ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם. אני רוצה לקנות מחשב 2 ב-1 כמחשב משני. אחרי הרבה בדיקות והתאמות למסגרת תקציב, אני מתלבט בין שני מחשבים. 1. lenovo yoga 300 מעבד N3700 4gb DDR3L1600 כונן קשיח היברידי 500+8 1850 ש"ח, אחריות לשנה. 2. dell inspiron 11 מוחדש אותו מעבד אותו זיכרון כונן קשיח 500 רגיל. 1599 ש"ח (דרך בהצדעה) אחריות לשנה לפי מה שראיתי באינטרנט, המסך ביוגה 300 מאוד בעייתי (TN) ופחות טוב מזה של הדל. גם זמן הסוללה קצר יותר אצל הלנובו. אני מתלבט בגלל שתי נקודות: כמה העובדה שהכונן של הדל לא היברידי זה חיסרון? כמה העובדה שהדל מוחדש צריכה להשפיע על ההחלטה?
-
- 0 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום רב, אני צריך מחשב לאשתי היא גרפיקאית 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי כגון אינטרנט, סרטים וכיו"ב. גם תוכנות גרפיות, לא תלת מימד אבל שימוש די תדיר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ , פלאש Indesign, Illustrator. בכולן שימוש תדיר. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? כן. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? רמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן …
-
- 2 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום לכולם. בשנה הקרובה אני מתחיל את השנה האחרונה בתואר ( מדעי המחשב , מן הסתם ), והחלטתי לקנות נייד חדש. אחרי מחקר די מקיף בנושא , הגעתי למסקנה שהזן היחסית חדש של ניידים עם מעבדי CULV מתאימים לי - הפרמטר הכי חשוב לי הוא זמן סוללה. ה 3810T נראה מושלם מהבחינה הזאת : משתמשים מדווחים על זמן סוללה של 8 שעות , וזה בדיוק הזמן שמספיק להעביר יום לימודים שלם בלי להסחב עם מטען. משחקים וסרטי HD אני לא מתכוון להריץ על המחשב ככה שזאת לא הבעיה. מה שכן , אני לא בטוח איך המחשב יסתדר עם הרצת סביבות תכנות שונות , ובעיקר Visual studio 2008 . למחשב יש מעבד Core 2 Duo SU9400 1.4GHz עם 4GB זכרון פנימי . אז למעשה השאלות שלי הם : 1. איך לדעתכם ( או מנסיון אישי) המחשב הנ"ל יתמודד עם הרצה…
-
- 1 תגובה
- 965 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות לוח אם + מעבד + זכרונות בתקציב של עד 2,000 ש"ח ייעוד המחשב: 1. נגינת סרטים ברזולוציה 720p ו- 1080p 2. עריכת סרטונים משפחתיים שצולמו ב- 720p באמצעות התוכנה sony vegas pro 3. שימושים כלליים: אינטרנט, מוזיקה, תוכנות אופיס מאוד אשמח לקבל המלצות תודה !
-
- 6 תגובות
- 965 צפיות
-
-
באמצעות השירות שלכם באתר מצאתי את המפרט הבא תחת הקטגוריה של מקסימום גימינג מינימום מחיר: מעבד 500 שקל Intel Core-i3 2100 3.1Ghz גרסת BOX פתרונות קירור למארז 50 שקל Scythe Slip-Stream 12cm (1200RPM) לוח-אם 350 שקל ASROCK H61M זכרונות 200 שקל 1x4GB DDR3 1333Mhz/1600Mhz מחברה מוכרת כונן קשיח 190 שקל SAMSUNG F3 500GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD502HJ כונן אופטי 100 שקל DVD-RW, SATA כרטיס מסך 1150 שקל Nvidia GeForce GTX560-TI 1GB GDDR5 מארז 190 שקל HEC 66RC ספק כוח 280 שקל HEC Win Power 500Wסה"כ 3090 ש"ח כולל מע"מ. קיבלתי מ KSP הצעת מחיר בערך באותו סדר גודל, הבעיה שהם נוקטים בשיטת עבודה חדשה שהם לא מדפיסים הצעות מחיר. בגדול אפשר להוזיל את העלות של ההצעה הנ"ל כיוון שאין לי צ…
-
