ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
צריך מפרט שיתאים לי למשחקים , עיצוב גראפי, עריכת וידאו ומוזיקה בקטנה.. יש לי כרטיס טלויזיה שאני צריך לחבר ב-PCI וזהו.. חח אני לא מבין גדול מה שאני חושב שאני רוצה זה: 2GB זיכרון RAM 8MB cash כרטיס מסך לא פכות מ-radeon X1600 מעבד עם 4 ליבות נראה לי שביקשתי יותר ממה שאני יכול חח 3000 ש"ח.. לא כולל צורב רק כונן DVD רגיל צריך גם מקלדת ועכבר וכמובן מארז מ-SKYPC בבקשה
-
- 15 תגובות
- 957 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך אבל אם שווה את התוספת אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? maya,games,avid א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: bf4, טייטנפול -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?high 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 0 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אפשרי להביא מחשב נחמד בסביבות ה-2000 ש"ח וקצת יותר? היום חובה SSD במחשב חדש? והאם 4GB יספיקו לדעתכם לגלישה וללימודים? ומה לגבי מעבד? אטום יספיק?
-
- 4 תגובות
- 957 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל, אבל אם יש אפשרות למפרט טוב עם חיסכון, למה לא? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקרון אני רוצה את האפשרות לשחק כמעט כל משחק שיצא עד עכשיו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - לא מבין כל כך ברזולוציות -לאילו הגדרות גרפיות …
-
- 2 תגובות
- 957 צפיות
-
-
אודה מאוד למפרטים גם למחשבים נייחים וגם לניידים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה תלת מימדית , עריכת וידאו וגיימינג ברמה גבוהה ואיכותית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): 3ds max/maya/mudbox/vray ונלוויהם. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. משמש למשחקיות מרובה. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : assassins creed , battelfield , crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך…
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
למחשב נייד יש כניסה של כרטיס טלויזיה או שאפשר להוסיף לו?(אם אפשי בכלל)
-
- 6 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש בתקציב של עד 4,500 ש"ח. אני אשמח להמלצות על מחשבים טובים. בעיקרון אני רוצה/שואף להתחיל ללמוד בעוד שנתיים גג אז רצוי שזה יהיה מחשב מפסיק טוב שיחזיק מעמד גם לתקופת הלימודים, אני רוצה ללמוד תקשורת אז ככה שאין לי צורך בדרישות מטורפות. מה שחשוב זה שיהיה לו הארד דיסק גדול וזיכרון מסך טוב. מכיוון שאני די בור בעניינים הטכניים אני אשמח לדעת על מה עליי להתמקד בבחירה במחשבים. מה חשוב לבדוק, מה פחות, אילו דרישות טכניות אני צריך לבדוק ומה שלדעתכם חשוב. אשמח לעזרה. תודה.
-
- 10 תגובות
- 957 צפיות
-
-
היי אני הולך ללמוד השנה בב"ש מדעי המחשב. מצד אחד רוב הצרכים שלי יהיו בסיסיים כמו כל סטודנט למדעי המחשב..מצד שני, אני רוצה שהמחשב יהיה חזק, כיוון שלא יהיה לי עוד מחשב בדירה..למשקל גם יש חשיבות, כיוון שכנראה אקח את המחשב איתי לאונ' או כשאחזור הביתה למרכז..אבל יכול להיות שאתפשר על המשקל אם אראה שהמחיר נהיה מאוד גבוה עם משקל נמוך והמפרט שאני רוצה... * מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), לפעמים משחקים (משחקי ספורט למיניהם), צפיה בסרטים * גודל המסך?עדיפות ל13.3 כי אני מתכנן לקנות מסך רגיל ולחבר אליו. אבל אם יהיה 15.6 במשקל נורמלי גם טוב, כי ראיתי שרוב הדגמים של ה13.3 עם מפרט טוב, יקרים יותר משמעותית. * משקל רצוי- אני מאמין שעד 2 קילו…
-
- 7 תגובות
- 957 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש'ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה ולימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA ודומיו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). עדיפות למסך עד 15 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 2 תגובות
- 957 צפיות
-
-
Dell Inspiron 6400 Intel® Core Duo T2400 15.4 inch Wide Screen XGA Display with TrueLife 1GB Shared Dual Channel DDR2 80GB 7200rpm SATA 8X CD/DVD Burner (DVD+/-RW) 256MB ATI MOBILITY RADEON® X1400 HyperMemory Integrated Sound Blaster Audigy HD Software Edition הוא עולה לי 4886.1 ש"ח הוא בעיקר ללימודים אבל אני רוצה לשחק לפעמים משחקי אסטרטגיה וAmerica's Army הוא יתאים? או שכדאי לי לקנות נייח בכלל (בגלל המשחקים) ?
