עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום חברים, אני מעוניין לבנות שני מחשבים לשימוש בתור HTPC ומחשב משרדי. התקציב עומד על 1500 ש"ח עם אפשרות חריגה של עד 150 ש"ח. כרגע אני מתלבט בין להזמין את החלקים הבאים אם לחילופין ללכת על ה Xtreamer Ulta אשר עולה 1625 ש"ח החלקים: לוחות אם למעבדי ‏AMD: GIGABYTE E350N-USB3, AMD E-350, AMD Hudson M1, 2xDDR3 1066, HDMI, DVI זכרונות: DDR3 1600Mhz 1x4GB G.Skill RipJaw Edition CL9-9-9-24 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKX ציוד רשתות: כרטיסי רשת אלחוטיים Edimax EW-7711IN nLITE Wireless PCI Adapter 150Mbps מארזים: Enermax Laguna Micro ATX Black HTPC Case With 300W PSU מחיר החבילה: 1619 ש"ח מה דעתכם בנושא? תודה!

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  2. Started by rollita,

מחפש המלצה למחשב נייד לשימושי אופיס, גלישה באינטרנט. משמע עבודה משרדית בסיסית. המחיר - שמתי לב שרוב הניידים עולים לפחות 4 אלף. אני מעוניין במחשב זול ככל האפשר, אפילו 3 אלף, אבל ברור לי שיתכן ואאלץ להתפשר במחיר. אשמח לכל עצה כי נושא הניידים לא שופע עצות כמו השולחניים

• 8 תגובות
    • 966 צפיות
  3. 1. התקציב המקסימלי 2200, עדיף לא לחרוג 2.השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית לא משחקים , יש מסך 24" רזולציה טבעית 1080X1920 .3צורב -אין צורך (אם נכנס בתקציב) 4. יש דיסק קשיח SSD 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 או 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בחנות 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא, די לציין איזור מגורים. או ירושלים או מרכז (כפר סבא, ראשון) 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן (תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA או למשל דרישה למארז קומפקטי במיוחד)?עדיפות לSATA3 1…

• 5 תגובות
    • 966 צפיות
  4. Started by bamenny,

שלום למומחים, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בסכום של עד 3000 ש"ח ושיהיה קטן וקל (אלה הדרישות הקריטיות) הוא ישמש בעיקר לאינטרנט, וכתיבת מסמכים. לא אכפת לי גם לקנות יד שניה. מני

• 1 תגובה
    • 966 צפיות
  5. Started by PsyDream,

המחשב ללא ציוד היקפי ולא מתוכנן oc רציני...במחיר של כ-5500... טוב אז ככה לפני שאני רושם את המפרט יש לי כמה בעיות: *אני מתלבט אם לקנות ב-tms או foxpc לשתיהם אין לי בעיה להגיע אבל ב-foxpc יוצא לי מחשב יותר חזק בתוספת של קצת כסף... *אני מתלבט על החברה של הכרטיס מסך כי אם אני קונה ב-tms זה או 8800gt של asus או של bfg ואם ב-foxpc זה או של אחת מהם או של xfx alpha dog ששמעתי שהוא ממש חזק... *אני יודע ש-foxpc זו חנות חדשה אבל היא טובה?? המפרט מ-foxpc: Intel® Core2 Quad Q6600 + Arctic-Cooling Freezer 7 Pro ¤1515 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=872 Pine XFX nVidia GeForce 8800GT XXX 512MB PCIe ¤1633 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=841 GeIL DDR2 4096MB …

• 10 תגובות
    • 966 צפיות
  6. Started by itay2424,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקרו תוכנת unigraphics * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה לי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, E…

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  7. Started by itaic,

1. מה התקציב המקסימאלי? עד 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש כמחשב HTPC. הורדת סרטים/צפייה ישירה עד FULL HD/קודי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קודי - שימוש מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא רלוונטי 3. האם יש צורך בציוד…

8. החלטתי לבנות מחשב חדש ולחסוך לא קצת כסף .לפני כן לא יצא לי להזמין יותר מזוג זכרונות וכוננן ssd בגלל הספקות לגבי האחריות,שאף פעם לא יצא לי לנצל במהלך חיי אז החלטתי להרים את הכפפה ולהזמין הכל ביותר זול . יש לי מספר שאלות : 1. אין שום בעיה של הזמנת לוח אם,רדיאטור,מארז מבחינת הספק החשמל נכון?(ac/dc חוץ מספק כח אין בעיה לקנות הדברים האלה?) 2.למישהו יצא להזמין מ-new egg? או לא כדי לקחת סיכון ולהזמין מאמזון?

