עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by aviad91,

צריך מפרט הכי בסיסי שיש. אין צורך בכרטיס מסך וציוד נלווה תודה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. שלום לכולם. אני צריך מפרט למחשב שבעיקר מיועד לעבודות גרפיקה בתוכנות של ADOBE, התקציב המקסימלי הוא 7000 ש"ח אבל אם אפשר להביא מפרט טוב ב 6000ש"ח זה עדיף. אז ככה:. מה התקציב המקסימלי? 7000 ש"ח ללא חריגות. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג! 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה בעיקר! א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).דגש על תוכנות של ADOBE ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כן צריך מסך לפחות גודל…

• 6 תגובות
    • 914 צפיות
  3. Started by 1337Din,

אהלן ההורים שלי רוצים לפנק את אחי הקטן אז הם קונים לו מחשב חדש. התקציב הוא 3000 שקלים, אפשר חריגה קלה.. המפרט עצמו צריך לכלול מקלדת, עכבר וצורב. המחשב יחובר למסך ברזולוציה של 1280x1024. המחשב בעיקר למשחקים, אבל לא קריטי אם יריץ משחקים על איכות בינונית המלצות?

• 1 תגובה
    • 865 צפיות
  4. Started by nonamenonamenonamenoname,

t

5. Started by Dunul,

שלום לכולם! אז ככה, אני מחפש מחשב נייד, תקציב 2500, אולי אפשר להתגמש טיפה אם זה ממש שווה ואי אפשר למצוא משהו. המטרות הם בעיקר משרדיות, אבל גם משחקים קלילים. אני מעדיף לפחות 3GB RAM, וכל כרטיס מסך נורמלי שהוא לא הסטנדרטי של INTEL זה טוב. בקשר לגודל, אני לא רוצה, שיהיה מינימום 12-13 אינץ'.

• 0 תגובות
    • 566 צפיות
  6. הי חברים זקוק לעזרכם. מחפש לידידה לפטופ משתלם. שימושים עיקריים: אינטרנט, סביבת אופיס, תוכנות שונות (לא גרפיקה) תודה מראש !!

• 4 תגובות
    • 943 צפיות
  7. לפני השאלות המוכרות דרישות מיוחדות, ואחריהן 2 הצעות מחיר שקיבלתי מLPC בקרית שמונה. א. קרור - המחשב פועל בסביבה חמה 24 שעות ביממה - עד 40 מעלות ודרוש אוורור טוב, (לא קרור מים). ב. כ. מסך - עבודה על שני מסכים (אחד קיים DELL 2209WA ב1650 על 1050) או חיבור במקביל לLCD HD. ג. כוננים - נפח אכסון גדול לסרטי וידאו מצולמים ומהנט (כבר רכשתי WD GREEN 2TB עדיין יכול להחזיר). ד. אני עוסק באומנות - ציור צילום ופיסול ולכך המסך של דל מעולה, הייתי רוצה המלצה למסך נוסף 24" זול וטוב עם HD.(איך ה2294LW של סמסונג?) ולשאלות: ------- 1.תקציב - 3000 ניתן לחרוג בכ-500. 2.שימושים - עריכה של צילומי וידאו וסטילס עד לרמת סרט כחובבן, צפייה בסרטים - מעט HD, גלישה, בניית אתרים בסיסית, FTP, בכלל לא משחק…

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. אחרי שש שנים ולא מעט שדרוגים (בעיקר בחלקים שיצאו מהמחשב שלי ), אחותי החליטה שהגיע הזמן לקנות למשפחה מחשב חדש. המחשב אמור לשמש לכל צרכי המשפחה כולל משחקים לילדים. כרגע לא מדובר על משהו ברמה של קרייסיס 2 (בכל זאת הילדים עדיין קטנים), אבל עדיין, שתהיה להם אפשרות (ובטח גם ההורים ירצו). בנוסף המחשב אמור להחזיק שנים, כך שהוא צריך הרבה מקום לשדרוג. אני מעדיף לקנות בזיגזאג אם אפשר. לא מתוכנן שום overclocking. מצ"ב מפרט שהרכבתי במהירות: מעבד - AMD Athlon II X3 440 1.5mb 3000Mhz Box 445 ש"ח אולי עדיף ללכת על כפול ליבה מהיר יותר? אולי כבר מרובע? לוח אם - GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H 440 ש"ח אין לי שמץ, לקחתי מהמפרטים המומלצים . זכרונות - OCZ DDR3 Platinum 4096MB (2GBx2) 1333…

