ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
-
בעוד כמה ימים אני רוצה לקנות מחשב חזק חזק שיכול להריץ משחקים כמו CRYSIS COD 5 על הגראפיקה הכי הכי גבוהה והכול ושזה יזוז לי חלק אני רוצה לשמוע הצאות על דרישות התקציב שלי הוא עד 4000 שקל לא יותר
-
- 8 תגובות
- 924 צפיות
-
-
תקציב -3500 ... אני לא ממש מבין בזה לכן אני צריך את עזרתכם. תודה מראש...
-
- 13 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי, אבל לא ברמה של לוח אם ומעבד כי זה יקר, וגם ביצעתי את זה לפני כחצי שנה בערך (קצת יותר אולי) חשבתי בכיוון, כרטיס מסך, הרד דיסק, צורב, לא יודע, אני מרגיש שמשהו חסר וקשה לי לשים תאצבע הנה המפרט שלי: Motherboard CPU Type AMD Athlon 64, 2000 MHz (10 x 200) 3000+ Motherboard Name Epox EP-8KDA3+ (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN) Motherboard Chipset nVIDIA nForce3 250Gb, AMD Hammer System Memory 1024 MB (DDR SDRAM) Display Video Adapter MSI MS-StarForce GeForce FX 5600 with AGP8X (NVIDIA GeForce FX 5600 with AGP8X) (256 MB) 3D Accelerator nVIDIA GeForce FX 5600 Multimedia Audio Adapter nVIDIA MCP2-S - Audio Codec Interface Stor…
-
- 13 תגובות
- 924 צפיות
-
-
בשעה טובה, בגיע היום הגדול ומחר (יום ג') אני רוכש לי את החלקים הדרשים למחשב החדש! רק רציתי לשאול אתכם האם יש שינויים שכדאי לי לעשות או ללכת על המפרט הזה וזו להלן המפרט: דגם מחיר כמות AMD ATHLON 64 3000+ BOX 1200 ¤ 1 EPOX 8KDA3J AMD64 670 ¤ 1 TWINMOS DDR 512MB 400mhz 540 ¤ 1 COMPUCASE CI-6920 BLUE 600 ¤ 1 הרכבת מחשב חדש 170 ¤ 1 סה"כ: ¤ 3180 Field Value למפרט הנ"ל אני אוסיף את הרכיבים הבאים והמערכת הישנה שלי: Video Adapter NVIDIA GeForce FX 5600 (256 MB) Storage IDE Controller VIA Bus Master IDE Controller Floppy Drive Floppy disk drive Disk Drive WDC WD200BB-32AUA1 (18 GB, IDE) Disk Drive WDC WD1200JB-32EVA0 (111 GB, IDE) Optical Drive ASUS DVD-ROM E608 (8x/40x DVD…
-
- 9 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב נייד עם פורט thunderbolt זה חשוב לי בגלל היציאת firewire שזה מאפשר. אשמח לשמוע הצעות על פיתרונות, חשוב לציין שאני לא שוקל לקנות מאק, אז כל המלצות רק לפיסי. חוץ מזה המחשב צריך להיות חזק בהכל חוץ מהכרטיס קול. Ssd כמובן תקציב 5500, תודה לממליצים ולעוזרים
-
- 0 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מפרט למחשב חדש, לעבודה משרדית. ללא צורך בהארדיסק (יש ברשותי wd 250 ks sata2 שנקנה לפני זמן מה). ניתן לנצל את כל התקציב, חריגה של עד 100 ש"ח לא יותר. 2. השימושים העיקריים של המחשב הם: עבודה משרדית, וורד, אינטרנט וכד', וקצת משחקים בסגנון קאנטר, command and conquer 3 וכד' (לא צריך להשקיע בכרטיס מסך מספיק אפילו משהו פשוט אם נכנס). 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן דיסקטים והארדיסק. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? לא קריטי בכלל, כמובן שרצוי כמה שיותר שקט. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב …
-
- 5 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום! סוףסוף נכנסה משכורת, והחלטתי לשפצר קצת את הגרוטאה שלי. מה אני צריך? -עוד סטיק של זכרון -קירור אוויר חדש -מקלדת המפרט שלי בחתימה 1) יש לי סטיק אחד 512 של A-data ( לא V-data ) והשאלה שלי, אם אני מוסיף עוד סטיק באותו מהירות ואותו גודל, של חברה שונה ( V, או twinmos ) זה יפריע? (אוברקלוק קטן מתוכנן..) ( הסיבה = אני לא ממש מוצא בחנויות את הסטיק המקורי שלי ) 2) הקירור שלי הוא סטוק. עכשיו, לפי הידע שלי הכי מומלץ נכון לעכשיו הוא או הביג טייפון/זלמן/XP. איזה הכי מתאים לי, במידה ואני רוצה לשמור על אוברקלוק של 2500 מינימום, שיהיה שקט, ושלא יתלוש לי את המעבד ( אולי שמועה, אבל עדיין מפחיד אותי) עוד אלה בנושא, כולם מתאימים למפרט? ( מארז וללוח ) 3) מקלדת אני …
