עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by alfred3,

יש ברשותי את המחשב הנ"ל בשבוע האחרון אחרי כמה דקות שלא הייתי משתמש במחשב המסך היה נהיה שחור כאילו כבוי אבל רואים ממש בקושי את התצוגה אחרי ריסטרט זה היה מסתדר ,אתמול כבר גם הריסטרט לא עוזר לא רואים כלום ,חיברתי אותו לטלויזיה ורואים טוב ככה שלא נראה לי שזה כרטיס המסך . מה זה יכול להיות ?

• 7 תגובות
    • 986 צפיות
  2. Intel Core 2 Quad Q9400 2.5Ghz BOX Gigabyte GA-EP41-UD3L P41 CHIPSET Transcend 2GB DDR2 800Mhz SeaGate 500GB 7200RPM 16MB Sata2 ST3500418AS ןHIS ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDM צורב LG GH22 SATA x 22 Black RaidMax Apex Black SeaSonic SS-500HT 500Watt 80 Plus אין לי בעיה לשפר דברים אם צריך בעוד 200 שקל תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום , מבקש את עזרתכם למחשב לעריכת סאונד נטו באזור ה 4 , 4 וחצי אלף. מחשב שלם , מארז והכל ... כולל מסך 22 אינץ ( משהו זול .. ) , חוץ מזה בלי ציוד הקפי. המחשב ישמש לעריכה כבדה של סאונד , משחקים לא מעניינים אף אחד וכנראה בחיים לא ישוחקו עליו. אבל אם יש כרטיס מסך נחמד שטוב בהרבה מהמובנה בלוח אם בתקציב של כ 300 שח אז אפשרי. אז בקיצור חברים דגש על כוח ושקט.

• 1 תגובה
    • 742 צפיות
  4. אהלן, קונה מחשב חדש. השימושים הם בעיקר לגיימינג ברזולוציה של 1650X1050 וכמובן כמחשב All Around. לא מתוכנן OC. חשיבות גבוהה לשידרוג עתידי. אין צורך בציוד היקפי או דיסקים קשיחים (יועברו מהמחשב הקודם). התקציב הוא עד 4000 עם שאיפה לנצל כמה שפחות (ללא פגיעה בתמורה כמובן). בניתי את המפרט הנ"ל: AMD Athlon 2 X4 635 2.9Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪561 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1880 מאוור Scythe Reeven, יחידות 1 ₪146 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1239 Gigabyte MA-770T-UD3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪455 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1836 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪490 http://www.rsm.co.il/product.…

• 2 תגובות
    • 752 צפיות
  5. מבקשת המלצה למחשב נייד המיועד לעבודות גרפיקה גדולות ולעבודות תלת מימד. מקום קניית המחשב: ישראל. לא משנה היכן. חנות אמינה חשוב! * מטרות המחשב? לדוגמה: עריכה גרפית דו מימדית,או תלת מימד אשמח אם יוכל לשמש גם לעריכת סרטים (לא חובה) * גודל המסך?15.4 אין צורך בתוספת המספרים בצד במקלדת. * משקל רצוי?עדיף כמה שיותר נמוך. לא המשתנה החשוב ביותר עבורי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך . עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כל יציאה שתתאים למדיות השונות מצלמת וידאו, DVD, מקרן וכו' * בלוטות?מה זה? * גודל מינימלי של כונן קשיח? * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?מומלץ * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא הערות נוספות: עד כה שירת אותי נאמנה מחשב מסוג hp pavilion dv4000 בזמנ…

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  6. אני צריך מפרט לגרפיקה וזה מה שנראה לי וזה במחיר של 3300 ש"ח השאלה שלי, המחשב מאוזן? השימושים זה פוטו שופ, אילוסטרייטור ואולי פרמייר והאם יש אפשרות להוריד/לשנות משהו ולהוזיל את המחשב? מעבדי אינטל Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Alpine 11 Pro Rev.2 (s775,1156) לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרונותDDR III 1333Mhz 2x2GB Kingston דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS כרטיסי מסך GIGABYTE GT220 1GB GDDR3 DVI HDMI PCI-E צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) מארזים HJA-241 MIDI Beige With 12cm + 8cm Fans (No PSU) …

