ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
אוקיי קראתי את החוקים של הפורום אז אני אמלא את השאלון * מטרות המחשב? תכנות בסביבת ויזואל סטודיו .נט, צפייה בסרטים בהבחנה גבוהה, הרצת המון תוכנות במקביל, מחשב ללימודי הנדסת מחשבים\תוכנה בחמש שנים הקרובות. * גודל המסך? סביבות ה15 * משקל רצוי? לא רלוונטי, עדיף כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמובן * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI, WIFI, * בלוטות? כן, אבל יש דונגלים, אפשר גם בלי * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא רלוונטי * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL הבנתי שהושקה פלטפורמת סנטרינו 2 לא מזמן, יש כבר לפטופים בארץ שמבוססים עליה? תודה
-
- 7 תגובות
- 910 צפיות
-
-
ECS G41T-M12 E5500 אני יודע שגרוטאה כמה אפשר להוציא מזה ואם מישהו מעוניין?
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום :-) אבא שלי מתכנן לקנות לאחותי מחשב ללימודים, והוא חשב על הדגם הנ"ל. סביר להניח שהשימוש שהיא תעשה בו הוא עיבוד תמילילים, תמונות, אינטרנט וכו' (זאת אומרת שום דבר "כבד" כמו משחקים או עריכת וידיו). הנתונים היבשים שלו נראים בסדר גמור לשימושה, אולם רציתי לדעת איך סדרת ה OEM הזאת: האם מישהו התנסה עם עבודה איתו? האם יש בעיות עם חומרה שאני צריך לדעת עליהם? וכו'. תודה מראש על ההעזרה :-) עריכה: לבקשת ה Admin, הוחלף הטקסט מאנגלית לעברית (לא ראיתי\ידעתי שאי אפשר להתנסח באנגלית ולא היה לי עברית בעבודה). אתכם הסליחה. מפרט טכני - מעבד 1.73GHz Intel® Core 2 Duo Processor T5300 זיכרון 667mhz 1GB DDR2 maximum expandability: 4 GB מסך 15.4 Toshiba TruBrite® WXGA TFT display, resoluti…
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
תנו לי מפרט למחשב ב5500 - המחשב מיועד בעיקר למשחקים ולכן צריך להיות חזק כרטיס מסך שיהיה של ATI
-
- 4 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחותי הנודניקית היא סטודנטית שהחליטה שהיא רוצה נטבוק מפאת צורך בניידות. כאמור, התקציב הנ"ל הוא עד 1600 שקלים. המחשב נועד בעיקר לאינטרנט ואופיס, כמו כן, חיי הבטריה חשובים ביותר ולכן יש צורך בבטריה חזקה כמה שיותר (6 תאים, או איך שזה לא הולך בימינו). מכיוון שאני כבר ממזמן לא מעודכן בדברים האלה, אשמח לקבל המלצות. תודה.
-
- 7 תגובות
- 910 צפיות
-
-
hi hevre az kaha ani sof sof kone mahshev hadash!!! az bahodesh haba ani kone mahshev ve ratziti shetivnu li mifrat be 2000-3000 dolar canadiim ve ani rotze shehamahshev yyehiye lemishakim kvedim meod beikar aval gam leinternet muzika ve sratim... a vedereh hagav im atem yeholim lehatzia li hanut tova becanada ki ani lo mekir hanuyot tovot ve im mishehu yodea az be ir beshem "winnipeg" toda bekol mikre bye
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
-
הי אני ASAFCO12 האח הגדול של PSYCO17 כמו שהבנתם הוא מקבל מחשב חדש העניין הוא שיש לנו מחשב די עגלה (המחשב הישן) השאלה היא האם שווה לי לנסות לשפץ אותו כי יש לו מעבד פנטיום 3 ואני צריך מחשב בשביל גג WORD אקסל SPSS קאזה ואימיול . העניין שהכול על המחשב און בורד ו והכרטיס מסך גמור . אני שואל האם שווה לנסות ולהשקיע ? האמת שיש לנו עוד כול מיני גרוטאות בבית ואם אפשר לקחת אותן כולן יחד ו בתשלום מסויים לנסות ולאחות אותם למחשב אחד נורמלי . אם כן ואם יש מישהו שמעוניין לעשות קצת כסף באזור הקריות אני אשמח לשוחח .
-
- 5 תגובות
- 910 צפיות
-
-
אנשים הייתי רוצה לדעת כמה המחשב שלי שווה אני רוצה למכור אותו אבל לא יודע כמה הוא באמת שווה כי זה מחשב דיי ישן אבל יש שם כ.זיכרון KINGSTON 512 MBDDR400 PC3200 משומש רק 5 חודשים אז כמה לדעתכם הוא שווה? הנה המפרט: Intel® Celeron® CPU 2.0 Ghz ECS P4S5MG/GL+ Kingston 512 MB DDR 400 Mhz PC 3200 SAMSUNG SV6003H 60 GB Gainward GeForce FX 5200 128MB TV/DVI AGP X4@X8 צורב 48X של SAMSUNG CD-ROM LG 52X מארז אם ספק של 380WT
-
- 9 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום כולם.. אני רוצה לקנות מחשב נייד אך אני מתלבט מה יותר טוב לצרכים שלי. שלושתם של לנובו. יש את: Lenovo ThinkPad SL510 NSLQ9IV Intel® Core 2 Duo Processor T5870, 2.0GHz,2MB L2 Cache,800MHz FSB 3GB DDR3 1066MHz (1 x 1024 MB + 1 x 2048 MB), Up to 4 GB 250GB Sata ווינדוס 7 והשני: Lenovo G550 NTDK3IV Intel® CoreTM 2 Duo Processor T6500, 2.1GHz,2MB L2 Cache,800MHz FSB Memory 4GB DDR3 1066MHz (2 x 2048 MB), Up to 4 GB HD 320GB Sata ווינדוס ויסטה השלישי: Lenovo G550 NTD99IV CPU Intel® Pentium® Dual-Core Processor T4300 2.1GHz, 1MB Cache, 800 MHz FSB Memory 4GB DDR3 1066MHz (2 x 2048 MB), Up to 4 GB HD 320GB Sata ווינדוס 7 שאר המפרט של שלושת המחשבים דומה פחות…
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
פתחתי כבר הודעה לפני כשבוע בנושא אך קיימים עדכונים יש לי מעבד P8400 הגדרות צריכת החשמל בWINDOWS וב BIOS הינם על ביצועים גבוהיים זאת אומרת 100 אחוז עבודה יש לי את המחשב כבר שנה ותמיד צפיתי ב EVERAST על האובר קלוק המעבד היה עובד תמיד על 2300 יורד ועולה בצורה לא משמעותית 2345, 2350 ,2260 בקיצור תקין עכשיו לאחר התקנת WINDOWS 7 התדר לא אחיד הוא יורד ל 800 MHZ ואפילו ל 12 MHZ דיברתי עם חברת המחשבים HP והם אמרו שהם מכירים את התופעה ומדובר בתוכנה מובנת של WINDOWS 7 שעוזרת בחיסכון בחשמל ברציני לדעת אם מישהו מכיר את התופעה ובנוסף לכך אם יש אפשרות לבטל את זה ( זה אמור להיות יותר מתוחכם מאפשרויות צריכת חשמל של מעבד דרך הוידאוס שם הכל על 100%)
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-
-
דגם מחשב: Intel מעבדי אינטל : Core i7 2600 3.4Ghz, s1155, 8MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11845 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Scythe Mugen 3 CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13388 לוחות אם למעבדי אינטל : ASUS P8Z68-V LX s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 1600, 2xPCI-E, DVI , HDMI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=14677 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2x4GB Corsair Value Dual Channel CL9-9-9-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=14621 דיסקים קשיחים: Samsung 1TB 7200RPM 32MB, SATA II HD103SJ http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8118 כרטיסי מסך : GIGABYTE -…
-
- 8 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום אנשים יקרים אני רוצה לשדרג פנטיום 3 כדי שיהיה מסוגל להריץ משחקים ברמה סבירה. חשבתי על המפרט הבא מעבד AMD 64 3200 לוח DFI INFINTY ULTRA זכרון 1G סמסונג 400 וכרטיס מסך גיגה בייט X1300X כמובן שהכוונה להיות כמה שיותר תקציבי. יצא לי בערך 2700 ש"ח . יש משהו שכדאי להחליף במסגרת אותו תקציב? והאם ספק ישן של P3 יתאים למפרט הזה?