• 0 תגובות
    • 966 צפיות
  9. מה דעתכם על המפרט הבא? מעבד Intel Pentium 4 2.4GHZ (FSB 800mhz לוח אם ASUS P4P800 Intel 865PE זיכרון Kingston 256MB DDR 400mhz PC3200 CAS latency 2.5 כרטיס מסך Gigacube Radeon 9600 Pro (TV-Out מסך LG F700B 17 כונן קשיח WD 80GB 7200rpm 8MB Buffer CD-ROM LiteOn CD-ROM x52 כרטיס רשת מובנה כרטיס קול מובנה מקלדת מיקרוסופט אינטרנט + עכבר אופטי Floopy רגיל מארז E-STAR MIDI ATX 8870K 350W המחיר הוא בערך 5300 ש"ח עריכה: לא מתוכנן OC

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  10. היי, לאחרונה החלטתי שהגיע זמנו של המחשב הנוכחי שלי ואני מחפש להתקדם למערכת הבאה. מעבר לשדרוגים קלים (הרחבת זכרון או החלפת דיסק קשיח..), אני מחליף מחשב פעם ב4-5 שנים. המערכת הנוכחית שלי היא P5Q Deluxe, Core2Quad Q9550, 2x2GB DDR2 1066, Radeon 4870x2. המערכת עובדת תקין, אבל כבר לא מריצה הכל ונחנקת הרבה.. אני גיימר - אבל לא מההכי כבדים, ומשתמש במחשב לדברים נוספים כגון גרפיקה, מעט וירטואליזציה ויש לי נטייה לפתוח בממוצע 50 טאבים במקביל. זו המערכת שחשבתי עליה - תנו דעתכם בבקשה: לוח אם: Asus Sabertooth X79 s2011 Core i7, Intel X79, DDR3 1866Mhz, 3xPCI-E 1670 ש"ח זכרונות: Corsair 4x4GB DDR3 1866Mhz Vengeance Dual Channel CL9-10-9-27 1000 ש"ח מעבד: Intel Core i7 482…

• 1 תגובה
    • 966 צפיות
  11. Started by Rust,

1. כאמור, התקציב הוא 2000. אם אפשר - לחסוך. חריגה מקסימלית 100-200 ש"ח. 2. מדובר במחשב לזוג מבוגר, לשימוש בסיסי. היישום הכי כבד שצפוי לרוץ עליו הוא סקייפ, ואולי יישומי פלאש. מבחינת גרפיקה - צריך להיות מסוגל להקרין וידאו ב- HD, אבל לא מעבר. 3,4. ללא מסך או ציוד היקפי (נלקחו בחשבון בנפרד). 5. שקט לא קריטי - המחשב יהיה בחדר נפרד, רק שלא יטחן (4-5?). 6. לא יהיה OC. 7. ללא מע' הפעלה. הרכבה בחנות. 8. אזור חיפה והקריות. עדיפות לנעה מחשבים. 9. אף אחד לא יפתח את המארז וינקה. יש למישהו המלצה על מארז זול יחסית ועמיד לאבק? 10. לא מתוכנן שדרוג. חשבתי ללכת על AMD תלת ליבתי, משהו בסגנון הזה: AMD Athlon II X3 450 3100MHZ Box, יחידות 1 ₪400 http://www.n…

• 7 תגובות
    • 966 צפיות
  12. Started by Skyline GT-R34,

אז כך שלום לכולם, ברצוני לשדרג המחשב שיש לי וחשוב לי להסביר לכם מה בדיוק אני מחפש כדי לקבל מפרטים נכונים ולא סתם... אז כך אחרי קצת ניסיון עם מעבדי הINTEL CORE 2 DUO הישנים ועם ניסיון עם מעבדי הAMD, הרצון שלי להמשיך עם מעבד AMD מאד גבוהה אני לא נעול על AMD אבל לעומת אחרים חשוב לי שתבינו שאני רואה בAMD כחברה שיכולה לדגדג ולהתחרות בINTEL קראתי על המעבדים החדשים של INTEL ועל הפלטפורמה החדשה של AMD ולכן אני מובלבל. לכן רציתי שתתנו לי מפרטים בלי בושה גם עם מעבדי AMD. בנוסף דבר מאד שחשוב הוא הכרטיס מסך איני מתלהב מה8800 של NVIDIA עקב חוסר הHD Ready שחסר לכרטיס ולך כאן יש יותר נטייה לכרטיסי המסך החדשים של ATI ה3800 לכן חשוב לי מאד הHD עם אתם מכירים כרטיס של NVIDIA שתומך בHD נשמח …

