ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש מחשב בעיקר לעבודה משרדית וכמה שיותר בזול. אשמח לחוות דעת מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 3240 3.4Ghz 3MB L3 Cache s1155 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H61M-E LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1600, VGA, PCI-E 1 זכרונות: זיכרון למחשב Transcend 1x4GB DDR3 1333Mhz 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB SATA III 1 צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1 ספקי כוח: Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan 24pin 1 מארזים: מארז Sharkoon VS3-S - צבע שחור 1 מסכים: מסך מחשב Samsung S22C150N 21.5'' LED 1 …
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
היי, ייעוד המחשב היא עבודה משרדית, בעיקר אינטרנט, אופיס, עובד עם המון חלונות פתוחים במקביל. חשוב גם שהמחשב יכלול מערכת הפעלה (לא מעוניין להתקין בנפרד וזה בסדר תוספת ה-400-500 ש"ח במקרה הזה). כך שנראה לי הכיוון הוא זיכרון 16GB (שיחזיק גם לטווח ארוך, בחלק מהדגמים לא ניתן לשדרג מ-8 ל-16), מעבד i5 מסדרה 11, לפחות 512 SSD ושיהיה מסך טוב לאחר בדיקות נראה לי שאלו 2 דגמים שיכולים להתאים לי (התקציב הוא באזור 3500-3800 כולל מע"מ): דגם 1 - https://www.orpc.co.il/items/3809283 כאן מדובר בדגם עם מסך מגע שהופך גם לטאבלט אחריות לשנה https://www.orpc.co.il/items/3809283? דגם 2 - Lenovo ThinkPad E14 Gen 2 20TA00…
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
- 1 follower
-
-
מוזר אבל דיי חשוב לי הצבע של המארז, שיהיה מטאלי עם כחול, או רק מטאלי זיכרון של איזה 4 ג'יגה דיסק קשיח ענק, של איזה טרה וחצי ,טרה, מהיר, 32MB קאש, כרטיס מסך , לקריאת Full HD, להקליט מהTV למחשב, שיהיה שקט, ספק חזק. ושהמשב יהיה עם האפשרות של שלט.
-
- 2 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני קונה מחשב והתקציב הוא 5000 שקל... לא צריך ציוד הקיפי ולא מסך רק מחשב... צריך את המחשב הכי טוב שאפשר להוציא בתקציב הזה... תודה לכם!
-
- 13 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום אני מעוניינת לרכוש מחשב לצרכי גרפיקה בעיקר תוכנות אילוסטרייטור, פוטושופ ,פלאש, ,אופציה בעתיד לעריכת וידאו ואפטר אפקט וכמובן אופיס. כמו כן אשמח לדעות לגבי נייד או נייח תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 916 צפיות
-
-
פתחתי לפני יומיים דיון פה בנוגע להמלצה למפרט, וגיליתי בעייה. הכרטיס המסך הנוכחי שלי, Radeon 9600xt, תומך רק בAGP. לוח אם חדש היום לפי מה שהבנתי מבוסס על PCI. אני סבור שהכרטיס מסך הנוכחי יכול להחזיק עוד כמה זמן, אז השאלה שלי היא האם כדאי כרגע לקנות לוח אם פשוט וזול, וכשיגיע הזמן לקנות כרטיס מסך חדש אני אקנה גם לוח אם? תודה מראש. עריכה: PCI ולא CPI
-
- 7 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד למטרה של הפקת מוסיקה(תוכנות כמו Reason, Cubase וכו') וגם להרצה של משחקים לא כבדים מדי. אני רוצה מחשב פשוט אך גם לא חלש מדי, יש לי כרגע שתי מטרות על הכוונת: http://ivory.co.il/product.asp?productid=2478&CatCode=315 או ש LG P405 הצעת מחיר שקבילתי עליו זה 2800. מה עדיף לדעתכם? תודה על העזרה
-
- 7 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום, ברצוני להקים חברה שתעסוק באיחסון אתרים, שרתי משחק, העלת תמונות וקבצים. על השרת תותקן מערכת הפעלה של לינוקס. רצוי שהשרת יהיה חזק מאוד ויציב מאוד עם הרבה מקום, שבמידה ויהיו נפילות הם יהיה אך ורק בגלל חוות השרתים שבו הוא יתאחסן, אבקש רק ממי שבאמת מבין בשרתי אחסון להגיב על ההודעה, הרבה כסף הולך להשפך פה. תודה למומחים!
-
- 5 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למפרט למחשב להורים שלי,שימושים אינטרנט ואופיס. תקציב 1300-1500 ש"ח. מחפש מחשב עם עלות\תועלת אופטימלים. תודה
-
- 14 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום! קניתי מחשב חדש ויש לי בעיה מוזרה. כאשר המחשב מחובר לחשמל הוא עובד ממש מהר. ברגע שאני מנתק אותו מהחשמל והוא עובד על בטריה המחשב לא זז! יש לי ווינדוס Xp אבל עם Vista edition. ניסיתי להתעסק עם ההגדרות של החשמל אבל לא מצאתי שם משהו שקשור לזה. אשמח לפיתרון!