-
- 7 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום אני גר באיזור המרכז אך לומד בב"ש כך שרוב הזמן אנח שם ולכן מעדיף לקנות את המחשב שלי שם. אני יודע שיש שם אייבורי מחשבים עם מחירים טובים אבל מצד שני שמעתי אליהם דעות שונות.... יש עוד מקומות מומלצים וזולים בב"ש? כי אני באמת לא יודע איפה לקנות שם... תודה
-
- 4 תגובות
- 957 צפיות
-
-
המחשב מיועד לדברים בסיסיים אולי לשחק פה ושם קצת. ראיתי שהamd החדשים באים עם כרטיסי מסך חזקים מובנים. השאלה אם זה שווה משהו או אולי ללכת על I5 וזהו. תודה!
-
- 0 תגובות
- 957 צפיות
-
-
מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפיה בסרטים. מולטיטאסקינג של כל אלה (הרבה לשוניות וכאלה) * גודל המסך: 13-14" * רזולוציית המסך: FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת כמה שיותר נוחה. המחשב ישמש כמחברת לשיעורים באוניברסיטה. * משקל רצוי: עד 1.6 קילו (+/-) * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא יודע מה זה ארוך כל כך... אני חושב ש4-5 שעות זה מינימום. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * Bluetooth: לא משנה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: ללפטופ האחרון היו כ100GB פנויים ואלה הספיקו לי. SSD יתרון אך לא מהותי. * כונן אופטי: לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…
-
- 0 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום לכולם צרכים: אני מעוניין במחשב נייד לצרכים של סטודנט אך בקרוב אני אטוס לתקופה ארוכה לחו"ל שם הוא ישמש אותי גם כמחשב בייתי לכל דבר המחשב יריץ אופיס וסרטים כאשר הרצון הוא שהמחשב יהיה חזק מספיק בשביל להריץ אותם בקלות ולא לחכות שעות עד שיטענו. גודל מסך: אני נוטה לקראת ה-15 אינץ' המשקל פחות מטריד אותי. אני צריך מסך שיהיה קל מאוד לקרוא ממנו ואני לא אצטרך להיות תקוע עם הראש בתוך המסך. הפחד העיקרי שלי ממסכים קטנים שיהיה לי קשה לקרוא מהם והם יהיו קטנים מדי. לכן אם למישהו יש נסיון עם מסכים יותר קטנים אני אשמח לשמוע הצעות! זמן סוללה- פחות משנה, בלאו הכי אני יום שלם בלימודים והמחשב לא יחזיק מעמד ללא שקע. גודל מינימלי של כונן קשיח - 500 ג'יגה. חשוב מאוד אחריות לשלוש שנים בין לאו…
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
שלום, אבא שלי רוצה לקנות מחשב חדשהואני רוצה שתבנו לי מפרט בבקשה. הוא ישתמש במחשב לצורכי עבודה משרדית (מסמכי WORD, אימיילים וגלישה באינטרנט), תוכנות ניווט (NeviGuidev ודומיה) והוא רוצה גם לראות טלוויזיה איתו. לא מתוכננים משחקים (אולי משחקי FLASH מקסימום) ולא OC, גראפיקה (אולי עריכת תמונות בסיסית) או כל דבר אחר ... חשוב שהמחשב יספיק לזמן ארוך ככל האפשר. התקציב לכל המחשב כולל מקלדת, עכבר ורמקולים הוא כ3000 ש"ח. בנוסף אשמח אם תמצאו לי גם מסך אשר יתאים למערכת (הוא רוצה 19" דק), המחיר שלו הוא בנוסף למחשב עצמו. הוא רוצה לקנות את המחשב עוד השבוע אז זה דיי דחוף. בתודה רבה, אור
-
- 11 תגובות
- 957 צפיות
-
-
היי, קיבלתי הצעה מבחורה נחמדה שקנתה מחשב לפני כ10 חודשים למפרט הבא: מחשב של olidata intel coure 2 due t5550 1.83X2 ghz 896 RAM (הגיוני? או שלא ראיתי נכון?) כרטיס מסך: sis mirage 3 graphics 160 GB של WD DVDRW ולא מצאתי דרך לבדוק האם יש WiFi או לא.. המחשב נראה במצב תקין לגמרי.. היא רוצה עליו 1500 ש"ח, מוגזם? סביר? ישנה אחריות לעוד חודשיים נוספים..