• 13 תגובות
    • 966 צפיות
  13. אהלן חברים, שוב ערכתי את הת'רד הזה - החלטתי שאני קונה מחשב חדש לגמרי ולא לוקח חלקים מהמחשב הישן. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GW2, וכל שאר הfpsים למיניהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע 19', בעתיד כנראה ישודרג ל-23'. -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…

• 8 תגובות
    • 966 צפיות
  14. שימושי המחשב - תחליף שולחני, יהיה שימוש בעריכת סרטים, צפייה בסרטים, עבודה שוטפת (אינטרנט ותוכנות אופיס למיניהן), ומשחקים. גודל המסך פחות קריטי פה, מה שחשוב זה החומרה של המחשב, גודל הכל יתאים הכל מ-14 ועד 17 אינץ' משקל וזמן סוללה גם לא ממש משנים כאן כי זה יהיה מחשב שולחני למעשה, אני אנייד אותו לעתים רחוקות יחסית ולנקודות עם מתח. יציאת HDMI חובה. בלוטות יתרון גדול. נפח כונן קשיח לא ממש משנה כי יש לי שניים חיצוניים, גם 120 יספיק לי, כונן SSD יתרון גדול. חובה צורב DVD, עדיפות לקורא בלוריי, לא חובה. אחריות בינלאומית לא משנה, העיקר אחריות טובה בארץ. חברה מועדפת - Dell, Asus התקציב כמו שכבר ציינתי הוא כ-9K ש"ח המחשב ייקנה בארץ. עוד בעיה שיש לי היא עם ההמלצות כאן לא ללכת בשום פני…

• 3 תגובות
    • 966 צפיות
  15. היי . קניתי (יד 2 אוהו ! ) וקיבלתי לפני יומיים . פלטפורמת ATOM די סטנדרטית . אני די חדש בנושא . כבר חיברתי את ה22" שלי ועובד יפה ב 1920*1200 ! 1. איך הכי טוב לשמור את הSP3 XP HOME החוקית ? הדיסק ( 160) מחולק ל3 מחיצות , כשהאחרונה היא "ניסתרת" , Ext2 EIDE configuration , ומשמשת את Xpress Recovery 3 Lite שמותקנת ב MBR. עשיתי אימאג' עם אקרוניס 2009 של ה MBR ו C: ו "E" הנסתרת . את D עם כל ה DATA הלא נחוץ לא הכנסתי . יהיה בסדר ? 2. לא רואה ספריות הויסטה 32 של המחשב הראשי בחיבור AD HOC .. אמור להיות לי ב SP3 XP HOME סרביס שנקרא LLTD ? לינק לאייר טופולוג'י דיסקברי . אבל אין והעדכון שלו לא מתקין כי טוען שאין צורך וגם ה SP לא מתאים . לא רואה שום סרביס כזה ב services.msc . קיצר…

• 1 תגובה
    • 966 צפיות
  16. שלום, בניתי מפרט לחבר על פי נסיון קודם ומפרטים חדשים שראיתי שבנו פה. הוא מעוניין בעיקרון במחשב ביתי לסרטים, עבודה שוטפת, ו שיוכל להריץ משחקים חדשים בצורה נחמדה-עד טובה על מסך 22. חשוב לו שקט אך לא באופן של השקעה נוספת, פשוט מארז שלא יהיה רועש במיוחד. התקציב היה בעקרון בסביבות ה2k ולכן אשמח אם תראו לי איפה אני יכול לחסוך לו. אגב, מועד, בסופו של דבר מפרט מהחנות ksp. זה המפרט שבניתי: (מחכה בשמחה להמלצות ושיפורים מצדכם) מעבד: [..] INTEL CORE 2 DUO S775 2.93GHz E7500 45nm : " SLB9Y" - BOX ¤651 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3 ¤433 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT ¤305 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD4670 ULTIMATE 512MB DDR3 - PASSIVE -…

• 13 תגובות
    • 966 צפיות
  17. שלום רב, הציעו לי את המפרט להלן: 2GB זכרון של KINGSTON במהירות 667MHZ צורב 18X חיבור SATA של LITEON לוח אם GIGABYTE 945GCM 1066FSB אין לי צורך בכרטיס מסך אז הוא OB של אינטל. דיסק קשיח של WD 250GB מהירות אגירה 16MB מעבד קצת ישן אבל מספיק חזק לעבודות משרדיות PD925 3GHZ ליבה כפולה עם 4MB CACH מארז ATX רגיל עם ספק 550W של EasyCool מקלדת עכבר ורמקולים רגילים. שווה 1300 ש"ח לעבודה משרדית?