-
- 12 תגובות
- 924 צפיות
-
-
רוצה לקנות מחשב נייד המטרה : עבודה משרדית בבית + בנסיעות תודה
-
- 4 תגובות
- 924 צפיות
-
-
ולמחשבים שיש פחות מ-8 ג'יגה זיכרון אני ארחיב שיהיה 8. אמרו לי שהבעיה עם 3 המחשבים הראשונים זה שהם מחומרים זולים (פלסטיק) ומסדרות נחותות. יש למישהו עוד המלצות? אני מעוניין במחשב שיהיה all-around כזה פחות או יותר, יש לי הרבה תחומי עניין. ועוד שאלה האם מסך 1920X1080 Full HD לנייד זה מיותר? (אני לא עושה יותר מדי עריכה גרפית.. פה ושם רק). תודה רבה!! Asus N56VJ-S4008H http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=12104 HP Pavilion DV6-7200ej http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=7349 Dell Vostro 3560 VM-RD33-6946 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12677 lenovo Ideapad G580 http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=12769 Asus X5…
-
- 2 תגובות
- 924 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית, משחקים, צפיית סרטים. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. אני צריך מסך 20" עד 1000 ש"ח(התקציב הינו תקציב נפרד מהתקציב של המחשב). 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קר…
-
- 5 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אני מעוניין רק ב: מעבד לוח אם זכרונות צורב DVD מארז פשוט אני רוצה גם מפרט של P4 וגם של AMD תודה לכם ולא צריך גם עכבר ומקלדת וכל הציוד ההקפי
-
- 10 תגובות
- 924 צפיות
-
-
היי אני מחפש מחשב לגיימינג בסביבות ה3500, אם אפשרות לחריגה של 200 שקל . מה התקציב המקסימלי? 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? גיימינג ומוזיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש: FRUITY LOOPS וQBASE ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיועד בעיקר למשחקים, מוזיקה אני עושה פעם בחודש בערך * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1280X1024 ייתכן שידרוג בהמשך. 3. ציוד היקפי - לא צריך 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט ? צריך הכל 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 ? לא כלכך קריטי אבל רצוי שלא…
-
- 7 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום, צריך המלצה לשרת לחמש תחנות עבודה, כמובן שהכי חשוב שהוא יהיה אמין ויחזיק כמה שיותר (החלפת שרת זה סיפור), לגבי התקציב, הוא מאוד מאוד גמיש, זה שרת לחברה, והרבה יותר חשוב שהוא יהיה טוב מאשר לעשות חשבון לכמה מאות שקלים. תודה.
-
- 9 תגובות
- 924 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV NFS וכדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני עד גבוהה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…
-
- 12 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום לכם. אני רוצה לייעץ לחבר בבנית מחשב . יש לו תקציב של 4700 עד 5000 ש"ח (יותר לכיוון ה4700). הבנאדם-מה לעשות שמרן-רוצה רק אינטל פנטיום. המחשב שלו זקוק לכרטיס מסך טוב (משחקים - אמנם לא DOOM אבל הוא משחק). מסך 19 אינץ'. צורב סביר. ו...זהו בעצם (לא ציינתי כמה זיכרון - אני משאיר את זה לכם). תודה לכם.
-
- 7 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אז ככה יש לי מחשב נייד של MsI כבר שנתיים בערך ובאמצע עבודה פתאום הוא מהבהב כאילו הוא נכבה ניהיה מסך שחור לשנייה וחוזר ככה כמה פעמים וזה בא והולך מזה יכול להיות? תודה לעוזרים שבוע טוב!