9. שלום, אני מעוניין לקבל מושג ראשוני למפרט למחשב PC חזק מאוד, פלוס ציוד הקפי ושני מסכים גדולים, לצורך עבודה ומחקר מדעי. השימוש העיקרי יהיה תיכנות ועיבוד נתונים כבד, כולל הרבה הצגה גרפית של הנתונים. 1. תקציב: נדיב וגמיש. לצורך העניין ניתן להניח 11,000 ש"ח כסכום בסיס, ממנו ניתן לחרוג כלפי מעלה עד 3000 ש"ח למטרות טובות, או לחסוך במידה והמטרה מושגת באופן המיטבי. 2. שימושים צפויים: תיכנות, חישובים נומרים אינטנסיבים (כאלה שנמשכים בכיף ימים ואף שבועות...), עיבוד וכריית נתונים, ויזואליזציות כבדות של הנתונים כולל בניית אנימציות וקטוריות עם עשרות אלפי נקודות וקווים. האפליקציה העיקרית איתה אני עובד היא תוכנה מתמטית בשם Mathematica (לצורך העניין דומה ל-Matlab) אשר כבר מותאמת לריבוי ליב…

• 2 תגובות
    • 800 צפיות
  10. Started by ItachiSan,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפיה בסרטים. * גודל המסך? 12-14 * משקל רצוי? עד 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 6-8 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? DVI. * בלוטוס? כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB. * צורב DVD? כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. שלום, אני מחפש נטבוק ללימודים בתקציב של עד 3K. חשוב לי שיהיה לו זמן סוללה ארוך, שיהיה קל, ושיהיה נוח להשתמש בו לאורך זמן (4-5 שעות של כתיבה נגיד). בינתיים מצאתי את ה- Asus Eee PC 1201N NetBook http://www.netbookreviews.net/asus/eee-pc-1201n/ http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=747060 אפשר להריץ עליו סרטי HD? האם הוא יריץ חלק …

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by BRPOQNT,

בתקציב של 6500 לוס מינוס. האם יש פער גדול בביצועים של נייח לעומת נייד במחירים האלה? האם לוח אם של אסוס לא עדיף על לוחות הGB שאתם ממליצים כאן? האם כרטיס המסך ספייר של ATI הוא אינטגרלי בלוח אם או חיצוני? האם תוספת הקרור הכרחית? האם העובדה שמדובר בכלכך הרבה מעבדים מחייבת ספק כוח יקר ? האם כדאי לדבוק ב XP או שמערכת ההפעלה החדשה עדיפה? יש לי מחשב ישן ואני עדיין מתלבט אם להחליפו בנייד או נייח (לכן גם יש הודעה שלי בפורום שם) ורוצה לדעת אם יש דברים שרצים לי כעת על XP לא ירוצו על מערכת הפעלה יותר מתקדמת (לא ויסטה,אלא זו שבאה אחריה) ? ואם אפשר,אז אשמח גם לקבל חוות דעת לגבי מה כדאי לקנות : נייח או נייד ?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by wArezm0n,

היי, ככל הנראה כיום אני ארכוש את השילוש מאחר ולא קיבלתי תשובה בפורום האחר אני שואל פה. דרישה:שילוש (מעבד,ראם ולוח) למטרת עיבודים גרפיים(Photoshop,AutoCAD), צפייה בסרטי HD ושימוש עם Front End כמו XBMC,ושימוש למטרת הקלטות (אולפן בייתי),הפקת למוזיקה,מיקסינג וטראקינג עם תוכנות כגון קיובייס ופרו-טולס (ברקע ירוצו הרבה טאבים פתוחים של דפי אינטרנט) בקיצור ולעניין מדובר במולטי טאסקינג מסיבי חשוב לציין שפעולת הקלטה ועריכה גרפית לא ייעשו בו-זמנית אך ייתכן ותהיה צפייה בתוכן HD תוך כדי עריכה גרפית,או תוך כדי הקלטה. *חשוב שהמערכת תהיה שקטה עקב נושא ההקלטות! (המארז שקיים כרגע שקט מאוד לכן חשוב שהמעבד והלוח יהיו שקטים) *המערכת תהייה פעילה כמעט כל הזמן לפעמים ללא כיבוי של 3-4 ימים לכן חשו…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום לכולם החלטתי לשדרג את המחשב, כרגע אני צריך לוח, זכרונות, מעבד, צורב, ספק מארז וכרטיס מסך הכי פשוט שיש. אני הולך לקחת את הלוח, זכרונות ומעבד שיש לי כרגע [מפרט בצד], להוסיף להם הארדיסק (שכבר יש), כרטיס מסך (הכי פשוט שיש), צורב, ספק ומארז. ולקנות מעבד לוח וזכרונות חדשים ולשלב במפרט שיש לי כרגע. 1. מה התקציב המקסימלי? 1900 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? מה שצריך, לא משנה. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: משחקים, סרטים, עריכת ווידאיו. [דרוש כרטיס מסך חלש, פשוט צריך עוד כרטיס יש לי כבר 8800]. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות +-. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ו…