• 11 תגובות
    • 966 צפיות
  18. דרוש מפרט מחשב לשימושים של עריכה גראפית ואינטרנט ב 2500 שקל עם אפשרות חריגה של 50 שקל לכל היותר. חובה שיכלול מקלדת ועכבר, עם עדיפות לעכבר מדוייק, כמו כן חשוב שהמחשב יהיה שקט. אין עדיפות לשום חברה. תודה!

• 10 תגובות
    • 966 צפיות
  19. המחשב מיועד בעיקר לשימוש משרדי, גלישה ושיתוף קבצים אבל מידי פעם הכוונה להריץ עליו MATLAB ברמה סבירה ומשחקים לא כבדים במיוחד. השימוש יהיה ביתי, למשך 2-3 שעות ביום לכל היותר. רוב הזמן לשימוש הילדים (גילאי 6-8)לגלישה, סרטים ומשחקים קלים. מידי פעם בשימוש לעבודה עם C++, MATLAB וכדומה. צריך שירוץ סביר - לא חייב "לטוס". מפרט ראשוני שבניתי כבסיס להתייחסות: מעבד : INTEL P-D S775 2.8GHz(915) 800MHz/FSB 2X2M-DUAL CORE - BOX ¤ 537 לוח אם : ASROCK ConRoe945G-DVI ¤ 458 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤ 417 צורב DVD : LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤ 219 זיכרון : SAMSUNG 1024MB (512X2) DDR2 667MHz CL4 ¤ 379 כונני דיסקטים : S…

• 8 תגובות
    • 966 צפיות
  20. Started by slash1z,

היי.. יש שני דגמים של ACER שאני לא מבין מה השוני בינהם. האשון הוא AS5730Z. והשני 5730Z יש למישהו מושג למה הראשון עולה יותר.. ומה השוני שמוסיפות האותיות הראשונות לדגם?(חיפשתי באתר היצרן והדגמים האלה בכלל לא מצויינים שם). ועוד שאלה.. מישהו יודע מאיפה אני משג דרייבים לXP כי באתר של ACER לפי מה שראיתי יש רק לויסטה. תודה....

• 6 תגובות
    • 966 צפיות
  21. שלום חברים, אני מחפש מפרט למחשב עבור חברה שלי, אנימטורית במקצועה, בתקציב סביב ה-10,000 ש"ח. מערכת הפעלה win7 64bit לעבודה עם תוכנות: אדובי - פוטושופ, אפטר אפקטס, פלאש, פרמייר, אינדיזיין, אילוסטרייטור . בנוסף גם - avid, AnimatorHD, Cubase sx ומאיה 2 כוננים קשיחים, לפחות של טרה כל אחד. כרטיס גרפי איכותי כרטיס קול סביר פלוס צורב DVD תחנת עגינה תודה רבה גילוי נאות: כתבתי פוסט גם בפורום נייחים כי יכול להיות שיהיו 2 מחשבים.

• 4 תגובות
    • 966 צפיות
  22. שלום לכולם, אני מעוניינת במפרט למחשב שישמש את הוריי לצרכים בסיסיים כגון: אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים קלים. חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי ו"ישרוד" כמה שנים טובות.... בעיקרון הם צריכים גם ציוד הקפי אבל אם המחיר זול מידי אז אין בעיה להגיע עד ל 3K... תודה מראש לעוזרים! 1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, סרטים ומשחקים קלים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -א…

• 6 תגובות
    • 966 צפיות
  23. אני צריך מפרט למחשב שאני יוכל להפעיל בו משחקים ברמה גבוהה שהחלקים יהיו טובים ואמינים .. לא אכפת לי איזה מעבד או intel או AMD וחלקים מחברה אמינה תקציב המחשב בלבד לא כולל מסך או חלקים אחרים 3000 ש"ח ללא OC תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 966 צפיות
  24. Started by gilme,

תקציב - עד 5,000 ש"ח. מותג - מוכר בלבד. מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), הורדות, צפיה בסרטים, עריכת תמונות קלילה בפוטושופ. גודל המסך - "13-14. משקל רצוי - עד 2.5 ק"ג. זמן סוללה - 3 שעות. יציאות מיוחדות - HDMI. אופציות - זיהוי טביעת אצבע או בלוטות ממש לא קריטי. גודל מינימלי של כונן קשיח - 160GB. גודל מינימלי של זכרון - 2GB. צורב DVD - צריך. *** מיועד לתחילת לימודים באוניברסיטה..

• 5 תגובות
    • 966 צפיות
  25. אי מחפש נייד חזק יחסי מטרתו: היא אינטרנט, אופיס וצפיה בסרטים הכי חושב שיהיה קל ,לא ממש חייבים כונן של דיסק גודל מסך 12' הכי קטן תודה

• 2 תגובות
    • 966 צפיות

דיונים חדשים בפורומים