עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. לאחר ששאלתי שאלה כללית, הנה דרישות ספציפיות יותר, מקווה שתוכלו לעזור לי הפעם. אין לי הרבה מושג אז זה מה שהצלחתי לגבש נטבוק מיועד לנסיעה לכן קל וקטן (10-12 אינץ')- ישמש להעלאת סרטים דרך מצלמת וידאו (חיבור פייר וייר), גלישה אלחוטית ושיחות וידאו, וכתיבה ללימודים RAM מינימום 2 ג'יגה רזולוציה גבוהה למולטימדיה לפחות 2 USB ורצוי מאוד קורא כרטיסי זיכרון ו- fire wire bluetooth, כניסה של כבל רשת, חיבור ממש טוב לווי פיי סוללה לזמן ממושך. מצלמה ומיקרופון חשוב מאוד שיהיו טובים תקציב- עד 3500 חשוב שהיצרן יהיה אמין (מעדיפה דל אבל מוכנה לשמוע הצעות נוספות) http://ireland.dell.com/il/he/home/Laptops/laptop-inspiron-10/pd.aspx?refid=laptop-inspiron-10&cs=ildhs1&s=dhs סדרה 10 (בל…

• 3 תגובות
    • 848 צפיות
  2. Started by nirzx,

לאחר חודשים של לבטים רבים החלטתי לבסוף לקנות את הASUS g73jh-a2. ראיתי שאין שום סקירה על המחשב ולכן החלטתי לשתף את המעוניינים. אז ככה: כרטים המסך של המחשב באמת חזק מאוד radeon 5870 מפעיל call of duty Modern Warfar על האפשרויות הכי גבוהות ופועל מעולה. המעבד הפתיע אותי לרעה, כאשר אני מפעיל את הטורבו מוד שאמור לחזק את המעבד, בעצם רק מחליש אותו וגורם לכל משחק לפעול לאט יותר. המחשב היה אמור להגיע עם 1000G אך הגיע רק עם 910G. ולא התקנתי עליו דבר וכבר תפוס עליו 80 ג'יגה שלא ברור לי על מה.(ווינדוס שוקל כל כך הרבה? :s05:)((ולכן נשארתי רק עם 830G)) אם משקל הוא נושא בשבילכם, אז כדי לדעת שעם המטען העכבר המחשב והתיק, תגיעו למשקל של לפחות 5 קילו אותם תיסכבו על הגב. למחשב אין בעיית חימום…

• 3 תגובות
    • 748 צפיות
  3. Started by elad1_2,

שלום רכשתי השבוע מיני נייד lenovo IdeaPad S10-3 פעם ראשונה שיש לי נייד ואני לא יודע כיצד לתחזק נכון את הסוללה שלו שתחזיק מעמד באופן טוב לתקופה ארוכה. עכשיו לשאלות 1. מותר לחבר את המחשב לחשמל תוך כדי העבודה שהוא דלוק? אם כן קודם לחבר לחשמל או לנייד? והפוך מותר לנתק את הספקת החשמל מהנייד תוך כדי עבודתו? ומה לנתק ראשון? 2. הבנתי שאין צורך להטעין עד הסוף את הסוללה ולורוקן עד הסוף כי זה יהרוס אותה לטווח הארוך. אז עד כמה לרוקן 25% ולהטעין עד 90%? 3. רוב הזמן המחשב בבית ויש לי נקודת חשמל זמינה וחבל על בלאי לסוללה אני לא יודע עד כמה היא עמידה. שמטעינים צריך לנתק את הסוללה מהמחשב ?אין אם זה בעיה? אני יעבוד עם המחשב יום יום כמה שעות ולכן אני לא יודע אם להשאיר את הסוללה מחוברת? הצע…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. אני צריך מפרט לגרפיקה וזה מה שנראה לי וזה במחיר של 3300 ש"ח השאלה שלי, המחשב מאוזן? השימושים זה פוטו שופ, אילוסטרייטור ואולי פרמייר והאם יש אפשרות להוריד/לשנות משהו ולהוזיל את המחשב? מעבדי אינטל Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray מאווררים וגופי קירור Arctic Cooling Alpine 11 Pro Rev.2 (s775,1156) לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE P55-USB3 s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 2200, 2xPCI-E זכרונותDDR III 1333Mhz 2x2GB Kingston דיסקים קשיחים Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD5000AAKS כרטיסי מסך GIGABYTE GT220 1GB GDDR3 DVI HDMI PCI-E צורבים LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem) מארזים HJA-241 MIDI Beige With 12cm + 8cm Fans (No PSU) …

