ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בשילוב מספר ממשקים, תוכנית אופיס כולל אקסס , עבודה בחלונות מרובים מאוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן מערכת הפעלה + אופיס …
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום לכולם, קראתי את השרשור לגרפיקאים ובכל זאת רוצה המלצה קצת יותר ממוקדת למצבי. אני עובדת בארכיטקטורה במשרד אך לעיתים גם לוקחת עבודה הביתה וצריכה שהמחשב שלי יתמודד מידי פעם עם אוטוקאד 2010 (במצב דו מימדי), Sketchup (תוכנת תלת מימד קלילה המתבססת על OpenGL) ו- Vray for Sketchup – תוכנת רינדור שאני לא בטוחה, אבל לדעתי בעיקר חורשת את המעבד / זיכרונות. פה ושם יש שימוש גם בפוטושופ ולוח גראפי של וואקום. אני חושבת לקנות בKSP אבל קשה לי איתם כי כל סטייה מהמפרטים המוכנים שלהם מקפיצה את המחיר באופן חריג. :'( האם יש חנויות זולות מומלצות אחרות באזור חיפה והקריות? (אייבורי לא רלוונטיים). מה שחשבתי: 1. מעבד – חושבת על i5 2500, כמובן שהייתי מעדיפה i7 אם היה נכנס בתקציב. 2. לו…
-
- 7 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אני יודע שאני חורג מן הכללים בפורום, אבל מה שאני מנסה לעשות איננו לקנות מחשב מורכב אלא משהו אחר. ובכן כך. אני רוצה מערכת אשר אוכל להריץ עליה קוד ניסויי/מחקרי ב-OpenCL וב-CUDA: על ה-CPU ועל כרטיסי GPU שונים. לגבי ה-GPU'ים - אני לא מבקש המלצות. אני מתכוון לקנות כמה, וגם להחליף מפעם בפעם, או לקנות יותר מאחד מאותו סוג לצורך עבודה עם שנים במקביל וכולי. לגבי יתר המכונה, יש לי בעיה של שיקולים סותרים: מצד אחד, הייתי שמח להשתמש בחומרה יחסית עדכנית, עם כל מיני תכונות נחמדות ומעניינות עבורי (כמו: לוח כפול-שקעים, עבודה עם PCIe 3.0, ליבות רבות); מצד שני, אני צריך מכונה שתהיה די זולה, כך שאוכל לחדש את המכונה בעוד זמן כלשהוא - שנה, שנה וחצי, שנתיים - כשיהיה ממש חסר לי משהו, והכיס שלי לא…
-
- 1 תגובה
- 920 צפיות
-
-
אני עכשיו בארה"ב ואני רוצה לקנות לעצמי נייד אני מוכן להשקיע עד 1000 דולר אבל כמובן שעדיף כמה שפחות ואני רוצה נייד עם המעבדים החדשים i3 או i5 * מטרות המחשב? מחשב לשימושים בסיסיים גלישה באינטרנט, סרטים, ומשחקים קלים (SC2 , Civ5 ) * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? כמה שפחות אבל עד 2.2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משהוא מיוחד אבל שלפחות יספיק לראות סרט מלא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) חובה יציא VGA או DVI כמובן שעדיפות ל DVI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? אני חושב שהמינימום שלי הוא 320G * צורב DVD? שיהיה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אני קונה מחשב בארה"ב, אז שיהיה אחריות בארץ אבל זה לא ממש קריטי לי…
-
- 3 תגובות
- 920 צפיות
-
-
קניתי לפטופ ורוב הזמן הוא נמצא עלי כשאני במיטה וזה נדמה לי לא הכי בריא וגם לא הכי נוח אני מחפש המלצה למשטח קירור\הפרדה שיעשה את העבודה כמו שצריך. מיועד ללפטופ בגודל 13" ראיתי שהמחירים נעים סביב 100-300 ש"ח, אז התקציב המקסימלי שלי הוא 300. תודה נ.ב. אם זה לא הפורום המתאים אז סליחה מראש, אבל זה היה נדמה לי הכי נכון לרשום כאן....
