עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני מחפש מחשב בשביל אבא של חברה שלי. הוא ישתמש בו לאינטרנט ומסמכים. אני רוצה לקנות לו מחשב בגודל 15 אינץ' עם מעבד I5 לפחות ו4 ג'יגה זכרון. אני יודע שאולי הוא יכול להסתדר עם מחשב קצת יותר חלש אבל אני מעדיף לקנות לו משהו טוב. הסתכלתי על מספר דגמים של דל, שאני מאד אוהב בגלל הנוחות שלהם אבל שמעתי שהשירות לקוחות שלהם בארץ לא כל כך טוב? האם זה נכון? ואם כן על איזה חברה אתם ממליצים? תודה מראש עמית

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  2. Started by Oman,

שלום, חבר שלי מבקש עצה לגבי מחשב נייד עד 4000 ש"ח (גג!!).. הוא השתחרר בימים אלה ומחפש מחשב חזק שישמש אותו לסרטים, אינטרנט, עבודה מרובה...אופיס... איזה המצלמה הייתם נותנים לו? תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 865 צפיות
  3. שלום, אני מחפש מחשב נייד עם הפרטים הבאים: מתאים לעבודה עם פוטושופ - (אני מניח שזה אומר מינימום 4GB RAM, לא יודע לגבי מעבד) מסך "15.6 משקל לא כל כך חשוב לי אחריות של שלוש שנים, עדיף כמה שיותר טובה (באתר הלקוח>איסוף למעבדה>במעבדה) התקציב שלי הוא בין 3,000 ל3,500. אשמח לשמוע המלצות או אפילו כיוונים שאוכל לחפש על פי הם. למשל: איזה מעבד מומלץ, כמה חשוב להוסיף RAM מעבר ל4GB, דגמים שיודעים שיש עליהם אחריות של שלוש שנים. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 703 צפיות
  4. Started by Posford,

אפעם לא היה לי מחשב נייד, אז לפני שנבקש משהו ספציפי. איזה מעבדים קיימים למחשב נייד? זכרונות? כרטיסי מסך? מחשב נייד, זה מוצר מוגמר שאי אפשר לשנות בו חלקים נכון? הכוונה שהיא יש מפרט של היצרן וככה מגיע המחשב? בגדול אני מחפש מחשב חזק עבור סרטים, אינטרנט, עבודות, מצגות, קצת משחקים. שיהיה מבוסס INTEL, עם 2GB זכרון וכרטיס מסך טוב, ולוח-אם טוב. כמובן צורב DVD. אם לא מומלץ מחשב נייד מבוסס INTEL, אשמח להסבר ומה כן מומלץ. אחרי שתביאו הצעות נראה מה סביבת המחירים. תודה.

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  5. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) מחפש מחשב חזק ויציב שמתאים לסטודנט אבל חשוב שיהיה בעל כרטיס קול וכרטיס גרפי איכותיים ככל האפשר. * גודל המסך? 15"+ * משקל רצוי? פחות חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5-6 לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * בלוטות? עדיף אך לא הכרחי * כונן קשיח אני לא מבין בזה, אבל עדיף כונן קשיח מהיר וקטן על גדול ואיטי * כונן CD/DVD? צורב? לא הכרחי. * כונן Bluray? לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, נקנה בארה"ב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם …

6. Started by idanshmu,

אני מחפש מחשב נייד להורים שלי. הניידות של המחשב היא פרט שולי. בפועל, הוא ישמש כמחשב נייח לכל דבר. מסך, מקלדת, זמן סוללה, משקל וכו' הם לא פרטים חשובים בשקלול. להוריי צרכים מועטים. גלישה, מסמכים, תמונות וסרטונים. תחנת עגינה במחיר סביר תתקבל בברכה. אני יודע שבשביל הצרכים האלה אני לא צריך להגיע לסכומים כאלה אבל מכיוון שאני קונה מחשב אחת ל 5-6 שנים החסכון לא רלוונטי. המפרט הבסיסי חייב לכלול: 1. מעבד i5 2. כרטיס מסך NVIDIA/AMD 3. אחריות 3 שנים. צמצתי את הבחירה למחשבים הבאים: https://ksp.co.il/?list_compare=.20624..21784..20635. אני חושש מהביצועים של הניידים בעיקר בגלל מהירות הדיסק (5400). שאלה: איזה מבין המחשבים הייתם בוחרים? כולם די דומים במפרט ובאחריות. האם יש יצרן עדיף? האם…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. מטרת המחשב היא בעיקר לאינטרנט. המחשב לא נועד בשביל גרפיקה ומשחקים מה דעתכם על המחשב הזה? http://bug.co.il/prodtxt.asp?psn=1893&scat=320&tcat=

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  8. אין הרבה דרישות... זמן סוללה ארוך, USB ונוחות הפעלה. הייעוד הוא גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים במהלך טיסה וסקייפ. רוב הניידים בתקציב הזה נראים פחות או יותר אותו דבר בשבילי מבחינת נתונים אז אשמח לקצת עזרה. תודה לעונים! ארז.

• 2 תגובות
    • 950 צפיות
  9. מחפש המלצה למחשב נייד(סוג מחשב)+מפרט טכני,אני עובד עם סקצ"אפ ואוטוקאד,שיהיה חזק ומהיר ושלא יתקע תודה מראש תודה 0

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Arthur Lurie,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. מתי …

11. היי, בקרוב אקנה מחשב ואני צריך את עזרתכם בבחירת המפרט. המחשב מיועד לשימושים רגילים אך גם עריכת וידאו של סרטי HD. מאוד חשוב לי שבסופו של דבר, יהיה אפשר לערוך סרטים בצורה חלקה, בלי שהמחשב יתקע מאיזשהי סיבה. בנוסף למפרט ולתקציב הנ"ל, אני קונה את המסך DELL 2311 אם אני זוכר נכון את הדגם. זה מסך בסביבות ה1000 ש"ח והמפרט לא אמור לכלול אותו. מה שחשבתי הוא איזשהו מעבד I5, שמונה ג'יגה זכרון פנימי, הארד דיסק של טרה ודגש על הכרטיס מסך שבטח יעלה עד 1000 ש"ח. כמובן גם לוח שתואם את הדברים הללו. אם מישהו יכול להמליץ על החלקים בצורה ספציפית, זה יהיה מצוין. אם צריך קירור, סוג מסוים של מארז או דברים אחרים, אשמח לשמוע. אני בסופו של דבר רוצה את המחשב עם הביצועים הכי טובים וממש לא מעניין אותי…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. אהלן, מחפש מחשב נייח לצרכי עבודה משרדית - אופיס ואינטרנט בלבד. אין צורך ב-1 טרה של אחסון מכיון ורוב העבודה מתבצעת על הגוגל דרייב. אשמח לשמוע המלצות. תודה רבה! **עריכה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - אופיס ואינטרנט בלבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסו…

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  13. כללי: מחשב פשוט לצפייה של מסמכים ותמונות, גלישה באינטרנט, ושימוש כללי. שיעבוד טוב ויחזיק מעמד לטווח הרחוק בלי תחזוק או שדרוג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? גמיש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי וגלישה באינטרנט, youtube 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  14. שלום, מחפש המלצה למחשב נייח, ישמש למשחקים בעיקר. המחשב יהיה באיזור חם יחסית. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח עד 6000שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בכרטיס מסך, אבל צריך ספק כוח שמתאים ל 1080TI ול4080. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שקט, פועל בלי הפסקה. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? רוחב מארז עד 20.5סמ, ללא אורות, צריך איוורור (יחליף…