• 4 תגובות
    • 578 צפיות
  5. Started by king-bob,

היי, יש לי שאלה. אני מעוניין במחשב נייד, עדיף מתחת ל-2600 שקל ומעל ל-10.1 אינצ'. אני סטודנט והשימוש העיקרי שלי בו יהיה לאופיס. הסוללה חשובה אך 6 שעות יספיקו לי. התלבטתי לגבי ה-asus 1101 אחרי שויתרתי על ה-1005 בגלל גודל מסך, אך נשמע שהוא מאוד איטי ומתקשה אפילו בהרצת ישומים פשוטים. ל-1201 סוללה חלשה מדי. מצאתי את הנייד הזה, 1410 של אסוס, וקראתי עליו ביקורות טובות. מצד שני הוא לא מיובא באופן רישמי לארץ וניתן להזמין אותו רק מהחנות הזאת. http://www.shopla.co.il/item.asp?itemid=1670 האחריות שהם מציעים היא של מעבדה ולשנה. מנסיון שלכם עם אחריות של מעבדה ועם מחשבי אייסר. האם זה "סיכון"? במידה וכן, האם יש מחשב במחיר ורמת ביצועים דומה שכן מיובא לארץ ומגיע עם אחריות? (מצאתי רק טו…

• 2 תגובות
    • 958 צפיות
  6. המחשב מיועד לסטודנט, גלישה באינטרנט סרטים וכו'. לא מיועד למשחקים או תוכנות גרפיות. חושב לי שיהיה מעבד מהדגמים האחרונים וזכרוןנות גדולים שהפעולה תהיה חלקה ומהירה. אפשר לחרוג מהתקציב אם צריך. אני בחיים לא התעסקתי עם ניידים ככה שאין לי מושג איזה חברה עדיפה ולמה, אשמח לקבל טיפים. תודה מראש!!!

• 1 תגובה
    • 832 צפיות
  7. Started by KingAlpaca,

שלום, צריך המלצה לשרת לחמש תחנות עבודה, כמובן שהכי חשוב שהוא יהיה אמין ויחזיק כמה שיותר (החלפת שרת זה סיפור), לגבי התקציב, הוא מאוד מאוד גמיש, זה שרת לחברה, והרבה יותר חשוב שהוא יהיה טוב מאשר לעשות חשבון לכמה מאות שקלים. תודה.

• 9 תגובות
    • 903 צפיות
  8. Started by bennyap,

http://www.pc-shop.co.il/pl_product~R580~3038~13716.htm האם המחשב מתאים לעבודה עם autocad 2009? לכרטיס מסך יש זיכרון של 512mb. זאת בעצם השאלה. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 582 צפיות
  9. היי, אני מחפש נייד לצורכי לימודים ( קריאה, גלישה ועל הדרך צפיה בסרטים ) לכן מצד אחד חשוב לי שיהיה מסך גדול ואיכותי שקל לקרוא ממנו מאמרים וצצד שני לא גדול מדי שיהיה מסורבל לסחיבה. חשבתי אולי על 14". הבעיה שכל המסכים שבדקתי היו מסכי לד מבריקים שלדעתי קצת פחות טובים ממסכי המט, זוית הצפיה בהם ממש אפסית ואם מזיזים את הראש כמה מעלות הצידה כל הצבעים משתנים והחדר משתקף. האם יש עדיין ניידים עם מסכים לא מבריקים?

• 1 תגובה
    • 794 צפיות
  10. אהלן אני קונה מחשב חדש שישמש אותי בעיקר למשחקים וגם לאוברקלוק במידה וארצה (לא קריטי יותר מידי). בימנו יש לי מחשב דיי חזק עם Q9550 ו HD4870 אבל לצערי אני נאלץ להיפרד ממנו בשביל אחי הקטן. חשוב לי שהמארז יהיה טוב עם קירור איכותי (כולל למעבד כמובן), מסך טוב של לפחות 22" ולהכניס גם מקלדת ורמקולים לתוך הסיפור (אין צורך בעכבר). במידה ויש צורך להעלות קצת את התקציב זה אפשרי. הערה חשובה: אני לא מתכנן לשדרג את המחשב בזמן הקרוב ככה שטענות כמו "תוכנות בימנו לא יודעות לנצל את הפיצרים X Y Z" לא תמיד משנות לי. תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 713 צפיות
  11. אני מחפש נייד 13" שאשתמש בו בין ההפסקות בלימודים שאתחיל השנה(יש לי מחשב נייח בבית בנוסף). אני חשבתי לרכוש את המחשב עם מעבד I3 ו-4GB בזיכרון. האם זה יספיק כדי להפעיל מערכות במדעי המחשב?? תודה

