ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,378 דיונים בפורום זה
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג בבערך 300-400 דולר גג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקי רשת, עבודה משרדית, גיימינג קל וקצת עריכה אבל חובבני לא משהו רציני בקיצור מחשב לשימוש כללי שיעמוד בפחות או יותר כל המטלות האלה א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. לדוגמא פוטושופ ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? מתכנן לקנות מסך 22 אינץ' * באיזה סוג משחקים תשחקו? גיימינג קל…
-
- 3 תגובות
- 697 צפיות
-
-
עזרב דחופה חברים למחשב נייד טושיבה A300-1EC התקנתי אליו מערכת הפעלה וינדוס 7 מחפש דרייברים ל-HOTKEYS ול-TOUCHPAD לא מוצא דרייברים בשום אתר! אפילו לא באתר החברה.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם! יש לי מחשב מתוצרת קומפק (CQ61-280EJ) שהגיע עם ווינדוס וויסטה מקורי. אני רוצה לעשות Downgrade לXP אבל ישנן בעיות: כשקבצי הווינדוס נמצאים על הדיסק הקשיח, ואני מנסה להפעיל את תהליך ההתקנה בזמן הרצת המחשב תחת וויסטה, הדבר היחיד שמופיע לי הוא חלון DOS שנעלם מהר וכתוב בו ש"אין מספיק זיכרון נגיש". קצת חקירה בגוגל ומצאתי אלטרנטיבה שהיא הרצת התוכנית דרך DOSBOX, אך גם זה נכשל. יש לי גם דיסק מקורי של ווינדוס XP אבל בכל פעם שאני מריץ אותו לפני הוויסטה (Boot), זה קולט כמה קבצים ואז מראה לי מסך כחול. האם יש דרך אחרת להתקין? רצוי לציין שגרסאות הXP כולן SP3. (לא ניסיתי אחרים) וכמובן שהכנתי מראש Partition נפרד. תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 877 צפיות
-
-
שלום חברים, עזרתכם המקצועית דרושה. יש לי מחשב במפרט הזה: מארז - על הפנים של אייבורי השחור אפור עם הידית - חייב להחליפו בדחיפות. לוח אם - GIGABYTE P35 DS3L זיכרון - OCZ 2GB מעבד Q6600 QUAD כ. מסך INNO3D GEFORCE 8800 GT OC דיסקח קשיחים נפח כולל 1TB מסך DELL U2410 קירור למעבד AC עכשיו ממה שאני צריך שתעזרו לי לבחור זה ככה: כרטיס מסך האם יספיק לי לקנות לו קירור טוב או להחליפו? להוסיף זכרונות זה בוודאות, השאלה אם אני חייב OCZ או שאפשר לקנות חברה אחרת? לוח אם האם מספק אם אני אחליף כ. מסך? והכי חשוב מארז חדש שיתאים לכל זה, כי הנוכחי הכי לא אפקטיבי בעולם ומרעיש כמו טרקטור!! תודה ושבוע טוב
-
- 9 תגובות
- 985 צפיות
-
-
מטרות המחשב יהיו בעיקר לאיטרנט,משחקים כבדים יחסית,מוזיקה ,סרטים,אופיס 2007. חשבתי על ה HP פביליון,שדווקא יצא לי לפגוש כמה דגמים ממש נחמדים של המחשבים האלה,ויש אותם לכמה חברים שלי. אך האמת שאני לא מעודכן,ויכול להיות שאני מפספס דגמים של חברות אחרות שיכולות להאיר את עיניי. אבקש את עזרתכם,ואם אפשר הפניה לאתר ממנו לקוח הדגם. רצוי מאוד שתהיה חנות מבאר שבע. ד"א יש אפשרות לחריגה לא משמעותית-200+/-
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב של לנובו בארץ - lenovo g550 2958-92G הבנתי שהאחריות הוא נושא מהותי במחשב נייד. הבנתי שיש יבואן רישמי שנותן אחריות ויבואונים מקבילים שגם הם נותנים אחריות. הבנתי שהאחריות הטובה ביותר היא אצל היבואן הרשמי. מי היבואן הרישמי של מחשבי לנובו?מה זה אחריות בינלאומית? מה אני צריך לוודא בנושא האחריות בזמן הקניה? אשמח להבהרות , בתודה איציק
-
- 4 תגובות
- 14k צפיות
-
-
שלום, מבקש את עצתכם לגבי איזה דגם מיני נייד הכי כדאי והכי משתלם לקנות בארה"ב. מטרת המחשב היא לעבודה משרדית אך יש אופציה שאפתח כמה ישומי אופיס במקביל ואשתמש ביותר מ word ואקסל (visio, power point וכו') בכל מקרה חשוב שלא יהיה איטי גם כשיותקן עליו windows 7. גודל מסך: הבנתי שהשוק הולך עכשיו לכיוון של 12'' ולכן זו ההעדפה אך אם אתם יודעים אחרת, אשמח לשמוע. לא מקובע על גודל מסך ספציפי. יהיה עדיף אם יהיה לו קישור בלוטות' וחיבור HDMI. אני לא יודע כמה צורב DVD מייקר ויש לי מחשב בייתי עם צורב DVD אבל אם זה מגיע בעלות שולית אז אעדיף להכניס (אלא אם כן זה בא על חשבון ביצועים) צריך שתהיה אחריות בארץ. עדיף HP או Lenovo, נשמע שאיתם אפשר להסתדר אודה אם תמליצו על דגם משתלם. אם צריך לחרוג ק…
-
- 2 תגובות
- 630 צפיות
-
-
אני מסתכל על iMedia i4501IL Packard Bell, למה? סיפור ארוך... מישהו יודע מה יש בפנים? המפרט לא אומר של מי הלוח אם - דגם?, זיכרון של מי? כרטיס מסך של מי? וכו....