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום, כנראה אני עומד לקנות מחשב נייד בחו"ל. הדגם הוא (לא סגור): Sony VAIO VGN-SZ281P/X. רציתי לדעת אם יש על המחשב הזה ועל הסידרה כולה אחריות בארץ. אמרו לי שלא, אבל אני רוצה לברר את זה לעומק. תודה רבה, אדם
-
- 5 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי לא מזמן מחשב נייד של ASUS מדגם G73SW (כרטיס מסך של Nvidia) ורציתי לחבר אותו למסך טלוויזיה של LG בשביל לצפות בסרטים. עכשיו ברגע שחיברתי ביניהם באמצעות כבל HDMI ראיתי על הטלוויזיה שכל התמונה חתוכה. כאילו כל המסגרת של התמונה מחוץ למסך. בערך 2-3 ס"מ חתוך מכל צד ואז לא רואים את כל התמונה במלואה. ניסיתי לשחק עם ההגדרות ושום דבר לא עזר. מה שכן הצלחתי זה להקטין את התמונה יותר מהמסגרת של המסך אבל שום זאת בדיוק הבעיה ההפוכה. איך אפשר להתאים שיראו סרטים בטלוויזיה על כל המסך ? תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מעוניין לחדש את מערכת המחשב המיושנת שלי במשהו חדש יותר , השימושים שלי הם משחקי מחשב חדשים שיוצאים עכשיו ועם העדפה לשחק על הגדרות מקסימליות או כמה שיותר קרובות למקסימום התקציב הוא 4.5 אלף שח במזומן, אין לי צורך בשום ציוד היקפי הציוד שכן דרוש לי מבחינת חלקים הוא : 1)מעבד 2)לוח אם 3)זכרונות 4)מארז 5)כרטיס מסך 6)ספק כוח בהנחה של הספק שלי לא מספיק חזק, יש לי 550W Active PFC, 12cm Fan 24pin של חברת Chieftec המחשב יהיה מחובר למסך של 19 אינץ' כך שהרזולוציה המקסימלית שלי היא 1280*1024 אני איני מתכנן שום OC , שקט הוא לא קריטריון מבחינתי והעיצוב של המארז גם לא, אין לי צורך בהרכבת המחשב ובמערכת הפעלה תודה מראש לכל העונים והעוזרים
-
- 9 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום לכולם - נתחיל בעובדה בטוחה - המחשב יהיה בעל מסך 24" (או הEIZO S2431W או הDELL 24) - השקט חשוב והקירור אפילו יותר מכיוון שהמחשב יהיה בחדר ללא מזגן כרגע (עד שיהיה לי כסף לקנות שטויות שוב) ועם אוברקלוק קליל יחסית. - כרטיס מסך שיחזיק את כל המשחקים החדשים כך שאני אוכל להנות מהמסך האיכותי. - מולטי-סטקינג,קידוד+אופצייה לשימוש ב3D בעתיד ללא חשש ועיכובים (כך שהשאלה היא CI7 או Quad מבחינתי מכיוון שאין תיכנון לשידרוג בשנתיים הקרובות). - ברשותי כבר הZ-5500 בקופסא ככה שהשאלה האם הלוח אם יהיה מספיק בשבילם או לקנות בנוסף כרטיס קול (אסוס?) - מקלדת+עכבר+פאד איכותיים והכי חשוב נוחים לשעות עבודה רבות ושימוש במשחקים גם. - אני ככל הנראה יהיה מעוניין בVelociRaptor 150GB אחד למערכת…
-
- 11 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום! קרוב משפחה רוצה לקנות מחשב. כעיקרון אם צריך להעלות את התקציב אז אין בעיה. המחשב צריך לכלול גם מקלדת, עכבר ומסך. תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 957 צפיות
