ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,373 דיונים בפורום זה
-
אחרי מחקר לא קטן, ניפיתי כאמור את המתמודדים לשניים הבאים: Inspiron 1545 T6400 Lenovo G550 2958-RAG המחשב מיועד לחברה, שימוש עיקרי יהיה תוכנות גראפיקה (פוטושפו/פלאש). כן, אני יודע שבסכום הזה לבקש מחשב לעריכה גראפית זה דיי מצחיק, אבל זה מה יש. אז מצד אחד לDELL מעבד טוב יותר, מצד שני לLenovo יש 4GB של DDR3. למי הביצועים הטובים יותר? שמתי לב גם שהמסך של הLenovo רחב-אקסטרא (16:9), עד כמה זה מורגש? יש למישהו הצעה אחרת לגמרי?
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, המחשב של ההורים שלי נהרס - ויש צורך לבנות להם חדש. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש"ח חריגה של עד 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש מאוד מינימלי, גלישה באינטרנט מידי פעם, אופיס כשצריך. בכל אופן, חשוב שהוא יוכל להפעיל סרטים באיכות HD אם יהיה צורך ויחוברו אליו שני מסכים בו זמנית (מסך מחשב וטלוויזיה, שניהם 1080p). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש אפשרות לקחת מהמחשב שנהרס את הציוד הנ…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תקציב 3000+- יש לכם רעיונות לשיפור\ שינויים ?
-
- 5 תגובות
- 510 צפיות
-
-
שלום, הצעתי מפרט לחבר כזה מעבד E6300 לוח945P-S3 s775 Conroe, DDRII 667, PCI-E מארז HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (No PSU וכ.מסך X1950 Pro 256MB, DDRIII, DVI, PCI-E וכל השאר (סט מקלדת ועכבר אלחוטי לוג'יטק, קשיח 250G זיכרון TWINMOS 1G,כונן DVD וספק HEC 450TD-TF 450W 2x8cm fan 24pin). הוא מציע לוח ASUS P5L כ.מסך X1950XT 256MB GDDR3, 2xDVI, VIVO PCI-E ומארז Thermaltake Armor Jr VC3000BWS כל השאר אותו הדבר כמובן בהגדלת תקציב מה עדיף בין הלוחות?? האם המארז של TT לא בזבוז למפרט כזה?? כ.מסך PRO לא יספיק?? המפרט מיועד למשחקים לא מתוכנן OC
-
- 5 תגובות
- 606 צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש שאמור לתפקיד לכ7 שנים(כמובן שעם שדרוגים). אני לא גיימר רציני אבל כרטיס המסך לא יוחלף כנראה,לא אכפת לי להוריד הגדרות אם צריך. אין צורך בציוד היקיפי כלל המסך יהיה 22" כנראה מארז-ללא אורות ונצנצים למיניהם מעבר לזה-הבחירה חופשית אין דרישה לחנות ספציפית תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 664 צפיות
-
-
ACER AS5740G http://www.laptop.bezeq.co.il/ItemDetails.asp?id=5 איך המחשב הנ"ל? המחיר שיוצא לי אם אני לוקח את זה הוא למשדרגים כלומר 4K. אמא שלי רוצה את המחשב שיהיה בבית בנוסף. שווה את הכסף? המפרט שלו בלינק למעלה..אני לא מכיר את המעבד הנ"ל בנידים, האם הוא חזק מספיק? ואיך המחשב הזה לעומת ה 1330 HP? (אגב הסיבה היא כי זה גם הולך בתשלומים וזה דיי זול מבחינת כך X36)
-
- 5 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 שח (צריך לכלול גם מסך) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכנות, סרטים, מוזיקה והורדות - בעיקר משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני מריץ חישובים שדורשים המון כוח עיבוד בתוכנות כמו matlab ו Mathematica וכן סימולציות רשת. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא נעול על משהו ספציפי (ככל הנראה אתחיל עם Deus ex ו Skyrim ומשם לחדשים יותר...) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך …
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז ככה אני נגיד משאיר את המחשב במצב שינה או מדליק אותו ואחרי 10 דקות בערך של עבודה באינטרנט בלבד פתאום כל המחשב מתחמם מעבד (2 הליבות) וכרטיס המסך (NV8400) מתחממים לבערך 70 מעלות בלי שום סיבה מיוחדת ממש רק עבודה באינטרנט עכשיו עשיתי לא מזמן עדכון ביוס ומאז שזה מגיע לטמפ' כאלה המאוורר עובד מאד חזק ולאחר כ - 10-15 דקות המחשבמתקרר ומחזיק קר הרבה זמן. אני יודע שעם בכרטיס המסך הזה עלולות להתעורר בעיות אבל מה ההיגיון בזה שכמה דקות אחרי שאני מדליק את המחשב הוא מגיע לטמפ' כל כך גבוהות. משהוא נראה לי מוזר יכול להיות שיש איזה תהליך של עלייה או משהוא כזה שמפריע לו? תודה רן
-
- 5 תגובות
- 806 צפיות
-
-
מולחם עליו למיטב ידיעתי 4GB DDR3 1600MHz/ on BD 4G, (אפשר להניח שמתוצרת סמסונג?) וקיים בו slot שבו ניתן להרחיב עוד 8gb או 4gb לקבלת עד 12gb סה"כ במקסימום (אם אני לא טועה). אשמח להמלצה על פריטים/מוכרים (ebay) וחברות מוכרות ומומלצות שמייצרות את הזיכרון בתדר הרצוי (1600MHz). האם יש עדיפות בזיכרון מתוצרת סמסונג או שזה חסר משמעות כשיש זיכרון מחברה מוכרת ואמינה אחרת? מה סדר גודל של המחיר? ebay / בארץ. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מיועד למשחקים כבדים . טוב לצפייה בסרטים . התקציב מיועד למסך וציוד היקפי. מסך - 21 אינץ' איכותי עד 1900 ש"ח. עכבר ומקלדת מקסימום 200 ש"ח. אני מטלבת בין כרטיס המסך : 8800 GT או 8800 GTS החדש ... חשוב מאוד !! שיהיה שקט ביותר ! תמליצו לי על מפרט .. לא מתכוון OC כי אני לא מבין בזה תודה ** בקשה אני צריך את זה דחוף ! יום שני אני הולך כדילקבל הצעת מחיר !
-
- 5 תגובות
- 714 צפיות
-
-
היי אודה לכם אם תאמרו לי האם המפרט הזה שווה למחיר והאם כדי לי את המעבד והכרטיס מסך שבחרתי (יש לי כבר מסך) מעבד AMD Phenom Quad-Core 9550 (Socket AM2+) לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE MA790GP-DS4H AM2+,790GX, DDR2 1066, PCI-E,HD3300, HDMI זכרונות DDR II 800Mhz 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition דיסקים קשיחים Samsung 500GB 7200RPM, 16MB, Sata II כרטיסי מסך Sapphire HD 4650 1GB GDDR2 DX10.1 HDTV DVI PCI-E 2.0 כרטיסי קול Creative Audigy SE 7.1 צורבים Asus DRW-20B1LT DVD±R x20 LightScribe Black Sata ציוד רשתות On Board 10/100/1000 מארזים Chieftec Aegis CH-05B-B-OP Midi-Tower (No PSU) ספקי כוח Hec 500TD-TF 500W 2x8cm fan 24pin מחיר 3050 שווה לי? מה לשנות? ו KSP....חברה טובה לקנות …
-
- 5 תגובות
- 627 צפיות
-
-
מעבד: Core 2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם: abit AB9 PRO intel 965 זיכרונות: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT כרטיס מסך: ASUS 7300GT Silent 256MB, TV, DVI, PCI-E מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN מתכנן OC, השאלה מה כדאי לשפר? האם הספק מספיק? עדיף לקחת 1GB זכרון 800 במקום 2GB 667 ב100 שקל פחות?