• 4 תגובות
    • 570 צפיות
  7. Started by king-bob,

היי, יש לי שאלה. אני מעוניין במחשב נייד, עדיף מתחת ל-2600 שקל ומעל ל-10.1 אינצ'. אני סטודנט והשימוש העיקרי שלי בו יהיה לאופיס. הסוללה חשובה אך 6 שעות יספיקו לי. התלבטתי לגבי ה-asus 1101 אחרי שויתרתי על ה-1005 בגלל גודל מסך, אך נשמע שהוא מאוד איטי ומתקשה אפילו בהרצת ישומים פשוטים. ל-1201 סוללה חלשה מדי. מצאתי את הנייד הזה, 1410 של אסוס, וקראתי עליו ביקורות טובות. מצד שני הוא לא מיובא באופן רישמי לארץ וניתן להזמין אותו רק מהחנות הזאת. http://www.shopla.co.il/item.asp?itemid=1670 האחריות שהם מציעים היא של מעבדה ולשנה. מנסיון שלכם עם אחריות של מעבדה ועם מחשבי אייסר. האם זה "סיכון"? במידה וכן, האם יש מחשב במחיר ורמת ביצועים דומה שכן מיובא לארץ ומגיע עם אחריות? (מצאתי רק טו…

• 2 תגובות
    • 949 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ₪ האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ₪ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב הם תכני HD ומשחקים ברזולוציה: 1680x1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? OC קל\בינוני וכן 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשה (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA …

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום , התחלתי לבנות מפרט שמובא בהמשך וצריך כיוון נכון והשלמה. המחשב ישב במרכז הבית וישמש גם לעבודה, חצי תכנותית (visual studio) וחצי משרדית, וגם בתור מדיה סנטר. מסך וכרטיס טלוויזיה לא במסגרת התקציב, כבר יש: מסך Samsung SyncMaster 24, כרטיס טלוויזיה AverMedia Hybrid 007. המחשב יקבל כניסות טלוויזיה (אנלוגי או דיגיטלי), יציאת ה-D-Sub תלך למסך, יציאת ה-DVI אמורה ללכת למקרן. כמו כן מעוניין שיציאת האודיו תלך לכניסת Direct 6 Channel של רסיבר. עדיפות למארז מדיה שוכב, כך שימוקם בתוך שידת סטריאו מאווררת (כלומר שיש בה זרימת אוויר, לא שיש בה מאווררים). מפרט אפשרי: מארז ANTEC NSK2480 BLACK 380W מעבד Intel Core i3 530 2.93GHZ 4MB LGA1156 BOX לוח אם Gigabyte GA-H55-UD2H זכרון…

• 3 תגובות
    • 668 צפיות
  10. Started by itsik1231995,

אין תקציב מוגדר (בעיקרון כמה שיותר זול) המחשב הזה בה להחליף מחשב מבוסס Q6600 + HD4850 המטרה של המחשב זה גיימינג במסך 1920X1080 FHD אין צורך בציוד מסביב צריך 1 : לוח אם 2 : מעבד - I5 (אם יש המלצה למשהוא יותר משתלם אז בכייף) 3 : כרטיס מסך : HD5850 (אם יש המלצה למשהוא יותר משתלם אז בכייף) 4 : ספק כוח 5 : דיסק קשיח 320GB - כונן DVD 6 : מארז + קירור אוויר * כרטיס קול לא של ריילטק * שהכול יהיה באותה חנות ולא מפוזר בחנויות שונות חנויות באזור חדרה בלבד תודה

