עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Asaf_l4,

קניתי מחשב בחברה ידועה שלא נציין את שמה (לא יודע אם מותר), אחרי הרבה תלאות ונסיעות למעבדות שלה (כן ניסיתי גם מעבדה בעיר אחרת), הם אמרו לי שיחליפו לי את המחשב כולו מחדש. אמרתי לעצמי, סופסוף הגיעה הישועה ונקווה שזו הפעם האחרונה שאני יוצר איתם קשר בכלל. רק להפתעתי כשפתחתי את המחשב גיליתי מפרט שונה ברובו. אז פה אני צריך את עזרתכם האדיבה, כדי שתגידו לי אם החליפו לי למפרט יותר טוב, או שדחפו לי מפרט פחות טוב כדי להשתיק אותי. המפרט שהיה לי: מארז: Silverstone ATX PS02B ספק כח: Spire 12cm Fan 550W Retail לוח אם: Asus P5QC P45 מעבד: Intel Core 2 Quad Q8300 4MB 2.5Ghz מאוורר למעבד: Heat-Pipe 775 AC זכרון: Geil Ultra 2X 2GB (4GB) DDR2 1066Mhz כ. מסך: Leadtek Nvidia GeForce 220GT 1GB ד…

• 7 תגובות
    • 713 צפיות
  2. . מה התקציב המקסימלי? 13400שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 13400 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?עריכת וידאו (פרמייר, אפטר אפקט) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).אפטר ופרמייר לפרנסה ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במ…

• 143 תגובות
    • 44.2k צפיות
  3. Started by natu,

מתלבט בין 2 המחשבים הנ"ל: מפרט הDELL: Genuine Windows® 7 Home Premium, 64bit, English Intel® Core™ i7-720QM Quad Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache) 1 Year Basic Service Plan 500GB SATA Hard Drive (7200RPM) 4GB Shared Dual Channel DDR3 at 1066MHz 14.0” High Definition (720p) LED Display with TrueLife™ and Camera 8X Slot Load CD/DVD Burner (Dual Layer DVD+/-R Drive) ATI Mobility Radeon HD 5450 1GB 56 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery Standard Keyboard High Definition Audio 2.0 Dell Wireless 1520 802.11n Half Mini-Card Black Chainlink לנובו: Intel Core i7-620M Processor (2.66-3.33GHz, 4MB L3, 1066MHz FSB) Genuine Windows 7 Home Premium 64 12.1" WXGA LE…

• 4 תגובות
    • 863 צפיות
  4. Started by hearyourorphanedch,

אהלן הנייד שלי שובק חיים ברגעים אלה וחשבתי לקנות חדש. אני לא באמת מכיר את טווחי המחירים, יתרונות, חסרונות אז תסבירו לי כמו למפגר. חשבתי לרכוש הפעם אפל, לא בגלל שאני מכיר או אוהב אלא בגלל שאני עומד להתחיל ללמוד תקשורת חזותית ובבי"ס שבו אלמד כל מעבדות המחשוב משתמשות במוצרים ובמחשבים של אפל. רשמתי בכותרת שהתקציב הוא עד 5000 כי אני לא באמת יודע אם המאקים יכולים להגיע למחירים סבירים או לא, אבל בעיקרון תקציב סביר בשבילי זה כ3500. עכשיו, השימושים העיקריים שיהיו לי במחשב: דבר ראשון והכי הכי חשוב, בעצם הסיבה האמיתית שלשמה אני קונה את המחשב: סיבילייזשן 5 ! חוץ מזה תוכנות די כבדות כמו פוטושופ אילוסטרייטור פרי האנד פלאש וכו כמובן גלישה וכתיבה עוד דבר שחשוב להגיד: אחד ההורים …