• 0 תגובות
    • 792 צפיות
  12. מבקשת המלצה למחשב נייד המיועד לעבודות גרפיקה גדולות ולעבודות תלת מימד. מקום קניית המחשב: ישראל. לא משנה היכן. חנות אמינה חשוב! * מטרות המחשב? לדוגמה: עריכה גרפית דו מימדית,או תלת מימד אשמח אם יוכל לשמש גם לעריכת סרטים (לא חובה) * גודל המסך?15.4 אין צורך בתוספת המספרים בצד במקלדת. * משקל רצוי?עדיף כמה שיותר נמוך. לא המשתנה החשוב ביותר עבורי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך . עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כל יציאה שתתאים למדיות השונות מצלמת וידאו, DVD, מקרן וכו' * בלוטות?מה זה? * גודל מינימלי של כונן קשיח? * צורב DVD?כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?מומלץ * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא הערות נוספות: עד כה שירת אותי נאמנה מחשב מסוג hp pavilion dv4000 בזמנ…

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  13. אודה על עזרה בבחירת מיפרט. התלבטות בסיסית בין מחשב מבוסס core i3 (לאחר ירידת המחירים לאחרונה) לבין AMD . מעוניין במערכת שקטה ויכולת התרחבות בהמשך (לכן לוח שתומך ב- DDR3 למשל). מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם ניתן אז לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? מחשב לשימוש ביתי לבת 10 (משחקים קלים, OFFICE, גלישה). א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). IE + OFFICE תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל…

• 1 תגובה
    • 736 צפיות
  14. 1. תקציב מקסימלי 8000 ש"ח ללא ציוד היקפי (מקלדת, עכבר, מסך ורמקולים ימוחזרו ממחשב קודם) 2. שימושים עיקריים: גלישה, פיתוח תוכנה תחת ווינדוס ולינוקס במקביל (VMWARE או virtualbox), מדי פעם המרת סרטים מ-MPEG2 ל-MPEG4 (מעביר ספריית VHS ענקית לקבצים בהדרגה), המרות DV ל-MPEG4 ממצלמה ביתית, תוכנות יעודיות לאלקטרוניקה - altera, xilinx, וכו' השימוש במשחקים משני לחלוטין אם כי הייתי רוצה כן תמיכה מסויימת תוך התחשבות במגבלות שאזכיר בהמשך. 3. לא דרוש ציוד היקפי 4. פריטים לא נחוצים: מקלדת, עכבר, מסך ורמקולים. 6. השקט במפרט די קריטי (דרוג 9 עד 10) אבל אני לא רוצה קרור מים או כל קרור לא קונוונציונלי אחר - רק מאווררים גדולים ושקטים , וקרור פסיבי היכן שניתן. 7. מתוכנן אוברקלוק קל עד בינוני …

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by p_uriel,

שלום, הלכתי לאיבוד בסוגי הכרטיסים. אני מכיר כרטיסי וידאו, מסך, טלויזיה. מה התפקיד של כל אחד מאלו? פספסתי סוג מסויים (פרטי לכרטיס FIREWIRE שאותו אני מכיר)? אשמח אם תוכלו לפרט בעבור התכונות האלו: 1. איזה כרטיס מקפצ'ר מוידאו אנלוגי (חיבור RCA)? 2. איזה כרטיס מבצע עיבוד און ליין של ויאו במחשב (בתוכנת פרמייר וכו') מבלי לעשות רינדור? 3. איזה כרטיס קולט טלויזיה ורדיו במחשב? 4. איזה כרטיס מתחבר לEPG, ואיזה סוג נתונים הוא 'מביא' משם? תודה...