-
- 9 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש נייד קטן (12-14 אינץ') למטרה עיקרית של כתיבה ועריכת מסמכים. המשקל או זמן הסוללה לא כל כך משנים, אלא נוחות הכתיבה והעבודה מולו היא הפרמטר המשמעותי. אני מתלבט האם להזמין משהו עכשיו, או לחכות ליציאה של ה-ultra books, ולקבל תמורת אותו הכסף מפרט טוב יותר. האם לדעתכם, כשיצאו הultra books תהיה ירידת מחירים מיידית בכל שאר הניידים, או שיקח קצת זמן? מישהו יודע מתי הultra book הראשון צפוי לצאת? תודה. ליאור. למען הסדר הטוב: * מטרות המחשב? לדוגמה: אופיס * גודל המסך? 12-14, לא מקובע על כך * משקל רצוי? שיהיו מימדים נוחים לעבוד איתו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא רלוונטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI ו…
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
אהלן,ברצוני לרכוש מחשב נייד לצרכים בסיסיים של סטודנט לעתיד (אינטרנט, סרטים, עבודות אופיס..), שיוכל לעשות גם עבודה סבירה במשחקים, אני מתכוון מקסימום דיאבלו 3. לא משהו מעבר.. * גודל המסך? ראיתי כאן בפורום שממליצים פה לרוב על 13" או 15". אין לי שום סיבה להעדיף גודל מסוים על פני אחר.. אני מניח שאעדיף מסך גדול יותר, אבל אני לא רואה כמה קריטי זה יכול להיות (למעט שיקול של מחיר..) * משקל רצוי? קל עד בינוני. יש צורך בסחיבות מרובות לפה ולשם.. אתם יודעים איך זה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB 3.0 ו-HDMI. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 300GB * כונן CD/DVD? צורב? DVD רצ…
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב לאחי, סטודנט שאוהב גם לצפות בסרטים במחשב, בתקציב של כ-5,000 ש"ח. מההמלצות כאן צימצמתי את האפשרויות לכמה דגמים של HP, DELL ו-Gigabyte. כיוון שמבחינת חומרה אין הבדלים גדולים, נושא השרות חשוב לי במיוחד (ולכן שלושת שנות האחריות של Dell קורצות לי במיוחד) - מנסיונכם, איזו משלושת החברות נותנת שרות טוב יותר ללקוחות פרטיים בארץ? עד כמה הם מנסים "למרוח" את הלקוח, או שהם מתקנים את הדרוש תיקון מהר וביעילות? האם אני צריך להביא את המחשב ליבואן הרשמי, או כל נציג מכירות יכול לעשות את זה בשבילי? אגב, אחי נמצא במכללת תל-חי, לכן תחנת שרות בצפון (או שרות עד הבית) הוא חשוב במיוחד. תודה מראש, אדם
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום, ברצוני להקים חברה שתעסוק באיחסון אתרים, שרתי משחק, העלת תמונות וקבצים. על השרת תותקן מערכת הפעלה של לינוקס. רצוי שהשרת יהיה חזק מאוד ויציב מאוד עם הרבה מקום, שבמידה ויהיו נפילות הם יהיה אך ורק בגלל חוות השרתים שבו הוא יתאחסן, אבקש רק ממי שבאמת מבין בשרתי אחסון להגיב על ההודעה, הרבה כסף הולך להשפך פה. תודה למומחים!
-
- 5 תגובות
- 910 צפיות
-
-
היי מה אתם חושבים על המחשב הנ״ל עבור איש עסקים ? תודה
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
היי מנסה להרכיב מפרט עבור מחשב למתכנתים בחברה שאני עובד בה עד 5K רצוי 4K (לא כולל מקלדת - עכבר - מסך וכו...) למטה צירפתי את המפרט הראשוני שבניתי על בסיס מפרט מומלץ למחשב רב תכליתי באתר אשמח לחוות דעת על המפרט והמלצות היכן ניתן לחסוך והיכן לא כדי להתפשר. תודה רבה! דרישות: עבודה מהירה מול הדיסק (עליה מהירה אחרי restart, עליה מהירה של תוכנות, הרבה עבודה מול הדיסק) עבודה מהירה מול סביבת visual studio בד"כ עובדים עם כמה סביבות פתוחות במקביל. עבודה עם virtual machine לא מאוד כבד עבודה קלה ב photoshop עבודה מהירה עם סביבת אופיס מקומות שאפשר לחסוך: מארז (בסיסי אמין ושקט) ספק (בסיסי אמין) כרטיס מסך לוח-אם (בסיסי אמין) לא מאמין שנשתמש באפשרויות מתקדמות מדיי קירור למעבד (שקט, לא לצ…
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלם לכולם! אני חדש פה ורציתי שתייעצו לי בקניית מחשב חדש הלכתי לMCS ובסוף יצא לי המפרט הזה : Intel Core2Duo E660 2.4 - מעבד Abit Fp-IN9 650 SLI - לוח אם Ocz Oc2-6400 1Gb*2 DDR 800 - זיכרון Zalman 7700 - קירור למעבד GeForce 8600 GT 256MB - כרטיס מסך Logitech G5 - עכבר כל זה עולה 4150 תגידו לי אם כדי לקנות את זה ואם לא מה אתם הייתים מחליפים? עריכה : ספק כוח CodeGen 450w
-
- 11 תגובות
- 910 צפיות
-
-
יכול ליהיות שאין אפשרות להתקין xp על המחשב הנייד, רק vista? אולי אני עושה משהו לא טוב אבל זה לא נותן לי
-
- 8 תגובות
- 910 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך אבל לא להתפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עם זה לשיפור משמעותי אז אפשר עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? משחקים, עיבוד מוזיקה, עבודה משרדית, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים חדשים ביותר -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים מסך ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב…
-
- 7 תגובות
- 910 צפיות
-
-
מה הולך ? אז הכרטיס מסך החליט שלא בא לו לתפקד כמו כ.מסך נורמלי , והוא בקרוב עולה השמיימה , וחוץ מזה , המחשב כבר לא כמו שהיה (i5 750 , ati 5850 וכו' וכו') בתכל'ס יש בו דברים ממש אחלה שאני יכול לשמור למחשב חדש (CM690ii, schythe mugen 2 rev B ,Seasonic 650ht) אלה דברים שאני אשמור , השאלה היא האם חנות תסכים להרכיב לי חלקים חדשים בנוסף לקיימים שיש לי ? ולעניין הרציני: 1. מה התקציב המקסימאלי?2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? זורם עם העניין ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400-500 לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ושימוש רגיל(גלישה וטיפה עריכה ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיו…
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-
-
קודם כל, המחשב כבר הוזמן אז לא לקטול לגמרי בבקשה :-X מעבד: intell presscott p-4 2.8ghz 1mb ht 800fsb לוח אם: asus p4p800 deluxe זיכרון: pqi 400mhz 256 ddr * 2 כרטיס מסך: ati radeon 9600xt 128mb + עכבר, מקלדת, סידי, פלופי והרכבה
-
- 6 תגובות
- 910 צפיות
-
-
אני מחפש נייד כבר די הרבה זמן ונתקעתי על הסדרה של HP עקרונית רק בגלל העיצוב של הנייד הדרישות שלי: Core 2 Duo 1GB 667Mhz לפחות Radeon או Geforce עם 256mb לפחות 15.4" מצאתי את ההצעה הבאה: HP dv6160ea 1.66Ghz 1GB מעבד intel® core™ 2 duo processor t5500 1.66 ghz , זיכרון מטמון של 2 mb ברמה 2, מהירות אפיק 667 mhz RAM: 1,024 mb ddr2 667 mhz nvidia® geforce™ go 7400 עם זיכרון וידאו מסוג turbocache™ בגודל 256mb (זיכרון 128 mb המיועד לווידאו) 5300 ש"ח >>>> משתלם?
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-