5. Started by com,

אז אחרי שמונה שנים שאני עובד בבית על נייח מבוסס XP1700 עם חצי גיגה זיכרון הגיע זמן להחליף. חשבתי לשים את הנייח אצל אחותי, ולהשתמש בנייד גם בבית ולסגור עניין. המחשב ישמש לגלישה ברשת, מוזיקה, ושימושים משרדיים קלילים. מה שכן, אני רוצה שיוכל להתחבר לנגן סרטים בHD כמו שצריך, כדי להתחבר ללסידי בחדר. (צריך HDMI) הפלטפורמה היא מסך 15, מכיוון שרוב העבודה על המחשב תיהיה בעיקר בבית נכון לעכשיו. מה שכן, לכל המחשבים היום יש מסך מבריק? אני לא יכול לסבול את זה. יש לפטופים עם מסך מט? מעבר לכך אני לא צריך יכולות עיבוד יוצאות דופן (כמו שאמרתי, אני עובד על מחשב מאוד מאוד ישן ומסתדר יופי..)

• 0 תגובות
    • 687 צפיות
  6. Started by meni85,

יש לי פה 4 מפרטים רציתי לשאול מה המפרט הטוב מביניהם כמובן שאני מעדיף את היותר זול הבעיה שתמיד אומרים שמה שזול שווה זול צריך מחשב שירוץ ובעיקר בתוכנות אדובי 1: http://www.newegg.com/Product/ComboBundleDetails.aspx?ItemList=Combo.415779 2: http://www.newegg.com/Product/ComboBundleDetails.aspx?ItemList=Combo.418995 3: http://www.newegg.com/Product/ComboBundleDetails.aspx?ItemList=Combo.415773 4: http://www.newegg.com/Product/ComboBundleDetails.aspx?ItemList=Combo.418998 תודה מראש למגיבים

• 2 תגובות
    • 656 צפיות
  7. שלום. אני מעוניין לקנות מחשב חדש שישמש אותך לעריכת וידאו ואנימציה (בתוכנות אדובי). אחרי הרבה התלבטויות והתייעצויות, בניתי מפרט מהאתר של KSP, דיברתי עם טכנאי מחשבים שהציע לי לרדת למעבד i5 כי ההבדלים זניחים, והגעתי למפרט הבא: אז זה המפרט שהורכב מהאתר של K.S.P מחשבים: מעבדי אינטל: Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8599 לוחות אם למעבדי אינטל: GIGABYTE P55A-UD4P s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=9257 זכרונות: DDR III 1333Mhz 3x2GB Corsair XMS3 Triple Channel CL9 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=7193 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Black 1TB 7200RPM, 64MB, SATA III WD1002FAEX http://…

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by e-r-a-n,

לאחרונה אני נמצא בהתלבטות בנוגע לשני הדגמים. את הדל אני יכול לרכוש בארץ ב3600-3700 עם I5, סוללת 6 תאים וכו'. ואת האסוס אני יכול להביא מחו"ל בעלות סופית של כ4100ש"ח. האסוס מגיע עם מפרט דומה מאוד, שנבדל בסוללה חזקה יותר - 8 תאים וכרטיס מסך משופר. בסה"כ המחיר בניהם מאוד קרוב אחד לשני אחרי שדרוג זכרון ל 4GB, ואז נשאלת השאלה מי עדיף? זמן סוללה חשוב למדי, ואני מקבל סוללת 8 תאים ולא 6, וגם יש הרבה ביקורות ברשת על זמן סוללה ארוך מאוד לאסוס (9.5 מוצהר מהיצרן, 6~ בפועל - עדיין מכובד) מעבר לסוללה, איכות החומרים של האסוס גבוהה יותר ועשוי ברובו מאלומיניום - כאשר החלק היחידי שנותר מפלסטיק הוא אזור המקלדת. מי לדעתכם עדיף?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Unique,

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Tray + Evercool Buffalo 10CM 2Heatpipes Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪840 לוח אם: Gigabyte GA-770TA-UD3 כמות: 1 - מחיר: ₪508 מארז: Thermaltake V3 Black Edition 1x120mm + Seasonic 500W ET 34A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ₪485 קירור למארז: Scythe 120mm Slip Stream 1200RPM 68.54CFM / 24.0dBA כמות: 1 - מחיר: ₪38 זיכרון: Micron Rendition 2GB (Single Stick DDR3-1333 CL9 כמות: 2 - מחיר: ₪260 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪229 כרטיס מסך: Sapphire ATI Radeon HD 5850 1GB GDDR5 HDMI Retail - למכירה במערכת מח…