• 85 תגובות
    • 6.7k צפיות
  11. היי, אני מחפש נייד לצורכי לימודים ( קריאה, גלישה ועל הדרך צפיה בסרטים ) לכן מצד אחד חשוב לי שיהיה מסך גדול ואיכותי שקל לקרוא ממנו מאמרים וצצד שני לא גדול מדי שיהיה מסורבל לסחיבה. חשבתי אולי על 14". הבעיה שכל המסכים שבדקתי היו מסכי לד מבריקים שלדעתי קצת פחות טובים ממסכי המט, זוית הצפיה בהם ממש אפסית ואם מזיזים את הראש כמה מעלות הצידה כל הצבעים משתנים והחדר משתקף. האם יש עדיין ניידים עם מסכים לא מבריקים?

• 1 תגובה
    • 788 צפיות
  12. שלום לא מתוכנן OC המחשב הוא מתנה לאח שהתחתן הוא לא מתכוון לשחק, אבל העדפתי להכניס גם כרטיס מסך בשביל סרטים המפרט שהרכבתי הוא כדקלמן: מעבד AMD Athlon II X3 435 Processor 2.9Ghz 1.5Mb BOX AM3 388 ש"ח לוח אם ASUS M4N68T-M AM3, nForce 630a, DDR3 1333, PCI-E, VGA, HDAudio 279 ש"ח דיסק קשיח Western Digital Caviar Green 500GB 3.5 32Mb SATA II WD5000AADS 220 ש"ח זיכרון Kingston DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 276 ש"ח צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD 103 ש"ח מארז מארז ללא ספק Thermaltake V3 236 ש"ח ספק ספק כח Enermax Tomahawk 405W 231 ש"ח כרטיס מסך כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD5450 Silent 512MB DDR3 PCIe 275 ש"ח סה"כ 2008 ש"ח דרושה רק חוות דעת אחרונה לפני שאני מזמין (ה…

• 5 תגובות
    • 949 צפיות
  13. שלום, חבר שלי מחפש מחשב נייד בגודל 13.3 לשימושים של סטודנטים. על המשקל להיות סביר, אני מניח שבגודל 13.3 זה לא עולה על 2ק"ג. זמן סוללה ארוך ככל האפשר. יציאת HDMI, בלוטוט לא בגדר חובה, למרות שזה יכול להיות נחמד. ואחריות בנלאומית חובה... בזמנו קניתי לחברה שלי את ה- ASUS UL30-X5 והוא עושה את העבודה מעל ומעבר למרות שראיתי שיש מעבדים חדשים יותר בשוק (I3, I5) ובלפטופ של ASUS אין את המעבד הזה. מה הייתם ממליצים? תודה!

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  14. Started by bennyap,

http://www.pc-shop.co.il/pl_product~R580~3038~13716.htm האם המחשב מתאים לעבודה עם autocad 2009? לכרטיס מסך יש זיכרון של 512mb. זאת בעצם השאלה. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 573 צפיות
  15. קבוצת ח.י משפרת את השירות ללקוחותיה ומעתה ניתן לקבל איסוף והחזרה למחשבים ניידים ! רוצים לשמוע עוד כנסו http://www.hye.co.il/news/news.aspx?newid=242&pcatid= בברכה, אורי נציג קבוצת ח.י

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by mr_sababa,

שלום וברכה לכל חברי הפורום המדהים הזה. מפרט המחשב הנוכחי: Mainboard : Asus P4SP-MX Processor : Intel Pentium 4 @ 2400 MHz Video Card : ATI Radeon 9600 / X1050 Series Hard Disk : WDC (80 GB) Physical Memory : 768 MB ברצוני להחליף לו לוח אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך , ודיסק קשיח. טיפול 10,000 שכזה. המחשב מחובר קבוע לטלוויזיה ללא מסך נוסף, הטלוויזיה היא lcd 32" HDREADY חשוב לי שהוא ידע לנצל אותה כמו שצריך, במקס' רזולוציה שהיא מאפשרת. המחשב הולך להריץ בעיקר מדיה, אם כי גם משחקים פה ושם חשוב שיעבדו טוב! התקציב: 2000 ש"ח ניתן לחרוג בעוד כ-500 ש"ח אם זה הכרחי. יש צורב במחשב, מקלדת ועכבר אלחוטי, מארז, ספק. פעם הייתי חזק בענייני החומרה, היום הכל מדבר לי סינית. תודה רבה מראש על העז…