• 2 תגובות
    • 662 צפיות
  14. Started by jacob300,

אהלן yz101 ב 16.5.2010 התחלתי שירשור לגבי מפרט מחשב http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=460724.0 השירשור הוא לפני כחודש אני מנסה לעזור לחבר ברכישת מחשב שלא כל כך היה פנוי לרכישה עקב פציעה, אין לו ממש שום ידע בחומרת מחשבים, והוא הצליח להגיע למצב של הצעת מחיר מול אחד מסניפי איבורי (הוא מעדיף סניף שקרוב לביתו, חשוב לו הנושא) עם אותם רכיבי חומרה שהמלצת עליהם בזמנו, חוץ מנושא המעבד, הנציג שם ממש מתעקש על המעבד, הוא טוען שהמעבד אינטל 2.93GHz 4MB CORE I3-530 1156 יותר טוב מהמעבד שהצעת AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Box אני לא יודע אלו מניעים יש לו לומר זאת, אולי עניין של מחיר, או נושא אחר. מה אתה חושב על הנושא ? בהתיחסות למפרט הכולל מעבד אינטל או AMD הנטיי…

• 3 תגובות
    • 778 צפיות
  15. קיבלתי הצעה מחיר של 5100 שקל עבור מחשב גיימינג במפרט הבא: מעבד אינטל מקורי I5 - 750 CORE INTEL לוח אם מקורי GIGABYTE GA- P55M-UD2 גוף קירור למעבד E THERMALTAK זיכרון פנימי 4MHZ 1333DDRIII KINGSTON כונן קשיח TB 1 II SATA RPM 7200 MB32 SAMSUNG \ WD כ . מסך HDMI 5770 DDR 5 GB1 SHPPHIRE מארז ELMENT T THRMALTEKE MIDI TOWER ATX 500Wשל E THERMALTAK צורב DVD X 22 SAMSUNG DL כרטיס קול מובנה כרטיס רשת מובנה אחריות 36 חודשים ללוח אם+מעבד+זיכרון +כונן קשיח+כרטיס מסך +ספק שאר הפריטים 12 חודשים האם המחיר טוב למפרט? יש לכם המלצה לשינוי המפרט? מפרט שונה? יש לכם חברה מומלצת? אני פתוח להצעות, אם יש לכם מפרטים טובים יותר ב5000 שקל אני מאוד אשמח אם תמליצו. תודה מראש.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by RomanKr,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית, אינטרנט, משחקים קלים, צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15 - 17 אינץ' * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא חובה * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? כמה מאות גיגה לא יותר * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה אמינה לפי בחירתכם בעיקרון המחשב הוא לא לביצועים כבדים, אלא לגלישה סרטים ודברים בסגנון הזה. שהמחיר לא יעבור את ה 3000 ש"ח. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 770 צפיות
  17. היעוד של המערכת : גלישה באינטרנט , הפעלת תוכנת office , צפיה בסרטים , וחיבור לטלויזיה. AMD Athlon 2 X3 435 2.9Ghz Triple Core AM3 Tray, יחידות 1 ₪387 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1214 Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET, יחידות 1 ₪459 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1158 Transcend 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 2 ₪520 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=759 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1051 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪231 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 Cooler Master Elite 310 Gray, יחידות 1 ₪164 http://www.rsm…

• 4 תגובות
    • 920 צפיות
  18. אהלן האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? גלישה באינטרנט, יתכן צפיה בסרטים. יתכן צפיה בקליפים מיוטיוב שהם HD. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. Chrome, Skype, Open Office, Youtube ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). שימוש בייתי. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: הוא לא! 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 1.44. 5. במידה ו…

• 26 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by orel13orel,

יש למעבדים האלה (בגירסה של מחשבים ניידים) ליבה גרפית כמו אצל I5/3 ואז יש חיסכון החשמל כאשר לא משתמשים בכרטיס מסך החיצוני???

