ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שבוע טוב! מתכנן לקנות את הנייד Lenovo IdeaPad 320S-14 האם הוא יריץ סבבה את המשחקים הבאים.... Fortnite Overwatch League of legends Maple story זה המחשב: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22525 הכרטיס מסך הוא: Intel HD Graphics 620
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
שלום , אני מחפש מחשב שיחליף את השולחני . הצרכים הם אופיס קצת משחקים קלילים קצת פוטושופ וסרטים . זה הדגם שננעלתי עליו http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9420 א. בגלל שזה אסוס - חברה מאוד אמינה והמחשבים שלה ברמה גבוהה ( לפחות מהבירור שעשיתי ) ב. יש זיכרון SSD , ועד כמה שאני מבין הזיכרון הזה מקפיץ פלאים את המהירות בה עובד המחשב . דעתכם ? תודה
-
- 4 תגובות
- 891 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב בעיקר לעבודה משרדית וכמה שיותר בזול. אשמח לחוות דעת מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 3240 3.4Ghz 3MB L3 Cache s1155 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus H61M-E LGA1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1600, VGA, PCI-E 1 זכרונות: זיכרון למחשב Transcend 1x4GB DDR3 1333Mhz 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD5000AAKX 500GB SATA III 1 צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1 ספקי כוח: Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan 24pin 1 מארזים: מארז Sharkoon VS3-S - צבע שחור 1 מסכים: מסך מחשב Samsung S22C150N 21.5'' LED 1 …
-
- 3 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום, אני מרכיב מחשב שישמש למגוון רחב של שימושים. מרבית הסיכויים שלא למשחקים. אחרי התייעצות קודמת בפורום, אני חושב לקנות את הרכיבים הבאים: שני זכרונות DDR II 800Mhz Price Units Total 2GB Samsung Value 140 2 280 דיסקים קשיחים Western Digital Price Units Total 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS 280 1 280 צורבים Samsung Price Units Total SH-S223B DVD±RW x22 Black Sata 115 1 115 מארזים CoolerMaster Price Units Total Elite 335 Black (No PSU) 190 1 190 Total price 865 ¤ שאר הכסף מיועד למעבד ולוח אם. מאחר ואין לי שאיפות משחקיות אני מסתפק בכרטיס מסך ONBOARD אבל רוצה שיהיה עם nforce (Gigabyte?) למקרה שיתחשק לי בכל זאת לטעום קצת מאיזה משחק. שאלותי: א. איזה צירוף ש…
-
- 9 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח להעזר בכם לתכנון מחשב חדש למרפאה, מדובר בשלושה מחשבים כאשר אחד מהם יכול להיות מעט יותר חזק. לשימושים בסיסיים בלבד. אולם כן חשוב לי שהדיסק הראשי יהיה SSD. לא שומרים כמעט כלום על המשחבים האלה ותותקן רק מערכת הפעלה ועוד 3-4 תוכנות קטנות. מקסימום אופיס. מערכת ההפעלה תהיה של 32 ביט לכן אין טעם ביותר מ 4 ג'יגה זכרון. לא בטוח שחייבים לדעתי i3 מחשב פנטיום גם יכול אולי להספיק, לא? חשוב מארז שיהיה קטן יחסית, אסטטי ולא מרעיש. מתכוון לרכוש מחנות סמוכה למרפאה באיזור השרון, KSP אייבורי וכו'. סורי. צריך את המעבדה זמינה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח כולל מערכת הפעלה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר למה לא. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? …