• 6 תגובות
    • 694 צפיות
  17. 1. תקציב מקסימלי: 50,000 ש"ח, ללא חריגות וללא נסיונות לחסוך! 2. המחשב מיועד למשחקים ועבודה, ולריבוי פעולות של תוכנות כבדות, עם דרישות גרפיות גבוהות, המחשב יחובר למסך LED 50" ברזולוציית 2560X2048! 3. יש צורך בציוד היקפי: מקלדת, עכבר, מיקרופון לבד (יש לי כבר אוזניות של 1500 ש"ח) - לא צריך רמקולים! 4. ---------------------------------------------- 5. ---------------------------------------------- 6. 10 7. אני רוצה שבחנות יעשו לי אובר קלוק רציני! 8. --------------------------------------------- 9. --------------------------------------------- 10. אני רוצה מארז איכותי ונגיש מאוד לכל החיבורים האפשריים 11. האם מתוכנן שדרוג משמעותי של המפרט בהמשך (למשל, הוספה של כרטיס מסך חזק בהר…

• 39 תגובות
    • 8.2k צפיות
  18. אהלן אני מחפשת מחשב נייד ללימודים (לא משהו עיצובי או גראפי) שיסחוב יפה פוטושופ ותוכנות דומות, עם מסך של 15.4 / 15.6. כמובן שכדאי שיהיה כמה שיותר קל, למרות שאני מבינה שהוא בכל מקרה ישקול בסביבות ה2.5 ק"ג. כרגע נראה לי שזה יהיה אחד המחשבים של דל, אבל אני לא ממש מבינה מה ההבדלים בין הסדרות (הסתכלתי על הסטודיו ואינספירון). אז, יש המלצות? תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. מחפשת מחשב נייד. צריך להיות יותר חזק מהנייח הקיים (פנטיום 4 עם חצי G זיכרון) שמתקשה לסחוב. (במקור תוכנן לקנות HTPC, אבל הוחלט שדרוש משהו יותר נייד כרגע). שימושים: גלישה עם הרבה טאבים בפיירפוקס. הורדת קבצים. משחקים באינטרנט, לא יותר. עבודה על אופיס. שירטוטים בויזיו או דומה. קימפול ב .net צפיה בסרטי וידאו באמצעות Media Portal או דומה. כל מה שפורט לעיל אבל במקביל. (בפנטיום 4 למשל, המדיה פורטל חייב לעבוד לבד) שימוש פיזי: עבודה ברחבי הבית כמו שהוא, עבודה בבית עם חיבור למסך 22 קיים, עבודה מחוץ לבית אבל בבית אחר. שלא יתחמם על הרגליים ! שמנו עיין על המעבד i3, הוא בא בתור 330M 2.13 או i3 350m 2.26 יש i5 430m 2.26 יש גם i5 520m אבל הוא בא רק במסכי 15 (עד כמה שראיתי). עלינו בתקציב …

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. אני מחפש נייד 13" שאשתמש בו בין ההפסקות בלימודים שאתחיל השנה(יש לי מחשב נייח בבית בנוסף). אני חשבתי לרכוש את המחשב עם מעבד I3 ו-4GB בזיכרון. האם זה יספיק כדי להפעיל מערכות במדעי המחשב?? תודה