-
- 5 תגובות
- 522 צפיות
-
-
היי, כמה שאלות: אני רוצה להחליף מסך ל-lenovo g510 ממבריק למאט. המטרה היא לשדרג את איכות המסך. 1. האם אפשר להחליף מסך למחשב נייד שמגיע עם 220nits ולקבל בהירות של 300nits נאמר? 2. כשאני בוחר מסך להחלפה, אני צריך לוודא רק התאמה בחיבורים, ברזולוציה ובתאורה אחורית? (האם יש סוגי מסכים שלגביהם זה ''קליעה בטוחה'' בלי הבעיות עם הלוח אם)? 3. באתר panelook יש מנוע חיפוש עם המון פרמטרים. לאיזה פרמטרים צריך לשים לב בשביל לכוון לפאנל איכותי מבחינת צבעים, ניגודיות וכן הלאה. בגדול אני רוצה לקנות lenovo g510 אחרי הרבה התלבטויות. אני קונה אותו בלי אחריות ככה שזה לא רלוונטי. ראיתי 3 ביקורות שונות של הדגם ב-notebookcheck וההבדל בין הדגמים היה ההארדיסק, המעבד והכרטיס מסך. העניין הוא שהמסכים…
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום אנשים, ראשית שבת שלום לכולם! מצויין מפרט מחשב שבניתי הייתי רוצה לקבל א) תגובות חיוביות ושליליות לגביו :s05:, הייעוד של המחשב יהיה בעיקר לעבודה גראפית ותיכנות עם מערכות מידע, מדי פעם גם משחקים לא יזיק לשחק(כדוגמת GTA IV , CS וכו') . התקציב הוא עד 6000 ש"ח כולל מסך מחשב. אני מאוד מתלבט לגבי כרטיס המסך ,המארז וספק הכוח..ב) תרגיעו אותי בנושא... חשוב מאוד לציין - נוסף על מחשב חזק אני מחפש כמובן שעוצמת רעש המאווררים והאקוסטיקה של המארז יעניקו עוצמת רעש נמוכה מאוד , לכן אם אתם רואים לנכון מארז אחר בכיף ציינו אותו. אגב בנימה זו - ישנו מארז עם ספק כוח של החברה והדגם:Antec Sonata III 500W ג) מה אתם אומרים עליו? המפרט: מעבד - Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12M…
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מעבד- AMD Phenom X4 Quad-Core 9550 לוח אם- GIGABYTE MA790X-UD4 AM2 זכרונות- 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition Dual Channel כרטיס מסך- GIGABYTE 9400GT
-
- 5 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שלום לכולם , בשעה טובה התחלתי השנה לימודי הנדסת תוכנה, אני לא ממש יודע מה הדרישות שלי מהמחשב מכיוון שאני לא בקיא במהלך הלימודים , לעומת זאת אני מתרשם שיש פה לא מעט אנשים שיודעים בדיוק מה אני צריך לתחום זה של הלמודים אז אם אין מחשב ספציפי להמליץ לי אשמח גם לקרוא דגשים מסויימים שחשוב שיהיו לי במחשב. תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב צריך לכלול: מעבד AMD טוב ומהיר זיכרון 512 כרטיס מסך סביר- לא משהו חזק.. דיסק קשיח 80 גיגה רמקולים+עכבר+מקלדת-שיהיו נוחים ויתנו הרגשה של איכות! צורב DVD צורב רגיל פלופי מסך 17 אינץ' וכל הדברים האחרים (ספק מארז... עליכם..) נא להצמד לבקשות ולא לעלות מעל המחיר תודה רבה לכולם!
-
- 5 תגובות
- 622 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לוח אם ומעבד בעיקר לעריכת וידיאו בתקציב 1300 שקלים
-
- 5 תגובות
- 522 צפיות
-
-
שלום אשתי ואני מחפשים להחליף את המחשב הנייח הישן שלנו במחשב נייד ונשמח להמלצות. הסיבה העיקרית היא שהנייח כבר ממש ישן (בן 7 !) וגם חיסכון במקום של מסך ה-crt והמארז הגדול. המחשב לא אמור לזוז מהחדר בו יהיה, מקסימום גיחות קצרות לסלון. הוא אמור לעבוד 24 שעות בעיקר על מנת שאוכל לגשת אליו מרחוק ולבצע העברת קבצים. הייעוד של המחשב הן גלישה באינטרנט והורדות, עבודות אופיס למיניהן, צפייה בסטרימינג HD , השמעת מוזיקה (יש לנו רמקולים חיצוניים טובים שאפשר לחבר) וכו'. המחשב לא מיועד לשימוש במשחקים כבדים ביומיום, אבל זה לא אומר שצריך לשים בו את כרטיס המסך הכי פחות טוב בשוק * גודל המסך? 17 פלוס מינוס * משקל רצוי? לא כזה חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר…
-
- 5 תגובות
- 634 צפיות
-
-
אני צריך מפרט ב3000 שקל כולל מסך 17 בעיקר לעבודה משרדית ואינטרנט.. מה אפשר להוציא מהסכום הצנוע הזה? יש עדיפות מצד הקונה לאינטל אבל אם אין ברירה אני ישכנע אותה ללכת על AMD...