-
- 0 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש אחד מהחשבים האלה למטרת משחקים איזה מהם עדיף? הם מאד דומים במפרט מלבד המסך http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=9050279&type=product&id=1218012519873 http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4614
-
- 1 תגובה
- 920 צפיות
-
-
אינני מכיר מספיק את תחום המחשבים הניידים ולכן ייתכנו שטויות בשורות הבאות: גודל, משקל, עיצוב ותמיכה במשחקים מבוססי גרפיקה אינם חשובים (למעט עיצוב הקשור בנוחות ההקלדה וניווט ה"עכבר") האם אפשר יהיה לעבוד בזמן טעינת המחשב בחשמל? חשוב: 1) יכולת להריץ אפליקציות כבדות במקביל. למשל, סביבת תכנות מלאה הכוללת שרתים מקומיים, מסד נתונים וסביבת עבודה מקומית ובמקביל גלישה באינטרנט ומסמכי אופיס. 2) זמן עבודה ארוך (ואם אפשרי זמן טעינה קצר). 3) צורב dvd דו שכבתי וכו' 4) חיבור אלחוטי, וחיבורים לחומרה חיצונית 5) אפשרות לחיבור תוספים: מקלדת עכבר, לוח מגע (או איך שקוראים לזה) 6) לפחות גיגה וחצי זיכרון ו 80 גיגה דיסק קשיח 7) windows xp pro (אלא אם כן יש סיבה שזה לא מופיע באף מפרט שראיתי) 8) חיי…
-
- 5 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום זה היום הראשון שלי בפורום הזה ואני חייב להגיד שהתרשמתי מהיד שיש פה לאנשים על מחשבים ואני מתכון להמשיך להיות פעיל בפורום בשביל ללמוד כמה שיותר. אז ככה אני הולך לקנות מחשב חדש ורציתי שתגידו לי מה אתם חושבים עליו ואם לדעתכם הוא גם מהיר המחשב :: p4 3Ghz (bus800mhz H-t, 1mb s775 IC7 - Max III raid, DDR128, H-T, GBL 512MB A-DATA ( DDR 400 Readon 9800pro Tv, DVI 128MB 256BIT 80Gb 7200/133 (8mb) digital-w teac/sony 1.44 LG x52 Case fan+Lef x3color Case fan+Lef x3color ATX MIDI 400w usb.p.stab.black&silver תגידו לי מה דעתכם וגם מקווה שתמליצו על אולי להחליף מאווררים כי אני ממש לא מבין במאווררים , תודה ;]
-
- 7 תגובות
- 920 צפיות
-
-
יש לי dell inspiron n5110 עם: Intel Core i7-2630QM 2ghz 8gb ddr3 geforce gt 525m 1gb המחשב מתחמם מאוד כאשר מריצים עליו משחקים עם גרפיקה כבדה (למשל gta4 למרות שזה משחק ישן יחסית הגרפיקה שלו כבדה והמחשב מגיע בקלות ל94 מעלות) רציתי המלצה למשח קירור יעיל וטוב שיוריד את הטמפ' הגבוהות הללו...הבנתי שרובם לא ממש עוזרים,לכן אני צריך המלצה על אחד באמת טוב שיגרום למחשב שלי לסחוב משחקים מבלי לגרום לו להגיע לטמפ' כ"כ גבוהות ונזק עתידי... מישהו מכיר משטח מתאים? תודה!
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אני מצטער מאוד האשכול הקודם ככל הנראה הציג תמונה מאוד שונה ממה שרציתי. אני רוצה שיהיה ברור שאני לא בא אל אף אחד בתלונות (גם לא לאלו שפגעו בי, אני מבין שככה הם מתבטאים ואני לא בא לחנך אף אחד) וזו לא הייתה הכוונה שלי בכלל. הסיבה שאני פותח את האשכול הזה היא בגלל שהיו הרבה תגובות לאשכול ההוא, חלקן כמו שתיארתי לעצמי נוקבות וקשות, חלקן סתם לא קשורות אבל היו גםחלקן בעלות ביקורת בונה (ולא הרסנית כמו הרוב). קראתם לי טרול / ספאמר / ילד בן 12 אז אני מבקש לשנות את הדימוי השגוי שקיבלתם: אני לא באתי הנה במטרה להספים או להפריע, במקור באתי הנה כדי לבקש עזרה בשדרוג המחשב האישי שלי (נושא שבו היו פה משתמשים שעזרו לי ללמוד ולהבין ובסוף גם בחרתי לקבל את העצות שלהם וזה עזר המון). לאחר מס' שיטו…
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. יש לי לפטופ של לנובו - N100 Core 2 Due T5500 אני משתמש בו כשולחני (אין לו בטריה, והוא רק בבית). האם אפשר לבצע OC למעבד \ לפטופ כזה? האם עדיף שלא? אם כן, האם אפשר לבצע oc ישירות ממערכת ההעפלה (ולא דרך ה bIOS? תודה!
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
מחפש נייד קל משקל לעבודה כנייד בתקציב 4000 ~ 5000 סוללה חזקה , אולי קירור פסיבי לחיסכון בסוללה. עמיד. דרושה תמיכה בWIFI. עם אחריות 3 שנים. לא צריך מערכת הפעלה ( ובוודאי לא VISTA ).
-
- 5 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום אשמח לקבל תשובות מעוניינת במחשב לסטודנטית התקציב 3,000 פלוס מינוס מטרת המחשב מיועד לסטודנטית לעבודות ואינטרנט גודל המסך 13-15 רזולוציה - אין לנו מושג, תמליצו לנו על משהו טוב אין דרישות מיוחדות לאמצעי קלט מלבד רמקולים מובנים , מצלמת רשת , משקל רצוי כמה שפחות נדרש זמן סוללה ארוך כ 5 שעות במידת האפשר חיבור לטלויזיה ( לא חובה) בלוטת' כן אינטרנט אלחוטי - כן עדיפות לכונן SSD בנפח החל מ 300 ג'יגה במידה וייקר את המחיר בהרבה אפשר ללכת על כונן רגיל בגודל 500 גיגה ללא כונן אופטי ( או צורב) אין צורך בתמיכה בתחנת עגינה ייעודית אין צורך באחריות בינלאומית אפשרות לאחריות מבית הלקוח - מה טוב עדיפות לרישיון מערכת הפעלה אין העדפות לחברה מסויימת עדיפות למסך מאט - לא חובה
-
- 1 תגובה
- 920 צפיות
-
-
מיועד למשחקים ברמת רזולציה הכי גבוהה במסך 22 אינטצ' אין תוכנות יעודיות. רמת השקט איננה חשובה כלל אין צורך בציוד הקפי לא מתוכנן אוברקלוק ללא מערכת הפעלה מהירות שוטפת + מהירות הפעלת המחשב ברמת חשיבות גבוהה מאוד לכן שמתי שני דיסקים SSD שברצוני לחבר בRAID0 למערכת הפעלה וvirtual memory Intel Core i5-760 - 205$ http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819115067 GIGABYTE GA-H55-USB3 - 110$ http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128437 G.SKILL Ripjaws Series 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) - 50$ http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231277 MSI R6850-PM2D1GD5 Radeon HD 6850 1GB - 190$ http://www.newegg.com/Pr…
-
- 0 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש עם כרטיס מסך מובנה (כנראה שזה טעות חמורה) שאני מפעיל משחקים לא חדשים אפי' כמו הוגו וכד' משנת 2004 לא הכי חדשים שיש פתאם המשחק נתקע אחרי 10 דקות וכתוב מנהל התצוגה שלך הפסיק להגיב והמסך חוזר ל 4 צבעים וצריך להפעיל את המחשב מחדש וכתוב המערכת שוחזרה לאחר שגיאה חמורה הדרייברים מעודכנים לאחרונים וגם ה directx General Information : Manufacturer : Intel Corporation (Legend Ltd) Model : Mobile Intel® 965 Express Chipset Family Bus Type : PCI Total Memory : 128 MB Texture Memory : 118 MB
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב חדש. כאשר יש כבר ברשותי זכרון: Corsair 2X 512mb DDR2 667mhz. כשהפריטים שחשבתי עליהם הם: E6300 Gigabyte GA-965P-DS3 Sapphire X1600XT WD 250gb 16mb Hec 6A19 + Enarmax 420W noisetaker. כשכל הרכיבים הנוספים קיימים כבר (מקלדת, עכבר, צורב דיוידי וכו'.) יש הצעות אחרות?? יש אפשרות לחריגה קלה. לא עושה אוברקלוקינג, אבל רוצה שלא יהיו בעיום חום! (כלומר, אם צריך מאוורר נוסף\שונה וכו'). תודה!
-
- 15 תגובות
- 920 צפיות
-
-
עקב השאלות האחרונות שהיו פה הנה ביקורות על שני מחשבים עסקיים בגודל 14 אינצ': T410 של לנובו 8440p של HP שני המחשבים הנ"ל נמכרים בארץ במחירים של 5500-6000 שח עם 3 שנים אחריות מדובר בניידים עסקיים, בעלי איכות בניה עדיפה על ניידים ביתיים לכל מי שמחפש נייד 14 חזק אלו אופציות ששווה לבדוק
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם אופיס, הורדות וקצת XBMC -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? צורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מו…
-
- 1 תגובה
- 920 צפיות
-
-
כידוע המחשב מגיע בלי דיסק והבנתי שניתן להכין ע"י הקבצים שעל המחשב כל מה שמצאתי תלוי בתוכנה ThinkVantage שלא מותקנת על המחשב יש דרך אחרת ?
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
היי מה אתם אומרים על המחשב הזה: ASUS K53E-SX970V מחיר: 2850 ש"ח איך החברה עצמה, ASUS? איך האחריות שלהם? מישהו התנסה עם החברה הזאת מבחינת מימוש האחריות, או טיב חומרת המחשב? לקנות או לא? מיועד לסטודנט תודה לעוזרים...
-
- 0 תגובות
- 920 צפיות
-
-
בניתי מפרט בתקציב של 7000 ש"ח, המחשב מיועד בעיקר למשחקים על הגדרות מקסימליות ברזולוציות גבוהות (עומד להיקנות גם מסך בהתאם), עם פילטרים. לא צריך לא מסך, לא כונן אופטי, ולא שום ציוד היקפי נוסף. אוקיי אז הינה הפרט, בנוסף צירפתי למטה גם 2שאלות שאשמח אם תענו לי עלייהן: מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.66GHz Q9450 : "SLAWR" - BOX ¤1472 לוח אם: GIGABYTE GA-X48-DS4 ¤1053 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4870 512MB X 2 - CROSSFIRE KIT - RETAIL ¤2717 דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS ¤373 זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPK ¤452 מארז: NZXT TEMPEST w/o PSU ¤453 ספק כוח: THERMALTAKE THOU…
-
- 10 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אני עובד בתחום של עריכת סרטונים קצרים ויצירת סרטון קצר ללקוח... מי שממכם היה או ראה סרטון של "צניחה חופשית" או "צלילה" כאשר מצטרף צלם... אני מצלם קליפים קצרים ועושה מזה סרט קצר... אני עובד על סוני ווגאס (בגלל נוחות) נתקלתי ב Dell Inspiron n5110 - מחשב I7 עם 8גיגה זיכרון... http://www.notebookclub.co.il/products/dell%20sell%202012/sale-n5110-n2670qm.htm רצית לשאול חוות דעת או המלצות למחשב אחר ברמה טובה אך לא יקרה... אנ מחפש מחשב לעבודה ולא צריך להיות אלגנטי וסקסי (כמו סמסונג 9) תודה
-
- 0 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב לשימוש ביתי פשוט( אינטרנט אופיס,הורדות) עד למחיר 1.5K **עריכה** 1. מה התקציב המקסימאלי? 1.5K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידת הצורך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10 % 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ביתי, סרטים, הורדות, בנוסף תכני וידיאו בHD. ו OFFICE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? מעל 7-8.6. האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
הראשון השני לא ברור לי מה ההבדל. תודה לעונים.
-
- 2 תגובות
- 920 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב למשחקים , לא הכי כבדים בשוק, ולתוכנות גרפיות כמו פוטושופ נתנו לי את ההצעה הבאה באייבורי ב2340 מה יש לכם להציע לי ?: מארז מארז איכותי תוצרת Thermaltake WingRS 101 בעל גריל קידמי לשיפור זרימת האוויר כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות ספק כח Spire 550W 12CM FAN עם PFC לצריכת חשמל נמוכה 3 שנות אחריות לספק הכח שדרוג למארז מותג SilverStone דגם SST-PS01B-W בעל דלת קידמית ודלת צד שקופה רק 160 ש"ח מבחר מארזים וספקי כח בתצוגה בסניפים ניתן לרכישה עם כל מארז וכל ספק מכל יצרן מעבד Intel Core 2 Duo E8400 3.00GHz שדרוג למעבד אינטל Q6600/E8500 רק 65 ש"ח ניתן לרכישה עם כל סוגי המעבדים במחירים הזולים בארץ לדוגמא: Q9550 ,Q9400אחריות לכל החיים לוח אם מותג תוצרת Gigabyte GA-E…
-
- 5 תגובות
- 920 צפיות
-