• 0 תגובות
    • 786 צפיות
  21. אודה על עזרה בבחירת מיפרט. התלבטות בסיסית בין מחשב מבוסס core i3 (לאחר ירידת המחירים לאחרונה) לבין AMD . מעוניין במערכת שקטה ויכולת התרחבות בהמשך (לכן לוח שתומך ב- DDR3 למשל). מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם ניתן אז לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מחשב לשימוש ביתי לבת 10 (משחקים קלים, OFFICE, גלישה). א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). IE + OFFICE תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל…

• 1 תגובה
    • 730 צפיות
  22. Started by nattti,

שלום לכל העוסקים בעבודת קודש אני אודה לכם מאוד אם תעזרו לי בבחירת מחשב נייד עבור אחותי * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אופיס), גלישה באינטרנט, תכנות, משחקים קלים, צפיה בסרטי HD * גודל המסך?15.6" ושלא יהיה מבריק.(ע"פ הרוב עדיף מט). * משקל רצוי? המשקל לא כל כך משנה. עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי זמן סוללה כמה שיותר ארוך ( עדיפות ל - 6 תאים ע"מ לא ליצור בליטה של הסוללה), אבל לא על חשבון התקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ורצוי גם eSata * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB. עדיף יותר * צורב DVD? כן * אחראיות? רצוי אחראיות של לפחות שנתיים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין לי העדפה. אבל חברה שנחשבת אמינה בתחום הניידים * מערכת הפעלה? WINDOWS 7 כמ…

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  23. בעת הדלק המחשב, והניסיון להתקנה של ווינדוס XP אני נטקל בבעיה, המחשב איננו מעביר אותי להתקנה, אלא הוא מתחיל בתהליך טעינת הדריברים ומנסה להפעיל את הווינדוס, ואז הוא מגיע לדף כחול שבו רשום A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer. if this isnt the first time youve seen this stop error screen. restart your computer. ועוד הוראות למחוק את הוירוסים ובסוף Technical information: *** Stop 0x0000007B (0xF78D2524, 0xc00000034, 0x0000000, 0x0000000) המחשב ריק, מחקתי כל זכר למידע שהיה עליו דרך הBIOS, בתקווה שהבעיה תסתדר אך זה לא שינה דבר.

• 5 תגובות
    • 859 צפיות
  24. Started by p_uriel,

שלום, הלכתי לאיבוד בסוגי הכרטיסים. אני מכיר כרטיסי וידאו, מסך, טלויזיה. מה התפקיד של כל אחד מאלו? פספסתי סוג מסויים (פרטי לכרטיס FIREWIRE שאותו אני מכיר)? אשמח אם תוכלו לפרט בעבור התכונות האלו: 1. איזה כרטיס מקפצ'ר מוידאו אנלוגי (חיבור RCA)? 2. איזה כרטיס מבצע עיבוד און ליין של ויאו במחשב (בתוכנת פרמייר וכו') מבלי לעשות רינדור? 3. איזה כרטיס קולט טלויזיה ורדיו במחשב? 4. איזה כרטיס מתחבר לEPG, ואיזה סוג נתונים הוא 'מביא' משם? תודה...

• 2 תגובות
    • 632 צפיות
  25. מטרות המחשב? מדיה סנטר ונסיעות * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? אופייני ל-13.3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף כמה שיותר זמן סוללה. סוללת 6-9 תאים. עדיף 9. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, חובה 3 יציאות USB לפחות, רצוי יותר. קורא כרטיסים. * בלוטות? רצוי - מאוד רצוי גם wimax - מעבד: i5 * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB מינימום. רצוי 500GB לפחות. - זיכרון: 4GB * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות שנתיים לפחות. לא יודע לגבי בינלאומית. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש לי ניסיון טוב עם טושיבה. - מערכת הפעלה: windows 7. אם אפשרי אז 64bit. - כרטיס מסך נפרד ולא מובנה שיריץ HD בצורה טובה דרך חיבור HDMI לטלוויזיה. שמעתי משהו על איזשהו …

• 4 תגובות
    • 975 צפיות

דיונים חדשים בפורומים