-
- 4 תגובות
- 916 צפיות
-
-
היי מה אתם חושבים על המחשב הנ״ל עבור איש עסקים ? תודה
-
- 1 תגובה
- 916 צפיות
-
-
הי יש לי מחשב נייד מהעבודה (לנובו) שהבאתי הביתה ואני רוצה להתחבר לרשת הביתית שיש לי (ראוטר אלחוטי TPלינק). המחשב (עם מע' הפעלה XP) מוצא את הרשת הביתית, עוצמת סיגנל חזקה, אבל לא מצליח להתחבר ולגלוש בעזרת הדפדפן. בתמיכה של הוט אמרו לי שיתכן שהמחשב חסום לכניסה לרשת כלשהי מלבד הרשת של העבודה. מכיוון שזה יום ו', בעבודה אין לי עם מי לדבר. האם ניתן, ואם כן כיצד, להסיר את החסימה?
-
- 0 תגובות
- 916 צפיות
-
-
היי מנסה להרכיב מפרט עבור מחשב למתכנתים בחברה שאני עובד בה עד 5K רצוי 4K (לא כולל מקלדת - עכבר - מסך וכו...) למטה צירפתי את המפרט הראשוני שבניתי על בסיס מפרט מומלץ למחשב רב תכליתי באתר אשמח לחוות דעת על המפרט והמלצות היכן ניתן לחסוך והיכן לא כדי להתפשר. תודה רבה! דרישות: עבודה מהירה מול הדיסק (עליה מהירה אחרי restart, עליה מהירה של תוכנות, הרבה עבודה מול הדיסק) עבודה מהירה מול סביבת visual studio בד"כ עובדים עם כמה סביבות פתוחות במקביל. עבודה עם virtual machine לא מאוד כבד עבודה קלה ב photoshop עבודה מהירה עם סביבת אופיס מקומות שאפשר לחסוך: מארז (בסיסי אמין ושקט) ספק (בסיסי אמין) כרטיס מסך לוח-אם (בסיסי אמין) לא מאמין שנשתמש באפשרויות מתקדמות מדיי קירור למעבד (שקט, לא לצ…
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אני צריך מפרט אחד מבוסס AMD ואחד מבוסס INTEL בלי עכבר/מקלדת/רמקולים/סידירום/צורב/דיוידי ועם מסך... בתודה מראש ;D
-
- 6 תגובות
- 916 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי. - 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכת וידאו, adobe premiere. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - מקלדת, עכבר, מסך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? - 5. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - ווינדווס 8 והרכבת מחשב. 8. האם ישנה הע…
-
- 1 תגובה
- 916 צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לשאול איך ספק הכח הזה http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=HE-600 יעבוד אם כרטיס המסך שלי שהוא: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SR928X3GD5DXOu〈=heb&cart=140121640936393179 בעיקרון המליצו לי על הספק כח הזה http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=RA-550 אבל אני מעוניין לדעת איך הכרטיס מסך יעבוד אם הספק הראשון. תודה
-
- 4 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום לכם, אשמח להמלצה על מחשב שמיועד להריץ כמה מכונות וירטואליות (וינ 10), נניח 4 מכונות, המכונות מיועדות להריץ למשל SQL Server Management Studio, RedGate אני מניח שכל מכונה תצטרך 8-12GB זיכרון, אז לדעתי הכיוון ל 64GB אמור להספיק מעל ומעבר. מבחינת נפח, לא נדרש הרבה, אני מניח ש 1טרה SSD אמור להספיק למכונות הוירטואליות. המחשב מיועד למשרד לכן כל עניין העיצוב והנראות פחות רלוונטי, כמה שיותר פשוט וזול (בלי אורות ולדים) ככה יותר טוב. עדיפות לאייבורי. תודה רבה על העזרה.