• 2 תגובות
    • 637 צפיות
  16. Started by asaf19,

מחשב נייד ''15.6 DELL הדור החדש שיא הטכנולוגיה! מחשב נייד Dell מעבד מתקדם T4400, דיסק קשיח ענק 320GB חבילת זיכרון גדולה 3072MB, במגוון צבעים מדהימים לבחירה (ללא תוספת) במחיר שעוד לא הכרתם !! שלל הטבות מיוחדות לרוכשים: * שידרוג ל 3 שנות אחריות (במקום שנה) מתנה !! * אספקה מהירה עד- 3 ימי עסקים ומשלוח חינם ! * מסך "WLED 15.6 ברזולוציית HD לאיכות צפיה מירבית * המעבד החדש Intel Dual Core T4400 במהירות 2.2Ghz * חבילת זיכרון מהירה 3072MB במהירות 800MHZ * דיסק קשיח ע-נ-ק בנפח 320GB * תקשורת אלחוטית BLUETOOTH + WiFi * מצלמת אינטרנט מובנית * כרטיס קול HD כולל זוג רמקולים מובנים * מערכת הפעלה מקורית Windows 7 Premium 64Bit * הנייד זמין בצבע שחור/אדום/ורוד (טבלת שידרוגים) אני בעיקר…

• 3 תגובות
    • 749 צפיות
  17. קבוצת ח.י משפרת את השירות ללקוחותיה ומעתה ניתן לקבל איסוף והחזרה למחשבים ניידים ! רוצים לשמוע עוד כנסו http://www.hye.co.il/news/news.aspx?newid=242&pcatid= בברכה, אורי נציג קבוצת ח.י

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שלום לכולם. חבר ביקש ממני לבנות לו מחשב עד 7K. ללא חריגה, לא חייב לחסוך. אין צורך ב OC (אין לו מושג מה זה...) אפיק שדרוג תמיד יכול להיות נחמד אם כי אני לא מאמין שהוא יחליף מעבד אז תעשו את השיקול שנראה לכם נכון. מסך חשבתי על פאנל IPS מכיוון שהתקציב מאפשר פשוט אני לא חושב שהוא ירגיש בהבדל בין IPS ל TN ככה שאני לא בטוח עד כמה זה קריטי, מומלץ FHD 23-24 אינטצ'. מקלדת ועכבר עדיף אלחוטיים, משהו בסביבות 200-400 ש"ח שיהיו סבבה למשחקים (אני יודע שאלחוטי =\ משחקים אבל מה שאפשר..) ולא חייב בסט. רמת השקט לא כזאת קריטית אך אם אפשר שקט, עדיף. חשבתי על מפרט מבוסס I5 עם 5870 אם נכנס או 470GTX (אולי הוא לא הכי משתלם אבל התקציב דיי פתוח). קיט של 4GB. מארז אני חושב מספיק טוב האנטק 3…

• 20 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. היי חבר'ה, ידידה שלי רוצה מחשב חייתי שיוכל להריץ רינדורים, MAYA ו-SOLID, עריכת סרטים לעיצוב תעשייתי. קונה בארה"ב. שגם יוכל להריץ משחקים (אבל פחות עקרוני). רצוי מסך מט שלא יהיה השתקפויות. זמן סוללה רצוי לפחות 5 שעות. מה הולך היום בשוק? על מה להתמקד? משהו אמין וחזק, איכות בניה טובה.

• 3 תגובות
    • 992 צפיות
  20. שלום , התחלתי לבנות מפרט שמובא בהמשך וצריך כיוון נכון והשלמה. המחשב ישב במרכז הבית וישמש גם לעבודה, חצי תכנותית (visual studio) וחצי משרדית, וגם בתור מדיה סנטר. מסך וכרטיס טלוויזיה לא במסגרת התקציב, כבר יש: מסך Samsung SyncMaster 24, כרטיס טלוויזיה AverMedia Hybrid 007. המחשב יקבל כניסות טלוויזיה (אנלוגי או דיגיטלי), יציאת ה-D-Sub תלך למסך, יציאת ה-DVI אמורה ללכת למקרן. כמו כן מעוניין שיציאת האודיו תלך לכניסת Direct 6 Channel של רסיבר. עדיפות למארז מדיה שוכב, כך שימוקם בתוך שידת סטריאו מאווררת (כלומר שיש בה זרימת אוויר, לא שיש בה מאווררים). מפרט אפשרי: מארז ANTEC NSK2480 BLACK 380W מעבד Intel Core i3 530 2.93GHZ 4MB LGA1156 BOX לוח אם Gigabyte GA-H55-UD2H זכרון…