15. היי, אני מחפש מחשב נייד ללימודים (תעשייה וניהול). מניח שאדרש בהמשך לתכנות. למרות המחיר שאשלם במשקל על הגב - חשוב לי לשמור על מסך גדול, קרי 15.4". תודה למגיבים. * מטרות המחשב? עבודה משרדית + מדיה ביתית + קומפילציה פשוטה * גודל המסך? 15.4" * משקל רצוי? אתם יודעים.... סטודנט... כמה שפחות ב-15.4" * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא רוצה להיות מחובר לקיר כל הזמן. מעדיף כאלה שיחזיקו 4-6 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא קריטי * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 250GB * כונן CD/DVD? צורב? חיובי. מעדיף כונן מובנה ולא חיצוני. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כ…

• 2 תגובות
    • 854 צפיות
  16. אורח איציק
    Started by אורח איציק,

שלום, אני חדש פה אז מקווה שאני לא עובר על הכללים ( קראתי אבל תמיד קל לפספס). התשובות לשאלון בסוף. ראשית, ראיתי את שני המומלצים שמופיעים פה : https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=113625 https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=113639 אני מחפש משהו ביניהם ( גם מבחינת ביצועים וגם מבחינת עלות - למשל אני לא חושב שנאי צריך 4 טרה וצורב BR) . בניתי את המפרט הבא ואשמח לדעת אם : א. זה מפרט הגיוני ( יש לי ספק שכל החלקים יכולים להתחבר אחד לשני) ב. האם יכול לענות לצורך. המפרט : דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 7100 3.9Ghz 3MB Cache s1151 …

• 0 תגובות
    • 724 צפיות
  17. Started by sitzikbs,

שלום, מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום ( אני חדש כאן וקראתי את החוקים) אני מחפש המלצה למפרט של מחשב סלוני. ראיתי את המומלצים פה באתר https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=113639 https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=113625 אני מחפש משהו ביניהם ( גם מבחינת מפרט וגם מבחינת עלות - למשל אני לא חושב שנאי צריך 4 טרה הארד דיסק וצורב BR) . בניתי את המפרט הבא ואשמח לדעת אם : א. כל החלקי םבאמת מתחברים ( אני לא באמת מבין את ההבדל בין כל המספרים וחושש שיש דברים שאולי לא מתאימים אחד לשני). ב. האם הוא עונה לצורך. להלן המפרט : מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i3 7100 3.9Ghz …

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. אהלן, ברוכים הנמצאים.. מחפש המלצה עבור מפרט שיתאים לגיימינג, מידול תלת מימד (SOLIDWORKS , creo, inventor) ווירטואליזציה, ללא ציוד היקפי, מסכים או אכסוןב שיתאים לרזולוציית 2*2k (הסטאפ הנוכחי שלי כולל 2 מסכי 2k, מניח שכאשר אשחק, זה יהיה רק על אחד מהם) קיים בידי כונן nvme. בנפח 1tb, ודיסק מכני של 10tb, כנראה שששניהם לא המילה האחרונה - אני מוכן לחיות עם זה כרגע.. אין צורך בהרכבה או מערכת הפעלה, אעדיף לקנות פיזית בחנות (מתגורר באזור טבעון-יקנעם) אך אינני שולל על הסף הזמנה מחנות מרוחקת ממני. אעדיף footprint קטן ככל האפשר וללא rgb (כל עוד זה לא יבוא על חשבון מחיר או ביצועים) ומחשב שקט, הוא יהיה יחסית לא רחוק ממני (החלום הוא מפלצת בבפ…