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
- 1 follower
-
-
-
מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך אבל לא להתפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עם זה לשיפור משמעותי אז אפשר עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? משחקים, עיבוד מוזיקה, עבודה משרדית, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים חדשים ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים מסך ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב…
-
- 7 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום, אני לומד לתואר בטכניון (ככה שאני יכול לקבל מע' הפעלה למחשב). יש לי היום מחשב ''15 של דל עם מעבד i3, ואני שוקל לקנות מחשב נוסף שאני אוכל לקחת אותו איתי ללימודים. התקציב שלי הוא בערך 2000 ש"ח והשאלה אם כדאי לי למכור את הדל הישן ביד 2 וככה להעלות את התקציב מעט או פשוט להסתפק במחשב קל יחסית עם ביצועים בינוניים ולדברים שיצטרכו קצת יותר "כוח" להשתמש במחשב הישן יותר? * מטרות המחשב? בעיקר אינטרנט ואופיס, מדי פעם סרט, לא צריך עם יכולות גרפיות למשחקים. * גודל המסך? 11.6-12.5 אינטש נשמע סביר, אולי גם 10 מספיק? * משקל רצוי? 2 ק"ג מקסימום * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סביר 3-4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו מיוחד.…
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
המחשב בוא למטרת לימודים- מחשב לסטודנט- אינטרנט, אופיס, מוזיקה, קצת סרטים וכדומה. חשוב גם משקל הנייד, זמן בטריה, ופליטת החום שלו. חשבתי על המבצע של באג על הלנובו הזה: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?psn=1906&scat=313&tcat= ראיתי באתר של אינטל שההבדל בין T2300 לT2300E הוא ב- VT , במה מדובר בדיוק? מהירות המעבד היא 1.66 - אבל הואלמעשה מהיר יותר מ P-M 740 1.73Hz, נכון? המרטש
-
- 5 תגובות
- 916 צפיות
-
-
[ Im Getin The Next Costume CPU:AMD Phenom II X4 940BE 3.0GHZ TRAY CPU Cooler:ARCTIC COOLING Freezer 64 Pro M.Board:Gigabyte GA-MA770-UD3 Mem Sticks:A-DATA 4GB DDR2 800 Gaming CL5 HDD:Samsung 640GB HD642JJ HDD - SATA II 7200rpm 16MB VGA:Gigabyte nVidia GeForce 275GTX 896MB PCIe PSU:SeaSonic 550W SS-550HT A.PFC 120mm Fan 2xPCI-E 6+8 6xSata 80Plus Case:Antec Three Hundred Case Fan:Scythe 120MM SLIP STREAM 1200RPM CD/DVD:RW:LG GH22NS40 X22 Sata Black Key Board:Logitech Ultra Flat Keyboard Screen:SAMSUNG 2243EWX 22" I Got A KickAss Mouse Which I Wont Change For A While Now So The Costume Is Pretty Much Closed But Theres Alweys Room For Last Minute Changes I'm Planing On Ord…
-
- 5 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום, אני בת 15 ומתחילה ללמוד עם לפטופ בבית הספר, אני צריכה וורד שיכיל את כל הקבצים של בית הספר, ואינטרנט ומתלבטת בין שני מחשבים מה יותר חשוב בשביל הצרכים שלי, מהירות כונן קשיח או מהירות מעבד?, אני צריכה שהמחשב יעבוד מהר ולא ייתקע או יכבה פתאום. ואיזה לפטופ עדיף לצרכים שלי Asus VivoBook S451 R451LB-CA098H אסוס או Asus X455LD-WX032H אסוס, ההבדל ביניהם הוא מהירות הכונן הקשיח ומהירות המעבד עכשיו מי ביניהם יותר חשוב לי מהירות המעבד או מהירות הכונן הקשיח? תודה רבהה
-
- 6 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אני מחפש נייד כבר די הרבה זמן ונתקעתי על הסדרה של HP עקרונית רק בגלל העיצוב של הנייד הדרישות שלי: Core 2 Duo 1GB 667Mhz לפחות Radeon או Geforce עם 256mb לפחות 15.4" מצאתי את ההצעה הבאה: HP dv6160ea 1.66Ghz 1GB מעבד intel® core™ 2 duo processor t5500 1.66 ghz , זיכרון מטמון של 2 mb ברמה 2, מהירות אפיק 667 mhz RAM: 1,024 mb ddr2 667 mhz nvidia® geforce™ go 7400 עם זיכרון וידאו מסוג turbocache™ בגודל 256mb (זיכרון 128 mb המיועד לווידאו) 5300 ש"ח >>>> משתלם?
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
טוב, אני לא בטוח במאה אחוז שזה קשור פה לפורום, אבל אני בהחלט מתכנן לרכוש מחשב בשבועות הקרובים ולכן בין היתר אני רוצה לוודא שאני יודע כיצד להרכיב אותו באופן עצמאי. באופן אישי יש לי נסיון בהרכבה של מחשבים, יצא לי להחליף את הלוח אם שלי בעבר, ספק כוח, כרטיסים, זכרון, וכו... השאלה היא האם יש משהו מיוחד שצריך לדעת בהרכבה של המפרט, כלומר, ראיתי שיש למשל משחות טרמיות למעבדים, האם זה חובה, האם צריך לקנות אחת? איפה שמים אותה? איפה עוד צריך לשים משחות טרמיות או דברים אחרים? האם יש משהו מיוחד שצריך לבצע בהגדרות של לוח אם באופן כללי (מלבד שדרוג BIOS לתמיכה בחומרה לפעמים, או משחק עם ג'מפרים) ? בתודה, אייל
-
- 5 תגובות
- 916 צפיות
-