-
- 5 תגובות
- 929 צפיות
-
-
רכיב Intel Core 2 Quad Q6600 2.4GHz 8Mb BOX Gigabyte GA-P35-S3G Intel® P35 + ICH9 Chipset LGA 775 זיכרון 4 גיגא דואל צ'אנל Hitachi Deskstar 250GB 3.5 7200Rpm 8MB Buffer SATA II LG GSA-H62 SATA Multi DVDRW X18 Bulk Black XFX GeForce 9600GT 512MB DDR3 כ.מסך Skyhawk Eagle Tech Dragon ATX Gaming Black Chasis No Psu מארז HEC Ace 580Watt Power Supply ספק כח Zalman CNPS7500-Cu LED Socket : Intel 478, 775, AMD 754, 939, 940, AM2 קירור למעבד LG LCD 19 L196WTQ Black-White מסך המחיר כולל המסך 5100 , וזהו התקציב שלי בערך 5K +/- מה אתם אומרים כל הרכיבים? האם כדאי להחליף מש…
-
- 5 תגובות
- 529 צפיות
-
-
שלום , בקרוב אני אמור לעבור ניתוח החלפת קרסול וחשבתי אם כבר אני משדרג את עצמי אז למה לא לשדרג גם את המחשב ? אחרי הכל אני אמור להיות מושבת כ 3 חודשים שהולכים להיות ""לא נעימים"" בלשון המעטה (במעמד זה אני רוצה להודות לממציא המורפיום הרפואי :-*) זה המפרט שלי כרגע ================= ][ MY PRECIOUS ! ! ! ][ ================= AMD 64 3200 NewCastle S754 ZALMAN CNPS7000B-CU MSI K8N Neo platinum CRUCIAL Ballistics PC4000 (2x512) TT butterfly 480W Leadtek 6800GT LCD17:VP171B NEC 3510A DVD-RW (black panel) MX1000 & LOGITECH CORDLESS KeyBord RAZER COPPERHEAD BLUE LASER RAZER eXactmatXspeed pad TT LANMOTO (RED case) ATi REMOTE WONDER 1 …
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בעיקר למשחקים אבל כמובן שיהיה סוסי ככל הניתן גם בדברים אחרים תודה מראש אחים שלי!
-
- 5 תגובות
- 694 צפיות
-
-
אני לא ממש מצליח להבין את ההבדלים בין מעבד T לP אשמח אם תוכלו לעזור ולייעץ
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני אשמח להמלצות ספציפיות והסבר קצר על הבחירה... המחשב יפעיל בעיקר אינטרנט ומשחקי אונליין, אבל גם פה ושם משחקים רגילים, קצת עריכת/הרמת וידאו - קצת מהכל. המגבלות: 2500 ש"ח ללא הקפי וללא כרטיס מסך. מתכוון להעביר את הATI RADEON 3800 HD מהמחשב הנוכחי. המארז צריך להיות קטן ושקט עדיפות ליציאת אוויר מלמעלה, רצוי שיהיו לו יציאות usb 3.0 קידמית המעבד יהיה Intel Core i5-3470 (יש סיבה לבחור משהו אחר?) לוח אמין עם USB 3 ורצוי שניתן גם לחבר את היצאות שעל המארז מקדימה. אם לא... נחבר כרטיס יעודי. אז כדאי שיהיו לו שני PCIEx זיכרון - 8 ג'יגה כונן קשיח 1 טרה, יספיק. ספק, וקירור שקטים נראה לי שזהו תודה מראש!
-
- 5 תגובות
- 517 צפיות
-