-
- 5 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום, לאחר כמעט 4 שנים עם תחנת העבודה שקניתי לאחר התייעצות עם חכמי הפורום (ושוב תודה) אני מעוניין לקנות תחנה חדשה. מכיוון שהמחשב יריץ Mac OS יש מספר מגבלות הנוגעות ללוח האם וכרטיס המסך. להלן תשובות לסט השאלות, ולאחריהן מפרט שבניתי לעיונכם: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,500 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לרדת ב-20% בכיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8,000 ₪ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח (מספר סביבות פיתוח פתוחות בו זמנית, לפחות מכונה וירטואלית אחת ולעיתים שתיים דלוקות, הרבה טאבים פתוחים בלפחות שני דפדפנים ). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ס…
-
- 3 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום אני מעוניינת לרכוש מחשב לצרכי גרפיקה בעיקר תוכנות אילוסטרייטור, פוטושופ ,פלאש, ,אופציה בעתיד לעריכת וידאו ואפטר אפקט וכמובן אופיס. כמו כן אשמח לדעות לגבי נייד או נייח תודה לעונים
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
בשביל חבר. דרישות: * 1-2GB של ראם (DDR 1 יספיק) * מעבד כפול ליבה לעבודה משרדית (סמפרון/סלרון) * תמיכה ב- USB2 וביציאת רשת * כרטיס גרפי התומך בשני מסכים * 4 חריצי הרחבה לפחות * הארדיסק: 160GB לפחות * כונן אופטי משולב כלשהו (אבל שיהיה אמין). גובה תקציב: 2000 ש"ח עוד 3000 ש"ח לשני מסכים 19 אינטצ' שיתאימו לעבודה משרדית ויתמכו על ידי הכרטיס הגרפי של המחשב לעיל(לא רחבים). תקציב לכל אחד: 1500 ש"ח. תוכנות נלוות: אין לי צורך בכאלה, המחשב מיועד להריץ מערכת הפעלה XPSP2. תודה
-
- 14 תגובות
- 891 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? למצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר\כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF, DoTA 2, HoN, AC וכד'. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 5 תגובות
- 891 צפיות
-
-
כונן דיסקטיים 1.44 שחור צורב -RETAIL SATA ASUS DVDX20 DL ספק כוח-EZCOOL 12 MF 500W REAL מארז-LED+25CM FAN BLABK SILVER כרטיס מסך - GBT8800GTS 512DDR3 PCIE דיסק קשיח - YS 250GB 16MB SATA2 WD זכרון- PLT 2G KIT DDR2 800 OCZ לוח אם-MSI P35 NEO COMBO 7.1 1G מעבד אינטל-Q6600 CORE2 QUAD שילמתי 5500 ש"ח מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום לכולם התחדשתי לי עם מעבד Q9450 מפוקס פיסי ( מבצע שהיה השבוע ב1050 שקלים במזומן ) עכשיו צריך : * לוח אם ( P45 ? ) * זכרונות ( 4 גיגה 800 ? ) * כרטיס מסך ( 9600GT או 3870 ? ) * מארז + ספק טובים * דיסק קשיח ( 320-500 גיגה בערך ) * צורב ( לא חובה תלוי בתקציב ) --- מטרות : המחשב יהווה תחנה ראשית בשבילי ויחובר לרשת עם סרבר 2003 שפועל כרגע ועוד שתי תחנות בקרוב , הכל למטרת למידה כל זה רץ כרגע דרך SBOX ויעבור דרך סיסקו בעתיד הקרוב . אני לא משחק למעשה על המחשב בכלל , אבל , מריץ וירטואלזציות , קידודי וידאו , גולש כבד ועובד בVPN ואם יוצא לי גם על קוד . המחשב מחובר למערכת קולנוע בחדר ובנוסף למערכת קולנוע נוספת בסלון ( בשני המקרים קול עובר קואקס דיגיטלי , המרחק לסלון כ10…
-
- 7 תגובות
- 891 צפיות
-
-
בכמה אתם מעריכים שניתן למכור את המערכת הזאת ?
-
- 10 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לשאול איך ספק הכח הזה http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=HE-600 יעבוד אם כרטיס המסך שלי שהוא: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=SR928X3GD5DXOu〈=heb&cart=140121640936393179 בעיקרון המליצו לי על הספק כח הזה http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=RA-550 אבל אני מעוניין לדעת איך הכרטיס מסך יעבוד אם הספק הראשון. תודה
-
- 4 תגובות
- 891 צפיות
-
-
אני יודע שאני חורג מן הכללים בפורום, אבל מה שאני מנסה לעשות איננו לקנות מחשב מורכב אלא משהו אחר. ובכן כך. אני רוצה מערכת אשר אוכל להריץ עליה קוד ניסויי/מחקרי ב-OpenCL וב-CUDA: על ה-CPU ועל כרטיסי GPU שונים. לגבי ה-GPU'ים - אני לא מבקש המלצות. אני מתכוון לקנות כמה, וגם להחליף מפעם בפעם, או לקנות יותר מאחד מאותו סוג לצורך עבודה עם שנים במקביל וכולי. לגבי יתר המכונה, יש לי בעיה של שיקולים סותרים: מצד אחד, הייתי שמח להשתמש בחומרה יחסית עדכנית, עם כל מיני תכונות נחמדות ומעניינות עבורי (כמו: לוח כפול-שקעים, עבודה עם PCIe 3.0, ליבות רבות); מצד שני, אני צריך מכונה שתהיה די זולה, כך שאוכל לחדש את המכונה בעוד זמן כלשהוא - שנה, שנה וחצי, שנתיים - כשיהיה ממש חסר לי משהו, והכיס שלי לא…
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
- 1 follower
-
-
הי לכולם! רכשתי מסך VP930B וה-Geforce4mx ענתיקה שלי לא משדר לו דיגיטלי... יש לי pentium 1.7 עתיק והייתי שמח למפרט מכם: עבודה משרדית בעיקר, גלישה, מוסיקה, סרטים והרצת תוכנות חישוב שמנמנות (matlab). אני בכלל לא גיימר. חשוב לי מאוד שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט (אין מגבלת תקציב לעניין הזה). יש לי hitachi 160GB אבל אשמח להוסיף עוד מפלצת, אני צרכן ג'יגות כפייתי. נדמה לי שכדאי לקחת 2 ג'יג RAM. לגבי סטיק אחד או שנים - אני ממש לא מבין בזה. מעבד כפול ליבה - הבנתי שזה מומלץ. שוב - לא מבין בזה. חשוב לי שהמערכת תטוס על ויסטה. כרטיס מסך - יציאה דיגיטלית חובה. כרטיס קול יש לי, המחשב מתחבר לסוויצ' דרך כרטיס רשת. חשוב לי מארז נוח עם כניסות USB קדמיות. צריך גם צורב DVD (מתוכננת קפיצה טכנולוגי…
-
- 14 תגובות
- 891 צפיות
-
-
מפרט : מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.66GHz(E6750) 1333MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 1090 זיכרון : OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-15 - PLATINUM REVISION 2 - OCZ2P800R22GK ¤ 686 צורב DVD : PIONEER DVDRW DVR-112DSV DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ¤ 205 ספק כוח : ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤ 419 קרור למעבד : SCYTHE KAMA CROSS - 3 HEAT PIPES CPU COOLER ¤ 218 לוח אם : GIGABYTE GA-P35C-DS3R ¤ 851 מארז : NZXT APOLLO w/o PSU ¤ 417 הערות : יש לי כבר אצלי כרטיס מסך HD2900XT,מה דעתכם על המפרט?כדאי להחליף את המעבד לQ6600 ולהוריד במשהו אחר? כרגע לא מתוכנן אוברקלוק,אולי בהמשך.חשוב שהלוח יתמוך בDDR3 לעתיד ובמעבדי 45 NM. המפרט לא צריך לכלול מסך,ציוד היקפי ו…
-
- 9 תגובות
- 891 צפיות
-
-
1. תקציב -אני לא רוצה להגביל, אבל השאיפה היא להיות כמה שיותר זול מבלי להתפשר על היכולת לבצע את העבודה 2. שימוש -גיימינג ועריכה גרפית בסיסית (ציור בעזרת טבלט בפוטושופ) המטרה העיקרית היא שהמחשב יהיה מסוגל להריץ את GUILDWARS2 על ההגדרות הכי גבוהות ללא מאמץ (ודיאבלו3+סדרת דרגון אייג' אבל אני מניח שהדרישות שלהם נמוכות יותר) מאחר והדרישות המדויקות של המשחק לא ידועות כרגע נגיד פשוט שאני צריך מחשב שיריץ משחקים כבדים יחסית על הגדרות גבוהות וברזולוציה גבוהה בנוגע לפוטושופ- החשיבות לא גבוהה במיוחד וגם המחשב הישן שלי הסתדר אז אני לא מעוניין לבזבז על זה יותר מידיי כסף אבל אם ישנה אלטרנטיבה זולה יחסית שתביא לשיפור משמעותי אני אשמח לשמוע 3. ציוד היקפי -אני זקוק למסך טוב בגודל "22 לפחו…
-
- 8 תגובות
- 891 צפיות
-
-
זה המפרט הקיים שלי שנקנה לפני שלוש וחצי שנים: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB G0 קרור למעבד Zalman 8700 Cu Cooper ZM8700L לוח Gigabyte GA-P35-DS3P Conroe Support GP35DS3P כרטיס מסך Gigabyte 8800GTS G92 512MB DDR3 DualDVI Retai זכרון (OCZ Titanium XTC 2GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (X2 כוננים קשיחים - 4X Western Digital 500Gb SATAII 16MB WD5000AAKS מארז Antec P182 SE 3x120MM Mirror Finish P182SE ספק כוח Corsair 620W 50A 12V CMPSU-620HXEU EPS Modular מסך Samsung T240 - 24" 1920x1200 המטרה - מחשב רב תכליתי + גיימינג אך בשלב זה אני לא ארכוש כרטיס מסך, אשאר עם שלי בינתיים. מעוניין לשדרג: לוח אם - מהדגמים האחרונים עם ב usb3, כרטיס קול מובנה עם יציאות דיגי…
-
- 3 תגובות
- 891 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למפרט למשחקים (בעיקר FS2004) בסכום של עד 6000 ש"ח. (ללא שום ציוד היקפי או מסך) את המחשב אני קונה בחנות שאין לה אתר אינטרנט אבל רמת המחירים שם היא בערך כמו בנועה מחשבים (טיפה יותר יקר), אז תקחו בחשבון את מחיר החלקים בנועה מחשבים.
-
- 13 תגובות
- 891 צפיות
-
-
שלום למומחים, מצ"ב קובץ עם מפרט שבניתי למחשב על סמך כל מה שקראתי כאן בפורומים השונים. אבקש חוו"ד ממכם האם מדובר במחשב מאוזן מבחינת כל המרכיבים. מיועד בעיקר לאינטרנט, תוכנות שיתוף, אופיס, תוכנות תמונות וסרטים (ברמה ביתית). לא OC. אל תתייחסו למחירים כי אין לי ברירה אלא לקנות בחנות למיר ולכן אשלם כמה שידרשו. הם גם ירכיבו את המחשב. אני רק רוצה לוודא שהמחשב מאוזן ושלא חסרים בו חלקים ששכחתי. (לא שמתי כונן 1.44 כי לדעתי לא חשוב - מה דעתכם). תודה רבה. עמית [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