• 3 תגובות
    • 673 צפיות
  21. שלום , מבקש את עזרתכם למחשב לעריכת סאונד נטו באזור ה 4 , 4 וחצי אלף. מחשב שלם , מארז והכל ... כולל מסך 22 אינץ ( משהו זול .. ) , חוץ מזה בלי ציוד הקפי. המחשב ישמש לעריכה כבדה של סאונד , משחקים לא מעניינים אף אחד וכנראה בחיים לא ישוחקו עליו. אבל אם יש כרטיס מסך נחמד שטוב בהרבה מהמובנה בלוח אם בתקציב של כ 300 שח אז אפשרי. אז בקיצור חברים דגש על כוח ושקט.

• 1 תגובה
    • 748 צפיות
  22. המחשב ישמש בעיקר למשחקים, ברזולוציה של 1900X1200 בהגדרות גבוהות, ולסרטים . אין צורך בציוד היקפי ובמערכת הפעלה, חשוב שהמחשב יהיה שקט (9) , ולא יבוצע בו אוברקלוק . רצוי שהחנות תהיה מאיזור המרכז... אפשר לנצל את כל התקציב, ולהשתדל בלי חריגות של יותר מ 200 ש"ח . תודה מראש

• 8 תגובות
    • 858 צפיות
  23. Started by mr_sababa,

שלום וברכה לכל חברי הפורום המדהים הזה. מפרט המחשב הנוכחי: Mainboard : Asus P4SP-MX Processor : Intel Pentium 4 @ 2400 MHz Video Card : ATI Radeon 9600 / X1050 Series Hard Disk : WDC (80 GB) Physical Memory : 768 MB ברצוני להחליף לו לוח אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך , ודיסק קשיח. טיפול 10,000 שכזה. המחשב מחובר קבוע לטלוויזיה ללא מסך נוסף, הטלוויזיה היא lcd 32" HDREADY חשוב לי שהוא ידע לנצל אותה כמו שצריך, במקס' רזולוציה שהיא מאפשרת. המחשב הולך להריץ בעיקר מדיה, אם כי גם משחקים פה ושם חשוב שיעבדו טוב! התקציב: 2000 ש"ח ניתן לחרוג בעוד כ-500 ש"ח אם זה הכרחי. יש צורב במחשב, מקלדת ועכבר אלחוטי, מארז, ספק. פעם הייתי חזק בענייני החומרה, היום הכל מדבר לי סינית. תודה רבה מראש על העז…

• 6 תגובות
    • 702 צפיות
  24. מה קורה? לאחרונה, לאחר שהייתה לי הפסקת חשמל כתוצאה מקצר, נדפק לי ככל הנראה לוח האם (לא מזהה את כרטיס המסך שלי ולא את הזכרונות לפי הEverest), אז החלטתי לעשות שדרוג של חלק מהרכיבים, חשבתי על כרטיס מסך (אולי, בהנחה והוא גם לא עובד), לוח אם, מארז, עכבר, ואולי עוד דברים כמו מעבד, קירורים ודברים שאתם יכולים להמליץ לי, התקציב שלי הוא 4,000 שקל (גג של הגג 5,000 שקל) הנה המפרט הנוכחי שלי (בערך), לפי הEverest (אני לא כל כך מתמצא אז אם תוכלו להכווין אותי לגבי איך למצוא את נתוני החלקים זה יהיה טוב): מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 @ 2.40GHz לוח אם: Intel DPP3510J.86A זכרונות: 2048MB (1024MBx2) כרטיס מסך: Geforce 9800 GX2 1GB PCIe ספק: Corsair 750W כונן קשיח: WDC WD3200AAKS-00B3A0 (298 …

• 2 תגובות
    • 557 צפיות
  25. שלום, אני סטודנט לעיצוב פנים, עובד עם תלת מימד ומתעסק בהדמיות, פוטושופ, אילוסטרטור וכד'. אם למישהו יש המלצה לנייד עד 6000 ש"ח אני אשמח (רוב העבודה נעשית במחשב נייח, הנייד לצורך גיבוי/הקלה בעומס...)

• 0 תגובות
    • 603 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.