- 8 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ב-1700 ש"ח (אם ממש משתלם - אפשרות לחריגה עד 1900) שישמש בעיקר לסימס 3 וצפייה בסרטים במסך 19". חשוב שיהיה מארז יפה ושחור. חשוב גם שיהיה שקט. אם אפשר, אז רק תמליצו לי על מחשב מ-skypc כי שם אני הולך לקנות. לא מתוכנן אוברקלוק. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעץ בנוגע לאפשרות של מחשב נייד להיות HTPC - מחשב סלוני. המחשב נועד למטרות צפייה בסרטי HD, תמונות,מוסיקה,גלישה באינטרנט(כולל צפייה ישירה בתוכן),הורדות תוכן ואחסון מדיה כנ"ל.המחשב נייד יחובר לטלווזית LCD 42 עם כניסת HDMI. האם היום ניידים מסוגלים להציג FHD ? יכולים להיות מדיה סנטר מבחינת שאר התכונות שלהם?האם נייד יתמוך בשאר הדרישות שהצגתי? במידה וכן איזה מחשבים מומלצים למטרות הנ"ל ומה סדר גודל של מחיר? למעשה אני מתלבט בין 2 אופציות עיקריות: - הפיכת המחשב נייח הישן שלי ל HTPC וקניית נייד למטרות עבודה משרדית ,גלישה באינטרנט(איזה נייד מומלץ למטרה זו?, נייד זה יהיה תחליף לנייח,יחובר רוב הזמן בעמדה קבועה למסך 23 אינץ Samsung P2350 ולמקלדת ועכבר רגילים, יחד עם זא…
-
- 5 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום לכם, אשמח לעזרה בהרכבת מפרט עבור הצרכים הבאים: 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2500 ש"ח. אם אקבל אישור מהבוס להוסיף יותר כסף- אודיע כאן. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך- אם אפשרי למפרט סביר ב2000 ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (Excel) שכוללת גם שרטוט דו מימדי בAutoCad וכן שימוש בתוכנה Solid Edge בתלת מימד בסיסי יחסית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מחשב בעבודה. כמו שציינתי, התוכנות הן: AutoCad, Solid Edge. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…
-
- 0 תגובות
- 965 צפיות
-
-
אהלן כולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד ,בתקציב של עד 3000 , חשוב לי שהוא יהיה בגודל 13אינץ' אני צריך מעבד חזק ,שיעמוד בעומס עבודה גדול. שיהיו לו את כל החיבורים הרלווונטים להיום.. זהו , אשמח לשמוע את דעתכם. תודה!!
-
- 3 תגובות
- 965 צפיות
-
-
https://www.geektime.co.il/asus-novago-handson/amp/ יש כאלה שזה יכול להתאים.
-
- 0 תגובות
- 965 צפיות
-
-
הקדמה : בחצי השנה האחרונה המחשב הרבה לקרוס והיה צורך להתקין הכל מחדש 6 פעמים. אחרי שהוחלפו ( לסירוגין ובשביל לבודד את הבעייה) ....הזכרון, הארד דיסק, הספק והוצא כרטיס המסך הגעתי למסקנה כי ככל הנראה הבעייה היא במעבד/לוח אם והחלטתי לשדרג. אשמח לעזרתכם בבחירת הרכיבים שאוכל לנצל מהמחשב הישן שלי לצורך הרכבת המחשב החדש. אני מניח שאצטרך : לוח אם / מעבד / מארז/ פתרון קירור איכותי זהו המפרט הקיים: INTEL I3-540 GIGABYTE GA-H55M-D2H SAMSUNG F3 HD502HJ 500 GB SATA 2 G/SKILL DDR3 4MB 1333MHZ GAINWARD GTX 460 768 MN DDR5 HEC 66RC מארז SEASONIC S12II 430W צורב LG 1. מה התקציב המקסימאלי?כ 1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל, ואם צריך להוסיף עוד 100-50 שח 2. מה שימושי …
-
- 8 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום לכולם. רציתי רק לאמת, האם המחשב הנייד מזהה את הצורב החיצוני עוד בשלב ה-boot הראשוני, כך שיהיה ניתן לפרמט ולהתקין מערכת הפעלה מ"אפס"?
-
- 1 תגובה
- 965 צפיות
-
-
טוב, אני יודע שהתקציב מאוד נמוך, אבל גם הדרישות מאוד נמוכות. :-\ המפרט צריך לכלול הכל, חוץ מCD, כרטיס קול (על הלוח מספיק), מסך, פלופי. תודה מראש, manbot. נ.ב מצטער אם לא אוכל להגיב בשעתיים\שלוש הקרובות, אני חוגגים לאחי הקטן יום הולדת
-
- 5 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב למשחק P3D V4 . האם המפרט הזה מספיק טוב? ואם חסר משהו תגידו. במידה ולא רואים את התמונה: * Intel Core i5 10600K 4.1Ghz 12MB Cache s1200 - Box * MSI Radeon RX 5500 XT MECH 8GB OC GDDR6 HDMI 3xDP * Gigabyte B550 AORUS PRO AM4, AMD B550, DDR4, 3xPCI-E, HDMI * Corsair 650W 80+ Gold RM650x * Western Digital Red Pro 2TB 64MB Sata III WD2002FFSX * G.Skill Ripjaws V 2x8GB 3200Mhz DDR4 CL16 Kit *Crucial P1 CT500P1SSD8 500GB SSD PCIe NVMe M.2 2280 * CoolerMaster Hyper 212 RGB Black Edition CPU Cooler * מארז ללא ספק Corsair Carbide 200R התקציב שלי היה 5000 ש"ח אבל זה קצת חרג. תודה.
-
- 4 תגובות
- 965 צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי כרגע מארז:NZXT Lexa black kine לוח אם:gigabyte p35-ds3l מעבד q6600 @ 3.2Ghz זיכרונות: Ocz 2gb 800Mhz cl5 כרטיס מסך 8800gtx אני משתמש במסך 24' ספק כח: קרוסייר 520HX הארד דיסק 500G 7200rpm המחשב לא מספק אותי....אני רוצה שיריץ משחקים חלק ככל האפשר ברזולוציה המקסימלית של המסך
-
- 12 תגובות
- 965 צפיות
-
-
אהלן המחשב בן ה5 שלי כבר גוסס, הגיע הזמן להחליף. כרגע לצערי השימוש הוא בסיסי - אני מחפש מחשב שיוכל להריץ משחקים אבל במחיר לא גבוהה במיוחד (סביב ה3K) בעיקרון, ההתלבטות בעיקר בין לקנות מחשב לסוני בעיקר בגלל המשחקים (רק שהעלות משחקים במחשב תהיה פחותה משמעותית) האם קיים משהו בסגנון?
-
- 1 תגובה
- 965 צפיות
-
-
שלום! יש לי בעיה בהעברת קבצים בין המחשב הנייד למחשב הנייח שלי , אני אמור להשתמש בכבל S-Link שזה מה שאני עושה רק שמה שקורה זה שבמחשב הנייד נפתחת תוכנה בשם Smart Link ורושמת "ממתין לחיבור למחשב המרוחק" שגם אחרי 20 דקות לא קורה כלום , ובמחשב הנייח פשוט לא קורה כלום, כאילו שלא חיברתי בכלל את הכבל. תודה מראש.
-
- 9 תגובות
- 965 צפיות
-
-
לוח אם יצרן: GigaByte דגם: GA-K8NMF-9 צ'יפסט: nForce4 x4 סוקט: 939 טכנולוגיה: 64 Bit מהירות FSB: 1600 כרטיס רשת: כרטיס רשת Realtek 8201 10/100Mb LAN PHY chip : כרטיס קול: 8 Channel Realtek ALC850 Audio AC'97 Codec כולל כניסה ויציאה S/PDIF מפרט טכני לוח אם: תומך זיכרון Dual-Channel עד לנפח של 4GB 4 חיבורי Serial-ATA לדיסקים קשיחים במהירות של עד 150Mbps תמיכה ב Raid 1,0 לגיבוי בזמן אמת חיבור פנימי וחיצוני להתקנים מהירים בממשק Firewire IEEE1394 תומך כרטיסי מסך מתקדמים PCI-Express x16 תומך עד 8 חיבורי USB 2.0 טכנולוגיית NVIDIA Firewall להגנה מפני חדירות למחשב כ.מסך ATI RADEON 9550 256mb 128 bit יציאת TV : כלול יציאת DVI: כלול דיסק קשיח יצרן: Maxtor / W…
-
- 15 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש הצעה למפרט מחשב המיועד לשימוש מקצועי כבד. אני לא מפרט את התוכנות בגלל שהן ייעודיות ולא מוכרות [חלקן פיתוח אישי], אבל אני כן מפרט את הצרכים שלי להלן. 1. מארז. המארז צריך להיות עומד, מרווח, כניסות USB ואוזניות שפונים למעלה [ולא באמצע המארז מלפנים]. מקום ל-3 מאווררים. 2. מעבד. אינטל Core i7, הדגם עצמו פחות משנה לי ואני פתוח להצעות. 3. לוח אם. לוח האם צריך לתמוך במרכיבים הבאים: a. לפחות 4 כניסות דיסקים, SATA3 b. ארבע כניסות זיכרון עד 8GB כל אחד להרחבה עתידית. c. תמיכה בכרטיס הגרפי הנוכחי שלי GTX 560 Ti של ג'יפורס 4. שני מאוורים טובים [לא עושה אוברקלוקינג, אבל עובד בסביבה חמה יחסית]. 5. ספק כוח. 500W ומעלה…