• 1 תגובה
    • 555 צפיות
  10. השגתי מעבד i7 860 במחיר טוב ועכשיו אני צריך לבנות לו "סביבת עבודה". זכרון אני אשיג 8GB במהירות 1600 וגם כרטיס גרפי יד שנייה. אשמח לשמוע את ההצעות שלכם לשאר החלקים. אני אומר לכל רכיב מה הדרישות שלי ואשמח שתוכלו להמליץ לי מניסיונכם. הרעיון לקיים את כל הדרישות במינימום מחיר (כמובן שאם לא ניתן למלא את כולן, על מה להתפשר לטעמכם). 1. לוח אם - ללא כרטיס גרפי מובנה. אם אין הבדל ביצועים לא אכפת לי H55 או P55 או כל מה שתואם את המעבד. אני לא צריך USB3 או SATA 3 יספיקו לי מה שהצ'יפסט מספק. אין לי גם צורך ביציאת מדפסת / יציאה סריאלית או חיבור ל- Floppy. מה שיותר זול ומקיים את זה יותר טוב. כמובן שיהיה משהו אמין. אני לא עושה OC מעבר ל- 10%, ככה שגם זה לא עניין. פשוט מחיר זול. 2. מארז - …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by חני 10,

תקציב של 8 א' (ואם אפשר לחסוך על חשבון שידרוגים עתידיים עדיף) המחשב מיועד לשימוש בתוכנת פרימייר , אפטר ובעתיד תתכן אופציה למאיה- כל אלו לצורך פרנסה. אין צורך בציוד היקפי מלבד מסך טוב (אם בניית מפרט בעל אופציה להוספת מסך נוסף בעתיד). אני זקוקה לכל המידע במפרט (עד לסוג צורב, איזה חיבורים שיהיו בכונן וכו'). אני ממש לא מבינה בנושא, אז אשמח לקצת עזרה.. תודה!

• 3 תגובות
    • 503 צפיות
  12. Started by infer73,

. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ותכנות. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680*1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכל מהכל. FPS ו-RTS בעיקר. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות-בינוניות. אין צורך ביותר מזה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכ…

• 20 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. שלום לכולם, אני צריך מפרט של מחשב שהשימוש העיקרי שלו זה קידודים (HD) ועריכת סרטים. גם משחקים אבל אני לא גיימר כבד בכלל! מסך כנראה 23 אינץ של סמסונג (FHD 1920*1080) חשוב שיהיה גם מארז טוב (אבל לא מטורף),יותר נכון מארז איכותי. הארד דיסק: 1TB חנות בצפון (חיפה). תקציב: 4000 ש"ח (כמובן שהתקציב רק למארז , ללא מסך וללא ציוד היקפי) תודה רבה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  14. שלום לכל חברי הפורום! אני מעוניין במחשב לגיימינג בינוני, לא מצפה ל-crysis על כל ההגדרות הגבוהות אבל כן מצפה להריץ בהגדרות נורמליות משחקים של היום + עתידיים. מסך כבר יש לי, ברזולוציה 1920x1080 רמקולים, מקדלת עכבר וכל ציוד היקפי כל שהוא- יש. אין צורך בחדש. דרישות תקציב: עד 3000₪ עם אפשרות חריגה של כל היותר 500₪. כמובן שכמה שפחות יותר טוב. דרישות מפרט: לא אכפת לי AMD או אינטל, אני מעדיף את מה שעולה פחות ונותן יותר. אם במפרט השימוש בזיכרון יהיה מסוג DDR2, אז יש לי בבית כרטיס 2GB ככה שלא צריך יותר מ-2G ראם במפרט. במידה והתקציב מאפשר, אשמח ללוח אם תואם SLI\CrossFire שקט חשוב לי. כמה שפחות יותר טוב. ולא צריך כונן אופטי. תודה לעונים!

• 5 תגובות
    • 929 צפיות
  15. Started by דיוגנס,

מבקש המלצה למחשב נייד קומפקטי, קל משקל, בעל סוללה חזקה ואמין. שימושים : אינטרנט, סרטים, מוזיקה (אין צורך ברמקולים טובים, מספיקה יציאה לאוזניות ) וכתיבת מסמכים וחומרי לימוד. שמתי עת עיני על סדרת asus eee אך יש כעשרים סוגים שונים בלי שינויים של ממש ( חוץ מסדרת המעבד) ואם יש אלטרנטיבה אחרת - מה טוב. אז שוב, התקציב עד 1500 עם אפשרות לחריגה קטנה. תודה וערב טוב.

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  16. Started by elad_kr,

מה אתם אומרים על המחשב הזה יחסית למחיר של 500 דולר? Toshiba Satellite 15.6" Notebook Computer - Graphite (L505-ES5015) •Computer Features: SuperMulti DVD Optical Drive •Processor Type: Intel Pentium Dual-Core T4400 •Processor Speed: Up to 2.2 Ghz •Battery Life: Up to 3 Hours •Hard Drive Capacity: 320GB Hard Drive Capacity •Hard Drive Speed: 5400 RPM •Hard Drive Interface: Serial ATA •System Bus Speed: Up to 800 Mhz •System RAM: 3 GB •Memory RAM Type: DDR2 •RAM Maximum Expandable To: 4 GB •Cache Memory Installed Capacity: 1MB L2 Cache •Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit •Optical Drive Type: DVD±RW/CD-RW Drive •Electronic Display Features: LCD Display •Maximum …

• 0 תגובות
    • 646 צפיות
  17. Started by AmL1,

צריך המלצה למחשב נייד לשימוש כמו משרדי זה הולך לאמא שלי והיא לא בדיוק שולטת בשיא הטכנולוגיה השימושים שלו הם בעיקר לאינטרנט,אימיילים,העברת תמונות ממצלמה לא דברים מורכבים.. עדיף שיהיה מסך כמה שיותר גדול וכמה שיותר מקום כדי שיהיה אפשר לשים הרבה תמונות... תודה...

• 0 תגובות
    • 604 צפיות
  18. Started by GuGuSH,

שלום, אני מחפש מחשב netbook מבוסס על מעבד ARM, מסך בסדר גודל של 7-8 אינצ', שיכול להריץ לינוקס. השימוש העיקרי שלי הולך להיות עורכי טקסט (קוד), קריאת PDF-ים וצפייה בסרטים (באיכות נמוכה). מאוד חשוב שלא ייקח לו הרבה זמן להידלק, וסוללה שתחזיק הרבה זמן (סדר גודל 10 שעות) תקציב 2000-3000 שקל. למרות שהתקציב לא באמת משקף מכיוון שככל הנראה, קרוב משפחה יביא לי את המחשב מארה"ב. מה גם שיש לי כרגע מחשב נייד "רגיל" והבעיה שלי איתו זה שהסוללה לא מספיקה (בערך שעתיים..) ושלוקח לו יותר מדי זמן להידלק. תודה רבה.

19. Started by skayxx,

. מה התקציב המקסימלי? 5000-5200שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 5200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?תחני HD ומשחקים כבדים (AC2 וכו...) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:כן * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע 19" בהמשך 24" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? AC2 MW2 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך ב…

