ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני בארה"ב ומחפש מחשב נייד משתלם לקניה פה, חשוב שיהיה אחריות בינלאומית בארץ, השימושים הם רגילים, עדיפות למהירות (אם צריך נרכוש SSD בנפרד), ראם גבוה, עדיפות למחשב שיחזיק 3 שנים לפחות. תודה 1. מה התקציב המירבי? 400-700$ האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים שוטפים, עבודה משרדית, צפיה ב4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אם המחשב מגיע ללא SSD ארכוש בנפרד …
-
- 0 תגובות
- 943 צפיות
-
-
AMD 3400 K8 64BIT GIGABYTE GA-K8VM800M 512MB DDR 400 WD 120GB 7200RPM8MB SATA FX5700 256MB DDR ב-3790 זה לא בשיבילי בשביל חבר שלי אם אתם חושבים שכדאי כרטיס מסך אחד בסכום הזה תגידו ולמה הוא יותר טוב... בונה איזה בעסה שאני לא מבין ב-AMD ---------------------------------------- תגידו ה- 64BIT צריך ווינדוס אחר או שאפשר להתקין ברגיל windows xp sp2? ----------------------------------------- לכמה משתווה ה3400 של AMD לשל אינטל? : ??? :
-
- 8 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שניהם באותו מחיר 1000$ הקניה מחול מטרת המחשב היא בעיקר למשחקים וסרטים בעקרון שני המחשבים ממש דומים במפרט רק היתי רוצה לדעת מה לפי דעתכם עדיף ולמה מבחינת מסך איכות בניה והתחממות וכדו' Pavilion dv6-1280us Box Contents: HP Pavilion dv6-1280us, 12-Cell Lithium-Ion Battery, 90W AC Adapter, HP Mobile Remote Control; Software Bundle: Windows Vista Home Premium 64-Bit Edition with Service Pack 1, Microsoft Works, Microsoft Office 2007 Home and Student Edition: 60-Day Trial, Symantec Norton Internet Security 2009 60-Day Subscription, 1-Year Limited Warranty AMD Turion X2 Ultra ZM-87 Dual-Core 2.4 GHz Processor 2 MB L2 Cache, Up to 4400 MT/s 6144 MB DDR2 RAM Max: 8GB …
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לקנות מחשב חדש בתקציב של עד 3200 בערך אני מעוניין לקנות או את הווסטרו 3360 או את הווסטרו V131 (דרך האוטלט של דל) השאלה שלי היא כזאת: באותו מחיר אני יכול לקבל או את הווסטרו הישן יותר ה 131 עם מעבד I5 מהיר מאוד אבל גם את הווסטרו החדש יותר ה 3360 אבל עם מעבד יותר חלש ה I3 2367 שיש לו רק 1.4 GHZ משום מה (?) האם כדאי לי ללכת על הדגם היותר חדיש ולהקריב את כח העיבוד?? האם הדגם החדש באמת יותר שווה את זה? האם כדאי לי להתפשר בשביל לקבל מחשב שאומרים שבנוי יותר טוב? או שכדאי לי ללכת על הדגם הישן יותר? תודה רבה!!
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לשמוע מכם הערות על המפרט הנ"ל. המחשב ישמש כמחשב מולטימדיה ביתי לילד בכיתה ו' (משחקים ממוצעים מינוס ואינטרנט\אופיס). 1 מעבד AMD Athlon XP 2600 כולל קירור 590 ¤ 590 ¤ 1 לוח אם ABIT NF7 מבוסס ערכת שבבים nForce 2 410 ¤ 410 ¤ 2 זיכרון DDR 400 בנפח של 256MB תוצרת GeIL (2x256) 287.5 ¤ 575 ¤ 1 דיסק קשיח Western Digital 80GB 7200RPM 8MB 385 ¤ 385 ¤ 1 כרטיס מסך Geforce FX 5200 128MB + TVOut 342 ¤ 342 ¤ 1 כונן תקליטונים 1.44 מתוצרת Mitsumi 50 ¤ 50 ¤ 1 מארז Compucase 6A19 315 315 ¤ תודה מראש, עומר.