-
- 8 תגובות
- 965 צפיות
-
-
הי כולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, התקציב שלי הוא עד 3300 ש"ח (בתקציב מתוח עד הקצה). זה לא חמשב שיהיה מיועד למשחקים כבדים, יותר לסרטים / אינטרנט וכו', ולא מיועד לסחוב אותו הבה (אני קונה נייד בעיקר כי אין לי מקום לנייח). ראיתי את המחשב הזה הDELL VOSTRO 3550 (דגם שראיתי שמדובר רבות בפורום) http://www.vicpc.co.il/productdetails.aspx?id=1449 בדגם עם ה-i5, עם כרטיס מסך מובנה וללא OS, בדיוק במחיר הנ"ל. מה אתם אומרים עליו? שווה את הכסף? שמעתי לאחרונה שDELL ידועים לשמצה באיכות הניידים שלהם ובשירות בארץ, זה נכון? יש ניידים מומלצים יותר עד טווח המחיר הזה? חשוב לי בעיקר שיהיה מעבד טוב (i5 מהסדרה החדשהשל סנדי בריג'), זיכרון לפחות 4GB, מסך גדול ואיכותי, יציאת HDMI. מעדיף מאוד שי…
-
- 6 תגובות
- 965 צפיות
-
-
מדובר על גיימינג כבר, אבל שימו לב... אני משיג מעבד ודיסק קשיח SSD בערך בחצי מחיר, אני עובד באינטל .... תודה לכל העוזרים... לא נדרש מסך וציוד היקפי !
-
- 4 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום לכולם, זקוק לעזרתכם בחוות דעת לגבי המפרט הבא לצורך עבודה משרדית (photoshop, אינטרנט אופיס וכו'...): מסך: [..] SAMSUNG LCD 23" 2333T WIDE C-PVA PANEL - זמין במלאי ₪831 מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1155 3.1GHz 2100T 35W - TRAY ₪614 לוח אם: [..] ASROCK H61M ₪362 זיכרון: [..] G.SKILL "XL" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - RIPJAWS-X - זמין במלאי ₪255 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! ₪270 עכבר: [..] GENIUS WEBSCROLL + EYE OPTICAL MOUSE - USB+PS2 ₪30 ספק כוח: [..] ENERMAX NAXN 450W - זמין במלאי ₪235 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪128 דיסק קשיח: [..…
-
- 10 תגובות
- 965 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. עבודה מול דפדפנים עם המון טאבים, אופיס ואפליקציות (לאו דווקא כבדות) פתוחות בו״ז א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כמצויין בסעיף למעלה, אין תוכנה יעודית כבדה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש …
-
- 6 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום , מעוניין לדעת איך לתמחר את המחשב שלי , ואם זה בכלל פרקטי ? מפרט : מעבד Xeon W3550 3.07 לוח GA-EX58-EXTREME זכרונות G.Skill Ripjaws 4GBx3 2133 CL9 כוננים קשיחים WD1600JS 160GB WD Green 500GBx2 כרטיסי מסך ATI HD4850+Nvidia 8800GT ספק כח Corsair HX750W מארז Antec 900
-
- 2 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום לכם! ראיתי באתר של netaction את המחשב הזה, הנה קישור - http://www.netaction.co.il/multi.phtml?item=1585540 והוא נראה לי די זול ודי בסדר, אני בתכל'ס לא צריך יותר מזה, אבל אני לא בטוח. מה אתם אומרים? אני קצת חושש מהלוח אם וגם מתבאס מזה שזה רק 256MB זיכרון (וזה לא נורא, אפשר להוסיף), אבל הזיכרון הוא 333Mhz. עכשיו אם הלוח אם בכ"ז בסדר ואני אוכל לשפר קצת את המחשב, לקנות לו כרטיס מסך נורמלי ולהוסיף זיכרון, אז אולי אני באמת אקנה כי זה באמת יחסית זול. אפילו ב-KSP שניסיתי לבנות מחשב עם המפרט הזה הגעתי לסכום גבוה יותר (בלי הרכבה אפילו) והמחיר פה כולל משלוח. אז מה אתם אומרים,חבר'ה? שיהיה חג פסח שמח!
-
- 4 תגובות
- 965 צפיות
-