-
-
תודה על העזרה הזמנתי היום הנה המפרט :הכל היה חייב להיות בנוי על ASUS לכן לא היה ניתן לקחת כרטיס מסך יקר יותר . INTEL Pentium 4 - 3.0 - 512K Cache, 800Mhz FSB - RETAIL Maxtor 120GB-8MB - 7200RPM S-ATA Kingston DDR 512MB PC3200 400Mhz ASUS Radeon 9600 XT/TVD 128 mb DDR TV OUT DVI - Retail ASUS P4C800 (875P) - ATX 520w SILVER Q3 2302 MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 56K ASUS TERMINATOR MR ASUS CD-ROM X52 MICROSOFT HEBREW Multimedia PS2 Windows XP Pro Hebrew Norton Internet Security 2004 - Firewal
-
- 6 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מעוניין להתחיל ללמוד עריכת וידאו, אשמח להמלצה למחשב נייח 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-7000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 4 מתוך 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? וינדוס 10 הום 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המ…
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט בין שני דגמים דומים מבחינת המפרט והמחיר של לנובו ודל. http://ksp.co.il/?list_compare=.26374..27139. ההבדלים היחידים הם בגודל הזכרון (לנובו - 8, דל - 4) ובמשך האחריות (לנובו - שנה, דל - שלוש שנים). אבל אם אני ארצה לקבל מפרט זהה לחלוטין, אני יכול להוסיף שנתיים נוספות ללנובו ו - 4 ג'יגה לדל ואז המפרטים זהים לחלוטין וגם המחיר שלהם נהייה מאוד דומה. לכן אני ממתלבט בין שניהם - אם הכל זהה, אז לפי מה ניתן לבחור? איזה נייד עדיף? בנוסף, לאיזה נייד משניהם יש מסך איכותי/בהיר יותר ולמי חיי הסוללה ארוכים יותר? תודה.
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחי הוא תלמיד בבית ספר תיכון בו התחילו ללמוד עם מחשבים נידיים, מכיוון שאין לנו אחד כזה ואין אופציה רלוונטית לרכישת מחשב נייד באופן מסודר מטעם הבית ספר אני תכננתי לקנות לו אחד בעצמי. הדרישות הן בסיסיות: מחשב לאופיס, אינטרנט, סרטים ולתכנות קל (eclipse, visual studio) מסך בין 11-14" רצוי מט ולא מבריק לא צריך כונן אופטי מעבד- כמובן כמה שיותר טוב עדיף אבל המינימום זה i3. מעדיף להוסיף קצת בשביל i5 מהסדרות החדשות זכרון מינימום 4gb ואם יש אופציה להרחבה זה מעולה משקל כמה שיותר קל כמובן, אבל עד 2קג אין דרישה מיוחדת לדיסק קשיח. מבחינתי גם המינימלי ביותר מספיק. Ssd יהווה יתרון כמובן סוללה שתחזיק זמן סביר - נניח חמש שעות במצב חסכון גם טוב משיטוט שלי בחנויות השונות ראיתי א…
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-