-
- 5 תגובות
- 943 צפיות
-
-
אני מעוניין במפרט למחשב המיועד למשחקים כולל מסך בטווח מחירים 6k-6.5k. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה פלטפורמה טובה לשידרוג בעתיד (כלומר יחסוך לי כסף עוד שנתיים שלוש). הארד דיסק של 120 ג'יגה, מסך, מקלדת ועכבר. ו-כולל הרכבה... תודה, זיו
-
- 12 תגובות
- 943 צפיות
-
-
הוצע לי תחנת עבודה dell 690 precision . השאלה היא איזה מעבד לוח אם וזיכרונות הכי מהירים הקיימים בסידרה זו . האם יש הבדל משמעותי בביצועים בין : Dell Precision 690-Dual Quad Core Intel Xeon E5320 (1.86GHz,1066Mhz,2x4MB) 750W - E Smart, English - Genuine Windows® XP Professional x64 Edition SP2 (NTFS)(+ Media) Unit Price $2,950 Upgrade to Dual Quad Core Intel Xeon X5355 (2.66GHz,1333Mhz,2x4MB) 750W 1500$+tax Upgrade to Dual Quad Core Intel Xeon E5345 (2.33GHz,1333Mhz,2x4MB) 750W 600$+tax האם שידרוג לשני דיסקים 146GB 15K RPM SAS - $330 יעשו את ההבדל (במקום sata 7200 רגילים). האם 4GB DDR2 667 Quad Channel FBD Memory (4x1GB) מספיק מהירים או שעדיף DDR3 . תודה מראש SIMU…
-
- 4 תגובות
- 943 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000₪ באילת, אפשר לחרוג עד 500₪ אם זה מהותי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים - Dota2, Diablo2 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSDשכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים SSD M.2 1TB Samsung 980 pro Heatsink NVMe PCIe 4.0 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה, אפשר עם אורות 7.…
-
- 3 תגובות
- 943 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם... אני מעוניין לקנות מחשב נייד אבל אני לא יודע איזה כרטיס מסך חשוב שיהיה בו... הצרכים שלי כרגע זה סרטים ומשחקים אבל לא משחקים עם גרפיקה מטורפת... אני יודע שיש את הכרטיס הזה INTEL HD GRAPHICS הוא טוב?
-
- 7 תגובות
- 943 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים , צפיה בסרטים, * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI USB 3 * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל גם HDD 7200 סבבה * כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי * כונן Bluray? לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? רק לא מק
-
- 3 תגובות
- 943 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3, Fortnite, Minecraft וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 5 תגובות
- 943 צפיות
- 1 follower
-
-
אני יודע שמי שמבין כאן כנראה ענה על מיליון הודעות כאלה אבל בכל זאת אני צריך קצת.. אממ.. הרבה עזרה אני רוצה לקנות מחשב חדש במחירים לא מטורפים ואני לא מבין עד הסוף.. זה המון שאלות אז תענו רק על חלק אם אין לכם כוח טוב בואו נתחיל: קודם כל יש לי כסף להשקיע במחשב הזה אבל לא המון- אני רוצה לשלם פחות מ6000 ואם אפשר אז פחות מ5000 אבל גם לקבל ביצועים טובים במשחקים.. גמיש 1. לוח אם - לפי מה שהבנתי לוח אם זה בעצם מה שהכל מתחבר אליו... מה כדאי לקנות אם אני מתכנן על מחשב לגיימינג? כמה כסף בערך זה יעלה? 2.מעבד - מעבד זה בעצם מה ש..מעבד הכל חח.. אומרים שלא צריך מעבד מאאוווד חזק לגיימניג אבל אני בכל זאת גם אוהב להפעיל הרבה תוכנות במקביל... איזה דגמים תמליצו לי (של אינטל אני מעדיף)? …
-
- 6 תגובות
- 943 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אין סיבה מיוחד להשאיר כסף, אלה אם השינוי לא מהותי במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1050*1680 * באיזה סוג משחקים תשחקו? הכל * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מה שיעבוד טוב 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק…
-
- 5 תגובות
- 943 צפיות
-
-
משנסתיימה עונת הבגרויות מתפנים לדברים חשובים אחרים - מחשב חדש אני צריך מחשב שיהיה בעיקר למשחקים. חשבתי על תקציב למחשב של 4,500 ש"ח וכמו כן אני צריך מסך לו הקצבתי 2,000 ש"ח. אני רוצה מעבד ארבע ליבות. אני רוצה מסך 19" או מקסימום 20", אשמח לאופציות של רחבים ולא רחבים כדי שאוכל לבחור טוב יותר. כמובן שהוא צריך להתאים למשחקים מהירים ומקוונים. אני לא אעשה אוברקלוק. יש לי גם כמה שאלות כלליות: האם ספק, לדוגמא של 500W, לוקח באופן קבוע 500W (למעשה יותר כי אין 100% נצילות) או שהוא לוקח לפי צריכת המערכת? האם יש הבדל בביצועים בין שבבי P35 לשבבי P45 בלי לעשות אוברקלוק? מערכת הפעלה - האם עדיף XP או ויסטה, והאם 32BIT או 64? תודה!
-
- 11 תגובות
- 943 צפיות
-
-
ל-DELL יש מבצעי הנחות משמעותיים לסטודנטים בארצות הברית. למי שמכיר סטודנט (בן דוד/ חבר וכו') יכול להעזר בהם כדי לקנות שם בהנחות משמעותיות. אני מדבר על עד 600$ הנחה. האתר להרשמה להנחות: www.delluniversity.com וסתם לשעשוע, ראו דיון שמדסקס איך לקבל את ההנחה גם בלי להיות סטודנט. אין לי מושג אם זה עובד: http://forums.slickdeals.net/showthread.php?t=548664 תהנו.
-
- 0 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך מפרט מלא למחשב פשוט פשוט, לאופיס, אינטרנט וסרטים, בלי קשקושים ושטויות. אני כן מעדיף מעבד כפול של אינטל. (האם זה באמת חשוב?) המסך אני רוצה 19-22 אינצ' LCD (ראיתי כאלה כבר ב-800 ש"ח) אני צריך צורב. אני צריך גם מקלדת, עכבר ורמקולים. 1. האם עדיף להרכיב לבד? או את המוכנים כבר שהחברות מציעות? 2. למה בפורום הרבה משתמשים בSKYPC? מה טוב בהם? 3. אם זה מותר כאן בפורום (אני חדש כאן), אשמח להמלצות על חנויות אמינות. 4. תוספת להשקטה כמה זה עולה? תודה על העזרה!!!
-
- 10 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום ! אני מעוניין לקנות מחשב נייד .. ואין לי כלכך מושג איזה דגמים טובים?, מה עדיף? והייתי מעוניין שתעזרו לי לבחור בדגם כלשהו.. *המחשב ישמש אותי בעתיד ללימודים.. דרישות: בתקציב של עד 5k שיהיה חזק מספיק לתוכנות כמו פוטושופ שיוכל להריץ משחקים(לא חייב את האיכות הכי טובה...) גודל מסך עדיפות ל13 אינץ', אבל מוכן להתפשר על הנורמל 15.4 תודה
-
- 7 תגובות
- 943 צפיות
-
-
אני יודע שאני חורג מן הכללים בפורום, אבל מה שאני מנסה לעשות איננו לקנות מחשב מורכב אלא משהו אחר. ובכן כך. אני רוצה מערכת אשר אוכל להריץ עליה קוד ניסויי/מחקרי ב-OpenCL וב-CUDA: על ה-CPU ועל כרטיסי GPU שונים. לגבי ה-GPU'ים - אני לא מבקש המלצות. אני מתכוון לקנות כמה, וגם להחליף מפעם בפעם, או לקנות יותר מאחד מאותו סוג לצורך עבודה עם שנים במקביל וכולי. לגבי יתר המכונה, יש לי בעיה של שיקולים סותרים: מצד אחד, הייתי שמח להשתמש בחומרה יחסית עדכנית, עם כל מיני תכונות נחמדות ומעניינות עבורי (כמו: לוח כפול-שקעים, עבודה עם PCIe 3.0, ליבות רבות); מצד שני, אני צריך מכונה שתהיה די זולה, כך שאוכל לחדש את המכונה בעוד זמן כלשהוא - שנה, שנה וחצי, שנתיים - כשיהיה ממש חסר לי משהו, והכיס שלי לא…
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
שלום חברים השימושים שלי הם עריכת מוזיקה ועבודה בקיובייס, גיימינג (כרטיס מסך ייקנה בעתיד) ברשותי מארז קומפיוקייס 6A99 משהו כזה (?) ספק סיסוניק S-12 SSD CRUCIEL M4 120 GB שכחתי למלא את הטופס בסטיקי, אין שום פרמטרים שצריך להתחשב בהם, אך ורק השילוש הכי טוב במחיר הנ"ל בנוסף צריך בקר FIREWIRE לPCI E ראיתי אותם באיביי ב9דולר ובארץ באיזה 150 שקל, אז אפשר להתחשב לתקציב בלי זה, או שאזמין מאיביי או שאחפש בנפרד. זה הכל תודה רבה חברים יקרים
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
1. תקציב -אני לא רוצה להגביל, אבל השאיפה היא להיות כמה שיותר זול מבלי להתפשר על היכולת לבצע את העבודה 2. שימוש -גיימינג ועריכה גרפית בסיסית (ציור בעזרת טבלט בפוטושופ) המטרה העיקרית היא שהמחשב יהיה מסוגל להריץ את GUILDWARS2 על ההגדרות הכי גבוהות ללא מאמץ (ודיאבלו3+סדרת דרגון אייג' אבל אני מניח שהדרישות שלהם נמוכות יותר) מאחר והדרישות המדויקות של המשחק לא ידועות כרגע נגיד פשוט שאני צריך מחשב שיריץ משחקים כבדים יחסית על הגדרות גבוהות וברזולוציה גבוהה בנוגע לפוטושופ- החשיבות לא גבוהה במיוחד וגם המחשב הישן שלי הסתדר אז אני לא מעוניין לבזבז על זה יותר מידיי כסף אבל אם ישנה אלטרנטיבה זולה יחסית שתביא לשיפור משמעותי אני אשמח לשמוע 3. ציוד היקפי -אני זקוק למסך טוב בגודל "22 לפחו…
-
- 8 תגובות
- 943 צפיות
-
-
הי חבר'ה, אני מתלבט בין שלושה מחשבים שעלותם זהה(4800). על ה-HP יש שנתיים אחריות בינואומית ועל ה-LG יש שנה אחריות בינלואמית ושנה מקומית ועל ה-Dell יש שנה אחת אחריות מקומית. אני קונה את המחשב היום על כן אודה לכם מאוד אם תוכלו לתת את חוות דעתכם. והם: 1. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-3744201-3819755.html 2. http://www.odafimcenter.co.il/Pages/Product.aspx?Product=2032 3. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1HCR510K.AP18E אין עליכם ותודה מראש, ישי
-
- 6 תגובות
- 943 צפיות
-
-
http://www.pcarena.org/smf/index.php?topic=15152.0
-
- 10 תגובות
- 943 צפיות
-
-
זה המפרט הקיים שלי שנקנה לפני שלוש וחצי שנים: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB G0 קרור למעבד Zalman 8700 Cu Cooper ZM8700L לוח Gigabyte GA-P35-DS3P Conroe Support GP35DS3P כרטיס מסך Gigabyte 8800GTS G92 512MB DDR3 DualDVI Retai זכרון (OCZ Titanium XTC 2GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (X2 כוננים קשיחים - 4X Western Digital 500Gb SATAII 16MB WD5000AAKS מארז Antec P182 SE 3x120MM Mirror Finish P182SE ספק כוח Corsair 620W 50A 12V CMPSU-620HXEU EPS Modular מסך Samsung T240 - 24" 1920x1200 המטרה - מחשב רב תכליתי + גיימינג אך בשלב זה אני לא ארכוש כרטיס מסך, אשאר עם שלי בינתיים. מעוניין לשדרג: לוח אם - מהדגמים האחרונים עם ב usb3, כרטיס קול מובנה עם יציאות דיגי…
-
- 3 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום אני רוצה מחשב נייד לעבודה באינטרנט ועבודות באופיס.. התקציב שלי הוא 4500 שקל ורציתי לדעת אם תוכלו להרכיב לי מפרט כזה.. תודה.
-
- 5 תגובות
- 943 צפיות
-
-
אשמח לקבל מפרט של חלקים מרכזיים במחשב אותם אני צריך על מנת ליצור מחשב שכל יעודו הוא למשוך וידאו ממחשב אחר בבית ולשדרו לטלויזיה שיש בחדר השינה. (יש צורך ביציאת HDMI) אין לי צורך ב - HD/מארז/ספק/עכבר/מקלדת לפי הבנתי בתחום כל מה שנאשר הוא לוח אם/מעבד/זיכרון/כרטיס גרפי (חלקים מרכזיים) אין בעיה בכרטיס גרפי מובנה על לוח האם, רק אם הוא נותן מענה הולם. למרות שבדרך כלל ממה שידוע לי לא מומלץ לקחת את כל השילובים האלו. אשמח לקבל מפרט של הפריטים שיענה לדרישות שציינתי בסדר גודל של 1,500 ש"ח שיהיה לכולנו שבוע טוב, חג שמח וכשר
-
- 7 תגובות
- 943 צפיות
-