-
- 0 תגובות
- 924 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקרו תוכנת unigraphics * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה לי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, E…
-
- 4 תגובות
- 924 צפיות
-
-
היי, חבר של אבא שלי מעונין לקנות מחשב חדש בתקציב של 6000 שקל. הוא לא גיימר ולכן לא צריך כרטיס מסך תותח או משהו כזה, המחשב זה יותר לעבודה ביתי אבל שעדין לא יהיה משהו מעפאן. הוא רוצה מעבד כפול ליבה של לפחות 1.8. 1GB זכרון פנימי. HD של 250GB. 2 מסכי LCD 17 ( אם יכנסו של 19 אינץ', אז אני לא חושב שהוא יתלונן ). מארז פשוט, לכן אני חושב להציע לו את ה- compucase 6A19. צורב DVD איכותי ( אני מניח שכדאי להביא לו משהו בסביבות ה-350 ככה, לא? ) כמובן תתאימו לו ספק טוב למפרט, אבל אני מניח שהכי טוב יהיה לקנות לו ספק של FSP, לא? ובמפרט הקודם שאחת החנויות הציעו לו, הם שמו לו GEFORCE7300, כך שאני מניח שהוא עדין רוצה כרטיס מסך, אבל לא משהו רציני. המפרט לא כולל רמקולים ( אני חושב, אם כן אז אנ…
-
- 11 תגובות
- 924 צפיות
-
-
מעבד: AMD Athlon 64 X2 3800+ Socket AMD Box לוח אם: Gigabyte GAM59SLIS5 זכרון: Twinmoss DDR2 1024MB 667MHZ CL5 ספק: FSP350-60GLN 350W ACTIVE PFC מארז: Compucase 6A19 מסך: Sony SDMX95F כרטיס מסך כבר יש לי והוא Geforce 6800 רגיל הייתי רוצה לדעת אם החבילה שאני עומד לקנות היא טובה, כי זה מה שמצאתי לפי ההמלצות בפורום , וגם האם הספק יחזיק את המערכת אם אני לא מתכוון לעשות OC אלא רק לשמש את המחשב לסרטים, מוזיקה ואולי משחקים. כמובן שאם אפשר להחליף משהו עד הסכום הנ"ל אז אני אשמח לשמוע את ההצעות.
-
- 8 תגובות
- 924 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל המשחקים הכי חדשים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכי חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…
-
- 3 תגובות
- 924 צפיות
-
-
בעיקרון אני מוסיף דברים כמו שני הארד דיסקים וכרטיס מסך רדאון 8500 128מ זהו המפרט: GA-8IK110 S, X8, I-LAN, SATA, 1394 INTEL875P, DDR400DC, 800 P4 2.8G FSB800 BOX INTEL HT DDR 256MB PC400 KINGSTON*2 SPL 6083 שחור \ כסוף + ידית ATX, 300W, USB איך המעבד והלוח אם????? בתודה מראש אלעד
-
- 6 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך מפרט למחשב המיועד לחישובים מתמטיים מאסיביים בתקציב של כ-4,000 ש"ח בלי מסך. המחשב ישמש לעבודה בסביבות הפיתוח של Visual Studio .NET ויריץ אפליקציות שפותחו האמורות לבצע כמויות גדולות של חישובים מסביב לשעון. אם אפשר להתייחס גם לזיכרון (2 יחידות או אחת בלבד) ולמהירויות ה-FSB של הרכיבים. כמו כן - האם יש חשיבות למערכת הפעלה 64Bit מול 32Bit? לא מיועד למשחקים ולמולטימדיה וגם לא לשמש כשרת כלשהוא - עיבוד מידע נטו. ירכשו 5 מחשבים כאלו לעיבוד מקבילי. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 924 צפיות
-
-
הי כולם! אני מתלבט כרגע בין שלשוה מחשבים Lenovo ThinkPad Edge E520 http://www.fiber.co.il/product.aspx?p_id=7963 Dell Vostro 3550 http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=3003&catId= HP ProBook 4530s http://www.zolprice.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=3089&catId= מה אתם אומרים העדיף מבין כולם? התקציב שלי זה 3000-3500 ש"ח. תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 924 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד, בעיקר למטרה של העברת מידע (USB 3) וצפייה ב-HD, עם חיבור לטלויזיה. אני רוצה מעבד i5, וחשבתי לשדרג אותו. הבעיה שאני מתקשה להבין באיזה רכיבים שווה להשקיע, ובמה אני לא ממש אשתמש. רציתי לשאול לגבי: כונן קשיח, זכרון, המעבד וכרטיס מסך. כונן קשיח לאיזה שימוש כדאי לקנות כונן 7200? האם זה משפר משמעותית את הביצועים? אולי עדיף לקנות SSD 5400 באותה מידה? זיכרון ה- 4GB הסטנדרטי מספיק? או שיש טעם להוסיף בתקווה שזה יגרום למערכת הפעלה להיתקע לעיתים יותר רחוקות? מעבד מה שבאמת בלבל אותי יותר מהכל זה שקראתי פה בפורום שמישהי כתבה בתגובה ל-3 המלצות שכללו מעבד i5: "הייתי מעדיפה דווקא מחשב עם מעבד מהדור החדש..." שאלה ראשונה איך אני יכול בכלל לבדוק אם המעבד הוא …
-
- 6 תגובות
- 924 צפיות
-