ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
טוב, הציר הימני (הפחות רציני) בT400 שלי נהיה קצת רופף- כבר הרבה זמן אבל לא היה זמן לשלוח אותו לטיפול, המסך זז כס"מ לפה ולשם (לא מעבר, אז זה שמיש) לאחר ביקור במעבדות IBM התבשרתי שזה לא באחריות, והם רוצים 330 שקל על צירים חדשים ועבודה. אופציה א. היא לזרום איתם אופציה ב. היא להתעצבן עליהם ולנסות ללחוץ עליהם שלפחות יורידו מחיר (10$ עבור ציר אחד וחצי שעה עבודה- יכלו לסגור בחצי ממה שהציעו. את הביקור במעבדה שלהם הוא עשה בנושא נוסף אחר שבאחריות בכל מקרה. למרות שזה לא סביר, בנוסף מבדיקה ברשת נראה שקיימים חילוקי דעות בנושא ובצורה רשמית אין אחריות על הצירים, אלא מטפלים בזה מידי פעם כי הם נחמדים אופציה ג. היא לקבל אותו חזרה, להיות עם הציר הקצת רופף (לנצל על הדרך את הכסף בשביל SSD…
-
- 8 תגובות
- 921 צפיות
-
-
הייתי מעוניין גם לדעת מה אתם אומרים לדבי המחשבים האלה (בשביל ההשוואה לקחתי פשוט מחשבים במחירים הכי נמוך, גבוה ובינוני) Lenovo G585 M839JIV 1500 NIS Toshiba Satellite C850D-119 2000 NIS Fujitsu LifeBook AH532-M55A5IL 2500 NIS חוץ מזה הייתי רוצה לקבל הצעות לקניית מחשב בלי שום קשר למפרטים הקודמים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד? סרטים באיכות 720P לפחות. אין צורך במשחקים. גלישה ברשת (פייסבוק וכו') ודברים בסיסיים, כמו צפייה בתמונות, עבודה בתוכנות בסיסיות כמו וורד, פאוורפואינט וכו'... * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך יחסית גדול, לפחות 15…
-
- 2 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום !:] הציעו לי מפרט לא מזמן, כאן (ותודה לכם!), בחנות לוג'יק פיסי. אני צריך דעות על החנות ובמיוחד אנשים שהיה להם ניסיון איתם. תודה רבה!:]
-
- 4 תגובות
- 921 צפיות
-
-
הכותרת אומרת הכל , חשבתי על משהו בסגנון של p4 1700mhz 256ddr gf4 mx הוא לא משחק במשחקים כבדים בכלל... הוא צריך משחקים ברמה פשוטה , אבל עדין , מעבד "חזק" כדי שיפעל לו כמו שצריך בשנה הקרובה.. אפשר לגלוש מהתקציב ב200-250 שקל גג. תודה.
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום! קרוב משפחה שלי בחו"ל וביקש שאני יברר לו על המחשב שבתמונות המצורפות, כמה עולה והאם זה מחשב טוב. אני יודע שתירצו לדעת מה הוא השימוש שיעשה במחשב, אבל אין לי מושג. אשמח אם תוכלו לעזור לי (...לעזור לו...). תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 921 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט המצורף? התקציב המקורי היה 2000 ש"ח, וכאן יש חריגה קלה, אבל חריגה קלה שכזו נראית לי מתקבלת על הדעת (לא שאלתי את בעל המחשב המיועד). אם יש משהו שלדעתכם לקחתי OVERKILL, אשמח לדעת. Arctic Cooling Freezer 7 Pro CPU COOLER , יחידות 1 ₪124 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=103 A-DATA 2GB DDR2 800Mhz, יחידות 2 ₪404 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=471 WD 500GB 7200RPM 16MB Sata2 AAKS WD5000AAKS, יחידות 1 ₪265 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=88 Gigabyte GA-EG45MD-S2H G45 CHIPSET, יחידות 1 ₪575 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=390 NZXT Alpha Black + NZXT 400 Watt, יחידות 1 ₪393 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=…
-
- 8 תגובות
- 921 צפיות
-
-
כמה צפוי לעלות מעבד i5 13400 ? האם שווה לחכות לו (לעומת קנייה של 12400 כיום ? והאם צפויה ירידת מחירים על דור 12 כשכל המעבדים של דור 13 יושקו? מתי צפויים מעבדי ה13400 להיות על המדפים ?
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם צרכים: אני מעוניין במחשב נייד לצרכים של סטודנט אך בקרוב אני אטוס לתקופה ארוכה לחו"ל שם הוא ישמש אותי גם כמחשב בייתי לכל דבר המחשב יריץ אופיס וסרטים כאשר הרצון הוא שהמחשב יהיה חזק מספיק בשביל להריץ אותם בקלות ולא לחכות שעות עד שיטענו. גודל מסך: אני נוטה לקראת ה-15 אינץ' המשקל פחות מטריד אותי. אני צריך מסך שיהיה קל מאוד לקרוא ממנו ואני לא אצטרך להיות תקוע עם הראש בתוך המסך. הפחד העיקרי שלי ממסכים קטנים שיהיה לי קשה לקרוא מהם והם יהיו קטנים מדי. לכן אם למישהו יש נסיון עם מסכים יותר קטנים אני אשמח לשמוע הצעות! זמן סוללה- פחות משנה, בלאו הכי אני יום שלם בלימודים והמחשב לא יחזיק מעמד ללא שקע. גודל מינימלי של כונן קשיח - 500 ג'יגה. חשוב מאוד אחריות לשלוש שנים בין לאו…
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
מעבד: AMD ATHLON 64 4400+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.3GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX- BOX ¤476 לוח אם: GIGABYTE GA-MA69VM-S2 ¤353 כרטיס מסך: ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL ¤1551 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤423 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-212BK DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤200 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNEL KIT ¤401 מארז: COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ¤398 הרכבת מחשב: הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + ממורי טסט ¤118 מחיר סופי: ¤3920 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il מעוניין לתת לו את המפרט הזה כמה שיותר מהר, מה דעתכם?
-
- 12 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אני יכול לבחור את הרכיבים שיהיו לי במחשב נייד כמו זיכרון מעבד לוחאם וכל אלה? ??? ??? בתודה מראש orlupo
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
· סביב 6K כולל מע"מ · המחשב ישמש לעריכה גרפית - photoshop, Illustrator, indesign ועבודה משרדית אופיס אינטרנט וכו' · כרגע מסך LG – L200CP בעתיד אולי מסך נוסף חדש · שקט ב- 1-8 = 6-7 · לא 3D, לא OC, ללא תוכנות · אזור המרכז הגעתי למפרט הנ"ל. האם יש פה רכיבים שכדאי לשדרג? לדוגמא הספק? או רכיבים שאני יכול לחסוך בהם? תודה רבה [TABLE=align: right] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]1. [/TD] [TD]מארז[/TD] [TD]CM 690 II Advenced - RC-692A-KKN5[/TD] [/TR] [TR] [TD]2. [/TD] [TD]לוח אם[/TD] [TD]Gigabyte GA-Z97-D3H[/TD] [/TR] [TR] [TD]3. [/TD] [TD]מעבד[/TD] [TD]i7-4790[/TD] [/TR] [TR] [TD]4. [/TD] […
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
היי אנשים אני צריך שתעזרו לי דחוף לבנות מפרט למחשב נייד בתקציב של עד 5000 שקל אבל ללא חריגה בכלל , 5 אלף זה המקסימום גג שאני מוכן להוציא כרגע אז בבקשה אל תעברו את המחיר הזה בכלל..... עכשיו לשימושים של המחשב: אני צריך מחשב נייד טוב ואמין שיריץ חלק אינטרנט וגלישה רגילה כולל הורדות למיניהם , כולל אופיס כולל וורד וכל התוכנות תמלילים לסוגיהם , אני צריך שהמחשב יוכל להריץ פוטושופ חלק ושיוכל לעבוד חלק עם ווינדוס 7 ואקס פי. בעיקרון לא משנה לי החברה של המחשב אבל חייב להיות למחשב מסך של מינימום 12 עד 15 אינץ גג ולא צריך יותר מזה. אני חייב שיהיה בו כונן קשיח של 500 גיגה לפחות למרות שאני דיי בטוח שאין יותר מ- 320 גיגה לנייד אז את הכי הרבה שאפשר אני צריך. חייב מעבד של 2 ליבות לפחו…
-
- 9 תגובות
- 921 צפיות
-
-
הי כולם, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש, התקציב שלי הוא עד 3300 ש"ח (בתקציב מתוח עד הקצה). זה לא חמשב שיהיה מיועד למשחקים כבדים, יותר לסרטים / אינטרנט וכו', ולא מיועד לסחוב אותו הבה (אני קונה נייד בעיקר כי אין לי מקום לנייח). ראיתי את המחשב הזה הDELL VOSTRO 3550 (דגם שראיתי שמדובר רבות בפורום) http://www.vicpc.co.il/productdetails.aspx?id=1449 בדגם עם ה-i5, עם כרטיס מסך מובנה וללא OS, בדיוק במחיר הנ"ל. מה אתם אומרים עליו? שווה את הכסף? שמעתי לאחרונה שDELL ידועים לשמצה באיכות הניידים שלהם ובשירות בארץ, זה נכון? יש ניידים מומלצים יותר עד טווח המחיר הזה? חשוב לי בעיקר שיהיה מעבד טוב (i5 מהסדרה החדשהשל סנדי בריג'), זיכרון לפחות 4GB, מסך גדול ואיכותי, יציאת HDMI. מעדיף מאוד שי…
-
- 6 תגובות
- 921 צפיות
-
-
אני יוסיף ויציין שאין למחשב זה שום מטרה להיות מחשב למשחקים או משהו דומה , המחשב הוא לעבודה נטו עם תוכנות גרפיות תלת מימדיות , ע"פ איזשהו מבחן שראיתי לגבי עלות תועלת שווה לקנות את הכרטיס nvidia quadro fx1400 שמצאתי שהמחיר שלו בהשוואת מחירים ראשונית בזאפ הוא כ-2500 ש"ח לכל הפחות השאלה היא האם עדיף אולי במחיר הזה כרטיס מסך אחר (שוב לעבודות גרפיות בלבד) ומה לגבי היעילות הנזקקת לתוכנות אלה מהמעבד הזיכרון והלוח אם... אני חשבתי פחות להשקיע במעבד ולקחת משהו כמו 2GB זיכרון במהירות 667MHz .. אשמח לקבל תיקונים.. תודה מראש לכל מי שיענה..
-
- 1 תגובה
- 921 צפיות
-
-
שלום לכולם, זקוק לעזרתכם בחוות דעת לגבי המפרט הבא לצורך עבודה משרדית (photoshop, אינטרנט אופיס וכו'...): מסך: [..] SAMSUNG LCD 23" 2333T WIDE C-PVA PANEL - זמין במלאי ₪831 מעבד: [..] INTEL CORE i3 S1155 3.1GHz 2100T 35W - TRAY ₪614 לוח אם: [..] ASROCK H61M ₪362 זיכרון: [..] G.SKILL "XL" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - RIPJAWS-X - זמין במלאי ₪255 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - לרוכשי מחשב חדש! ₪270 עכבר: [..] GENIUS WEBSCROLL + EYE OPTICAL MOUSE - USB+PS2 ₪30 ספק כוח: [..] ENERMAX NAXN 450W - זמין במלאי ₪235 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 - זמין במלאי ₪128 דיסק קשיח: [..…
-
- 10 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום, אני עומד לקנות מחשב , מה דעתכם על המפרט הבא : זה המחיר וזאת החנות שאני צריך , ותגידו ליאם יש משהו לשפר או שזה מספיק , היעד שלו זה אינטרנט, משחקים, מוזיקה, סרטים .... (כמו כולם) זה המפרט: לחצו כאן לראות את המפרט
-
- 7 תגובות
- 921 צפיות
-
-
היי, מיועד לאישה בת כ-75 שמעולם לא התנסתה או נגעה במחשב \ טלפון חכם או כל פיסת טכנולוגיה מעבר לרכב ידני ושלט של טלויזיה. השימושים פשוטים: אינטרנט סרטים ומוזיקה, שיחות וידאו בסקייפ עם נכדים וכד'. הראיה לא משהו, אז מסך איכותי וקריא יהיה הכרחי אבל אין לי מושג לאיזה גודל לכוון. אולי אפילו עדיף טאבלט? אם מי מכם נתקל בנסיבות דומות - אשמח לכל עצה טיפה והמלצה לדגמים שנראים לכם מתאימים לנסיבות. תודה
-
- 3 תגובות
- 921 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ibm r60e עכשיו יש לי כמה שאלות 1- אני רוצה לקנות באיביי,כי שם זה 30 דולר לעומת 380 שקל בארץ,הבעיה שאני רוצה את הדגם שלי r60e ואז אני רואה כמה דגמים ככה זה ניראה IBM ThinkPad R60e Series ThinkPad R60e 0656, ThinkPad R60e 0657, ThinkPad R60e 0658, ThinkPad R60e 0659 ואני לא יודע מה הדגם שלי,יש מצב שיש לי דגם אחר מכל אלה או שכל אלה הדגמים של הr60e בלבד ואין עוד דגמים למחשב הזה? 2-על הבטריה שלי רשום 10.8v ובאיביי אני רואה 11.1v מה זה אומר,זה יעבוד לי או שזה ישרף או משהו? 3-יש סוללה 9 תאים ו8 תאים האם יש הבדל משמעותי ביניהם? תודה רבה!
-
- 4 תגובות
- 921 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500-4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)?גיימינג כבד א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?1920X1080 * באיזה סוג משחקים תשחקו? * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיס…
-
- 5 תגובות
- 921 צפיות
-
-
יש לי מחשב שבו הלוח אם והמעבד הם בני 4 + והגיע הזמן לשדרג. אני מעוניין לקנות לוח אם, מעבד אנטל מרובע ליבה, ו 4 גיגה זיכרון. התקציב שלי הוא בסביבות 1500 שקל, והחנות שבה אקנה היא KSP. כל המידע הנחוץ להמלצה רשום, אנא התייחסו אליו ולא לדברים אחרים תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 921 צפיות
-
-
-
אהלן, אני מחפש להרכיב מחשב נייח שישמש למגוון רחב של משימות, אך בעיקר כסטרימר למוזיקה וסרטים. חשובה לי התאימות שלו לשנים קדימה ומתוכנן שדרוג רכיבים אחת לתקופה (המחשב הקודם שרד נהדר 5 שנים של שדרוגים - כ.מסך, SSD, הרחבת זכרונות וכו' - ואני מתכנן להמשיך בקו הזה גם עם המחשב הנוכחי), לכן בחירת המעבד, לוח האם, המארז והספק צריכים דגש מיוחד. המחשב ייתחבר גם למסך 30" (2560*1600) וגם למקרן (1080P 100") -כרטיס המסך הנוכחי שלי (6790 נדמה לי) מתמודד עם המשימה בסדר סה"כ, כך שלא נראה לי שצריך להשתולל עם כרטיס המסך (למרות שגם יד 2 באחריות בא בחשבון). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ₪ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה עד …
-
- 0 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום, אני צריך את המחשב בעיקר למשחקים (לאחי הקטן), מסך כבר קניתי , נשאר המחשב + ציוד היקפי (עכבר ומקלדת) בינתיים חבר טוב המליץ על : Intel Core 2 Quad Q9450 2.66GHz 12Mb BOX OCZ 2Gb kit DDR3 1333MHZ Gold Gigabyte GA-P35T-DQ6 Seagate Barracuda 500GB 3.5 7200Rpm SATA II 32MB Samsung DVD-RW SH-S223F x22 SATA Black OEM Logitech® MX518 Gaming-Grade Gigabyte ATI Radeon HD 4870 512Mb DDR5 Antec Three Hundred The Versatile Case Thermaltake TR2 RX Power 450W TT-W0146RI אני אישית לא כלכך בטוח ב DDR3 ,האם יהיה שיפור בביצועים לעומת קיט איכותי של 4 גיגה DDR2? מה אתם אומרים על המעבד, יש טעם לשדרג ל 9550? לגבי הספק, הוא מספיק איכותי? אשמח אם תעזרו בנושא
-
- 14 תגובות
- 921 צפיות
-
-
היי, שוקל לקנות את הזנבוק החדש של אסוס. קראתי באחת הביקורות שלאחר שימוש והקלדה ממושכים (מחשב לשימוש סטודנט), מתחילים להרגיש חתכים או אי נעימות במפרק בגלל העיצוב הדק והקצוות החדים שלו. מישהו יכול לאשש או להפריך את זה, מנסיון?
-
- 0 תגובות
- 921 צפיות
-
-
ממצב אנשים עם תיראו במפרט שלי אני דיי מלא בדברים בכול מקרה יכול להיות שאני מוצא קונה לכרטיס מסך לוח ומעבד שלי אז עם כבר יש קונה אז חשבתי לעבור לamd(לפי מה שהבנתי הם הטובים ביותר) בקיצור אני צריך 2 מפרטים של לוח מעבד וכרטיס מסך ודגש לקרור גזזז כי הבנתי שפעם היו בעיות עם המעבדים בטמפרטורות של מינוסים למינהם זה עדיין כך?? הסכום הוא בסביבות ה 6000 שקל המפרט הראשון ללוח מעבד וכרטיס מסך טובים כמו שצריך בסכום של 6000 \ ובקשר למפרט השני חשבתי להשקיע על מעבד ולוח טובים ואילו כרטיס מסך חמוד. וכך לחסוך לי איזה 2000 שקל עד שיצאו כרטיסים החדשים בכול מקרה גם זאת אופצייה שאני ישמח לקבל (שוב לוח ומעבד חזקים וכרטיס מסך חמוד וטוב שיריץ את הכול נכון לעכשיו זה היקר...) תודה עריכה: יש לי…
-
- 9 תגובות
- 921 צפיות
-