים חדשים על רזולוציות בינוניות, אני מאמין שהתקציב הזה בהחלט יספיק כמה דברים, המחשב לא יעבור אוברקלוק, ואם כן אז אחד ממש בינוני. אין צורך בציוד היקפי כמו מסך מקלדת או עכבר, מארז נטו. לצערי אי אפשר לשים מעבד AMD כי זאת בקשתו, כבדו אותה. חלונות 7 מקורי ובגרסא בייתית. אשמח לראות ספקי סיסוניק, כרטיסי מסך חזקים דיו ומארזי גיימינג פשוטים שבנויים היטב ולא צוברים הרבה אבק. הבחור ביקש גם לוח אם אסוס, נו שוין, הצלחתי לבוא עם זה Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪922 http://www.rsm…

• 4 תגובות
    • 987 צפיות
  23. * מטרות המחשב? לדוגמה:משחקים חדשים באיכות גבוהה,אינטרנט,סרטים * גודל המסך?14-15 * משקל רצוי?2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך?מעל 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח?160 * צורב DVD?חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא על מה אתם ממליצים??

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. הדגמים הם: LG * - R380מסדרת WideBOOK והמפרט: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1HCR380P27 * דגם T380 מסדרת LG Marathon כ http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1HCT380RB1 HP * probook 4310s והמפרט: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TXVC345 אני מאוד מתלבטת. סה"כ קראתי את הסקירה באתר זה לגבי המחשב של HP ועושה רושם שמדובר במחשב טוב. יחד עם זאת, הבנתי שהביצועים שלו לא חזקים מספיק ביחד למחיר (האמנם?). חשוב לי מאוד זמן סוללה ארוך. ל-HP יש רק 4 שעות בעוד של-LG יש בערך 9. מצד שני - היה לי ניסיון ממש מר עם מוצרי LG בעבר. אך כמו שאני רואה את זה בארץ קשה מאוד למצוא מחשב בגודל 13" במחיר סביר (4000 ש"ח). עיקר השימושים שלי במחשב הם ללימודים: סיכומים, הרצאות ושי…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד 13 אינטש' שיכלול את הדברים הבאים: משקל: כ-2 ק"ג בממוצע (עדיף פחות...) כונן DVD מובנה (לא חיצוני) שיהיה יחסית דק (אני לא יודע לתת מספר מדיוק של ס"מ אבל דק כי אני טס הרבה לחו"ל והוא בתיק גב) אחריות לשנתיים מינימום חיי סוללה הארוכים ביותר למחשב בגודל זה מעבד חזק (מהיר שניתן להריץ עליו מספר יישומים במקביל) וכמובן רצוי שיהיה יפה אני לא כל-כך מבין בתחום ולכן פניתי לעזרתכם, אני מצאתי שני דגמים שנראו לי טוב: Dell Studio XPS 13 Asus F6V עכשיו, השאלה היא אם הם מתאימים לדרישותיי? אם כן, באיזה מהם לבחור ועם איזה מפרט? במידה ולא, על איזה מחשב הייתם ממליצים שעונה על דרישותיי? עקרונית אני חשבתי על תקציב של 7,500 ש"ח אבל אל תתייחסו אליו אם יש מחשב מצויין…

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים