ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מתכנן לקנות מחשב נישא, שהשימוש העיקרי המתוכנן בו יהיה לצרכי תכנות. סביבת התכנות בה אני מתכנן לעבוד היא LINUX, וגם שם בכלים הדורשים משאבים מצומצמים מאד - דוגמת העורך VIM. סביבת המחירים בה אני מתעניין היא עד 5000 ש"ח. ועכשיו לשאלה - בדקתי מספר אפשרויות למחשבים נישאים, ואני עומד כרגע בצומת דרכים, כאשר ההחלטה הנדרשת היא האם להעדיף מחשב חלש יותר (סלרון 1.2) אבל של יצרן ידוע (IBM), או מחשב מהיר יותר (P4, 1.7) של יצרן עלום שם. תוכלו להסתכל על המפרטים כאן: IBM nameless האם ייתכן שמחשב "מתקדם יותר" של יצרן חסר שם, שקרוב לוודאי חסך ככל הניתן בהוצאות על רכיבי המחשב ושליב את הרכיבים הפשוטים והזולים יותר, ייתן ביצועים היורדים מרמת הביצועים של מחשב מיושן יותר, אבל עם "אבא"…
-
- 1 תגובה
- 908 צפיות
-
-
שלום לכולם.. דודים שלי באים לביקור מחו"ל עוד חודש וקצת... השאלה שלי היא האם כדאי לי להגיד להם שיביאו לי חלקים (או מחשב שלם) משם... מה ההבדלי מחירים? הסכום שאני מוכן להשקיע על מחשב (בלי מסך) זה (761 $)3500 לא שקל (או דולר במקרה הזה) יותר המחשב צריך להיות לעבודות שגרתיות (אופיס, אינטרנט וטיפה משחקים), בואו נגיד את זה ככה שה FX5200 שיש לי עכשיו (על פנטיום 2.8HT) מריץ GTA:SA טוב מאוד בשבילי) תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 908 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות מוזיקה כבדות, סרטי HD, גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). '1920X1080 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכ…
-
- 1 תגובה
- 908 צפיות
-
-
המפרט מצורף בקובץ תמונה, דעות.הצעות שיפור וחיסכון יתקבלו בברכה
-
- 14 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום אם אני קונה מחשב נייד של יצרן כלשהו, האם כל יצרן יאפשר לי לקנות בנוסף למחשב, גם מאוורר ספייר למעבד? הסיבה שאני רוצה לקנות אחד כבר על ההתחלה, היא כדי שלא יקרה מצב שאחרי כמה שנים המאוורר נדפק, ואז לא אוכל למצוא מאוורר שבדיוק מתאים לצורה הפנימית של המחשב(כי הרי כל דגם של מחשב נייד מיוצר בצורה קצת אחרת, בניגוד למחשבי Desktop שם יש סטנדרטים של גודל וצורה), לכן עדיף שיהיה לי מאוורר אחד נוסף מראש, ולא אחרי כמה שנים להתחיל לחפש או לשלם מחיר מופקע. אודה לכם אם אתם יודעים האם כל יצרן של מחשב נייד מאפשר לקנות חלק כזה ספייר. (ספציפית אני שוקל את Dell, אבל יש סיכוי גם ל-Acer או ל-Samsung) תודה רבה card
-
- 2 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום לכולם!!! כמו בכותרת....לא צריך ציוד היקפי(עכבר,מקלדת,צורב,floopy) צריך מסך...ואם אפשר שהמחשב יריץ קצת משחקים אז זה סבבה... תודה רבה!!!!
-
- 13 תגובות
- 908 צפיות
-
-
בס"ד שלום רב! זה פעם ראשונה אני כותב כאן..כבר לקחתי מפה לא מעט דברים חדשים שלא ידעתי (אני טכנאי PC מובטל בינתיים אך משתדל לשמור על כישורים שרכשתי) הופתעתי לראות פורום כה מושקע ואיכותי. יש מלא חומר חשוב ומעניין. שאלתי היא כזאת. אני מתכוון להשקיע הרבה במחשב שיהיה לי לעתיד,בע"ה. ומכיוון שאיני יכול לקנות אותו בבת אחת,עם כל הרכיבים,אז נאלץ לרכוש לפי חלקים,כל חודש משהו אחר. ומכיוון שטכנולוגיה לא עומדת במקום,אז גם החלקים משתנים באיכות ובמחיר. אז רציתי לדעת מה דעתכם\ן לגבי קצב השתנוּת הרכיבים ולפי זה אפשר לדעת מה הסדר העדיף לקניית החלקים. חוץ מזה,אשמח מאוד להיות בקשר עם טכנאים כמוני שעובדים בתחום.. תודה רבה והמשך עבודה מהנה ))
-
- 5 תגובות
- 908 צפיות
-
-
היי חברים עבר קצת זמן מאז שביקשתי את עזרתכם במפרט מחשב ורק עכשיו אני הולך לרכוש אותו ורציתי לדעת אם משהו השתנה האם יש חלק שכדאי להחליף במפרט הנ"ל או להמשיך לרכישה עם מה שהוצע לי פה : מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601464303 - Intel - i7-4770 Quad core CPU - LGA1150 - 3.4 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... כמות: - 1 - 1362/ 1335 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H87-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel H87 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M... כמות: - 1 - 447/438 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series... כמות: - 1 - 328/32…
-
- 4 תגובות
- 908 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לרכוש מחשב לחדר שישמש אותי לשימושים הבאים: * שימושים ביתיים סטנדרטיים (אינטרנט, חיבור כרטיס מסך לטלוויזיה וצפייה בסרטים וכו') * משחקים דוגמת civilization,heroes,fifa,nba (אני משחק ברזולוציות סטנדרטיות) את המחשב רציתי לקנות לפני מספר חודשים אך למען האמת העדפתי לחכות על מנת לרכוש כרטיס DirectX10. חשוב לי מאוד כרטיס Directx10 כיוון שאני לא משדרג בתכיפות וכיוון שמחשב אצלי מחזיק מספר רב של שנים. (שכן המשחקים שאני משחק לא דורשים ביצועים שמימיים) ההתלבטות הגדולה ביותר שלי היא: א. בנוגע לכרטיס מסך, האם יש לי צורךב8600GTS או ש8600GT תהיה בחירה טובה יותר. ב. האם כדאי לי לבחור בE4300 במקום מעבד מסדרת ה6000. נקודה נוספת: אוברקלוקינג לא בא בחשבון הערה: התקציב שלי באמת …
-
- 13 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב סלוני למטרת צפייה בסרטי HDושאר סרטים באיכות דומה יחובר לפלאזמה 42 אינץ כמו כן אני מעוניין להקליט גם תוכניות מהכבלים , כך שבעצם צריך גם כרטיס טלויזיה עם כניסות שונות. (בעצם היעד הוא מחשב במקום סטרימר) עקב האפשרויות הרבות יותר במחשב כמובן עדיף מארז טוב וקומפקטי ככל שניתן. האם בטווח מחיר זה הדבר אפשרי בכלל למחשב ברמה מתאימה? אם כן מה כדי? תודה
-
- 3 תגובות
- 907 צפיות
-
-
טוב, התבקשתי לבנות מפרט מחשב ב 6000 ש"ח (+/-), הכולל ציוד הקפי - עכבר ומקלדת אופטי אלחוטי, רמקולים ו LCD. מכיוון שהמערכת מיועדת בעיקר למשחקים, ולדעתי המשחק העיקרי שישוחק הוא FIFA. לא הצלחתי לצמצם והגעתי ל 6545, לא כולל מערכת הפעלה (לדעתי זה מקרה שצריך לקנות...) אנא חוו דעתכם, היכן אוכל לקצץ,להוסיף או לשנות. בעיקר חשובה לי הדעה על מסך ה LCD. ?AMD? Price Units Total Athlon 64 3000+ (S-939) 830 1 830 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) 620 1 620 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB A-DATA /VT 240 1 240 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3,PCI-E 1040 1 1040 דיסקים קשיחים? MAXTOR Price Units T…
-
- 11 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אהלן, צריך להרכיב מחשב חזק שיהיה עמדה מרכזית במשרד 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב להיות ישראלי ולחסוך אבל לא להתפשר על איכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עמדה מרכזית לעבודה במשרד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). חשחשבת, אופיס, גלישה באינטנט וקצת שליטה מרחוק. בכל זאת רוצה שהמחשב ממש מהיר. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המס…
-
- 0 תגובות
- 907 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? השימוש העיקרי במחשב הוא מסחר בבורסה שזה דורש מספר רב יחסית של תוכנות הפועלות במקביל, שימושי המשנה הם מוזיקה, סרטים (בHD מלא) ומשחקים מידי פעם. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 המסך הוא 24" DELL U2410 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בין…
-
- 4 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום אחרי שגנבו שגנבו לחבר שלי את המחשב הנייד צריך לקנות חדש (אל דאגה שווי המחשב הוחזר) במטרה היא מחשב 14-15, שלא יזוז יותר מידי, ללא איזה דרישות מיוחדות חוץ משיהיה הכי טוב בתקציב אחרי זה חשבתי שאולי יהיה עדיף לו בכלל לקנות נטבוק +מסך וככה הוא יהנה מכל העולמות בזמנים הבודדים שהוא ירצה לנייד יהיה לו קל לעשות את זה ובשאר הזמן המחשב יהיה מחובר למסך נורמאלי ונוח אז אני אשמח להמלצות לנייד במחיר ואף לנטבוק טוב כתוכנית שניה, שניהם צפויים להירכש בארץ ובשביל הפרוטוקול * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, * גודל המסך? 14-15 * משקל רצוי? לא משמעותי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? hdmi יהיה…
-
- 2 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום, אני בדרך לקנות מחשב שולחני. מהפעם האחרונה שהסתכלתי על חומרה עברו להן 4 שנים תמימות, ואני לא מעודכן בעליל, ולכן אשמח לקבל עזרה. תקציב - 5700 (אי אפשר לגלוש מעבר). יש צורך במסך, עכבר, מקלדת, סט רמקולים וצורב. השימוש שלו יהיה לסרטים, עבודה משרדית, משחקים וקצת פיתוח (ת'כלס לכל השימושים...). עוד כמה נקודות: 1) העדפה למסך 21 אינץ'. 2) הארד דיסק גדול (אני לא יודע מה הסטנדרט היום. 500 ג'יגה יספיקו לי כהתחלה). 3) המחשב לא הולך לעבור OC. 4) המחשב לא יעבור שדרוגים. 5) אין צורך במערכת הפעלה. 6) חנות באיזור המרכז - מחייב. 7) הרכבת המחשב ע"י החנות. תודה וחג שמח!
-
- 10 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין בחוות דעת על שני מפרטים. המחשב הוא להורים שלי, שימושים עיקריים: אופיס, אינטרנט, קצת סרטים ומשחקים קלים. אני מודע שהמפרט הראשון יעמוד בדרישות, אך הוספתי את המפרט השני, במקרה ואחפוץ במשחקים תובעניים יותר כשאני בבית. נ.ב. בבקשה מפרטים מחנויות בצפון. (חיפה וצפונה) מפרט 1: שימושים כללים 3K Intel Core Duo E5200 2.5GHz 2Mb 800mhz BOX, יחידות 1 ¤390 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=3941 XFX nForce® 630i Intel LGA775, יחידות 1 ¤385 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4592 G.SKILL DDR2 4096MB (2GBx2) DUAL CHANNEL 800MHZ CL5, יחידות 1 ¤275 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4902 Samsung SATA2 640GB 16MB 7200RPM, יחידות…
-
- 8 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב VOSTRO 1510 המחשב מצוייד בכרטיס של NVIDIA ולכן הוא די מתחמם. חשבתי לקנות לו משטח קירור או משהו בסגנון, אשמח לקבל המלצות והסבר
-
- 3 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אחרי סקר שוק מפרך נשארתי אם שתי הצעות אחרונות והם: 1) amd 64 2.8 מעבד abit kv8 pro לוח אמ hitachi 8mb buffer 160gb דיסק קשיח 512mb ddr 400 adata זיכרון iiyama 17 msi 9800pro 128mb 256 bit צורב של liteon מארז hec compucase עכבר מקלדת... מחיר 5510 ב ksp 2) pentium 4 520 2.8gh lga775 לוח (לא הבנתי אז אני ירשום מילה במילה) לוח אינטל avalon ציפסט 915g עם pci express 16x 512mb dukk channel ddr 160gb serial ata מארז atx לא ברור צורב lite on radeon 600 pro אני לא חושב שרשמתי את הדגם נכון אם תרשימו לי את השם זה מאוד יעזור :] עכבר מקלדת... התכנאי לא רשם לי את הדגם של המסך זה המסך שנקבלים ב660 בקנית מחשב ב אקסלנט משם המפרט מחיר סופי 5320 מה דעתכ…
-
- 6 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אני יודע לדוגמא שכרטיס זיכרון RAM נמדד לפי כמה ג'יגה יש לו, וכמה פעולות הוא מבצע בגל פעולה אחת (DDR3 לדוגמא 8). אני גם יודע שהארד דיסק קשיח (לא SSD) נמדד גם לפי גודל הנפח שלו, וגם מהירות ה RPM שלו. מעבד אני חושב נמדד לפי כמות הליבות שיש לו, אבל זה כל מה שאני יודע...... אך מודדים איכות של כרטיס מסך, כרטיס קול, כרטיס רשת, לוח אם וכו'? ואולי יש עוד פרטים ששכחתי על מה שכבר אמרתי? אם מישהו יוכל לפרט ולהסביר את זה בצורה פשוטה יחסית זה יהיה נחמד... תודה מראש! ואל תחסכו בחפירות ;-)
-
- 3 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אני די סגורה על כך שברצוני לרכוש אחד מ3 הניידים הבאים של DELL מהסדרה העסקית: D531, D520, D630 על איזה מהם אתם ממליצים? השימוש שלי במחשב יהיה משרדי בעבודה לצורכי אופיס, תוכנות שונות לא כבדות, לפעמים פוטושופ ומוזיקה. משחקים-לא! אני יודעת שD630 הוא הכי חדיש מבין כולם אך אני מפחדת שהמסך שלו (14 אינץ) יהיה קטן מדי עבורי. אני מעדיפה 15 והוא קיים בD520. D531 הוא האופציה האחרונה מבחינתי כי קראתי עליו ביקורות לא משהו במיוחד לגבי התצוגה. האם מישהו יודע בודאות שאין יציאת S-Video בD630 וב D520?
-
- 6 תגובות
- 907 צפיות
-
-
מטרת המחשב - גרפיקה (מאיה, פוטושופ וג') בגלל זה היה חשוב לי לשים גיגה זכרון ראם (PDP בגלל שטוענים שהם נותנים תוצאות ביחס למחיר) אם זו טעות כולי אוזן.... מעבד שמעתי שעם פרסקוט אפשר להכין חביתה (חום) וAMD 64 כרגע לא יאיץ אפילו את פקמן אנא הסדירו את הבילבול ... משחקים ( לא גיימר רציני אבל עדיין בנאדם\ישראלי ) . אני בטוח שחלקכם משתגעים מהעובדה שלקחתי את את המארז היקר הזה ( אהבה ממבט ראשון- כנראה לא בחירה מוצדקת) ומתים להעיף אותו בשביל להרים את רמת כרטיס המסך אז אם יש לכם מארז אחר (יפה ואיכותי) דברו (רק לא קומפיוקס לא יכול לסבול אותם.) וקשרו לינק לתמונה. בכלל מה איכות הכרטיס שבחרתי ביחס ל X800 או ל9800 (מזכיר אין לי מושג) ?? לוח אם אין לי חצי מושג ראיתי שיש לו פיצרים כמ…
-
- 8 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום כולם, אני סטודנטית שמחפשת מחשב לצרכים סטודנטיאלים, וגם עבודות תרגום ותמלול. אני מחפשת לקנות מחשב שיש לו אחראיות ל 3 שנים. לגבי הרכבה - אף פעם לא ניסיתי, אם זה לא מסובך ונותנים אחראיות ל-3 שנים אז אולי זה אפשרי. חשוב לי שהמשקל יהיה נמוך (לא יותר מ 1.6 קילו. יכולה להתפשר על מסך 13 אינץ' אם כי מעדיפה 14), אני קטנטונת וממילא סוחבת הרבה חוץ מהמחשב. חשוב לי שתהיה אחראיות ל 3 שנים כי הדברים האלה כל זמן מתקלקלים לי. 8 ג'יגה זכרון עבודה, מעדיפה זכרון SSD כי הבנתי שהוא עולה מהר יותר (מעדיפה מחשב שעולה מהר כי אני מכבה ומדליקה הרבה, וגם - פותחת הרבה חלונות בבת אחת). זה בסדר לי זכרון 256 עם אופציה להרחיב מתישהו. בקיצור, הדגם הנ"ל נראה לי בסדר - http://ksp.co.il…
-
- 1 תגובה
- 907 צפיות
-
-
אני סטודנט שחוזר ללימודים אוטוטו ומחפש נייד, אחרי כל התשלומים לאוניברסיטה נשאר לי פחות מ-3K ש"ח להשקיע על מחשב... לא מצפה למחשב מפלצת- רק שיעמוד בכבוד בשימוש בתוכנות אופיס, בגלישה ובסרטים מדי פעם. מעדיף לא להתעסק עם יד שניה! מצאתי את הדבר הזה: http://www.odeco.co.il/default.asp?catid=%7BFC704F52-0DBF-48E6-A23F-650EFA687FDC%7D מישהו יכול לספר לי קצת על מעבדי VIA? ובסה"כ האם המחשב שווה את הכסף? אם יש לכם הפניות להצעות אטרקטביות יותר במסגרת המגבלות אשמח לקבלן, אם מדובר בעסק שמאפשר מס' תשלומים מה טוב. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 907 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף להמנע מחריגה למרות שאני בעצמי חרגתי קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בעיקר, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחקים החדשים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני קונה (בלי קשר לתקציב) את המסך Dell U2312HM (הוא המומלץ נכון?) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…
-
- 0 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום לבאי הפורום, אני מעוניין במפרט למחשב, עד 1500 ש"ח לשימוש פשוט - סרטים ואינטרנט. אין צורך בציוד היקפי. התקציב המובא הוא מקסימלי, וכמובן שעדיף בפחות אין צורך במערכת הפעלה, ועדיף בחנות מאזור המרכז. תודה!
-
- 4 תגובות
- 907 צפיות
-