19. שלום למומחים... מבקש את עזרתכם בהמלצה על מחשבת בתקציב של עד 2000 שח, עם הדגשים הבאים: המארז חייב להיות קטן עד כמה שניתן ומעוצב, עדיף מארז עומד ולא שוכב. אני גם רוצה שתהיה לי את האפשרות לשדרג בעתיד רכיבים במארז דוגמת לוח אם, מעבד וכו' - בלי להחליף מארז ובלי להסתבך מבחינת מקום (בקיצור, מארז קטן אבל שלא יבאס אותי אם אני אצטרך לפתוח אותו) עדיף מפרט מבוסס אינטל. השימוש הוא בעיקר לאינטרנט, הורדות וסרטים. הייתי רוצה גם משחקים אבל אני מאמין שזה לא לתקציה שרשמתי , אבל אשמח אם תגידו לי כמה אצטרך להוסיף כדי לקבל מחשב שיתמוך לי גם במשחקים וגם בסרטי HD בצורה חלקה וכמובן המארז חייב להיות שקט. אין צורך בציוד הקפי. עדיף לאיזור ת"א, אבל גם ראשל"צ יהיה בסדר. תודה מראש לעוזרים ולממליצים.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWMB95 איך זה? אם הוא טוב אני יכול להתגמש בתקציב . ניסיתי לבנות לבד את אותו מפרט בסקיפיסייצא 3000 שקל.. יש לכם המלצה למפרט טוב שיריץ אוטוקאד ,אוטודאסק ,פוטושופ ,סקאצ'אפ, ועוד כמה תוכנות גרפיות לעיצוב ואדריכלות. כרטיס מסך יש לי ג'יפורס 9500GT 512 GB שאני יתקין על המחשב החדש. יש לי גם מארז ריק אבל זה יוסיף עלות הרכבה ונראה לי שעדיף חדש מורכב עם אחריות ,לא?

• 9 תגובות
    • 962 צפיות
  21. מחפש המלצה למחשב עד 3500 ש"ח (לא כולל מסך) , למטרות שונות : עבודה משרדית, אינטרנט, סרטים ומעט משחקים עם בכלל מבקש לקבל המלצה למעבדים של intel ולא של AMD.

• 11 תגובות
    • 659 צפיות
  22. http://www.wallashops.co.il/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93Dell-Latitude13-i7-%D7%93%D7%99%D7%A1%D7%A7-256GB-SSD-%D7%96%D7%9B-4GB/pi5SS52AC71FE6420133?rd=1418673229036 מטרות המחשב? נטו תכנות. visual studio/eclipse וכו'. מעבר לזה יהיה נחמד אבל זה לא העניין שלו. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא עקרוני כל עוד אפשר לתכנת בו נורמלי. * רזולוציית המסך? העדפה לכמה שיותר גבוהה שיהיה שטח לעבוד איתו. * משקל רצוי? לא . * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא . * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD חובה לא מעניין גודל. מבחינתי גם 64GB מספיק. לא צריך הארד…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. המחשב עצמו לשימוש סטנדרטי, גלישה ואופיס, אבל אני רוצה מחשב שיוכל לתמוך בעתיד בעריכת וידאו. כאמור הלוח צריך לתמוך בשני כרטיסי מסך, או אם יש כרטיס עם שתי יציאות? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by The-StiG,

אני מחפש מחשב לאינטרנט וסרטים מידי פעם .. לא משו רציני מידי .. מיועד להרבה נסיעות אז חשוב שתהיה סוללה חזקה ,מקשים נוחים ולא קטנים מידי . מה אתם ממליצים ? דרך אגב האם עדיף לקנות מחשב עם מודם סלולארי מובנה ? כי אין לי שום דרך להבטיח שיהיה לי גישה לרשת אלחוטית במקומות שאני נוסע בהם . תודה =]

• 3 תגובות
    • 843 צפיות
  25. Started by Tomim,

שלום, מחפש המלצה למיני מחשב לשימוש משרדי. חשוב לי מבחינת מהירות שיעבוד כמו מחשב נורמלי, ולא כמו סטרימר ש'עושה טובה' בכך שהוא מריץ ווינדוס. הבחירה במיני מחשב היא משיקולי מקום ונוחות. אם יש משהו משתלם שכעת במבצע אשמח לשמוע.

• 0 תגובות
    • 856 צפיות

דיונים חדשים בפורומים