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
צרכים. אינטרנט, אופיס, מוסיקה ולראות סרטים. (לא ישמש למשחקים או תלת ממד) תודה
-
- 0 תגובות
- 676 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב מארה"ב שאמור לשמש אותי לזמן הלימודים הן למשחקים סרטים ופנאי והן לשימושי לימודים ולכן אני מחפש מחשב חזק ואמין שיוכל להיות בשימוש ל4 שנים. מצאתי שני מפרטים של מחשבי DELL שלפי הביקורות שקראתי נחשבים הכי אמינים בשוק ולהלן התוצאות: STUDIO XPS 16- ישירות מהאתר של דל. 1199 דולר. http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dydwfn5&c=us&l=en&s=dhs&cs=19 STUDIO 17- מבסט ביי 999 דולר http://www.bestbuy.com/site/Dell+-+Studio+Laptop+with+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i7+Processor+-+Black+Chainlink/9718895.p?id=1218158730573&skuId=9718895 מבחינת המפרטים הם כמעט זהים חוץ מהעובדה שלסטודיו 16 יש מסך FHD לעומת הסטודיו 17 שיש …
-
- 0 תגובות
- 583 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה לשדרג את המחשב הישן שלי (פנטיום סלרון 2.4 עם 0.5 ג'יגה זיכון) וכמו שבטח ניתן להבין מהמפרט הנוכחי שלי אני לא גיימר. התכנון המקורי שלי היה לקנות מחשב משרדי זול (בתקציב של עד 2000 ש"ח) אך מכוון שקבלתי במתנה מעבד I7-860 אז החלטתי לקנות כבר מחשב שיהיה אפשר להריץ בו גם משחקים (עם האוכל בא התאבון) אני מבין שגם ללא עלות של מעבד מחשב "גיימר" זה עסק לא זול ומתחתי קצת את התקציב. ההגבלות שלי: תקציב 2500-3000 (עדיף כמה שפחות) מארז מיני (אין לי מקום בפינת העבודה למארז רגיל) להלן המפרט שבניתי בעצמי: לוח אם: Gigabyte GA-H55M-USB3 זיכרון : OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 7-7-7-20 Platinum דיסק קשיח: Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB כרטיס …
-
- 1 תגובה
- 520 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לא במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1440X900 * באיזה סוג משחקים תשחקו? Counter Strike: Source, Call Of Duty: MW2 , Battlefield BC2 ועוד * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, …
-
- 3 תגובות
- 601 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של כ 2500 שח, או 3500 עם מסך. הרכבתי ב KSP את המפרט הבא. אשמח להערות ו/או הארות. המחשב ישמש אותי לדברים הסטנדרטיים (אינטרנט + אופיס), וכמו כן משחקים. יש לציין שאני לא graphics whore ולכן אני לא צריך להריץ אותם ברזולוציה 4096*2048. minimum settings מספק בהחלט. בתודה לעונים. מעבדי אינטל Core 2 Duo E7500, 1066Mhz, s775, 3MB Tray לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5KPL-AM s775 1333Mhz, Intel G31, DDRII 800, VGA, PCI-E, HDAudio זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value זכרונות DDR II 800Mhz 2GB Kingston Value דיסקים קשיחים Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS כרטיסי מסך Zotac 9600GT 1GB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E כרטי…
-
- 19 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכם חברים, מבקש עזרה בהתאמת מפרט למחשב לטובת עבודות גרפיקה, תיכנות וצפייה בסרטים בפורמט Full HD(1080p). מבקש לעמוד בתקציב של עד 3K ש"ח ואם ניתן אפילו לקצץ מעט ולעמוד על 2.5K(יחס אופטימלי של תועלת תמורת מחיר). ניסיתי לראות במס' חנויות מה מחירי השוק והרכבתי לעצמי 2 מפרטים לדוגמה שאותם ניתן לשנות/לשדרג/להחליף בהתאם לניסיונכם הרב: הראשון נערך בחנות SKYPC: מעבד Intel Core i3-530 Box ₪625 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80616I3530 לוח אם Intel BLKDH55HC Hunter Cave ₪532 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BLKDH55HC כונן קשיח Westren Digital WD10EARS 3.5" 1000GB SATA2 64MB ₪423 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD10E…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה נתקלתי בבעיה נורא מוזרה בנייד שלי. המחשב חדש לחלוטין, מותקנת עליו מערכת Windows 7 Pro. יש לו מצלמה מובנית של CREATIVE, שהדרייבר שלה בדיסקים שנתנו לי, וכן יש גרסה עדכנית באינטרנט. אחרי שהמחשב חזק מתיקון (קוסמטיקה..לא נגעו בכלום), שמתי לב שהמצלמה חדלה לעבוד. התקנתי מחדש דרייבר, וקיבלתי שגיאה ב90 אחוז מההתקנה בנוסח לא מסוגל להעלות את הדרייבר. יותר מזה, המצלמה לא נמצאת בDevice Manager! הורדתי גרסה לBIOS, והעליתי בחזרה לשלי, לא עזר.ניסיתי דרייברים שונים ומשונים, לא עזר. העליתי את המחשב מLinux וlspci\lsmod\lsusb לא מחזיר שום דבר בקשר למצלמה.כאילו היא לא קיימת. מישהו יודע איך לפתוח מחשב נייד פיזית?אולי ספרים בנושא? כל סוקג של עזרה תתקבל בברכה, תוד…
-
- 3 תגובות
- 707 צפיות
-
-
אז ככה אני צריך מחשב למשחקים שיחזיק לפחות שנה ככה. חשבתי על HP Pavilion dv6-2130ej WE057EA, הוא נשמע ממש טוב והמקלדות שלו ממש נוחות והרמקולים שלו מצויינים בדר"כ. המפרט שלו: יציאות VGA , USB , RJ-45 (רשת) , Firewire , eSata , HDMI כונן אופטי DVDRW מידות גודל מסך (אינטש) 15.6 אינטש סוג מעבד Intel core i5 דגם מעבד M520 נפח זכרון(RAM) (MB) 4096 MB דיסק קשיח (GB) 500 GB סוג הזכרון DDR3 מהירות דיסק קשיח (RPM) 7200 RPM מצלמת רשת כולל רשת אלחוטית 802.11g , 802.11n , 802.11a Bluetooth כולל 2 דברים חשובים: 1. הוא צריך להיות נייד ולא מפלצת 2. הוא צריך שיהיה לו מקלדת נוחה שיהיה נוח להשתמש בא תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
היי, אני צריך לפטופ לשימושים בסיסיים עד 600$, וגודל המסך יהיה 13 עד 14 אינץ'. אני צריך שתהיה סוללה חזקה שמחזיקה 4+ שעות ונטענת מהר. מערכת ההפעלה תהיה Win7. תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב נייד מתוצרת acer (צריך גם דעתכם על החברה עצמה) Intel® Core™ i5-430M Processor 2.26GHz מסך "15.6 כולל מצלמה מובנית מאיץ גרפי Ati Radeon 5470 זכרון 4096MB DDR3 ד.קשיח 640GB SATA 5400 RPM צורב DVD Multi Burner כרטיס רשת אלחוטי WiFi 802.11b/g כרטיס רשת LAN יציאות USB 2.0 X4 ,VGA ,Audio, HDMI קורא כרטיסי זכרון יציאת רשת ועכבר Touch כולל מ.הפעלה (Windows 7 Home Premium (64bit מחיר 4750 ש"ח (באייבורי) צריך את דעתכם בבקשה תודה רבה מראש
-
- 0 תגובות
- 549 צפיות
-
-
שלום חברה למחשבי Lenovo T&X series היה תמיד את תוכנת העזר ThinkVantage שהיה עוזר המון עידכונים של המערכת בזמן אמת, שידרוגים, גיבוי ועוד הרבה והכל היה בתוכנה אחת עכשיו השאלה שלי היא מה הסידרה/סדרות הבאה של lenovo אשר יש לה את התכונה המצויינת הזאת האם יש לפטופים אחרים שיש להם אופציה דומה אולי קצת יותר זולים
-
- 1 תגובה
- 932 צפיות
-
-
חיפשתי באתרי אינטרנט בארץ ולא קיימת האופציה הזו בחו"ל מאידך האופציה קיימת עזרה מישהו?
-
- 0 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לבנות מחשב לאחותי לאחר שהקודם מת. המחשב ישמש כמחשב כללי, עם הרבה מאוד צפיה בוידיאו, אינטרנט ואופיס . אני לא רואה צורך במשחקים כרגע. אז כל עוד הכרטיס מסך המובנה יריץ סרטים באיכות 720P בצורה טובה אני לא רואה צורך בכרטיס מסך. חשוב לי מאוד רכיבים איכותיים , שקט ואסטטיות כי המחשב ישב על כוננית מגובהת יחסית במקום חסוף ובמרחק קטן מהאוזן. וישמש לאורך זמן, כלומר עדיפות לתקנים (כמו USB3) /תושבות מעבדים חדשות עם מנת שיהיה אפשר לשדרג בקלות יחסית. אני רוצה שבתוך התקציב יכנס גם מסך 22 איכותי (כמו הDELL 2209WA) יש צורך גם בשלט למחשב ועדיפות לצג LCD על המארז וקורא כרטיסים. אם אפשר ליצור משהו בתקציב קטן יותר אני אשמח, אבל אני מעדיף לא לחסוך על מסך ומארז כי אלו חלקי…
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שתי בעיות עם המחשב שלי, dell 1525. הראשונה- המחשב לעיתים קרובות לא מצליח להתעורר מ sleep mode. ואז יש צורך ללחוץ לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי, המחשב נכבה, ואז צריך להדליק אותו מחדש. הבעיה השניה- קרה כבר כמה פעמים שהתאריך מתחלף.. בפעם האחרונה הייתי צריך להכנס לBIOS כיוון שהווינדוס XP לא הצליח לעלות... ושמה ראיתי שתאריך חזר לשנת 2001. במקרה אחר שהיה לפני כמה זמן, הווינדוס כן עלה, אבל התאריך שבו התחלף לתאריך חצי שנה קדימה. האם מישהו יודע להגיד ממה זה נובע? או מה צריך לעשות בעניין? תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 510 צפיות
-
-
מקווה שזו לא בקשה מוגזמת, ושזה כבר נעשה פה אבל אני צריך עזרה למצוא נייד מארה"ב או מחנות כלשהי בניו יורק, או אפילו חנות אחרת שתשלח את הנייד למלון.. תוכניות גרפיות ועריכה(3DMAX, אפטר וכאלה..) בגלל שזה לעבודות גרפיקה, כמובן שחשוב שהמסך לא יהיה קטן מידי, נראה לי 15' זה משהו טוב.. מעבר לזה, (משקל, סוללה, וכו'), כמה שהמחיר יאפשר אחרי הדרישות הקודמות... חריגה של עד 500 ש"ח * אם אפשר, להגיד לי מה בערך מחיר השוק בארץ תודה
-
- 6 תגובות
- 778 צפיות
-
-
אהלן, ושבת שלום. ברצוני לקנות מחשב שישמש אותי לאינטרנט, שירים, סרטים (לא HD), מסנג'ר וכל הדברים הבסיסים הללו. לא צריך ציוד היקפי, ללא צורך במערכת הפעלה, לא מתוכנן שום שדרוג ולא מתוכנן OC. כמה בקשות: 1. המחשב יקנה בחנות SKYPC, לכן אני אשמח אם תתנו לי מפרטים מהאתר שלהם. 2. שהמחשב לא יהיה טרקטור, סביר... (7 מתוך 10). 3. שהמחשב יהיה מהיר (תיקיות, תמונות וכו'). זהו, בסך הכל מחשב בסיסי למדי, לכן אין פה לאן להשתגע. עוד דבר, יש לי מפרט שבניתי ואשמח שתביאו לי חוות דעת עליו. מעבד Intel Pentium Dual-Core E6500 Tray ₪339 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=E6500ay לוח אם Gigabyte GA-EG41MF-US2H ₪347 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950035 כונן קשיח Westren D…
-
- 13 תגובות
- 940 צפיות
-
-
מטרות עיקריות: צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט. מפרט שחשבתי עליו: מעבדי AMD Athlon II x2 250 3.0Ghz Socket AM3 Box מאווררים וגופי קירור Thermaltake Golden Orb II CL-P0220 לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE MA785GMT-UD2H, AM3, 785G, DDR3 1666, VGA ATI HD4200, HDMI זכרונות DDR III 1333Mhz 2x2GB Corsair XMS3 DHX Dual Channel דיסקים קשיחים Western Digital 1TB IntelliPower, 64MB, SATA II WD10EARS צורבים LG DVD±RW GH22LS50 x22 Black LightScribe Sata Retail ציוד רשתות כרטיסי רשת אלחוטיים Edimax EW-7728 nMax Wireless 802.11n (Mimo) PCI Card מארזים Thermaltake Mozart SX Media Lab HTPC Series Black Case VC7001SNS (No PSU) ספקי כוח Enermax MODU82+ 425W Active PFC 12cm Fan …
-
- 7 תגובות
- 973 צפיות
-