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by KRS1,

שלום לכולם אני מעוניין כבר זמן מה לרכוש מחשב נייד יד שנייה במחיר נמוך ככל האפשר ועם ביצועים מירביים.. המחשב מיועד לעבודה משרדית, הרצת תוכנות כגון itunes, photoshop, אופיס וזהו בגדול... כרגע נמצא באנגליה ומצאתי את ההצעה הבאה http://cgi.ebay.co.uk/DELL-LATITUDE-D420-LAPTOP-CORE-2-DUO-XP-1-GB-WIFI_W0QQitemZ360273612433QQcategoryZ177QQcmdZViewItemQQ_trksidZp3286.m7QQ_trkparmsZalgo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D7688890295470423514#ht_5214wt_1137 המחיר בשקלים הוא כ 1100 ש"ח... האם משתלם? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 716 צפיות
  21. Started by oded6188,

אלו הדרישות: 4 ג'יגה זיכרןו Intel Core 2 Dou עד 2 קילו מסך לא מבריק בגודל 13.3 זמן סוללה מכובד תקציב - עד 6500 ש"ח

• 0 תגובות
    • 622 צפיות
  22. Started by roei88,

שלום, יש ברשותי מחשב LG X-120 שזה מחשב נטבוק עם מעבד INTEL ATOM N270 ו-2 ג'יגה זיכרון ראם 800MHZ. לאחונה שמתי לב שהוא פועל קצת לאט מהרגיל, מה גם שסרטים בצפייה ישירה כמו יוטיוב לדוגמא הסרט מקרטע ופעם היה עובד חלק.. הרצתי בדיקה עם performance test וכמו שחשבתי בהשוואה למחשבים מאותו הדגם התוצאות שלי היה תמיד יותר נמוכות, לפעמים ביותר מחצי. אפשר לציין שמספר פעם המחשב נפל ונחבט קלות, אך לא עשה בעיות מיוחדות לאחר מכן. רציתי לשאול אם יש משהו שאני יכול לעשות לפני שאני מפעיל את האחריות? תודה!

• 1 תגובה
    • 804 צפיות
  23. מפרט KSP: מעבד Core i7 930 1495 ש"ח קירור למעבד: CoolerMaster V8 270 ש"ח לוח Gigabyte X58A-UD3R 1070 ש"ח זכרונות 3x2GB Corsair Dominator Triple Channel CL7 1190 ש"ח כרטיס מסך HD 5850 1595 ש"ח Raid 0 הארדיסקים WD Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX 485 ש"ח WD Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX 485 ש"ח מארז HAF932 Full Tower Black Case (No PSU) 600 ש"ח ספק כוח יש לי התלבטות לגבי הספק כוח CoolerMaster Silent Pro 600W 515 ש"ח SeaSonic 620W M12II-620 Retail 450 ש"ח אני לא מכיר את סיסוניק, איזה ספק כדאי לי לקחת? המפרט אמור לשמש כמחשב עבודה עם תמיכה טובה במשחקים. על פי המלצות בפורום זה אמור להיות המפרט הכי טוב מבחינת עלות\תועלת בתקציב של 80…

• 4 תגובות
    • 708 צפיות
  24. Started by MoAv,

רציתי שתביעו את דעתם על המחשב שבניתי למטרות משחקים וגרפיקה, חשוב לי שיהיה מעבד שיתמוך טוב בעבודה על Win7, Solidworks ומשחקים בצורה בינונית + אז ככה : Phenom II Dual core 555 AM3 3.2 Gygabyte MA785GMT-UD2H DDR3 1666 2X2GB Oatriot Viper II ASUS HD 4870 DX 512 DX10.1 550W Active PFC 14cm Fan (24pin את המחשב בניתי בעזרת המוכר מKSP שאני לא בטוח אם המליץ לי על דברים שהוא מעדיף למכור.

• 6 תגובות
    • 751 צפיות
  25. שלום לכולם, אני סטודנט להנדסת מכונות ואני מחפש לפטופ בתקציב של עד 5000 שח חשוב לי בעיקר שיהיה מעבד חזק וכרטיס מסך חזק כי אני עובד עם תוכנות כבדות , זיכרון כמובן 4 גיגה , כונן קשיח לא חשוב לי כל כך כי אולי אני יקנה חיצוני בנפרד תלוי במחיר שאני יקבל על המחשב אני בין היתר מכור לסרטים אז שיתאים גם לצפייה בסרטים באיכות HD לגבי משחקים לא מעניין אותי כלל תודה על כל העזרה!!

• 9 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים