ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם. אני מכיר את הפורום הזה כבר המון זמן, והוא עזר לי רבות בעבר. כיום, המחשב שלי כבר ענתיקה לגמרי (P4 Presscot, 1.5G זכרון), והוא ממש זוחל. כדי שהוא לא יכבה לי כל פעם אחרי חמש דקות - אני עובד עם מארז פתוח, ומאורר גדול עומד מול המארז נראה לי שהגיע הזמן להחליף את הטרנטה, וחשבתי שאני יכול להיעזר בכם כדי לדעת מה לקנות במקום. אז ככה: שימושי המחשב: עבודות משרדיות נטו. כגון, הקלדה בוורד, גלישה בנט, צפייה בסרטים מפעם לפעם וזהו. לא צריך מחשב לגיימרים, ולא לעבודות גרפיות מסובכות. הסתכלתי פה על המפרט הבסיסי, שעולה 1405 ש"ח (http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=133343§ion=293&target=משרדי) ותהיתי - אולי כדאי לקנות את המפרט הבסיסי של חנות "אייבורי" http…
-
- 24 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב של טושיבה,אבל אני לא יודע איך היא מבחינת בנייה ואיכות אז איך היא באמת? המחשבים שלה בנויים טוב ואיכותיים? או שעדיף ללכת על חברה אחרת?
-
- 3 תגובות
- 828 צפיות
-
-
היי מחפש מחשב נייד עד 5000 ש"ח לתכנות צפייה בסרטים וקצת משחקים. חשוב לי שזמן הסוללה יהיה שעתיים + וזהו בגדול.. חבר קנה את ה - HP Pavilion dv6-2130ej - איך הוא לדעתכם? תודה! שלומי.
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 CPU Fan לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston דיסקים קשיחים Samsung 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ כרטיסי מסך GIGABYTE HD 5850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E צורבים Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA מארזים Antec Nine Hundred Two Mid Tower Ultimate Gamer ספקי כוח SeaSonic 620W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-620 מחיר:5095 איך המפרט? האם יש משהו לשנות/לשפר? האם אפשר לבנות מחשב יותר טוב ויותר משתלם בתקציב של 5100 …
-
- 6 תגובות
- 935 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ותכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?אין לי כרגע מסך אני מתכוון לקנות בנפרד * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? Oblivion,Crysis,Tom Clancy Etc... * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות) 3. האם י…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המחשב מיועד לאשתי לעבודה. אין חשיבות לאיכות המארז והספק, כל עוד הם עושים את העבודה. מתלבט לגבי שיפור ביצועים בעזרת מערך RAID0 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת האפשר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה מקסימלית 500 ש"ח רק במקרה של מהפכה בביצועים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? אינטרנט וגרפיקת דו מימד. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. photoshop, illustrator ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה משמש לפרנסה. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב…
-
- 9 תגובות
- 799 צפיות
-
-
התקציב המקסימלי - 6500 , אבל עדיף כמה שפחות מדובר על מחשב למשחקים כבדים והכי חדשים, יש לי מסך 24 ברזולוציה 1920X1200 , ואני מעוניין לשחק בהגדרות הכי גבוהות לכן נדרש כרטיס מסך חזק אין צורך בציוד הקפי. חשוב מאוד שהמארז יהיה שקט ובמקביל קר. בשלב ראשון לא מתוכנן אוברקלוק אבל בעתיד כן לכן לוח האם צריך לתמוך באופציה. זכרון DDR3 לפחות 6 ג'יגה. דברים חשובים מבחינת שדרוג עתידי : 1. ספק שיכול להחזיק מערך SLI, מן הסתם גם לוח האם צריך לתמוך בSLI וכרטיס מסך של NVIDIA כי אני מעוניין בעתיד בטכנולוגיית התלת מימד 2. תושבת למעבד 1366 כדי שתהיה אופציה לשדרוג למעבדים החדשים איזה צ'יפסט מומלץ X58 או משהו אחר? מבחינת המארז מצד אחד שיהיה שקט ומצד שני שיהיו בו הרבה מאווררים כי המחשב אצלי בעומס…
-
- 6 תגובות
- 818 צפיות
-
-
אני מתלבט בין 2 מפרטים לגיימינג אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור. Intel Core 2 Quad Q9400 2.5Ghz BOX Gigabyte GA-EP41-UD3L P41 CHIPSET Transcend 2GB DDR2 800Mhz SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata2 ST3500418AS HIS ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI צורב LG GH22 SATA x 22 Black RaidMax Apex Black SeaSonic SS-500HT 500Watt 80 Plus והמפרט השני: INTEL TOM COVE DH55TC DVI HDMI eSATA DDR3 1333 INTEL CORE i5 650 3.20GHZ 4MB BOX DDR3 2GB 1333 Mhz CL9 KINGSTON 500GB 32MB SATA 3 AADS WD GALAXY GEFORCE 9800GT 1GB DDR3 DVI / HDMI 256BIT DVRW LG X 22 SATA אין לי בעיה להוסיף או לשפר מאווררים אם צריך תודה
-
- 0 תגובות
- 534 צפיות
-
-
בעבודה יש לי Lenovo T510 והוא הגיע מהחנות עם תחנת עגינה מדגם ThinkPad Mini Dock Series 3, 4337-10U. באתר של לנובו רשום שזו אכן תחנה שמתאימה למחשב והחיבור מתאים אבל התחנה "קצרה" מדי למחשב. על התחנה יש "שיניים" מגומי שאמורות להיכנס למגרעות שבמחשב אבל כפי שכתבתי - התחנה קצרה מדי. צירפתי תמונות. מישהו יודע איזה דגם יתאים? תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 916 צפיות
-
-
ערב טוב, זקוק לחוו"ד/ אלטרנטיבה למפרט הבא. יירכש בTMS. מתוכנן להריץ WINDOWS 7 32BIT. האם הוא ירוץ חלק ומהר על המפרט הנ"ל? בעיקרון, התקציב הוא עד 2K ללא מסך, בשאיפה לרדת כמה שיותר נמוך מבלי לפגוע בביצועים. אשמח להארות לגבי דרכים לחסוך... אגב, את ההרכבה אני מבצע לבד. מעבד:? AMD Athlon X3 425 2.7Ghz 64Bit Tripple Core AM2+/AM3 BOX כמות: 1 - מחיר: ₪419 לוח אם: Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H AM2/AM3 כמות: 1 - מחיר: ₪454 מארז: Raidmax APEX 2x120mm No PSU - במלאי כמות: 1 - מחיר: ₪151 ספק כוח: Seasonic 350Watt, Active PFC, 120mm, 4 SATA כמות: 1 - מחיר: ₪174 זיכרון: Micron Rendition 2GB (Single Stick DDR3-1333 CL9 כמות: 1 - מחיר: ₪260 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB Spin…
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד הכי זול שיש עד 1000 ש"ח רק לאינטרנט (מייל וגלישה) אם יש משהו ב-500 בכלל טוב
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי - מקסימום 1700 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך - לעמוד בתקציב עדיפות לDDR3!! גם בגלל הבדלי המחירים כעת 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - אופיס, ואינטרנט א) פרנסה, יריץ Windows xp. ב) לא למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד היקפי - לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט - צורב 7. האם מתוכנן אוברקלוק - לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה - אין צורך ומרכיב לבד 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית - בראשון לציון, חנות אמינה, לא KSP ואייבורי 12. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג למעבד/זיכרון? - שיהיה אפשרות לזמינות חלקים בשנים הקרובות במחירים סבירים התלבטות בין אינטל ל-AMD (תמיד העדפתי אינטל, אבל הפעם אפשר גם AMD עדיפות למארז בינוני עד קטן (במחיר…
-
- 1 תגובה
- 626 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בעיקר תכנות ב DOTNET וJAVA, עריכה גרפית תלת מימד,ואנימציה וכמובן אינטרנט ואופיס * גודל המסך?לפחות 15.6" * משקל רצוי?עד 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך ?לפחות שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI לא משנה * בלוטות?לא משנה * גודל מינימלי של כונן קשיח?250GB * זיכרון: לפחות 2 ג'יגה DDR3\DDR2 * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא בינלאומית אבל אחריות לתווך ארוך 3 שניים לפחות * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא תקציב: 3000 ש"ח אשמח לעזרה. תודה רבה. [br]פורסם בתאריך: 2.07.2010 בשעה 11:52:08 כל כך הרבה צפיות ואף אחד לא מגיב? כי אין לכם זמן, או שהבקשה לא מסודרת? אשמח אם תעזרו לי.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זו הודעה בשביל חבר כי הוא לא רשום. אהלן אני נמצא כרגע בקנדה, ואני מעוניין לקנות מחשב נייד, התקציב הוא 1000 דולר +- אני מעוניין במסך 14 אינץ משהו כזה, המחשב משמש לאינטרנט אז אנטנת WIFI טובה, מוזיקה וסרטים. יש סיכוי שבעתיד המחשב ישמש אותי לשרטוטים אז אני לא יודע אם זה אומר כרטיס גרפי או יותר זכרון פנימי. הרדדסיק לפחות 250 גיגה, צורב די וי די כמובן וכל החיבורים הרגילים. עכשיו ההתלבטות הגדולה שלי היא ביין MAC על סוגיו השונים כולל הפרו או הסוני ויו על סוגיו. האם הMAC באמת כזה יותר טוב? על מה כדאי ללכת בתקציב הזה. הנה כמה חנויות שיש פה בשפע ובדקתי מחשבים ניידים בהם כבר. http://www.bestbuy.ca/en-CA/home.aspx http://www.futureshop.ca/en-ca/home.aspx
-
- 1 תגובה
- 899 צפיות
-
-
שלום לכולם אני אשמח להעזר בכם ולקבל מפרט למחשב שיפעל עם 4 מסכים אני רוצה שתהיה לי האפשרות לשדרג בעתיד ולהוסיף עוד 2 מסכים יעבדו במקביל מספר תוכנות וחלונות לאינטרנט. התקציב עד 2000 שח (אם לדעתכם הסכום נמוך מידי אז כמובן תתנו מפרט במרגת מחיר הבאה שנראית לכם) תודה אלון
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, אני מחפשת מחשב נייד אשר ישמש בעיקר לצפייה בסרטים, מוזיקה ואינטרנט. משחקים כמעט ולא. חשוב שהכרטיס מסך יהיה איכותי ולא סתם מובנה, היות ומדי פעם ארצה לחבר אותו לטלויזיה - HD, שתהיה יציאת HDMI כמובן [סביר להניח שזה "ברירת מחדל"?] ושאוכל להריץ סרטים בצורה חלקה, לגבי זיכרון - 4GB כמו כן, אין לי מושג איך זה הולך במחשבים ניידים, אבל שאוכל לחבר אליו רמקולים 5.1 שברשותי - שהכרטיס קול יתמוך בהם, מסך - 15.6 אפשרי יותר אם יעמוד בתקציב. בנוגע למשקל - עדיפות שיהיה כמה שיותר קל. אבל לא חובה. התקציב שלי הוא עד 4000. חשבתי אולי על - http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5540&CatCode=315 אבל אין לי ניסיון עם החברה "Acer", ואני חושבת יותר לכיוון של Dell, Asus ,Lenovo אולי טו…
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
פעילה רציפה של מחשב נייד (10") כאשר הוא מחובר לחשמל באופן קבוע ואינו נכנס אף פעם למצב שינה יכולה לגרום לנזק? תודה
-
- 1 תגובה
- 662 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים, סרטי HD וכו א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? Full HD * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? המשחקים הכי חדשים/כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (גבוהות) 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין …
-
- 4 תגובות
- 631 צפיות
-
-
שלום רב! ברצוני לרכוש מחשב המיועד לשימוש ביתי. כלומר, אינטרנט, סרטים, office. אני מתכוון לקנות את המחשב ב ksp, לכן אשמח לקבל מפרטים עם רכיבים שניתן להשיג בחנות זו, (אך גם מפרטים מחנויות אחרות יתקבלו). ברשותי ספק כוח SEASONIC S12 BRONZE 430W - אותו אני מתכוון להעביר למחשב החדש. התקציב העומד לרשותי הוא בסך של 2300 ש"ח עם חריגה ל 2500 ש"ח במידת הצורך. במפרט שהרכבתי בעצמי החלטתי שלא להוסיף כרטיס מסך, אולם יש ברשותי כרטיס מסך מדגם hd4550 - אותו אתקין במידת הצורך. אין לי מושג עד כמה המארז שבחרתי במפרט טוב. אשמח אם תתנו את חוות דעתכם עליו. חשוב לי שהמחשב יהיה יחסית שקט. אני ככה"נ מתכוון להריץ חלונות 7 על המחשב - אם זה משנה משהו. אני לא זקוק למסך ולציוד הקפי אחר (גם לא לצורב). חש…
-
- 5 תגובות
- 796 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות נייד של דל מ-Notebookclub. המחשב מגיע עם אחריות לשנה, שניתן להאריך לשלוש בתוספת של 290 ש"ח. רציתי לדעת מניסיונכם אם התוספת לעוד שנתיים משתלמת או שהאחריות הזאת לא כוללת יותר מדי. יש מקומות שנותנים רק שנה של אחריות מלאה ואחר כך היא לא כוללת מלא דברים. תודה.
-
- 6 תגובות
- 9.4k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4K-5K 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7+ 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? כן 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב כן, מערכת הפעלה לא. 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? בניתי מפרט מ-TMS שמהם נקנה מחשב קודם והייתי מרוצה מהשרות 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבו…
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית בלבד תקציב: עד 3500 שימושים: אופיס, אקרובט רידר, אינטרנט, (אולי מעט סרטים). חשוב לי משקל קל, מהירות עבודה, אחריות ומראה. לגבי סוללה לא כל כך קריטי אך כמובן שעדיף חיי סוללה ממושכים. המחשב נקנה כמתנה לאבא שלי. האם ניתן לבצע חריטה על המחשב הנייד? אם כן היכן? תודה
-
- 2 תגובות
- 909 צפיות
-
-
הי, הנה הטופס: . מה התקציב המקסימלי? 2400 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). לא יותר מתוכנות כמו Office. יהיה על המחשב win7 ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקי אונליין, משחקי יריות (FPS) וכו'. למשל Call of Duty 6, WOW. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גב…
-
- 1 תגובה
- 667 צפיות
-
-
הכי חשוב שיהיה בו מסך LED 15 ומעלה. זיכרון 4 גיגה ומעלה ןאם אפשר מעבד I5 אני מקווה שלא הגזמתי תודה בכל אופן.
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-