שלום חברים. אני מעוניין להחליף בשעה טובה את העגלה בת ה- 5 שלי. הדרישות הן כאלה: סכום - 3000 ש"ח דרוש מחשב בלבד (בלי מסך, מדפסת וכו') שימושים - בסיסיים. office, גלישה, מעט מולטימדיה. שום דבר שה-P2 שלי לא עושה עכשיו לאט. חשוב מאד - לא למשחקים. מפרט רצוי - מבוסס Athlon, דיסק SATA (לא יותר מ- 80GB), כרטיס מסך מינימלי, אין צורך בכרטיס קול (מעבר ל-on board), כרטיס רשת, DVD (מה דעתכם על DVD + צורב CD משולב? אני שוקל לחכות שצורבי ה-DVD יהיו באמת זולים, ולא לקנות כרגע צורב). בקשר לזכרון, כרגע ברור לי שאני לא צריך יותר מ- 256, אבל השאלה היא אם 2*256 יספיקו בעתיד. איך הדיסק המהיר ישפיע על השיקול?). עוד נקודה לא ממש קריטית - עדיף שלמארז תהיה יציאת usb מקדימה, ונורות (פעילות דיסק) ברו…
-
- 5 תגובות
- 891 צפיות
-
-
אז ככה הרכיבו לי מפרט לפי השימושים שביקשתי שהם: מחשב חזק וטוב לעריכה גראפית/וידיאו וגם משתמש עם תוכנות תכנות/מוזיקה וכו'.. וגם שיהיה גיימינג בינוני, אבל עם דגש לתוכנות עריכה, בנוסף ביקשתי שמחשב שקט מאוד חשוב לי כי קשה לי מאוד להסתדר עם מחשבים שעושים הרבה רעש ושייפתח בהתחלה מהר. אז זה המפרט: http://www.tms.co.il/preview/spec/t9j7mykw אשמח מאוד לשמוע ממכם מה אתם חושבים עליו, וחשוב לי לדעת אם יש איזה מישהו שאני יכול קצת לשדרג בשביל לקבל ביצועים טובים יותר.
-
- 2 תגובות
- 891 צפיות
-
-
נכנסתי לחנות מחשבים בעיר שלי ובניתי לעצמי את המפרט: asus nforce 4 pcie sata amd athlon 64 3000 mhz venice s 939 1024 ddr 400 mhz kingston dual channel gigabyte gf 6600gt 128 mb ddr3 w.d 160 gb 7200 rpm sata floppy 1.44 dvd rom sony dvd-+rw 16x dual layer proview 17" lcd 12 ms optical mouse multimedia keyboard יש כמובן גם מארז וספק 400 וואט, שאני די בטוח שהוא לא ג'נרי אה, וגם קירור של זלמן 7700 cu, שכחתי....... הוא רוצה על כל זה 6350 ש"ח, אני יודע שיש כמה חורים במידע הזה (כמו זה שאני לא יודע מה הדגם המדויק של הלוח, או שאני לא יודע אם הזיכרון בא בסטיק אחד או שניים של 512) אבל אני די סגור על המפרט הזה, אני רוצה לשמוע מה דעתכם עליו, ובעיקר אם הוא שווה את המחיר, תתחשבו בזה …
-
- 14 תגובות
- 891 צפיות
-
-
אז מה צריך? לפחות 2GB פנימי מינימום 40GB חיצוני כרטיס מסך ג'פור 6 ומעלה מעבד 3000MHZ זה לבד כבר 7000 שקל שמתוכם רק ה 2GB הפנימי זה 4000 שקל
-
- 6 תגובות
- 891 צפיות
-
-
ממצב? צריך מפרט למחשב , לא ממש משנה איזה חנות העיקר באזור המרכז. ללא ציוד הקפי,ללא מסך,מקלדת עכבר וכו , רק מארז ומה שבתוכו. התקציב-2500. אם זה ממש קריטי , אפשר לחרוג. המטרות-בעיקר משחקים,קצת אינטרנט גלישה וורד , שאני מאמין שאין צורך להזכיר את זה כי זה די ברור ומאליו ולא צריך משהו מיוחד בשביל זה >< ללא התקנת מערכת הפעלה קנויה מהחנות,כולל הרכבת מחשב,ללא OC,ואם אפשרי שלא יבוא על חשבון דברים אחרים-שיהיה יחסית שקט , כי מה שיש עכשיו מרעיש,וצריך משהו שקט יותר. אין צורך בדברים מיוחדים,צריך כמובן לפחות כונן אחד שהוא צורב DVD ללא העדפה לחברה מסוימת של החלקים. חשוב גם שהמארז לא יהיה יותר מדי גדול , הוא צריך להכנס בחור שבנו לו.. בקיצור מחשב "רגיל". כמובן-כמה שיותר טו…
-
- 13 תגובות
- 891 צפיות
-