• 2 תגובות
    • 573 צפיות
  20. Started by evgeni1984,

TMS AMD Dream Gaming HD - Phenom II Six Core מעבד: AMD Phenom II x6 1055T 2.8Ghz 64Bit Six Core - כמות: 1 - ₪0 קירור מעבד: Evercool Buffalo 2 Heatpipes 10CM Fan - כמות: 1 - ₪0 לוח אם: Gigabyte GA-880GM-UD2H - כמות: 1 - ₪0 מארז: Antec Three Hundred (300) 1x120mm 1x140mm Black - כמות: 1 - ₪0 קירור מארז: לא כלול - כמות: 1 - ₪0 ספק כוח: Seasonic S12 620W 48A @ 12V - כמות: 1 - ₪100 זיכרון: Micron Rendition 2GB Stick DDR3-1333 - כמות: 2 - ₪0 דיסק קשיח ראשי: Samsung 1TB Sata II 32MB Buffer Spinpoint F3 - כמות: 1 - ₪0 כרטיס מסך: Sapphire HD5770 1GB GDDR5 Retail - כמות: 1 - ₪0 כרטיס קול: כרטיס קול מובנה Realtek HD 7.1 - כמות: 1 - ₪0 כרטיס רשת: כרטיס רשת מובנה 1Gbit - כמות: 1 - ₪0 …

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  21. Started by witherwings,

1. דרוש מחשב למשחקים\עבודה בתקציב של עד 7000 ניתן לנצל את התקציב אפשר לחרוג בכמה מאות 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: עבודה בכמה מכונות וירטואליות(לא משהו אינטנסיבי) ומשחקים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. workstation / משחקים חדשים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה ( לא בצורה כבדה) ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אני מחפש מסך * באיזה סוג משחקים תשחקו? wow / fear /cryss * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף כמה שיותר גבוה אבל לא קריטי ! 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש צורך במסך ומלקדת 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צ…

• 2 תגובות
    • 544 צפיות
  22. Started by -Z-,

שלום לכולם, לפי הכותרת אני מניח שאתם יודעים את מה שאני הולך לשאול.. האם יש פתרון לבעיה? אני לא יכול לצאת עם המיני נייד המדובר החוצה ולהנות ממנו בשמש רק בגלל הקושי בצפייה במסך ניסיתי ואני מנסה למצוא פתרונות ברשת אבל בנתיים כלום... מצאתי איזה אתר ישראלי שמתיימר למכור מגן מסך "נגד השתקפויות" אבל לדעתי אין חיה כזו וזה רק יעצים את ההשתקפויות. מה דעתכם? ניתן לעשות משהו בעניין? תודה רבה לעונים מראש!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by elior90,

שלום אני צריך עזרה בקשר למחשב נייד שאני רוצה לקנות המחשב הוא מיני 10.1 אינץ המפרט שלו: HP Mini 210-1010ej‎ ‎Model‎ ‎210-1010ej‎ ‎ Color‎ ‎ניתן להזמין בשחור‎ ‎ CPU‎ ‎Intel® Atom™ Processor N450, 1.66GHz, 667MHz FSB, 512KB L2 Cache‎ ‎ Memory‎ ‎1GB DDR2‎ ‎ HD‎ ‎250 GB (7200 rpm)‎ ‎ Display‎ ‎10.1 Diagonal SD LED Anti-glare Widescreen Display (1024 x 600)‎ ‎ GPU‎ ‎Integrated Intel® Graphics Media Accelerator 3150, Up to 256 MB Total Available Graphics Memory‎ ‎ Optical Device‎ ‎None‎ ‎ Network Card‎ ‎ Integrated 10/100BASE-T Ethernet LAN‎ ‎ Wireless‎ ‎802.11b/g WLAN‎ ‎ Bluetooth‎ ‎ Yes‎ ‎ Webcam‎ ‎Webcam with integrated microphone‎ ‎ Speakers‎ ‎Generic, stere…

• 0 תגובות
    • 597 צפיות
  24. Started by shemiraz,

היי יש לי מערכת עם מעבד q9550 ו4 גיגה זכרון וכרטיס מסך gts 250 אני מעונין לשדרג את הכרטיס מסך השאלה האם בכרטיס מסך חדש כגון gtx 470 או 465 או hd 5850 או 5830 המעבד שלי יהיה צוואר בקבוק?

• 1 תגובה
    • 627 צפיות

דיונים חדשים בפורומים